3734
Adobe After Effects
-
I Óti #2770 Szeretném tőletek megkérdezni, hogy tudtok-e valami olyan siteot vagy oktatóvideót, ahol mindent meg lehet tudni az expressions-ről? Köszi -
kormen #2769 A videocopilot-on fenn van az új Sure Target. :D
Csak mert mondtad, hogy érdekel. :D
-
Vagy egyszerűbben a numpad 0 gomb megnyomásával -
találtam magyarnyelvű after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlőre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk.
A Greyhound most másféle, nagyobb szabású After Effects projectet gondoz, februárra tervezi hogy elindítja a blogot :) -
kormen #2766 Itt megtalálhatod amit keresel és még többet:
http://www.heroturko.org/softwares/71289-after-effect-plugin-pack.html -
oké köszi
-
kormen #2764 Szia!
Sokszor kérdezték már szóval csak a memóriából lejátszva hallhatod a hangot is azaz
Composition>Preview>RAM Preview
A másik a hang lehetőleg ne legyen tömörített wav,aiff féle legyen.
-
na közben megtaláltam num. bill -
na még egyszer
-
hi!
kellene nekem 1 kis help AE nem játszik le hangot,a hang sáv ott van
[imgw]http://imgserv.info/img_str/20100115_75769413.PNG[/imgw]
windows 7 64x van+k.lite a legfrissebb merre keresgéljek -
keleman15 #2760 Sziasztok.
Először is kezdő vagyok és valószínűleg pont ezért bénázok.
Segítségetekre lenne szükségem. Adott az AE, telepítettem rá a Cycore FX plug-int. Amint azonban használtam volna egy solidon egy background animationt, vagy épp sajátot hoztam volna létre, megjelent egy (általában) zöld X (vagy épp az animáció mozgatását követő zöld vonal) a composition-ban. Próbáltam kikulcsolni, keresni tulajdonságokban segédvonalakat eltüntető opciót, sikertelenül. Ugyanis, ha kiírom pölö aviba, a jelzés ottmarad. Végül aztán rájöttem, hogy mi hibádzik: Demo version volt a plug-in. Tudtok esetleg olyan oldalt, torrentet, bármit, ahol _nem_ demo versiont tudok letölteni?! (Amit innen a fórumból töltöttem le, annál is kiírta...)
Köszönöm előre is a segedelmet. -
kormen #2759 Szia!
Itt taláhatsz magyarnyelvű videotutoriált:
http://videosmart.hu/search?q=after+effects
Sajnos ez idáig nem találtam én sem szöveges tutoriált magyar nyelvűt.
De már találtam magyarnyelvű after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlőre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk.
És néhány oldallal ezelőtt ebben a topic-ba egy magyar tutoriál oldal is bejelentkezett, de már nem emlékszem a nevére. Érdemes átolvasnod az előző oldalakat is.
A külföldi tutoriálok leírják, hogy melyik plugint használják. Leginkább a Red Giant a néhai Trapcode termékeit annak is Particular,Form. De van a Boris FX termékei is bár én abból nem sokat használtam most kezdtem foglalkozni a Text extruderével. Akkor vannak a Zaxwerks termékei ezek is olyan 3d-s bővítmények inkább látványos logókat lehet készíteni velük. De megszámlálhatatlanul sok van attól függ mire van szükséged.
És honnan lehet ezt megszerezni ahonnan a progit is a torrent a legnagyobb barátod a google mellett.
Üdv
Ennyi
-
mumeen #2758 Még mindig inkább tutorial-okat csinálok,vagy pedig feliratokat,de azt általában saját fantáziám energiáiból:D
Csak az a gondom a tutorialokkal,hogy nekem nincs meg az összes plug-in,tehát egy csomószor félbe kell hagynom a munkát.Valaki tud valami oldalt írni,ahonnan le lehet tölteni a nagy részét,és egyáltalán melyiket érdemes feltelepíteni.Valamit olyan tutorialok nincsenek valahol,ami nem videó,hanem szöveges képes,magyar nyelvű.Ha tud valaki segíteni,hálám a túlvilág kapujáig üldözi:D -
h.264 -
Én tervezem a scannelését. -
Akkor mit javasolsz?Én azt használom és sztem legjobb....1,5 perc HDől csinált 40mb-t. -
mumeen #2754 Értem.Nos ezt nem tudtam:D
Tudsz valamit javasolni,vagy ne is konvertáljam át,mer' így se foglal túl sokat. -
Én a helyedben a WMV-t hanyagolnám, az egyik legpocsékabb tömörítési eljárás az összes létező közül, egyedül nagy bitrátán van értelme használni.
-
mumeen #2752 Na találtam egy jó mentési módszert:D
Úgy csinálom,hogy File/Export/Avi
Aztán ott a video settings-nél a Compression Type-t beállítom DVCPRO-PAL-ra,FPS-t 30-ra vagy Best-re,Quality-t best-re,aztán mentem,majd Format Factoryval még átkonvertálom wmw-be,így az alap mentés sem foglal sokat,de ha átkonvertálom úgy meg csak pár 100 kb. -
Hzsolesz #2751 Akkor várjuk a kérdéseket és persze az okos tanácsokat! -
I Óti #2750 Sziasztok! Bocsánat az öncélű örömködésért, de nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra! Én is elvetemült After effectses vagyok :) -
kormen #2749 Remélem tudsz angolul ime a válasz.
http://aeerrors.myleniumstuff.de/?p=795
Egyébként megoldásként azt javasolja, hogy újra install illetve másik sorrend. Illetve, hogy az össze Patch fenn legyen.
-
mumeen #2748 h.264-et megtaláltam,de nem engedi azt a beállítást.
"Could not load any writer.Adobe Media Encoder will now exit"
Ezt írja ki. -
mumeen #2747 Bocsi,de ez nekem egy kicsit érthetetlen:D
Nem a Te hibád,hanem én vagyok az aki nem nagyon vágja ezeket a dolgokat.
Ha esetleg csak annyit le tudnál írni,hogy melyik beállítást mikor kell alkalmazni,és melyik menüpontban található,azt nagyon megköszönném:D -
Én h.264-et használok MP4 konténerben, DV esetén 2, 720p-nél 5, Full HD-nél 10 megabites bitrátával. Ez már egész szép minőséget ad. De ha további feldolgozásra kerül az anyag, pl Premiere-ben szeretnék hangeffekteket alákeverni, akkor uncompressed avi (nagy fájlt ad, de nem romlik a minőség, ráadásul a mai vinyóárak mellett az a percenként 3-4 giga nem egy nagy dolog, jó persze másfélórás filmet nem fogok tömörítetlenül tárolni :))) és csak a végső anyag renderelésekor tömörítem h.264-gyel a videót. -
mumeen #2745 Huh....hát változó.Most még csak ismerkedek a programmal,tutorialokat csinálok,hogy nagyjából tudjam,mit mire kell használni.De feliratokat szoktam többségében,azokat el is menti normálisan,de ha már a kamerámról akarok valamit megvágni és elmenteni,akkor azt nem valami jó minőségbe teszi.De azok is max 1-2 percesek.Tudsz valami beállítást,formátumot ajánlani?Nagyon megköszönném:D. -
kormen #2744 Én mindig psd szekvenciát csinálok belőle. És a premierebe használom fel így és úgy konverálom át dvd nyersanyagra.
Egyébként mi a felbontása a projectednek?
Milyen hosszú a project?
Hova szánod "internet","dvd"?
Ezek mind befolyásolják a dolgokat.
-
mumeen #2743 És akkor arra nem tudod,hogy miért ilyen nagy méretű a cucc,ha elmentem Make Movie-val?:D:D
(Bocs a zaklatásért) -
mumeen #2742 Aham...értem.Köszi szépen mindent,és a honlapokat is.Ilyen textúrákra gondoltam.:D -
kormen #2741 Amíg szerkeszted a dolgokat addig nincs más az after csak a memóriába tudja rákeverni a hangot. Ha végeztél és csinálsz egy avi-t vagy amit akarsz akkor ott az "Output Module"-nél "Main Options" fülénél kell az Audio Output-ot be pipálni. -
mumeen #2740 És ezt akkor máshogy nem is lehet?:D...csak previerw-vel?:D -
kormen #2739 Igen minden alkalommal ram preview-val kell nézni, hogy legyen hangja is. -
mumeen #2738 Ja,bocs,nem figyeltem:D.Átkonvertáltam wav-ba,és arra vonatkozik az utolsó kérdésem:D -
mumeen #2737 Ja és a Composition/Preview/RAM Previer-et minden lejátszás előtt ki kell választanom?Mer' nálam csak úgy működik?:( -
mumeen #2736 Aha...értem.Megcsináltam,de az mp3-as fájlt nem akarja megnyitni.Át kell konvertálnom,hogy megnyissa.mp3-at nem nyit meg?És még egy valami:nem tudok valami olyan oldalt mutatni,ahol leríják,milyen fájlokkal kompatibilis a progi?Ha tud valaki segíteni,megköszönném:D -
kormen #2735 A 2. pontra a válasz a Composition-ba van egy preview azon belül az audio mellett pipa kell, hogy legyen és a RAM Preview-t kell választanod és akkor lejátsza a zenés is mellé. De vannak esetek, hogy az mp3-at nem játsza le akkor át kell konvertálni valami wav-ba.
A 3. pontra milyen textúrákra gondolsz ezt inkább a 3d max-osoktól kéne kérdezni ott biztos mondanak néhány helyet.
De azért akad néhány amit tudok:
http://lostandtaken.com/
http://www.textureking.com/
hát most ennyit találtam.
-
mumeen #2734 Sziasztok!
Nekem lenne egy pár kérdésem.Elején leírom,hogy cs3-am van.
1.)Először is,hogy lehet úgy menteni avi fájlt,hogy az minőségben ugyanolyan legyen,mint az eredeti,és ne foglaljon sok helyet.Próbáltam már a File/Export/Avi...de akárhogy állítottam,a felbontás romlott.Aztán probáltama Composition/Make Movie-ban is,de ott meg túl nagy méretű volt a mentett fájl.Akkor most hogyan lehet úgy menteni,hogy változatlan maradjon,és ne foglalja el a fél vinyót?:D
2.)Megnyitottam egy mp3 fájltípusú muzsikát,de nem hallok semmit,amikor lejátszom,vagy az időcsíkon húzom az "időpontot".Mit lehet ezzel csinálni?
3.)Honnan lehet extra textúrákat letölteni?
Ennyi lenne.Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni. -
kormen #2733 Igen csak aep-be mert az nem más mint az hogy "'A'fter 'E'ffects 'P'roject". A Composition-on belül találsz olyat, hogy Make Movie és ott tudod meghatározni, hogy mibe készüljön el a műved.
-
kormen #2732 Szia!
Első körben a gyártó cég honlapja:
http://www.redgiantsoftware.com/products/categories/motion-graphics/trapcode-shine/
Egyébként be kell másolni a Support Files\Plug-ins\Effects-be. Ha nem müködik letörlöd és keresel egy másikat nem történik semmi baj az afterrel.
-
Peti2008 #2731 heló megint az előzőt már megoldottam.:) azt szeretném még megkérdezni hogy ezt csak .aep-be lehet menteni amit csinálok? nem lehet valami videó formátumba? vagy úgy tudom csak átkonvertálni?