3734
Adobe After Effects
  • I Óti
    Szeretném tőletek megkérdezni, hogy tudtok-e valami olyan siteot vagy oktatóvideót, ahol mindent meg lehet tudni az expressions-ről? Köszi
  • kormen
    A videocopilot-on fenn van az új Sure Target. :D

Csak mert mondtad, hogy érdekel. :D
  • Gerygrey
    Vagy egyszerűbben a numpad 0 gomb megnyomásával
  • Gerygrey
    találtam magyarnyelvű after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlőre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk.

A Greyhound most másféle, nagyobb szabású After Effects projectet gondoz, februárra tervezi hogy elindítja a blogot :)
  • kormen
    Itt megtalálhatod amit keresel és még többet:
    http://www.heroturko.org/softwares/71289-after-effect-plugin-pack.html
  • rexHUNter
    oké köszi
  • kormen
    Szia!

Sokszor kérdezték már szóval csak a memóriából lejátszva hallhatod a hangot is azaz
    Composition>Preview>RAM Preview

A másik a hang lehetőleg ne legyen tömörített wav,aiff féle legyen.

• rexHUNter
    na közben megtaláltam num. bill
  • rexHUNter
    na még egyszer

• rexHUNter
    hi!
    kellene nekem 1 kis help AE nem játszik le hangot,a hang sáv ott van
    [imgw]http://imgserv.info/img_str/20100115_75769413.PNG[/imgw]
    windows 7 64x van+k.lite a legfrissebb merre keresgéljek
  • keleman15
    Sziasztok.

Először is kezdő vagyok és valószínűleg pont ezért bénázok.

Segítségetekre lenne szükségem. Adott az AE, telepítettem rá a Cycore FX plug-int. Amint azonban használtam volna egy solidon egy background animationt, vagy épp sajátot hoztam volna létre, megjelent egy (általában) zöld X (vagy épp az animáció mozgatását követő zöld vonal) a composition-ban. Próbáltam kikulcsolni, keresni tulajdonságokban segédvonalakat eltüntető opciót, sikertelenül. Ugyanis, ha kiírom pölö aviba, a jelzés ottmarad. Végül aztán rájöttem, hogy mi hibádzik: Demo version volt a plug-in. Tudtok esetleg olyan oldalt, torrentet, bármit, ahol _nem_ demo versiont tudok letölteni?! (Amit innen a fórumból töltöttem le, annál is kiírta...)

Köszönöm előre is a segedelmet.
  • kormen
    Szia!

Itt taláhatsz magyarnyelvű videotutoriált:
    http://videosmart.hu/search?q=after+effects

Sajnos ez idáig nem találtam én sem szöveges tutoriált magyar nyelvűt.
    De már találtam magyarnyelvű after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlőre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk.
    És néhány oldallal ezelőtt ebben a topic-ba egy magyar tutoriál oldal is bejelentkezett, de már nem emlékszem a nevére. Érdemes átolvasnod az előző oldalakat is.

A külföldi tutoriálok leírják, hogy melyik plugint használják. Leginkább a Red Giant a néhai Trapcode termékeit annak is Particular,Form. De van a Boris FX termékei is bár én abból nem sokat használtam most kezdtem foglalkozni a Text extruderével. Akkor vannak a Zaxwerks termékei ezek is olyan 3d-s bővítmények inkább látványos logókat lehet készíteni velük. De megszámlálhatatlanul sok van attól függ mire van szükséged.

És honnan lehet ezt megszerezni ahonnan a progit is a torrent a legnagyobb barátod a google mellett.

Üdv

Ennyi
  • mumeen
    Még mindig inkább tutorial-okat csinálok,vagy pedig feliratokat,de azt általában saját fantáziám energiáiból:D
    Csak az a gondom a tutorialokkal,hogy nekem nincs meg az összes plug-in,tehát egy csomószor félbe kell hagynom a munkát.Valaki tud valami oldalt írni,ahonnan le lehet tölteni a nagy részét,és egyáltalán melyiket érdemes feltelepíteni.Valamit olyan tutorialok nincsenek valahol,ami nem videó,hanem szöveges képes,magyar nyelvű.Ha tud valaki segíteni,hálám a túlvilág kapujáig üldözi:D
  • Gerygrey
    h.264
  • sparrow35
    Én tervezem a scannelését.
  • berlinboy6329
    Akkor mit javasolsz?Én azt használom és sztem legjobb....1,5 perc HDől csinált 40mb-t.
  • mumeen
    Értem.Nos ezt nem tudtam:D
    Tudsz valamit javasolni,vagy ne is konvertáljam át,mer' így se foglal túl sokat.
  • Gerygrey
    Én a helyedben a WMV-t hanyagolnám, az egyik legpocsékabb tömörítési eljárás az összes létező közül, egyedül nagy bitrátán van értelme használni.

• mumeen
    Na találtam egy jó mentési módszert:D
    Úgy csinálom,hogy File/Export/Avi
    Aztán ott a video settings-nél a Compression Type-t beállítom DVCPRO-PAL-ra,FPS-t 30-ra vagy Best-re,Quality-t best-re,aztán mentem,majd Format Factoryval még átkonvertálom wmw-be,így az alap mentés sem foglal sokat,de ha átkonvertálom úgy meg csak pár 100 kb.
  • Hzsolesz
    Akkor várjuk a kérdéseket és persze az okos tanácsokat!
  • I Óti
    Sziasztok! Bocsánat az öncélű örömködésért, de nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra! Én is elvetemült After effectses vagyok :)
  • kormen
    Remélem tudsz angolul ime a válasz.

http://aeerrors.myleniumstuff.de/?p=795

Egyébként megoldásként azt javasolja, hogy újra install illetve másik sorrend. Illetve, hogy az össze Patch fenn legyen.

• mumeen
    h.264-et megtaláltam,de nem engedi azt a beállítást.
    "Could not load any writer.Adobe Media Encoder will now exit"
    Ezt írja ki.
  • mumeen
    Bocsi,de ez nekem egy kicsit érthetetlen:D
    Nem a Te hibád,hanem én vagyok az aki nem nagyon vágja ezeket a dolgokat.
    Ha esetleg csak annyit le tudnál írni,hogy melyik beállítást mikor kell alkalmazni,és melyik menüpontban található,azt nagyon megköszönném:D
  • Gerygrey
    Én h.264-et használok MP4 konténerben, DV esetén 2, 720p-nél 5, Full HD-nél 10 megabites bitrátával. Ez már egész szép minőséget ad. De ha további feldolgozásra kerül az anyag, pl Premiere-ben szeretnék hangeffekteket alákeverni, akkor uncompressed avi (nagy fájlt ad, de nem romlik a minőség, ráadásul a mai vinyóárak mellett az a percenként 3-4 giga nem egy nagy dolog, jó persze másfélórás filmet nem fogok tömörítetlenül tárolni :))) és csak a végső anyag renderelésekor tömörítem h.264-gyel a videót.
  • mumeen
    Huh....hát változó.Most még csak ismerkedek a programmal,tutorialokat csinálok,hogy nagyjából tudjam,mit mire kell használni.De feliratokat szoktam többségében,azokat el is menti normálisan,de ha már a kamerámról akarok valamit megvágni és elmenteni,akkor azt nem valami jó minőségbe teszi.De azok is max 1-2 percesek.Tudsz valami beállítást,formátumot ajánlani?Nagyon megköszönném:D.
  • kormen
    Én mindig psd szekvenciát csinálok belőle. És a premierebe használom fel így és úgy konverálom át dvd nyersanyagra.

Egyébként mi a felbontása a projectednek?
    Milyen hosszú a project?
    Hova szánod "internet","dvd"?

Ezek mind befolyásolják a dolgokat.
  • mumeen
    És akkor arra nem tudod,hogy miért ilyen nagy méretű a cucc,ha elmentem Make Movie-val?:D:D

(Bocs a zaklatásért)
  • mumeen
    Aham...értem.Köszi szépen mindent,és a honlapokat is.Ilyen textúrákra gondoltam.:D
  • kormen
    Amíg szerkeszted a dolgokat addig nincs más az after csak a memóriába tudja rákeverni a hangot. Ha végeztél és csinálsz egy avi-t vagy amit akarsz akkor ott az "Output Module"-nél "Main Options" fülénél kell az Audio Output-ot be pipálni.
  • mumeen
    És ezt akkor máshogy nem is lehet?:D...csak previerw-vel?:D
  • kormen
    Igen minden alkalommal ram preview-val kell nézni, hogy legyen hangja is.
  • mumeen
    Ja,bocs,nem figyeltem:D.Átkonvertáltam wav-ba,és arra vonatkozik az utolsó kérdésem:D
  • mumeen
    Ja és a Composition/Preview/RAM Previer-et minden lejátszás előtt ki kell választanom?Mer' nálam csak úgy működik?:(
  • mumeen
    Aha...értem.Megcsináltam,de az mp3-as fájlt nem akarja megnyitni.Át kell konvertálnom,hogy megnyissa.mp3-at nem nyit meg?És még egy valami:nem tudok valami olyan oldalt mutatni,ahol leríják,milyen fájlokkal kompatibilis a progi?Ha tud valaki segíteni,megköszönném:D
  • kormen
    A 2. pontra a válasz a Composition-ba van egy preview azon belül az audio mellett pipa kell, hogy legyen és a RAM Preview-t kell választanod és akkor lejátsza a zenés is mellé. De vannak esetek, hogy az mp3-at nem játsza le akkor át kell konvertálni valami wav-ba.
    A 3. pontra milyen textúrákra gondolsz ezt inkább a 3d max-osoktól kéne kérdezni ott biztos mondanak néhány helyet.
    De azért akad néhány amit tudok:
    http://lostandtaken.com/
    http://www.textureking.com/

hát most ennyit találtam.
  • mumeen
    Sziasztok!
    Nekem lenne egy pár kérdésem.Elején leírom,hogy cs3-am van.
    1.)Először is,hogy lehet úgy menteni avi fájlt,hogy az minőségben ugyanolyan legyen,mint az eredeti,és ne foglaljon sok helyet.Próbáltam már a File/Export/Avi...de akárhogy állítottam,a felbontás romlott.Aztán probáltama Composition/Make Movie-ban is,de ott meg túl nagy méretű volt a mentett fájl.Akkor most hogyan lehet úgy menteni,hogy változatlan maradjon,és ne foglalja el a fél vinyót?:D
    2.)Megnyitottam egy mp3 fájltípusú muzsikát,de nem hallok semmit,amikor lejátszom,vagy az időcsíkon húzom az "időpontot".Mit lehet ezzel csinálni?
    3.)Honnan lehet extra textúrákat letölteni?

Ennyi lenne.Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni.
  • kormen
    Igen csak aep-be mert az nem más mint az hogy "'A'fter 'E'ffects 'P'roject". A Composition-on belül találsz olyat, hogy Make Movie és ott tudod meghatározni, hogy mibe készüljön el a műved.
  • kormen
    Szia!

Első körben a gyártó cég honlapja:
    http://www.redgiantsoftware.com/products/categories/motion-graphics/trapcode-shine/

Egyébként be kell másolni a Support Files\Plug-ins\Effects-be. Ha nem müködik letörlöd és keresel egy másikat nem történik semmi baj az afterrel.
  • Peti2008
    heló megint az előzőt már megoldottam.:) azt szeretném még megkérdezni hogy ezt csak .aep-be lehet menteni amit csinálok? nem lehet valami videó formátumba? vagy úgy tudom csak átkonvertálni?