Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.motionscript.com/
Egyébként pedig a creativecow-n van egy olyan forum ami csak after effectes expression-okkal foglalkozik, ha persze nincsen semmi nyelvi akadály. 😄
Üdv
truCe vagyok es most irok ide eloszor....es a segitsegeteket szeretnem kerni egy AE dologban.
Azt szeretnem, ha 3d-ben egy layernek legyen hatso oldala, ha hatulrol latja a kamera. Ezt egy sima compositionben meg is birom oldani a ... if (toCompVec(<0, 0, 1>0, 0, 1>)<2>2> > 0 ) value else 0 ... scriptel.
De. 😊 nalam a felallas a kovetkezo, ahol nem mukodik tokeletesen 😞 : Van egy fo 3d timeline (ez kb, egy nagy mozi) es erre a timelinere rakok masik 3d-s timelineket (amik a tomott sorokban ulo emberek....egymas mogott X sorban). Ezeket amiket rarakok szeretnem hatulrol maskepp latni. Ha forgatom a layert Y tengely korul akkor atcsereli a savot (valtja az opacityt), de ha kameraval pl. korbejarom akkor nem tortenik semmi.... (expressionoket meg csak tanulgatom.... 😞...szal ezt neme ertem)
Masik kerdes: be lehet allitani Aeben (akar expressionnal), hogy mindig a kameraban lathato objektumokat renderelje csak?
Koszonom a segitseget.
truCe
szerencsére sokszor csinálok ilyen projekteket, elkezdtem elõrõl, lassan kész is 😊
majd ha lesz idõm szórakozok az elrontott projektel, csakazértis... 😊
Ilyet nem csinált régen, bekapcsoltam a kockát és kedõdhetett a forgatások sora...
Össze van rakva, prewievben megy szépen.
Exportálom és olyat csinál, hogy az ellenkezõ dolgokat exportálja, amit nem kellenne, értem ezalatt, hogy egy lapozás csak 90°-ra nyitom, utánna opacity 0-ra egy frame idõ alatt, tehát eltünt, nem látni többet. Elméletileg, mert exportnál az ilyen dolgokat jeleníti meg.
Miért??
Van olyan kapcsoló ami megforgatja a projet tulajdonságait?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Azért jött létre az oldal mivel még tudomásom szerint nincs olyan magyar oldal ahol az utómunkás társaságok vagy emberek mutatnák be videójukat, tutoriálukat. Én ezt próbálnám megcsinálni hogy legyen egy olyan hely ahol meg lehessen mutatni a másiknak hogy éppen hol jár a tudása különbözõ utómunkás programoknál.
Nem akarunk nagy képûek lenni azzal hogy csináltunk egy oldalt és megmutatjuk másoknak a munkáinkat.
Remélem ezzel el tudtam mondani a témáról mindent!
Üdv Atomic Media Team
Eggyáltalán nem Haragszom, és jó néven veszem a kritikákat. Mivel az elsõ tutorálom volt ! Nem tudom hogy te próbáltad e már ilyet csinálni de elég nehéz két felé koncentrálni. Magyarázni és közbe csinálni a munkát!
Az biztos hogy egy alapfok volt a tutoriál. De az oldal nem is azért jött létre hogy profiknak legyen rajta elõadás. Én sem vagyok profi. Bár nem tudom hogy te az lennél e mert még nem láttam a munkáidat. Az oldal ahogy mondtad a kezdõknek és mások videóinak bemutatására szolgál és segítésére. És nagyon szívesen várom a te tutoriálodat vagy videódat hogy ezzel is emeljük a lap színvonalát.
Üdv Atomic Media Team
hogyan tudok kirenderelni egy olyan anyagot hogy a háttér átlátszó maradjon azaz ha premierbe beimportálom és mögé teszek valami akkor az látszodjon? köszönöm elõre is a választ
Kicsit meglepõdtem, hogy 1 db tutorial van fent. És tényleg nem fikázni akarok, de aki kicsit ért már az AE-hez, az egy jót nevet rajta, aki meg még az alapokat tanulja, az ebbõl nem fog sokat elsajátítani.Nem magyarázol, hogy mit miért, mi mit csinál...stb.Abból meg, hogy az értékeket állítgatod, nem sokat lehet tanulni.És azért 4:30-nál egy kicsit erõsnek éreztem, az általad mondott "pszihik" kifejezést<#vigyor>#vigyor>...ami ugye eredetileg a particle részecskék fizikális tulajdonságait tartalmazza, tehát "physics" /"fiziksz"/. Ha oktatni szeretnétek, akkor szerintem ez alap, hogy butaságot nem oktatunk.Ezen kívül is volt jópár tárgyi,szakmai tévedés benne. Zenét mindenképp dobnám alóla, mert nekem zavaró volt.
Tudom, a negatív kritikát mindig nehezen fogadja az ember, de építõ jelleggel szántam.
aztán adobe.com és flash player frissítése.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
De az ember elmegy a vimeo oldalára és rákeres arra, hogy "Atomic media" akkor bejönnek a dolgok.
Egyébként jó kezdeményezés. Hajrá! 😄
Örülök neki hogy ilyen hamar vissza jelzést adtatok az oldalról.
de mint már mondtam még bõven fejlesztés alatt van az oldal. és ez nem a végleges hely. Már a domain névre várunk hogy elbírálják nekünk.
Ami a lejátszást illeti biztos nincs fent valami plugined, mert nekem nincs semmi gondom vele. Majd utána nézek mi kell hozzá.
A blognak pedig azért nem kezdtünk neki mert mi a magyar Utómunkás tábort szeretnénk meglátni és egy gyûjtõ oldalt ahol közzé lehet tenni a munkátokat és tutoriálotokat.
Az oldalon amúgy található blog is.Ahol a hasonló külföldi oldalak is lesznek fent.
Üdv ATOMIC MEDIA TEAM
Megnyílt tudomásommal ez egyetlen magyar After Effectes és 3d-s Oldalunk. Amit barátommal Készítettünk. Szeretettel várunk mindenkit aki az utómunkával kapcsolatos videókat és tutoriálokat szeretne látni. Lehetõségetek van arra is hogy saját munkátokat vagy tutoriálotokat tegyük közzé. Valamint minden olyan embert várunk aki nem a másik lehúzást nézi szemelõt hanem segítését. Az oldal még nincs teljesen kész és még valószínûleg nem ez a végleges helye.
Lehetõség van a vidókhoz és tutoriálokhoz hozzá szolni és kérdezni a készitõlyétõl. Valamint a Blogokhoz Hozzá Szólni.
Várunk mindenkit szeretettel.
Tisztelettel Az ATOMIC MEDIA TEAM Nevében
www.atomicmedia.uw.hu
twitteren is rajta volt
De igen.A 90-es számú Ancient Titles tutorial,szintén csontra ugyanúgy lemásolva..A szöveget kicserélték a sajátjukra,a többire szartak..Ugyanonnan,ugyanaz a fény,ugyanazok a szinek,minden..Legalább megerõltették volna magukat és sajátot gyártanak,de ilyen pofátlan lopást még nem láttam..oké,h Free tutorial,de ennyire?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
1.b,Mégegyszerûbb megoldás: photoshop-ba megrajzolod az x-et kimented PNG formátumba, beimportálod AE-be behúzod a stage-re.
2.(mindkét esetben ez a 2. lépés): keyframe az adottponthoz
Remélem segített 😊
Nagyjából így csináltam én is, csakhogy a szöveg nem volt teljesen kijelölve csak fehér keret volt körülötte, így nemtom mire készített renderelés, csak a szövegre nem! Elég volt a 8bps és tudtam készíteni -quicktime átlátszó- templatet azt elmentettem, így bármikor visszatölthetem. Eddig így a szövegekkel ellleszek, csakhát érdekelne a többi tudás is!
Üdv,
McMurphy
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Nagyjából ezt értettem a "kijelölt utat" alatt. A mondat második részét nem ércsük!<#gun>#gun><#bee1>#bee1>
Ha jól tudom, mozgóképek közül az AVI és a MOV támogatja csak, de én a MOV-ot ajánlom erre a célra. Illetve a PNG, TARGA és TIFF szekveniák is gyönyörûen letárolják.
Video Output kocka pipálva és RGB + Alpha, Million colors, Premultiped (Matted)
A többi résznél nincs pipálva semmi sem. Ha ez nem lenne jó, akkor az Alphát kell kiválasztani.
Kérdésem az lenne, ha feliratomat külön text layer-en szerkesztem,animálom, utána mely beállításokkal tudom háttér nélkül, azaz csak az animált szöveget pl aviba kirenderelni.
Elõre is köszönöm, sürgõs lenne!
THX McMurphy