3734
Adobe After Effects
-
Sziasztok!
Most ismerkedem a programmal, a ramped slow mo miatt kellene nekem igazából. Namost: Ezen a videón 1:12 től 1:20 ig mutatja, hogy hogy kell csinálni, de nekem nem lesz ilyen egyenes, hanem ilyen istenfasza görbe jobbra-balra. És a szemben álló kis kockák meg együtt mozognak, és elcsúszik minden. Mit csinálok rosszul? valami esetleg nincs bekapcsolva? plz segítsetek!:( -
kormen #2809 Alapnak jó.
-
SaphireDraco #2808 http://www.designshop.hu/book/adobe_aftereffects_tanfolyam.php
Ez meddig tudna engem elvinni a programban? -
kormen #2807 Még eddig nincs. De a régebbiek is jók az alapok elsajátítására.
Itt igaz, hogy angolul utána lehet nézni a különbségeknek.
http://help.adobe.com/en_US/AfterEffects/9.0/WS93381227-645C-4241-9D63-215FFD3EDB95.html
-
SaphireDraco #2806 Sziasztok!
Van magyar segítség az cs4 fajtához? Akár könyv akár videómegosztónkon magyarnyelvű tutorial ok? Mert én csak a régebbi fajtákhoz találtam :S Előre is köszi -
ATOMICMEDIA #2805 Sziasztok! Én már régóta foglalozom After Effect-el és más egyébb videós szoftverrel. Van egy oldalunk a barátaimmal.Most lett egy éves az oldal januárban. Nézzétek meg az egyik új videónkat. Nyugodtan lehet írni az oldalra mind rosszat mind jót. Lehet kérdezni a programmal kapcsolatban és megpróbálunk rá válaszolni.Az oldal hamarosan meg ujjul és akkor bárki csatlakozhat hozzánk és töltheti fel saját videóit.
http://atomicmedia.uw.hu/video_full.php?id=77 -
Az AE renderelője miért 1000000x jobb,mint a Vegasé?Ugyanazon beállitások mellett a Vegasé kb. 30-40%kal nagyobb méretű,és kibaszott pixeles,mig az AE-é Nagoyn kis méretű,de mégis olyan minőségű,h befosok..Csak WMV-t renderelek vele,mert az adja a legkisebb fájlméretet,ami kell YT-re való feltöltéshez...64-gyel tok csak uploadolni. -
Jaja, egy-egy codec az kellhet néha, de ilyen pakkokkal szívtam már annyit hogy egy jó ideje messzire kerülöm őket. FFMPEG-hez van ezer frontend (én a Super nevűt használom) az a libavcodec által bármit dekódol, én tömörítetlen AVI-ba szoktam áttolni mindent amivel dolgozni akarok. -
Azért kell a cccp...Legjobb.100% quality.
optical flarest próbálta már vki?Milyen?(videót láttam mindet,szem. XpRiNce érdekel.) -
kormen #2801 Nem figyeltél oda nem codec-ről volt szó hanem codec pakk-ról.
A codec-re szükség van, de csak azt kell felrakni amit használsz. -
De ha nincs codecje,h a faszba konvertálja ki .Wmvbe?vagy movba?Mkvba?H.264es aviba?Mindhez kell codec...
2799:Vagy ha ugyse jó,reinstall.. -
Hzsolesz #2799 Nekem is produkált még régebben hasonló hibát a program. Akkor kiderült, hogy egyszerűen egy nagyon rossz crackelt verziót használtam, ami nem volt képes normális előnézeti képet generálni. Kipróbáltam egy másikat, azzal tökéletesen működött.
Illetve annyit próbálgathatsz még, hogy a gyors előnézeti beállításoknál megpróbálod, hogy mit lép az OpenGL-re bekapcsolva, Adaptive Resolution-ra, stb... -
Codec pakkot soha semmilyet. Inkább konvertáld át tömörítetlen AVI-ra. -
kormen #2797 Az a baj, hogy magát a video tutorialt nem fordítja le. :( -
drob #2796 Így már magyar, igaz töri kicsit, de érthető... :) -
cccp..Egyértelmű..mpeg nem tetszik neki,ha jól emléxek,inkább mov,ahhoz meg ugye Quicktime kell,lehet h régi verzió volt ki tudja..Olvastam h miket nem szeret...Mpegre emléxek...Avit próbálj meg,de NE H.264-eset.Ha igy is szar,akkor reinstall. -
mumeen #2794 Köszi a honlapot,csak nekem magyar kéne,mer' nagyon nem megy az angol:( -
Milyen codec-pakkot ajánlasz egyébként, ha ez már így szóba került? Sőt, először próbálj meggyőzni, hogy szükségem van rá, mert nem jók a tapasztalataim a codec-csomagokkal :/ -
Éppenséggel mpeg, de anno mov-val is csinálta ezt.
A jútyúbos videó - ahogy a leírásban is áll - a gépemen nem volt ilyen sötét, a fűcsomók is tökéletesen látszanak. Két feltöltés után sem értem, mitől ilyen a képe, úgyhogy hagytam a fenébe :)
Kösz azért a segítséget!
(A linkelt videó nem lesz benne a kisfilmben, ez tök más projekt.) -
Vmi codec esetleg?kiterjesztés?(Gondolom avi,szal nem kéne h baj legyen)..Rewnderelve is akkora ganaj?Ha nem vészes sztem szard le,de ha nagyon zavar,fogalmam sincs:C
Google,jobbat nem tok..viszont ha filmhez kell help azt tudok segiteni,mert elég lol volt az amit linkeltél...Nem látsoztt semmi,anniyra sötét..Be kellene szerezned a Magic Blullet Looks v2-t szinezéshez..Egyszerűbb,jobb..És gyúrj rá a Particlekre is!!! -
Hali!
Nagy segítségre lenne szükségem. Történt ugyanis, hogy haverokkal forgattunk egy vicces kis rövidfilmet, amihez pár nagyon alap finomítást kell elvégeznem AE-ben.
A gond az, hogy mikor importálás után az adott fájlt ráhúzom a Create new Composition gombra és egyből elindítom a RAM preview-t (vagy akár csak végighúzom a csúszkát), akkor hibásan adja vissza a felvételt. Egy-két képkockát ugrik előre, aztán hátra, aztán megint, ergo olyan, mintha minden x-edik kocka el lenne csúszva.
Korábban, mikor ehhez hasonló módon próbálgattam, szintén előfordult a probléma, általában pár óra munka után. Akkor elég volt újraindítani a programot és jó volt (egy darabig), most viszont kivétel nélkül már a legelején is ilyen.
Mitől lehet ez? Van rá megoldás? -
kormen #2789 Itt találsz néhányat:
http://www.motionworks.com.au/category/tips/
De legtöbbet az adott gyártó cég honlapjáról érdemes.
-
kormen #2788 www.heroturko.org és keress rá a videohive-ra vagy a revostock-ra.
-
Videohive.neten lévő cuccok nincsenek vhol fenn ingyen?Nem akarok azért fizetni,h megnézzem,h állitották fel a Particular effektet,csak lekapni netről és begyüjteni az infokat,h h lehet némeylik intro olyan kurva jól kinéző effektet gyártani,mert Particularból meg Formból béna vagyok nagyon...:C -
mumeen #2786 Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy olyan honlapot adni,ahol le van írva,hogy melyik effect-el mifféle dolgokat lehet csinálni(pölö:generate-nél a cuccok,vagy trapcode-nál).Az jó lenne,ha az összes alap effect-nek lenne leírása.Előre is köszi a segítőnek:D -
kormen #2785 Ez sokkal jobb megoldás nem kell bonyizni a precomppal.
-
Hzsolesz #2784 A Particular-nak van egyébként egy olyan tulajdonsága a Physics alatt, hogy Physics Time Factor. Ha ezt lehúzod 1-ről 0-ra, akkor gyakorlatilag befagyasztod szép folyamatosan a mozgásukat. -
kormen #2783 Igen müxik!
Nagyon fontos, hogy mindent vigyen át a precompnál.
-
Műxik is?Mer ugy emléxem nekem nem ment..:C -
kormen #2781 Tedd be egy precomp-ba és arra rakjad a time remappingot az eredeti helyen. Természetesen amikor a pre-compod csinálod akkor minden tulajdonságot és beállitást vigyen magával!
-
Hi all!
Vmi AE guru meg rudja mondani,h a francba lehet Trapcode Particulart Time remappelni?Pl.azt akarom,h sok kis bogyó kilövelljen,majd lassan megálljon és UGYMARADJON..Nem kell,h mozogjon,h többet emitteljen,de nem tünjön el!Áááálljon egyhelbyen...
Mittomén,pl ősrobbanást akarok csinálni,és Particularral akarom a csillagokat..Szétrobban minden a csillagok kirepülnek majd megállnak.. -
Hzsolesz #2779 Sziasztok!
Elkészült a legújabb alkotásom, egy weboldalt bemutató videó (AE+3D Studio):
http://www.youtube.com/watch?v=1gVEJVzhe1k
Jó szórakozást hozzá! -
mumeen #2778 Köszi szépen,erre gondoltam:D -
I Óti #2777 Köszönöm a segítséget, ezt én is nyúzni fogom egy darabig :) -
kormen #2776 Kiválasztod a zenei layer-t aztán kétszer az 'L' betűt megnyomod.
-
mumeen #2775 Egy valamit nem találok ezen a képen.
Ha egy audio fájlt illesztek a composition-ba,akkor legördítem,van egy olyan,hogy audio/waveform.
Annak nem látom a gyorsbillentyűjét.Vagy annak nincs is?:D -
mumeen #2774 Köszi szépen.Erre gondoltam
-
kormen #2773 Itten van:
http://ae.tutsplus.com/articles/news/adobe-after-effects-cs4-keyboard-shortcuts/
-
mumeen #2772 Nekem az volna a kérdésem,hogy az opacity-t,position,scale,meg ezeknek a cuccoknak a gyorsbillentyűs parancsa valahol le van írva?Ha tudnátok segíteni megköszönném,elég erőteljesen.:D -
Igen, tegnap óta nyúzom is :)
#2770: itt van néhány jó anyag
http://www.motionscript.com/mastering-expressions/table-of-contents.html