Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz! ennél több nem is kell, már meg is van :]
A Motion Tracking-el próbálkozz.A használatát hadd ne írjuk itt le.Az elõbb említett weboldalon találsz olyan tutorialt, amiben használják.

akkor még 1 kérdés 😛 hogyan lehet megoldani, hogy ha egy filmbe beteszek pl: füstöt, akkor mikor a kamera, a kép mozog, akkor a füst is maradjon az adott helyen ?!
ó kösz, sokat segítettél!
A videocopilot-nak van egy Action Essentials gyüjteménye amiben van pisztoly lövés-tõl kezdve vér fröccsenés át a robbanásig.

Akkor van a Trapcode most már Red Gaint Particular ami a robbanás és sok egyéb elõállítására képes lényegébe részecske gyár. 😄

Akkor a fxhome-nak van a muzzle effektje, de az Action Essentials-ba is van torkolat tûz és ehhez hasonló dolgok.

A kérdésedre a válasz a rotate vagy a scale tulajdonság meg változtatása a scale esetébe -100%-ra rakni az x,y,z koordintátát attól függ melyik tengelyre akarod tükrözni. A rotate-val pedig forgatás.

hello!
most szereztem meg ezt a programot, és egyenlõre elég ködös a mûködtetése... ezért szeretném megkérdezni, hogy a programhoz külön kell szerezni effekteket? ezalatt robbanás effektet, pisztoly lövést és egyéb effektet értek.
illetve egy nagyon alap kérdésem lenne, hogy hogyan lehet a video v. effekt képét tükrözni és külön irányba forgatni..?
elöre is kösz
Csinálhatod úgy is, de jóval egyszerûbb és gyorsabb, ha a The Wiggler panelt használod Toggle Hold keyframekkel.

berlinboy6329
1:34nél azt az ugrálós ÉS-t hogy kell?Csak helyezgessem el pár frame ideig ide-oda és kész?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ha a Dynamic Link-et szeretnéd használni, akkor szerintem semmi akadálya nem lesz. Ezen kívül meg természetesen semmi más korlátozó tényezõ nincs.

Hello!
Egy bugyuta kerdesem lenne : Meg pedig az h az adobe premier Cs3-hoz jo lesz az adobe after effects cs4 ??
ELore is koszi.

Roger6
Áhh, ez igen nagy lett uram. Max + AE? Ötlet is jó, gratulálok hozzá, nagyon szép munka! <#eljen><#worship>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Megihletett a víz...<#vigyor0>Elkészültem egy rövid 2 perces kisfilmmel saját magam szórakoztatására. A szöveg azoknak lehet, hogy ismerõs, aki szoktak angol nyelvû tutorialokat nézegetni.
http://www.youtube.com/watch?v=ZWRlTl0obWk
Tudom, hogy AE topic, de gondolom egyértelmû, hogy nem csak ezt használtam fel...

Ha kétszer rákattintasz arra a layerre akkor vált a layer window-ra és akkor ott szerkesztheted a lerakott pontokat is.

Elöszõr utánanéztem a Bezier görbének az egyetemi jegyzeteimbe, hogy hátha rosszul emlékszem aztán a wikipédiát is megnéztem meg after effectnek a helpjébe is, de rájöttem, hogy tudom mi az a Bezier görbe.
😄

Aztán a hangvételét a hozzászolásnak és láttam az egyéb válaszaidat ezért azt hittem valaki ellopta az azonosítódat szóval én nem szívtam mellre. 😄

Spongyát reá. 😄

Azért ez elég érdekes, hogy a CS4-ben még nincs benne, és utólag kell telepíteni.Ennél a verziónál tudtommal már nincs is Pro meg Standard...vagy rosszul tudom?

Sziasztok sikerült megoldanom a Keylight problémámat. Telepítettem egy cs4 verziót és hozzá találtam egy megfelelõ k.L plugint tehát köszi azoknak akik segíteni próbáltak a "bajomon"<#worship><#wave>sziasztok.
U.I Köszönet ezért a fórumért.
Kérlek vedd semmisnek az elõzõ hozzászólásoma kormen, tegnap kicsit lenéztem a pohár fenekére, és nem voltam valami rózsás hangulatomban, amikor hazaértem.<#pias>
Lényeg a lényeg, hogy szerintem pen tool-al sokkal egyszerûbb megoldani. Ezt a layer window-os dolgot meg nem nagyon értettem.

Ujujújjjjjjj.....<#zavart2>
<#nyes>Megint nagyképû köcsög leszek biztos a szemetekben!Én úgy látom Kápó, hogy nem érted, hogy mi az a Bezier görbe.

Ez viszont visszavezethetõ arra hogy a write-on effektnél ha rajzolsz valamit akkor le kell raknod idõpontra pontosan, hogy hova érjen el. Ha egyébként lerakod ezeket a pontokat és layer windowra állsz rá akkor tudod szerkeszteni, hogy milyen görbe legyen vagyis tudja a Bezier görbéket is.
És van egy másik megoldás megrajzolod pen tool-lal az létrehoz egy maszkot és annak a shape-jét átmásolod a write-on-nak a Brush-position-jára és kész is van és valóban ez igy könnyebb is.
Bár igazad van ha már maszkot használjuk akkor már ott van a Stroke effekt ami maszkok mentén rajzol és kész nem tud sokkal kevesebbet mint a write-on.

A Keylight effektet CS2-tõl már alapból megtalálod a Pro verziókban. Ha nem ez a verziód van, akkor nem egy effekt csomagot kell keresned, hanem külön magát az effektet.

A Bezier görbékkel szép íves vonalakat tudsz rajzolni. Próbáld ki a Pen Toolt. Rajzolj egy vonalat úgy, hogy ne csak kattintgass, hanem amikor a második pöttyöt lerakod, kicsit húzd meg az egeret valamelyik irányba. Másrészt meg sokkal gyorsabban megrajzolod, mintha a write-on effekten kellene két csúszkát húzogatnod.Ez egyszerûen nem tudja ezeket a görbéket.

Sziasztok lenne egy kérdésem hozzátok_a Keylight (1.2) plugint milyen pakkban találhatom meg?<#nemtudom> Segitsetek kérlek!
Bocsi a write-on effectnél miért is nincs bezier görbe?

Csak, hogy tanuljak. 😄

Roger6
Basszus! Most hogy mondod, tényleg ez lehet a gond! Még pár évvel ezelõtt is elõjött ez, és tényleg át kell konvertálni! Ezer millió köszönet uram!<#worship>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nálam egyszer volt ehhez hasonló jelenség. Az MP3 bitrátájával volt valami bibi. Átkonvertáltam WAV-ba, és onnantól kezdve tökéletes volt.

Nem tudom, hogy nálad miért nem jön össze, de én annyi write-on effektet tudok egy layeren konfigurálni, amennyit akarok.
A másik pedig, hogy ha ehhez hasonló hatást szeretnél elérni, sokkal egyszerûbb dolgod lenne, ha a Mask Shape Tool-al megrajzolnád a vonalakat (ennél pofon egyszerûen használhatod a Bezier görbéket, ami a write-on-nál nincs), és rádobnád a Stroke effektet.

Roger6
Mitõl van az, hogy ha zenét teszek a videó alá, akkor ugrál a hang? Találkozott már valaki ilyennel?

A másik megoldás ha egy layerre rakod a Write-on effektet, hogy az elsõnek a Paint Style-t "On Transparent"-re kell állítani a többit pedig "On Original Image"-ra.

És mi van ha külön layerekre rakod a a különbözõ részek kirajzolását?

Az nem jó?

berlinboy6329
H all!

kérdés:Write-onnal lehet vhogy egy képen egyszerre több dolgot is kirajzolni?

Itt egy példa mire gondolok:

http://www.youtube.com/watch?v=ert6uHKCdek

Ugyan a sorozat Flash-sel készül,de a lényeg az elején van,mikor a ház,és a környék kirajzolódik..Én már próbáltam egyszer egy textre,de 2 write-ont egyszerre nem bir el....mit csináljak?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

akyyy
azért mert ez demó verzió, ergo nem fizettél érte ( cvagy nem használtál cracket, stb, ne irj pm-et, nem segítek😄)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

projectbe megnéztem azoknál a rétegeknél van vonal amikre a glow effekt van húzva, nemértem miért
cc cross blur effekt. nem a hivatalos honlaprol szedtem le, simén egy packba.
Melyik plug-in ez? A gyártó cég hivatalos honlapjáról szedted le? Mert ha igen, akkor valószínû, hogy egy demó verziót telepítettél.

hello mindenki
nézegetem a tutorialokat meg egy két kész projectet és az egyiknél kiírta azt hogy telepítsem az adott effektet mert nem találja, megkerestem neten fel is telepítettem és ujra is indítottam a programot már nem is írta ki, hogy hiányzik de az effekt körül egy csik jelent meg ez mit jelent?? hogy lehet eltüntetni. itt egy kép errõl beszéltem: www.pepemovies.hu/after.jpg

köszönöm elõre is a segítséget
Ilyet nem tud az AE sajnos.

igen-igen, epp ezt probalom es mukodik is a dolog...csak az a franya render ido x2...azt remelem, ha ugyanannak a compnak a kepet tudnam kivetiteni akkor nem none a renderido nagyon...
koszi 😊
Én ezt úgy csinálnám, hogy egy másolatot arról a compról és azzal az aktiv kamerával aztán az eredetibe beleraknám ha jól értem a problémádat.

Üdv

Sziasztok...a korábbi problémáim megoldódtak...mindig csak az a tárgy opacityje 100% amelyik látszik a kamerában és mindig az-az oldala látszik amerre néz a kamera (eleje-hátulja egy tárgynak)...viszont most lett egy újabb kérdés 😊

Lehet olyat AE-ben, hogy az aktív kamera képét visszarakom a kompozícióba (elõre lerenderelés nélkül)?
Kíváncsian várjuk a végeredményt...

Ime a folyadékos irásra egy megvalósítás:

http://motiongraphicslab.com/tutorials/cc-glue-gun-tutorial.html

És az esõcseppes esõ megvalósítása:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/create-a-breathtakingly-awesome-rain-scene-part-1/#more-1029
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/create-a-breathtakingly-awesome-rain-scene-day-2/#more-1042

A Shatter-nek meg van olyan beállítása, hogy milyen irányú legyen a robbanás illetve az egészet forgathatod bármerre, hogy olyan hatástnak nézzen ki.

berlinboy6329
Nyah,csak ha ugy csinálom,akkor pl a törött üveg nem tükrözõdik..Na uccsó kérdés...Most ezzel a szioraml jutotta eszembe..Ha Particularral beállitok pár rózsaszirmot,akkor ha azok hullanak,akkor forogniuk kell..h meg forognak,akkor jó lenne ha 3d-sek lennének..3d-s modelleket h lehet belevinni?mert ha betöltöm Particualrba a szirom képét,az 2d-s ami meg ha forog,akkor ha ugy fordul eltünik,lapos lesz, megnyúlik...😞

Rossz fele gondolkodsz... használj particulart(lehetõleg Trapcode félét), vagy ha ismered, akkor form-ot. Particularnál egy külön compba megcsinálod a kis darabkákat(ps is lehet vagy mask-olva layerenként) sorba rakod õket(1 frame legyen mindegyik között) aztán main comp-ban a particularban beállítod a custome particular nál a random frame(ha jól emlékszek), és akkor véletlenszerûen fogja a darabkákat legenerálni. Próbálj meg kreatív lenni, több száz lehetõség van rá, hogy megold

berlinboy6329
Most h belegondolok ez a kérdés hülyeség volt :C

Mert ha felé rakom a layert,akkor igy is ugyis eltakarja :C

Ám,van olyan Shatter,ami felfele is robban?😄

mondom,olyn introt csinálok,h huuu és is beszarok rajta,tintacsepp leesik az égbõl,és kirajzolja a cimet,aztán az üvegpadló,eltörik és a darabok felfele szállnak és,ahogy elrepülnek,feltünik a köv cim közte,de aztán rájöttem,h se tintacseppes kirajzolást nem tok,se felfele törõ üveget -.-

Hogy lehetne ezt megoldani?Már megcsnáltam ugyan az introt,bár nagyon más lett,csak kiváncsi vagyok meg lehetett-e volna oldani...A tintacseppet hogy,de ami fontosabb,a tintairást hogy?Mert nem egenes vonalat akartam,hanem néhány csepp kicsit kitért,és "bütykösebb" lett a vonal.....A másik emg a felfele törõ üveg..mondom Shattert 3d-be teszem elfogetom,h feküdjön és adjad neki..De csak 2D-ben törik -.-'..Meg ha törne is...Nem üvegnek nézne ki.Ahhoz gondolom 3d kellene,h üveghatása legyen,de ha megcsinálom az üvegtörést 3D-ben,akkor sem az fog tükrözõdni,ami az introban ki van irva cim,meg a háttér...

Ha homályos emlékezetem még mindig jó, akkor alpha matte-ra beállítod és akkor jó lesz.Ehez azt hiszem az kell, hogy legyen egy fekete háttér, ahol lehullnak ezek a "szirmok" és ahol nem fekete az fog látszódni

berlinboy6329
Olyat lehet AEvel,h egy layert a maszk lekövet?

Mondjuk csinálok egy transitiont,ahol egy halom rózsaszirom változtatja meg a képet,v tudja az Isten,lényeg,h sok kis darab..És ezek a darabok precompban vannak.És ahogy hullanak lefele,amiket én beállitok egyesével,h hulljon/forogjon...,és h azokra maszkot tenni..Hogy ne magam kelljen,mind a nem tom 60darabot külön még le is maszkolni,hanem van vmi ami azt leköveti.(Eu hülye példa volt,de a lényeget lehet érteni,sztem)

És ebbõl is lehet csemegézni:
http://www.redefinery.com/ae/

kormen, koszi a linket..par napja nezegetem es nagyon jo oldal 😊 ....köszönöm a válaszokat....próbálkozom tovább 😉
Roger6
Egy problémám lenne. Szóval több videót felvettem X-Fire-al, és egymás után illesztettem õket. Az elsõ videóval nincs is gond, a kész avi-ban rendesen mûködik, de a többi videónál csak az elsõ képkockát rendereli le, és az megy végig. Közben persze a hang megy tovább, csak a kép áll. Nem tudjátok, hogy ez mitõl lehet? Mindegyik videót ugyanakkora felbontásban, ugyanolyan minõségben, ugyanabból a játékból vettem fel.Segítségeteket elõre is köszönöm!

Szia truCe! (itt is)
Ennyire sajna nem vágom én sem tudok segíteni. 😞

Neki nincs akadály ilyen téren 😊