3734
Adobe After Effects
  • Hzsolesz
    Az eredeti problémádra visszatérve: nem értem, hogy miért nem egyszerűen QuickTime-ban mented ki a modellt, és közben adsz neki egy alpha csatornát. Nem kéne tökölnöd a lyukasztással.
  • kormen
    Nagyítottál rajta vagy közelebb van a kamerához akkor pixelesedhet?
    Egyébként ez a tüzes logo milyen felbontásba készült és a projected milyen felbontásba van?

Még a néző ablakod Quarter-re van állítva. :D

• kormen
    Igen úgy.
  • Atkatáska
    Amugy ez jó honlap ez a video.fx.universe.com ...

Lenne még1 kérdés. Ugye ez a png dolog csak a videóm elé rakja a renderelt 3dsmax model-t ,igy a videó egy háttér lesz. De azt hogy tudom megcsinálni hogy ez a PNG ez térben legyen? ugyanugy, mint akármit ,bejelölöm a 3D layer-t, és mozgathatom majd térben?
  • Atkatáska
    Milyen hollandos vagy milyen tájszólással magyaráz a tutorialos forma:D
  • Atkatáska
    Na most megin 1 értelmetlen problémám akadt.

Ugye egy olyat akarok ,hogy felhők közül előjön ez a lángoló embléma.
    Na ,most igazad volt 2 dologban is persze. A logónál a fekete háttér zavaró lett, másrészt ,hogy brightness-t kell adni és jó lesz.

Viszont olyan problémám adódott hogy elég pocsék minőségbe rakta be a logó composition-t a felhő compositionba .
    itt 1 kép : http://img696.imageshack.us/img696/6556/wtfrq.jpg

(nem azér mer a felhő előtte van:) ) De elég pocsék valamiért. Mit rontattam el?

Ty a tutorialt, sztem így fogom ezt megcsinálni

• kormen
    A probélma abból adódik, hogy a monochrome a maszk a azaz még rá kéne engedni a color correction-ra még egy kis brightnes/contrast-ot vagy akár curves nevű effectet.
    Csak azzal pedig az lesz a baj,hogy a tűznél és vissza jön háttér fekete ami csunya.

Nem tudod azt a png szekvenciát megcsinálni 3ds max-ba ami tartalmaz alpha csatornát is, mert azzal nagyon egyszerű?
    Találtam egy tutorial-t neked:
    http://www.videojug.com/webvideo/how-to-export-png-files-from-3ds-max-into-after-effects

• Atkatáska
    Helo ,

Szóval akkor itt van a 2 kép.
    Sima Luma Matte-vel :
    http://img710.imageshack.us/img710/8205/lumamatte.jpg

És Inverted Luma Matte-vel :
    http://img202.imageshack.us/img202/5796/inverteda.jpg

Az inverted a model-t teszi láthatatlanná ,a sima meg az egészet.. mit csináltam rosszul?

Ha a mostani fekete fehér videót invertelem ,akkor az segit?

ty

• kormen
    Más programmal is vannak ilyen gondok vagy csak az afterral azaz lefagy meg ilyenek?
    Egyébként probálj ki egy portable verziót is hátha az megy egyébként nekem utoljára a 6.5-s verzió fagyogatot azóta semmi. A 7, cs3,cs4 teljesen tök jól ment és megy.

• kormen
    Nagyon egyszerű akkor van olyan hogy Luma inverted matte.
  • berlinboy6329
    Náám tom..Akkor máshol a szopózna,nem?Nyomtam rajta mizistent...Olyan szar,vmi cpu tesztelős,meg memóriatesztelős...Prime95...memtestet nem csináltam.
  • Atkatáska
    Helo ,

Volt ez a kérdésem :

Van egy 3DSmax-al renderelt videóm, amit szeretnék berakni egy after efecctel csinált compozícióba.

Próbálkoztam azzal ,hogy egy solid white, vagy black layer-t aláraktam ,és inverted luma-ra állitottam ,ekkor vszont az egész átlátszó lett, és fekete-fehér:F Hogy kéne ezt?

Segitségül vettem ezt:

Akkor kéne csinálni a 3dsmax-al egy olyan videot ami maszk szerepét játsza azaz feketéből és fehérből áll és amikor beimportálod a videodat akkor fölé rakod ezt a fekete fehéret és beállítod a luma-t.

Nem tudtam hogyan lehet fekete fehérre változtatni, de sztem jó módszert találtam erre, az Effect - color correction - color mixer-ben be X-eltem a Monochrome-t ,amitől fekete fehér lett.

Ezek után felülre raktam a fekete fehéret ,alá az eredeti videót, beállitottam a luma-t, de az a gond, hogy pont a model átlátszó, és nem a háttér, ami kéne.

Szóval valahogy meg lehet forditani, hogy a maszkon kivüli részt tegye átlátszóvá?

Ty az eddigieket, meg még előre is:) , fontos lenne
  • kormen
    Nem lehet, hogy hardver hibád van? Mondjuk a mem-mel?
  • berlinboy6329
    Nekem amilyen jól indult a CS4-el olyan FOS lett..random hiba nélkül kifagy,ha Play-t nyomok,v akármit..Egyszer pl. akkor is kifagyott mikor rányomtam oldalat az EFFECTS-re h keressek egyet....
  • Hzsolesz
    Próbáld meg az OpenGl-t ki-, vagy bekapcsolni.
  • pepemovies
    segítség :( nekem az after ezt írta ki renderelés közben

a problem occured when processing OpenGL commands

mi lehet a baj??
  • berlinboy6329
    CS4 ás mint CS3 ahogy képene gyszer megkerestem a cache részt...hogy kell beállitani?És mit?

Ugye cs3ban ott volt a max RAM 120% a nem tom mi meg 60%,itt emg ilyen nincs...Se egyéb cucc....Itt vmi csuszka van v mi az Isten...
  • Firerock
    na berlinboynak már leírtam pü-ben de azért beírom ide is hátha segítek/segít valakinek:
    szóval Adobe After Effectsben lézerkardolós cuccost csinálok
    nos megcsinálom a kardokat meg mindent de a végén azt is megcsinálom hogy eltűnjön szépen,de utána folytatódik a film,namost azt hogy tudnám megcsinálni hogy eltűnjön a lézerkard?mert ha deletre nyomok akkor előtte is eltűnik,szóval úgy kéne hogy egyszer van egyszer meg nincs,egy jelentben
    ez megoldható?remélem értitek mire gondolok
  • berlinboy6329
    Hát,ha fostos akkor kinek van kedve használni?most lekaptam egy cs4et,még nem rendereltem vele,csak szimpla képeket csináltam,azt rendereltem és nem halt meg eddig egyszer sem...
  • kormen
    Egyébként ha ennyire dühít a program akkor minek csinálod?
    Én csak hobbiból és a kedvemet lelem benne, de a te hozzászolásaidnak a nagy részéből az derül ki, hogy tők ideg vagy tőle. Akkor ilyenkor hagydd abba !

Csak egy jótanács. :D

• kormen
    Jaja. :D
  • berlinboy6329
    Vagy veszed az ismétlődő részt a layer-t egy ponton elvágod igy van két layered a második rész előre rakod úgy hogy a két végeknél nem jelentkezik nagy úgrás középen pedig egyi layert átmosod a másikba azaz egyiknek leveszed az opacity-jét a másiknak pedig felrakod.
    Remélem érthető volt.

Makes sense...Akkor prcomposeolni kelle gondolom és ugy time remappingelni....Ez tünik a legjobb emgodlásnak,thx.
  • kormen
    Erre ajánlom neked a time remapping nevezetű dolgot amit a layerre kattintva a jobb egérgomb Time>Enable Time Remapping. Két kulcskocka amibe start és a stop majd egy expression ami a Property>loopIn-t válaszd és akkor ismétli amig a layer hossza tart.

Az, hogy az ismétlődés ne látszodjon arra lehet, hogy inkább egy particular-t kéne csinálod ami megalkotja a porfelhőt és azt be lehet úgy állítani, hogy ismétlődjön anélkül, hogy látszodna a dolog ezzel ha jól emlékszem van is egy tutorial a creativecow-n.
    Itt is van:
    http://library.creativecow.net/articles/rabinowitz_aharon/red_giant_looping_particle_system.php

Vagy veszed az ismétlődő részt a layer-t egy ponton elvágod igy van két layered a második rész előre rakod úgy hogy a két végeknél nem jelentkezik nagy úgrás középen pedig egyi layert átmosod a másikba azaz egyiknek leveszed az opacity-jét a másiknak pedig felrakod.
    Remélem érthető volt.
  • kormen
    Akkor kéne csinálni a 3dsmax-al egy olyan videot ami maszk szerepét játsza azaz feketéből és fehérből áll és amikor beimportálod a videodat akkor fölé rakod ezt a fekete fehéret és beállítod a luma-t.

Vagy az elkészült 3dsmax-os video-t addig változtatod amíg csak fekete és fehér szinekből áll és az lesz az egyik réteg és alatta a ugyanaz a videó csak érintetlenül.

Vagy a 3dsmax-nál egy olyan formátumot válassz ami tartalmaz alpha csatornát és meg van oldva én ajánlom a png vagy psd szekveniciát annak általába nagyon örül az after effects. :D

• Atkatáska
    Hello, lenne egy kérdésem .
    Van egy 3DSmax-al renderelt videóm, amit szeretnék berakni egy after efecctel csinált compozícióba.

Viszont úgy ,hogy a fekete háttér ,ami a 3dsmaxos videón van, átlátszó legyen,és csak a model látszódjon a videóból.

Próbálkoztam azzal ,hogy egy solid white, vagy black layer-t aláraktam ,és inverted luma-ra állitottam ,ekkor vszont az egész átlátszó lett, és fekete-fehér:F Hogy kéne ezt?

pls help
  • Firerock
    skacok van valami 5let arra hoyg ne tudjam megfogni és kihúzni A VIDEÓT a képből?
  • Gerygrey
    Pre-composáld a layeredet, és ha valamit módosítani akarsz rajta, akkor a precompban tedd meg.

• berlinboy6329
    triplapost FTW!!!

Vhogy ugy kellene ezt az ismétlődést megoldani,h az ugrás ne látszódjon:S
  • berlinboy6329
    Jah még vmi....Olyat hogy lehet,hogy van pl. 5-6 klippem,ilyen porfelhő aVideocopilotos Action movie essentials 2ből,és kellene belőle egy darab..EGY DARAB!!!!

Van az 5-6 dolog és ilyen homokvihart akarok belőlük,viszont csak az eleje a jó,ahol kirobbana füst,és jó sűrű..Azt akarom,h mind az 5-6 klippnek ez a része játszódjon le ujra meg ujra!!!!!!!Szal mittomén 0.7mp-1.5mp-ig.Aztán megint 0,7-1,5ig,aztán megint megint megint megint....
  • berlinboy6329
    Maszkokkal hogy kell dolgozni?kecire fel tud baszni,hogy ha megrajzolok egy maszkot,huh 15percet szántam rá,és rájövök,h hmm..Mi lenne ha kicsit széjjelebb nyujtanám a layert ugy hátha jobbannéz ki..Szétnyujtom és FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU,a maszk is emgy vele..most elbasztam 15 percet a semmire,klezdhetem előlröl.....

Vagy az,h van egy maszk,és másik layerre akarom átrakni,ami mondjuk döntve van 90fokkal..Copy+paste=FFFFFFFFFFFFUUUUUUUUU döntve rakta rá...De én azt akarom h ugyanugy maradjon meg mint az eredetin!.....
  • Firerock
    jó nekem ez a progi mert már megtudom vele csinálni a lézerkardot faszájnosan csak kurvaszar minőségű a kép
    nekem egy konvertáló progi és egy output formátum kéne csak
  • Gerygrey
    A WMV felejtős, nem tudom miért használja olyan sok ember, az egyik legpocsékabb tömörítési eljárás a világon.

Egyébként találtam neked lightsaber tutorialt CS3-hoz, ami majdnem ugyanaz (legalábbis a kezelőfelület) mint a CS4

Google barátom első találata volt...

http://www.videocopilot.net/tutorial/light_sabers/
  • Firerock
    lightsaber tutorial,youtube
    de jó ez nekem
    nincs vele sok baj
  • kormen
    Probáld meg a format factory-t az egész jól bírja ezeket a dolgokat és mindenképpen uncompressed avi-ba konvertáld át! Egyébként miről szól az a tutorial ami miatt csak a 6.5 verzió a jó?
    Hátha tudunk segíteni, hogy az hogy van a cs4-ben.

• Firerock
    muszáj a 6.5 mert a tutorialban az van és nem teljesen ugyanaz mint a Cs4 pl
    miylen konvertálót ajánlsz?mert amivel most sikerült wmv-be konvertálni az kurvára lerontotta a minőséget
  • Gerygrey
    Azt hiszem, a h.264-et is csak a CS4-től nyitja meg, töltsd le azt. Vagy konvertáld át uncompressed avira a fájlt, ha mindenképp ragaszkodsz a 6.5-höz...
  • Firerock
    van itt valaki?:D
    elmondanátok hoyg mp4et miért nem tudok megnyitni?oylan formátumba vesz fel a fényképező
    le kellet töltenem a 6.5-t mert a tutorialban is az van de nem tudok megnyitni egy fájlt se
    tudnátok adni valami jó konvertálót?mp4ből kéne valamelyik jó minőségű supported formátumba
  • Smicy2
    állat! :)
  • kormen
    Igen amikor az illető végig megy egy tutorial-on esetleg néhány dolgot megváltoztat és utána dicsekedik vele. Ha mákja van akkor le is tölti a project file-t és akkor még könnyebb dolga van. És akkor az hiszi, hogy nagyon ért a dolgokhoz.
    És ha valaki szembesíti vele akkor meg van sértődve na az a legviccesebb.

Akik azt írják, hogy koppintás azok tényleg irigyek.
    Aki ért hozzá az úgyis tudja, hogy mennyi munka van benne.

• Hzsolesz
    Én is ideges szoktam lenni, amikor olyan munkákkal dicsekednek, amik koppintások. De erre nem lehet azt mondani, nagyon kreatív, ötletes, és egy csomó meló lehet benne. Nyugi Greyhound, aki fikázza, abból csak az irigység szól!