3734
Adobe After Effects
-
Eleve Vegasból kapott egy rendert,WMV-t,AEben meg emgint kompresszálni akarom,h ne foglaljon annyi helyet...Azért is kompresszálom,mert kevesebb helyet foglal,és nem vettem észre különbséget uncompressed avi,meg kompresszed WMV közt..Ugyanugy beszarik alatta a render,és semmivel sem gyorsabb..Tehát nincs értelme....MA nem lesz akkora fos a minőség,mert 3X kompresszálom...Vegasszal csináltam renderte gyszer nem kompresszált aviban..Hát 10mp lett 11gb..modnom anyád picsája az..Ugyohgy go WMV..Aztán AEban is WMV,aztán az AEból renderelt EMV-t ismét beküldeni AEba,h a feliratokat meg miden szart megcsináljak,h ne terheljem agyon az AE-t hogy mindent egybe csinálok meg,mert akkor a büdös életbe nem végezne a rederrel,aztán még azt is kompresszálni kell,h a szar 512K feltöltésú netemmel el tudjam küldeni az angyaot vkinek.... -
twine #2970 Köszönöm a gyors reakciót...meglátjuk "élesben" mit mutat majd a projectben...eddig a cs3 textjeit próbáltam ...de.....cs4-et délután megnézem... -
kormen #2969 Szia!
Itt nézz körül http://www.adobe.com/products/aftereffects/gallery/!
-
twine #2968 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni...(utálom igy kezdeni, de ha lehet minnél sürgősebben) A terv az volna hogy a képernyőn megjelenő betűk( képek) úgy "mozogjanak" ki a képből mintha falavelek volnának, azaz a mozgásuk hasonlitson a falevelek (papírlapok) mozgására, miközben a szél megmozdítja(elfújja) őket!.....Hogyan lehetne ezt a lehető legegyszerűbben megoldani? köszönettel....
-
Most esett le hogy te vagy greyhound grehound :D A mi eveink tenyleg nagyon komoly ! A kivitelezes tetszik, a tartalom mar nem annyira :D -
A projekt panelen importálod azt az AEP-t amiben az a comp van ami kell, ekkor megjelenik egy mappa amiben az összes comp benne van, így az új projektben is használhatod bármelyiket. -
Egyébként miért közvetlenül AE-ben tömörítesz, és miért épp WMV-be? Legyen uncompressed AVI vagy TIFF sequence, szegény AE izzad így is épp eleget magával a renderrel is, a tömörítést utólag is el lehet végezni. -
faszom bele az..2GB nem elég neki?
El kell hogy keserítselek, 2 giga manapság elég soványnak számít, tesco gazdaságos PC-ket adnak annyival...
Nekem 4 giga van (tervezem hogy bővítek 8-ra, ha kijön a CS5), ennek ellenére izmosabb comp - a mi éveink metrós jelenete - renderelésekor kaptam ilyen hibaüzit, közvetlenül restart után úgy, hogy AE-n kívül semmi nem futott a háttérben. A disk cache bekapcsolása, amit javasolt, végül megoldotta a problémát.
Egyébként a CS5 jelentős javulást igér a memóriakezelésben:
Even though we recommend adding some more RAM to your machine to take advantage of After Effects CS5, it will still work better in computers with less than 4GB of RAM. Even in this situation, After Effects CS5 can still use more RAM than CS4, and this means fewer out-of-memory errors and better performance.
http://blogs.adobe.com/keyframes/2010/04/faster.html -
Gépujrainditás megoldotta,elindult..De a faszom se kaarja állandóan ujrainditani,ha beszarik..Más megoldás?miaz,hogy nem üriti ki magától a memóriát ez a fos..Pfffff... -
Mit csináltál?keciidegesítő....Viszont én tömörítem WMV.be,szal nem lesz 1.8GB.....Viszont ilyen fos programozók miatt videó sem....Ha nincs megoldás. -
Nekem is volt ilyen hibam. Mondjuk nem baj, miutan berendereltem 8 mp et, 1,4 GB lett a vidi :D -
Ilyen 4-5 kibaszott mp render után összeszarja magát ez a fos.....Igy nem lehet faszomat se csinálni.... -
Ezt a mocskos szarházi,ganaj fost....
Renderelni se lehet ezzel a szarral.....1,5 perces videó...740framet emgcsinál és kiirja,h NINCS ELÉG MEMÓRIA!!!!!
Miaz h nincs elég memória?faszom bele az..2GB nem elég neki?én leszarom,hogy nincs elég memória..CSINÁLJA MEG!!!Üritse ki vagy faszomtudja...Be van állitva,h framenként purgeölje a memóriát a titkos beállitásokban,de SZART SE ÉR...Már a 3. részt csinálom..
Először eljutott 740körüli frameig,aztán 110 kötülig,és onnan HALÁL.EGY FRAMET SE CSINÁL MEG!!!Kiirja,h nem elég neki az a kurva memória....Fos... -
Atkatáska #2958 Másik kérdés, hogy lehet egy composition-t egy másik projectbe átrakni? nagyon kéne -
Atkatáska #2957 Helo ,rendereléskor ilyen hibaüzenetet kapok egy idő után :
After Effects warning: logged 2 errors,please check log. First erro was
"error: unable to allocate space for a 1920 x 1080 image buffer.
You may be experiencing fragmentation. In the Memory & Multiprocessing Preferences ,try incrasing the RAM to leave for other applications and selecting the Enable Disk Cache option in the Media & Disk Cache panel.
(7:: 66) "
ilyenkor mit kell csinálni? mi az az image buffer? van egy olyan képem ami 1920x1080as ,és azzal van gondja?
pls help -
Hzsolesz #2956 Köszi szépen. Amíg ki nem alakul a wire alakzat, addig 3D Studio...aztán amikor ez felbomlik apró részecskékre, az már Form. -
kormen #2955 Ha nincs kijelőlve, hogy melyik layert akarod maszkolni akkor új shape layert hozlétre. Tehát rákattint a layerre és úgy a maszkot és meg is van oldva.
-
Atkatáska #2954 Helo lenne egy még egy kérdésem.
Szükségem lenne a rectangle mask tool-re , viszont valamilyen beállítása nem jó nekem vagy nemtudom.
Mivel ha én kijelölök a rectangle tool-al egy helyet ,hogy az mask legyen, akkor nem kijelöli azt a helyet ,hanem egy színnel beteríti .
Egy tutorial-t csinálnék videocopiloton ,de itt elekadtam .
Nekem igy néz ki :
http://img714.imageshack.us/img714/844/wtfs.jpg
És igy kéne :
http://img27.imageshack.us/img27/3889/wtf2qz.jpg
Azt sem értem ,hogy az uj layer ami megjelenik ha használom ezt a rectangle maskot ,az nálam Shape Layer nevet kap , a videón meg Mask1.
Na, sztem értitek mi a probléma, pls help:)
-
Kemény, grat!
Az elején, amikor az egérből és a tanteremből 3D-wireframe lesz, az AE és Trapcode Form (Particular?), vagy 3Dmax illetve ehhez hasonló? -
Hzsolesz #2952 Bocsánat a rossz linkért...
visuland demó -
Hzsolesz #2951 Egy újabb videóval elkészültem:
visuland demó
-
Hzsolesz #2950 Berlinboy...ment egy privátüzi. -
kormen #2949 Ráállsz a layerre. Aztán a jobb egérgomb "Time" > "Time reverse layer" -
Atkatáska #2948 Helo egyszerű kérdésem lenne.
Hogy lehet egy videót / pdf filesort megfordítani, hogy fordítva játssza le . De úgy hogy ne az egész composition-t ,hanem csak 1 kiválasztott layer-t forditson meg
ty -
Passz még sehol se járunk,de lehet hogy benne selesz a videóban,mert fragmuvi lesz,és a homokvihart minden vágásnál trackelni kellene a mozgáshoz-.- -
Hzsolesz #2946 Köszönöm Roger6! Én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.
-
A grafikája ugyanolyan marad, az a játékon múlik, nem a videószerkesztő programon...
"pl 1 cod2 ös vidoba szebb grafot. és ha igen hol" - azt azért értsd meg kérlek, hogy ez nem egy diavetítő program, hogy rányomsz egy gombra, aztán kész a videó. Sokkal bonyolultabb ez annál, és szerintem rengeteget kéne olvasnod a témával kapcsolatban. -
?
-
Hzsolesz #2943 Evvel há...
-
evvvel a programmal lehet videokra effekteket rakni?pl 1 cod2 ös vidoba szebb grafot. és ha igen hol -
Atkatáska #2941 Sry hogy ennyit írok.. Ez is megvan. Az utolsó kérdés sztem amit felteszek az az ,hogy az opacity-t hol lehet állítgatni? -
Atkatáska #2940 Na megvan nem kell már . Hogy lehet egy sima keyframe-ből bezier keyframet csinálni? f9-el nekem nemmegy.. -
Atkatáska #2939 Hey, valaki tudna egy tutorialt ajánlani a camera funkcióiról?
Mivel van 1 kamerám, de elég kezdő vagyok AE-be, és azt sem tudom megcsinálni, hogy pl menjen egyenesen 5 másodpercig, aztán fokozatosan lassuljon le ,és álljon meg 1 mp alatt.. mivel ilyen kéne nekem
És hol lehet az opacity-t beállítani ? :D
ty -
kormen #2938 Igazad van az azt jelenti, hogy mind a kettő 50%-os áteresztéses és látszodik az alatt lévő réteg.
Egyébként a loopolásos rész az jól müködik?
-
Másikat nem szabad ugy csinálni,mert én már kipróbáltam és egyszeűen FOS!!
mint amit te is küldtél loopolás-példát ott is tökéletesen látni...Középen 50% opacity van mind2 layeren,de hiába 50+50=100,akkor is fele olyan látható..Ezért a felső layert szoktam simán 0-ról 100ra tenni és átmegy az alsó a felsőbe.Ennyi. -
kormen #2936 "Szeretném megcsinálni azt, hogy van 2 videóm, az első utolsó ,és a második videó első képkockája csak abban különbözik hogy az egyiknél van háttér a logó mögött, a másiknál nincs. Szóval melyik az az effekt, ami 2 videót egymásba transzformál?"
Ha premierebe lennél azt cross dissolve-nak hívják.
Itt egymás föl rakod a két videót, hogy fedjék és az egyiknek az opcity-jét változtatod úgy hogy leraksz két keyframe-t egyiket 100 a másikat 0-val a másik videó ennek az ellentéte. Azaz 0-ról kell 100-ra állítani és átmossa egyiket a másikba.
-
kormen #2935 "Meg amugy van néha olyan gondom is ,hogy csak 1 ideig renderel az AE. Pl megnyomom a 0-t ,hogy rendereljen, és csak a feléig rendereli el ,akármit csinálok.. ez is mér lehet?"
Azt ram preview-nak nevezik és addig megy amíg a memória illetve ha pluszba beállítottál még lemezterületet arra tölti be, ezt csak arra használja az ember, hogy megnézze hol tart.
Ha ki akarod renderelni arra ott van a ctrl+m azaz amikor kirakja a neked megfelelő filetipusba azaz avi, mov és ehhez hasonló.
-
Atkatáska #2934 Helo lenne 1 kérdésem. Szeretném megcsinálni azt, hogy van 2 videóm, az első utolsó ,és a második videó első képkockája csak abban különbözik hogy az egyiknél van háttér a logó mögött, a másiknál nincs. Szóval melyik az az effekt, ami 2 videót egymásba transzformál?
Meg amugy van néha olyan gondom is ,hogy csak 1 ideig renderel az AE. Pl megnyomom a 0-t ,hogy rendereljen, és csak a feléig rendereli el ,akármit csinálok.. ez is mér lehet? -
kormen #2933 Még a néző ablakod Quarter-re van állítva. :D -
Atkatáska #2932 Mikor a composition-ba nézem az égő logót ,teljesen jól mutatja, mikor a comp-ot berakom a felhők közé akkor lesz szar