3734
Adobe After Effects
-
Használ vki Magic Bullet Looksot?
Nem merek miatta videókártya drivert frissiteni,mert épp a határon vagyok..Ha ennél újabbat teszek fel,akko nem hajlandó működni...Betölteni betölt,de mikor emgnyitom,hibát ir ki és csá..nem enged semmit...És elég régi már a driver,még 9.xx Catalyst. -
ATOMICMEDIA #3170 Sziasztok!
Elkészült legújabb tuturiálunk. Szívesen várunk mindenkit. atomicmedia.tk -
kormen #3169 Az expession hozzáadás úgy van, hogy a layer position mellett lévő órácskára rákattintasz miközben az "alt"-ot is nyomod. -
#3168 köszi a segitséget!
igazad volt, mert tényleg nempipáltam ki minden "hozzávalót" az after effect-hez a telepitéskor, de mostmár jó.
már csak azt szeretném megtudni h hogyan lehet oda irni arra a szürke sávra ahová azt a szöveget kell beirni? -
kormen #3167 1. az Adobe After Effects CS4\Support Files\Presets\Transform\-ba van az a bizonyos Separate XYZ Position ha ott nincs akkor nem jó verziód van.
2. meg lehet csinálni e nélkül a presets nélkül csak a Maszkoló réteg position-re kell rakni egy expression-t és csak annak y pozició-ját változtatni a többi marad eredetibe:
ezt kell beírni: [position[0],position[1]-thisComp.layer...] persze a tutorial-ba szereplő dolog teljesen megfelel.
-
#3166 tudom tudom
a transform-on belül kellene lenni egy olyannak h "separate xyz position".
de nálam nincsen ilyen. ezzel tudja megcsinálni h a hangsávokra tegye rá ezeket az oszlopokat. -
Hzsolesz #3165 Törő, ne haragudj, de ennél világosabban nem fogod megtalálni. Alatta van a tutorial, hogy hogyan készült. Ha CS4-ed van, akkor mindennek meg kell lennie hozzá. Egyébként egyetlen effekt kell hozzá, mégpedig a Grid. -
#3164 csá!
link
egy ilyen videót szeretnék csinálni de nemtalálok hozzá pár effektet h mozogjanak zenére az oszlopok.
nemtudom h a videóban milyen verziót használnak, de nálam cs4 van fent.
-
ATOMICMEDIA #3163 Szia! Szerintem itt megtalálod a kérdésedre a választ! LINK
-
Köszi. azzal próbálkozom egy ideje csak ez nem pont az amire gondolok. Mármint ha áthúzom a projektemet premierből after effectsbe akkor tudom változtatni meg minden de még mindig csak 1 layerem lesz és az a bajom hogy a klip részletekben mások a beállítások pl a keying mértéke meg a maszk helye stb. De azt csináltam végül hogy több layerre rátettem ugyanazt a projektet és kissebb részletekre vágtam őket. Csak gondoltam van valami folyamata hogy hogyan szokták az ilyen videókat csinálni. Azért köszi :) -
kormen #3161 Attól függ hol akarod használni a végeredményt web-n, dvd-n hd vagy sd.
Vagy ha ez egy köztes render azaz még akarsz kezdeni vele valamit akkor egész mások a szempontok is bejönnek.
Ezekre mind van nagyon jó kis formátum.
De egyet mondhatok arról ne is álmodj, hogy egy épkézláb divx-es video jön ki az after-ből. Quicktime még igen bizonyos esetekbe még az flv is egész jó.
-
kormen #3160 Szia!
Ezt a dolgot úgy hívják dynamic links a premiere-t és az after-t össze tudod hozni.
Tovább info a google-val vagy az online user guide segítségével.
Itt van egy kis tutorial erről
Az első rész:
http://www.youtube.com/watch?v=jWZKjIaAHJ4
és itt van a második rész:
http://www.youtube.com/watch?v=rusH-Q_0tB4
Hátrány nagy gépigény ha két progi párhuzamosan fut egymás mellett. Viszont nagyon jól lehet vele dolgozni.
Jó munkát!
-
Passz..Csináld meg először a green screent oszt utána premierezd úgy nem kell AE-be betenni az egészet.
V vagdosd vissza AE-ben a videót ahogy premierben volt...
v csináld egyből AE-ben.bár zenére csinálni elég fos benne,de megoldható. -
Hali. A suliban a csapatommal csinálunk egy videó klipet és szeretnék kérdezni egy valamit. Mi a legjobb folyamata annak hogy egy Greenscreenes videó klipet megvágjunk meg megszerkesszünk, mert Premier Pro-val sokkal egyszerűbb megvágni a klipeket meg szinkronizálni a zenével, viszont a green screent eltüntetni After effectsel egyszerűbb, meg amúgy is kell több módosítás a részeken. A problémám hogy ha Premierben összevágom a dolgokat aztán átrakom After effectsbe akkor nincsenek layerek csak 1 hosszú videó és a bajom hogy a részeknél másféle beállítások kellenének és ezért kéne ugyanúgy több részletben az egész videó. Van erre valami megoldás vagy mi a rendes folyamata az ilyen videó készítésnek? Előre is köszi! -
balogh2254 #3157 Hali
Azt szeretném kérdezni, hogy mibe EXPORT-áljam a videót, mert AVI ba szoktam, mindent full minőségre veszek de mégis romlik a minőség.
Valaki irja már meg mibe a legjobb. Előre is köszönöm! -
pepemovies #3156 hello
valaki használja itt közületek a revision twixtor? -
Na megoldottam köszi a segítségeket! -
már próbáltam amúgy alpha csatornával renderelni de a fekete háttér mindig maradt! png sekvenciával ugyen ez a helyzet -
Sony vegas kezel Alpha csatornát és amit leírtál ezeket már mind tudtam de valahogy mégsem sikerült elérnem... + én nem a make movieal szoktam renderelni de próbálgatom köszi -
kormen #3152 A quicktime tudd alpha csatornát csak be kell állítni.
Amikor Composition>Make Movie-t (shortcut CTRL+M) kiválasztod akkor ott van olyan, hogy output module, ha rákkattintasz akkor elöjön,hogy mibe készítse el a Format-nál a quicktime-ot kell választani. A video outputnál a channels-nél a RGB+Alpha-t.
A másik a sony vegas tudja az alphát, körül kéne nézned a youtube-on teli van tutorial-okkal ebben a témába a kulcs szó "alpha channel sony vegas".
Tudja a másik megoldásként irt dolgot is, de az előző ha megy akkor erre nem lesz szükség arra a "masking" szóra kell rákeresni a youtube-on.
Üdv
-
kormen #3151 Maga az effekt tudja az átlátszóságot azaz az alpha csatornát. Olyanba kell ki renderelni amit ezt tovább viszi vagy png vagy psd szekvenciát kell választani (ezt mondta a Hzsolesz) a quicktime-ról nem tudom, hogy tovább viszi az alphát én mindig psd szekvenciát használok.
Nem ismerem a sony vegas-t , hogy tud-e alpha csatornát kezelni, de remélem igen az manapság már alap.
A másik megoldás ami akár quicktime-mal is müködik pedig a matte teknika megcsinálod szinesbe meg szürke árnyalatba én premiere-t használok ez a premiere-be track matte key-nek hívják nem tudom, hogy vegas-ba van ilyen, de tuti , hogy kell lenni valami hasonlónak.
A premierebe egyik videosávba van a szines fölötte a másik és a Track Matte key effectel kell létrehozni az áttetszést ahol meg kell adni hol van a matte és mi szerint esetbe a luma alapján.
Én is próbáltam, hogy valahogy nem átlátszó ha az alap beállításokkal megy CC Particle World, de nem sikerült elérnem.
A Toggle Transparency Grid amit a HZsolesz mondot az a Composition panel alsó sorába van és úgy néz ki mint egy sakktábla vagy pepita mintás négyzet.
-
Hzsolesz #3150 Az lehet, hogy van színe, de úgy lett kitalálva a CC Particle World, hogyha rádobod egy Solidra, akkor csak a kis részecskéket látod, a többi átlátszó lesz.Ezt a Toggel Transparency Grid kapcsolóval le is tudod ellenőrizni.
Higyj nekem, 4 éve használom (több-kevesebb sikerrel) a programot.
-
de a solidnak van színe és az nem lesz akkor yó -
Hzsolesz #3148 Az nem is fog megjelenni Null objekten. Kizárólag Solidra rakd rá. Null objektre nem pakolunk effekteket! -
Csináltam 1 compozíciót utána rá 1 null objectet mert ugyebár ha nincs layer akkor effectet se lehet rá pakolni de miután erre ráraktam a CC particle wordot nem jelent meg... why? -
Figyi tudnál adni vmi elérhetőséget pm ben? MSN? -
Oké, köszi szépen. -
Hzsolesz #3144 Ha már van background layered, akkor az már régen rossz. Ne legyen semmi háttér, csak a particle effekt. Ezt mentsd ki PNG szekvenciába. -
bocs 3 solid -
Sziasztok vki betudna szúrni egy saját vagy egy normális tutorialt arról hogy hogyan kell transparency (átlátszó) hátérrel renderelni? Csináltam egy CC Patricle Wordlos kis hatást és azt szeretném 1 másik videó fölé tenni sony vegassal... de chormar keyert nem akarok használni mert az effectben is van feketés árnyalat és teljesen elb*ssza az egészet :D Már minden fele néztem a neten de pont erre nem találtam tutorialt... amit találtam az meg nem müxik /: úgy tudom quick timeval lehet ha png vel renderelem de úgysejó... :D a background color fekete és 3layer van amin 3 patricle van... a solid is fekete -
kormen #3141 Talán számodra ez jó:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/rewind-your-animation-like-an-old-vhs-tape/
-
#3140 Sziasztok!
ezzel a programmal lehet olyan effektet csinálni mintha rossz lenne a tv-adás?
csak a hangyaháború nélkül, tehát fentről lassan bejönnének vékony csikok. -
Nem tudja vki,h a vimeon melyik videó az amelyikben ehhez HASONLÓ rész is van?
Egy showreel lenne,reklámokkal,discoverys sorozatok,fox os introkkal,meg egy ilyen jelenettel is,hasonlóval..Vmi csávónak a showreelje de nem tudom a nevét..:C
Link -
Hmmm,render settings..olyan új ez nekem h ezt az ablakot még sose láttam xDDD
Pedig már 2 áve van AE-m.
Mindig csak output Module-lal szórakoztam. -
Hzsolesz #3137 Ja, én valamiért azt hittem, hogy a 0-s gomb megnyomásával akarsz egy gyors előnézetet.
Egyébként kormen jól írta. Hiába állítod a Comopisition ablakban a felbontást a felére, az a renderelésre nincs kihatással. Miután nyomsz egy CTRL+M-et itt kell a "Render Settings-Best Setting"-re kattintanod, és ott megadni a hányadolt felbontást. -
kormen #3136 És a Render Setting-nél a Resolution-t Full-ról leraktad mondjuk Quarter-ra? Igaz, hogy kocka háború lesz de az ütemezésnél segít.
-
Lehet..Ugy kell egyáltalán?
composition-make movie..Mint amivel a fullos rendert is....De mondom,a legratyibb beállitásokon is ugyanaddig rendele,megnéztem egy jó hosszú,40percig rendelrelős cuccon az időt,1 perccel nem lett rövidebb. -
Hzsolesz #3134 Hát akkor nálad valami nagyon nem stimmel! -
Hogy lehet gyorsrendert csinálni?Vmi szar minőségűt h lássam az időzitéseket...Hiába állitom a render tulajdonságait a legundorítóbra,másodpercre pontosan ddig rendereli,mint ha fullos képminőséget állitottam volna be...Semmi értelme a ratyi minőségnek ha nem spórol renderidőt.:C -
kormen #3132 Ajánlom neked ezt a linket:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/the-projector-old-school-movie-intro-walkthrough/