3734
Adobe After Effects
-
mumeen #3131 Sziasztok!
Nekem egy olyan egyszerű kérdésem volna,hogy melyik a legjobb olyan effekt,az alapok közül,ami ilyen régi filmfelvételes feelinget ad vissza?
A választ előre is köszönöm! -
mcatka #3130 Helló! A következő probléma állt elő: van egy felvételem, amin egy dollyn húzzuk a kamerát, tehát a kép szánt szándékkal mozog, viszont emellett van még egy nem kívánt remegés is. Hogy lehet After Effectsben azt megcsinálni, hogy a remegés eltűnjön, de a kameramozgás megmaradjon?(nyilván képstabilizációval, de az kivenné a mozgást is nem?) A válaszokat előre is köszönöm. -
quasarus #3129 Sziasztok. Mostanság szeretnék átálni a full hd-s felvételekre, különböző rendezvények, események megörökítése, és szeretném adobe premier, vagy after effectből BD-re exportálni. Milyen beállításokat javasoltok premierben, vagy after effectben az export ablakban?
THX! -
Hzsolesz #3128 Van egy ATI Radeon EAH4670-es videókártyám, és AE nem támogatja az OpenGL-t. Most 64-es Win 7-em van, de ameddig 64-es XP-m volt, azt hiszem, hogy adott volt ez az opció is. Legfrissebb driver fent van...ez hogyan lehet? -
balogh2254 #3127 Heló kormen! Köszönöm szépen a részletes leírást! :) Rendes vagy! :)) -
kormen #3126 1. kérdésre a válasz:
Ha új composition csinálsz akkor a Composition Setting legaláján van egy Duration ahol meg adhatod a dolgokat.
Ha meglévő comp-ot akarsz módosítani akkor ráállsz arra a comp-ra és Ctrl-K vagy fenn a menübe Composition>Composition Settings
Ha egy videohóz akarod megcsinálni a comp-ot akkor egyszerűen beimportálod. Majd a Project panel alján vannak kis ikonok és harmadik ra rádobod a beimportált cuccot és az létrehozza a megfelelő dimenzióval és hosszba.
2. kérdésre a válasz:
Amikor a Ctrl+M-et megnyomod vagy a Composition>Make Movie-t akkor
megjelenik a render lista. Itt az Output Module-nél van egy kis nyilacska lefelé itt kiválaszhatod a neked tetsző verziót és utána módosíthatod is vagy már eleve a customot választod.
Én személy szerint a psd szekvenciát szeretem. De egyesek esküsznek a quicktime-ra H265-os kódolásra.
A format option-nál lehet a fő tipuson belül codec-et kiválasztani tehát a Video of Windows (ami az avi álneve).
Én úgy vettem észre, hogy nem mindegyik codec-et szereti az after akár le is fagyhat.
Szóval egy jó tanács a renderelés előtt érdemes menteni. :D
-
balogh2254 #3125 Sziasztok! 2 kérdésem lenne..:)
1. Hogy, hol tudom beállítani, hogy ne csak 20 sec-es videót tehessek be?
2. Hogy, hol tudom beállítani a videó minőségét, mert mikor exportálom AVI-ba, elég rossz lesz a minősége az amúgy jó minőségű videónak.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Amúgy egész jól megy már a szerkesztgetés :) -
Most nekiállok értetlenkedni,annak ellenére h fapadosan emgoldottam,ha nem baj..Mihez kell azt a gombot benyomni?Mert ha használok belnding módot és pre-compolok,akkor alap,h benyomom,szal azon a layeren be volt nyomva..De végülis belementem,megkeerstem a rossz layert és tettem rá külön opacityt....
viszont itt egy másik kérdés,ez már picit nehezebb,nem tudok rájönni bár van egy sejtésem de lehet,h gagyi...Van sok layer,mint a képeden is..Mi van ha ezek prcízen elrendezett layerek és ha egyet is elmozdítok az a kivánt eredményt megváltoztatja DE,nekem még Color Correctionozni kellene és csinálok egy adjustment layert a legtetejére és CC...De X layertől lefele az alkalmazott CC egy rakás kaki,ezért azt akarom h arra ne hasson az adjustment layer,mert én másik CC-t akarok nki csinálni uj Adj layerre..Azt h lehet?:P -
Ezt akkor csinálja, amikor a fő compon belül áttérő megjelenésmódokat használsz (pl Add, Normal, Darken, etc.)
A megoldás:
Amint a képen látod, azt a kis csillagszerű ikont kell megnyomni, és jó lesz. -
De jó,már megint barmul....
Képzeljetek el egy kb. 10 layerből álló pre-compot,ami a fő compon belül van..Eljön az idő,h a pre-comp opacityjét leveszem 100-ról 0-ra és csak a fő comp elemei maradnak..Csakhogy a pre-comp 10 layeréből 1 layer nem tünik el,hiába 0 az opacity..Az hogy?
Csak akkor tünik el,ha magát a layert is kikapcsolom..Minden más eltünik amugy,csak az az 1 layer marad ott :O -
Hzsolesz #3121 Mert valószínű, hogy ezt a programot nem egy "noob"-nak találták ki. Nem vagyok teljesen tisztában a "noob" jelentésével, de ha valakit esetleg megsértettem, akkor elnézést. -
FFFUUU,megjavult..Végre..THX...Elnéztem azt a fost:CC
Rányomtam a keyfram interpolationre és láttam,h jéé egy linear,akkor át se kell állítani..viszont az nem spatial volt,hanem temporal..most,h átállitottam már jó...
CSak tudnám mi értelme Auto Bezierre állitani és elrejteni,h egy noob nehogy megtalálja.:C -
kormen #3119 Válaszom a kérdésedre ugyanaz mint a HZsolesz-nek. Figyelj oda. Nem a keyframek tipusáról beszélt ami lineáris alapból. Hanem a kettőt összekötő útról azaz annak formájáról ami alapból nem lineáris hanem auto bezier azt kell átrakni "linear"-ra ennek álneve a Spatial Interpolation.
-
Kezdőpont
Sehol egy Keyframe,mégis változik az Y tengely...
A végén bezzeg megint az eredeti értéket veszi fel az Y... -
kormen #3117 Nincs kedved néhány screenshot-ot nyomni a timeline-ról?
-
Végülis..Nem tért ki...VISZONT MOST X IRÁNYBA MEG SE MOZDUL FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU.....Feladom,ez egy szar...Én nem nyúltam semmihez,mégis elbaszódott..Mikor meg kijavítom,más baszódik el...Nem értem... -
Lineraron van alapból és fingom nincs h akoordináta hogy van állitva én hozá nem nyultam..De tegnap kijavitottam a köcsögöt,h a rossz távoli keyframet viszahuztam a közeli után 1-gyel és új távolabbit csináltam,tökéletesen ment..most elinditom,h folytassam at egnapi munkát,és most még szarabb..most még nagyobb a kitérés Y irányban..Úgyhogy megelégeltem ezt a szarházi viselkedést és sorba az összes gáz layernek átmásolom az Y koordinátáját és a kezdő és a végső keyframe közé SORBA,VÉGIG, EGYESÉVEL átmásolom.Ha itt kitér akkor leszophat,mert ez az ultimate technika,itt KIZÁRT kellene h legyen h kitér akár 0,00000001-et is,mert végig ugyanaz az Y érték van beállitva..Ennél jobb módszert nem tudok,mindig is fapadosan oldottam meg mindent,amit nem tudtam profi módon... -
nincs összekapcsolva a két koordináta?
hogy megtartsa az arányt -
Hzsolesz #3113 Nem biztos, hogy egyről beszélünk, de próbáld meg a következőt. Jelöld ki a két kulcskockát, aztán jobb klikk az egyiken és Keyframe interpolation. Itt a Spatial Interpolation-t állítsd Linear-ra. -
Hogy lehet emgszüntetni azt,h az AE amgától állitson át értékeket?
van sok layerem,és mind egyszerre mozog balra..Kicsit belenyulkálok váltogatom az X értkeket,nem tudom pontosan mitől jön elő,de elkezdi az Y irányba is mozgatni a dolgokat pedig hozzá sem nyúltam.Van modnjuk Y=500....Mind a 2 keyframenél..elinditom a dolgot, az Y a felénél fel/lemegy kb. 10-20 értéket,majd visszaáll 500-ra,mire eléri a 2. keyframet....Ez hogy,mitől,miért? -
pepemovies #3111 köszönöm a válaszokat. Tesztelgetem, minden jót bye bye -
kormen #3110 A premiere-be megy legalább is a pro 2.0-ás verzióba teljesen tökéletesen.
A többit nem tudom most le tesztelni.
-
pepemovies #3109 cs5 van próbálgatom de akkor lehet felteszem a cs4 mert sürgös lenne és ugye ennek prmierbe is működnie kellene? abba te nem használtad? mondjuk ez after E. topic remélem nem baj hogy feltettem ez a pici premieres kérdést. -
kormen #3108 Nézzük sorra:
AE CS3 esetén \Support Files\Plug-ins, de megy a CS4-es módba azaz ha az Effects-be beteszed akkor is megy.
AE CS4 esetén \Support Files\Plug-ins\Effects itt csak nekem így ment.
A progit elindítva az effectek között lesz egy 2d3-as folder vagy mappa és abban lesz benne a SteadyMove Pro.
AE CS5 nincs tipp, mert win xp-t használok és nincs win 7-em abba nem tudok segíteni.
-
pepemovies #3107 hello
figyi ezt hova kell feltenni? :D próbáltam a plugins be a presets be de nem jelenik be afteren belül. mit rontok el? -
pepemovies #3106 köszii este meg is nézem
köszönöm mégegyszer. -
kormen #3105 Itt van:
http://data.hu/get/3029156/2d3_Steady_Move_Pro_V1.2.rar.html
-
pepemovies #3104 felteszed nekem akkor valahova? mert nekem is az 1.2 van meg de nekem nem nagyon állítja be be magátol kiváncsi vagyok hogy a tied milyen. köszi előre is. -
kormen #3103 Nekem a 2d3 steadymove pro 1.2 van meg. Doksi is van hozzá.
Ha kell felrakom valahová.
Igen alapvetően két csuszkája van az egyik a Smoothness a másik a Max Correction.
Egyébként alapbeállítással egész jól megy.
A Camera Motion-nél be lehet állítani, hogy a kezedbe volt a kamera vagy állványon.
A Cropping-nál pedig, hogy mekkora rész eshet ki, minnél nagyobb annál könnyebb dolga van.
-
pepemovies #3102 leszedtem ezt a 2d3 steady move-t de csak két csúszkám van mint beállítási felület, akkor lehet nekem a demo van? :D -
pepemovies #3101 köszi a segítséget, utánajárok bye bye -
kormen #3100 Igen a "motion tracking" az egy megoldás lehet.
De a premiere-be illetve after effectbe van egy tök jó plugin 2d3 Steady Move néven.
http://library.creativecow.net/search.php?q=stabilize
-
pepemovies #3099 hello mindenki
nem tudom a szakmai kifejezését de azt hogyan lehet afterbe megcsinálni hogy egy remegő svenket úgy megcsinálni utómunkával hogy az ne remegjen igazából engem a szakmai kifejezés érdekelne motion tracking? vagy hogy hívják mert ha tudom a kifejezést akkor utána tudok nézni.
köszi előre is bye bye -
kormen #3098 Akár after effectel:
http://library.creativecow.net/articles/zwar_chris/morph.php
Akár erre a célra kitalált szofverrel:
http://www.freedownloadscenter.com/Search/morphing.html
A kulcsszó a 'morphing' kifejezés.
-
Atkatáska #3097 Helo ilyen animációt mivel (milyen progival) lehet csinálni ? :D
http://i.imgur.com/x4GIy.gif -
Roleebaby #3096 Legális After Effects programmal rendelkezőtől pénzért bérelném kis munkára (alkalmanként max. 30 perc) a használati lehetőséget.
E-mail: [email protected] -
ropiharcos #3095 Köszönöm szépen a gyors választ, délután megnézem. A memória felhasználás ugyanitt állítható? Mert bármilyen nagy tudású az After Effects, nekem még mindig egy kicsit felhasználó idegen. -
kormen #3094 Elfogy a memória amibe dolgozik ez egyébként csak preview-nál van, ha azt akarod, hogy renderelje az egészet akkor "Ctrl+m" vagy a Composition>Make Movie ahol aztán beállítod a formátumot és csinál neked avitól kezdve akármit.
Illetve nagyobbra kell állítani a memória felhasználást illetve beállítani a Disk Cache-t ez Edit>Preferences>Media&Disk Cache
-
ropiharcos #3093 Sziasztok! Jelenleg az After Effects CS4- et tanulom és az a problémám, hogy ha több effektust keyframelek (néha egy is elég), akkor a lejátszás előtti rendereléskor nem olvassa be végig az effektezett képsort, hanem kihagy egy szakaszt (ez a timeline fölött a zöld csíkon látszik) és amikor a végére ér, újra kezdi ugyanazzal a szakaszkihagyással és csinálja a végtelenségig. Ebben ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. -
pepemovies #3092 köszönöm az ötleteket belevetem magam :D köszönöm mégegyszer.