Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hello mindenki
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy a következõ linken szereplõ sorozatnak hogyan csinálták ezt a színvilágot?
http://www.youtube.com/watch?v=wyvdFtnKQ0U&feature=related
remélem választ kapok erre a kérdésre mert ez nagyon érdekel
köszönöm elõre is.
berlinboy6329
Na végre megvan..Pre compolni kellett az adjusment layert a kék hátteres képpel és vhogy most nem vette át a kék szint a CC,ki érti ezt...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Nem elhet vhogy beállitani azt h ha egy adjusment layeren van egy kis Color correction az az alatta lévõ Xdb layerre hasson csak?

MErt a Keying miatt nem tom elmozditani amitakarok az adjustment layer fölé mert akkor a kék hátteres képen lenne rajta,nem csak a kék részén,viszont azt akarom h arra már ne hasson a color correction...Ha magára a kék hátteres layerre teszem akkor a kék hátteret is CCzi a Keylight ellenére és eltossza a szineket...Próbáltam pre-compolni még egy adjusment layert közé teni mert láttam vmi tutorban h vhogy ugy csinálják csak már nem emléxek h melyikben...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Miközben kattintot az ALT billentyût is nyomta ekkor lehet expression-öket írni az értékhez.

Sziasztok!
Néztem egy tutorialt,és a csávó valami olyat csinált,hogy rákattintott CC Pixel Poly-n belül a Grid Spacing-nál a kis órára,de az idõsoron be tudott írni ilyen,hát nem tudom,ilyen képleteket,vagy miket:D
Valaki tudna segíteni?

Szia az effectek között találsz olyat, hogy "invert" és ez a channel effectek között van.

Üdv!

A kérdésem, hogy hogyan lehet egy réteg negatívját venni? Bocs a láma kérdésért és elõre is kösz a választ.
Szerintem nem jól értelmezted azt a felíratot. Az azt mondja, hogy a project after effect 7.0-as project, de õ olyan jó, hogy bekonvertálja a te aktuális verziód-ba ami valószínûleg magasabb mondjuk cs3-as vagy cs4-es.Egyedül az after effects cs5-höz kell windows 7-es,mert az már csak 64bites operációs rendszeren fut.

Az After effects.Még amikor megnyitom a projectett.
Mi írja ki, hogy nem windows 7 van telepítve?

Sikerült megcsinálnom asszem, viszont rájöttem ,hogy az lehet a gond illetve ki is írja nekem ,hogy nem Windows 7 van telepítve.Viszont nem is menne a gépemen szóval ezt most besz--ptam.Mindegy azért köszönöm a segítségeteket.
Ha letöltötted a 62.zip-et abban van egy Colorful Universe.aep project file.

Ha megnyitod van benne két composition egy "Comp 5" nevû és egy "Final Comp".

A "Comp 5" nevû 3. és 4. layer-e a szöveg layer arra ráállva kettõt kattint és már szerkesztheted is.

A "Final Comp" 3. layer-e ami szöveges ráállsz két kattint azt szerkeszt.

Hát durván ennyi, de ha nem megy. Menj végig a tutoriálon lépésrõl lépésre és akkor te magad csinálod elejétõl fogva és akkor rájösz, hogy mit kell szerkeszteni.

Köszönöm az infót, de valahogy még most sem mûködik.NEm tudom mi lehet a gond vele.Mindegy addig próbálgatom amíg nem lesz jó.Bár már több mint egy hete próbálkozok vele.<#falbav>
AEP projektfájl letölt, betölt Afterbe, szöveg layert megkeres és átír.

Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy le van töltve a tutorialom.És csak annyit szeretnék ,hogy a benne lévõ szöveg más legyen.De nem megy valamiért a szerkesztés.Errõl a videóról van szó:http://www.videocopilot.net/tutorials/colorful_universe/
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan is kellene ezt meg szerkeszteni?
Borzasztó zavaró a mozgás benne...nem 25 fps-el mentetted ki, vagy a videós oldal butította ennyire le? Motion blur?

lessétek meg^^ http://www.xfire.com/video/2e882f/
berlinboy6329
Inkább ismeret..Háttereket sose tudtam nomrálisat,nincs hozzá tutor...Hiába látom,h milyen egyszerûek,mégse tok semmilyet sem csinálni..:C Mert hiába van kigondolva,ha egyszer nem tom hogy kell...

Ezért szép ez a szakma, mert ildomos hozzá egy jókora adag kreativitás, meg az sem árt, ha a programot komolyan ismered. Ha a kettõ közül egyik sincs meg, akkor tényleg komoly lehet a válság.

Roger6
"Válság van b*ssza meg....Nem tudok semmi normálisat alkotni,csak fost..:C" - kreativitás hiánya?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

berlinboy6329
Válság van b*ssza meg....Nem tudok semmi normálisat alkotni,csak fost..:C

hogy van az,h néhány Videohiveos videóban alig van vmi mégis kurvajól néz ki?

hogy kell ilyeneket csinálni?nem tudok rájönni,egyszerûen....

http://videohive.net/item/transcend-hd-logo-reveal/105724
Pl. ez..Alig van benne vmi,mégis jól néz ki..Egyébként ilyen szöveget hogy lehet csinálni PS-ben nem tudja vki?mert gondolom AEban mégsem lehe éyet...

Meg ez
http://videohive.net/item/endgame/104671

Vagy ez
http://videohive.net/item/carpe-diem/91307

Nem tom,hogy lehet ilyen háttereket csinálni,amik nem néznek ki hülyén..Tehát nincs sok minden,de mégsem fekete és jól is néz ki....

van egy jóféle logóm és nem tudok neki rendes hátteret adni...Csak szart...

Nincs,de letöltöttem az AAEcs4-est,és az megnyitotta tökéletesen:D

Elég kínos, de úgy néz ki, hogy megsérült a projekt fájlod. Nincs beállítva az automatikus mentés?

Gerygrey
Dynamic Link a barátod :)
Akkor már én is kérdeznék valamit:D:D
Belekezdtem egy porject-be,elmentettem,de amikor meg akarom nyitni ismét,akkor ezt írja ki:
"fter Effects can't continue:sorry,After

Effects has crashed.See

http://www.adobe.com/support/products/aftereff

ects.html for known issues.If you still can't

resolve the issue,please contact Adobe

Technical Support(2).

(0::42)"

Aztán le "OK"-ézom,és ezt írja ki:
"Before quitting,you have one chance to save

your project(don't use the same name as the

original)."

Megin' le"OK"ézom,aztán azt akarja,hogy mentsem ezen a néven:"
Copy of Untitled Project"

Legvégül pedig ez jön ki:
"After Effects error:strange situatuon <0/2>.
(26::84)"

"

sziasztok lenne egybuta kérdésem hogy lehet még valahonnan le szedni ien kiegészitõket cs4 hez . És falaki ismer olyat hogy fluor pls az irjon nekem fontos !
JaSSeR
sziasztok!

egy kis segítséget szeretnék kérni.
van egy videóm, ami megvágtam úgyahogy Premierebe, utána megszeretném effectezni after effectbe, majd a végén visszaszeretném rakni premierbe, hogy véglegesítsem a dolgot. hogyan lehet ezt jól megoldani? apremiere fájlt még megtudom nyitni after effectbe, ezután renderelni kellene és kiexportálni valamilyen fájlba és azt behívni? vagy van ennek egyszerûbb módja is?
Clava
hali, tudnátok nekem segíteni, papírt szeretnék vagyis képeket szeretnék égetni úgy mint ahogy ebben a tutorialba: http://library.creativecow.net/articles/dallos_matt/fire.php

csak így ez a leírás alapján nem nagyon sikerül :(
esetleg egy videó tutorialt nem tud valaki?
már keresgéltem youtubon de nem igazán találtam olyat ami ehhez hasonló.
elõre is köszi :)

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

Köszönöm a segítséget mindenkinek!!

Az alapkérdés mire kellene?
Itt lehet szemezgetni:

http://toolfarm.stores.yahoo.net/adobe-after-effects-plug-ins.html
http://filmmakeriq.com/2008/12/aftereffects-plug-in-round-up/

Illetve az afterbe kb. 140 nativ effect van azokat is lehet nézegetni mindenféle plusz töltögetés nélkül.

Szóval rajta!

Be kell másolni az after effect Support Files\Presets alkönyvtárába.
Ha elindítod a progit akkor az Effects & Presets panelen keres rá a Rebel szócskára és már ki is tudod választani.

Hát kb. ennyi.

És még az szeretném megkérdezni,hogy honnan lehet letölteni pluginokat?
Google-ba semmit nem találok,ami használható volna.

http://prolost.com/blog/2006/10/22/rebel-cc.html

Ezt valaki nem tudja,hogyan kell használni?
Már letöltöttem,csak nem tudom,hogy mit kell csinálni a fájlokkal.

Köszi szépen a segítséget:)

HF
Én fõleg Quick Time - JPEG tömörítést használok, kivéve ha utána még tovább használom AE-ben, akkor Quick Time-n belül az Animation tömörítést választom. Ez nagy felbontásban (720p, 1080p) gyakran 60-80 megára jön ki 10-20 másodperc.
Ha rendesen tömöríteni akarod, akkor Quick Time-n belül H.264, vagy MPEG-2-t tudom javasolni. Érdemes kísérletezgetni ezekkel.
(13 percre 1,4 Gb egyébként annyira nem vészes abban a felbontásban)

Sziasztok! Tudtok nekem javasolni olyan renderelési beállítást, ami jó minõségben, de nem túlnagy fájlméretet eredményez? Nekem most egy 1100px, 13 perces MOV-ra 1,4 Gb-ot renderelt. Szarintem ez sok.
Kössz:L
Tévedtem találtam egyszerûbb megoldást. Ha megragadtad azt a layert amit a másik után akarsz rakni nyomdd meg a shift-et es akkor hozzá igazítja.

Na ez már egy egyszerû megoldás.

Olyanról én még nem hallotam legalább is az after-be a premiere-be van ilyen ott azt snap-nek hivják és be/ki lehet kapcsolni a timeline-on.

Az after-be úgy lehet megoldani, hogy kijelölöd a layereket sorrendbe fontos a kijelõlés sorrendje, mert a szerint rakja majd aztán jobb egérgomb Keyframe Assistant > Sequence Layers és ott pedig beállítod, hogy nincs overlay azaz ott nincs pipa. Sajnos ennek nincs shortcutja sem. :(

Hát ez sem a legkönnyebb megoldás.

Üdv

Remélem segítettem.

Vario: zoom-olás
"távolból éles közelbe vágás?": adott távoli kép, következõ kocka a távolban lévõ kép közelebbi felvétele, esetleg egy annyira közeli részlet, hogy abból még fel lehessen ismeri, hogy mi volt az elõzõ képkockán.
Aki filmet készít és nem csak videózik annak ezeket a "fogásokat" ismerni kell(ene).

Sziasztok!
Megújult az Atomic Media honlapja. Akit érdekel a filmezés és a 3D környzet az nyugodtan keresse fel az oldalunkat.
Atomicmedia
berlinboy6329
Ezt az utolsót nem értem..Variózás?Ezt a nevet aMárióban láttam W-vel....MEg helyette távolból éles közelbe vágás?

Sziasztok!
Nekem annyi lenne a kérdésem,hogy meg lehet-e oldani,hogy az idõsoron a videokat,mikor huzigálom,akkor az egyik video eleje "vonza" a másik video végét.Nem nagyon tudom elmagyarázni,tehát úgy szeretném,mint a sony vegas-nál,hogy könnyebben egymás mögé lehessen tenni a videokat.

A segítséget elõre is köszönöm!

Tetszett ez a "tucis" példa!<#taps><#nyes> Egy vágási szabály, hogy nem szabad nagyon élesen vágni, hanem egy picit mindig csúsztatva. Ezen annó én is meglepõdtem, de az agy állítólag könnyebben megemészti így...pláne ha hosszú ideig tart.
Ugyan úgy, mint a variózást sem szeressük annyira, helyette inkább távolból éles közelbe vágás jobbnak tûnik.

Amikor hozzá adsz egy animator-t a text-hez akkor van egy olyan hogy Range Selector az be lehet úgy állítani, hogy egy karakterre vonatkozon az elforgatás.

akyyy
azzal valóban meg lehet csinálni ezt tudom is, de ezzel az egész szót elforgatja, é azt akarom hogy betünként, KARAKTERENKÉNT forgassa el, esetleg csak egyetlen egy betût.
CS3-ba is lehet mert régen ilyet csináltam, csak nem emlékszek rá ):

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

berlinboy6329
Ám ha már itt vagyok,egy kérdés..Csak én vettem még észre,v van vmi oka annak,hogy mikor zenére vágnak vmit,legtöbbször nem a 4/4es ütem 1ikére vágnak,hanem elõtte..EGyszerûen magyarázva...

Van a zene.....tucitucitucituci..És nem TU-nál,hanem CI-nél vágnak..Miért?:O

berlinboy6329
PAssz...Azt tom,h mintha CS5-ben van már rá opció,4-ben meg a többiben meg script kell hozzá,neten van vhol,mert tuti láttam már..Ae.tutsplus.com-on,100,h láttam.

Gyanítom, hogy nem egyrõl beszélünk:

akyyy
arra rájöttem én is hogy itt lehet forgatni de azt nem hog ha van írva a szó, akkor külön layerekre tegye a karaktereket?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;