Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Ill. még a Shake is idetartozik...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Mi különbség van egy After Effects és egy Nuke/Fusion között?

Miért jobbak,ha jobbak a Nuke és a Fusion?

Ill. melyik a jobb,ha jobb?A Nuke v a Fusion?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Törölt felhasználó
hogy lehet azt megcsinálni h egy szövegnél egymás melletti két betû animálva felcserélõdjön?
(olyanra gondolok h csak szimplán elmenjenek egymás melett és beálljanak a másik helyére.)
Sziasztok!
Egy kis ízelítõ abból, amikkel foglalatoskodom!
Web Video DemoReel
Kellemes mozizást!

Sziasztok!
Mostanság egyre több helyen látom ezt az új találmányt, a Mochát. El tudnátok mondani nagyjából hogy mire is jó, pontosabban hogy mi a forradalmi benne? Egyelõre azt tudom, hogy a követésekben játszik nagy szerepet, mivel elég egyszerû és pontos, bár ez csak 2D-ben dolgozik igaz?

Törõ:
Baromi egyszerû a dolog:

1. lépés: átnézed milyen programok vannak és kiválasztod neked melyik az ideális, sokféle van: Boujou, PFTrack, a videóban látott PFHoe, Matchmover stb. Nekem ez a PFTrack a kedvencem, a tengelyeket ezzel a legkönnyebb belõni a számomra.

2. lépés: miután az adott progiba lekövetted, kimented és beimportálod az általad használt 3D-s programba (pl.: 3ds max, Blender, Maya, Cinema4D stb.) Így a 3D-s programban létrehoz egy virtuális kamerát, ami elvileg pont úgy mozog, mint az igazi kamerád, amivel felvetted az adott dolgot. Itt megcsinálod a feliratot amit szeretnél, majd kirendereled a képkockákat.

3. lépés: beteszed az alap videódat az AE-be, majd ráteszed az imént renderelt képeket (képsorozatot) a következõ sávra, és ott már csak el kell helyezned a feliratot.

Ha elsõnek csinálod (gondolom), akkor nem olyan egyszerû, de majd belejössz, és ha nem tiszta ahogy leírtam, akkor nézd meg ezt: Link

(74,75,76-os tutorialok)

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelõre elég lesz:)

Törölt felhasználó
Sziasztok!
Egy saját videóra szeretnék ilyen 3D feliratot készíteni. tud vki benne segiteni?
Bár találtam egy tutorialt, de abban egy képre tett rá 3D-s feliratot. és nemtudom h azt ugyanúgy meglehet-e csinálni.
hungary27
bródy gimi?:)
http://www.youtube.com/v/uj8dERqaQe8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
http://www.youtube.com/watch?v=uj8dERqaQe8
Szalagavatóra készítettük a videót After Effectsel, Sony Vegassal, és, 3ds Maxal.
Szia!
Én használok Magic Bullet Looks effeketet, After Cs4-el. Nekem egy Ati 5890 vga kártyám van Catalist 10.2 verzióval. Nekem nincsennek ilyen problémáim.
berlinboy6329
Használ vki Magic Bullet Looksot?

Nem merek miatta videókártya drivert frissiteni,mert épp a határon vagyok..Ha ennél újabbat teszek fel,akko nem hajlandó mûködni...Betölteni betölt,de mikor emgnyitom,hibát ir ki és csá..nem enged semmit...És elég régi már a driver,még 9.xx Catalyst.

Sziasztok!
Elkészült legújabb tuturiálunk. Szívesen várunk mindenkit. atomicmedia.tk
Az expession hozzáadás úgy van, hogy a layer position mellett lévõ órácskára rákattintasz miközben az "alt"-ot is nyomod.

Törölt felhasználó
köszi a segitséget!
igazad volt, mert tényleg nempipáltam ki minden "hozzávalót" az after effect-hez a telepitéskor, de mostmár jó.
már csak azt szeretném megtudni h hogyan lehet oda irni arra a szürke sávra ahová azt a szöveget kell beirni?
1. az Adobe After Effects CS4\Support Files\Presets\Transform\-ba van az a bizonyos Separate XYZ Position ha ott nincs akkor nem jó verziód van.
2. meg lehet csinálni e nélkül a presets nélkül csak a Maszkoló réteg position-re kell rakni egy expression-t és csak annak y pozició-ját változtatni a többi marad eredetibe:
ezt kell beírni: [position<0>,position<1>-thisComp.layer...] persze a tutorial-ba szereplõ dolog teljesen megfelel.

Törölt felhasználó
tudom tudom
a transform-on belül kellene lenni egy olyannak h "separate xyz position".
de nálam nincsen ilyen. ezzel tudja megcsinálni h a hangsávokra tegye rá ezeket az oszlopokat.
Törõ, ne haragudj, de ennél világosabban nem fogod megtalálni. Alatta van a tutorial, hogy hogyan készült. Ha CS4-ed van, akkor mindennek meg kell lennie hozzá. Egyébként egyetlen effekt kell hozzá, mégpedig a Grid.

Törölt felhasználó
csá!
link
egy ilyen videót szeretnék csinálni de nemtalálok hozzá pár effektet h mozogjanak zenére az oszlopok.
nemtudom h a videóban milyen verziót használnak, de nálam cs4 van fent.
Szia! Szerintem itt megtalálod a kérdésedre a választ! LINK
spongya
Köszi. azzal próbálkozom egy ideje csak ez nem pont az amire gondolok. Mármint ha áthúzom a projektemet premierbõl after effectsbe akkor tudom változtatni meg minden de még mindig csak 1 layerem lesz és az a bajom hogy a klip részletekben mások a beállítások pl a keying mértéke meg a maszk helye stb. De azt csináltam végül hogy több layerre rátettem ugyanazt a projektet és kissebb részletekre vágtam õket. Csak gondoltam van valami folyamata hogy hogyan szokták az ilyen videókat csinálni. Azért köszi :)

Attól függ hol akarod használni a végeredményt web-n, dvd-n hd vagy sd.
Vagy ha ez egy köztes render azaz még akarsz kezdeni vele valamit akkor egész mások a szempontok is bejönnek.
Ezekre mind van nagyon jó kis formátum.
De egyet mondhatok arról ne is álmodj, hogy egy épkézláb divx-es video jön ki az after-bõl. Quicktime még igen bizonyos esetekbe még az flv is egész jó.

Szia!

Ezt a dolgot úgy hívják dynamic links a premiere-t és az after-t össze tudod hozni.
Tovább info a google-val vagy az online user guide segítségével.

Itt van egy kis tutorial errõl
Az elsõ rész:
http://www.youtube.com/watch?v=jWZKjIaAHJ4
és itt van a második rész:
http://www.youtube.com/watch?v=rusH-Q_0tB4

Hátrány nagy gépigény ha két progi párhuzamosan fut egymás mellett. Viszont nagyon jól lehet vele dolgozni.

Jó munkát!

berlinboy6329
Passz..Csináld meg elõször a green screent oszt utána premierezd úgy nem kell AE-be betenni az egészet.

V vagdosd vissza AE-ben a videót ahogy premierben volt...

v csináld egybõl AE-ben.bár zenére csinálni elég fos benne,de megoldható.

spongya
Hali. A suliban a csapatommal csinálunk egy videó klipet és szeretnék kérdezni egy valamit. Mi a legjobb folyamata annak hogy egy Greenscreenes videó klipet megvágjunk meg megszerkesszünk, mert Premier Pro-val sokkal egyszerûbb megvágni a klipeket meg szinkronizálni a zenével, viszont a green screent eltüntetni After effectsel egyszerûbb, meg amúgy is kell több módosítás a részeken. A problémám hogy ha Premierben összevágom a dolgokat aztán átrakom After effectsbe akkor nincsenek layerek csak 1 hosszú videó és a bajom hogy a részeknél másféle beállítások kellenének és ezért kéne ugyanúgy több részletben az egész videó. Van erre valami megoldás vagy mi a rendes folyamata az ilyen videó készítésnek? Elõre is köszi!

Hali
Azt szeretném kérdezni, hogy mibe EXPORT-áljam a videót, mert AVI ba szoktam, mindent full minõségre veszek de mégis romlik a minõség.
Valaki irja már meg mibe a legjobb. Elõre is köszönöm!
hello

valaki használja itt közületek a revision twixtor?
Gomber
Na megoldottam köszi a segítségeket!

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Gomber
már próbáltam amúgy alpha csatornával renderelni de a fekete háttér mindig maradt! png sekvenciával ugyen ez a helyzet

Gomber
Sony vegas kezel Alpha csatornát és amit leírtál ezeket már mind tudtam de valahogy mégsem sikerült elérnem... + én nem a make movieal szoktam renderelni de próbálgatom köszi

A quicktime tudd alpha csatornát csak be kell állítni.
Amikor Composition>Make Movie-t (shortcut CTRL+M) kiválasztod akkor ott van olyan, hogy output module, ha rákkattintasz akkor elöjön,hogy mibe készítse el a Format-nál a quicktime-ot kell választani. A video outputnál a channels-nél a RGB+Alpha-t.

A másik a sony vegas tudja az alphát, körül kéne nézned a youtube-on teli van tutorial-okkal ebben a témába a kulcs szó "alpha channel sony vegas".

Tudja a másik megoldásként irt dolgot is, de az elõzõ ha megy akkor erre nem lesz szükség arra a "masking" szóra kell rákeresni a youtube-on.

Üdv

Maga az effekt tudja az átlátszóságot azaz az alpha csatornát. Olyanba kell ki renderelni amit ezt tovább viszi vagy png vagy psd szekvenciát kell választani (ezt mondta a Hzsolesz) a quicktime-ról nem tudom, hogy tovább viszi az alphát én mindig psd szekvenciát használok.
Nem ismerem a sony vegas-t , hogy tud-e alpha csatornát kezelni, de remélem igen az manapság már alap.

A másik megoldás ami akár quicktime-mal is müködik pedig a matte teknika megcsinálod szinesbe meg szürke árnyalatba én premiere-t használok ez a premiere-be track matte key-nek hívják nem tudom, hogy vegas-ba van ilyen, de tuti , hogy kell lenni valami hasonlónak.
A premierebe egyik videosávba van a szines fölötte a másik és a Track Matte key effectel kell létrehozni az áttetszést ahol meg kell adni hol van a matte és mi szerint esetbe a luma alapján.

Én is próbáltam, hogy valahogy nem átlátszó ha az alap beállításokkal megy CC Particle World, de nem sikerült elérnem.

A Toggle Transparency Grid amit a HZsolesz mondot az a Composition panel alsó sorába van és úgy néz ki mint egy sakktábla vagy pepita mintás négyzet.

Az lehet, hogy van színe, de úgy lett kitalálva a CC Particle World, hogyha rádobod egy Solidra, akkor csak a kis részecskéket látod, a többi átlátszó lesz.Ezt a Toggel Transparency Grid kapcsolóval le is tudod ellenõrizni.
Higyj nekem, 4 éve használom (több-kevesebb sikerrel) a programot.<#kacsint>

Gomber
de a solidnak van színe és az nem lesz akkor yó

Az nem is fog megjelenni Null objekten. Kizárólag Solidra rakd rá. Null objektre nem pakolunk effekteket!

Gomber
Csináltam 1 compozíciót utána rá 1 null objectet mert ugyebár ha nincs layer akkor effectet se lehet rá pakolni de miután erre ráraktam a CC particle wordot nem jelent meg... why?

Gomber
Figyi tudnál adni vmi elérhetõséget pm ben? MSN?

Gomber
Oké, köszi szépen.

Ha már van background layered, akkor az már régen rossz. Ne legyen semmi háttér, csak a particle effekt. Ezt mentsd ki PNG szekvenciába.

Gomber
bocs 3 solid

Gomber
Sziasztok vki betudna szúrni egy saját vagy egy normális tutorialt arról hogy hogyan kell transparency (átlátszó) hátérrel renderelni? Csináltam egy CC Patricle Wordlos kis hatást és azt szeretném 1 másik videó fölé tenni sony vegassal... de chormar keyert nem akarok használni mert az effectben is van feketés árnyalat és teljesen elb*ssza az egészet :D Már minden fele néztem a neten de pont erre nem találtam tutorialt... amit találtam az meg nem müxik /: úgy tudom quick timeval lehet ha png vel renderelem de úgysejó... :D a background color fekete és 3layer van amin 3 patricle van... a solid is fekete

Talán számodra ez jó:

http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/rewind-your-animation-like-an-old-vhs-tape/

Törölt felhasználó
Sziasztok!
ezzel a programmal lehet olyan effektet csinálni mintha rossz lenne a tv-adás?
csak a hangyaháború nélkül, tehát fentrõl lassan bejönnének vékony csikok.
berlinboy6329
Nem tudja vki,h a vimeon melyik videó az amelyikben ehhez HASONLÓ rész is van?

Egy showreel lenne,reklámokkal,discoverys sorozatok,fox os introkkal,meg egy ilyen jelenettel is,hasonlóval..Vmi csávónak a showreelje de nem tudom a nevét..:C

Link

berlinboy6329
Hmmm,render settings..olyan új ez nekem h ezt az ablakot még sose láttam xDDD
Pedig már 2 áve van AE-m.
Mindig csak output Module-lal szórakoztam.

Ja, én valamiért azt hittem, hogy a 0-s gomb megnyomásával akarsz egy gyors elõnézetet.
Egyébként kormen jól írta. Hiába állítod a Comopisition ablakban a felbontást a felére, az a renderelésre nincs kihatással. Miután nyomsz egy CTRL+M-et itt kell a "Render Settings-Best Setting"-re kattintanod, és ott megadni a hányadolt felbontást.

És a Render Setting-nél a Resolution-t Full-ról leraktad mondjuk Quarter-ra? Igaz, hogy kocka háború lesz de az ütemezésnél segít.

berlinboy6329
Lehet..Ugy kell egyáltalán?

composition-make movie..Mint amivel a fullos rendert is....De mondom,a legratyibb beállitásokon is ugyanaddig rendele,megnéztem egy jó hosszú,40percig rendelrelõs cuccon az idõt,1 perccel nem lett rövidebb.

Hát akkor nálad valami nagyon nem stimmel!

berlinboy6329
Hogy lehet gyorsrendert csinálni?Vmi szar minõségût h lássam az idõzitéseket...Hiába állitom a render tulajdonságait a legundorítóbra,másodpercre pontosan ddig rendereli,mint ha fullos képminõséget állitottam volna be...Semmi értelme a ratyi minõségnek ha nem spórol renderidõt.:C

Ajánlom neked ezt a linket:

http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/the-projector-old-school-movie-intro-walkthrough/