Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Miért jobbak,ha jobbak a Nuke és a Fusion?
Ill. melyik a jobb,ha jobb?A Nuke v a Fusion?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
(olyanra gondolok h csak szimplán elmenjenek egymás melett és beálljanak a másik helyére.)
Mostanság egyre több helyen látom ezt az új találmányt, a Mochát. El tudnátok mondani nagyjából hogy mire is jó, pontosabban hogy mi a forradalmi benne? Egyelõre azt tudom, hogy a követésekben játszik nagy szerepet, mivel elég egyszerû és pontos, bár ez csak 2D-ben dolgozik igaz?
Törõ:
Baromi egyszerû a dolog:
1. lépés: átnézed milyen programok vannak és kiválasztod neked melyik az ideális, sokféle van: Boujou, PFTrack, a videóban látott PFHoe, Matchmover stb. Nekem ez a PFTrack a kedvencem, a tengelyeket ezzel a legkönnyebb belõni a számomra.
2. lépés: miután az adott progiba lekövetted, kimented és beimportálod az általad használt 3D-s programba (pl.: 3ds max, Blender, Maya, Cinema4D stb.) Így a 3D-s programban létrehoz egy virtuális kamerát, ami elvileg pont úgy mozog, mint az igazi kamerád, amivel felvetted az adott dolgot. Itt megcsinálod a feliratot amit szeretnél, majd kirendereled a képkockákat.
3. lépés: beteszed az alap videódat az AE-be, majd ráteszed az imént renderelt képeket (képsorozatot) a következõ sávra, és ott már csak el kell helyezned a feliratot.
Ha elsõnek csinálod (gondolom), akkor nem olyan egyszerû, de majd belejössz, és ha nem tiszta ahogy leírtam, akkor nézd meg ezt: Link
(74,75,76-os tutorialok)
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelõre elég lesz:)
Egy saját videóra szeretnék ilyen 3D feliratot készíteni. tud vki benne segiteni?
Bár találtam egy tutorialt, de abban egy képre tett rá 3D-s feliratot. és nemtudom h azt ugyanúgy meglehet-e csinálni.
Szalagavatóra készítettük a videót After Effectsel, Sony Vegassal, és, 3ds Maxal.
Én használok Magic Bullet Looks effeketet, After Cs4-el. Nekem egy Ati 5890 vga kártyám van Catalist 10.2 verzióval. Nekem nincsennek ilyen problémáim.
Nem merek miatta videókártya drivert frissiteni,mert épp a határon vagyok..Ha ennél újabbat teszek fel,akko nem hajlandó mûködni...Betölteni betölt,de mikor emgnyitom,hibát ir ki és csá..nem enged semmit...És elég régi már a driver,még 9.xx Catalyst.
Elkészült legújabb tuturiálunk. Szívesen várunk mindenkit. atomicmedia.tk
igazad volt, mert tényleg nempipáltam ki minden "hozzávalót" az after effect-hez a telepitéskor, de mostmár jó.
már csak azt szeretném megtudni h hogyan lehet oda irni arra a szürke sávra ahová azt a szöveget kell beirni?
2. meg lehet csinálni e nélkül a presets nélkül csak a Maszkoló réteg position-re kell rakni egy expression-t és csak annak y pozició-ját változtatni a többi marad eredetibe:
ezt kell beírni: [position<0>0>,position<1>1>-thisComp.layer...] persze a tutorial-ba szereplõ dolog teljesen megfelel.
a transform-on belül kellene lenni egy olyannak h "separate xyz position".
de nálam nincsen ilyen. ezzel tudja megcsinálni h a hangsávokra tegye rá ezeket az oszlopokat.
link
egy ilyen videót szeretnék csinálni de nemtalálok hozzá pár effektet h mozogjanak zenére az oszlopok.
nemtudom h a videóban milyen verziót használnak, de nálam cs4 van fent.
Vagy ha ez egy köztes render azaz még akarsz kezdeni vele valamit akkor egész mások a szempontok is bejönnek.
Ezekre mind van nagyon jó kis formátum.
De egyet mondhatok arról ne is álmodj, hogy egy épkézláb divx-es video jön ki az after-bõl. Quicktime még igen bizonyos esetekbe még az flv is egész jó.
Ezt a dolgot úgy hívják dynamic links a premiere-t és az after-t össze tudod hozni.
Tovább info a google-val vagy az online user guide segítségével.
Itt van egy kis tutorial errõl
Az elsõ rész:
http://www.youtube.com/watch?v=jWZKjIaAHJ4
és itt van a második rész:
http://www.youtube.com/watch?v=rusH-Q_0tB4
Hátrány nagy gépigény ha két progi párhuzamosan fut egymás mellett. Viszont nagyon jól lehet vele dolgozni.
Jó munkát!
V vagdosd vissza AE-ben a videót ahogy premierben volt...
v csináld egybõl AE-ben.bár zenére csinálni elég fos benne,de megoldható.
Azt szeretném kérdezni, hogy mibe EXPORT-áljam a videót, mert AVI ba szoktam, mindent full minõségre veszek de mégis romlik a minõség.
Valaki irja már meg mibe a legjobb. Elõre is köszönöm!
valaki használja itt közületek a revision twixtor?
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
Amikor Composition>Make Movie-t (shortcut CTRL+M) kiválasztod akkor ott van olyan, hogy output module, ha rákkattintasz akkor elöjön,hogy mibe készítse el a Format-nál a quicktime-ot kell választani. A video outputnál a channels-nél a RGB+Alpha-t.
A másik a sony vegas tudja az alphát, körül kéne nézned a youtube-on teli van tutorial-okkal ebben a témába a kulcs szó "alpha channel sony vegas".
Tudja a másik megoldásként irt dolgot is, de az elõzõ ha megy akkor erre nem lesz szükség arra a "masking" szóra kell rákeresni a youtube-on.
Üdv
Nem ismerem a sony vegas-t , hogy tud-e alpha csatornát kezelni, de remélem igen az manapság már alap.
A másik megoldás ami akár quicktime-mal is müködik pedig a matte teknika megcsinálod szinesbe meg szürke árnyalatba én premiere-t használok ez a premiere-be track matte key-nek hívják nem tudom, hogy vegas-ba van ilyen, de tuti , hogy kell lenni valami hasonlónak.
A premierebe egyik videosávba van a szines fölötte a másik és a Track Matte key effectel kell létrehozni az áttetszést ahol meg kell adni hol van a matte és mi szerint esetbe a luma alapján.
Én is próbáltam, hogy valahogy nem átlátszó ha az alap beállításokkal megy CC Particle World, de nem sikerült elérnem.
A Toggle Transparency Grid amit a HZsolesz mondot az a Composition panel alsó sorába van és úgy néz ki mint egy sakktábla vagy pepita mintás négyzet.
Higyj nekem, 4 éve használom (több-kevesebb sikerrel) a programot.<#kacsint>#kacsint>
http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/rewind-your-animation-like-an-old-vhs-tape/
ezzel a programmal lehet olyan effektet csinálni mintha rossz lenne a tv-adás?
csak a hangyaháború nélkül, tehát fentrõl lassan bejönnének vékony csikok.
Egy showreel lenne,reklámokkal,discoverys sorozatok,fox os introkkal,meg egy ilyen jelenettel is,hasonlóval..Vmi csávónak a showreelje de nem tudom a nevét..:C
Link
Pedig már 2 áve van AE-m.
Mindig csak output Module-lal szórakoztam.
Egyébként kormen jól írta. Hiába állítod a Comopisition ablakban a felbontást a felére, az a renderelésre nincs kihatással. Miután nyomsz egy CTRL+M-et itt kell a "Render Settings-Best Setting"-re kattintanod, és ott megadni a hányadolt felbontást.
composition-make movie..Mint amivel a fullos rendert is....De mondom,a legratyibb beállitásokon is ugyanaddig rendele,megnéztem egy jó hosszú,40percig rendelrelõs cuccon az idõt,1 perccel nem lett rövidebb.
http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/the-projector-old-school-movie-intro-walkthrough/