3734
Adobe After Effects
-
Hzsolesz #3371 Régebben többször téma volt ez a kérdés. Valószínű, hogy te egy régebbi verziót használsz (6.5, CS2?), és nem Pro verziót. A CC effektek ugyanis azokból hiányoznak. -
szalem5 #3370 Sikerült. Nagyon szépen köszönöm kormen! :]
Már csak egy probléma maradt:
"Van egy nagyon tetszetős project fájlom. De ha megnyitom azt írja ki hogy installáljam a 'Glow' effectet. Ezt értem én de nem találom meg. Találtam minden félét: Light Glow, Magic Glow Starglow effectet, sok tutorialt de nekem a sima Glow kéne és tudom is hol van az adobe-n belül: Effects/Stylize/Glow.
Szóval az lenne a kérdésem hogy ha ingyenes akkor honnan tudnám letölteni vagy ha fizetős honnan vehetném meg?"
-
kormen #3369 Szia!
"A másik gond meg hogy ugyan glow effect nélkül is meglehet nyitni a project fájlt de a hozzá tartozó .mov fájlokat nem jeleníti meg. (persze megvannak) Egy szines képet látok, a videó helyén mint amikor a TV-be nincs adás."
De az after nem találja ezért ezt kell csinálni, hogy a project ablakba ráállsz a mov-okra és jobb klikk Replace Footage>File-ba megkeresed.
Ha viszont megnézed a Törőnek a vidi-jét ahhoz nem biztos, hogy hozzáillik egybként csak egy demo.
Üdv
-
szalem5 #3368 Hello!
Lenne egy problémám:
Van egy nagyon tetszetős project fájlom. De ha megnyitom sajnos több sebből is vérzik. Azt írja ki hogy installáljam a 'Glow' effectet. Ezt értem én de nem találom meg. Találtam minden félét: Light Glow, Magic Glow Starglow effectet, sok tutorialt de nekem a sima Glow kéne és tudom is hol van az adobe-n belül: Effects/Stylize/Glow.
Szóval az lenne a kérdésem hogy ha ingyenes akkor honnan tudnám letölteni vagy ha fizetős honnan vehetném meg?
A másik gond meg hogy ugyan glow effect nélkül is meglehet nyitni a project fájlt de a hozzá tartozó .mov fájlokat nem jeleníti meg. (persze megvannak) Egy szines képet látok, a videó helyén mint amikor a TV-be nincs adás.
És ha hozzászólhatok ehez a batman-es projecthez, szépen megoldottad de a logo túl egyszerű, a helyére én vlmi fémes, 3d-s képet raktam volna úgy jobb a hatás. :] -
kormen #3367 Sziasztok!
Akit érdekel a megvalósítása a batman-es áttünéses dolognak az
itt letöltheti CS3-ba készült:
http://data.hu/get/4029543/batman.rar
A batmam logot innen vettem:
http://www.vectortemplates.com/vector-batman-logos.php
Akit kedvet érez feldobhatja a közkedvelt effeketekkel értem ezalatt az optical flarest vagy a redgiant-es dolgokat!
Ki is lehet cserélni saját logora.
Üdv
Jó alkotást!
-
kormen #3366 Küldtem privit!
-
kormen #3365 Szia!
Tovább nézegetve a filmecskét még észre vettem valamit.A logo layer-en egy Roughen Edges effectet kell használni melynek Border tulajdonságát kell változtatni azalatt az idő alatt amíg előjön, valamilyen számról (izlés szerint) 0-ra.
így már jók az éleknél is.
Üdv
-
kormen #3364 Szia Törő!
Kell hozzá egy réteg amin van egy fractal noise egy animálás kell értem ezalatt kulcskocka csinálás a Brightness tulajdonságra mondjuk -200-ról 200-ra azaz a tök feketéből a tök fehérbe. Lehet még játszani az effect állítgatásval bár szerintem az alap az jó. Meg, hogy gomolyogjon az evolution-nal is el lehet játszani, de itt ilyesmi nincs legalábbis a példába. Aztán ezen réteg alá odarakod a jelet és be kell állítani a Luma Matte-t és kész is.
Üdv
-
#3363 a videó végén, a batman jel mikor előjön. az milyen effectel van megoldva? -
visa81 #3362 ohhh, köszi szépen! -
kormen #3361 Itt találsz egy kis tutort vele kapcsolatba:
http://www.ayatoweb.com/ae_tips_e/ae14_e.html -
kormen #3360 Szia!
Azt úgy hívják, hogy Image Lounge Text Typewriter.
Üdv
-
visa81 #3359 de nem azt, hanem hogy így kiíródik a szöveg... -
Hzsolesz #3358 Grid effekt, azt pedig úgy állítod be, hogy a betűknek az Alpha Matte-jét használja. Aztán a szöveget meg kiírod. -
Photoshop -
visa81 #3356 ilyet hogy tudnék csinálni a legegyszerűbben?
KATT!!! -
kormen #3355 Szia!
És a legegyszerűbb nem is jutott az eszembe, ha olyat szeretnél mint a pergament ami felül és alul is kunkorodik akkor az CC Page Turn-t is jól lehet használni.
-
drob #3354 köszi, futok vele egy kört -
Úgy tudom, hogy a ctrl-al vagy a ctrl + shiftel tudsz szabályos kört csinálni. -
kormen #3352 Szia!
Lehetőségek: bár itt ügyeskedni kell belső beépített plugin
CC cylinder
Külső plugin:
http://www.digieffects.com/freeformadobe -
drob #3351 Hali!
Van egy sík papírlapom, mivel tudnék rajta hajlítani kicsit, hogy íves legyen? (majdnem cső alak) -
verebb #3350 Köszi megnézem hoyg jó lessz e :D -
kormen #3349 Általában vagy install segítégével vagy ha az nincs akkor az After Effect programnak a könyvtár rendszerébe van egy
Program Files/Adobe/After Effect .../Support Files/Plug-ins és ebbe kell bemásolni a megfelelő filet általában AEX a kiterjesztés.
A ... helyére a neked meglévő AE értendő azaz 7.0,CS3,CS4,CS5 -
verebb #3348 És ezeket a pluginokat hogy kell belerakni??? -
kormen #3347 Ime itt van egy gyüjtemény:
http://toolfarm.stores.yahoo.net/adobe-after-effects-plug-ins.html
-
verebb #3346 Csősztök, nekem olyan kérdésem lenne, hogy nem tudom honnann lehetne letölteni módokat, és hogyan kell őket berakni a programba.???
Valami olyan oldalkéne ahol megmutatják, hogy mit is tud az a mód!
Mód/plugin ahogy ismeritek!
-
Hzsolesz #3345 Szerintem kodek probléma. Gondolom, nem DV AVI, amit importálni szeretnél. -
tomi210 #3344 Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehetne a gond. Mikor elindítom az after effectset és importálok egy AVI videót nem mutatja meg. Úgyértem, hogy a videó helyén csak egy fekete téglalapot jelenít meg. -
Hzsolesz #3343 Ja hogy...hát ha nem square pixelben dolgozol, és nincs bekapcsolva, hogy tartsa meg a képarányt, akkor biza ez van. Szerintem egyébként egy animációból álló mozgóképet nagyon el tud csúfítani, ha nem 1:1 pixelaránnyal dolgozik az ember. -
#3342 Így volt beállítva a comp aminél nem működötött a kör:
1280x720 pixel
HDV 1080/DVC PROHD 720(1,33)
...aztán a múltkor átállítottam Square Pixelre és most már a kör az kör. -
Hzsolesz #3341 Kormen szerintem optikai csalódásra értette ezt. -
A 16:9-nek elvileg nem kellene hogy köze legyen ehhez, a kör nekem 16:9-es felvételen is kör... (ha csak nem anamorfikus, vagyis nem 1:1 pixel aspect ratio-jú a dolog) -
#3339 de kis-HD-ban(1280x720) dolgozom/dolgoznék :D -
-
kormen #3337 Véletlenül nem 16/9-es képaránnyal dolgozol, mert akkor ott nem kerek a kerek. :D -
#3336 azért kérdeztem mert nekem a shift-re oválist csinált. most h megcsináltam ezzel a másik lehetőséggel amit Hzsolesz irt, igy teljesen kör alaku lett. csak furcsállom h nálam nem csinálja a shiftes megoldást. -
Hzsolesz #3335 Na ja, erre az egyszerű megoldásra nem is gondoltam! -
kormen #3334 A másik megoldás a shift-et nyomod miközbe huzod szét.
-
Hzsolesz #3333 Létrehozol egy új Solidot, aminek a magassága és a szélessége is ugyanakkora. Aztán kiválasztod az Ellipse tool-t, és ezután duplán rákattintasz a kiválasztott Ellipse tool ikonkára. -
#3332 már lehet h a szemem rossz, de nekem ugytűnik mintha függőleges irányba szélesebb lenne :/