13397
  • saxicola
    Bioshock rajongói oldal rengeteg tartalommal: BioShock Fan Site
  • Optimus Prime
    Ajánlott az Electro boltot meghagyni, az a legtöbbet használt és legjobb plasmid. Kiüti az masinát, lebénítja az összes splicert és egy ütéssel leszedhetők és persze ha épp sok vízben áll... ne fél használni. De később ráérzel a játékmenetre, elsőre szokni kell. Ha megnyomod az Esc-et a menüben látod mennyi pénzed van, Adam-ed és muníciód, valamint mennyi Little Sister van az adott pályán és ebből megmentve/nem mentve.

A 2 is remek játék lett és ott a multija, ami még él. Én is játszom. Maga a játék más hangulatú, kicsit olyan öreges, megfáradt. Úgy az elmúlás és öregség érződik benne, még az 1-ből ismert és erős karakterek valahogy olyan... megtörtek.
  • Inquisitor
    Akkor szerintem kicserélem a Telekinézis helyére ideiglenesen a Sokkolást, nagyon hiányzott sok pályarészen, mert az elektromos tölténytől végleg kinyiffantak az automata ellenfelek. Az első Big Daddynél sokat segített 2db automata ágyú. Igaz elég hamar szét is kapta az egyiket. Köszi a segítséget. Ha 80 egységnél nem ajánlotta fel és tényleg csak 40 egység, akkor lehet nem lehet venni az első gépnél és ennyi.

Sajnos csak egyben csomagban volt a második résszel, nem tudom azt érdemes kipróbálni? Elég sokat szidták. Igazából az Infinity miatt vettem meg, hogy addig elüssem az időt ezzel, meg a Deus Ex-el.
  • Optimus Prime
    Az automata ágyú hackelhető, ha kiütöd Elctro bolttal. A Daddy is erre érzékeny meg a szürke armor piercing ammo-ra. Boltnál látod mennyi Adamed van, egy slot asszem 40 Adam. De tudod cserélni egy másik terminálnál, hogy mely plasmid és tonic legyen használatban.
  • Inquisitor
    Nem is az a baj, hogy nem fordítja, de eredetiben sem írja ki azokat.
    Nem tudom, a kislányoktól (mert éppen nincs kedvem halomra ölni őket) 80 egységeket kapok. De a többi automatánál amire nincs keret az ki van szürkülve, viszont eddig még utalást sem láttam a slotok vásárlására. De lehet igazad van?
    Nem tudod mennyibe kerülne egy-egy slot?
    Sajnos lecseréltem (gondolva csak kis időre) az Elektromos kisülés témát Hamvasztásra. Most vissza tudnám pakolni, de most már mindkettő kell. Egyszerűen nem bírtam kinyírni a Neptun pálya elején lévő Big Daddy-t, mert ott egy automata ágyú is.
  • Optimus Prime
    Talán hülye kérdés: van elég Adam-ed hozzá? Azt nem tudom a magyar patch mennyire teljes, bár súlyos hiba, ha a kósza Splicerek szövegét nem fordítja. Azon mindig halálra röhögöm magam.
  • Inquisitor
    Izé. Tudna valaki segíteni, akinek ködlik a játék első pár (két-három) pályája?

A második pálya részen (Orvosi pavilon) van 4db Eden automata, amiknél a leírás szerint lehet plusz bővítő slotokat venni. Na most 3-ból semmit nem lehet venni, a negyediknél meg nem volt bővítési lehetőség. Az első pályánál volt egy gép, de ott még nem tudtam vásárolni, nem tudom érdemes visszamenni oda? Most a harmadik rész elején vagyok Neptunban, és marhára kéne a plusz hely, mert szükségem van az eddig szerzett 3 tulajdonságra egyszerre ...

Más. Feltettem magyarosítást. Elvileg ez teljes. De nekem a legtöbb magában motyogó szereplő szövegét nem írja ki, sem a hangosbeszélő dumáit. Ez így oké? A játék gyárilag patchelt, egybe csomagolt Bioshock1-2, ha ez számít.
  • Mastigias
    Így igaz, viszont érdemes megemlíteni, hogy HATALMAS SPOILER!!! (:
  • Optimus Prime
    Gondolom ez nekem szól, de nem érdekel. Nem értem, ha nem jön be a játék alapból minek neki vágni? egyébként nekem ennyi és még több bajom a Crysis-szal van. A BioShock ahhoz képest mestermű, profi történetvezetéssel.
  • Frank99
    a normális hozzászólást tolerálom, a másik piszkálását nem.

ugrott is egy comment nemrég.
  • Optimus Prime
    Nem gondoltál arra, hogy szándékosan a pénz mozgat egyes dolgokat a játékban? hogy ez is egyfajta tükör? Egyébként egyes plasmidok csak kutatással találhatók. De az említett alternatív megoldások meg ott vannak a fegyverekben. Nézd meg őket, meg az upgradejeit! Azonfelül ez egy FPS, itt nincs invertory meg ilyenek.

Eh... Nem érted se játékot, se világát, se a mi világunkat. olyanokra keresel választ, aminek nincs értelme. Ha pl. Dr. Steinmann elmebetegségén vagy Andrew Ryan filozófiáján rágódsz megértem.
  • Shid
    A Otherworld honlapján lévő videókritikában elég jól elmagyarázzák a játék sztoriját. http://otherworld.hu/index.php?page=articledisplay&article_id=6008
  • Evin
    A lehető legtöbb dolog meg van magyarázva a játékban, csak fel kell szedni az összes magnóüzenetet. De ha neked ez sem elég, szerintem a maradék kérdésre majd választ ad a könyv, ami ugyebár az előzményekkel foglalkozik.
    Az, hogy miért a csőben mászkálnak a kislányok (úgy semmi értelme, hogy mitől; mert te mitől jársz vagy ülsz?!), azon kívül, hogy mindenki vadászik rájuk a náluk lévő Adam-ért, és hogy lényegében védtelenek, szerintem nem fog kiderülni. Ez olyan kérdés, minthogy régen miért jöttek ki a halak a partra? Ez is egy lehetőség volt.
    Olyan kérdésekre felejtsd el a választ, hogy pl miért sárga színű a szeme. Nincs minden apró-cseprő kérdésre válasz az életben sem.
  • Seth
    Mindegyik kérdésedre van magyarázat a játékban. Most vagy nem megy az angol(bár van magyarosítás,úgyhogy ez nem szempont), vagy csak szartál magasról a sztori részre
  • gosumofo
    Azt az "amerikait" konzolos lebutítottnak hívjuk a játékok világában.
  • Bulics
    "Amerikai" játékot arra értettem hogy általában(legalábbis ahogy én láttam eddig) Pl egy call of juareznél vagy a stalker illetve metro 2033 játékmenetében nem volt pl olyasmi hogy megveszek egy széfet vagy elköltök gént a boltban, hanem igyekeztek realista dolgokat pl pumpálós lámpa, az inventorí egy hátizsák stb, amíg az amerikai játékok többségében pl wolfenstein, újraviheted a küldiked bármikor stb.., tehát valóságtól való nagy elrugaszkodás egy valóságos játékban.

A világ uralomra törést meg nem értem mert minek törnék világuralomra?
    Történetből nekem nem jött le.

De azért mert kapzsiság meg hatalomvágy attól még én nem értem mitől mászkálnak csövekben lányok meg miért szabdalnak hullákat ádámért, meg hogy ez hogy alakult ki.. csak erre gondoltam.
  • Seth
    "túlságosan amerikai játék volt gondolok itt a logikátlanságokra, meg a vásárlási rendszerre"

milyen logikátlanságra gondolsz ami aztán arra a pontra mutat,hogy ez bizony túl amerikai ? :D

"az ember dönt, a rabszolga engedelmeskedik, de ez a történetból nem jön le tanulságként"

Mi? Erről szólt az egész "Would you kindly?" frázis,végig a sztoriban

"Ugyancsak érthetetlen hogy miért és mi történt ezzel az utópiával"

kapzsiság,hatalomvágy,az adam-től való függés, nem nehéz összerakni,hogy egy ilyen elszeparált társadalom miért van halálra ítélve

"megszereztem az atomot bár nemtom minek"
    világuralomra törés, de ez a végevideóban narrálva is van
  • Bulics
    Na végeztem. Érdekes játék volt. Hangulata egyedi, bele kell szokni. Sok jó ötlettel találkoztam és összességében kellemes órákat töltöttem előtte. Azonban meg kell jegyeznem hogy túlságosan amerikai játék volt gondolok itt a logikátlanságokra, meg a vásárlási rendszerre. Olvastam továbbá hogy filozófiai alkotás is részben. Hát nem! Legalábbis a történet nem az. Inkább csak pár mondatot ami elhangzik bizonyos részekben, nevezhetjük filozófikusnak pl:az ember dönt, a rabszolga engedelmeskedik, de ez a történetból nem jön le tanulságként, és a vége sem akart üzenetet átadni.
    Ugyancsak érthetetlen hogy miért és mi történt ezzel az utópiával, bár a történet vége felé egyre közelebb jutottam az igazsághoz. Pár dolog viszont nem elég tiszta. És nem lett az a végén sem. Ami szerintem tök lapos. Semmi katarzis.. Azért én a bioshocktól többet vártam volna..
    A vége borzalom!

-****SPOILER****-

A végén a harc - ami egyébként nem lett vmi nehéz pedig addig vért izzadtam- után ugye megöltem a kislányokat, enyém lett az ádám a szervezetükből, és megszereztem az atomot bár nemtom minek...
    Nyilván ez a gonosz befejezés. TUDOM HOGY VAN MÁSIK, LÉGYSZI NE LŐJJÉTEK LE A POÉNT!!! Biztos hogy végigviszem még.
    Viszont nem értem miért lettem gonosz mikor csak kb 2 lányt öltem meg de sztem csak egyet mert az egyiket visszatöltöttem és mégsem öltem meg.
    Ezzel szemben "mindig csak brutalitást adtam" hahaha. na ezt nem értem.
  • Mastigias
    Örömhír minden BioShock rajongó számára: Hazánkban is megjelenik a BioShock: Rapture c. regény! (:
  • Mastigias
    Bakker :D :D :D
  • Aquir
    win
  • Rage47
  • Bulics
    Egyébként rájöttem miért Bioshock a címe.
    Mert mikor megmented a lányokat, azok nagyon bájosak.. :)
  • Bulics
    Preyben 4x-re és 5x-re(végigjátszás) ugy csináltam hogy halálkor visszatöltöttem a gyorsmentést itt pedig ki kell várni amíg meghalok, és nálam vmi bug(gondolom) miatt lassan visszamegy a kamera a kamrába, nem csak megjelenik ott. Így egy csomót kell várni ..de ez csak szőrszálhasogatás a részemről... Király játék!
  • Optimus Prime
    Engem inkább Paul Verhoeven filmjeire emlékeztet. Gyűjts medkitet, akkor nem halsz olyan gyakran. A BioShock checkpoint hatást ad, míg a Prey free spawn hatást. Ott oda spanoltál vissza, ahol meghaltál.
  • Bulics
    Na végül is kezdek ráérezni az ízére, most már nagyon tetszik, de az elején borzasztó nehéz volt úgyhogy visszavettem a nehézséget, aztán. Hangulata nem igazán az amit várna az ember tőle, inkább ilyen elmebeteg az egész mint tim burton, de még a jobbik fajtából. De a (nem)meghalás még mindik zavar. A Prey-ben sokkal jobb volt, az is 2k volt. De amúgy tényleg eredeti.
  • Mastigias
    Lessétek meg EZT, egy poén videó arról, hogyan kellett volna végződnie a BioShock-nak (:
  • Mastigias
    Ez tényleg érdekes vélekedés a Bio-ról. A játékpiac egyik legeredetibb alkotásáról van szó. Az irányítással kapcsolatos problémádat nem is értem, ez egy FPS, vannak az iránybillentyűk, meg az egér :D Ha nem tetszett, akkor ne játssz vele tovább, nincs értelme. Azért sajnálom.
  • Optimus Prime
    Mi a normális? Mert nekem még a régi Celeron 3 GHz-esemmel se volt több a töltési idő 15 mp-nél!
  • Rash87
    Sztem nálad van a hiba akkor :)
    Hangulata nagyon ott van,engem legalábbis megfogott nagyon az egész.
    Irányítással sincs gond,de ha téged ilyenek zavarnak,akkor tényleg ne játssz ilyen játékokkal.
    Az meg,h állandóan meghalsz,arra csak 1-et tudnák mondani... :)
    Normális konfiggal kell játszani,s akkor a betöltés se fog percekbe telni.
  • Optimus Prime
    Elég lett volna a demót kipróbálni. Nekem 2007-ben... nos, utáltam. De rá vagy 1 évre nagyon megszerettem. 2008 végén vettem 5 euróért. A legjobb vétel volt, amit játékra költöttem. Vagy 10x végig vittem, mindent végig jártam. 1x kipróbáltam a sötét oldalt is. A plazmid és fegyver combós variációk meg majd végtelenek.
    Persze ez mind nem számít, mert az '50-es évekbeli hangulat, az art design, Rapture karakterei na meg Andrew Ryan maga viszi a pálmát. Én mindenkinek ezt az előzetest ajánlom. Ez 100%-ban vissza adja a játékot és akinek nem tetszik... hát az jobb, ha nem kezd bele.
  • Aquir
    megfelelő konfiguráción kell játszani és jó lesz
  • Seth
    Az eleje a leghangulatosabb, ha az nem fogott meg akkor semmi.
  • Bulics
    Kár volt p*csölnöm a peccseléssel :), ez a játék nagyon tré. Úgy eleve nem fogott meg benne semmi a hangulatból, pedig ezt szoktam élvezni egy játéknál, állandóan meghalok akkor visszavánszorog a kamrába, addig nem is tudok mentést visszatölteni, ha kikapcsolom a kamrát akkor meg kidob a menübe ahonnan háromszor annyi idő visszatölteni, az irányítás meg egy rémálom (akárcsak a systemshock1, azt is azért hagytam félbe). Plussz a fegyvereknél nem nagyon érzem mikor elsütöm, ez már csak kis hab a tortán, de egy 2007-es játéknál már illene, bár ez zavar a legkevésbé...
    Szerintetek lesz ez még jobb is, vagy ez nem az én játékom? Mert igazából csak csak jót olvastam róla, plusz évek óta készülök vele játszani(a halflife-ra 11évet vártam:-). Most a neptun ajándékánál járok(most kezdtem el).
  • Bulics
    Istenek vagytok. A D:-ről kellett elindítani és akkor fut. Soha rá nem jöttem volna. Többieknek is köszönöm.
  • Optimus Prime
    Adminisztrátorként futtatod a patchet? Próbáltad arra a meghajtóra tenni, ahova a játék van telepítve és úgy futtatni?

Hm, én az ilyenek miatt (is) álltam a Steamre.
  • Mastigias
    Esetleg próbáld meg EZT.
  • Mastigias
    Elméletileg azon a meghajtón kell annyi helynek lennie, amelyikre a játék telepítve van. De ha minden meghajtódon van annyi, akkor mennie kéne...
  • Evin
    Hát szerintem a játék partícióján kell 730MB szabad hely?
  • Bulics
    Mert igazából mindkettőn van annyi de mégsem megy... köszi