BioShock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello all!

Csak nekem megy ien rémesen a game?Ha bekapcsolok minden opciót a game elején akkor be se tölti a mentést...ha játék közbe benyomok mindent akkor nem hal bele de atom mód szaggatni fog amint visszalépek a játékba...nincs hozzá valami megoldás amitõl kicsit kevesebbet enne???Csak mert ha mingrafon játszom akkor elég rondácska a game...

A konfigom: ASUS K8N
AMD Sempron 2800+ S754
Galaxy Geforce 7300GT DDR3 Zalmann
1.0 GB DDRam

Helpet elõre is köszi...bármilyen megoldást örömmel veszek!!!

ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED

# 11268 talán a fórum nyomott el egy "Eat Comments" plazmidot 😊

3. A polgárháború -vihar elõtti csend-

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fontaine mindig is a gazdag vállalkozók azon kategóriáját képviselte, akik
egyetértenek a mondással, miszerint a pénz nem boldogít. Csak még több pénz. Frank Fontaine emelett remek elõrelátással és stratégiai érzékkel rendelkezett. És hatalomvággyal. Eleinte a csempészet révén gyarapította vagyonát. Sokan telpültek Rapture teületére, és a városatyával ellentétben voltak, akik megtartották a vallást - elsõdleges csempészeti cikké vált a biblia és a kereszt. Hamar kiépítette helyi hatalmi körét és kezdõtõkéjét, egyfajta csempészháborút vívott Ryan-nel, aki felfigyelt a "tiltott" tárgyak jelenlétére. De Fontaine többet akart. Le is csapott egybõl, mikor Tenenbaum vázolta az ADAM-ban rejlõ lehetõségeket. Egy olyan városban, ahol a világ elitje (vagyis inkább azok, akik a világ elitjének tartják magukat) él, nem szûnik meg a versengés. Sõt, még kétségbeesettebb próbálkozásokat hajtanak végre arra, hogy kitûnjenek a többiek közül. Ez tökéletes táptalajt jelentett a genetikai modifikációkkal való kísérletezésre. Ugyan, miért gyújtanál szivart gyújtóval, mikor az ujjaid hegyébõl is lángokat tudsz csiholni? Fontaine persze azonnal ráharapott a kedvezõ üzleti lehetõségre, s megalakult a Fontaine Futurstics, melynek égisze alatt Tenenbaum tovább kutatta az ADAM-ben rejlõ lehetõségeket, Fontaine pedig egyre nagyobb befolyásra tett szert. Andrew Ryan itt követte el az elsõ komolyabb hibát. Tanácsnokai minden próbálkozása ellenére hagyta kibontakozni az új piacágat - ezáltal Fontaine olyan hatalomra tett szert, melyet már nem lehetett megállítani.

Következõ szemelvényünk maga a polgárháború, nyakonöntve Big Daddy-kkel, Little Sister-ekkel, és olyan információkkal, melyeket már végképp nem szabad olvasni azon játékosoknak, akik nem akarják tudni a történet csavarjait. Hosszabb szöveg lesz, fontosabb részletekkel. De elõtte muszáj aludnom pár órát, mert a fejem lassan leesik, és fej nélkül ugye elég hülyén néznék ki, asszonyka biztos nem örülne neki, meg a gyerkõc se ismerne meg 😊
-Seth, összezavarsz, WTB edit button 😊-

Második fejezet - ADAM

Bridgette Tenenbaum, a bevándorlók egyike, aki különösen érdekelt volt a tudományok terén (korábban egy német haláltábor "becses" dolgozója volt, választási lehetõségei kimerültek annyiban, hogy genetikai kísérletek hajt végre, vagy megy a kamrába... és ekkor ébredt rá, hogy a körülményektõl függetlenül is szereti a genetikát) összeakadt egy halásszal Neptun's Bounty területén, aki természetellenes módon, korábbi sérülése ellenére visszanyerte az ujjai mozgatása feletti hatalmat. Mint kiderült, egy tengeri csiga harapta meg. Tenenbaum kisasszony utána is járt az esetnek, a csigát (melyet a halász megõrzött) tüzetes vizsgálatoknak vette alá, és különös felfedezés tett - a csiga szabadon modifikálható õssejteket különít el. A helyi... errrm... vállalkozók nem igazán látták meg a lehetõséget a dologban, így Tenenbaum végül egy speciális tereken (csempészet, orvgyilkosság, etc) érdekelt urat keresett meg, Frank Fontaine-t.
Folyt köv.
NeoMaN
király!!!!!!!!<#worship>

Seth
Õõ, hova lett amit írtam?? O_O Mintha 11265-öt én írtam volna

PSN ID.: Beegabor

-az elõzõ kommenthez egy megjegyzés: egy perce még volt egy bejegyzés, arra reagáltam. Angoltudoroknak érdemes megnézni a gamefaqs-on az xg3 féle plot summary-t, a lényeg benne van, és jó pár ponton többet is gépelt, mint én (magam is kiegészítettem itt-ott a sztorit néhány dologgal, fõleg kronológiai szempontból, mert ugye az audio recordokat úgy tette be a program, amilyen sorrendben megleltem õket.)
Egyébként pedig elnézést a sok postért, tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy chat-csatorna, de szakasoan írogatok most. Köszi, édesanyám jól van 😛
Seth
Nem kéne neki egy külön weboldal?? 😄

Az tuti, a fontosabb részeket összeírtam magamanak kb feleannyi szövegben, aztán összeakadtam ezzel az irománnyal, amivel jó pár pontot kiegészítgettem 😄
WARNING - WALL OF TEXT INCOMING

Az átláthatóság kedvéért fejezetekre bontom, minden fejezet a történet egy új szakaszát mutatja be. A sztori azon részei, melyek technológiailag az adott kor -de még mai- segítségével nem voltak megoldhatóak, nem az én találmányaim, hanem a kedves készítõéké, szóval fizikazsenik visszaülhetnek, köszönjük szépen. Ez a történet félig SciFi
(Szögezzük le, nem vagok egy Nemes István, sem egy Nyulászi Zsolt, de még csak Márai Sándor sem. Elõre is elnézést kérek az esetleges szóismétlésekért, elõforduló félreütésekért, hosszú szöveget tervezek legépelni, és egész éjszaka melóztam, az alvás valahogy kimaradt.)

Elsõ fejezet - Andrew Ryan, Rapture megalapítása

"I recejted those answers.
Instead, I chose something different.
I chose the impossible. I chose...
Rapture."

Az 1900-as évek elején, a mai Oroszország területén született egy gyermek, ki az Andrei keresztnevet kapta. A forradalom alatt születi megölték, s õ, elutasítva a kommunista ideológiákat, az Egyesült Államok földjére menekül, s felvette az Andrew Ryan nevet. Rendkívül gyorsan tett szert a sokak által áhított hírnévre és vagyonra, iparmágnás volta mellett belekóstolt a tudományok, a feltalálás világába is.
Már akkoriban is erõsen kitûnt két alapelve: Az ember jogosult saját életét irányítani, és teljesen rendelkezhet afelett, amiért megdolgozott.
Ennek tükrében igen érzékenyen érintette a Franklin Delano Roosevelt féle New Deal program (1933-ban járunk), mely egyfajta vagyon-újraelosztást vont maga után.
1942-ben újabb csalódás érte. Feltalált egy technológiát, melynek segítségével a víznyomást lehetett szabályozni (elektromos töltéssel, csakúgy, mint a létezõ légsérûtési eljárás során). Mindezt hûtõberendezésekhez használta volna, és víztárolásra, olyan országokban, ahol a vízellátás problémát jelent. A hadsereg viszont felfigyelt rá, és remek lehetõséget láttak benne - könnyedén összeroppanthatták volna az ellenséges tengeralattjárókat.
Hite akkor rendült meg végképp, mikor a II. Világháború során az Államok atombombát vetett Hirosima és Nagasaki városára.
Ekkor elhatározta, hogy megépíti saját városát. Egy menedéket a világ elõl. Egy helyet, ahol a földi hatalmak nem befolyásolhatják a szabad elme törekvéseit. Egy helyet, ahol az egyén érvényesülhet, függetlenül a társadalom többi tagjától, függetlenül az egyháztól, és a kormányzó hatalmaktól. Egy helyet, melynek neve Rapture.
Figyelembe véve, hogy egy ilyen város felkeltené az emberek figyelmét, számolva azzal, hogy ki kell kerülnie a különbözõ kormányok fennhatósága alól, s mindezt rejtve, hogy csak azok tudhassanak a város létezésérõl, akikkel tudatni akarta... az egyetlen számításba jöhetõ hely az óceán mélyén volt.

"No Gods or Kings. Only man."
1946 elsõ negyedében kezdõdtek meg az elõkészületek. Ekkora Ryan már kész tervekkel rendelkezett. Egy tengeri olajfúrótorony építését kezdte meg az óceán közepén. Természetesen ez csak álca volt. A valódi munkálatok több száz lábbal mélyebben folytak. Az épületek alapjait speciális technikával eresztették alá, ezeket követte a többi építõelem, majd a Ryan által feltált technológia segítségével kiszivattyúzták a vizet az adott területekrõl. Mikor a víz nagyrészét eltávolították, hermetikus zár alá vetették a szektort. Felépítették az úgynevezett Rapture Metro közlekedési vonalakat (bathyshpere-ek hálózata), és a postarendszer-t. Mikor minden készen állt, az olajfúrótornyot elbontották, csak a talapzatot hagyták meg. Erre épült a világítótorony, mely már sokunknak ismerõs lehet.
Rapture 1946 november 5-én nyitotta meg kapuit a kiválasztottak felé. A legnagyobb népességszám 1950 környékén mutatkozott.

Folytatás a következõ fejezetben.
Ahhh, és végeztem, meló letudva, összeszedem vázlatosan a sztorit (már csak hogy legyen rendes kornológia), aztán beírom.
Aki kitalálta a határidõ fogalmát, az meg rohadjon meg. 😊
Atika :o)
koszi akkor megkeresem

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

scorpeeon
Tõlem ok, bár nekem már kitisztult az egész. #11218-> itt legalább a felét leírtadm, ezt copy-paste-zhatod 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

sry a félreértésemért
Nem, bocs, a #11245 -re (kihagytam a válaszgombot)
© sgember
Vissza kell menni a telekinézis plazmidért.

ezt nekem írtad?
dienesoft
Nagyon örülnék és miután végigjátszottam, végig is olvasnám!

Vissza kell menni a telekinézis plazmidért.
hy mindenkinek olyan problémám lenne hogy elindult a game mikor már mennék át a másik szintre a kompból a töltésnél megakad tud valaki segíteni mért nem megy tovább? elõre is köszönöm
én benne vok😊
Ha van rá igény, leírom a történetet összegzését, spoilerben természetesen (no meg több kommentben, mert elég sokminent le kell írni 😊 )
dienesoft
Nem bántottam én senkit se. <#vigyor3>

ha megöltél akár 1 lil sistert, akkor csak a rossz befejezés maradt :S
dienesoft
bocsi, borzalmasan sokat ismételtem <#vigyor4>

dienesoft
Amúgy igen gyenge angol tudásommal borzalmasan nehéz megérteni a játék történtetét, pedig látszik, hogy borzalmasan jól meg van írva... de én valahogy elvesztettem a fonalat ott, amikor
Atlas, akirõl úgy gondoltam, hogy segít, valahogy átbaszott, aztán jött ez a Fontanie, elõtte meg kinyírtam Ryan-t avval a golfütõvel...de hogy minek? Kár, hogy nincs hozzá magyarítás, mert tényleg próbálom megérteni, de azt se tudom, hogy ezek a szereplõk minek, mi célból, kinek segítenek, pl:Tenembaum (ez az érdekes akcentusú nõ), aztán Suchong, aki szerintem meghalt, bár azt se nagyon értem. Szóval hatalmas a zavar fejembe, pedig érdekel. Majd esetleg ha végigvittem (már ott járok, ahol Big Daddynak kell beöltözni 😄 ), elolvasnék egy összegzést. Úgy tudom, többféle befejezés van, szerintem a jobbik befejezést fogom változtatni.

lennél szíves...?
tod ha ezt meghalja, na meg hogy mit kéne csinálnia, akaratlanuk is megcsinálja.
dienesoft
Srácok, valaki elmagyarázná végre: Szerintem már nem sok van a játékból hátra, de mégis: MT JELENT, hogy "Would you kindly????" Ezen gondolkodok már mióta emlegetik <#vigyor3>

Seth
a láncok annak a jele, hogy egy báb vagy, egy szolga

Atika :o)
Sziasztok a jatek legelejen ahol valami korhazfelesegben vagyok atmegyek egy rovid folyoson elfut elollem valaki es berobbanik a bejarat ott mi a turot kell csinalnom mert valahogy nem sikerul rajonnom 😞 Elore is koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

az a két tetoválás a csuklójánál nem tudjátok mit jelenthet?
scorpeeon
Would you kindly gtf.. go to the Off topic? 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
3 van, de ebbõl 2 ugyanaz majdnem, csak más hangsúllyal mondja Tenenbaum.

jaa igy már teljes a kép, köszi szépen!
lényegében két befejezés van, harmadikként azt veszi, ha a 'gonosz' utat választottad, de néhány little sister-t életben hagytál. Ilyenkor az outro alatt Tenenbaum hangja nem dühös, ellenséges, hanem egy kissé szomorkás, csalódott.
szépjonapot. Na végigvittem, hatalmasnagyonjó játék volt... asszem eddigi életem legjobbja😊 tényleg 3 befejezés van? mert vki mondta, de én csak 2t ismerek...
scorpeeon
Aham, köszi. (Seth, neked is) Mesterien ki van ez találva 😊

Bah, bealudtam a gép elõtt, az életben nem leszek kész ezzel a melóval (kár, hogy nem órabérben fizetnek 😄)
A sztori egyébként úgy állt össze, hogy második végigjátszáskor -amikor már ugye ismertem némhány csavart- figyeltem a részletekre, a végén, az utolsó megmérettetés elõtt meg leültem szépen végighallgatni az összes üzenetet és felvételt, kronologikus sorrendben, így szépen összeállt a jól kidolgozott történet. Mondjuk van, ahol csak utalásokat kapunk, pl a rendõrfõnök esetében, de vannak elég egyértelmû nyomok azokon a helyeken is.
A szerencsétlenség valóban megtörtént, Fontaine intézte el, a dolog szépsége a módszer, ahogyan intézte. Érdemes jobban megnézni a cetlit, ami a csomagon van, ami fölött elsõre elsiklik az ember tekintete.
"To Jack with love from Mom & Dad
Would you kindly (!!) not open until ... (itt a világítótorony koordinátái szerepelnek)
A csomagban pedig egy revolver és a további utasítások vannak. Bájos, mi? Alvó ügynökök voltunk, a csomagot megkaptuk szépen Fontaine-tõl, aztán indult az egész tortúra.
Az egész történet egy nagy sakkparti, Fontaine a fehér, Ryan a fekete király, a tábla Rapture, és ott van Jack Ryan, a fõhõs, egy egyszerû gyalog, aki végül bemattolja mind a két királyt.
Seth
de megtörtént,amit kaptál csomagot,annak a címkéjén van a Wolud you kindly not open until (itt egy masni eltakarja a többit, de késõbb kiderül hogy egy koordináta van odaírva). Szóval amikor elérünk a megadott koordinátákhoz,akkor kinyitja,benne egy fegyverrel,eltéríti a gépet, és lezuhan a megadott pontra.Te úgy látod az elején hogy neki semmi köze a gép lezuhanásához,de gondolom visszaült a helyére mintha mi sem történt volna vagy vmi^^

scorpeeon
Még 1 kérdésem lenne: ezekszerint az egész repülõgépszerencsétlenség meg sem történt, csak az emékeidben, avagy Fontaine elintézte, hogy az a gép, amivel utaztál, akkor és ott pont lezuhanjon? (és azt, hogy mindezt túléld-ezt nemtom hogyan)

scorpeeon
Volt egy oldal ami összehasonlította a 2-t, és valóban nincs semmi különbség a 2 között azon kívül, hogy vistán felezõdik az fps.

bcsirke
ja és még valami. Direkt a Bioshock miatt raktam föl az xp mellé a vistát. 1: DirectX10 és 9 között egész egyszerûen SEMMI különbséget nem látok, azon kívül, hogy vistán 20 fps-el lassabban fut. Szóval nem ajánlom továbbra sem a Vistát. Talán majd a Crysis...

scorpeeon
Innen sem tudtam még pár apróságot, most állt össze teljesen a kép 😊 Ezeket mind a hangfelvételekbõl raktad össze vagy honnan vágod ennyire? A hangfelvételekre sokszor nem tudtam figyelni, mert akkor hallgattam õket, miközben harcoltam, meg a feliratelcsúszás is kicsit betett.

scorpeeon
Sztem azt mondták, hogy "he is the one who..." és ez nem azt jelenti, hogy "egy azok közül, akik", hanem azt, hogy "õ az aki" 😊 De ez részletkérdés. Annyira nem apró részlet ez azért, de mindenképpen figyelemreméltó, hogy ki van dolgozva ez is 😊

scorpeeon
Thx. És ez hol derült volna ki?

bcsirke
nekem azt mondták, hogy egy azok közül, akik bántottak minket😄 Valószínüleg ez a következménye, hanem felszabadítod, hanem mindig kinyírod õket. Milyen kibaszott kicsi részletek is kivannak dolgozva nem??

bcsirke
nagggggyon naggggyon koszonom!!!!!! Az a gaz, hogy ket honapja angol suliba jarok (indiaban), es eltudod kepzelni mennyire jol megy az angol, ha ezt se vagom. koszi megegyszer! Ez a jatek... hat ez hihetetlen.

Nno, akkor nézzük, mi történt az elmúlt percekben:

Kiderült, hogy valójában Andrew Ryan törvénytelen fia vagy, akinek létezésérõl õ maga sem tudott (Fontaine egy táncosnõt fizetett le, akinek már korábban hallhattuk néhány rögzített szövegét). Mindezt azért, mert Ryan a háború vége felé elõszeretettel alkalmazott genetikai kódolást különbözõ kritikus rendszereken, ezzel a lehetõséggel Fontaine elõre számolt, s akart egy belsõ embert. Ez még a csendes háború idõszakában történt, de lényegében most derül ki néhány fontos adat. Amikor megszülettél, plazmidokkal serkentették a növekedést, hogy minél hamarabb meglegyen az áhított fegyver, az alvó ügynök, aki hamis emlékeit éli, mígnem a szükség úgy hozza, hogy be kell vetni. A legfontosabb, hogy két kódot ültettek a tudatodba. Az elsõ a "Would you kindly" kifejezés, melynek hatására a kérés tárgyát feltétlenül elvégzed, akár akaratod ellenére is. A második a Sárga Kód (Yellow Code), melynek hatására a szívverésed lassan elkezd leállni.
Kiderül, hogy Atlas valójában soha nem létezett - Fontaine használja ezt az álnevet, hogy elrejtse kilétét, miután oly ügyesen és hitelesen megrendezte halálát, újra emigrált Rapture városába, és ezt az álnevet vette fel.

Ryan, mikor összerakta a képet, rájött, hogy ki vagy te, és hogy Fontaine még mindig él, beindította a város önmegsemmisítõ rendszerét. Mikor szembesült veled, megosztotta ezeket az információkat, utasított, hogy öld meg, (így õ okozta a saját halálát, mintegy bizonyságot adva arról, hogy még mindig õ irányította a saját életét), s utolsó szavaival is próbálta belédsulykolni, hogy csak egy báb voltál, akit Fontaine használt céljai elérésére, bosszúvágyra sarkallva, megmutatva azt, hogy ki az igazi ellenséged. A kártyával az említett önmegsemmisítõ rendszert állítottad le, Fontaine/Atlas kérésére (khm... Would you kindly...). Miután ezzel végeztél, Fontaine egyszerûen otthagyott, hogy az automata biztonsági rendszer végezzen veled.

A nõ, akivel késõbb találkoztál, Tenenbaum, aki már korábban is a Little Sister-ek megmentésére sarkallt. Õ küldte a szobába is, hogy legyen, aki kiment a biztonsági rendszer elõl, biztonságos utat mutatva. Továbbá, mikor genetikailag belédültették a kódot, Fontaine készített egy ellenszérumot is (ha rossz kezekbe kerülne a kód mibenléte), ennek egy mintáját Tenenbaum ellopta, és a régi lakosztályán rejtette el, szal ott kell megkezdened majd a keresést.

Ha van máb bármi kérdés, írd le, határidõs melóm van, egész éjjel itt fogok rohadni gép elõtt, de szerintem még holnap délben is, szal majd késõbb ránézek a topicra.
Most viszont...
Would you kindly return to play Bioshock? 😛
bcsirke
sziasztok! lécci az olvassa el , aki végigvitte
ottt tartok, hogy andrew megölette magát veleem, aztán felébredtemegy little sisterekkel tel iszobában, mond vmit egy csaj, és van egy csávó, aki meg tudja állítani a szívdobogásomat. És a kurva életbe nem tudok rendesen angolul. Valaki nagyon kérem írja lee, hog mi történik! mit akar atlas, ryan, ki ez a harmadik, milyen gépbe tettem ryan ölése után milyen kártyát. Enélkül egyszerûen nem játszhatok ttovább. Ha valaki leírná nekem gyorsan spoilerba nagyon megköszönnémm!

Amennyiben érdekel az a kötelék:

A fõhõs Andrew Ryan törvénytelen fia. Atlas/Fontaine fizetett le egy táncosnõt (McClintock), hogy essen teherbe Ryan-tõl. Fõleg azért volt erre szüksége, hogy legyen egyfajta titkos embere, valaki, aki tudja használni a Ryan genetikai kódjára írt felszereléseket (a bathypshere-ek Ryan és belsõ köre kódjára lettek átírva, a Vita-Chamberek úgyszintént, még tesztfázisban voltak, csak Ryan használhatta õket, illetve a fõhõs is, tekintve a vérköteléket, amely elég volt ahhoz, hogy megtévessze a még nem tökéletesre fejlesztett genetikai azonosítórendszert)
scorpeeon
jah, meg UT3-nak. De sztem hangulatban kétlem, hogy bármelyik überelné ezt. Az UT3 sztem inkább multiplayer király lesz.

dienesoft
És tényleg az, egyértelmûen az Év Játéka. Crysis-nak még van esélye talán... 😊