13397
  • hiper KOCKA
    Most hogy magyarul is végignyomtam a játékot, nekem az a sztori jön le a lejátszott hangüzenetek alapján, hogy mi valójában Raptureban születtünk, és a repülőszerencsétlenség valamint hogy pont afelett az óceán felett zuhantunk le, valójában Fontaine műve volt. Mivel az ádám révén képes az elmekontrollra, vagyis befolyásolni tudja mások tetteit és akaratát, így jó ideje küldhetett már bérgyilkosokat Ryanhez, Rapture megálmodójához és felépítőjéhez, hogy megöljék. Csakhogy Ryan is képes az akarat befolyásolására így az elküldött bérencek mind kudarcot vallottak. Fontaine nyilvánvaló célja az volt, hogy megszerezze Rapturet és ez csak Ryan halála által lesz kivitelezhető. Fontaine valahonnan tudhatja, hogy mi Ryan fia vagyunk, ezért tökéletes választás leszünk a szemében a terve megvalósításához. Egészen végig segít nekünk elgördíteni az elénk kerülő akadályokat, mellettünk áll, míg el nem jutunk Ryanhez. Mindezt Atlas álnéven.
    Mi nem tudjuk, ki az apánk és a családunkról az emlékeink homályosak. Csak néha ugranak be arcok és helyek. Fontaine viszont tudja, hogy Ryan nem fogja megölni a fiát.
    Ryan - mikor felé tartunk - elmondja hogyan fog végezni velünk és szabdalók tömegeit küldi ránk, viszont akkor még nem tudja, hogy ki igyekszik hozzá. Ez csak akkor derül ki, mikor az irodája előtti kamerán keresztül közelről is szemügyre vesz minket.
    Mikor belépünk hozzá megmutatja, hogy képes lenne eltenni láb alól minket. De itt választás elé kényszerül... Vagy az ádámot választja, és megöli a fiát, hogy kinyerje belőle és így folytathassa a Fontainnel való kicsinyes hatalmi harcát, vagy ember marad és az oly sokat hangoztatott jelmondatához hűen ("Az ember választ, a rabszolga engedelmeskedik") életben hagyja.
    Ryan mindig büszke volt az általa teremtett világra, arra amit megvalósított, hogy szabad akaratából felépítette Rapture-t, viszont egészen addig míg Fontaine el nem küldte hozzá a fiát, nem értette meg, hogy igazából a többi emberrel együtt rabszolga volt. Az ádámé. Mert mindenki tetteit és gondolatait az, és annak a megszerzése határozta meg. Ezért jutott az olykor még virágzó város oda ahová most. Tenenbaum egyik feljegyzéséből derül ki, hogy az ádám, mint egy szuperdrog, felturbóz minden fizikai képességet, sőt új képességeket ad, viszont eltünteti a személyiséget, és a szabad akaratot.
    Ryan megértette, hogy a irányítás, és mások befolyásolása csak illúzió.
    A dolgok állása szerint nincs önálló akarata, ahogy a többieknek sem. Mindenki az ádám irányítása alatt áll. És mikor a fia, akit az elpusztítására küldtek el, ott állt előtte, akkor életében először lehetőséget kapott, hogy válasszon, hogy ember legyen ("Az ember választ, a rabszolga engedelmeskedik"). Vagy marad az ádám rabszolgája, vagy (az élete árán) tényleg saját döntést hoz.
    Rájött, hogy Rapture és a saját problémája sokkal árnyaltabb annál, mint azelőtt hitte. Azt hitték irányítanak, de ők voltak az irányítottak, pont egy olyan dolog által (ádám) amitől azt gondolták, hogy irányítók lesznek. Ryan megingott, mert megértette, hogy az egész addigi életfelfogásával ellentétben élt. Ez Fontaine győzelmét hozta, de azért ő is megkapta ami jár... : )
  • pdavid85
    köszi szépen. a shader miatt bukott meg a gép. akkor sajna ez van...
    mégegyszer köszi!
  • Optimus Prime
    X1300 a minimum, SM 3.0-val. Érdemes egy játék megvétele előtt lecsekkolni itt, hogy bírja-e az adott gépünk.
  • Seth
    Azon a videókarin nem is fog menni normálisan. Ez van sajna, már gyenge
  • pdavid85
    sziasztok!
    egy kis segítséget szeretnék kérni. feltelepítettem a gépemre a bioshock-ot. elindul a játék a menü is ok. de maga a játék...kockákon és feketeségen kívül mást nem látok. Laptopra telepítettem xp-vel. Ati x1100 a kártya. A játék eredeti. Próbálkoztam hotfix-el, patch-el de semmi sem használt. Valakinek valami ötlet?!
  • saxicola
    A BioShock PC CE tartalma: fémtokos játék, Big Daddy figura és zenei CD egy szép nagy dobozban. Art Book nincs benne, mert nem készült el a kiadásig. Cserébe viszontingyen letölthető.
  • Optimus Prime
    Nincs értelme harvestelve végig játszani, mert a sztori úgy totál nem passzol és az egésznek semmi értelme. Az outrón kívül semmi sem más. Példa a Jedi Academy, ott egy ponttól más a sztori és a befejezés.
  • Ombika
    NAh ezt nem tudtam! Amugy se jatszom vegig, 2ik befejezest majd youtubeon megnezem vagy playerrel!
  • mephi666
    nem feltétlenül :) ha megmented őket, fele annyit kapsz ugyan, de tenenbaum pár kislányonként küld ajándékcsomagokat, amikben asszem 200adam, lőszer meg pár egyéb hasznos cucc figyel :) fogadni mernék, hogy full harvest/rescue végén pont ugyanannyi adam-mel zársz :)
  • Ombika
    En nyirtam mindent, tobbet adott!
  • Soldiers
    srácok meik éri meg jobban megölni a kislányokat vagy megmenteni??
  • Optimus Prime
    Spéci fém tokos kiadás, soundtrack CD (ha igaz) exkluzív booklet, art book.
  • Feared
    Meg tudja valaki mondani, hogy pontosan mi található a Bioshock PC Collector Editionben?
  • Optimus Prime
    Az outrón kívül szinte semmi sem más. Na jó, pár dialógus, de gyakorta ugyanaz. Nem számíts olyan eget verő alternatív befejezésre, mint pl. a Jedi Academynál.
  • Ombika
    Baxott nagy okorseg igy! :)
  • Qwerty4
    Látni nem szeretem sose az alternatív befejezéseket, még akkor sem ha nem játszok vele többet.Hülyeség, de ez van.
    Akkor inkább elolvasok egy végigjátszást...
  • Seth
    Nézd meg , amúgy sem játszanád még1x végig,akkor meg mit variálsz?? O_o
  • Qwerty4
    Ezt vágom.De a történetben mi a különbség? (befejezés!!!)
  • Aspyrin
    Tévedés. :)
    Ha megmented az adott szinten található összes kiscsajt, akkor kapsz bónuszt, nem keveset.
  • Ombika
    Egyet se mentettem meg, ugy tobb izet kaptam! :)
  • Qwerty4
    Én nagyrészét megmentettem amíg daddyztem.Ha nem mentem meg a sistereket akkor milyen befejezést kapok? (nem akarom videóról megnézni)
  • Optimus Prime
    Szerintem mindenképp megéri menteni, sokkal szebb úgy a befejezés.
  • Ombika
    egyetertek!
  • Qwerty4
    Én az utolsó(???) daddyvel nem is foglalkoztam, már annyira unalmas volt ezeket a félkegyelmű behemótokat nyilazni.
    Amúgy sztem nem ér meg két végigjátszást.
  • Aspyrin
    Szerintem megéri, oboa nélkül is :PPP
  • RatBaG #12796
    minél kevesebb spoilerrel felvilágosítana valaki, hogy milyen előnyei vannak a harvestelésnek/megmentésnek? konkrétan arra gondolok, hogy a jó út tényleg megéri-e? a nő az ígérte tesz róla... oboázni fog a végén vagy mi?
  • Frank99
    tedd be az eredetit!
  • Optimus Prime
    A DRm-et elvileg kivették a játékból. Nekem Steames verzió van és már "javított" szóval tuti nem lesz/lenne ilyen gondom.
    Szerintem lődd ki a vírusírtót. Nincs esetleg tűzfal is? ZoneAlarm?
  • IMYke2.0.0.0
    Hála a Készítőknek!
  • felegyi
    Jah és a 2. része nem az előzményeket dolgozza fel, az első rész után fog játszódni 7-évvel! A prequel csak egy pletyka amit már cáfoltak a fejlesztők is...
  • felegyi
    Hy! Van egy ki problémám, anno a játékot 2x-is felraktam a gépre, de most megakadtam... a végén az auto update-nél beszar a program, kérem helyezze be az eredeti DVD-t... úgy hallottam hogy ezt a vírusirtó is okozhatja, nekem nod-van, egyéb ötlet? Előre is köszi
  • Cyrus666
    Asszem ha nyomsz egy Esc-et akkor látható h hány Daddy található az adott pályán. Érdemes odafigyelni arra, h néha nincs velük kicsilány, ilyenkor várni kell, odatotyog egy csőhöz a falon, bedönget és majd csak akkor fog előkúszni a kicccsaj.
  • Qwerty4
    Egy pályán lehet belőlök 2-3 is.Ha kinyírod az összeset eltűnnek.
  • Samurai84
    Hali.
    Az normális hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a kikötőkben járok még az elején, és kinyírtam egy Big Daddyt, erre megjelent egy újabb egy kislánnyal? ezek újratermelődnek?

• Qwerty4
    Én igazából csalódtam ebben a játékban.
    A játékmenetet sztem eléggé elrontották, semmi motiváció, olyan semmilyen számomra.Már majdnem csak azért játszom, mert gyönyörűek a helyszínek és hangulatos az egész univerzum.Persze néha jön egy-egy jó rész és akkor a kedvem is megnő.De néha jön egy idegesítő pálya, mint például most a "Hephaestus".Nagyon nem tetszik.A big daddy-s harcok unalmasak, semmi új ellenfél.Eléggé kifulladt az egész.
    Nálam biztos nem lesz 2007 legjobb FPS-e.
  • elitehun
    Csak nálam kezelték hipó-val a bannert? XD
  • robotnyk
    vagy mégsem
  • balee4
    igen a 2. rész prequel lesz, majd a 3. rész folytatja a sztorit :D
  • ProGabe #12783
    http://www.somethinginthesea.com/ :)
  • Aspyrin
    Állj közel a lánykához, amint adott a lehetőség meg fog jelenni a képernyőn a felirat.