13397
  • dienesoft
    Jézusom 17kiló... Az igen nagy összeg 1 Db multi nélküli játékért. Én nem engedtem volna, hogy lehúzzanak 4k-val.
  • AntiHero
    1: nem, nem jönnek újra csak ha ép történik ott valami új.
    2: Big Daddyk akkor támadnak rád ha a Litle Sisterrel vannak és azok ráparancsolják. Ha egyedűl mászkálnak szarnak rád.:)
  • AntiHero
    Mer CE. akkor. De így is rányomtak 4k +ot
  • k3nGu
    danke je ve;) de akkor végülis olyan mint a stalker h visszakell menni erre a pályarészre típus, és ha kinyírtál vkit és visszamész madj arra a részre újra jön mindenki?nah még 1 utolsó:), h big daddyre ha nem lősz ugyanúgy elkezd lőni??
  • artschi
    17k? CD Galaxisban 9.990 Ft... kicsit dupla pénzbe került...
  • AntiHero
    a varázslatokat viszonylag hamar megkapjuk. Az első Big Daddy-re se ekll sokat várni:)
  • AntiHero
    Vissza kell menni más helyszinekre és bejárni azt:) (felül a nyilacska mutatja merre kell menni amúgy)

Ezután elfogsz majd akadni megint ha már itt elakadsz:)
    (mert én utána akadtam el egy picit, de utána 1 kis logikus gondolkozás és meg is volt:))
  • k3nGu
    nah az első elakadás:D nah ki tud neki segíteni??és mellesleg megtudná vki súgni h a varázslásokat hamar megkapjuk,mármint a jelentős részét...és még azt h mikor jön az első big daddy?
  • Mr. Perfect
    PC dome-ban is lehet kapni
  • AntiHero
    Azér jó sok + rászámoltak így is:S
  • spidey91
    Na megvettem a CE-t ma a btba és elakadtam segites valaki aki vegvette vagy ott tart ahol a telekinézist kell megkeresni de nem tslálom help!
  • wesker24
    Ja szerintem biztos hogy CE mert 17000 FT az már egy kicsit sok lenne a sima játékért !!
  • k3nGu
    de nekem mér volt a demónál az, h amikor mentem le a vízbe a liftbe, akkor jött a kis film és nem volt hang, nem lehetett hallani a beszédhangját se, de úgy tudom h az EAX kivolt kapcsolva...
  • AntiHero
    CE legaláb?
  • Leky
    Ezt a hírt most olvastam a Gamestar-on ha már volt itt akkor bocs.

Bioshock bugok rémtörténete
    Igazi tömeghisztéria kerekedett a nemrég megjelent Bioshock kapcsán: durva installálási problémák és védelmi hibák, widescreen problémák, videokártya gondok. A felhasználók őrjöngnek, fenyegetőznek, a kiadó kapkod…
    Bad Sector, 2007. augusztus 24., 19:54

Minden igazán nagynevű játék megjelenését óriási várakozás előzi meg. Az emberek számolják a napokat, a hivatalos honlapon lógnak napokon keresztül, tizenkétszer végigtolják a demót, amíg el nem jő a nagy nap, és a boltok polcairól le nem szedik a játékot, vagy meg nem hozza a postás a várva várt csomagot. Pontosan ez történt a Bioshock esetében is. A várva várt pillanatot azonban technikai malőrök tömkelege csúfította el, amely igazi lincshangulathoz vezetett a vásárlók körében…

A Widescreen nem elég?

A legelső problémát a widescreen televíziók és monitorok támogatása okozta. PC-n és Xbox 360-on egyaránt szemet szúrt az a probléma, hogy míg normál monitorokon és televíziókon tökéletesen lehet látni a játék képernyőjének teljes felületét, addig a technológia következő lépcsőfokának kikiáltott widescreen készülékeken csak a kép egy bizonyos megkurtított felületét láthatta a felhasználó. Őszintén szólva én amikor az Xbox 360-omra kötött hatalmas widescreen tévémen tolom a játékot, egyáltalán nem vettem észre ezt a problémát: bitang jól néz ki és csöppet sem vont le a játék élvezetéből. Mások azonban ezt nem így gondolták és a játék fórumain ennek igen erőteljes hangot is adtak… Sokan úgy gondolták, hogy ez csak valami egyszerű bug, amit ki lehet patch-el javítani, ám a Cult of Rapture honlapján végül kiderült a szomorú igazság: a 4:3 (aka: hagyományos) monitorokon és tévéken egész egyszerűen nagyobb a „látószög”, ugyanis a készítők csak így tudták megoldani, hogy az ilyen készülékeket használó userek ne lássanak fekete csíkokat a kép alján…

Az Irrationaltól szeretettel

Hogy ez a történet happy enddel záruljon: egy nemrég kiadott hack segítségével sikerült ezt a problémát PC-n teljesen megoldani, csak az Xbox 360 tulajok szívnak egyelőre. (Legalábbis, akit ez zavar, én észre sem vettem.) A hack ugyebár csúnya szó és törésre utal, azonban ENNEK a „hacknak” a fejlesztők is megörültek, olyannyira, hogy személyesen Ken Levine, vezető designer és producer küldött hálából ajándékba egy Nvidia 8800 GT videokártyát annak a lelkes fiatalembernek, aki megoldotta ezzel ezt a problémát.

Dr. SecurROM átka avagy: csak kétszer installálsz!

Azonban a következő ügy kapcsán ismét a PC felhasználók kaptak egy (bio)sokkot: kiderült, hogy a SecuROM védelem miatt a játékot csak kétszer installálhatják fel azok a becsületes userek, akik a boltban megvásárolták. Ha például kevés a hely vinyódon, vagy más okból szeded le kettőnél többször a játékot, akkor megszívtad: többet nem rakhatod fel. Természetesen nem kis felhördülést keltett az ügy: a becsületsértéstől kezdve a világ minden szitokszavát a kiadó fejéhez vágták vele kapcsolatban a játék hivatalos fórumán.

Szigorúan bizalmas

A 2K-nál végül egy „Elizabeth” nevű alkalmazott kirakott egy kommentet, ami úgy tűnt, megoldaná a problémát: ha a felhasználók normálisan leinstallálják a játékot, akkor „visszakapják” a két lehetőségüket. A gond csak az, hogy ez nem mindig igaz: még ha rendesen uninstallálod is a játékot, akkor is előfordulhat, elvész a lehetőséged, arról nem is beszélve, hogy bizonyos gépeken még az unistall is bugos…

Szóval ez a probléma egyelőre nincs megoldva, ám maga Ken Levine is elismerte, hogy „it sucks” és meg kell bizony oldani: rajta vannak a témán.

A júzer, aki szeretett minket

Tőlünk nyugatabbra kisebb felhördülést okozott, ám biztos vagyok benne, hogy jelen sorok olvasóinak igen tekintélyes részét annál inkább felbosszantja az a tény (ami viszont nem bug, hanem a rideg valóság), hogy a játék hivatalosan csak a SM 3.0-ás kártyákat támogatja, tehát akinek 2.0-ás ketyeréje van, annak elvileg nem megy a teljes verzió.

Szerencsére egy másik lelkes felhasználó ezt a problémát is megoldotta: egy nem hivatalos patch segítségével ugyan döcögősen és kicsit bugosan (pár textúra hiányzik) de futni fog a játék. Ámen.
  • Casper007
    Na, megvan a game!!! :D Az MM-ben vettem 17000 ropiért, olcsóbban akartam, de máshol nem volt, nekem meg már nagyon kellett. Még nem próbáltam ki, de nemsokára... úgyis este van. Ez az!!! Még mindig nem hiszem el! :D
  • kirol
    Köszi, pedig alapból nem volt bekapcsolva, de én bekapcsoltam, és legelőször jó is volt.

Köszi
  • wesker24
    Kapcsold ki az EAX-ot az Options Audio menüben !!

Ha ki van kapcsolva akkor lesz hang !!
  • wesker24
    Na azért a csók nem jár hozzá !!
  • kirol
    Az miért van, hogy nekem csak a legelső indításnál volt hang, most meg nincs, vagy akadozik, vagy csak némelyik hang szól?
  • wesker24
    Ja hallgatni arany !
  • rotator
    Nem gondoltam volna, hogy a collectorst is árulnak majd itthon... A simában mi van, a játék, manual és csók?
  • Sanyesz5
    Kipróbálam,nem mondok inkább semmit....
  • Ev1L
    Jaja, hasonló gépem van mint neked, és ugyanezt tapasztaltam. :)
  • gregtom6
    Azért póbálja ki vki,ne csak mondjátok rá,hogy fake.
  • kovecses
    Megvolt, semmi komoly.
  • markastor
    A manipulators féle új köntösben.
  • scorpeeon
    Leszedtem a demót, hamar végig is vittem, lesz egy feelingje az biztos. AA-t nem kapcsoltam be, mert anélkül (minden maxon) pont jól ment, az meg szépen levinné az fps-t. Sztem bannerba mehetne a felirat:
    Welcome to Rapture! :)
  • wesker24
    Ez még nem volt legalábbis ezzel én még nem találkoztam !!
  • markastor
    Ez volt már?
    BioShock.CRACK-HOODLUM.rar

Gondolom szintén fake. Már ki sem próbálom. :D
  • Newfronter
    Ja okés, azt hittem a dobozos verzió.
  • robotnyk
    minthogy accounthoz kötött a játék, sokat nem érnél vele.
  • IgH
    Attól h a cd galaxisból elkapkodták,nem jelenti h máshol nemlesz beszerezhető nemsokára.Szerintem 576,MM is kap belőle nemsokára + a cd galaxisnak is jön új szállítmány.
  • Ev1L
    Hát igen, de addig kell, az a lényeg.
  • Newfronter
    Akkor pls csomagold be a release mappát egy rar-ba és tedd fel rapidra nekünk! Köszi!
  • k3nGu
    20 óra körül mondták, de ha többször szétnézel alaposan a pályán akkor több, meg ha pl. a rossz véget akarod, márha az lesz ha megölöd a kis ku.vakat.
  • robotnyk
    kb 20 óráról írnak
  • adammmmmmm
    ÁÁÁ. Már azon gondolkozom hogy meg veszem mert ez a játék megéri a pénzt de nem akarom a CE-t és mire döntök el kapkodják.
    De még most is érdekel hogy kb menyi a játékidő.
  • markastor
    Nem volt aktiválás? XBOX netalántán? :)
  • robotnyk
    ha kész lesz az a program, akkor nem kell support sem