3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
tomo #814 jaj bocs, a routeret nem kellett olna irnom az megzavart teged.
lenyeg a fibernetnel nem kell mac cimekkel buveszkedni, mert a kabelmodem az eppen rakotott gep mac cimet szippantja fel.
ez a beszippantas a bekapcsolasi sorrendtolfugg.
csellos tapasztalatok felrevezetik a njonepet. ez nem csello.
izb routeres kerdeshalmaza meg ertelmetlen . period. -
#813 jajj,nyugi már :)
csak mondtam,h két d-vel kell írni,és lehet,h ezért nem találtál semmit
egyébként Neked is boldog karácsonyt kívánok! ;] -
HITMorpheus #812 Aha.
Szóval akkor ha két "d"-vel írom be a keresőbe, akkor állításod szerint ki fogja dobni (ha nem is az elsők között) a tp link tl-r402m tipusú router beállításait.
Ezt nem tudtam.
Sokat segítettél, ThugEdge nevében is köszönöm.
Majd ha valakinek lessz még kérdése ebben a topic-ban, majd hivatkozok a #811-es hozzászólásra, igazán építő jellegü, minden probléma megoldásának forrása... -
#811 MAC address-nek kell írni.ezért nem találtál semmit :) -
HITMorpheus #810 Hát szomorúan tapasztaltam, hogy nem tudom használni a guglit, kézikönyvet csak valami távolkeleti nyelven találtam, émmegnemtok ázsiaiul. Ugyhogy neked kéne megnézni a kézikönyvében, hogy hol lehet klónozni a MAC adresst.
Ha ez nem megy, akkor első ránézésre iszonyatosan mellényúltál.
Végső megoldásként olvasd le (már ha van ilyen) a router MAC adressét onnan, ahova ez fel van matricázva, keresd fel a chello webhelyét, és ott regisztráld be te. Ha ez sem megy, akkor hívd fel a supportot, és hazudj valamit (mondjuk olyasmit, hogy vezeték nélküli hardveres tűzfalat integráltál a rendszerre, mert laptopon dolgozol, és a gyerek mindig megbotlik a kábelbe, de azt ne, hogy a netet akarod leosztani ).
nagyjából ennyi. -
gadna #809 Na akkor hagyjuk, ha nem megy. Inkább mondj egy olyan programot, amivel tudom figyelni a wirelles routerem forgalmát, estlegesen milyen ip-ket látogatnak a gépek. -
#808 sziasztok
iszonyat kezdő vagyok router ügyben
vettem egy tp link tl-r402m-et és chellohoz szeretném kötni+1pc,1 x360
de az a gáz,hogy egyenlőre nem megy keresztül rajta a net
volt megdva hozzá egy http cím,miután mindent összekötöttem felmentem erre a címre megadtam neki az ip-met,subnet maskot és az anyának sem akarja látni a netet
nemtom, gondolom ez nem sok infó,de vki esetleg aki chellos és vágja a routert nem segítene?milyen címeket,hova?nem találtam olyat,hogy mac clone
elakadtam,kéne egy végigjátszás:) -
izb #807 huu itt súlyos problémák vannak.
a router honnét fogja tudni hogy milyen mac címet regiszrtáltál be a központban?
Mi van ha nincs a régi hálókari és mindenki wirelles csatin keresztül éri el a routert?
-
gadna #806 akkor most hogy is van? -
tomo #805 hat ha sikerul csatlakozni akkor ennyi, mukodnie kene. -
#804 Valamennyire az én próblámám is idevág:
PDA-val próbálok az otthoni wi-fi routerre csatlakozni, úgyahogy sikerűl is, de a PDA-n mégsincs net, mit kellhet még beállítani? -
tomo #803 pedig igy mukodik, ugyanis a modem felveszi a mac cimet a rakotott geprol.
legalabbis hugom fiberenetes terayon modemje igy funkcional a linksys routerrel. -
izb #802 nem mondod,de így számomra ez így semmit sem ér:)
neked? -
#801 azt kérdezi,h hová loggol a router :) -
izb #800 neked biztos tiszta.......... -
gadna #799 Hali
A routeremen van egy log fül, amibe ha bele megyek, kérdez, hogy enable/disable, eddig tiszta. Aztán Sen Log To : és egy ip címet kér. Ha megadom az én gépem ipéjét, akkor azt milyen formában, meg hová küldi? -
izb #798 hát ha ezzel a technikával sikerül szólj és bejegyeztetjük a szabadalmi hivatalban... -
tomo #797 aramtalanits mindent es eloszor a modemet kapscold be aztan a routert, vagy forditva
-
izb #796 valószínű hogy ott is mac címet kell clonozni mint a UPC modemeknél.
tehát meg kell adnod a routerben vagy ha van a router menüjében olyan pont hogy mac clone akkor ott az eddig beregisztrált mac címet.
-
mardal #795 A fibernetnek modemes kábelnete.Tudsz akkor segíteni benne hogy hogyan tudná megcsinálni hogy legyen net?Milyen beállításokat kell csinálni.
Azért írtam hogy beállítás nélkül mert én előtte vettem ugyanolyan márkájút és nekem egyből jó lett. -
izb #794 milyen net?
és miért kéne alapból működnie??
Ha így tudja hogy mit hogyan akkor miért nem működik??? -
mardal #793 Hello.
Tudtok nekem abnba nsegíteni hogy az egyik ismerősöm vett egy tp-link routert és ha összeköti vele a gépet meg e netet nem lesz a gépen net,pedig alapból működnie kéne minden beállítás nélkül.Tudtok abban segíteni hogy mi lehet a gond és hogy lehet megoldani? -
#792 Zyxel Prestige 324
szerintetek ez jó? -
shadar619 #791 Sziasztok!
Van egy Surecom EP-4504 routerem, kábeles internetet oszt meg 3 PC között. Az vele a probléma, hogy mióta v2.5-ről v2.63-ra frissítettem, pár perc után a routerrel nem megy a net. Sőt, még a routert sem tudom elérni böngészőből, csak ha áramtalanítom és visszadugom. Ekkor 2 percig minden OK, aztán újból eltűnik. Régebben csak annyit csinált, hogy néha elment a net, a routerrel tudtam kommunikálni, aztán mikor úgy gondolta visszajött a net. Aztán visszafrissítettem v2.5-re de a probléma megmaradt. Visszaállítottam a gyári beállításokat, reseteltem a routert, de a hiba továbbra is fennáll. Na erre varrjatok gombot! -
shadar619 #790 Sziasztok!
Van egy Surecom EP-4504 routerem, kábeles internetet oszt meg 3 PC között. Az vele a probléma, hogy mióta v2.5-ről v2.63-ra frissítettem, pár perc után a routerrel nem megy a net. Sőt, még a routert sem tudom elérni böngészőből, csak ha áramtalanítom és visszadugom. Ekkor 2 percig minden OK, aztán újból eltűnik. Régebben csak annyit csinált, hogy néha elment a net, a routerrel tudtam kommunikálni, aztán mikor úgy gondolta visszajött a net. Aztán visszafrissítettem v2.5-re de a probléma megmaradt. Visszaállítottam a gyári beállításokat, reseteltem a routert, de a hiba továbbra is fennáll. Na erre varrjatok gombot! -
Papiii #789 Hali mindenkinek!
Van egy SMC7004VBR routerem
a porblémám a következőő a routerre 2 gép van rákötve de a sebességet nem hogy felezné hanem jóval lecsökkenti, ha például csak az egyik gép megy akkor is olyan 6-szor lassaban tudok tölteni (130k-helyett 20K-val ) a nethez PPPoE protokolt használok. Mielőbbi segítségeteket köszönöm. -
mtxmatthew #788 Üdv!
Nekem naggyából fogalmam sincs, hogy magamtól hogyan is kéne beállítani a router és ezért kérnék egy kis segítséget. MSI routerünk van és két gép van rákötve. A lényeg az, hogy ha mind a két gépen játszunk valamilyen netes játékkal vagy ha az egyiken valaki netezik miközben a másik gépen megy a játék, akkor nagyon megnő a ping a játékban és lehetetlenné teszi, hogy normálisan lehessen játszani. Erre szeretnék valamilyen megoldást találni ha egyáltalán meg lehet oldani ezt a problémát. Kérlek titeket, hogy segítsetek!!!! Nagyon fontos! -
DaniDeee #787 igen igen rájöttem h. a háló kari nem volt engedélyezve vhogy ez a lépés kimaradt..kösz:9 -
#786 Milyen router? -
#785 Sziasztok! Lenne egy gyors kérdésem, itthon routerünk van három gépre. Én viszon FIFAzok, és általában sajnos laggolok. Lehet ez a router miatt? -
#784 http://support.microsoft.com/kb/316395
Azt írja valszeg a hálókártyád nincs engedélyezve vagy a kapcsolat nincs engedélyezve... ha ezek engedélyezve vannak, akkor lehet hibás a kártya, de ha vki tud jobbat írja. -
DaniDeee #783 hali4
van egy DLINK DSL 360 r tipusú adsl modemem..a konfig rendben van, csak azt irja ki h. 769-es hiba. a felhasználó név és a jelszó jó, mit tegyek??
aki tud az feltétlen irjon!
előre is kösz a helpet! -
#782 Sziasztok! Már több napja szenvedek a dologgal, jó lenne, ha tudna valaki segíteni:
Váltottunk PanTel-re a 24 Mbit-es ADSL netre, eddig minden oké. Kaptunk modemet, semmi jelszóval nem kell majomkodni, csak rádugod, megy mitha chello lenne, csak itt még MAC cím kötöttség sincs, szóval nem nézték meg mi a MAC cím, semmi.
Vettem hozzá egy ZyXEL Prestige 335WT routert. Ehh.. hát itt kezdődnek a problémák. A modemet rádugom a routerre okés, router beállításnál a gépek MAC címeihez kötök IPket, és van olyan beállítás, hogy másolja az egyik ip-n lévő gép MAc címét a netre csatlakozáskor. Namost enélkül nem kap még IPcímet se a router szóval ez kell. Ez eddig jó lenne, router kap IP-t stb, DNS-eket a szolgáltató küldi azzal se kell bajlódni, de ebben az esetben olyan 10-20 percenként ledob a net.
Egyszercsak Időtúllépésre hivatkozva nem tok elérni lapokat. Router restart, vagy csak a routerben vmi módosítás és elmentés után visszajön, kvázui egy reset után, szal kb azt csinálom, hogy kábel ki/kábel be módszer és utána megint megy 10 percig kb. Hopp megint ledob. nem csak engem az összes rákötött gépet.
Olvasgattam ZyXEL fórumot Chellónál is van akinek csinálta ezt egy másik modell, mondtak vmi esetleg működő megoldást, hát nálam nem ment, kipróbáltam. Akinek van tapasztalata, teóriája a hiba elhárítására, az kérem segítsen, mert ez így nem a legjobb... Köszi! -
jocika #781 Command ablakban kell megadni: ping <ip cím> pl.: ping 192.168.1.1; ha minden alapbeállítás, akkor ha a gép hozzá van csatlakoztatva a routerhez, akkor a routert pingeli és ilyesmi választ kell látni:
C:\Documents and Settings>ping 192.168.1.1
192.168.1.1 pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 192.168.1.1: bájt=32 idő<10 ezredmp. TTL=64
192.168.1.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 0ms, maximum = 0ms, átlag = 0ms
Ezt meg olvasd el:
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=120651&start= -
mardal #780 Hello.
Nekem is az előttem szólóhoz hasonló gondom volna.Vettem egy tp-link tl-r460as routert.A wan részre a netet, a laptopot és a másik gépet pedig a lan részbe dugtam.Sajna nem értek igazán a hálózatokhoz és valami olyan leírás kéne amivel tudnék hálózatot csinálni a két gép között(fájlmegosztás és a nyomtatót megosztani).Amit előttem írtatok sajna abból nem tudom mi az hogy pingelés.Ha valaki tud légyszi segítsen. -
jocika #779 A routerben meg kell nézned, hogy honnan kezdi kiosztani az ip címeket.Ha megvan, akkor nyitsz egy dos ablakot(cmd) és beütöd "ipconfig /all" macskaköröm nélkül a parancssorba. Ez többek között megadja a gép ip címét. Ezt meg kell csinálni a másikon is. Utána pingeled (pl. ping 192.168.1.2)a másik gépet és ha van visszajelzés, akkor a gépek látják egymást. Ha ez rendben, akkor a hálózati helyeknél választod "vezeték nélküli otthoni vagy kisméretű ...." hálózat beállítása pontot és ügyesen végigcsinálod. Ezek után már csak meg kell osztani egy általad kijelölt mappát gépenként és megadni a teljes vagy olvasási hozzáférést a mappához. Én az alapértelmezett mappa megosztást nem szeretem.
Ja, és ez elött a mappa beállításoknál az egyszerű fájlmegosztás használatát ki kell kapcsolni.
Azt hiszem ennyi röviden -
somaaa #778 Segítég! PLZ!
Ma bekötöttünk egy dlink DI-524-es routert rá pedig 2 gépet wlannal egyet pedig lan kábellel. Az IP-címeket automatikusan osztja a router, és megy is a net rendesen. Viszont, hálózatot nem tudunk varázsolni a gépek között. Nem látják egymást, nem tudunk mappákat megosztani, semmi sem megy csak a net. Milyen beállításokat, milyen IP-ket kéne beállítani, hogy menjen rendesen a hálózat?
Előre is köszi! -
#777 köszi szépen a segítségeket, de nem igazán akar összejönni. Már midnenféle variációt kipróbáltam, amiket csak lehet, de nem működik, szval holnap viszem vissza. :( de azért köszi szépen. -
#776 Ezzel a routerrel nem szokott különösebb gond lenni.Az admin felülethez való belépéshez tényleg csak a felhasználónevet "admin" kell megadni jelszó nélkül.A resetelés is szokott szükség esetén eredményes lenni,ahogy tomo írta.Ha ez után se lépne be,akkor vidd vissza az üzletben ahol vetted,mert akkor sztem más gond van.Egyébként a routered tipusához ezen
az oldalon találsz beállítási tanácsokat alfanumerikus sorrendben.Igaz,angol nyelvű,de érthető,és képekkel van illusztrálva.Szal szerintem el lehet rajta boldogulni.Sok sikert! -
tomo #775 reseteld a router gyari beallitasora, a kezikonyvben irjak, hogy lehet , alatalaban a reset gomb hosszas ( 0.5 perc) nyomasaval pl.