Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki segitsen, lécci!!
esetleg probald meg az alhalozati maszkot 255.0.0.0 ra allitani
:) (barbar modszer de hatha bejon )
vagy azt a belso ip cimet add meg a gepednek ( tcp / ip , a halozatok tulajdonsagaiban vagy merre ) , amit amugy is megkap a routertol.

Hy!
adok neki fix IP címet, erre azt írja ki, hogy:
"Érvénytelen az IP cím és az alhálózati maszk kombinációja. Az IP cím állomáscím részében az összes bit 1-re van állítva. Adjon meg érvényes IP-cím és alhálózati maszk együttest."
én már kezdem feladni.... :(

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Szeva Morpheus!

Ezt találtam:
Soldier of Fortune II: Double Helix relies on Internet communication via the IP protocol and UDP ports 20100-20112 (inclusive). These are the ports that the game uses for connection, message of the day, server browsing, and so forth.

Most mit csináljak? Gondolom a 20100-20112 a port, de ezt hogy lehet kinyitni?
Megnézed a játék manual-ját, vagy fellépsz a honlapjára. Ott biztos megtalálod. Vagy írd be a Goggle-ba a játék nevét és azt hogy port, biztos dob ki találatot.

OK. És hogyan deritsem ki hogy melyik portot használná? És hogyan engedjem be?
Nem igazán értek ehhez...
ha nincs routered, akkor a tuzfalad blokkolja a bejovo kapcsolatot, deritsd ki a jatek vagy a jatekszerver melyik portot hasznalná, es azt a portot engedd be a tuzfaladon.

a gepedben levo halokartyanak adj fix ip cimet. es csiribi , maris beirhatod.
192.168.2.x
x helyere 2-253 ig szamot.

Van egy kis gond! ha nem fix IP-m van, akkor hogy irjam be utolsó pár számjegynek?

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Hunter of Deer
<#idiota><#wilting><#lama><#banplz>

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hát csak ez a Cable Modemem van,amibe megy a tv kábel, meg a gépbe a hálókártya, semmi más.
van routered vagy nincs?

Hellósztok!

Tudna vki segiteni? Az lenne a bajom, hogy online játékoknál (SoF2) amikor szervert csinálok, akkor csak én látom, más nem.(internetes)Gondolom vmi olyan beállitás van rosszul vagy port amit a játék használni akar. De nem értek hozzá...
Motorola Surfboard 5100-s Cable modemem van, lehet ezzel van baj?
Elõre is kössz!
Az IP-hez a géped IPcímének az utolsó karaktereit kell beírni, tehát 192.168.2.x, ahol az x 1-255-ig lehet. ezt meg tudod nézni a hálózati kapcsolatoknál, vagy futtasd a cmd-t és írd be, hogy ipconfig/all, onnan mazsolázd ki.
A port-hoz írd be a a megnyitni kívánt portot (a te esetedben 6881), majd ezután azt, hogy milyen tipusú, TCP vagy UDP. Ha nem tudod, akkor BOTH, ha nincs ilyen opció, akkor ird be 2x, az egyiket így, a másikat úgy.
A végén pipáld be, hogy Enable, mentsd a változásokat, és indítsd újra a routert, és ellenõrizd, hogy érvénybe léptek a változások.
Ha esetleg nem mûködne, akkor kapcsold ki a Windóz, és egyéb szoftveres tûzfalakat.

mit irjak hova? bocs de nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz!
szal a 6881es portot akarom megnyitni, melyik rublikába mit írjak
thx

Próbáld meg a nyomtató hozzáadásánál hálózatiként felismertetni.
start menü-->nyomtatók és faxok vagy
start menü-->beállítások-->nyomtatók-->nyomtató hozzáadása, lefuttatod a varázslót, és elvileg mûködnie kell.

Hy!
SMC Barricade 7004VBR típusú routernél hol és hogyan tudnám megnyitni a 6881es portot?

Szeretnék segítséget kérni egy E-tech RTPL01 router printserver beálításához.
Nem találja meg a nyomtatómat. (Canon PIXMA MX110)
DHCP server van a routeren és ezt nem tudom beálítani.
Csak angol leírásom van.Nem kaptam a termékhez magyart.
Köszönöm
AdaKiller
próbáld ki több ftp-vel, ha mind1ik ftpnél lassú a letöltés akkor lehet a routerrel van vmi, de sztem nem

Steam Nick: adakiller

Szevasztok!
Tud nekem segíteni valaki ?
Van nekem egy belkin routerem és ha ftp-röl töltök akkor változik a letöltési sebesség! Ha http- oldarol töltök akkor meg normálisan jön minden. Ez az ftp-szerver hibálya vagy program beállításal lehet a baj vagy a routerrel ?
FlashFXP-t használom és annak a beállításaihoz nem nyultam.

Elõre is köszi!

MSI K9n neo V3 ,4800+X2 Athlon64 DDR2 4X1GB/800 Kingston, Sapphire HD3850 256mb

Mit akarsz pontosabban?
Mert ha csak ezt, az igazán nem nehéz, bemész a router adminfelületébe, ott a NAT-->Special application, és elvégzed a szükséges tehendõket...
De szerintem a manualban mindent megtalálsz a témával kapcsolatban.

Helló

Akinek SMC7004VBR típusú routere van az kérem jelezze részemre.
Némi beállításra lenne szükségem. Portokat nyitni csukni stb.

www.keseru.net A szerelem olyan mint amikor bevizelsz a nadrágodba: mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét!

Helló!
lenne pár kérdésem!
most újítok gépet, így lesz annyi alkatrész, hogy össze tudjak dobni még egyet. van net is, adsles, és azt szeretném megoldani, hogy mind a két gépen legyen netem. kérdésem, hogy mivel lehetne ezt megoldani? nagyon láma vagyok ehhez a témához, igy nem tudom, hogy milyen adatok adjak meg. jelenleg van egy integrált hálókártyám a másik gépben meg egy Realtek PCIos hálókártya, meg egy adsl Bridge.
az lenne a jó, ha az én gépemen tudnék tölteni, szóval a másik gép sávszélessége le lenne egy kicsit korlátozva. de ha csak felezni lehet, az se lenne baj.
tehát mit kellene vennem, és kb mennyibe fog ez kerülni nekem?

FrezeR
értem. sajnos semmi tapasztalatom nem volt ilyen téren, ezt ajánlották az üzletben, hogy jó. eleinte nem is volt vele baj. csak az utóbbi idõben.
köszi a választ

Akkor minek bonyolítjátok két routerrel? Nem elég az 1?

Sziasztok! Nem tudjátok, hogyan lehet beállítani két routert, hogy winxp-alól lehessen látni két sz.gépet, ha külön routeren vannak?
A routerek természetesen össze vannak kötve egymással és mindkét routerrõl lehet internetet használni, de csak azok a sz.gépek látják egymást, amelyikek 1 routeren vannak :(

AdaKiller
smc-t is ajánlom, nekem edig semmi problémám nem volt. se a lan se a wan terén...

a linksysek ujabban, gyenge hw rel keszulnek, es nem birjak a terhelest, allandoan ujraindulnak :)
(wrt54g v 2.2 peldanak okaert )
linksys ugy oldotta meg, hogy felhuzta a router cpu jat, igy nincsenek ujraindulasok, de ez akkor sem egy szep megoldas.

Semmi gond nincs, csak az hogy d-link. Bár azért ennyire sürün nem kellene elõfordulnia.
Tapasztaltabbak hiába mondják, hogy vegyenek linksyst.
Az bár egy kicsit drágább, de legalább nincs vele gond.
Én vettem egy drytek vigort 4 hónapja, még egyszer sem kellett restartolnom

FrezeR
694=604 sorry

FrezeR
nekem D-Link DI-694-es routerem van. a gondom az, hogy sokszor van olyan naponta. hogy egyszerüen leáll a net nem jön be semmi, majd utána pár perc phenõ és megy tovább. vagy ha kihuzom az adaptert és visszadugom pár perc múlva. lehet ez egy típushiba? vagy más gond van? router nélkül nem tapasztaltam hasonlót. köszi

Meg lehet oldani...
Milyen neted van?

supi007
szevasztok
routerrel akarok internetet megosztani, de van egy switch-em is kell a router vagy nem. hogy csináljam?
help me!

\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"

AdaKiller
thx:))))))))

:D OK tul van tárgyalva...
jó rúterezést

__|__ ________(*)________

AdaKiller
ha nekem jött, akkor a válasz nem illegális:).

szerzõdésbe az van, hogy háztartáson belül annyi fele osztod amennyi fele akarod SAJÁT FELELÕSSÉGRE.

nekem a netszerelõk osztották szét, sõt még a kábeltv-t is 4 fele, erõsítõkkel stb...:)

illegális ez ..... hacsak nem olyan neted van ;P

__|__ ________(*)________

AdaKiller
vettem tegnap az aqua-ba egy SMC BR14VPN típusú routert, és leírom a véleményemet ha nem gond.

egy net +3 lanos gép van rákötve. kb 10 percbe telt a bekonfigolás. mûködik a lan, netmegosztás minden.

beépített tûzfala sztem elég gyengére sikeredett. de legalább a mellékelt cd-n van zone alarm progi, ami jobban konfigolható.

ára:kb bruttó 16e

úgyhogy sztem egy 5-ös skálán egy 4est megér.

hat, tenyleg jo cucc lenne, ha nem bosszantana, hogy egy hibas eszkozt soznak az emberre.
a processzor tulhuzasaval orvosltak a hibat, ami nelkul keptelenseg hasznalni az eszkozt, mert allandoan ujraindul.

en csak azert nem javaslom, mert hatha van ennel jobb.

allitolag az ASUS wl500g ( aminek 2 usb portja is van nyomtatot es usb vinyot is r alehet kotni ) jobb valasztas.

Én megvagyok elégedve az enyémmel tökéletesen mûködik.
Csak ajánlani tudom.
d-link és társaik klasszisokkal rosszabbak..
Egyébként az általad írt hardverhiba ezer éves dolog és tudomásom szerint ha nem is profi módon de megoldották eme problémát.

wrt = wireless router
54 Mb/s
G szabvany.

a GS meg a 108 Mb es .
szal pontosan erre gondolhattal.

sajnos a linksyst utolerte az olcso alkatreszek bosszuja.

Wirelles routerre gondoltam.
az általad említettet nem ismerem.

Sziasztok!Az miért van,hogyha magára hagyom a gépet tehát nincs egérmozgás meg semmi akkor megszakad a kapcsolat a routerrel.Beállítom a flashgetet és mikor visszatérek úgy van ahogy hagytam.Aztán ha interetezni akarok újra létesíti a kapcsolatot és minden oké.Nem találtam beállítást erre vonatkozólag.Routerem asus w500g deluxe,wireless adapter SMCWCPI-G.Ötlet?Elõre is köszi

AdaKiller
köszi

linksys wrt54g nem ajanlom, az ujabb verziok hardverhibaja miatt.
csak tulhuzva a procit mennek megbizhatoan.
ugy tudom a GS verziok is hibasak.

( nekem is linksys em van amugy wrt54g v2.2 hibas )

AdaKiller
köszi, esetleg típust is tudnál írni?

Linksys

AdaKiller
halihó!

most tervezünk routert vásárolni, az lenne a kérdésem milyet ajánlotok?

nem kell éppen alsó kategóriásnak lennie(kb 10e), hanem lehet 10-20 között is, de egy kikötés van, stabilan, és jól mûködjön. mindössze 3 gépet kell kiszolgálnia.

elõre is köszönöm a segítõ jellegû hozzászólásokat.