Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dns nek a routert.
es feltehetoleg az a fél mód duma lehet a half duplex. ( na ezert baromsag a magyaritas )

Shiwo
illetve ha fix ip-t állítok be, akkor gondolom az alapértelmezett átjátó a router címe (nálam 192.168.2.1)
Elsõdleges/másodlagos DNS kiszolgálóhoz kell vmit írni ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
"meg 10 megabit half duplexre allitani a halozati kartyak sebesseget."

ez hol van ? ez a "hivatkozás sebessége/kétirányú mód" és ott "10 fél mód" ?

probalj meg fix belso ip cimeket kiosztani a ket szamitogepnek, ami ra van kotve.
es eseteg a dhcp t kikapcsolni.

meg 10 megabit half duplexre allitani a halozati kartyak sebesseget.

Shiwo
Hiho!

Nem tudom, hogy ide passzol-e a problémám, ha nem , mondjátok meg, hol érdeklõdjek.. ( keresõt használtam, router szóra kihozott 3 tucat topicot, de annak a fele levan zárva )

nahszóval kb 4 hónapja van egy Trust 350BR Broadband Routerem. Eddig semmi baj nem volt vele, de 1-2 hete állandóan lehal vele a netem..

Syslog ( hátha vki kihámoz belõle vmit..)
Jan 1 00:00:22 udhcpd: udhcp server (v0.9.9-pre) started
Jan 1 00:00:26 udhcpc: udhcp client started
Jan 1 00:00:30 udhcpc: Sending select for 86.101.67.64...
Jan 1 00:00:30 udhcpc: Lease of 86.101.67.64 obtained, lease time 431876
Apr 5 07:09:58 udhcpc: Sending renew...
Apr 5 07:09:58 udhcpc: Lease of 86.101.67.64 obtained, lease time 431861
Apr 5 07:11:59 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 5 07:11:59 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 5 07:14:09 udhcpd: Received a SIGUSR1
Apr 5 07:14:42 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.101
Apr 5 07:14:42 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.101
Apr 5 10:10:16 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 5 10:10:16 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 5 10:11:05 udhcpd: Received a SIGUSR1
Apr 5 10:11:47 udhcpd: Received a SIGUSR1

pár napig áramtalanítottam, hátha segít, ma 8kor visszadugtam (úgy tûnik a router nem állt át nyári idõszámításra :) 11:10 körül meg megint lehalt vele a netem

próbálkoztam azzal is, hogy mindkét gépen - amire kiosztja a netet - újratelepítettem a windows-t, de az sem használt..

mi lehet a baja, vagy hol keressem az okot ? ezelött egy D-link routerem volt, és az is hasonló dolgot produkált 1 idõ után, ezért hajlamos lennék arra gondolni, hogy nem a router a hibás, de akkor mi ?!?

Ez nem kifejezettem router probléma.

dcinfo.org
bcdc.webhop.org
portatiranyitas.uw.hu
olvasgass.

bld
Lenne egy alapkérdésem lehet h lámaság de nem értek hozzá:
nos van egy D-link DI-604 routerem és szeretnék dc-zni de csak passzív módban lehetséges, a kérdésem az lenne h van e rá mód h aktívan is tudjam használni illetve mit érdemes még tudni ezzel kapcsolatban
elõre is thx;)

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Pharaoh
mivel nyissam meg a manuat? mit csináljak vele?

ezt mivel nyissam meg?

Pharaoh
Manual!!

Manual szerint alapból nincs pass

és mit írjak jelszónak?

Pharaoh
Nekem is smc van
IE/FF-be írd be, hogy 192.168.2.1 és bejönn a router menüje.
+Manual

SMC 7004vbr

Pharaoh
Milyen tipus?

figy, nekem se reset gob, se semmilyem beállítás menü nincs a roterhez, se jelszó. azért töketlenkedek itt

Pharaoh
Akkor abeállítás menüben van olyan, hogy reste, olvads el a manualt, ha nincs a gyártó honlapjáról tuti le lehet tölteni.

és ha nincs ilyen?

a router hátsó traktusában kell lennie egy süllyesztett gombnak valahol.(Router függõ hogy hol van)
Na azt kéne megnyomni.

nem értek ehhez, csak azért kell mert ts szervert akarnék csinálni, de a routeren kéne valamit csinálni

hogy kell?

a szürkeállományodból...<#falbav>
reseteld le,és írj be újjat.

hi
honnan tudom hogy mi a rooterem jelszava?

Met
mármint a WL-500g Deluxe

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

A esély ugyanakkora szerintem.
Max az alap jellerõsség magasabb lesz.De ezt a Radio Power szabályozásával is elérhetted volna távolságon belül.
Ha router amit mutattam megnyerte a tetszésedet messengeren keress meg és megmondom hogy hol tudod normális körülmények között megvenni.

haverok, de szerencsére nem értenek hozzá. Majd ha harmadoljuk a költségeket, akkor megkapják egyenlõ részben. :)

Kösz a segítségeteket.

Met
hát így lényegesen jobbak az esélyeid:)

ha haverok akkor meg tudod velük beszélni, hogy felraksz nekik egy Netlimitert és beállítod, hogy mindenki egyenlõ sávszélt kapjon

az Asus WL500G tud sávszélességet szabályozni

Még egy utsó kérdésem lenne.
Azt tudom szabályozni, hogy a megosztott gépeknek mennyi legyen a sebbeségük?
1 Mbites a hozzásférés

ok. Megmértem mégegyszer a távolságokat, ami 60 méter, az valójában 25 méter, ami meg 40 méter az 14 méter. Akkor így már van esélyem?

398-as hozzászólásomban írtam linket routerre.
Ha rá fog látni az adó a vevõre,akkor biztos(a két antenna magyarán).Tehát ne legyen légvonalban semmi zavaró tárgy.Fa,macska,nyúl,egér tököm sem tudja.<#nyes><#nyes>

A linkben található router Radio Power erejét manuálisan lehet állítani.
Alapon 20-as értéken áll.Ez szabályozható,emelhetõ és csökkenthetõ.

Kösz a megoldást.
És akkor melyik lenne a legmegfelelõbb router hozzá olyan 20e környékén?
És a 3-as számú gép fogja fogni a jelet?

Én így oldanám meg.....

Met
javaslat

router a telefon mellé közvetlenül, 1-es gép kábelrõl kapja a netet, 2-es gép is, (jó esetben 4 falat kellene átvinnie plusz bútorok kutya macska stb. :) az már elég sok, kábelt meg hiphop el lehet vezetni kívül) ha meg a vevõt átrakod a garázs mellé plusz hosszabbító miegymás szerintem drágábban jösz ki
a 3. gépnek meg tényleg rádiós kell

Na akkor vázolnám a helyzetett.

http://gadna.atw.hu/

Na akkor vázolnám a helyzetett.

pl a nyúl is zavarhatja..hehe (Bár jelen esetben a táv max 60m)
Ha a router látja a vevõt,akkor simán megoldható.
Persze ha a technikai feltételek adottak,és normális routerrel probálkozik az ember.(d-link és társai kizárva)
A rádió jel erössége és fokuszálhatósága a lényeg.

Pl skubizd meg ezt...

specikifációk

Pontosan ezt a részt.
----------
Indoor 130ft (40 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 1000ft (300m) at 11Mbps
Indoor 80ft (25 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 260ft (80m) at 54Mbps
The range may vary by different environments
----------

Nekem ilyen routerem van,és az adatok megfelelnek a valóságnak.<#vigyor4>

Max7
aha ahogy azt a kisnyul elképzelte! 300m az tiszta normál idõban ha nem zavarja a jelet semmi (szántóföldön)

zavarhatja nagyon sok minden a jelet! pl magasfeszültségû vezeték, fa, madár, sõt az esõs idõ! minden féle képpen ajánlom a kábelmegoldást! mi is azzal oldottuk meg 3 házzal arébb lakó barátommal! póznán kábel kifeszítve és minden rendben nálunk 130m van és 8 megával másolok másodpercenként!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Nyílt terepen simán összejön a 300 méteres hatósugár.
Mindenképp a rádiós routert eröltetném.
Mindkét ablakba kell csinálnod egy antenna hosszabítást,és még az a lényeg,hogy a 2db antenna lássa egymást.az adó is és a vevõ is
Igy tuti az hogy normális minõségben tudnak kommunikálni egymással.

Met
Megnézed mondjuk itt.
Melyik szimpatikus, nézd meg azt is, hogy mekkora a hatótávolsága, mert az ok, hogy 60-40 méter légvonalba, de az is számít, hogy hány fal vagy fa van közben.
E szempontból lenne jobb a kábel.

kicsit pontosabban a rádiós router

Met
hát kell egy router :)
ha megoldható a kábelezés akkor inkább azt javaslom, 100m-ig nem kell switch
ha nem akkor rádiós router kell

Hali

Szeretném megosztani az internetet két szomszédom között. Családi házak, tõlem kb. 60-40 méterre vannak. Milyen eszköz lenne a megoldás, mennyibõl lehetne kihozni?

Munch
Linksys wrt54gc-rõl mi a véleményetek?

Max7
nu elõször is ez egy fórum nem kérünk mailba segítséget!

aztán nem tiszta hogy mi az hogy két gépet akarsz megosztani?

az elsõ kérdésedre meg a válasz az hogy vagy beálítod a routerben a dhcp klienst vagy a gépeken beálítod az ip-t az alhálózati maszkot az alapértelmezett átjárót és az elsõdleges dns-t!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

HI!
azt szeretném kérdezni hogy van ugya az adsl kábel az meg a modembe onnan egy routerbe és aztán a két gépbe. Innentõl kezdve a gépeken milyen beállításokat kell elvégezni hogy jó legyen minden a két gép között és hogy legyen net mindkettõn???
Ha már itt vagyok akkor szerintetek mia jobb a router vagy a hub??Mármint ha két gépet megakarok osztani???
Elõre is kössz!
Ha lehet a választ a [email protected] küldjétek és részletesen lécci!!!
öregharcsa
sikerült odáig eljutnom hogy már semmit nem enged állítani a routerben(reseteltem,kikapcsoltam..)...valamiért mindíg azt mondja hogy csak kapcsolodás nélkül tud vele kommunikálni de ott hiába állítok be akármit akkor meg kapcsolódni akar...nem értem az egészet ...asszem feladom, és a kapott szart kidobom, lecserélem egy D-link routerre....hátha több szerencsém lesz vele...

köszönet a segítségért...

http://pspfilez.extra.hu/

öregharcsa
értem...köszi...kipróbálom

a server ip cimhez a klienst futtato geped belso halos ip cimet kell ird! ( ne a routered cimet )
ha mindig valtozik a kliens geped ip cime, akkor bizony kenytelen leszel statikus ip cimet adni neki, es kidobni a dhcp szolgaltatast a routerbol ( kikapcsolni )
kliens gep = az a gep amire a portot tovabbitatod, és amin a torrent programod fut

portnak meg jo barmi ( szinte , lehetoleg 1024 feletti legyen , amit beirtal valszeg jo )

öregharcsa
nos itt van amit ígértem: egy kép a virtual server beállítások menüböl...
ebbõl én nem sakkoztam ki hogy mit is kéne csinálnom....
amint látod beírtam az IP címet és a port-ot amin szeretnék kommunikálni de ezután sem csinált semmit....biztos én bénázok de mint írtam marhára nem értek hozzá....az IP cím a routeré mert a többi címet õ ossza ki automatikusan a 4 gép között...

nekem csak ennyi van benne....
lehet nem itt kell keresnem???