Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
es feltehetoleg az a fél mód duma lehet a half duplex. ( na ezert baromsag a magyaritas )
Elsõdleges/másodlagos DNS kiszolgálóhoz kell vmit írni ?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
ez hol van ? ez a "hivatkozás sebessége/kétirányú mód" és ott "10 fél mód" ?
es eseteg a dhcp t kikapcsolni.
meg 10 megabit half duplexre allitani a halozati kartyak sebesseget.
Nem tudom, hogy ide passzol-e a problémám, ha nem , mondjátok meg, hol érdeklõdjek.. ( keresõt használtam, router szóra kihozott 3 tucat topicot, de annak a fele levan zárva )
nahszóval kb 4 hónapja van egy Trust 350BR Broadband Routerem. Eddig semmi baj nem volt vele, de 1-2 hete állandóan lehal vele a netem..
Syslog ( hátha vki kihámoz belõle vmit..)
Jan 1 00:00:22 udhcpd: udhcp server (v0.9.9-pre) started
Jan 1 00:00:26 udhcpc: udhcp client started
Jan 1 00:00:30 udhcpc: Sending select for 86.101.67.64...
Jan 1 00:00:30 udhcpc: Lease of 86.101.67.64 obtained, lease time 431876
Apr 5 07:09:58 udhcpc: Sending renew...
Apr 5 07:09:58 udhcpc: Lease of 86.101.67.64 obtained, lease time 431861
Apr 5 07:11:59 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 5 07:11:59 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 5 07:14:09 udhcpd: Received a SIGUSR1
Apr 5 07:14:42 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.101
Apr 5 07:14:42 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.101
Apr 5 10:10:16 udhcpd: sending OFFER of 192.168.2.100
Apr 5 10:10:16 udhcpd: sending ACK to 192.168.2.100
Apr 5 10:11:05 udhcpd: Received a SIGUSR1
Apr 5 10:11:47 udhcpd: Received a SIGUSR1
pár napig áramtalanítottam, hátha segít, ma 8kor visszadugtam (úgy tûnik a router nem állt át nyári idõszámításra :) 11:10 körül meg megint lehalt vele a netem
próbálkoztam azzal is, hogy mindkét gépen - amire kiosztja a netet - újratelepítettem a windows-t, de az sem használt..
mi lehet a baja, vagy hol keressem az okot ? ezelött egy D-link routerem volt, és az is hasonló dolgot produkált 1 idõ után, ezért hajlamos lennék arra gondolni, hogy nem a router a hibás, de akkor mi ?!?
bcdc.webhop.org
portatiranyitas.uw.hu
olvasgass.
nos van egy D-link DI-604 routerem és szeretnék dc-zni de csak passzív módban lehetséges, a kérdésem az lenne h van e rá mód h aktívan is tudjam használni illetve mit érdemes még tudni ezzel kapcsolatban
elõre is thx;)
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Na azt kéne megnyomni.
reseteld le,és írj be újjat.
honnan tudom hogy mi a rooterem jelszava?
Max az alap jellerõsség magasabb lesz.De ezt a Radio Power szabályozásával is elérhetted volna távolságon belül.
Ha router amit mutattam megnyerte a tetszésedet messengeren keress meg és megmondom hogy hol tudod normális körülmények között megvenni.
Kösz a segítségeteket.
ha haverok akkor meg tudod velük beszélni, hogy felraksz nekik egy Netlimitert és beállítod, hogy mindenki egyenlõ sávszélt kapjon
az Asus WL500G tud sávszélességet szabályozni
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Azt tudom szabályozni, hogy a megosztott gépeknek mennyi legyen a sebbeségük?
1 Mbites a hozzásférés
Ha rá fog látni az adó a vevõre,akkor biztos(a két antenna magyarán).Tehát ne legyen légvonalban semmi zavaró tárgy.Fa,macska,nyúl,egér tököm sem tudja.<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
A linkben található router Radio Power erejét manuálisan lehet állítani.
Alapon 20-as értéken áll.Ez szabályozható,emelhetõ és csökkenthetõ.
És akkor melyik lenne a legmegfelelõbb router hozzá olyan 20e környékén?
És a 3-as számú gép fogja fogni a jelet?

router a telefon mellé közvetlenül, 1-es gép kábelrõl kapja a netet, 2-es gép is, (jó esetben 4 falat kellene átvinnie plusz bútorok kutya macska stb. :) az már elég sok, kábelt meg hiphop el lehet vezetni kívül) ha meg a vevõt átrakod a garázs mellé plusz hosszabbító miegymás szerintem drágábban jösz ki
a 3. gépnek meg tényleg rádiós kell
http://gadna.atw.hu/

Ha a router látja a vevõt,akkor simán megoldható.
Persze ha a technikai feltételek adottak,és normális routerrel probálkozik az ember.(d-link és társai kizárva)
A rádió jel erössége és fokuszálhatósága a lényeg.
Pl skubizd meg ezt...
specikifációk
Pontosan ezt a részt.
----------
Indoor 130ft (40 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 1000ft (300m) at 11Mbps
Indoor 80ft (25 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 260ft (80m) at 54Mbps
The range may vary by different environments
----------
Nekem ilyen routerem van,és az adatok megfelelnek a valóságnak.<#vigyor4>#vigyor4>
zavarhatja nagyon sok minden a jelet! pl magasfeszültségû vezeték, fa, madár, sõt az esõs idõ! minden féle képpen ajánlom a kábelmegoldást! mi is azzal oldottuk meg 3 házzal arébb lakó barátommal! póznán kábel kifeszítve és minden rendben nálunk 130m van és 8 megával másolok másodpercenként!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Mindenképp a rádiós routert eröltetném.
Mindkét ablakba kell csinálnod egy antenna hosszabítást,és még az a lényeg,hogy a 2db antenna lássa egymást.az adó is és a vevõ is
Igy tuti az hogy normális minõségben tudnak kommunikálni egymással.
Melyik szimpatikus, nézd meg azt is, hogy mekkora a hatótávolsága, mert az ok, hogy 60-40 méter légvonalba, de az is számít, hogy hány fal vagy fa van közben.
E szempontból lenne jobb a kábel.
ha megoldható a kábelezés akkor inkább azt javaslom, 100m-ig nem kell switch
ha nem akkor rádiós router kell
Szeretném megosztani az internetet két szomszédom között. Családi házak, tõlem kb. 60-40 méterre vannak. Milyen eszköz lenne a megoldás, mennyibõl lehetne kihozni?
aztán nem tiszta hogy mi az hogy két gépet akarsz megosztani?
az elsõ kérdésedre meg a válasz az hogy vagy beálítod a routerben a dhcp klienst vagy a gépeken beálítod az ip-t az alhálózati maszkot az alapértelmezett átjárót és az elsõdleges dns-t!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
azt szeretném kérdezni hogy van ugya az adsl kábel az meg a modembe onnan egy routerbe és aztán a két gépbe. Innentõl kezdve a gépeken milyen beállításokat kell elvégezni hogy jó legyen minden a két gép között és hogy legyen net mindkettõn???
Ha már itt vagyok akkor szerintetek mia jobb a router vagy a hub??Mármint ha két gépet megakarok osztani???
Elõre is kössz!
Ha lehet a választ a [email protected] küldjétek és részletesen lécci!!!
köszönet a segítségért...
http://pspfilez.extra.hu/
ha mindig valtozik a kliens geped ip cime, akkor bizony kenytelen leszel statikus ip cimet adni neki, es kidobni a dhcp szolgaltatast a routerbol ( kikapcsolni )
kliens gep = az a gep amire a portot tovabbitatod, és amin a torrent programod fut
portnak meg jo barmi ( szinte , lehetoleg 1024 feletti legyen , amit beirtal valszeg jo )
ebbõl én nem sakkoztam ki hogy mit is kéne csinálnom....
amint látod beírtam az IP címet és a port-ot amin szeretnék kommunikálni de ezután sem csinált semmit....biztos én bénázok de mint írtam marhára nem értek hozzá....az IP cím a routeré mert a többi címet õ ossza ki automatikusan a 4 gép között...
nekem csak ennyi van benne....
lehet nem itt kell keresnem???
http://pspfilez.extra.hu/