Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szar az UTP-kábeled
ha windows auto ip-cim kiosztáson van a router-nek ki kell osztanija egy ip-cimet
Nem volt még senkinek sem ilyen gondja..................ha..........???
marad a rendszergazda ismerõs....

Na hali!
Megint problémám akadt. A router konfigja kész, most összekötöttem a másik géppel, hogy ott is legyen net, de mégsincs. Valamiért nem tudja a gépem elérni a router-t ami az IP-címet adja, így a szokásos 169-es IP-m maradt. Valaki tudna nekem segíteni, hogyan tudnám elérni,hogy az én gépem is kapjon ilyen 192-es IP-t. H E L P M E P L E A S E ! ! ! ! !
FreeHome
Linksys WRT54G a router típusa.
Ez egy hotspot volna, csak azt szeretném, hogy azok léphessenek csak fel rajta keresztül a hálóra, akinek én adok jelszót.

http://saltwater.try.hu http://livesets.try.hu

Pharaoh
Vagy a router adja ki autómatikusan, vagy te állítod be, de azt nem a routerben, hanem a gépekben.

Valaki tuna segíteni h a routerembe ha beléptem akkor hogyan osszam ki a ip címeket újra?

\"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól!\" T. A. Edison

nem irtad milyen a routered pontos tipusa.
hotspot felet akarsz csinalni?

van valami radius szerver es chillspot akarmi a dd wrt vel kapcsolatban.

nezz korul a neten , meg a dd wrt wiki ben

www.dd-wrt.com

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Chillispot

tehat a kulcsszavak dd-wrt chillspot freeradius

Az elõzõben elírás történt. valószínû h újra kellene osztani az ip címeket. ígya helyes.

\"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól!\" T. A. Edison

FreeHome
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Van egy Linksys wifi routerem, ami adsl modemet tárcsáz be. Azt szereteném elérni, hogy a wifi-re ne tudjon felcsatlakozni akárki, hanem csak az, akinek adok egy jelszót, ami egy idõ után lejár. Ezt hogyan oldanátok meg?

http://saltwater.try.hu http://livesets.try.hu

Sziasztok az a gondom van h van egy routerem de nem mûködik. Egy ideje nem valószínû h újra ki kellenen osztani az ip címeket vagy nem tudom. Jó lenne ha tudna valaki segíteni. Linksys Wireless B 2.4.GHz a gép típusa. A pcre utpvel kapcsolódik a wireless része a laptopoknál vankihasználva. A routeren keresztül nem emgy a net.
Segítségeteke elõre is köszi.

Már megcsináltam, felhívtam egy rendszergazdát és õ elmagyarázta, most már patent az egyész😊😊😊
hunbasser
csak annyi,h beüzemeled a routert,beállítod,h az ip címet automatikusan felismerje(hálózati beállításoknál),és futtatás->cmd->ipconfig és itt kiírja az átjárót.na azt kell beírni a böngészõbe.mert nem mindig 1.1-re végzõdik,nekem vmi miatt 3-ra pl 😊 meg van olyan is,h 0.1 szal...

ReaL MaDRid x siempre

mi a pontos tipusa ennek a csodának?

Valahogyan tudatni kéne a géppel, hogy egy router van hozzácsatlakoztatva.
Én nem értek ehhez sokat😊. Viszont a haveromnak is ilyen gondja akadt és õ azt mondta, hogy egy faszi az internet beállításoknál, vagy a hálózati kapcsolatoknál kavart valamit. Csak nem tudom, hogy mit, aztán sikerült neki😊
H E L P P L E A S E 😊😊😊
Én beírtam ezt az íp címet ésa az explorer hibát írt ki, hogy nem tud csatlakozni vagy mi?
micsoda?
A routered ip címe valszeg ez lesz 192.168.1.1 ezt írd be a böngészõbe és ha
zsír új a cumó akkor állítsd be a szolgáltatódtól kapott user és passt a megfelelõ helyre.Nincs itt semmi regisztráció.

Császtok!
Sztem ti biztos tudjátok a problémámra a választ.
Vettem egy Broadbrand Router-t, és a csávókám azt mondta, hogy elõször be kell írnom a böngészõbe a megadott IP-címet és regisztrálni magam. Na most, és beírtam, de nem tud kapcsolatba lépni a routeremmel és nem tudok felmenni a címre. Valaki tudna nekem segíteni, hogy érjem el azt, hogy a gépem felismerje a routert. H E L P 😊
Azureus-t fõleg de van h bitcometet használok

ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7

igen, csak penzert 20€
dd wrt shopban

A WRT54GL 1.1 eszközre feltetten a dd-wrt v23 sp1 firmware-t, ebben nem tanáltam sávszélkorlátot. Igaz gyenge vagyok Angolbol.
Az sp2-vel még nem tanálkoztam.
Csak pénzért megy?
hunbasser
tényleg,tudok a routeremmel sávszélességet korlátozni?
mert nekem nagyon úgy tûnik,h a másik gépemen lassú a net.egy trendnet tw100-s4w1ca-m van,nem egy nagy szám.

ReaL MaDRid x siempre

linksysekhez van dd wrt sp2 special edition . 20 € ert

Hello mindenkinek.
Van egy ADSL kapcsolat amit Wlan-on keresztül meg van osztva, de a gépek között sávszél korlátozász akarok csinálni. Van olyan számgép ahova több Wlan-os /Linksys WRT54GL - WAP54G - WRT54G/ ezsközön keresztül jut el a net. Szerintem egy olyan ROUTER kellene legelöre ami MAC-cim alapján csinálná a sávszél korlátozást.
Ha valaki tud ilyen eszközt, /pontos márka, tipus/ irjón.
Ha van valami más megoldás az is érdekel.
hunbasser
milyen torrentklienssel töltesz?

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser

ReaL MaDRid x siempre

Hy Gépmesterek!

Van 1 EDIMAX BR-6204Wg Routerem és szeretném beállítani úgy, h pl DC-n vagy Torrenten ha töltök aktív legyek ne passzív...
Kezdõ vok ilyen téren szal ha tudtok vmi jó oldalt vagy 1 jó leírást adni azt nagyon megköszönném!
Ha tudtok ilyet küldeni akkor azt pliz erre a címre küldjétek:
[email protected]

Elõre is THX!!

ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7

trident
Köszönöm az infót, segítségeddel meg is lett oldva!😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

MiloShee
Szia! Valószínûleg nem írtad be jól...bár ez kétszer elég érdekes de elõfordult már mással is! Egy valamit tehetsz! A routert hardveresen reseteled. Routertõl függõen van egy kis gomb hátul, amit tû, vagy hasonló tárgy segítségével be tudsz nyomni, és akkor elveszti a beállításokat, jelszót is.

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

trident
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.Megváltoztattam a router jelszavát és felírtam papírra, mint mindegyiket.De nem fogadja el se az új jelszót se a régit.Ilyenkor mit lehet tenni?
Elõre is köszönöm.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

hunbasser
az apróhirdetést fent találod.szia

ReaL MaDRid x siempre

sector512
Hi!
Van egy eladó 24 portos Cisco Catalyst 2900XL switch-em 20.000(!)-ért. Ha valakit érdekel keressen meg privátban. Thx.

PSN: s3ctorHU

Maffya
köszi

wifi halozatot elrejteni nem lehet.
wpa2 a legnehezebben torheto a fix kulcsos vedelmek kozul.

szerintem nem tudsz dvdt irni, pl nincs dvd iro sw a routeren. meg ha lenne is, nincs rajt 4Gb szabad hely, ha lenne is, a wifi atvitel tul lassu ehez.

nem szokott tuzfal lenni bennnuk, csak ezt a NAT network address traslation nevu eljarast epitik belejuk. de ez nem tuzfal.

Maffya
akkor csak a WEP -key fogja szürni hogy ki tud rácsatlakozni?
Azt nem tudom megcsinálni hogy ne is lássák a hálozatot?
Mert tudod ha vki lássa abban a vágy is él.
Olyat tudok csinálni hogy külsö dvd irót bekötök a router-be és akár az asztaliról akár a notebookról wifi-n keresztül dvd-t irók?
Minden wireless router tartalmaz tüzfalat?

ha wep be van kapcsolva, akkor minek?
ha nem tudja a wep jelszot, akkor nem tud csatlakozni a halozatdra ( neha valts jelszot )

a mac szures nem nagyon akadalyoz senkit.

ip cim alapjan? kivitelezhetetlen es ertelmetlen.

Maffya
jelszó,wep titkositás megvan,de olyasmire gondoltam ,(lehet hogy hülyeség)hogy MAC cimek,vagy IP cimek alapjánb csak az asztali gépet és a notebook-omat fogadja.
Van ilyesmoi?

wep wpa wpa2 titkositas nem tommelyik van nalad, amelyik van azt hasznald.
mind routeren mind akliensen be kell allitani a jelszot.

Maffya
Segitségeteket kérném !

Van egy wireless routerem beszeretném állitani ugy hogy csak 2 gépre menjen az internet,más ne tudjon hozzáférni.
Létezik ilyen beállitás?
( Ergenic- Wl-006 Wireless Network Broadband Router)

hunbasser
nekem úgy van,h az egyik gépen xp,a másikon 98 van,szóval nem ettõl függ,h tudod megtudod-e osztani a netet.
ha mindent jól csináltál,akkor mûködnie kell.ya,és mind a 2 gépen állítsd be a hálózati beállításoknál,h automatikusan ismerje fel az ip-t,meg ezeket.és akkor a router kiosztja az ip címet nekik.

ReaL MaDRid x siempre

Hello
Van nekem egy SMC routerem és megszeretném osztani vele az internetet egy másik gépre.Csak az a baj hogy a másik gépen Windows 2000 van és nem tudom megosztani a 2000-re.Hogyan csináljam?

Stlab Broadband W/4P
STLab, csak ennyit tudok róla sajna
És mi a tipusa a routernek?
Bár valszeg nem lesz hozzá magyar leírás.

Szia(sztok)!

A routeremhez kellene leírás. Már kaptam egyet, de sajnos ez angol. Magyarul kellene, ha meg van valakinek. "Broadband Router User's Manual.pdf"
Elõre is köszönöm!
as asus 520g tipusa kiváló.
nekem is ilyen van és überf@sza

vagy wrt54GL t vegyel, vagy asus wl-500G deluxe nevut.
ezekre lehet rakni nem gyari firmwaret, amivel a tulajdonsagaik es kepessegeik megsokszorozodnak.
a dd-wrt.com on olvashatsz az egyik legnepszerubb firmwarerol, es arrol, hogy melyik hardverek tamogatjak.

ja es az asuson van usb csatlakozo, amivel hazi fileserverre alakithatod.

ha van dombornyomott bankkartyad, akkor 5000 Ft ert kaphatsz egy speci szoftveres ( hotspot ) wrt54GL t . ( www.fon.com )

( ez ugyan igy hotspotkent is funkcional, de lehet hogy az ara miatt megerne. 1 ev ig kell hotspotkent funkcionalni , utana tied a router ... ja es a porttovabbitas egyelore kicsit bonyolult, nevezetesen , minden gepujrainditas utan ( ha uj ip cimet kap a geped ) ujra kell oket csinalni ))

Metwork
Kinéztem 2 routert.
ASUS WL-520G
Linksys WRT54GC vagy még szóba jöhet a WRT54GL ez külsõ antennás

Nem tudok dönteni.
A Linksys-el annyi fenntartásom van, hogy csak egy belsõ antennája van, nem tudom elég lessz e, kb 10 m-kell áthidalnia de közben van 3 vékony téglafal.

Nézegettem az SMC, D-Link, Edimax és társait, olcsók meg minden elég sok helyen írják, hogy problémásak, inkább veszem kicsit drágábban mint, hogy hetente vigyem vissza.

I will use google before asking stupid questions.

köszi, közben rájöttem 😊 vezérlõpul/biztonsági központ/tûzfal, kiveételekhoez egy port hozzáadása és kész is 😊 de azért köszi

Pharaoh
Keresd meg a portforwarding menüt és ott engedélyezt a porto.

Segítség