3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
mochee #1494 Hali
Nekem ugyanez a problémám, router nélkül minden okés, aktív vagyok torrenten, de routerrel (SMC7004VBR) mindig zárva van aport. Én is beállítottam az Upnp-t Enabledre és semmi nem történt. -
tomo #1493 akkor router nelkul kosd a netre a geped, es ugy probald. ha ugy mukodik a router szarul van beallitva , ha ugy sem mukodik, akkor a gepn nincs minden beallitva. egyszeru -
#1492 Nekem nem wi-fi-s routerem van, hanem 'sima' és nem is nagyon foglalkoztam még vele, de ha jól csal az emlékezetem a router menüjében be lehet állítani, hogy egyszerre hány gép kapcsolódhat. -
#1491 pontositok egy kicsit
Pontosan az van ha egy laptop már rá van csatlakoztattva a routerre akkor a másik már nem kapcsolodik rá...
azaz nem megy el két laptop a wifin...ha az egyik laptop kábellel van routerre csatlakozva akkor ugy megy mindkét gépen a net
a router pontos neve_D-link DI-524
ötlet?
köszönöm előre is
-
#1490 sziasztok
volna egy olyan problémám,h nem tud két ember felcsatlakozni a roturre,csak egy :(
tudtok valamit mondani mi lehet a gond?
D-link a router -
Micsu #1489 advanced settingsben lehet kapcsolgatni hogy enabled vagy disabled, de kb ennyiben ki is merült :S -
#1488 UPnp-t nem tud a router? az a legegyszerűbb, ha be tudod kapcsolni -
Micsu #1487 megtalálni énis megtaláltam, kerestem statikus ipt, beállítottam mindent ahogy ott írják de í]y is zárva látja az u torrent a portot :) -
tomo #1486 erdekes en megtalaltam...
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR542Gv3/TL-WR542Gv3index.htm -
Micsu #1485 hali
TP-link wr542g3as routerem van!
az a problémám hogy kliens managereknek a protjai levannak zárva, utorrent stb, a portfowarding.com onmegnéztem hgoy kell beállítani a routerem hogy nyitva legyen a port de semmi, tudna valaki segíteni
thx -
#1484 Hali mindenkinek.
Van egy D-Link Di 524-esem tegnap vettem és az lenne a kérdésem hogy hogy tudom összehozni a két gépünket?
Az egyiket vezetékkel kötném rá a másikat meg azzal az usb adapterrel amit adtak hozzá.
Leírná nekem valaki részletesen hogy hogy és mit kell beállítani?
Ja és igaz a két gép is tud majd egymásnak adatot küldeni? -
Ronnie12 #1483 Tegnap írtam, hogy ez a problémám:
"mostanában egyre többször van gondom a netemmel. Mégpedig egyre többször akadozik a net (Chello Extreme). A router (D-Link DIR-100) resetelésével megoldódik a probléma, de pár óra múlva megint akadozik. Szerintetek a router okozza a gondot? Van valami ötletetek, hogy lehetne kiküszöbölni?"
Azóta kipróbáltam a netet router nélkül is, és közvetlen kapcsolatnál nincs net akadozás, tehát valszeg a router a hibás. Valamint routerrel másfél perc míg betudok lépni a COD2-be, ezzel szemben router nélkül fél perc alatt bejutok. Érdekes helyzet. Két hónapig routerrel is jó volt a net, de két hete routerrel már nem lehet rendesen netezni. Van valami ötletetek? Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen, hogy oldotta meg? -
Bence9292 #1482 Érdekes amit leírtál, ilyenre nem is gondoltam.
Szóval akkor válasszam a kábelt, ha nagy méretű fájlokat másolok át és akkor továbbra is meglesz a sebesség..
Köszi a választ, akkor nem szenvedek vele sokáig. -
#1481 "Mi lehet a probléma, miért nincs meg a 108Mbit, amennyit elbír a router és az USB adapterek?"
Mert ez az elméleti, maximum elérhető sávszélesség.
Gyakorlatilag ennek töredéke érhető el.
Például: vezetéknélküli Internet-szolgáltatós ismerőseim mondták, hogy két, egymás mellett levő eszközből 60-70 Mbit/sec-ot tudnak maximum kihozni - többet aligha.
Illetve gondolj bele: ezek a vezetéknélküli eszközök pont azon a frekvencián működnek mint a mikrohullámú sütő. Ez azért fontos, mert erre a frekvencián levő mikrohullámú sugárzásra nagy hatással van a víz (az emberi test 70%-a víz!). -
Bence9292 #1480 Adott egy TP-Link TL-WR642G 108/108 Mbit Wireless Router és 2db TP-Link 108/108Mbit WiFi USB adapter (amikkell ugye fogni lehet a wifi jelet..) Na most én ezzel lecserétem az itthoni hálózatot vezetékesről vezeték nélkülire, de a 100Mbites sebesség nincs meg a belső hálózaton. Először 10Mbitet alig értem el, de most kb. 30-at bírtam kihúzni belőle. A router és a vevők között nincs semmi zavaró (fal vagy egyéb tárgy, ami gyengítené a jelet), a jel erőssége kiváló, 5/5 -ös erősségű, de 100Mbites sebesség így sincs meg a belső hálózaton. Ez elég zavaró tud lenni, amikor az egyik gépről a másikra nagy méretű fájlokat akarok másolni.
Mi lehet a probléma, miért nincs meg a 108Mbit, amennyit elbír a router és az USB adapterek? Hozzáteszem, hogy kábelen megvan a 100Mbit. -
#1479 Játékra nem használnék Wlan-t. Notira, böngészni tökéletes, de nem atom stabil. Ha eleve sok a zavaró tényező, akkor az is bezavarhat, ha keresztben elsétál valaki. Attól még apád nyomathatja wlanon, de te legyél csak kábelen. -
#1478 max akkor ha gyenge a jel mert távol vagy a routertől vagy sok fal van közben -
#1477 Semmilyen. -
#1476 Sziasztok.
Lenne egy nagy kérdésem. Új routert kell vennem az ADSL kapcsolat megosztásához, mert a régi tönkrement. Apám azt mondta, hogy vegyek kábel nélkülit, mert az praktikusabb. A kérdésem az, hogy ha én játszani szeretnék neten keresztül CS-t, akkor milyen befolyása lesz a pingre, ha kábel nélküli routerrel osztom meg? -
#1475 tárgytalan -
#1474 kép -
#1473 Hi!
Egy Edimax BR6204WG routrrel szeretném megosztani a hálózatot, azonban az internetkapcsolat nem akar létrejönni. A Quick Install Guide alapján mindent beállítottam a routeren, mégis csak helyi hálózat van. A windows hálózati diagnosztika szerint az IP-vel vló kommunikációval van baj, a router logja pedig DNS restarting-t ír. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
A álaszt előre is köszönöm! -
#1472 Hali all!
az a gondom lenne h miután beállitottam a torrentem h ne legyek passziv a router miatt, azota nemtok dc-t használni, nemtok keresni meg ledob a hubokrol.
Kaptam oldal címeket beállitás miatt de semmit nemhasznált pedig ugy csináltam mindent ahogy leirták de semmi.....
VLKi egy részletes leirás helpet pliz mert már megőrülök h hetek ota ezzel szenvedek köszi -
#1471 (gyors) FTP-re mennyivel tudsz feltölteni? A torrent sok esetben megtévesztő lehet.
Vezetéknélküli a router? UTP kábellel kapcsolódsz? UTP-sből a legkisebb szabvány 10Mbites (10BaseT..) az nem lehet gond.
Virtual server-t beállítottál ? Vagy portforward? vagy DMZ szokott lenni. -
#1470 Nem tudom mennyire régi, de az egész biztos, hogy nem amiatt. Még az igazán régebbiek is min. 1Mbit-et bírtak. Hidd el, ez nem gyorsabb. Mármint az ADSL. De ebben Te magad is megbizonyosodhatsz. Nézd meg, hogy milyen előfizetésetek van. -
Eszter #1469 Hali
Köszönöm a hozzászólást,valamennyit segített. Még csak annyit kérdeznék a témával kapcsolatban, hogy egy nagyon régi hálókártya van a gépben, amikor váltottam szolgáltatót ez nem lett kivéve a gépből. Van ugyan integrált kártya a gépben amit kipróbálok, ha ujratelepítem a redszert. Na szóval, lehet hogy a régi hálókártya miatt is tapasztalható ez a lassú feltöltés?
-
#1468 Ki beszélt arról, hogy böngészőbe kell?
Akkor legközelebb próbáld majd meg beírni \\ nélkül. sok sikert hozzá:) Elmondom, hogy akkor webszervert keres, nem pedig másik windows megosztott gépet.
Futtatásba
Intézőbe
TotalCommanderbe
így kell beírni, nem pedig ahogy te állítottad.
A mac-ba meg ne menjünk bele. -
#1467 Igen, csakhogy a DSLAM-ok amikről beszélsz már így is határon vannak. Nem lehet a szinteket a végtelenségig emelni különböző okok miatt. pl. áthallás.
De ha nekem nem hiszel olvasd el ezeket az oldalakat:
http://dslrendszerek.hu/adsl__asymmetrical.xdsl
http://www.sg.hu/cikkek/51278/atveres_az_adsl_savszelesseg_emeles
És részemről a vita lezárva! -
#1466 De nem azért lassú a feltöltés, mert réz a vezeték...
Az ADSL technológia ütközik korlátba, nem a rézpár, de közel sem 30k-ba.
Sok szolgáltatónak van 1024 kbit/s-es feltöltéses csomagja és ez közel sem a vége a rézpárodnak. A vezeték két végén lévő eszköz határozzák meg a sebességet nem a "huzal". -
#1465 És ahhoz a 'A'-hoz jön még hozzá a rézpár vesztesége is. -
#1464 Okoska... Tudod mit jelent az ADSL-ben az 'A'? -
#1463 Szal egy rézpáron csak lefelé lehet nagy sebességet elérni, felfelé nem? :-)
Ott a t-nek az 1024 kbit/s-es feltöltése is... -
#1462 Azért mert a rézpárnak baromi nagy a csillapítása és T csak nagyon kevés helyen tudja nyújtani az előfizetett maximmumot. Ami a ha jól tudom most 512kbit/s. Nem láttam még olyat, hogy valahol meglett volna a 64K. Elég sokáig volt ilyen fos netem. 40-nél soha nem mértem magasabbat. Pedig relatíve még elég közel is laktam a központhoz. (persze a kábelt nem légvonalban viszik, ami csak rosszabbít a helyzeten) Nem régiben pontosan emiatt, hogy nem tudja teljesíteni a reklámokban ígértparamétereket az NHH megbüntette a T-t 75 misi-re. (Ami egyébként elég szánalmas egy összeg) -
#1461 Hasonló típusú router beállítása... -
#1460 ?
Miért ne lehetne 30k-nál többel fel tölteni ADSL-el? -
#1459 Ha sikerült beállítanod, hogy aktív legyél akkor az azt jelenti, hogy nyitottál portot, amin a utorrent kommunikálni tud a világgal. Ha nincs port nyitva - vagy ahogy írod hozzárendelve - akkor az azt jelenti, hogy nem vagy aktív. Másrészt ADSL kapcsolattól ne is várj többet 30K-nál. -
Eszter #1458 Helló mindenki.
Kérdés, kérés...
Thomson SpeedTouch 780I WL nevü routert kaptam a t-comtól. Sikerült beállítanom, hogy aktív legyek utorrenten.
De viszont portot hozzárendelni már nem sikerült. A seed miatt kellene hozzárendelnem, mert 30k fölé nem megy a sebesség.
Van esetleg valaki hozzáértő aki tudna segíteni?
Köszönöm a leírást van emailt.... [email protected] ez az email cimeme
-
#1457 Szóval hálózatról beszélünk.
Miért is lenne jobb? Nem MAC alapján keresel, kommunikálsz a hálózatban...
Az biztos, hogy nehezebben módosítható átlag usernek és viszonylag állandó, de hogy jobb lenne kommunikálásra...
Nem a böngészőbe kell írni és nem kell "\\" -
#1456 a mac jobb azonosító :)
amúgy \\[ipcím]\ -
#1455 Akkor nálad biza hiba van. Vagy szted 2 szgép hogy kommunikál egymással?
IP a legtisztább, legcélravezetőbb azonosítója egy gépnek.