Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mit takar a connect on demand pontosan? me az ok hogy nyersbe : csatlakozás kéréskor..de ezmimá?
BaliBoy
Próbáld a TC-ben!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Tigristank
Köszi a segítséget, de nálam ezek nem mûködnek!
Egyébként a pingelés az megy, minden adat megérkezik a másik gépre, és LAN-on is tudunk játszani, a gond csak az, hogy a windowsban nem tudom elérni a másik 2 gép megosztott mappáit. 😞

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

BaliBoy
1. Hálózati kapcsolatok/Othoni vagy kisebb hálózati.... <- újra telepíteni a hálózatot!
vagy
2. Munkacsoportot váltotok az összes gépen, de minden gépen ugyanaz legyen a munkacsoport

teszt: futtatás/cmd/ping (egy másik gép IP-je). ha a csomagok visszaérnek, mûködik a hálózat.

dienesoft
Szinte majdnem ugyanilyen problémám van és én se találom a megoldást.Egy cipõben járunk.Nálam így hangzik:Routeren keresztül vagyunk nõvéremmel összekötve gépen.
Megosztottam az internetet az õ gépébe, minden klappol.
A hálozatot is megcsináltam, hogy tudja az itteni lenti winyot babrálni.
Megosztottam a dolgokat, körülbelül egy hétig mûködött a hálozat,
viszont vmi oknál fogva a napokban elkezdtem el-eltûnögetni a hálozatrol, van, hogy csak egy pillantra lát,aztán egy oráig megint nem lát a fenti gépen.És ugyanez nálam is, csak én meg õt nem látom.Windows tûzfal kilõve. Az internettel semmi gond. A routerem típusa SMC Barricade. Nem tudom, mit tegyek!
Elõre is köszönöm a segítséget!

Tigristank
Hali!
Lenne 1 problémám. Szóval van itthon 1 Asus WL-520G router és ehhez 3 gép csatlakozik, az egyik vezeték nélkül. A probléma az lenne, hogy az én gépem, (ami vezetékkel kapcsolódik), mintha kiesett volna a hálózatból. Én nem látom a másik 2 gépet, és õk sem látnak engem, ettõl függetlenül van nálam is net. (A másik 2 egyébként tud egymással kommunikálni.) Mindhárom gép ugyanabban a munkacsoportban van. Hálózati hely hozzáadásánál se látom a többi gépet, továbbá, ha rájuk keresek, akkor se talál semmit. Itt viszont van 1 érdekesség, mert ha az én gépemre keresek, akkor az megtalálja, viszont ha ott kattintok a saját megosztott mappámra, akkor azt írja ki, hogy nem elérhetõ.
Igazából nem vagyok biztos, hogy ez a router miatt van, de itt hátha tudtok segíteni, mert már kezd idegesíteni. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

BaliBoy
Uhhh bakker... Ez nem semmi probléma... majd agyalok rajta. 😊

meg lenne még vmi! mi az az MTU ?!
szevasztok! lenne egy olyan problémám ,hogy counter strike alatt a rúterem 5 mp re megálll, majd megy tovább az esemény ... milyen beállítássaal küszöbölhetõ ki ez a probléma? más netes játéknál is ugyanez történik , rendszeresen kb 20 percenként megáll a kép... nemtudom szabályos idõközönként e ,de egyre kellemetlenebb
probalj ra alternativ firmwaret rakni, miutan meggyozodtel annak pontos meneterol.
sajna regebbi routereknel alul volt meretezve a cpu es nem birta a hasznalatot, ezt a cpu orajel emelessel ellensulyoztak.

mivel semmi informacio nem all rendelkezesre a routered pontos tipusarol, ajanlom a linksysinfo.org oldal tuzetes tanulmanyozasat.

Curze
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Linksys WRT54GS routerem van, 2 asztali gép egy laptop és egy Wii között kellene megosztania a netet. A szolgáltató egy helyi (Debrecen) kábeles szolgáltató, DMCC (volt) most asszem Digitv vagy mi a csoda.

A probléma a következõ: max 20-30 percig marad életben a kapcsolat a gépek és a router között, majd megszakad. Még a router admin felülete sem érhetõ el. Ezután router restart segít, de ismét csak 20-30 percig mûködik.

Firmware frissítés megvolt, nem segített. Soft, hard, cold, egyéb resetek, gyári beállítások visszaállítása szintén nem hozott eredményt. A wifi-t kikapcsoltam, egy géppel próbáltam a netre menni a routeren keresztül, szintén megszakadt a kapcsolat pár perc múlva. Próbáltam mind a két géppel, a helyzet változatlan, próbáltam másik hálókártyával, ugyanaz. Mac address klónozást próbáltam, semmi eredménye. (Külön-külön a két géppel tudok a router nélkül közvetlenül a netre kapcsolódni, és minden megy is simán.) Próbáltam 4 különbözõ routerrel, mind a négy hasonló márkájú/típusú, köztük vadonat újakkal, és egy éve stabilan mûködõvel is, mindegyiknél ugyanez a helyzet. Ha a kábelmodemet nem kötöm a routerre a gépek közötti lan stabil marad, nem szakad meg hosszú távon sem. Volt kint a szolgáltató embere méricskélt, állítgatott, hümmögött, azt mondta a modem ok, a routert (szerinte) beállította, de a helyzet továbbra sem javult. A net szakad, 20 percenként újraindítani a routert nonszensz.

Bármilyen ötletet, segítséget szívesen fogadok!

Köszi! 😊

gyanitom, hogy a torrent elszivja a savszelesseget a masik gep elol. probald a torrent kliensedben korlatozni a le es feltoltest, ha segit , akkor ez lesz a megoldas.

allitolag a 4.00 as cfosspeed mar tamogatja a tobb gepes kiepiteseket is, esetleg probalkozhatsz azzal.

vagy jo lehet meg a netlimiter is.

hello
valaki tudna segiteni van nekem egy SMC WBR14 G2 routerem
az a helyzet hogy ha beinditom a torrent letöltést mindig megszakad a
az internet a másik gépen!
mi lehet az oka?
esetleg ha valaki ha tudja felvehetne msn-re
[email protected]
elõre is köszönöm!!!!

BaliBoy
Az biztos nem fog használni neki. Ha mákod van akkor csak valahol kontakthibás vagy megtört a vezeték ilyesmi. (abból ítélve, hogy néha bekapcsol néha pedig ki) De megfelelõ mérõ eszközök nélkül úgysem tudzs vele mit kezdeni.

SNAKE01
már bekapcsolt ez a mocsok egyszer,de hiába próbáltam kábeleket beledugni,nem volt jó szar fos,és épp most a falhoz verdesem meg ököllel verem!<#smile>

SNAKE01
hát azért kösz :|

BaliBoy
Túl sokat nem tudsz vele kezdeni. Hacsak nincs villamosmérnök végzettséged. Úgyhogy szervíz!

SNAKE01
helóztok,
nemtudjátok mit lehetne tenni,ha a router kikapcsol,és nem akar bekapcsolni?eddig sikerült újra élesztenem,de most nagyon nem akar semmit sem csinálni,valami olyan megoldás kellene hogy ne keljen újat venni se szervízbe vinni.ha valaki tud valami okosat,az kérem segítcsen,
válaszotok,elõre is köszönöm.

Helló!

Nemrég vett a haverom egy Router-t amihez 4 gép csatlakozik, 2 gép LAN kábellel a másik 2 vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozna. A gépek nem látják egymást. Tûzfalat, vírusírtót kikapcsoltuk.
Ha van ötletetek hogyan lehetne megoldani a hálózatot írjátok meg légyszi.
Elõre is köszönöm a segítséget.

heeello

kicsi segítség kéne.
ice dsl netem van, edimax routerrel kétfelé szeretném megosztani. bekonfigoltam mindent ahogy a kézikönyvben le van írva, mégis amikor akármelyik géprõl csatlakoznék, kiírja hogy "kapcsolódás a következõn keresztül: wan miniport (pppoe)", itt szaraxik egy kicsit majd kidob mondván "a távoli számítógép nem válaszolt."
Tud valaki segíteni?

\"They\'re falling one by one!\" MSN hack: http://www.hacktools.atw.hu/msn.php

es ,ha arra a gepre kozvetlenul kototd a modembol kijovo utp kabelt, akkor mukodik?

w77d
sziasztok!
a köv a probléma: a chello nálunk meg van osztva két felé routerrel. nos az egyik gépen(azon amirõl most írok) tökéletes a net, míg a másikon abszolút nincs. ezerszer újraindítottam a modemet és a routert is, de nem jó, mindíg azt írja ki az explorer aljára, hogy proxybeállítások észlelése. Mivel amúgy jelzi a gép, hogy a hálózati csatlakozó be van dugva (ha kihúzom egybõl kijelzi), ezért sztem valami blokkolhatja az internetet! de mi? nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni!!!!!!!

Hedgehunter
Ez a kerdesedre a valasz.... Hackeld meg a gepet....
GyaxyBoy
Ennyi a tipp és ötlet? Ez nem sok! 😊
Vettem Nintendo Wii-t.Mi kell hozzá hogy tudjak csatlakozni netre?(Gondolom router de még mi?)
cicai
Sziasztok
Vettem egy Linksys márkájú routert. Öszze kötöttem a másik géppel, amin van internet. Mostmár nálam is van, csak nem tudok letölteni se torrentet se semmit, mármint a programmal. Azt, hogy tudnám megoldani, hogy tudjak?
Köszi

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Pharaoh
Azt csak a dárga és profi routerek tudják, hogy az adatforgalmat szabályozza, úgy ahogy te akarod.

Ha nem akarod, hogy túrkáljon a gépedben nem kell megosztani a fileket és egy tûzfalat is telepíthetel a gépedre, amiben akár banolhatod is a szomszéd ip-jét. Valószínûleg a szomszéd is ilyesmit csinál és akkor te sem fogol tudni turkálni az õ gépében.

GyaxyBoy
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem Routerrel kapcsolatban is!

Van egy Router, amin meg van osztva 2 gépen a net! A szomszéddal csináljuk és a következõre kellett rájönnöm, hogy õ igen erõszeretettel, használja a letõltést és feltõltést ami nem is gond, hisz ha én is ezt teszem, akkor a router szét is osztja és az nem gond! Akkor van gond, ha mondjuk nyomnék egy Generals-t, vagy Diablo-t vagy bármi mást, mivel ilyenkor a Router ugye nem érzékeli, hogy nekem hagyja meg a sávszélnek a felét, hogy a kevés, de sokszor jövõ adatmozgésomnak elegendõ 'helye' legyen!
Nos a kérdés, hogyan lehet azt megoldani, ha én játszok neten, akkor ez ne legyen gond. (Nem tudok az õ gépére feltenni progi(ka)t. Azt ha lehet, elszeretném kerülni!)
Router
Neve: TP-LINK
Típusa: TL-R460/TL-R860

Másik kérdés, hogyan lehet megnézni, milyen cucca van a gépén 😊 (ez nem olyan nagyon fontos) és hogyan tudom megvédeni magam, hogy õ ne tudjon esetleg körülnézni a gépemen! 😊 (Ez jobban érdekel!)

Köszönöm elõre is!
1. kepzeld azt hogy a routered egy szamitogep. es ennek megfeleloen jarj el.

2. nyilvan rosszul nyitod a portot, vagy a szamitogepeden tuzfal fut amin nem engedted at a forgalmat...

Hi!

1. Ha fix ip-s kábelnetem van akkor a router beállításoknál statikus vagy dinamikus ip beállítást kell megadnom a WAN Settings-ben?

2. Hiába nyitok szabad portot mégsem látja nyitottnak egy file cserélõ program sem.

Ötlet?

A router tûzfala be van kapcsolva?

vagy veszel vezetek nelkuli routert, vagy veszel egy vezetek nelkuli AP-t ( access point ) amit madzaggal kothetsz a meglevo routeredre.
hogy mennyibe kerulne? passz, de ne a legolcsobb cuccot valaszd. jo lehet a linksys wrt54gL ( fontos az L ) vagy zyxel cucc, vagy asusbol valami 20e HUF feletti cucc.

a hamachi t nem kene , hogy zavarja a router. nem vilagos amit irtal. amikor kozvetlenul kotod a geped a netre, akkor hamachival megy a jatek, vagy akkor a hamachit sem hasznalod?

akyyy
help. van ittzhon router, és szeretnék hamacsin keresztül age of empires 2õzni.

de sajnos játék nem látja a szervereket, vagy ha én csinálok, nem látja senki:S

viszont ha kihúzom routerbõl a netet, ás be az enéymbe, hogy közvetlenül menjek a netre, akkor tudok játszani.

plusz egy másik kérdés: létezik olyan router megoldás, hogy ha van laptopom, akkor vezeték nélkül, itthonról tudjak netezni? vagyis vezeték nélkül csatlakozna a routerhez. megoldható ha már van olyanunk ami vezetékes, vagy venni kell egy újat? kb mennyibe fájna?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

És megvan a megoldás, leírom hátha valaki még küszködik ilyesmivel. Valszeg csak a szolgáltató tudta volna a választ, az mtu értéke volt a hibás a gyári 1392 volt a szolgáltató meg azt írta hogy állítsam 1480-ra és mûködik a böngészés. Ennyi...

Senki? Lehet a nat kavar be? Ha letiltom akkor még az a pár oldal sem jön be ami eddig. Volt valakinek ilyen problémája?

Sziasztok.
Vettem egy ilyen routert és nem igazán boldogulok vele : Canyon cn-wf514
A gond az hogy az oldalak 70%-a nem jön be, pl. origo bejön, freemail, vipmail nem, az sg-se. Mi lehet a gond? Próbáltam már kikapcsolni a beépített tüzfalát, a nat-ot de a helyzet ugyanaz, sõt ha nat disabledre van rakva abszolút nem mûködik. Próbáltam az ip-t is a helyi lan-on kézzel beállítani de úgy is ugyanaz a helyzet, dhcp-nek is mindegy hogy kézileg van beállítva vagy automatikuson a helyzet változatlan, a wireless részét egyenlõre nem is próbáltam mert a lanos része sem megy normálisan.
Szerintetek mi lehet a gond? Gondolom a hardver jó csak én vagyok noob hozzá.<#help>

Met
And please provide the whole network infrastructure over there and please check whether there is a modem. Please directly connect the router with the ISP and then try again, seeing whether the problem remains or not.

Hogy gondolja, hogy közvetlenül csatlakozzak az ISP-hez? 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

az keves , mert a kifele meno forgalmat egyik sem ellenorzi.
hasznalj jobb tuzfalat, pl comodo personal firewall.

vezetekes linksys nincs linuxxal.

zmeor
hali..
nyugodtan kikapcsolhatod a sp2es tûzfalat..
a routerre én Linksys-t ajálanék.. kicsit drágább de legalább igényes, jó, szép...
típust nem tok mondani mert nekem wirelesses van..
de próbálj meg valami linuxosat, mert azok jók

leszarom a konfigod...

Szasztok.Ha a Nod és a windows sp2 beépített tûzfala mellett routeren és ugye annak hardweres tûzfalán kapcsolódnék a netre,az megfelelõ védelem lenne?A másik:milyen routert érdemes venni?Típust.Vezetékesre gondolok.

jadika
Kire célzol??? :@:@

\"Az ÉlEt NeM éR sEmMiT GéPeZéS NéLkÜl!!!\" By\" ÁðI

komolyan elgondolkozom egyesek hogy' kepesek eletben maradni.

jadika
okés! Köszke!

megnyitod a böngészõt és beírod a routert kézikönyvében lévõ ip címet
192.168.1.1 vagy valami hasonló
olvasd el a hozzá tartozó leírást

jadika
Ciki hogy nem tom de hogy kell belépni a routerbe???

jadika
Nemt udom hogy miért van ez mert mielõtt a router be lett kötveazelõtt nem csinálta ezt!! Kérlek titeket segítsetek.

lépj be a router-edbe és konfiguráld be a netet.
az elején ha midnen igaz lesz egy varázsló és az majd segíteni fog

jadika
Nem tudok a nethez kapcsolódni mert csak helyi hálózet van!!! És nemt udom bontani a kapcsolatot!!!

Met
fogalmazd át a kérdésed mert ez így elég értelmetlen

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

jadika
De most komolyan segítsán valaki mer nem tom micsináljak!!! Amikor bekapcsolom a gépet nem tok csatlakozni hanem esszerre megy a net meg a kapcsolatot nem tom bontani!!! Akik töltögetnek azok értik hogy ez mér gond! Segítsen valaki!!!! Köcce elöre is!