Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello
Kérnék egy kis helpet. MSI routerekrõl milyen infóitok-tapasztalataitok vannak?
THX elõre is

halihó, lenne egy gondom,
dlink rúter, viszont mikor nem használom a netet, ergo kivan kapcsolva a gép, majd bekapcsolom, olyan, mintha elaludt volna ezalatt... egy év mire használható netem lesz...
viszont ha "bemelegszik" akkor minden jol megy...
lehetséges ez?
Új windows lett a megoldása mindennek, pedig száz százalék, hogy ugyanígy volt beállítva minden.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Jah bocs még valamit kihagytam. Ha mondtam már akkor most is elmondom, hogy mikrohullámú netem van, így egy központi routeren vagyunk egy csomóan. Eddig a portforward.com errort írt ki, tehát szerinte passzív vagyok, de a torrentoldalak aktivnak írtak és töltöttem is felfele rendesen. De most mióta itthon van router, maradt a portforward error, de a torrentoldalak is mostmár passzívnak írnak. És felfele nem megy semmi.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

1. a routerek csak ugy nem kapkodjak le a levegobol masok halozatat, ehez eleg korulmenyes beallitasi procedura kell. ha nem emlekszel , hogy ilyet csinaltal volna, akkor tuti nem a szomszed wireless halojat hasznalod.

2. ha egyszer beallitod a routerben az adsl kapcsolatod, akkor az folyamatosan eletben tartja a kapcsolatot, sot aramkimaradas utan is feleleszti a kapcsolatot.

3. a geped madzaggal kapcsolodik a routeredhez egy kis LAN-t (local area network, helyi halozatot) kialakitva. ez a helyi halozat automatikusan feleled amit a geped bekapcsolod. (ezert nem kell a gepeden tarcsazni, meg azert mert helyi halon nem kell tarcsazni)

4. a routered webes adminisztracios feluleten ( bongeszovel 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 es cimet megnezve jon be alatalaban ) meg tudod nezni, hogy mik a beallitasok, milyen kapcsolatot hasznal es meg egy csomo dolgot. reszletes leirast a router kezikonyveben talalsz.

<#nyes> Igazad van, köszike mégegyszer. <#wink>
BaliBoy
Akkor semmi gond nem lehet mivel minden net jelszó és felhazsnálónév függõ. Úgyhogy ha a routernek nem a szomszéd kapcsolódási adatait adtad meg (<#eplus2>) akkor nem az õ netüket használod. A wireless kapcsolódásnál pedig meg kell nézni, hogy mire kapcsolódsz. (egyébként megjegyzem, hogy ha a szomszédnál is van wireless és nincs levédve akkor csak magára vethet ha más is használja a netjét)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

1 van csak, de a közelben is használnak netet, és nem akartam problémát, ugyanis nem értek hozzá, és csak furcsa volt,hogy nem kellett csatlakoznom.
BaliBoy
Miért? Több internet elõfizetésetek van? Vagy hogyhogy "az én adsl-em használja"?

Az a problémám, hogy nem tudtam,hogy milyen kapcsolat él a gépemen, mármint a netre gondolok, mivel nem jelzett ki semmit. És nem tudtam, hogy akkor most az én adsl-em használja e, vagy sem. Mivel ahogy bekapcsoloma gépeket, a net megy, csak nemtudom,hogy pontosan milyen kapcsolat. De mivel mondtad,hogy nem kell "tárcsázni" így megnyugodtam, de azért majd megnézem, a net mûködik azzal nem volt gond, csak nem tudtam,hogy mégis hogyan, ha elméletileg fel sem csatlakozott(mivel nem jelezte ki, csak annyit,hogy a helyi kapcsolat él)
BaliBoy
Akkor nem értem mi a problémád.

Szerintem, ez már megtörtént, mivel akkor nem csatlakozna fel, de majd megnézem, köszönöm szépen <#hamm><#worship>
BaliBoy
A routerben be kell állítani a kapcsolódási típust. Ha van akkor a statikus IP-t stb. Utánna a számítógépeken már nem kell majd külön tárcsázni, hanem a router automatikusan fog tárcsázni.

BaliBoy
Itt egy reg után meg fogd találni a válazst. sztem.

Sziasztok! Lenne egy kérdésem, van egy TP-LINK 108M Wireless routerem és az lenne a problémám,hogy miután összedugok mindent(vélhetõen jól, tehát modem-router, router-gép), bekapcsolom a pc-t ill a notebookom(ugyanis ezeken szeretném megosztani a netem) semmi kapcsolódás nélkül mûködik a net. Tehát, nem jelzi ki,hogy mondjuk a "régi" adsl-re lennének felkapcsolódva a gépek, hanem egyszerûen,csak a routert jelzi. VÉgülis a kérdés az lenne,hogy a router magának beállítja,hogy mire kell felkapcsolódni, és ezt a számomra nem jelzi ki vagy valami nem úgy megy, ahogy annak valójában kellene ? <#conf> Ha valaki esetleg tudna nekem segíteni, nagyon megköszönném(akinek nem tûnt volna fel, kezdõ vagyok)
Örm
Hello!
Hogy lehet a vezetéknélküli kapcsolatot routeren kikapcsolni?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Jah és statik dhcp-t állítottam be, nekem ne cserélgesse mert az csak gondot okoz nem?

Ezek a beállítások megfelelnek? A többirõl is csináljak képet?

BaliBoy
Hát valamit csak nem jól csinálsz mert különben mennie kellene. IP megadás.

Igen, próbálgattam több porttal is.

BaliBoy
utorrentnek megadtad az új port címet?

Vagyis megy a utorrent csak passzív.

Sziasztok. Vettünk tesómnak egy laptopot, meg egy D-link 524-es routert. A net megy simán, csak nekem nem megy a utorrent. Mindent megcsináltam ahogy írja a portforward, de nem megy. Sejtettem elõre hogy ez lese:S
A gépem hálókábellel van összekötve a routerrel. Van valmi tippetek?

BaliBoy
A választ már megkaptad. Álíts be egy fix IP-t. A DHCP-s IP-nek az a tulajdonsága, hogy idõrõl idõre változik!

Sziasztok,
van egy Logilink (igen ez a neve😊 )WL0026-os Wireless routerem. Nem ismeri véletlenül valaki? Ugyanis egyszerûen nem megy a beállítása😞

Elõre is köszönöm
krampy
hunbasser
egy idõ után mégis változik,nem tudom miért,most 3-4 napja megint 20-ra végzõdik,de elõtte meg 7-re végzõdött...mi miatt változik?

ReaL MaDRid x siempre

Sziasztok. Ha le van tiltva 1 port a routernél, akkor azt a Port Forwardingnál tudom módosítani?
sziasztok. Nem tudjátok, hogz webstar router admin felületén hol tudom a portok tiltását, feloldását beállítani?
Még nem próbáltam, de megpróáblom.
es az a bizonyos lassu ftp akkor is lassu , ha kikotod a routert a halozatodbol:

Sziasztok. A következõ a problémám: Van egy webstar routerem, namost amikor oldalakról töltök simán jön maximális sebességgel, viszont, amikor ftp-rõl szeretnék tölteni, akkor a sebesség az olyan 3kb/sec, és csak csökken. Mi lehet a gond? Segítségeteket elõre is köszönöm.
hunbasser
de érdekes,most pl maradt ugyanaz,ami tegnap volt 😊

akkor mostmár így is fog maradni remélem

ReaL MaDRid x siempre

Met
a router menüjében van (nálam legalábbis), hogy automatikus vagy kézi ip megadás

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hunbasser
Sziasztok!

az lenne a problémám,hogy a router minden nap más belsõ ip-t oszt ki a gépemnek :\ ezt hogy tudnám kiküszöbölni?

ReaL MaDRid x siempre

sziasztok!

TP-LINK TL-R860 típusú routert vettem pár napja, de valami bib van.Mégpedig, h mikor torrentezek, akkor kb 2-3 óra múlva nincsen net egy gépen sem, még a router beállításait sem tom elérni.Nem tölt a torrent valami esze veszett sebességgel, és szálam is kb ha 15-20 van amire csatlakozik, dc az jól megy vele, meg minden egyébb, a portok is rendben vannak, az ip-t fixáltam.A jó megoldást pesten belül akár még sörrel is jutalmazom😊Elõre is köszönöm a válaszokat
N aj , az is lehet, csak akkor más is elszállt volna. De "sajna" nem ez a bibi.

Ez nálam is elõfordul,bár más routerem van.Lehet egy áramszünet vagy áramkimaradás és újra kell indítani mindent.

Hy All! Alig egy hete beszereztünk egy edimax br-6104k routert! Elvileg minden jól be van állítva, mûködnek is a dolgok. Viszont kb 1,5 naponta trükközik a dolog, a netet nem lehet behozni, viszont a kapcsolat megvan, mert a torrent kliens fut!? Modem, router reset, aztán visszajön (legtöbbször). Mi lehet a baki?

Srácok nekem az lenne a problémám hogy van egy wifi routerem Gigabyte GN-BR01G és az vele a gond hogy van net, látják egymást a gépek meg minden. DE az internetes oldalak szelektíven tölti be. Van amit be sem tölt vagy olyan amit csak részbe, de van amit kifogástalanúl betölt, és nem jövök rá egyszerûen hogy mi a picsa baja van :S

Adrian
Maszk, átjáró jól van beállítva a két gépen?

Sziasztok!
Van egy wrt54gl routerem két gépre oszt netet!No ez müködik is de pingelni az egyik géprõl a másikat nem tudom! Tehát pl játszani sem tudunk egymással! Tüzfalakat már kikapcsoltam!
Szerintetek mi lehet a gond!
sehogy , be kell jelentkezned a routerbe. vagy irsz egy programot, ami a bongeszodben a megelelo mezokre "kattint"

esetleg kihuzod es visszadugd a kabelt a routeredbe. hehe

Sziasztok! Egy netgear routerrel kettéosztottam egy dsl kapcsolatot, de a felhasználói nevet/jelszót eltárolta a kütyü és nem tudom, hogyan lehet újracsatlakozni, ha frissiteni akarom az ipcimemet. Nem tudja valaki, hogyan lehet megoldani, hogy a sima asztalon-ikon módszert hogyan lehetne alkalmazni router használata mellett?

Köszi!
természetes...meg van ugye a fav..like source....tom van monitoring..de az nem állapot hogy a favjaim negyede not responding... és nem tom meg az életben hogy melyik szerver volt
Met
játékokban keresel szervert?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

aha
szerintem minden routeren lehet portforwardot/porttovabbitast csinalni

elég fos ,hogy szerverkeresõben a töredékét látja csak, ha rúterre vagyok kötve😄,na
bevagyok pipanva😛 remélem értetõ a kérdés😊
ööö
ennek a kerdesnek nincs ertelme.

probald ujra.

vann olyan hogy drággább ,jobb rúterrel több szervert látok majd? meg nem torrent is meg bármi megnyitható portszerüen neki?
minel dragabb annal jobb 😊