3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#1774 ezt érti nyugi... vmiért kihúzza, de tényleg nincs sok értelme, max. a net elérés korlátozása
#1772: a multipléjer bizony menni fog -
#1773 miért húzza ki?? miértnem lehet bekapcsolva hagyni?? alig eszik vmit...márha ez a gond...de ha a modem kivan kapcsolva,neked hiába lesz routered,az sem fog jelet kapni ha kivan kapcsolva a modem -
#1772 Ja és ugye a multipléjer menni fog? -
#1771 Kössz de nem kelett volna így fogalmazni, mert elötte is megértettem csak akartam valami megoldást rá és azért eröltettem!
Na most ugye az anyám élettársa mindig kihúzza a modemet a nővérem szobájában, és minden reggel átkellene hozzá mennem hogy bedugjam amikor alszik, és azért akartam a szobámba 1 külön modemet!
De akkor veszek 1 routert, kössz a segítséget am... -
#1770 én azért nem kapcsolnám ki azt a hardveres tűzfalat...nincs azzal semmi probléma!amióta routerem/~eim vannak nem használok szoftveres tűzfalat,teljesen ok minden...a gépem se zabálja meg egy k0cs0g tűzfal.szal hacsak nem vmi nagyon fontos dolog miatt kell lekapcsolni, én hagynám bekapcsolva...(te tudod) -
#1769 ennél csodálatosabb hasonlatot még nem láttam az "SG-s életemben"!!!na és mindezt hajnali 1óra1perckor...
én már nem akartam lemenni ilyen szintre...(lehet lekellett volna, bár még ő b+-elt amikor kicsit odaszóltam,hogy elég a faszkodásból)
-
#1768 hogyan jöttél fel a netre?
egyébként lehet telepíteni kéne, lehet működik, mert neked is ilyen ready-made modemed van DSL-el mint nekem jött dobozban és már minden szent-lótúró be volt rajta állítva én persze megnyomtam a resetet, mer a használati útmutató követtem...
előző post-ban kb látod, hogy kéne kinéznie a dolognak telefonkábel-->(szűrő elosztó akármi, amit ott van mind1 nem lényeges)-->ADSL/kábel modem-->routerbe a WAN lyukba kell dugni a modemből a kábelt--> a LAN lyukakba pedig a másik kábelt ami a géped/gépekhez megy
ha ez kész akkor most még nem kéne lennie netednek, ha megy akkor ugorhatsz egy bekezdést, ha nem a hálózati kapcsolatodnak megnézed a tulajdonságait (vezérlőpult/hálózati kapcsolatok/kiválasztod a kapcsolatot --> jobb klikk, tulajdonságok) és megnézed a TCP/IP protokoll tulajdonságait (kijelöl, tulajdonságok gomb), menj biztosra, hogy az Automatikus IP cím opció van kijelölve
megnyitsz egy böngészőt, a címsorba beírod, hogy "192.168.1.1" idézőjelek nélkül. kérni fog felhnevet/jelszót, ez a te routered esetében admin/admin alapból, tudod majd módosítani.
bejön a router főmenü, wizard-ban vagy a WAN menüpontot kitöltöd az internet szerződésedben leírtak szerint, (ha nem megy a net csak akkor nyúlsz ehhez persze) második lépésben kiválasztod milyen neted van, kábel a Cable, FIxed-IP xDSL, ha fix IP címed van, mittom, a WAN menüpontban még van olyan lehetőség is, hogy Dynamic IP address, nekem pl ez kell, mert a modemben van beállítva a login és minden beállítás, amihez nem kell nyúlnom ők állították be, de én is be tudom.
eelvileg a status menüpontban connected kell legyen és akkor már a bögészőben ha megnyitsz egy másik lapot kell mennie a netnek... ha eddig nem ment. a tűzfalat értelemszerűen a Firewall opcióban tudod kikapcsolni, de ez mind le van írva a használati útmutatóban amit letölthetsz az ASUS honlapjáról. (minden pipát kiszedsz vagy minden alopciónál kikapcsolod az enable mezőt, ezt már megnézheted magadnak)
angol teljes használati útmutató itten
magyar gyor üzembehelyezési útmutató itten-e -
#1767 nem lesz jó. emiatt:
a switch olyan mint egy elágazás egy vízvezetékben, a router meg olyan mint a vízművek, a modem meg egy vízgyűjtő ami a patakból összegyűjti a vizet, kiszűri a halakat max. és onnan csőben folyik tovább a víz.
namost ha veszel switchet és rádugod a modemre az olyan mintha azt várnád, hogy a patakból hozzád jöjjön a tiszta víz azért mert beraktál egy elosztást... kell egy vízerőmű (tisztít, pumpál). Szal két egyszerű megoldás van:
1. két hálókártya van a gépedbe (vízbefolyó-kifolyó) az egyiken bejön a modemből a "víz" a másikon kimegy a gépedből a "tisztított víz" ez bemegy egy switchbe "elágazik" és onnan több gépbe mehet tovább... körülményes megoldás és a gépednek be kell állandóan kapcsolva lennie, hogy a többi gép elérje a netet (mennie kell a vízműnek)
2. veszel egy router-t ami egy mini vízerőmű és az lesz állandóan bekapcsolva a géped helyett, abba megy be a modemből a patakvíz, az "megtisztítja" "továbbpumpálja" és abba van bedugva a többi gép.
namost te két modemet szeretnél, két vízgyűjtőt, de minden vízgyűjtőhöz engedély kell(felhnév/jelszó), és ha az megvan rácsatolják a patakra, ha te kettőt csatolsz és csak egy felhnév/jelszavad van, nem fog működni, csak 1 engedélyed van a patakcsapolásra... sőt még akárm meg is kérdezhetnek, hogy ki akart itt ugyanolyan engedéllyel patakot csapolni, mer látják ám.
emellett, azt se fogja tudni a vízgyűjtőd a patak melyik része kell neked, mert nagyon nem mindegy ám, hogy WoW vagy a Hello Kitty! Online Adventures adatcsomagjait ("vízcseppeit") kapod-e meg.
nem jó... plusz egy új modem sokkal drágább, mint egy router.
szóval egyszerű a megoldás, hiába van az elosztón még egy lyuk, le van sz*rva.
egy routert (vízerőművet) beszerzel, arra dugod rá a modemet (vízgyűjtő) meg az összes házban található gépet, a modem/router éjjel nappal menni fog, hacsak nincs áramszünet, így te éjjel nappal kapod a friss tiszta vizet, hacsak nincs áramszünet.
vannak olyan modemek amik egyszerre gyűjtik a vizet és tisztítják is, de ezek általában drágák és ritkák, nem beszélve arról, hogy bénábbak. ha a tied ilyen hurrá, de kétlem. nem találtam ilyen thomson kábelmodemet.
miben rosszabb az, hogy átmész, a modem mellé beraksz egy routert is ami akár még kisebb is és abból megy kábel a gépedhez, minthogy "mégegy kábelt bedugsz és átvezeted falon át..." nem kell a routeren kapcsolgatni meg dugdosni semmit miután beállítottad.
nah hát nem a legpontosabb leírás, de a lényeg érthető nem? -
faragoogle #1766 sziasztok!
kellene nekem egy kis segítség aki tud az légyszi segítsen mert fontos lenne nekem
vettem egy ASUS RX 3041 modellszámú routert
le szeretném kapcsolni a tűzfalát de a menüjébe nem jutok be
azt se tudom hogy kell -e telepíteni vagy nem
valaki légyszi segítsen!!!!
-
#1765 mostmár végre eldönthetnéd mit akarsz...a modemeden nemcsak 1-1 be és kimenet van?? 1 az antennának, 1 pedig a kijövő ethernet jel...abba te nemtudsz beledugni még1 kábelt(ha nem így van,akkor dugd csak bele hátha jó :S)...egy switch majdhogynem router áron van. vegyél egy kiba**ott routert és zárjuk le ezt a témát...mást nemtudok már hozzáfűzni... -
#1764 ha ezt veszem meg akk jólesz? -
#1763 figy és ugy nemjó ha a mostani tomson modembe beledugok még 1 kábelt és azt a falon át a gépembe? -
#1762 Tudom hogy nem ugyanaz nem vok ennyire hülye b+, de én úgy szeretném hogy a modemet ha bedugom a SAJÁT szobámba akkor legyen net, és ne keljen átmennem a nővéremébe h bedugjam a routert... h miért az legyen a magánügyem -
#1761 most te vagy televagy felesleges modemekkel, vagy nem éretelek :S minek még1 modem, egyáltalán engedi a szolgáltatód?? sztem nem...2modem nem lehet egyszerre...mindenképp a router kell neked... (a router, és a modem nem ugyanaz,ha esetleg ebben a tévhitben élnél) -
#1760 Értem! Köszi a válaszokat!
De én ugy gondoltam hogy a másik felét is ugyan ugy bedugni 1 modembe, mint ami a mostani gépnél is van! Szóval ugye most igy van vhogy:
[URL=http://www.sg.hu/galeria.php]"m" a kép neve[/URL] -
#1759 Köszi, de azért Nem vagyok zöldfülű. Nem azért mentem a Saturnba, csak épp arra jártam haverokkal és benéztem h milyen áron vannak routerek.
A szolgáltatótól már volt kint szerelő is, kicserélte a modemet, de ugyanúgy megszakad a net. A modemet minden nap kikapcsolom éjszakára. Szal még azt se lehet mondani, hogy szar az az IP cím, amin egész nap megy, mert általában ha megszakad a net, akkor kikapcsolom 2-3 percre a modemet és újraindítom.
Én a Ramirisban szoktam várásolni, meg a kedvenc boltom a User's-ben -
#1758 nem saturnban kell ilyesmit venni...3ezer forint környékéről indul egy tök átlag vezetékes router, wifi meg 5-6tól kb. namost sztem a modemeddel lehet a baj,hisz az szakítja meg a kapcsolatot. ha veszel egy routert,akkor azzal ugyanugy megfog szakadni,hisz a router(benne van a nevében is...többfelé osztja a kapcsolatot,és menedzseli) kérdezd meg a szolgáltatót hogy mi a fax van, vagy kijön valaki, v elmondja mi a teendő. újrainditani probálgattad a modemet?? esetleg huzd ki az aljzatból,hagy pihenjen kicsit!
egy jó bolt:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!www.aqua.hu - van sok szakboltjuk... -
#1757 Nem fog működni. Ez egy passzív elosztó és tv jelet lehet vele szétosztani. -
#1756 Hali
Olyan gondom van, hogy naponta többször is megszakad tök váratlanul a net. A modemen a 4 ledből a középső kettő elszáll és szépen lassan bevillog újra mind a 4. Van hogy egy nap egy 5x el játsza és mindig kapcsolat bontásra kell mennem és újra csatlakozás. Állítólag ez azért van, mert a modem lekapcsolódik az IP címről.
Sógor mondta, h ha vennék egy routert, a modem mellé, akkor nem lenne többet ilyen problémám.
Sztetek is? ÉS ha igen, akkor milyen márkájút lenne érdemes venni? mert voltam múlt héten a Saturnban, de a legolcsóbb router 7-8 ezernél kezdődött. Annyit meg nem akarok rákölteni. -
#1755 felesleges még1 modem...egy routert venni kell mindenképpen.vezetékest, vagy vezetéknélkülit(vagy switchet,bár nemtudom milyen a mostani modemed)egy router nem nagy tétel,most vettem 3ezer5ért egy vezetékes SMC-t,teljesen jó...az az elosztó csak az antenna jelét osztja el, de szimplán nemtudsz modem nélkül jelet venni az antennából! -
#1754 Köszi a választ! És ugy van most hogy az 1ik fele össze van kötve a modemmel, és az a modem a másik géppel, és ha a 2if felét összekötöm 1 másik modemmel és az az uj géppel, akkor lessz netem? mert nekem valaki azt mondta h ezt csak routerrel lehet megoldani, de akkor miért ágazik ketté ez az elsoztó... nem? amugy olyan olyan mint a kábeles... az antenna nem fontos csak a kábelek, szval ugy kell kezelni mint a kábel netet! megoldható hogy ne keljen router, hanem a másik felét összekötöm 1 másik modemmel ami az én szobámba lesz, és azt a gépemmel? ez a kérdésem :D -
#1753 -
#1752 Koax. -
#1751 pff fingom sincs, de ha antennáról jön az valszeg coax kábel. mint említettem régebben,sosem láttam még rádiós netet...de az antenna olyasmi lehet mint a parabola gondolom.a fúrás sokkal olcsóbb, és a kábel nagyon egyszerű,megbízható dolog.énis most kis variálással de megoldottam h én gépemre ne wifin jöjjön a net. sokkal jobb!!! de ha nincs más akkor a wifi is megteszi... -
#1750 Sziasztok!
Moprhin, mégis csak a fúrás melett maradok mert nincs pénz wifire! :D
És lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a neve annak a kábelnek ami belemegy ebbe az elosztóba, és aminek a másik vége 1 modembe majd!
Itt a neve; tris 210e + 1 kép:
-
#1749 honnan tudjam hogy működni fog? kikell próbálni...szvsz nyisd csak ki az UDP-t is!
+ ha jól látom a 6881-től 6999-ig is kikell...de sztem először csináld meg a 3724-et csak, és tesztelgesd! -
#1748 EZTtaláltam.
Itt a router nél csak TCP ír de UDP nem ír.
Szóval beírom a gép íp címét beírom a gép nevét és a TCP hez beírogatom ezeket és működni fog? -
#1747 sajna ez nem wow topik,így elég kevesen tudnak neked segíteni. mi lenne ha ott is megkérdeznéd? hátha többet tudnak segíteni mint én/mi.
esetleg kapcsold ki a laptopon a tűzfalat v nemtom... -
#1746 Laptop és asztali gép.
Laptop on szeretnék de azon jelentkeznek ezek a hibák.
Az asztali gépen nincs probléma. -
#1745 PC-n? mert te min játszol?? (Mac?) -
#1744 de csak játszok vele 10 percet és felmegy a LATENCYM vagy micsodám 500 és lagolok nagyon. Mondjuk PC-n ezt nem csináljak pedig az is router en van.
Ja és ez miatt kidob a szerver. -
#1743 a többi valszeg már elérte a max kapcsolatot...a seed szeróknál is megadják hány feltöltési kapcsolat lehet...lehet te már nem fértél be.(nekemis szokott ilyen lenni)
sztem nemkell nyitni neki semmitsem.nem indul el vagy mi??nem csatlakozik?? én régen wow-oztam,de nemkellett nyitni semmit! -
#1742 És a world of warcraft hoz nem tudod véletlenül mit kell megnyitni?
Amúgy az mitől lehet hogy az utorrent azt írja hogy az a port ami neki kell az nyitva van de seed elők közül 100ból mégis csak 20-30 hoz csatlakozik. -
#1741 jólvan kössz mindent! :) akkor mostmár tom mit kell venni ^^ -
#1740 igen... -
#1739 !? -
#1738 hát nem ezt akarom megvenni 1 csak 1 példa... :D amugy a wifit bekell dugni a konnektorba! -
#1737 lényegében igen. de ezt a teszveszt hanyagold...a PCI kártya elég ratyin néz ki ráadásul 3-4ezerért vadiujat kapsz.Edimax ftw... a router is max egy 5-10ezres tétel... -
#1736 TCP és UDP...nem UTP(ez a net kábel neve)
a portok pedig mint mondtad játékfüggőek...érdeklődj a játékok fórumán...(megjegyzem nekem eddig semmit nemkellett nyitogatni torrenten kívül.multi gamek mentek gond nélkül,max hamachi miatt ha kikellett nyitni mást) -
#1735 Na szóval ezt összekötöm a modemmel, és ezt a gépbe rakva rácsatlakozok a routerre!