Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Felteszek egy kérdést. Lehet olyat csinálni, hogy kicslezve a szolgáltatót a mostani 1MBites mikrohullámú netembõl csinálni mondjuk 2 vagy 4-et. Mert az antenna tudná azt mondták a 10Mbites netet is bírja. Néha ha ingadozik a rendszer tudok tölteni olyan 500Kb/s-mal, de csak pár percre. Nem lehetne vhogy megcsinálni, hogy végig olyan 4MBiten maradjon?
A routerbe belépsz ott tuti van security vagy hasonló menû, ahol a WPA meg ilyesmi titkosítások vannak, böngészõ lehet azért nem megy, mert a routerben a mac szûrés be van kapcsolva.
Van egy SMC Barricade WBR 14-G2, bekapcsoltam a mac szûrést, 3 gépbõl 2-n frankón megy, a harmadik gépen nincs net, ha router újraindul. Mitõl lehet ez? Az ominózus gép ilyenkor ip címet se kap dhcp-tõl, tiszta ufó címe van. Ha mac szûrést kikapcsolom, akkor minden oké azon a gépen is. Igen ám, de nem szeretem azokat az idegeneket, akik az én netemen lógnak.
Va egy usb adsl modemes internetem, eddig asztal pc volt. Van laptop is és ezen szeretném ha wirelessen menne a net. Ezt hogy lehetne megcsinálni? Elõri is thx
Nekem olyan problémám lenne, hogy vettem egy T-link Wireless routert és szakértõ beállította a routert és csatlakozni akarok..Na de ha csatlakozok asztali géppel, akkor már nem enged a laptoppal, és ha kapcsolódok laptoppal, akkor nem enged asztalival(A hibás felhaszn.név v. jelszónál elakad), szal így semmi megosztás nincs, amire ugye a router való😄..Am a laptop is egyenlõre vezetékesen van csatlakoztatva.
Nem tudja vki mi lehet a probléma??Köszi elõre!
Ket laptopok szeretnenek wireless segitsegevel csatlakozni ehhez a routerhez. Kabelon keresztul mar ki van probalva es rendesen szetosztja a nettet, most is kabelrol megy a nett. De van meg ket mas gep ami wirelessel szeretne csatlakozni. Ha valakai tudna segiteni akkor azt szepen megkoszonnem.
Ates84: Tippem szerint neked ADSL kapcsolatod lehet. Tehát a probléma abból adódik, hogy az ADSL asszimetrikus mivolta miatt a feltöltés lassítja a letöltést. Ergo mikor elindítod a torrentet és elkezdenek tölteni rólad, belassul az interneted. Ez ellen sok mindent nem tudsz tenni. Meg lehet próbálni a cFosspeed nevû programot ami némileg segíthet de sajnos magán az ADSL-en nem fog tudni. Tehát két dolog marad. 1 nem torrentezel, (vagy nagyon lekorlátozod a kliensben a feltöltést) 2. áttérsz valamilyen nem ADSL kapcsolatra.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Egy olyan problémám van, hogy wlan router mellett, ha torrentezek, akkor nagyon lassú a böngészés, és gyakran megszakadnak a böngészõs letöltések (pl youtube videok...)
A routerben be lehet állítani, hogy a böngészésnek nagyobb prioritása legyen?
PLS help!
THX
A következõ problémám lenne! Két napja vettem egy routert internet megosztás miatt. Sima kábeles Edimax. A gond az, hogy ha bekapcsolva hagyom a gépet pár órán keresztül, de nem használom a böngészõt, mondjuk konvetál vagy ilyesmi, akkor egyszerûen nem tölt be semmilyen oldalt, azt írja a Firefox is meg az IE is hogy nem talál semmit. Csak ha újraindítom a gépet, akkor megy megint.<#rinya>#rinya> Viszont az ftp, vagy a widget-ek továbbra is elérik a netet. Ez meg hogy lehet? Légyszi segítsetek. <#csodalk>#csodalk> Kösssssssssz!
A meglévõ régi hálózat routere:
A wan részével nem foglalkozom mert mûködik hibátlanul.
Lan:
IP: 192.168.0.1
Alháló: 255.255.255.0
DHCP: letiltva.
IP kiosztás: 192.168.0.2 -tõl 192.168.0.10 -ig
Az új Belkin router:
Lan:
IP: 192.168.0.2
DHCP: letiltva
IP kiosztás: 192.168.0.10 -tõl 192.168.0.20 -ig
Wan: Bár nincs most rákötve a kábel!
Kapcsolat tipusa: Statikus
IP: 192.168.0.8
Alap átjáró: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
Wireless:
Channel and SSID:
Channel: 13
Kapcsolat: A és B
SSID: wireless
Security:
Mode: WPA/WPA2-Personal(PSK)
Authent.: WPA-PSK
Encryption: TKIP
Wireless Bridging:
Nincs beállítva
Use as Access Point:
Letiltva
Hát ennyi nagy vonalakban, segítsetek, hogy mit toltam el, és mit állítsak be a gépen, hogy a rádiós részen keresztül bejöjön a net és lássam a többi gépet a hálózaton!
Köszi elõre is ,sziaszok Laci
Tom, hogy ez nem Routeres kérdés, de azt meg tudnátok mondani, hogyha nem tudom a gépen portszámát, de az IP címét igen, akkor azt hogy lehet megézni, mert kéne nagyon a portszám a Limewirehoz?! Léci segítsetek!
Asus P5Q Deluxe Core 2 E8500 4GB RAM ATi HD 4850
Kérdésem lenne hogy mi az a "Connect-on-demand" ???<#nemtudom>#nemtudom>
Lenne egy érdekes problémám. Nemrég vettem egy új routert, amihez most egy sima szgép, és Wlanon egy notebook csatlakozik. Múltkor TotalCommanderrel FTP-re akartam feltölteni a notebookról, de nem akart menni, csatlakozás után, a feltöltési sebesség nem akart 0 fölé menni.Állítgattam TC-ben a kapcsolat beállításain. Kikapcsoltam a passzív módot, és megpróbáltam újra a feltöltést, nem ment. Visszakapcsoltam a passzív módot, és megpróbáltam újra a feltöltést, és furcsa módon ment, de csak úgy 10-15 percig, mikor a feltöltési sebesség újra leesett 0-ra. Újracsatlakozás, megint nem megy. Átállítom nem passzív módra, megint próba, megint nem megy. Visszaállítom passzívra, és megint megy, de megint csak 10-15 percig.Ezután megpróbáltam az asztali gépen, és ott ment rendesen.
De nemrég újraraktam a winfost az asztali gépen, és azóta ott is a fent vázolt probléma lép fel.
Kipróbáltam flaxhfxp-vel is, de azzal se megy, csak ha végigjátszom ezt a passzív mód ki be kapcsolás dolgot. A routeren be van álítva a portforward az aktuális gépre, és a tûzfalban is engedélyeve vannak a progik, de a feltöltés továbbra se jó.
Érdekes még ,hogy a passzív mód ki be kapcsolás csak akkor használ, ha
átállítás után megpróbálok feltölteni. Ha kikapcsolom a passzívot, majd újra be, és közbe nem próbáltam feltölteni, akkor mikor újra bekapcsolom a passszív módot a már fent vázolt 0 sebesség jön elõ.
Vmi ötlet? A router egy Asus WL-520GC. (a korábbi routerrel nem volt ilyen gond)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Lenne egy két kérdésem. Van egy Linksys BEFSR41 ver 4.2 routerem. Az egyik kérdésem az lenne h a DHCP tábla miért üres mikor engedélyezve van a DHCP és 2 gép is van rákötve. A másik kérdésem pedig az lenne hogy arról a géprõl amelyikrõl be lett állítva a router olyan 2 perces ciklusokban kiírja a windows hogy nincs bedugva a hálózatkábel. Mindkét esetben a problémák alatt van internet.
Kössz elõre is
dlink rúter, viszont mikor nem használom a netet, ergo kivan kapcsolva a gép, majd bekapcsolom, olyan, mintha elaludt volna ezalatt... egy év mire használható netem lesz...
viszont ha "bemelegszik" akkor minden jol megy...
lehetséges ez?
//sry ,újra felteszem, talán most látogatja olyan is aki tud rá megoldást
Van egy X-Micro WLAN 11g Broadband Routerem.
Beirtam az ip címét és a (web alapú konfigurációs felületen) a beállitásoknál valamit elálitottam, azóta nem enged a beállitásokhoz menni és nem mindig tudok kapcsolódni a netre.
Az megvan, hogy, hol állitottam el vissza szeretném állitani, de nemszeretném resetelni.
Tudtok valami jó módot hogy hogy lehetne elérni máshogy a beállitásokat vagy visszaállitani?
figyi.... routert és gépet összekötni nem gáz hogy crosslink kábel? vagy cseréljem simára?
köszi!
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
Szerintetek ez a Router jo lenne arra hogy az x360-t rá kössem me nekem kábel netem van, és hogy fel birjak menni Live-ra?!
TP-Link
A következõ felaladat megoldásában szeretnék tõletek segítséget kérni.. Adott egy Linksys WRT54GL router (Firmware: DD-WRT) és 2 db SMC 7908VOWBRB VOIP router, amelyekkel hálózatot szeretnék kialakítani, a képen látható módon, úgy hogy legyen netmegosztás és a HAZ1 és HAZ2 gépei lássák egymást.. A WRT54GL (WLAN CLIENT) kliens módban mûködik és továbbítja a netet a két SMC routernek (HAZ1, HAZ2).. A probléma az, hogyha valamelyik SMC LAN portját kötöm össze a Linksys-el, akkor mûködik a netmegosztás, de csak switch-ként üzemel és nem megy a VOIP része, pedig szükség lenne rá.. ezért ha jól gondolom, az SMC-k WAN portján kellene összekötnöm a kliens LAN1 ill. LAN2 portjával, de úgy nem megy a net.. Az ehhez szükséges beállításokban szeretném, ha segítenétek.. Elõre is köszönöm!

vesztenivalód nincs 😊
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
HELP! Sikeresen behalt az Asus wl700ge routerem (miattam). Frissíteni akartam a szoftverét amit az asus honlapjáról töltöttem le, de valamiért nem csinálta végig, azóta se kép se hang. Még garis a készülék. Lehet valamit kezdeni még vele? vagy tegyem a szekrény lába alá ha billeg?
üdv
Janó
na én is sikerrel jártam... mûködik... MAC-adress klónozás okos dolog 😊
olyan kérdésem lenne még... routertõl asztali gépig crosslink kábel nem gáz? vagy jobb a sima patch kábel?
köszi!
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
ui: bocsi csak aszittem nagyon hülye vagyok hozzá.
A szolgáltatóm reggelte a szerverükön és egyböl igy megy a net. Nem kelett klonozni meg semmi.
az lenne a kérdésem, ha semmmit nem állitottam, csak quick setupba annyit hogy cablenetet keresse a router akkor most wifis vagy csak egyenlõre hálózati kábelen keresztül tudom használni.
Jó nekem a kábeles megoldás is csak mondták hogy le kell védeni a hálózatot. Ezt mindenesetben vagy ha csak bekapcsolom a wifi-t a router beállításánál?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
kérdés:
adott 1 asztali gép, és 1 laptop... vezetéknélküli netet akarok laptopra. Milyen az a router (wifi) ami megoldja a gondomat? Ócsó legyen 😊
köszi.