3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • BaliBoy
    Akkor első lépésként vezérlőpult->hálózati kapcsolatok->mindent törölj ki a hálókártyákon kívül. Vagy mindent kitörölsz majd újra indítod a géped és akkor csak a hálókártyák lesznek ott.
    Utána összedugod a rendszert. Wan portba a modemtől jövő kábelt Lan 1 portba pedig a számítógépet. És így próbáld újra konfigurálni a routert.
  • r4f1
    nem. msned van?
  • BaliBoy
    A gépeden törölted a kapcsolatot?
  • r4f1
    Szarvason lakok inviteles ADSL netem van.
  • Carlos
    ezzel igy nemsokra megyünk. Mi baj, milyen net, milyen kapcsolat?
    Ez kábé ilyen (autószerelős példa):
    Megtankoltam az autót, a szélvédőt is lemostam, de nem indul be.
  • BaliBoy
    Először is milyen neted van?
  • r4f1
    sziasztok!
    Most vettem egy TP-LINK TL-WR542G routert
    a quick setupos dolog megvolt.beállítottam a PPPoE-s dolgot. felhasználónév, jelszó kis és nagy betűre ügyelve. de hiába. nincs valamiért internet. most visszadugtam a modemet és úgy netezek.
    PLEASE HELP!
  • Carlos
    Szerintem nem.
    Ahhoz komolyabb router kell.
  • Atrium
    sziasztok, van egy t-online adsl előfizetésem, azt szeretném kérdezni hogy a routeren (SpeedTouch 780) be tudom-e állítani hogy melyik gépnek mennyi sávszélességet adjon? mert ha itt torrentezik valaki mellettem akkor mondjuk a 12k feltöltésből 12őt elfoglal és elég nehézkes úgy netezni is.
  • xxxdavidxxx
    Jól van menni fog ez sztem, nem lessz gond. jól leirtátok.köszi helo helo
  • BaliBoy
    Hát ne haragudj de ha az alapján nem megy amit leírtam akkor nem az angol tudással van a gond. Azt mondod összedugni össze tudtad, utána csak azokat kell követni amit leírtam...
  • xxxdavidxxx
    köszönöm szépen ezzel a segitséggel már biztosan menni fog miden !!!1000 hála nektek carlos&Baliboy
  • xxxdavidxxx
    Hát én olvasgatnám de angolul van és én németes vagyok és abból sem a legjobb, a képek alapján meg nehéz megcsinálni mivel ha valamit rosszul álltok be gondolom nagyon elrontok valamit. Higyjétek el nagyon nehéz ezt így beállítani egy laikusnak, már 2 napja ezzel szenvedek, de már elég jól haladok. Csak most megint nem mennek a beállitások. na mind1 azért köszönöm az eddigieket sziasztok
  • Carlos
    És NE irj semmit a service name mezőbe, mert akkor nem fog működni...
  • BaliBoy
    1. Összedugsz mindent az ábrák szerint.
    2. Böngészőbe: 192.168.1.1 -> username&password = admin
    3. Bal oldalt a menuben -> Quick setup ->next
    4. Wan Connection type = PPPoE -> next
    5. Következő oldalon beírod a Digitől kapott felh. nevet és jelszót. Vigyázz, a kis és nagy betű is számít! Semmi mást nem kell beírnod csak ezt a két adatot!!! -> next
    6. Kész.
  • Carlos
    192.168.1.1 be fog jönni, mert az nem net, hanem a router ip cime!
    Minden le van irva a users guide-ba!
    Olvasgasd!!!
  • xxxdavidxxx
    1lépés: legyen minden összedugva(router, modem, gép)de ha ezek összevannak net az nincs!2 lépés: irjam be a böngészőbe az Ip cimet. 3. lépés:és kodbja ahova bekell irni a username-t password-ot mindekettő legyen ugye admin??eddig jol mondom ??de most nekem ha összedugtam mindent és net nem volt ez az ip cimes beállitos oldal befog jönni attol még ??és digis netnél hogyan folytassam tovább a többi beállitást...mit hogyan kell??mit mire állitsak ??
  • BaliBoy
    User manual 10(3.2 Login)-13. o.
  • xxxdavidxxx
    azt hogyan kell??
  • BaliBoy
    IEEE1394 a Firewire.
    Routerben konfigurálva van a net?
  • xxxdavidxxx
    hát tényleg nem 2 helyi hálózat van mivel az eggyik valami 1394 es kapcsolat,tüzfal védi,1394 hálózati adapter.a másikat ugy irja le hogy helyi kapcsolat 5, csatlakoztatva, tűzfal védi Sis alapu pci gyors E...stb mindkettőnél meglehet nézni a Tcp/ip protokoll tulajdonságait.és mind kettőnél automatikus az ip cim keresése és a dns kiszolgálo cimének automatikus keresése! és mikor tegnap összedugtuk a routert, nem ment a net, pedig ezek a beállítások megvannak.
  • Carlos
    Két helyi hálózat érdekes lenne, mind1.
    Azért nemártana ha adnál valami konkrétumot.
    Ez kábé olyan, mintha az autószerelőnek annyit mondanál, hogy megállt az autó vagy hogy füstöl.
  • xxxdavidxxx
    Távsegítségen keresztül megnéztem neki és automatikusan vannak a dolgok, de a router nincs bedugva neki mivel akkor nincs net ..vagy ha most bedugná a routert akkor kidob egy uj hálózati valamit és annál kell engedélyezni az amutomatikust ip-t stb ..??mert neki van két helyi hálozat és mind kettőnél amutomatikus. és igy tegnap mikor néztük nem ment a net ...
  • xxxdavidxxx
    Ok.rendben.Remélem menni fog.Majd 1 re megyek át házzá és megnézem mit tudok kihozni belőle, ha valami nem megy jól majd írok rögtön.Köszönöm az eddigieket.szia
  • Carlos
    Arra rátérünk, ha nem megy.
    A routerben akkor kell túrkálni, ha wifi-zni szeretnél több gépen. Ott azért be kell állítani pár apróságot.
  • xxxdavidxxx
    De majd csak délután tudom ellenőrizni, barátnőméknél kell ezt megcsinálni.Othoni netemhez nem használok routert.De carlos ha ezek megvannak amiket irtál akkor mind a két gép ezek szerint fogja kapni a jelet??És menni fog rajta a net??Mert ez olyan egyszerűnek tűnik. sok helyen írják hogy böngészőbe bekell irni az ip cimet ott állítgatni, megadni a felhasználóit..stb. meg a MAc kodot . de ezek most akkor nem is kellenek?meg Klonozás stb pff azt sem tom mik ezek:-D
  • Carlos
    ellenőrizd, hogy megy-e.
  • xxxdavidxxx
    De tényleg jók a képek, segítettek valamit!!Automatikusan vannak állítva,megcsináltam eddig!!De utána mi jön??Már megy is a net a másik gépre??szval már jó a router kapcsolat??vagy még kell valamit csinálni?
  • Laceee
    de a képeket csak látja
  • BaliBoy
    Nem tud englisül.
  • Laceee
    TL-R460 user manual
  • Laceee
    hálózati kapcsolatok, jobb klikk a hálókártya ikonján, tulajdonságok, bejövő ablakban jelöld ki a TCP/IP Protocoll-t, tulajdonságok, itt legyen automatikusra állítva mind a kettő lehetőség
  • xxxdavidxxx
    Az összekötéssel nem volt gond,csak ahogy írtad Carlos hogy a pc ken az Ip-t állítsd dinamikus ...stb na onnantól nekem elveszik a fonal, hol kell ezt a dinamikus valamit állítani??mert írtad hogy pc ken de mégis valami parancssort lekell futtanni a futtatásban ??vagy rossz fele járok :-D ...neharagudj hogy ilyen béna vagyok és értetlen, csak hát én télleg nem csináltam még soha effélét és nem tom mit hol kell kezdeni.Megköszönném ha óvodás szinten leírnád nekem ezeket még1x,amit talán már megtudok érteni:-D És Baliboy kaptam papírokat csak minden angolul van :-P És hát nem az erősségem...
  • BaliBoy
    Copy-paste. ;)

xxxdavidxxx: Szerintem tuti kaptál user manualt a routerhez. Abban minden le van írva. Szerintem mindenki úgy kezdte a routerekkel való ismerkedést, hogy a user manualt áttanulmányozta.
  • Carlos
    Számítógépek, hálókártyák, kábelek gondolom megvannak. Ha nincs, akkor irány a bolt.
    A modemből érkező kábelt dugd be a router WAN/Uplink portjába. Aztán kell még a másik kábel (egyenes kötésű UTP (legalább Cat5e típusú)), ezeket dugd be a routered switch-ébe (1-2-esbe mondjuk) és a gépek hálókártyájába.
    A PC-ken az IP-t állítsd dinamikus/autómatikus/DHCP beállításra, hogy a router osszon ki IP cimeket. DNS ugyancsak autómatikus legyen.
    Ja, és ne irj semmit az Others és Services (vagymi) mezőbe a router beállításainál!

Nagyjából ennyi. Ha valami gondd van szólj!
  • xxxdavidxxx
    sziasztok!
    Abban szeretnék tanácsot kérni hogy digi netet szeretnék routerel megosztani,de nem tudom hogyan kell, a router amit vettem: TL-R460 és az ip cim nem tom hogy kell e de leirom : 192.168.1.1 , és ha kérhetném nagyon részletesen irjátok le lépésről lépésre, nagyon kezdő vagyok, fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Előre is köszönöm...
  • Carlos
    WAN Miniport-os. Azt te nevezted el valaminek. (Internet, ADSL, etc)
    Jobklikk tulajdonságok, /networking (nemtom mi magyarul), TCP/IP -> tulajdonságok/
  • Vardar
    Lehet, hogy hülyének nézel majd, de hálózati beállításokon belül hol?
  • Carlos
    Vezérlőpult, hálózati beállítások.
  • BaliBoy
    Miért?
    Fullos vagyok nem SMC eszközöket használok (hanem mondjuk Cisco-t)
    Csóri vagyok, jó az SMC is. :)