Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy D-Link Di 524-esem tegnap vettem és az lenne a kérdésem hogy hogy tudom összehozni a két gépünket?
Az egyiket vezetékkel kötném rá a másikat meg azzal az usb adapterrel amit adtak hozzá.
Leírná nekem valaki részletesen hogy hogy és mit kell beállítani?
Ja és igaz a két gép is tud majd egymásnak adatot küldeni?
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
"mostanában egyre többször van gondom a netemmel. Mégpedig egyre többször akadozik a net (Chello Extreme). A router (D-Link DIR-100) resetelésével megoldódik a probléma, de pár óra múlva megint akadozik. Szerintetek a router okozza a gondot? Van valami ötletetek, hogy lehetne kiküszöbölni?"
Azóta kipróbáltam a netet router nélkül is, és közvetlen kapcsolatnál nincs net akadozás, tehát valszeg a router a hibás. Valamint routerrel másfél perc míg betudok lépni a COD2-be, ezzel szemben router nélkül fél perc alatt bejutok. Érdekes helyzet. Két hónapig routerrel is jó volt a net, de két hete routerrel már nem lehet rendesen netezni. Van valami ötletetek? Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen, hogy oldotta meg?
Szóval akkor válasszam a kábelt, ha nagy méretû fájlokat másolok át és akkor továbbra is meglesz a sebesség..
Köszi a választ, akkor nem szenvedek vele sokáig.
Mert ez az elméleti, maximum elérhetõ sávszélesség.
Gyakorlatilag ennek töredéke érhetõ el.
Például: vezetéknélküli Internet-szolgáltatós ismerõseim mondták, hogy két, egymás mellett levõ eszközbõl 60-70 Mbit/sec-ot tudnak maximum kihozni - többet aligha.
Illetve gondolj bele: ezek a vezetéknélküli eszközök pont azon a frekvencián mûködnek mint a mikrohullámú sütõ. Ez azért fontos, mert erre a frekvencián levõ mikrohullámú sugárzásra nagy hatással van a víz (az emberi test 70%-a víz!).
Mi lehet a probléma, miért nincs meg a 108Mbit, amennyit elbír a router és az USB adapterek? Hozzáteszem, hogy kábelen megvan a 100Mbit.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Lenne egy nagy kérdésem. Új routert kell vennem az ADSL kapcsolat megosztásához, mert a régi tönkrement. Apám azt mondta, hogy vegyek kábel nélkülit, mert az praktikusabb. A kérdésem az, hogy ha én játszani szeretnék neten keresztül CS-t, akkor milyen befolyása lesz a pingre, ha kábel nélküli routerrel osztom meg?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egy Edimax BR6204WG routrrel szeretném megosztani a hálózatot, azonban az internetkapcsolat nem akar létrejönni. A Quick Install Guide alapján mindent beállítottam a routeren, mégis csak helyi hálózat van. A windows hálózati diagnosztika szerint az IP-vel vló kommunikációval van baj, a router logja pedig DNS restarting-t ír. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
A álaszt elõre is köszönöm!
az a gondom lenne h miután beállitottam a torrentem h ne legyek passziv a router miatt, azota nemtok dc-t használni, nemtok keresni meg ledob a hubokrol.
Kaptam oldal címeket beállitás miatt de semmit nemhasznált pedig ugy csináltam mindent ahogy leirták de semmi.....
VLKi egy részletes leirás helpet pliz mert már megõrülök h hetek ota ezzel szenvedek köszi
Vezetéknélküli a router? UTP kábellel kapcsolódsz? UTP-sbõl a legkisebb szabvány 10Mbites (10BaseT..) az nem lehet gond.
Virtual server-t beállítottál ? Vagy portforward? vagy DMZ szokott lenni.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Köszönöm a hozzászólást,valamennyit segített. Még csak annyit kérdeznék a témával kapcsolatban, hogy egy nagyon régi hálókártya van a gépben, amikor váltottam szolgáltatót ez nem lett kivéve a gépbõl. Van ugyan integrált kártya a gépben amit kipróbálok, ha ujratelepítem a redszert. Na szóval, lehet hogy a régi hálókártya miatt is tapasztalható ez a lassú feltöltés?
Akkor legközelebb próbáld majd meg beírni \\ nélkül. sok sikert hozzá😊 Elmondom, hogy akkor webszervert keres, nem pedig másik windows megosztott gépet.
Futtatásba
Intézõbe
TotalCommanderbe
így kell beírni, nem pedig ahogy te állítottad.
A mac-ba meg ne menjünk bele.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
De ha nekem nem hiszel olvasd el ezeket az oldalakat:
http://dslrendszerek.hu/adsl__asymmetrical.xdsl
http://www.sg.hu/cikkek/51278/atveres_az_adsl_savszelesseg_emeles
És részemrõl a vita lezárva!
Az ADSL technológia ütközik korlátba, nem a rézpár, de közel sem 30k-ba.
Sok szolgáltatónak van 1024 kbit/s-es feltöltéses csomagja és ez közel sem a vége a rézpárodnak. A vezeték két végén lévõ eszköz határozzák meg a sebességet nem a "huzal".
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Ott a t-nek az 1024 kbit/s-es feltöltése is...
Miért ne lehetne 30k-nál többel fel tölteni ADSL-el?
Kérdés, kérés...
Thomson SpeedTouch 780I WL nevü routert kaptam a t-comtól. Sikerült beállítanom, hogy aktív legyek utorrenten.
De viszont portot hozzárendelni már nem sikerült. A seed miatt kellene hozzárendelnem, mert 30k fölé nem megy a sebesség.
Van esetleg valaki hozzáértõ aki tudna segíteni?
Köszönöm a leírást van emailt.... [email protected] ez az email cimeme
Miért is lenne jobb? Nem MAC alapján keresel, kommunikálsz a hálózatban...
Az biztos, hogy nehezebben módosítható átlag usernek és viszonylag állandó, de hogy jobb lenne kommunikálásra...
Nem a böngészõbe kell írni és nem kell "\\"
amúgy \\
IP a legtisztább, legcélravezetõbb azonosítója egy gépnek.
Akkor inkább már ezt: \\
JAG1: nálam domainbe kellett léptetni a gépeket ahhoz, hogy lássam a többi gépet annak ellenére, hogy volt net mindenhol
Ha DHCP adja az IP-t, akkor egyértelmû, hogy azonos csoportot fog osztani.
Mást nem is tud.
Ezt mindkét gépen csináld meg.
Aztán vagy beírod a címsorba a másik gép IP-jét, vagy a hálózati helyeknél megjelenik magától a megosztott vinyó.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Felépített lokális gépen egy proxy szervert, a böngészõben + egyéb progiban az õ portját kellett csak beállítani, meg a localhostot és ment jól.
Fejlesztések után nekem nem ment.( új verzió meg anyámkínja volt vele)
Nem az "aktívságommal" van baj, az mûködik.
Azt szeretném elérni, hogy tudjam cseréltetni a Tor pluginnal azt az IP-t amit a weboldalak "látnak".
De mivel routerem van ezért nem igazán mûködik csak úgy.
Speedway: DHCP-vel létre kell hozni egy domain nevet a router menüjében, mind a két gépet be kell léptetni a domainbe és meg kell osztani a hálózaton a vinyót vagy egy könyvtárat amibe lehet másolgatni.
Legalábbis nálam így mûködik.
lenne egy problémám
azt szeretném kérdezni hogy van 2 gép amit routerrel akarok összekapcsolni
eddig megy is van mindkettõn net, csak azt hogy lehet hogy tudjak egyikrõl adatokat küldeni a másikra
válaszokat elõre is köszönöm
Iveco Stralis Polska----------kró³ Marek
Ha nem használja a port forwarding-ot, akkor csak passzívan tud csatlakozni és az csak hátrányokkal jár a fájlcserélõ rendszereken (DC és bittorent).
A lényeg, hogy a általában a port forwarding-ot nem elég csak egy programhoz megcsinálni, mert általában mindegyik ilyen program más-más portot használ. Ezért minden ilyen portot (vagy port-tartományt) forward-olni kell, ha minden esetben aktív csatlakozást akarsz.
ugyhogy eselyed van, csak rajtad mulik
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Netgear/WPN824/StrongDC++.htm
az a problémám lenne h 2napja elkezdtem torrentezni és miatta átkellett állitanom dolgokat h ne legyek passziv, és most akartam haszálni a strongdc-t de csak a hublistákig jutottam el nem nyitott meg egy hubot se vagyis addig jutot h kapcsolodva.
Netgear Rangemax wpn824-es routerem van, segitsetek léccives, a progiba külön portot nyitottam meg a gépen is a tüzfal kivételeknél meg a routerben is megadtam virtual servert vagy forwarding dolgot!!!!!
help nagyon kéne pliz
Viszont ami a gond, hogy router mögött vagyok és nem mûködik.
Van esélyem, hogy meg lehet oldani vagy nincs?
Egy kis segitségre lenne szükségem.Egy D-Link 601-es routerem van,és egy asztali pc és egy notebook között osztja meg a netet.Azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan lehet elérni hogy a 2 gép lássa egymást.A válaszokat elõre is nagyon köszönöm!
Üdv. és szép napot mindenkinek!
(Vagy: Start menü - Futtatás - cmd és ENTER)
Az így kilistázott IP-címek közül az "Alapértelmezett átjáró" a router IP-címe.
Ha esetleg azt írja ki, hogy a hálózat nem elérhetõ, akkor valami olyasmi probléma lehet, hogy nem jó a hálózati kártya (esetleg alaplapra integrált hálókártya) drivere.
Vagy UTP patch kábel helyett UTP cross kábellel lett összekötve a gép a routerrel (patch kábel kell).
Vagy esetleg - végsõ gondolatként - rossz helyre lett dugva a kábel...