3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Carlos
    No. Akkor most mi a probléma?
    Mi történik, mit ír ki, ilyesmik.
  • Maximus4
    Ez világos,nem is erre gondoltam de már tárgytalan,mert rájöttem,hogy hülyeséget kérdeztem csak közbe próbálkoztam megint de lószar:(
  • Carlos
    Nomármost.
    Kicsit nem értem, hogy mit kell a routerben piszkálni. Én úgy szoktam, hogy a kliens gépen elinditom a Hálózataim jobbklikk tulajdonságok majd új csatlakozás csatlakozás a netre, majd manuális beállítás, opcionálisan középső vagy alsó (mindig legyen net, vagy csatlakozni kell) majd a felh. név és jelszó és kész.

(ezt minden gépen meg kell ami a netre akar kimenni)
  • Maximus4
    Externetem van.Lenne még két debill kérdésem.1.Új kapcsolatot nem kell csinálni ugye?2.Ha esetleg sikerül beüzemelnem a routert akkor a másik gép amivel még össze akarom dugni azon is ezt el kell játszani?
  • Carlos
    Tudni kéne, hogy milyen szolgáltatód van.
    Szerintem pppoe és a második képen az amit a szolgáltatótól kaptál felh. név és jelszó.
    Oda már nem az admin-os cucc kell.

/azé' a vindízeles háttérkép bebasz/
  • Maximus4
    Nem gondoltam volna,hogy ennyire hülye vagyok ehez de be kell látnom nincs mese.Szóval,run wizard,az időzóna beállítás még megy:)aztán jön ez,itt az első kell?Utána ha azt választom akkor meg ez,ide is az admin-t kell írni?Bocsi srácok de kezdek begolyózni.
  • Carlos
    Jó tudni, hogy a d-link-éknél nincs jelszó. Ma is tanultam újat! Köszi! :)
  • Maximus4
    Na akkor modem ki router vissza és próbálok csatlakozni megint:)Egyébként ha jól emlékszem valami 678-as hiba miatt nem csatlakozott és wan miniportos jött csak ki csatlakozás közben.
  • AlieN911
    Semmit. "X". Kilépsz és ennyi. Nekem visszajött az ablak, egyből firefox, bejött a net, és kész is.
    Akkor sikerült?
  • Maximus4
    Én vagyok a hülye,szóval megpróbáltam megint azt a böngészős módszert és sikerült.De,a run wizard-al megcsináltam a beállításokat aztán kiírta,hogy újraindítja a routert ez meg is történt aztán visszajött a varázslós ablak.Most ezután mit kell tenni,mert lámán próbáltam csatlakozni de nem sikerült.Be kell még állítani valamit?
  • AlieN911
    Ilyen volt nekem is az előző routeremnél. Nem ment, nem ment, egyszer csak bejött...Előtte jó volt. Nem tudom,hogy mi befolyásolja ezt.
    Nekem szerencsére elsőre ment.
  • Maximus4
    Megpróbálom akkor jelszó nélkül.Az a böngészős megoldás nem megy nekem,mert nem nyit meg semmit és a könyv is azt írja amit te,de mégse akar előjönni semmi.
  • AlieN911
    D-Link-ed van neked is nem? Felh: admin jelszó: nincs (legalábbis nekem...a könyvben ott üres, leírásba utánna pedig ottvan h. nem kell beírni semmit)
    Én ma csináltam meg, de nem a CD-s megoldást, ki se bontottam, összedugtam, WAN: net 1-2:be a gápeket, elindítottam az Internet Exp, beírtam h. http://192.168.0.1 itt szintén admin és nincs jelszó (szerintem a jelszó miatt nem megy neked) ez után pedig az oldal közepén van h. "Run wizzard" itt lefuttatod amit kér és kész :)
    (Mikor a jelszót kéri, azthiszem 2. lépés, akkor ne írj be semi, nyomj "Next")

Remélem így jó lesz :)
  • Maximus4
    Na szóval.A cd-ről probálom csinálni továbbra is,az elején végigvezet csatlakozók meg ledek helyes bekötéséről illetve világításáról.Aztán detectálja a routert,ez is megy.A következő kép ez ahol nem állítottam semmit,így néz ki,illetve az alap szolgáltató a matáv de annál sem működik az egész.Utána kérdezi az ominózus felhasználónevet és jelszót itt de bármit beírok amit te is javasoltál akkor utána 80%-nál ez a hibaüzenet jön be.Mi a kuki van?
  • KáZé
    ez így van, viszont a nagy gond az egésszel az, hogy előtte is routert használtunk csak más fajtát, és azzal ment a dolog.
  • AlieN911
    Hali!

Ilyen routerem van, D-Link DI-524 Nagyon meg vagyok vele elégedve, teljesít szépen, nem dobál, nem akadozik... 2 gépen net, online rádio, én gépemen + MSN torrent (9file van benn, ebből 6 megy is fel) és még TDU-ztam is, és nem dobált le a szerverről, MSN-t se dobta ki, mint eddig.
    Ajánlani tudom.
    Jah, és rámértem speedtest-tel mikor le volt terhelve, 30/30

• Carlos
    Ketten ugyanarról az IP-ről próbáltok játszani szerintem!
    (nem a privát IP-tek számít, hanem a publikus IP-tek (ahogyan az internet felől látszódtok)).
    Ezt állítani (tudtommal) nem lehet, a szolgáltatótól lehet kérvényezni IP címeket (plussz pénzért).
  • KáZé
    sziasztok! nemrég vettem egy Linksys WRT54GCv3 routert. Az előzővel minden oké volt, de ez kellett hogy tudjak wifizni. Viszont ott a gond, hogy codozni akarok és öcsémmel 2en nem tudunk ugyan arra a serverre felmenni, mert csak próbálkozik a cod de nem megy neki. ha öcsém lelép, akkor én azonnal fel tudok lépni a szerverre. Szóval mi lehet itt a gond és mit kéne átállítanom? Ha tud vki segíteni kérem segítsen! Előre is köszönöm!
  • Carlos
    Lehet, hogy akkor molyol valamit a szolgáltató router-e és az nem bírja a terhelést. Ha minden nap ekkor csinálja és csak ekkor, akkor nem nálad van a hiba.
  • Maximus4
    Ok köszi.Externet egy hete van szar 1 megás de érdekes,hogy minden álldott este 20:50 és 21:00 óra között szakadozik a net:(
  • Carlos
    Kúl. Akkor ha elakadsz, akkor majd ird le a gubancot.
    Milyen szolgáltató?
  • Maximus4
    Igen oda és a kábelek rendben vannak.
  • Carlos
    Kábelezés ok?
    A gép "internet" kábelét ugye nem a WAN portba dugtad hanem az egyik számozottba?
  • Maximus4
    Ezt már próbáltam,de hiába írtam be ip címet nem nyitott meg semmit.Azért próbáltam automatikusan a cd-ről csinálni.A lépések végén ha sikerülne akkor kell beírni már az ip címet a böngészőbe.Azért köszi,kipróbálom majd amiket írtál aztán ha nem megy jelentkezem:)
  • Carlos
    Reseteld a routert majd szerintem admin/admin, vagy root/root vagy kommerszen login/password.
    Ezek szoktak lenni.
    Szerintem ne a CD-vel molyolja, hanem dugj rá egy gépet és a 192.168.1.1-en megtalálod a router-t és ott konfigold be. (egyes modelleknél lehet 192.168.2.1) /böngészőt megnyit, majd ahova a www.sg.hu-t írod, oda told be a router ip címét).
    A gépen NE legyen megadva IP cím, legyen minden autómatikus (DHCP). Nemtom ez a router wifis-e, de ha igen, akkor először madzaggal csináld.
  • Maximus4
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.Van egy d-link 584t routerem és szeretném működésre bírni.Előre szólok segg hülye vagyok a dologhoz,szóval a hozzá kapott lemezzel kellene bekonfigurálni amivel el is jutok addig amíg megkérdezni a lakcímet ország szerint és a szolgáltatót.És utána pedig kér jelszót és felhasználó nevet ami alapba admin de nem fogadja el.Próbálja menteni a beállításokat de mindíg erre a kettőre hivatkozik,hogy hibás.A kérdésem milyen felhasználónevet és jelszót kell odaírni?
  • Carlos
    nm
  • HAYES
    Ok! Működik, köszi!
  • Carlos
    Szedd ki az IP címet és engedélyezd az autómatikus IP cím kiosztást! (DHCP).
    A default gateway is legyen autómatikus!
  • BaliBoy
    DHCP be van kapcsolava? IP címet miért írtál be a hálókártyádnak?
  • HAYES
    Hali!

Lehet hogy nem jó helyre írok, de ezt dobta ki a kereső.
    Az a problémám, hogy van egy tp-link tl-r402m típusú modemem, a leírás alapján beállítottam,ki is írta hogy a beállítás jó, csatlakozhatok az internetre. De hiába csatlakoznék, nincs net a gépen, és nem is tudok kiindulni semmiből hogy mi lehet a hiba, mert elvileg minden tökéletesen működik (Hálózati beállításoknál van minden, ip cím, alhálózati maszk stb., tűzfalat is kikapcsoltam.)

Akinek van valami sejtése, az írjon légyszi!

kösz!
  • Carlos
    Egyetértek!
    Később jól jöhet. Vagyha haver áthozza a laptopját.
  • Free
    mondod most. de a legtöb mobil berendezés támogatja már , a különböző multimédiás cuccokról nem is beszélve.

ha meg nem kell egyszerűen adminban kikapcsolod vagy a front panelen lévő gombbal.

azért mertem javasolni mert Linuxos firmwaret használ a cucc és nyílt forrású ezért sokkal dinamikusabban fejlődik az alá írt rendszer mint a gyári ciscos
  • Sil3nt
    nem kell wifi, felesleges...
  • Free
    egy pár ezrest dobj hozzá és inkább wrt54gl

:c)
  • Sil3nt
    sziasztok

60/30Mbit/s-es nethez ezt a vezetekes routert neztem ki: Linksys BEFSR41 3gep lesz radugva, de kb. egyszerre nem igen lesz hasznalva mind3. lenyeges, hogy nonstop megbizhato legyen es ha nem is szinkronba, de birja el a fent emlitett netsebesseget. megfelelo a valasztasom?
  • helliSh
    Sziasztok van egy MSI RG54G3 ruterem, és el van osztva a net állandóan 2 felé (egy wifi kapcsolat és egy utp). És úgy veszem észre hogy a ruter nem tudja rendesen megoldani az elosztást. Cfos Speed persze fenn van mind a két gépen, de ha azon a gépen töltenek le és mellete fel (le 500Kb/s fel 13kb/s) akkor én horibilis 200-300 a pingeket kapok. (Pl cs 1.6 ban egy css ben) Az internet pedig 8 megabites azaz 50kb/s el tud feltölteni és 750-780 Kb/s el le. Azaz ha a másik gépen töltenek attól nekem még marad 200-280 kb/s letöltés és 36 kb/s feltöltés, de mégis laggolok. Közben a cs használ 20-50Kb/s letöltést, és 5-10 kb/s feltöltést.

Ha valaki tud valami megoldást, a pingidő problémára azt nagyon megköszönném, ha privátba elküldené!
  • ACE
    Kihúzod a router-ből az UTP kábelt, és átdugod a gépedbem ha ADSL, akkor létrehozol PPPoE kapcsolatot, ha Cable, akkor már megy is elvileg, ha MAC address stimmel.
  • gretus94
    Helo!
    Szeretném a tp-link routeremet eltávolítani a gépemről, és vissza állítani a modemre a netet. Ezt hogyan tegyen?
    Előre is köszi a segítséget!
  • ToM1113
    Üdv!
    Inviteles netem van.(1mb/s)
    Van egy modemem : Dlink 360r
    ÉS van egy routerem : Dlink dir 100
    A problémám a következő lenne: a net rendszeresen megszakad pillanatokra online játék közben, de ha miután megszaakdtam és rögtön elinditom a firefoxot egyböl bejön a net.
    Van hogy jó 1-2 napig, és ne mszakad meg egyszer se, de van hogy szinte percenként szakadozik(egy pillanatra és utánna megint van net)
    Mióta kihúztam a routert és csak a modem van azóta nem szakadozik, csak néha felmegy a pingem online játék során (kb 700-999 re de csak ilyen kor is 1 pillanatra)
    Arouterre gyanakodtam hogy esetleg az a rossz, de kétségeim vannak, egyik ismerősöm azt mondta hogy nem hiszi hogy a routernek van baja mert nem lehet az hogy csak pillanatra szakad meg a net ha rossz a router.
    Valamit esetleg be kéne állitanom a routerrel kapcsolatban? hogyan és mit?
    Egyéb ötletek, hogy mi lehet a gond?
    Előre is köszönöm!