3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Carlos
    Sajnos lövésem sincs mi az az ADSL szűrő...
  • Maximus4
    Hát ha sokáig szarakszik akkor megpróbálom.És amit alatta kérdeztem az adsl szűrővel kapcsolatban lehetséges,hogy most nem kell?
  • Carlos
    Szerintem akkor lehet, hogy kavarog a tcp/ip rész.
    Ezt javasolnám is meg nem is, csak ha bátor vagy:

cmd-ben: netsh winsock reset
    (ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenőrzőt és a proxy-t ha van)
    (AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)
  • Maximus4
    Ja és még egy kiegészítés,hogy van amikor csak úgy áll helyre,hogy a Carlos álltal javasolt öntesztes ip címet pingelem.
  • Maximus4
    Fogalmam sincs,hogy milyen jellegű.Frissítek az sg-re és megint be kell jelentkeznem tehát gondolom szétkapcsol.Viszont,hogy ment mind a két gépen a net hangsúlyozom csak a böngészés semmi torrent meg ilyenek az adsl lámpa meg közbe iszonyat halványan világít.
  • AlieN911
    Ez az akadozás milyen jellegű?
    Nem lehet az h. a routered lekapcsolódik a szolgáltatóról? Bár sztem nem, mert nekem se csatlakozik le, úgy van beállítva.
  • Maximus4
    Kérdésem lenne megint:)Ma elég sokszor szakadozik a net.Amíg csak a modemem volt addig kellett adsl szűrő,most,hogy csak routerem van nem befolyásolhatja ez a szűrő a szakadozást?
  • AlieN911
    Mivel titkosítás nélkül, jelszó nélkül jó volt, ezért gondolom, hogy jó minden, csak a titkosítás részével van valami gebasz.
    Elméletileg ha routeremet WPA és az Omniát is WPA -ra teszem, akkor jó lesz? Majd kiderül valamikor, most 1 darabig nem lesz itt..
    Majd megnézem, köszi.
  • Carlos
    Pontosan ugyanazt a titkosítást állítsd be mindkettőnél. Válaszd a legobbat, amit a gagyibb még tud.
    SSID stimmel mindkettőn? Ugyanazon a vonalon (chanel) vannak? (omni és a router)
  • AlieN911
    Helló!

D-Link 524 ről van szó. WPA-PSK/WPA2-PSK mint a képen is látható, így van védve a hálózatom. Egy Samsung Omniával próbáltam rácsatlakozni, de nem ment. Beállítottam azon is ezt csak azon külön vannak szedve( WPA-WPA2 stb) Nem tudott rácsatlakozni.. Csatlakozott vagy 10 percig, de semmi.
    Leszedtem a titkosítást, úgy jó volt. Mit kéne csinálni, hogy jó legyen?
    Jelszó stimmelt. Itt a kép
  • Carlos
    nincs gond...
  • KáZé
    fúú ez a fos nem ér meg ennyi cicót, meg nem is akarlak nagyon feltartani. sztem hagyjuk a francba majd egyszer megoldódik vhogy. majd mindent átállítok rajta amit lehet és próbálkozok. köszönöm szépen a segítséged és az időt amit rámszántál! ;)
  • Carlos
    Hmmm....sajna annyira nem vágom az online multis játékok működését LAN környezetben témát...

Hogy is néz ki a hálótok? Milyen géppel akartok játszani és az hogyan kapcsolódik a hálózathoz?

Esetleg egy router reset majd újrakonfig?
    (tartsd nyomva a 30 másodpercig a reset gombot, majd húzd ki az energiakábelt. 30 másodperc múlva dugd vissza a kábelt és konfigold újra)
  • KáZé
    aha! a régi router is így volt belőve és gond nélkül ment az egész. most mondhatnád hogy dugjam vissza a régit, csak azért cseréltem azt le mert nem volt rajta wifi, és nekem a laptophoz pedig mostmár kell. szóval azzal működött az egész. kizárt hogy a játékban letiltották volna az egy ipről való csatlakozást, mert ezzel a routerrel egyszer valahogy "véletlenül" sikerült felmennem arra a serverre amin öcsém van. Elfelejtettem hogy úgyhagytam a codot, hogy csatlakozik, és közben állítgattam a routert, és mikor már meguntam mondom leszarom az egészet, akkor láttam meg hogy már egy ideje kapcsolódott a szerverhez. De fogalmam sincs hogy hogy csináltam. Szóval egyszer már sikerült a dolog, játszottunk is vele egy darabot. de azóta nem megy, és ez is vmi véletlen volt:D:D
  • Carlos
    A régi router-rel is a "mindig van net" módszert használtátok és úgy ment?
    Nem lehet, hogy a játékban tiltottak le azóta az egy ip-ről több felhasználós játékot?
  • KáZé
    szóval akkor van az adsl modemem amit beledugok a routerbe. a router kap tőle 1 ipt és az lesz a router ipje úgymond. de a router 2 másik ipt oszt ki a 2 gépnek hogy megkülönböztesse őket. eddig értem. és akkor te azt mondod, hogy úgy kéne megcsinálni hogy mind2 gép külön ipn legyen, tehát a router másikat kérjen, mac cím alapján. és ezt hogy lehet megcsinálni? tegyük fel hogy hogy több ip cím is kérhető a szolgáltatótól.
  • Carlos
    ahamm...én nem szeretem ezt a megoldást, dehát nem vagyunk egyformák. :D
    Szerintem az lehet a gond (ebben nagyon nem vagyok biztos csak tipp!!!)
    Hogy van a modem ebbe megy a routered a router ugye tartalmaz egy switch-et. Namost. Mivel a router kapásból csatlakozik ezért kér szépen egy IP cimet. Kap egyet a szolgáltatótól. Aztán jön az első gép aki nem kér ip-t, mert a routernek már van egy amivel előrhető a netről. Ezt szépen megjegyzi és kész. A másik ugyanez. Tehát azt az egy ip-t kapja mind a két gép amit a router kért és kapott.
    Esetleg, ha úgy csinálod, hogy a két gép csatlakozáskor kérjen IP-t akkor a router kér egyet, majd átadja a gépednek. Aztán kér egyet a másik is (megnézi a MAC cimet jé ez nem az előző akkor kérünk neki is) és kap egy másikat a másik számára. EZ CSAK DINAMIKUS IP KIOSZTÁSNÁL MŰKÖDIK, HA A SZOLGÁLTATÓTOK CSAK 1 CÍMET "ADOTT EL" NEKTEK AKKOR NEM MŰKÖDIK (akkor mindig ugyanazt az IP-t használjátok)!!!!!
    Lehet, hogy ez totál faszság... :)
  • KáZé
    hű de gyors vagy! :D T-Online ADSL van, a router miatt mindig van net, nem kell csatlakozni. a routeren van beállítva a pppoe és oda vannak beírva a kapcsolat adatai. tehát miután bekapcsol a gép már van is net.
  • Carlos
    Milyen neted van? Hogy csatalkozol?
    (csatlakozni kell, vagy mindig van net ha bekapcsolod a gépet?)
  • KáZé
    fogalmam sincs miért nem látszódik. a hamachit letiltottam a francba hogy ne zavarjon. úgyis lefuttattam az ipconfig -all parancsot és úgyis ugyan az van oda kiírva kivétel a hamachis részt.
  • Carlos
    Szivesen, örülök, hogy segíthettem!
  • Maximus4
    Szerintem a TCP/IP önteszt.Mert az első kettő pingelésre nem csinált semmit aztán megcsináltam azt az öntesztet és utána működött minden.Nagyon hálás vagyok,köszönöm!!!!!
  • Carlos
    Akkor miért nem látszódik az igazi kapcsolat az ipconfig -all-ban?

Maximus: szivesen! Melyik tipp volt a végén jó amivel sikerült helyrehozni a dolgokat?
  • Maximus4
    Nagyon köszönöm a segítségetCsak az a fura,hogy most a tálcán nincs kapcsolat ikon hiába van kipipálva az opció,de mindegy,tényleg köszi!
  • KáZé
    az csak véletlenül van ott, mert elfelejtettem kikapcsolni, de nem hamachin akarunk játszani hanem simán :D
  • Carlos
    Hamachi-hoz nem értek.
  • Carlos
    Csináld meg a kapcsolatot a másik gépen is úgy ahogy az elsőn.
    Aztán mást nem kell beállítani.
  • Maximus4
    Na már a routerről netezek:)Akkor ha rákötök egy másik gépet is akkor azon kell még valamit pöcsölni vagy nem?
  • KáZé
    ebben 100%ra igazad van, de én arra válaszoltam részben amit kérdeztél. nézd meg kérlek ezt a képet: kep

• Carlos
    Azért kérdeztem amit leírtam.
    Hogy segítsek, ha nem csinálod meg azokat a dolgokat amiket kérek?
  • KáZé
    itt csak a dhcpvel kiosztott ip cím látszódik, és azok az adatok amiket a router irányít. 192.168.1.100 a címem a másikan 192.168.1.101 de ez most mind1 mert ezt a router nyomja. valamint dns kiszolgáló van 2 ami még lényeges lehet. még annyi ezzel kapcsolatban, hogy a régi routerrel tudtunk ugyanazon a szerveren játszani, az újjal nem tudunk, tehát sztem a hibát nem itt kell keresni, hanem vmi router beállításban.
  • Carlos
    Nem lehetséges, hogy már van egy folyamatban lévő csatlakozásod, amire megpróbálsz rácsatlakozni kézzel?
  • Maximus4
    Elb*sztam a pinges dolgot,mindjárt megcsinálom újra:)Azt nem néztem mit ír ki mert én mindíg úgy csatlakozok,hogy a start menüből indítom a csatlakozást.
  • Carlos
    Nem értem.
    Hogy tudsz pingelni, ha nincs neted?
    Vagy van neted csak nem tudsz róla?
    A böngésző mit ír ki, hogyha elinditasz egy weblapot?
  • Maximus4
    Itt vannak a képek:
    1.
    2.
    3.
    4.
  • Carlos
    Egyet kérnék!
    Nézd meg a szerződésben, hogy milyen a szolgáltatótól hogy kapjátok az IP-t (dinamikusan, vagy statikusan kaptatok 1-et).
    Ha az nagyon nem megy, akkor nézd meg a két gépen (amik egyszerre vannak a neten), hogy milyen IP címetek van:
    cmd majd ipconfig -all
    Majd: ADSL vagy PPP vagy ilyesmi résznél:
    IP Address
    Ha ez mindkét gépen egyezik, akkor nincs mit tenni. Ha különböző, akkor majd kitalálunk valamit.
  • KáZé
    Carlos mivel te vagy itt az ész így visszanéznél egy pillanatra a 2080as hozzászólásomra? és ha van vmi jó 5leted akkor elmondanád? köszi!
  • Carlos
    Akkor olyat ne kérdezzek, hogy hálókártya telepítve? Kábelezés ok?

Más: ping, traceroute megy???
    ping maffiozo.hu
    tracert maffiozo.hu

(cmd parancssorban)

Ha ez megy de a net nem, akkor DNS probléma lehet.
    Ha a ping sem megy megy akkor ping 127.0.0.1 (ez a TCP/IP protokoll saját maga (önteszt)).
    Ha ez sem megy, akkor elszállt a TCP/IP, ezesetben:
    cmd-ben: netsh winsock reset
    (ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenőrzőt és a proxy-t ha van)
    (AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)
  • Carlos
    erről a wan miniportos 678-asról tudnál csinálni egy képet?

Fut valami zone alarm vagy egyéb ilyen hülyeség? Nem az tiltja a dolgokat?
  • Maximus4
    Megcsinálok mindent amit leírtam aztán kilépek a wizardból és próbálok csatlakozni de csak a wan miniportos ablak jön ki aztán 678-as hibaüzenet és ennyi:(