Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kabel15
Köszönöm!
A port okat honnan tudom meg? Vagy azt hol tudom megnézni hogy miket kell megnyitnom? és mi a külömbség a TCP és az UTP. kell lennie valamilyen egyezésnek?

BattleTag: kabel15#2672

Morphin
gyorsan összerakok egy szettet...
Routerek...
PCI vevõk
USB vevõk
sztem a PCI megbízhatóbb,és csak egyszer berakod beállítod és megy...én azt tapasztaltam, hogy az USB-s verziókkal(amellett,hogy drágábbak) több a baj...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Gomber
Figy és ez nem használható vevõegységnek: wifi

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Gomber
Na teszem fel pl. megveszem ezt! Összekötöm a modemmel...
Utána veszek még 1 vevõegységet, amit a szobámba bedugok, és így tudom fogni a netet, és ezt a vevõ1séget összekötöm a géppel, és tádá ott a net...
nos?

Gomber
húha 😄 olyan kábel jön ki az antennából amit csavarozni lehet(végét), sajna nem értek hozzá ennyire szval... amugy nem a nõvérem gépe, hanem az a folyosón van kinn...
Szval veszek 1 wifi router vevõ 1séget... beledugom a modembe a wifi-t, és a szobámba rakom a másikat, amit össze kapcsolok 1 kábellel a géppel!
És ugye a másik gépre ugyan ugy menni fog a net a kábelen keresztül?

Morphin
így már tisztább...rádióhullámos nethez,nemhogy nem értek,még nemis láttam,de ez végülis nem fontos.a kettéosztásnál milyeneke a kábelek végei?? utp kábel?? és ez az RJ45 vagy milyen csatis nem??szabványos patch kábelnek belekéne mennie.de mivel te nem akarsz kábelezni(furni,faragni hozzá) ezért kell a wifi router.
úgy fog kinézni, hogy az antennából megy a modembe,onnan a wifi routerbe.ahhoz hogy tudd venni a wifi jeleit neked is kell egy wifi vevõ,meg abba a gépbe is még aki akar csatizni rajtad kívül.nõvéred gépére is kell net? vagy már van? és hogy van összekötve,kábellel? mert akkor az maradhatna úgy...

Gomber
Na megpróbálom!
Ugye rádió hullámos netünk van, ami azt jeleneti hogy 1 antenna van a ház falán (ilyen kocka alakú). A nõvérem szobája elé lett felrakva, és az antenna mögött kifúrtak 1 lyukat, és bevezettek az antennából 1 kábelt. Na ennek a kábelnek a vége, ketté van osztva. Ugye mivel 2 van osztva, az 1ik fele össze van kötve 1 másik kábellel, ami bele megy a modembe, és a másik fele üres. A többi meg már nem fontos... a modem bele van dugva a gépbe, meg a konnektorba.
Nem tudom hogy ez jobban kivehetõ-e, megpróbáltam levenni róla minden felesleges dolgot:

2. KÉP

Morphin
az a probléma hogy nemtudom elképzelni mi hol van...írd le pontosan,vagy jobb rajzot csinálj,mert magamtól nemtudok lerajzolni/elképzelni egy olyan helyet amit még sosem láttam.amint tudom mi hol van,és mit hova akarsz eljuttatni,mik a célok,máris kitudunk találni rá vmit...

Gomber
ja és az 1 es gép, és modem nem 1szobában van... 😄 bocs a sok kommentért...

Gomber
Ja és az antenna az kültéren helyezkedik el...bár a rajzon nem nagyon láccik :S

Gomber
Ahol, a modem van az egy szoba, meg ahol a 2es gép van az is, és ahol az 1es gép van az a modem elõtti folyosó...

Gomber
huha, hát ezt nem nagyon értem :S eltudnád magyarázni szájbarágós módon please :S meg ha van idõd léci csinálj egy paintos rajzot is!

Morphin
IP adress, az a kliensed IP címe.oda beirod a tiédet(értelemszerûen erre nyitja ki a portokat)
TCP,UDP,ezek a játéktól,torrent klienstõl függnek...(beírod a portokat és kész)bekell vinni egyenként valszeg mindet...megvan hamar.ha megvan akkor mentsd el,újrainditja magát és ennyi...

Morphin
amelyik szobában van a modem,ahhoz a géphez kábellel,a 2. gépre meg wifi adapterrel megy át a net. a lényeg : 1.modem->2.wifi router->és innen megy ki a net annyi felé amennyi felé szeretnéd osztani...a rajzod kicsit más.

kabel15
Vezeték nélküli router. N es erõsségû.
Azzal át tudod vinni a netet.
>>>Az enyémre van valami megfejtés?<<< #1714

Morphin
UHH elég nagy a kuszaság...wifi router kell neked,ha falon át akarsz netezni...ez két külön lakás? vagy csak szoba?

Gomber
sziasztok!
nagyon sürgõsen segítségere lenne szükségem!
Vettem 1 gépet, ami egy másik szobában lett elhelyezve, és szeretném megoldani hogy vmien vezetnék nélküli vagy rádió hullámos nettel betudjam fogni arra is!
Mellékelek 1 rajzot, az egész rendszerrõl:

1.KÉP

Ugye ott van a net ketté osztó ami a rádióhullámos antennából jön ki!
Az egyik elvan foglalva, bele van dugva abba a modembe, ami a régi gépbe megy bele...(ja és az megmarad, mert mások használják)
Na és az lenne a kérdésem, hogy valahogy meglehetne-e oldani azt hogy semmi furás nélkül, netet varázsoljak az uj gépre 😄

Morphin
lehet MAC alapján van szûrve a wireless rész. enyémben is lehet,de én kikapcsoltam.környéken ugysincs senkinek gépe...(öregek) valszeg vmi beállítási dolog van elqrva nálad. nem ismerem a linksys kezelõfelületét,de keress Wireless menüpontot,vagy Security, esetleg Firewall,lehet ott van gebasz...nemtudom milyen helyen laksz,és milyen titkosítási dolgokat állítottál be,de azt is ellenõrizd h helyesen adtál-e meg mindent,mindenhol<#idiota><#vigyor2>

StephenKing
Linksys WRT54G router-rel van elosztva a net itthon, wifi-n nem lehet csak egy gép csatlakoztatva ha másik géppel is fel akarok menni a netre akkor nem kapcsolódik, mit kellene beállitani a routeren hogy több géppet is engedjen a wifi-re csatlakozni?

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

Sziasztok!
"AT-AR221E Cable/DSL Router (V1.00-E)" configját szeretném frissíteni. Tudnátok linket adni,-(V1.00-E)-kicsit avittnak tûnik.

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

kabel15
Ha ezek után van még valamilyen teendõm akkor azt is írjátok le plz.
Elõre is köszönöm!

kabel15
Köszi!
Idáig jutok el:

Nem tudom hogy mit hova írjak. Egy játékhoz kéne.
Remélem tudok segíteni egy magyarázattal.

Morphin
hmm megnem mondom neked pontosan, de olyasmit keress hogy port forwarding,vagy port triggering, már nemtudom...attól függ a játék éppen milyen portokat kér.állítsd be neki UDP meg TCP-re is.és elvileg jónak kell lennie!

nekem megoldódott a problémám egy vezetékes routerrel.3.5k ft, SMC, amire kell arra jó.még a kezelõfelülete is jobb mint a csöves US Robotics-nak.érdekes mert összeraktam mindent ahogy én elképzeltem.beállítottam mind2 routert,úgy h szeressék egymást,és a net is menjen mindehol.erre apu mondja hogy az úgy nem lesz jó,ne vitatkozzak,õ jobban tudja,20+éve a szakmában van.(apum jártasabb is ezekben a hálózati dolgokban,de most vmit nagyon elnézett) fél óráig állitgatott,aztán egyik helyen sem volt már net.téptem a hajam,de aztán végülis visszacsináltunk mindent úgy ahogy én csináltam,és müxik minden szépen,rendben^^

kabel15
mert odáig eljutok hogy a router en belül advanced és ott kijön nekem 24 kitölthetõ rész. de mindegyik egyforma. És nem tudom mit kéne bele írni.

kabel15
Multiplayer hez hól tudok port okat nyitni?

Free
WRT54GL Tomato firmware QOS

Csak ötlet hogy a tomato firmware több más típusú routeren is futtatható és biz szereti a sávszélesség managelést, akár MAC addresre szûrve akár ipre akár tartományokra akár portokra szóval poénra be lehet lõni.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

dee lehet sávszélességet osztani is, persze amelyik router támogatja.....

Morphin
hát nemtudom,amikor én akarok multizni,szólok többieknek h ne nagyon töltögessenek meg stb. mert akkor nekemis felmegy a pingem.4Mb-es az én netem is...nemtudom miért van így...bírnia kéne többet is valszeg,majd jön vmi okosabb ember,csak meg mondja mit és hogy. amúgy olyat nem lehet a routerekben,hogy megmondom mekkora arányokban ossza el a sávszélességet??tök jó feature lenne...

hell
1 kis segítségre volna szükségem, adott 2 gép 1 wifi-n 1 lanon csatlakoztatva TP LINK-es routerhez (napokban vásároltam) 4Mb-es neten szalad . Fõbb dolgokat beállítottam is rajta, annyira hogy megy mind 2 gépen a net, annyi gondom volna vele hogy mind 2 gépen játszanánk néha neten pl COD 2-4, CS 1.6 ....... s valamiért a ping egekbe szökik.
Milyen beállítás lehetne alkalmazni hogy jól mennyen ???
Halottam olyat hogy a DMZ-hez kellene beírni v.melyik IP-t, csak azt sajna nem tom mert van 1 pár a router status részbe.
Esetleg tudnátok ebben segíteni????

kabel15
nekem chello netem van le 256kb/s fel 128kb/s oldalakról mozilla val töltök is anyival. mikor még nem volt routerem akkor néhe jöttek a fájlok 250 el. most sajnos torrenteknél 90kb/s volt a max. de hivatalos oldalakról így is tudok tölteni 250 el.

Morphin
tényleg, sztem ez a 4MBit már lassú...kéne vmi nagyobb,megkérdem anyut mennyit fizetünk érte.amikor építkeztünk tavaly tavasszal akkor itt még csak ez volt a max. Invitelnél vagyunk. nemtudom van-e már valami új csomag,vagy más szolgáltató errefelé(ha van itt valami illetékes akkor mondja meg pls. : Csomád-on lakom, Fót mellett)

Morphin
attól függ mennyi a max letöltésed...nekem 4MBit-es a netem...a max olyan 480kb/s körül szokott lenni,néha felkuszik 500 fölé is, de az nagyritka. nekem a torrent is jön közel 400al amikor jól seedelik.és kevés a leecher.ha jól seedelt torrenteket töltesz akkor gyorsan jön. ha nem jön az összes letöltés torrentben 100al, akkor általában le is állítom.mert van egy átka az adsl netnek. a feltöltés levesz a letöltés sebességébõl is,(nemtudom az arányokat) és nekem ha fullon megy a torrent akkor eszméletlenül lelassul minden,ezértsem netezek olyankor<#vigyor2>

kabel15
szóval akkor így jól vagyok? mert végülis jönnek a cuccok 50kb/s el bár mellete töltök nem torrentröl is.

Morphin
nekem ez pont zárva van, mert az én torrentem egy másik porton kommunikál... itt egy kis szösszenet az egyik torrent oldalról:
,,Több esetben lehet egy felhasználó aktív. Például akkor, ha nincs se szoftveres, se hardveres tûzfala. De akkor is aktív, ha bármilyen tûzfala van, de a BitTorrent kliense által használt portot engedélyezi, nyitja a tûzfalon TCP-re és UDP-re egyaránt. Mindenki törekedjen arra, hogy aktív legyen, mert így tud tölteni passzív felhasználóktól is, ami nagy sebesség növekedést jelenthet."

kabel15
találtam az UTORRENT belül egy linket hogy vizsgálja meg és mindent rendben talált.itt írta ezt.

Ha esetleg nem mûködne a link ezt írja:
Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port 57629 on 86.101.168.139...

OK! Port 57629 is open and accepting connections.

You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

Morphin
akkor leszel teljesen aktív,hogyha nyitva vannak,mert akkor mégtöbb embertõl tudsz tölteni...most megnem mondom neked melyikeknek kell pontosan nyitva lenniük<#pardon1>, de nekem sokkal gyorsabb,így hogy aktív vagyok(így hívják nemtudom miért...)

Met:nagy a dilemma. ma visszaraktam mindent ahogy volt,van net mindenhol, kivéve az xboxon.(meglehetne oldani h a gépemrõl kapja a netet,csak nem akarom h a gép feleslegesen menjen) valszeg veszünk egy ilyen kimérõt amit linkeltél(vagy vmi asszem van is itthon amivel ki lehet mérni,mert mondta is fater) és aztán ahol szar ott ujrakábelezés...kb 2 helyen kell csak.mert nálam ugye jó.de ez is milyen,hugom szobájában két darab utp aljzat van.és egyik sem jó...vagy csak rosszul van felcímkézve az is lehet,én már semmin sem lepõdnék meg...

kabel15
Az lehetséges hogy nem kell PORT okat nyitni a torrentezéshez?
Mert átjött egyik ismerõsöm hogy megcsinálja de kiderült hogy nem kell.
Most vagy mi néztük el nagyon vagy tényleg nem kell csinálni vele semmit.

Met
Hogy lenne már jó?
Van egy ilyen kütyü amivel le lehet tesztelni a kábelt, egy normális számtech szervízesnek van ilyen, továbbra is úgy gondolom, hogy rosszul van bekötve, azért egy utp kábelt behúzásnál megszakítani nem egyszerû, nem azt mondom, hogy lehetetlen de nem olyan könnyen megoldható.
Tudom nem olyan eszelõsen drága a kábel, inkább a bosszúság és az, hogy szenvedni kell a behúzással, az a sok...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Morphin
a színeket néztem végig...amúgy sajnos nemjó ha a router meg az xbox MAC címe is ugyanaz...úgyhogy most egy ideig LIVE nélkül játszok a boxon.amíg ki nem találunk vmit...

Met
Az egy dolog, hogy szétszeded és megnézed nincsenek e kilazulva a drótok.
Lehet a szerelõ színre színt kötött de az nem mindig jó.

Morphin
na most visszaraktam mindent ahogy volt,többiek ne basztassanak hogy nincs net. megpróbálok egy olyat,hogy az xbox-ba beírom a router MAC címét,lehet emiatt dobja le a boxot a switch...mmint a modem a switchen keresztül...

Morphin
ezeket már ellenõriztük,építkezés után(másfél éve),amikor kijött az Invitel-tõl az adsl szerelõ(E Mercivel...)az magyarázta, hogy az aljzatok így meg ugy a szarok...fogtam magam,szétbontottam egymás után mindet,és jók voltak.mind1 ha már behúzunk újakat akkor ugyis mindet leellenõrizzük még1szer...sztem ez a kisebbik tétel,minthogy vegyek még1 routert,ami gondolom faszság is lenne.mennyi lehet 40m kábel? 4-5ezer forint? sõt annyi sem.majd apuval megbeszélem mi legyen...tesók már anyáznak h nincs net...bátyámnál pl.egyszer van másszor nincs...

Met
mielõtt még nekiálltok huzigálni lehet csak rosszul vannak bekötve az alljzatok, elõször azt nézzétek meg

Morphin
legszívesebben most elmennék a villanyszerelõhöz(kár h állítólag siófokon lakik) és belehúznám a fejébe az összes wifigecit,mert miatta kell ezt a szart használni.a kábel ezerszer egyszerûbb...itt a falban az aljat,bedugom,mûködik...de ez a faszkodás,hogy gyenge a jel stb...hihetetlen hogy most emiatt vagy újra kábelezünk mindent,vagy nemtudom már. a switch is vmiért szar.folyton megszakítja az xbox kábelét,ezért vittem fel a routert az adsl modemhez,most megy rendesen a net a boxon...még egy olyat találtam ki,hogy az adsl modemet lehozom valahogy a padlásról,de az is elég gány munka ha jól láttam,mmint a kábelezés...szal lehet az lesz hogy 30-40méter utp kábelt kezdhetünk is ki-be húzni a falakban...<#rinya><#kuss>

BaliBoy
Nem lényeg. Ha a routert belerakod egy 1 milis sûrû szövésû fém háló zsákba meg is szüntetheted a jelet ha a routernek nem elég nagy a kisugárzott teljesítménye. A vasbeton fal is nagyrészt a benne lévõ fémszerkezet miatt árnyékol.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Morphin
PCI-al gyenge a jel??nekem külön antennás van,és nagyon jó...nemkell vele faszkodni,egybõl megtalál mindent.EDIMAX usb-s szarja még viszonylag jó,mert annak is nagyobb antennája van az usb testen.de ez a kis Belkin mütyür,lószart se ér...EZ van bátyámnak!

Próbáltam. Sajnos az sem jó mert a szüleimnek szeretném a szomszédba és azzal olyan gyenge a jel, hogy nem is csatlakozik...
Morphin
USB-s szarokat dobjad a kukába...nekem 2 ment tönkre(belsõ kábel mind2nél ugyanott szakadt el) és a maradék 2 is haldoklik.vegyél PCI-ost!(ha lehet)

Sziasztok! Azzal a segítségkéréssel fordulok hozzátok, hogy az smc vezeték nélküli routeremre szeretném csatlakoztatni asztali gépem,usb-s adapterrel. A problémám, hogy csatlakozik és 4-5 perc után megáll az adatforgalom és nem történik semmi. A gép nem fagy le. Újra kapcsolódás után mûködik megint 4-5 percig. Kipróbáltam 3 usb-s adaptert 3 különbözõ gyártótól és ugyan ez történik. A laptopom beépített antennájával mûködik. Mi lehet a probléma? A válaszokat elõre is köszönöm!
Morphin
hmmm,nem csodálkozom hogy gyengül a jel miatta...csak érted nemtudom milyen vastag beton egy födém,de csak betonból van...meg ilyen olyan szerkezet erõsítõ dolgok,nemhiszem hogy fából vannak.és földszintrõl az emeletre meg simán felment a jel.és távolságban sincs messzebb most a router...mellesleg a Belkin-t hogy dícsérik,meg drága is... aztán egy kalap szar a hugom usb wifi stick-je.a hozzáadott program is egy f0s...