Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A port okat honnan tudom meg? Vagy azt hol tudom megnézni hogy miket kell megnyitnom? és mi a külömbség a TCP és az UTP. kell lennie valamilyen egyezésnek?
BattleTag: kabel15#2672
Routerek...
PCI vevõk
USB vevõk
sztem a PCI megbízhatóbb,és csak egyszer berakod beállítod és megy...én azt tapasztaltam, hogy az USB-s verziókkal(amellett,hogy drágábbak) több a baj...
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
Utána veszek még 1 vevõegységet, amit a szobámba bedugok, és így tudom fogni a netet, és ezt a vevõ1séget összekötöm a géppel, és tádá ott a net...
nos?
Szval veszek 1 wifi router vevõ 1séget... beledugom a modembe a wifi-t, és a szobámba rakom a másikat, amit össze kapcsolok 1 kábellel a géppel!
És ugye a másik gépre ugyan ugy menni fog a net a kábelen keresztül?
úgy fog kinézni, hogy az antennából megy a modembe,onnan a wifi routerbe.ahhoz hogy tudd venni a wifi jeleit neked is kell egy wifi vevõ,meg abba a gépbe is még aki akar csatizni rajtad kívül.nõvéred gépére is kell net? vagy már van? és hogy van összekötve,kábellel? mert akkor az maradhatna úgy...
Ugye rádió hullámos netünk van, ami azt jeleneti hogy 1 antenna van a ház falán (ilyen kocka alakú). A nõvérem szobája elé lett felrakva, és az antenna mögött kifúrtak 1 lyukat, és bevezettek az antennából 1 kábelt. Na ennek a kábelnek a vége, ketté van osztva. Ugye mivel 2 van osztva, az 1ik fele össze van kötve 1 másik kábellel, ami bele megy a modembe, és a másik fele üres. A többi meg már nem fontos... a modem bele van dugva a gépbe, meg a konnektorba.
Nem tudom hogy ez jobban kivehetõ-e, megpróbáltam levenni róla minden felesleges dolgot:
2. KÉP
TCP,UDP,ezek a játéktól,torrent klienstõl függnek...(beírod a portokat és kész)bekell vinni egyenként valszeg mindet...megvan hamar.ha megvan akkor mentsd el,újrainditja magát és ennyi...
Azzal át tudod vinni a netet.
>>>Az enyémre van valami megfejtés?<<< #1714
nagyon sürgõsen segítségere lenne szükségem!
Vettem 1 gépet, ami egy másik szobában lett elhelyezve, és szeretném megoldani hogy vmien vezetnék nélküli vagy rádió hullámos nettel betudjam fogni arra is!
Mellékelek 1 rajzot, az egész rendszerrõl:
1.KÉP
Ugye ott van a net ketté osztó ami a rádióhullámos antennából jön ki!
Az egyik elvan foglalva, bele van dugva abba a modembe, ami a régi gépbe megy bele...(ja és az megmarad, mert mások használják)
Na és az lenne a kérdésem, hogy valahogy meglehetne-e oldani azt hogy semmi furás nélkül, netet varázsoljak az uj gépre 😄
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
"AT-AR221E Cable/DSL Router (V1.00-E)" configját szeretném frissíteni. Tudnátok linket adni,-(V1.00-E)-kicsit avittnak tûnik.
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
Elõre is köszönöm!
Idáig jutok el:
Nem tudom hogy mit hova írjak. Egy játékhoz kéne.
Remélem tudok segíteni egy magyarázattal.
nekem megoldódott a problémám egy vezetékes routerrel.3.5k ft, SMC, amire kell arra jó.még a kezelõfelülete is jobb mint a csöves US Robotics-nak.érdekes mert összeraktam mindent ahogy én elképzeltem.beállítottam mind2 routert,úgy h szeressék egymást,és a net is menjen mindehol.erre apu mondja hogy az úgy nem lesz jó,ne vitatkozzak,õ jobban tudja,20+éve a szakmában van.(apum jártasabb is ezekben a hálózati dolgokban,de most vmit nagyon elnézett) fél óráig állitgatott,aztán egyik helyen sem volt már net.téptem a hajam,de aztán végülis visszacsináltunk mindent úgy ahogy én csináltam,és müxik minden szépen,rendben^^
Csak ötlet hogy a tomato firmware több más típusú routeren is futtatható és biz szereti a sávszélesség managelést, akár MAC addresre szûrve akár ipre akár tartományokra akár portokra szóval poénra be lehet lõni.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
1 kis segítségre volna szükségem, adott 2 gép 1 wifi-n 1 lanon csatlakoztatva TP LINK-es routerhez (napokban vásároltam) 4Mb-es neten szalad . Fõbb dolgokat beállítottam is rajta, annyira hogy megy mind 2 gépen a net, annyi gondom volna vele hogy mind 2 gépen játszanánk néha neten pl COD 2-4, CS 1.6 ....... s valamiért a ping egekbe szökik.
Milyen beállítás lehetne alkalmazni hogy jól mennyen ???
Halottam olyat hogy a DMZ-hez kellene beírni v.melyik IP-t, csak azt sajna nem tom mert van 1 pár a router status részbe.
Esetleg tudnátok ebben segíteni????
,,Több esetben lehet egy felhasználó aktív. Például akkor, ha nincs se szoftveres, se hardveres tûzfala. De akkor is aktív, ha bármilyen tûzfala van, de a BitTorrent kliense által használt portot engedélyezi, nyitja a tûzfalon TCP-re és UDP-re egyaránt. Mindenki törekedjen arra, hogy aktív legyen, mert így tud tölteni passzív felhasználóktól is, ami nagy sebesség növekedést jelenthet."
Ha esetleg nem mûködne a link ezt írja:
Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 57629 on 86.101.168.139...
OK! Port 57629 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.
Met:nagy a dilemma. ma visszaraktam mindent ahogy volt,van net mindenhol, kivéve az xboxon.(meglehetne oldani h a gépemrõl kapja a netet,csak nem akarom h a gép feleslegesen menjen) valszeg veszünk egy ilyen kimérõt amit linkeltél(vagy vmi asszem van is itthon amivel ki lehet mérni,mert mondta is fater) és aztán ahol szar ott ujrakábelezés...kb 2 helyen kell csak.mert nálam ugye jó.de ez is milyen,hugom szobájában két darab utp aljzat van.és egyik sem jó...vagy csak rosszul van felcímkézve az is lehet,én már semmin sem lepõdnék meg...
Mert átjött egyik ismerõsöm hogy megcsinálja de kiderült hogy nem kell.
Most vagy mi néztük el nagyon vagy tényleg nem kell csinálni vele semmit.
Van egy ilyen kütyü amivel le lehet tesztelni a kábelt, egy normális számtech szervízesnek van ilyen, továbbra is úgy gondolom, hogy rosszul van bekötve, azért egy utp kábelt behúzásnál megszakítani nem egyszerû, nem azt mondom, hogy lehetetlen de nem olyan könnyen megoldható.
Tudom nem olyan eszelõsen drága a kábel, inkább a bosszúság és az, hogy szenvedni kell a behúzással, az a sok...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Lehet a szerelõ színre színt kötött de az nem mindig jó.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End