Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
és kit érdekel milyen neted van. az összes net-hozzáférésnél többnyire(nemtom chello milyen) egy RJ45-ös csatin keresztül kapod a modembõl a jelet...most mit nem lehet ezen érteni. wifi-s modemet nemfogsz venni mert még villámhárítóra sincs pénz...fogalmazd már meg egyszer mennyi a keret,és mi a lóf4szt akarsz már végre, mert tényleg csak idegesítesz,és kiveszem a topikot a fav-közül,aztán majd írogat neked aki akar...<#lama><#csodalk>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
fííí relé?? egyéb biztonsági dolgok...manapság egy jól megcsinált elektromos hálózat mellett nem történhet ilyesmi...(túltöltés stb. villám miatt) amúgy mi pont domboldalon lakunk,szal nem valószínû h itt házakba csapjon a villám^^ nem mi vagyunk a legmagasabban<#idiota> hanem a fák...(bár jött már rám a szapora egy-egy viharkor, hogy ez : nagyon közel volt apukám<#hehe>)

Gomber
de nem érted meg hogy nekem rádióhullámos netem van, és a ház falára felvan akasztva egy fél méterszer fél méteres tégla "antenna" amin fogom a jelet... amugy nincs villám hárító! 😊 nincs rá pénz xD

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

BaliBoy
Semmit nem ér. Vagyis nem mindig használ a villámhárító. Egyik cimborámnak úgy halt meg a routere és az alaplapja, hogy a háló kábelen végigfutott az áram. A routert asszem valahogy megcsinálták szervízben, de az alaplap kuka lett.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Morphin
ha vihar van, miért ne legyen bedugva? nincs villámhárítótok vagy mi??...nekünk a padláson van a modem már másfél éve, télen hidegben,nyáron melegben. semmi baja. most egy router is van fennt,meg egy lennt. a routernek sincs baja...

Morphin
istenem...elõszöris ne baszdmegolj...sztem nemsokan szóltak hozzád rajtam kívül. ha meg nem tetszik, hogy már kicsit sok ez a variálás a te részedrõl akkor bocs.idegesítõ vagy egy idõ után.
mellesleg már mondták lentebb (azthiszem) hogy igen van modem ami routerként is tud mûködni,de nagyon drága...miért zavar téged ha két "tégla" lesz ott? és egy wifi routeren általában van kábel port is...4minimum.(változó)
<#taps><#wilting>

Gomber
Na végülis a pci-s hálozati kártyát megvettem, már csak 1 router kéne!
Tudtok ajánlani egy olyan wifis modemet, ami kábelmodemnek is lehet használni? És akkor nemkell két téglának ott virítania hanem a mostani modemet kicserélem arra!

Gomber
Mirõl beszélsz b+! Elöszõr wifit akartam, és utána furni...de mégis csak wifi lesz szerintem! Mivel van vhol 1 wifi router a körkényünkön és nincs rajta pw, ezért 1 ideig lopom onnan a netet, és majd ha lesz pénzem veszek 1 wifi routert! 😄
Amugy thx hixer! Amugy azért huzza ki mert mondták hogy ha vihar van akkor ne legyen bedugva, és minden viharnál kilett huzva még ilyen kis szar széjfúvásnál is ozt azóta rászokott erre h kihuza minden éjjel!
Akkor 1 szar...

Morphin
jah, 6rongyért...a srác elõször még fúrni akarta a falat,merhogy az a legolcsóbb
nemtudom hány éves lehet(14-15),de a mutterjának élettársát lenne a legegyszerûbb,legolcsóbb meggyõzni h ne húzza már ki azt a szart + a router...

Hixer
de ha ennyire nagy probléma bemenni és mindenképp le kell kapcsolni a modemet éjszakára akkor ez segíthet:

Távirányítós aljzat

ebbe dugjátok be elosztón a routert, modemet és távirányítóval kikapcsolhatjátok az aljzatot, emiatt minden cucc ami rá van kapcsolva nem fog áramhoz jutni, reggel meg bekapcsolod akár a szobádból, mer falon keresztül is mûxik elvileg. olcsóbb, mint egy új modem lenne és még mûködhet is... sõt vannak olyan automata aljzatok amin be lehet állítani idõt, hogy mittom reggel nyolctól este nyolcig menjen csak benne áram, manapság már nagyon profin lehet egy házat automatizálni, tiszta Iron Man.

de nem teljesen értem egyébként, nálatok miért van kihúzva a modem... ha amiatt, hogy munka céljából a saját gépét kösse rá akkor a router ezt megoldja, mer mindenkinek a gépét rá lehet kötni, és mindenkinek lesz nete egyszerre nem kell átdugni semmit
ha pedig a net elérést szeretné korlátozni, hogy ne lógjon a család egész éjjel a hálón, akkor egy ilyen automatizált távirányítós vagy idõbeállítós aljzat sokkal kényelmesebb megoldás, mint húzogatni egy kábelt...

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Hixer
ezt érti nyugi... vmiért kihúzza, de tényleg nincs sok értelme, max. a net elérés korlátozása

#1772: a multipléjer bizony menni fog

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Morphin
miért húzza ki?? miértnem lehet bekapcsolva hagyni?? alig eszik vmit...márha ez a gond...de ha a modem kivan kapcsolva,neked hiába lesz routered,az sem fog jelet kapni ha kivan kapcsolva a modem<#zavart2>

Gomber
Ja és ugye a multipléjer menni fog?

Gomber
Kössz de nem kelett volna így fogalmazni, mert elötte is megértettem csak akartam valami megoldást rá és azért eröltettem!
Na most ugye az anyám élettársa mindig kihúzza a modemet a nõvérem szobájában, és minden reggel átkellene hozzá mennem hogy bedugjam amikor alszik, és azért akartam a szobámba 1 külön modemet!
De akkor veszek 1 routert, kössz a segítséget am...

Morphin
én azért nem kapcsolnám ki azt a hardveres tûzfalat...nincs azzal semmi probléma!amióta routerem/~eim vannak nem használok szoftveres tûzfalat,teljesen ok minden...a gépem se zabálja meg egy k0cs0g tûzfal.szal hacsak nem vmi nagyon fontos dolog miatt kell lekapcsolni, én hagynám bekapcsolva...(te tudod)<#heureka>

Morphin
ennél csodálatosabb hasonlatot még nem láttam az "SG-s életemben"!!!<#eljen><#eplus2>na és mindezt hajnali 1óra1perckor...<#worship>
én már nem akartam lemenni ilyen szintre...(lehet lekellett volna, bár még õ b+-elt amikor kicsit odaszóltam,hogy elég a faszkodásból)
<#integet2>

Hixer
hogyan jöttél fel a netre?

egyébként lehet telepíteni kéne, lehet mûködik, mert neked is ilyen ready-made modemed van DSL-el mint nekem jött dobozban és már minden szent-lótúró be volt rajta állítva én persze megnyomtam a resetet, mer a használati útmutató követtem...
elõzõ post-ban kb látod, hogy kéne kinéznie a dolognak telefonkábel-->(szûrõ elosztó akármi, amit ott van mind1 nem lényeges)-->ADSL/kábel modem-->routerbe a WAN lyukba kell dugni a modembõl a kábelt--> a LAN lyukakba pedig a másik kábelt ami a géped/gépekhez megy

ha ez kész akkor most még nem kéne lennie netednek, ha megy akkor ugorhatsz egy bekezdést, ha nem a hálózati kapcsolatodnak megnézed a tulajdonságait (vezérlõpult/hálózati kapcsolatok/kiválasztod a kapcsolatot --> jobb klikk, tulajdonságok) és megnézed a TCP/IP protokoll tulajdonságait (kijelöl, tulajdonságok gomb), menj biztosra, hogy az Automatikus IP cím opció van kijelölve

megnyitsz egy böngészõt, a címsorba beírod, hogy "192.168.1.1" idézõjelek nélkül. kérni fog felhnevet/jelszót, ez a te routered esetében admin/admin alapból, tudod majd módosítani.

bejön a router fõmenü, wizard-ban vagy a WAN menüpontot kitöltöd az internet szerzõdésedben leírtak szerint, (ha nem megy a net csak akkor nyúlsz ehhez persze) második lépésben kiválasztod milyen neted van, kábel a Cable, FIxed-IP xDSL, ha fix IP címed van, mittom, a WAN menüpontban még van olyan lehetõség is, hogy Dynamic IP address, nekem pl ez kell, mert a modemben van beállítva a login és minden beállítás, amihez nem kell nyúlnom õk állították be, de én is be tudom.

eelvileg a status menüpontban connected kell legyen és akkor már a bögészõben ha megnyitsz egy másik lapot kell mennie a netnek... ha eddig nem ment. a tûzfalat értelemszerûen a Firewall opcióban tudod kikapcsolni, de ez mind le van írva a használati útmutatóban amit letölthetsz az ASUS honlapjáról. (minden pipát kiszedsz vagy minden alopciónál kikapcsolod az enable mezõt, ezt már megnézheted magadnak)

angol teljes használati útmutató itten
magyar gyor üzembehelyezési útmutató itten-e

Hixer
nem lesz jó. emiatt:

a switch olyan mint egy elágazás egy vízvezetékben, a router meg olyan mint a vízmûvek, a modem meg egy vízgyûjtõ ami a patakból összegyûjti a vizet, kiszûri a halakat max. és onnan csõben folyik tovább a víz.

namost ha veszel switchet és rádugod a modemre az olyan mintha azt várnád, hogy a patakból hozzád jöjjön a tiszta víz azért mert beraktál egy elosztást... kell egy vízerõmû (tisztít, pumpál). Szal két egyszerû megoldás van:

1. két hálókártya van a gépedbe (vízbefolyó-kifolyó) az egyiken bejön a modembõl a "víz" a másikon kimegy a gépedbõl a "tisztított víz" ez bemegy egy switchbe "elágazik" és onnan több gépbe mehet tovább... körülményes megoldás és a gépednek be kell állandóan kapcsolva lennie, hogy a többi gép elérje a netet (mennie kell a vízmûnek)

2. veszel egy router-t ami egy mini vízerõmû és az lesz állandóan bekapcsolva a géped helyett, abba megy be a modembõl a patakvíz, az "megtisztítja" "továbbpumpálja" és abba van bedugva a többi gép.

namost te két modemet szeretnél, két vízgyûjtõt, de minden vízgyûjtõhöz engedély kell(felhnév/jelszó), és ha az megvan rácsatolják a patakra, ha te kettõt csatolsz és csak egy felhnév/jelszavad van, nem fog mûködni, csak 1 engedélyed van a patakcsapolásra... sõt még akárm meg is kérdezhetnek, hogy ki akart itt ugyanolyan engedéllyel patakot csapolni, mer látják ám.
emellett, azt se fogja tudni a vízgyûjtõd a patak melyik része kell neked, mert nagyon nem mindegy ám, hogy WoW vagy a Hello Kitty! Online Adventures adatcsomagjait ("vízcseppeit") kapod-e meg.
nem jó... plusz egy új modem sokkal drágább, mint egy router.

szóval egyszerû a megoldás, hiába van az elosztón még egy lyuk, le van sz*rva.
egy routert (vízerõmûvet) beszerzel, arra dugod rá a modemet (vízgyûjtõ) meg az összes házban található gépet, a modem/router éjjel nappal menni fog, hacsak nincs áramszünet, így te éjjel nappal kapod a friss tiszta vizet, hacsak nincs áramszünet.

vannak olyan modemek amik egyszerre gyûjtik a vizet és tisztítják is, de ezek általában drágák és ritkák, nem beszélve arról, hogy bénábbak. ha a tied ilyen hurrá, de kétlem. nem találtam ilyen thomson kábelmodemet.
miben rosszabb az, hogy átmész, a modem mellé beraksz egy routert is ami akár még kisebb is és abból megy kábel a gépedhez, minthogy "mégegy kábelt bedugsz és átvezeted falon át..." nem kell a routeren kapcsolgatni meg dugdosni semmit miután beállítottad.

nah hát nem a legpontosabb leírás, de a lényeg érthetõ nem?

sziasztok!
kellene nekem egy kis segítség aki tud az légyszi segítsen mert fontos lenne nekem
vettem egy ASUS RX 3041 modellszámú routert
le szeretném kapcsolni a tûzfalát de a menüjébe nem jutok be
azt se tudom hogy kell -e telepíteni vagy nem
valaki légyszi segítsen!!!!
Morphin
mostmár végre eldönthetnéd mit akarsz...a modemeden nemcsak 1-1 be és kimenet van?? 1 az antennának, 1 pedig a kijövõ ethernet jel...abba te nemtudsz beledugni még1 kábelt(ha nem így van,akkor dugd csak bele hátha jó :S)...egy switch majdhogynem router áron van. vegyél egy kiba**ott routert és zárjuk le ezt a témát...mást nemtudok már hozzáfûzni...

Gomber
ha ezt veszem meg akk jólesz?

Gomber
figy és ugy nemjó ha a mostani tomson modembe beledugok még 1 kábelt és azt a falon át a gépembe?

Gomber
Tudom hogy nem ugyanaz nem vok ennyire hülye b+, de én úgy szeretném hogy a modemet ha bedugom a SAJÁT szobámba akkor legyen net, és ne keljen átmennem a nõvéremébe h bedugjam a routert... h miért az legyen a magánügyem

Morphin
most te vagy televagy felesleges modemekkel, vagy nem éretelek :S minek még1 modem, egyáltalán engedi a szolgáltatód?? sztem nem...2modem nem lehet egyszerre...mindenképp a router kell neked... (a router, és a modem nem ugyanaz,ha esetleg ebben a tévhitben élnél)

Gomber
Értem! Köszi a válaszokat!
De én ugy gondoltam hogy a másik felét is ugyan ugy bedugni 1 modembe, mint ami a mostani gépnél is van! Szóval ugye most igy van vhogy:
"m" a kép neve

CroftManor
Köszi, de azért Nem vagyok zöldfülû. <#vigyor0> Nem azért mentem a Saturnba, csak épp arra jártam haverokkal és benéztem h milyen áron vannak routerek.
A szolgáltatótól már volt kint szerelõ is, kicserélte a modemet, de ugyanúgy megszakad a net. A modemet minden nap kikapcsolom éjszakára. Szal még azt se lehet mondani, hogy szar az az IP cím, amin egész nap megy, mert általában ha megszakad a net, akkor kikapcsolom 2-3 percre a modemet és újraindítom.
Én a Ramirisban szoktam várásolni, meg a kedvenc boltom a User's-ben

Nothing is True, Everything is Permitted

Morphin
nem saturnban kell ilyesmit venni...3ezer forint környékérõl indul egy tök átlag vezetékes router, wifi meg 5-6tól kb. namost sztem a modemeddel lehet a baj,hisz az szakítja meg a kapcsolatot. ha veszel egy routert,akkor azzal ugyanugy megfog szakadni,hisz a router(benne van a nevében is...többfelé osztja a kapcsolatot,és menedzseli) kérdezd meg a szolgáltatót hogy mi a fax van, vagy kijön valaki, v elmondja mi a teendõ. újrainditani probálgattad a modemet?? esetleg huzd ki az aljzatból,hagy pihenjen kicsit!

egy jó bolt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
www.aqua.hu - van sok szakboltjuk...

BaliBoy
Nem fog mûködni. Ez egy passzív elosztó és tv jelet lehet vele szétosztani.

CroftManor
Hali
Olyan gondom van, hogy naponta többször is megszakad tök váratlanul a net. A modemen a 4 ledbõl a középsõ kettõ elszáll és szépen lassan bevillog újra mind a 4. Van hogy egy nap egy 5x el játsza és mindig kapcsolat bontásra kell mennem és újra csatlakozás.<#wow3> Állítólag ez azért van, mert a modem lekapcsolódik az IP címrõl.
Sógor mondta, h ha vennék egy routert, a modem mellé, akkor nem lenne többet ilyen problémám.
Sztetek is? ÉS ha igen, akkor milyen márkájút lenne érdemes venni? mert voltam múlt héten a Saturnban, de a legolcsóbb router 7-8 ezernél kezdõdött. Annyit meg nem akarok rákölteni.

Nothing is True, Everything is Permitted

Morphin
felesleges még1 modem...egy routert venni kell mindenképpen.vezetékest, vagy vezetéknélkülit(vagy switchet,bár nemtudom milyen a mostani modemed)egy router nem nagy tétel,most vettem 3ezer5ért egy vezetékes SMC-t,teljesen jó...az az elosztó csak az antenna jelét osztja el, de szimplán nemtudsz modem nélkül jelet venni az antennából!

Gomber
Köszi a választ! És ugy van most hogy az 1ik fele össze van kötve a modemmel, és az a modem a másik géppel, és ha a 2if felét összekötöm 1 másik modemmel és az az uj géppel, akkor lessz netem? mert nekem valaki azt mondta h ezt csak routerrel lehet megoldani, de akkor miért ágazik ketté ez az elsoztó... nem? amugy olyan olyan mint a kábeles... az antenna nem fontos csak a kábelek, szval ugy kell kezelni mint a kábel netet! megoldható hogy ne keljen router, hanem a másik felét összekötöm 1 másik modemmel ami az én szobámba lesz, és azt a gépemmel? ez a kérdésem 😄

Morphin
<#eljen>

BaliBoy
Koax.

Morphin
pff fingom sincs, de ha antennáról jön az valszeg coax kábel. mint említettem régebben,sosem láttam még rádiós netet...de az antenna olyasmi lehet mint a parabola gondolom.a fúrás sokkal olcsóbb, és a kábel nagyon egyszerû,megbízható dolog.énis most kis variálással de megoldottam h én gépemre ne wifin jöjjön a net. sokkal jobb!!! de ha nincs más akkor a wifi is megteszi...

Gomber
Sziasztok!
Moprhin, mégis csak a fúrás melett maradok mert nincs pénz wifire! 😄
És lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a neve annak a kábelnek ami belemegy ebbe az elosztóba, és aminek a másik vége 1 modembe majd!
Itt a neve; tris 210e + 1 kép:

Morphin
honnan tudjam hogy mûködni fog? kikell próbálni...szvsz nyisd csak ki az UDP-t is!

+ ha jól látom a 6881-tõl 6999-ig is kikell...de sztem elõször csináld meg a 3724-et csak, és tesztelgesd!

kabel15
EZTtaláltam.
Itt a router nél csak TCP ír de UDP nem ír.
Szóval beírom a gép íp címét beírom a gép nevét és a TCP hez beírogatom ezeket és mûködni fog?

BattleTag: kabel15#2672

Morphin
sajna ez nem wow topik,így elég kevesen tudnak neked segíteni. mi lenne ha ott is megkérdeznéd? hátha többet tudnak segíteni mint én/mi.
esetleg kapcsold ki a laptopon a tûzfalat v nemtom...

kabel15
Laptop és asztali gép.
Laptop on szeretnék de azon jelentkeznek ezek a hibák.
Az asztali gépen nincs probléma.

Morphin
PC-n? mert te min játszol?? (Mac?)

kabel15
de csak játszok vele 10 percet és felmegy a LATENCYM vagy micsodám 500 és lagolok nagyon. Mondjuk PC-n ezt nem csináljak pedig az is router en van.
Ja és ez miatt kidob a szerver.

Morphin
a többi valszeg már elérte a max kapcsolatot...a seed szeróknál is megadják hány feltöltési kapcsolat lehet...lehet te már nem fértél be.(nekemis szokott ilyen lenni)
sztem nemkell nyitni neki semmitsem.nem indul el vagy mi??nem csatlakozik?? én régen wow-oztam,de nemkellett nyitni semmit!

kabel15
És a world of warcraft hoz nem tudod véletlenül mit kell megnyitni?
Amúgy az mitõl lehet hogy az utorrent azt írja hogy az a port ami neki kell az nyitva van de seed elõk közül 100ból mégis csak 20-30 hoz csatlakozik.

Gomber
jólvan kössz mindent! 😊 akkor mostmár tom mit kell venni ^^

Morphin
igen...

Gomber
!?

Gomber
hát nem ezt akarom megvenni 1 csak 1 példa... 😄 amugy a wifit bekell dugni a konnektorba!

Morphin
lényegében igen. de ezt a teszveszt hanyagold...a PCI kártya elég ratyin néz ki ráadásul 3-4ezerért vadiujat kapsz.Edimax ftw... a router is max egy 5-10ezres tétel...

Morphin
TCP és UDP...nem UTP(ez a net kábel neve)
a portok pedig mint mondtad játékfüggõek...érdeklõdj a játékok fórumán...(megjegyzem nekem eddig semmit nemkellett nyitogatni torrenten kívül.multi gamek mentek gond nélkül,max hamachi miatt ha kikellett nyitni mást)

Gomber
Na szóval ezt összekötöm a modemmel, és ezt a gépbe rakva rácsatlakozok a routerre!