Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
mellesleg már mondták lentebb (azthiszem) hogy igen van modem ami routerként is tud mûködni,de nagyon drága...miért zavar téged ha két "tégla" lesz ott? és egy wifi routeren általában van kábel port is...4minimum.(változó)
<#taps>#taps><#wilting>#wilting>
Tudtok ajánlani egy olyan wifis modemet, ami kábelmodemnek is lehet használni? És akkor nemkell két téglának ott virítania hanem a mostani modemet kicserélem arra!
Amugy thx hixer! Amugy azért huzza ki mert mondták hogy ha vihar van akkor ne legyen bedugva, és minden viharnál kilett huzva még ilyen kis szar széjfúvásnál is ozt azóta rászokott erre h kihuza minden éjjel!
Akkor 1 szar...
nemtudom hány éves lehet(14-15),de a mutterjának élettársát lenne a legegyszerûbb,legolcsóbb meggyõzni h ne húzza már ki azt a szart + a router...
Távirányítós aljzat
ebbe dugjátok be elosztón a routert, modemet és távirányítóval kikapcsolhatjátok az aljzatot, emiatt minden cucc ami rá van kapcsolva nem fog áramhoz jutni, reggel meg bekapcsolod akár a szobádból, mer falon keresztül is mûxik elvileg. olcsóbb, mint egy új modem lenne és még mûködhet is... sõt vannak olyan automata aljzatok amin be lehet állítani idõt, hogy mittom reggel nyolctól este nyolcig menjen csak benne áram, manapság már nagyon profin lehet egy házat automatizálni, tiszta Iron Man.
de nem teljesen értem egyébként, nálatok miért van kihúzva a modem... ha amiatt, hogy munka céljából a saját gépét kösse rá akkor a router ezt megoldja, mer mindenkinek a gépét rá lehet kötni, és mindenkinek lesz nete egyszerre nem kell átdugni semmit
ha pedig a net elérést szeretné korlátozni, hogy ne lógjon a család egész éjjel a hálón, akkor egy ilyen automatizált távirányítós vagy idõbeállítós aljzat sokkal kényelmesebb megoldás, mint húzogatni egy kábelt...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
#1772: a multipléjer bizony menni fog
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Na most ugye az anyám élettársa mindig kihúzza a modemet a nõvérem szobájában, és minden reggel átkellene hozzá mennem hogy bedugjam amikor alszik, és azért akartam a szobámba 1 külön modemet!
De akkor veszek 1 routert, kössz a segítséget am...
én már nem akartam lemenni ilyen szintre...(lehet lekellett volna, bár még õ b+-elt amikor kicsit odaszóltam,hogy elég a faszkodásból)
<#integet2>#integet2>
egyébként lehet telepíteni kéne, lehet mûködik, mert neked is ilyen ready-made modemed van DSL-el mint nekem jött dobozban és már minden szent-lótúró be volt rajta állítva én persze megnyomtam a resetet, mer a használati útmutató követtem...
elõzõ post-ban kb látod, hogy kéne kinéznie a dolognak telefonkábel-->(szûrõ elosztó akármi, amit ott van mind1 nem lényeges)-->ADSL/kábel modem-->routerbe a WAN lyukba kell dugni a modembõl a kábelt--> a LAN lyukakba pedig a másik kábelt ami a géped/gépekhez megy
ha ez kész akkor most még nem kéne lennie netednek, ha megy akkor ugorhatsz egy bekezdést, ha nem a hálózati kapcsolatodnak megnézed a tulajdonságait (vezérlõpult/hálózati kapcsolatok/kiválasztod a kapcsolatot --> jobb klikk, tulajdonságok) és megnézed a TCP/IP protokoll tulajdonságait (kijelöl, tulajdonságok gomb), menj biztosra, hogy az Automatikus IP cím opció van kijelölve
megnyitsz egy böngészõt, a címsorba beírod, hogy "192.168.1.1" idézõjelek nélkül. kérni fog felhnevet/jelszót, ez a te routered esetében admin/admin alapból, tudod majd módosítani.
bejön a router fõmenü, wizard-ban vagy a WAN menüpontot kitöltöd az internet szerzõdésedben leírtak szerint, (ha nem megy a net csak akkor nyúlsz ehhez persze) második lépésben kiválasztod milyen neted van, kábel a Cable, FIxed-IP xDSL, ha fix IP címed van, mittom, a WAN menüpontban még van olyan lehetõség is, hogy Dynamic IP address, nekem pl ez kell, mert a modemben van beállítva a login és minden beállítás, amihez nem kell nyúlnom õk állították be, de én is be tudom.
eelvileg a status menüpontban connected kell legyen és akkor már a bögészõben ha megnyitsz egy másik lapot kell mennie a netnek... ha eddig nem ment. a tûzfalat értelemszerûen a Firewall opcióban tudod kikapcsolni, de ez mind le van írva a használati útmutatóban amit letölthetsz az ASUS honlapjáról. (minden pipát kiszedsz vagy minden alopciónál kikapcsolod az enable mezõt, ezt már megnézheted magadnak)
angol teljes használati útmutató itten
magyar gyor üzembehelyezési útmutató itten-e
a switch olyan mint egy elágazás egy vízvezetékben, a router meg olyan mint a vízmûvek, a modem meg egy vízgyûjtõ ami a patakból összegyûjti a vizet, kiszûri a halakat max. és onnan csõben folyik tovább a víz.
namost ha veszel switchet és rádugod a modemre az olyan mintha azt várnád, hogy a patakból hozzád jöjjön a tiszta víz azért mert beraktál egy elosztást... kell egy vízerõmû (tisztít, pumpál). Szal két egyszerû megoldás van:
1. két hálókártya van a gépedbe (vízbefolyó-kifolyó) az egyiken bejön a modembõl a "víz" a másikon kimegy a gépedbõl a "tisztított víz" ez bemegy egy switchbe "elágazik" és onnan több gépbe mehet tovább... körülményes megoldás és a gépednek be kell állandóan kapcsolva lennie, hogy a többi gép elérje a netet (mennie kell a vízmûnek)
2. veszel egy router-t ami egy mini vízerõmû és az lesz állandóan bekapcsolva a géped helyett, abba megy be a modembõl a patakvíz, az "megtisztítja" "továbbpumpálja" és abba van bedugva a többi gép.
namost te két modemet szeretnél, két vízgyûjtõt, de minden vízgyûjtõhöz engedély kell(felhnév/jelszó), és ha az megvan rácsatolják a patakra, ha te kettõt csatolsz és csak egy felhnév/jelszavad van, nem fog mûködni, csak 1 engedélyed van a patakcsapolásra... sõt még akárm meg is kérdezhetnek, hogy ki akart itt ugyanolyan engedéllyel patakot csapolni, mer látják ám.
emellett, azt se fogja tudni a vízgyûjtõd a patak melyik része kell neked, mert nagyon nem mindegy ám, hogy WoW vagy a Hello Kitty! Online Adventures adatcsomagjait ("vízcseppeit") kapod-e meg.
nem jó... plusz egy új modem sokkal drágább, mint egy router.
szóval egyszerû a megoldás, hiába van az elosztón még egy lyuk, le van sz*rva.
egy routert (vízerõmûvet) beszerzel, arra dugod rá a modemet (vízgyûjtõ) meg az összes házban található gépet, a modem/router éjjel nappal menni fog, hacsak nincs áramszünet, így te éjjel nappal kapod a friss tiszta vizet, hacsak nincs áramszünet.
vannak olyan modemek amik egyszerre gyûjtik a vizet és tisztítják is, de ezek általában drágák és ritkák, nem beszélve arról, hogy bénábbak. ha a tied ilyen hurrá, de kétlem. nem találtam ilyen thomson kábelmodemet.
miben rosszabb az, hogy átmész, a modem mellé beraksz egy routert is ami akár még kisebb is és abból megy kábel a gépedhez, minthogy "mégegy kábelt bedugsz és átvezeted falon át..." nem kell a routeren kapcsolgatni meg dugdosni semmit miután beállítottad.
nah hát nem a legpontosabb leírás, de a lényeg érthetõ nem?
kellene nekem egy kis segítség aki tud az légyszi segítsen mert fontos lenne nekem
vettem egy ASUS RX 3041 modellszámú routert
le szeretném kapcsolni a tûzfalát de a menüjébe nem jutok be
azt se tudom hogy kell -e telepíteni vagy nem
valaki légyszi segítsen!!!!
De én ugy gondoltam hogy a másik felét is ugyan ugy bedugni 1 modembe, mint ami a mostani gépnél is van! Szóval ugye most igy van vhogy:
"m" a kép neve
A szolgáltatótól már volt kint szerelõ is, kicserélte a modemet, de ugyanúgy megszakad a net. A modemet minden nap kikapcsolom éjszakára. Szal még azt se lehet mondani, hogy szar az az IP cím, amin egész nap megy, mert általában ha megszakad a net, akkor kikapcsolom 2-3 percre a modemet és újraindítom.
Én a Ramirisban szoktam várásolni, meg a kedvenc boltom a User's-ben
Nothing is True, Everything is Permitted
egy jó bolt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Olyan gondom van, hogy naponta többször is megszakad tök váratlanul a net. A modemen a 4 ledbõl a középsõ kettõ elszáll és szépen lassan bevillog újra mind a 4. Van hogy egy nap egy 5x el játsza és mindig kapcsolat bontásra kell mennem és újra csatlakozás.<#wow3>#wow3> Állítólag ez azért van, mert a modem lekapcsolódik az IP címrõl.
Sógor mondta, h ha vennék egy routert, a modem mellé, akkor nem lenne többet ilyen problémám.
Sztetek is? ÉS ha igen, akkor milyen márkájút lenne érdemes venni? mert voltam múlt héten a Saturnban, de a legolcsóbb router 7-8 ezernél kezdõdött. Annyit meg nem akarok rákölteni.
Nothing is True, Everything is Permitted
Moprhin, mégis csak a fúrás melett maradok mert nincs pénz wifire! 😄
És lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a neve annak a kábelnek ami belemegy ebbe az elosztóba, és aminek a másik vége 1 modembe majd!
Itt a neve; tris 210e + 1 kép:

+ ha jól látom a 6881-tõl 6999-ig is kikell...de sztem elõször csináld meg a 3724-et csak, és tesztelgesd!
Itt a router nél csak TCP ír de UDP nem ír.
Szóval beírom a gép íp címét beírom a gép nevét és a TCP hez beírogatom ezeket és mûködni fog?
BattleTag: kabel15#2672
esetleg kapcsold ki a laptopon a tûzfalat v nemtom...
Laptop on szeretnék de azon jelentkeznek ezek a hibák.
Az asztali gépen nincs probléma.
Ja és ez miatt kidob a szerver.
sztem nemkell nyitni neki semmitsem.nem indul el vagy mi??nem csatlakozik?? én régen wow-oztam,de nemkellett nyitni semmit!
Amúgy az mitõl lehet hogy az utorrent azt írja hogy az a port ami neki kell az nyitva van de seed elõk közül 100ból mégis csak 20-30 hoz csatlakozik.
a portok pedig mint mondtad játékfüggõek...érdeklõdj a játékok fórumán...(megjegyzem nekem eddig semmit nemkellett nyitogatni torrenten kívül.multi gamek mentek gond nélkül,max hamachi miatt ha kikellett nyitni mást)