3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#2214 Áram van? Kábelcsere? -
#2213 szép jó napot!olyan gondom lenne hogy ma cserélték ki a adsl modemünket egy DLINK dsl 2+ modem-re,és a TP-link routert nem tudom rácsatlakoztatni,hiába probálok mident nem megy valamiért.se a modemen se a routeren nem világit az ethernet felirat aminek kéne(ha van net)nem tudom mi lehet a gond,valaki segten ha tud!köszi -
#2212 Egy ilyen USB vevő van bedugva olyan mint egy pendrive.
Az történik hogy látja a kapcsolatot csak nem tud csatlakozni.
Kezd elegem lenni hülye routerből -
#2211 Másik port, másik kábel, másik hálókártya? -
#2210 Ami a laptopba be van dugva egység néha villan egyet akkor úgy jelzi mintha lenne net aztán elalszik és nincs -
#2209 Új problémám van!
Eddig volt egy másik vevő egység ami a LAPTOP ba volt dugva és volt rajta net.
Reggel kikapcsoltam majd be a routert és az a led ami jelzi hogy van e hálózat az nem éget. Újra kikapcsoltam majd be és most ég.
Viszont a laptop nem talál hálózatot mintha nem is lenne router pedig nem csináltam vele semmit.
-
#2208 Megoldódott :)
Nem tudom hogyan de sikerült :) -
#2207 Sziasztok lenne egy kis problémám.Van egy D-LInk DIR-635 routerem.
Tegnap rádugtam még 1 gépet LAN kábellel volt is net mind két gépen bár az eredetin egy 5 perc után elszált.
A gondom az lenne hogy ma lettem figyelmes arra hogy az utorrentem egy vörös kőr ! jellel van. Azt írja hogy a router blokkolja az adat forgalmat és hogy nyissak portot.
Némi segítséggel eljutottam idáig:
De innentől fogalmam sincs hogy hova mit írjak.
Eddig semmit nem csináltam a routerrel megvettem hazahoztam leírás alapján bekötöttem és ment minden az utorrent is aktív volt.
ha valaki ki tudná tölteni azt a képet ahogy ki kéne nézni és el tudná nekem küldeni vagy bármilyen úton módon tudna segíteni az kérem írjon.
Előre is köszönöm!
Üdv: Kabel15 -
#2206 Reset!
Tartsd benyomva a reset gombot 20 mp-ig, majd ezután áramtalanítsd 1 percre. Utánna mehet újra. -
#2205 Állítsd alaphelyzetbe ("reseteld ki") a routert. Ezzel elvesznek a beállításaid, de a beállított felhasználónév/jelszó is.
A router kézikönyvében le van írva hogyan kell tenni - általában egy kis lyukon keresztül hegyes végű tárggyal (tollal) be kell nyomni egy mikrokapcsolót, nyomva tartani pár másodpercig, majd elengedni. -
Camel23 #2204 Van egy elég hülye problémám...Ugye, ahhoz, hogy beállítsam a router-t tulajdonságait, be kell lépnem a 192.168.0.1-re. Na már most alapból a felhasználónév az admin, jelszó pedig nincsen. Viszont én ezeket átállítottam, és sajna nem emlékszem egyikre sem...Hogy lehet megcsinálni, hogy megint az adminos felhasználónév és a jelszónélküliség legyen? -
#2203 sdzép jó napot!olyan gondom lenne hogy ma cserélték ki a adsl modemünket egy DLINK dsl 2+ modem-re,és a TP-link routert nem tudom rácsatlakoztatni,hiába probálok mident nem megy valamiért.se a modemen se a routeren nem világit az ethernet felirat aminek kéne(ha van net)nem tudom mi lehet a gond,valaki segten ha tud!köszi -
#2202 1. A korlátozandó gépre felraksz egy célszoftvert, például netlimiter, speedlimiter, Traffic Shaper XP.
2. Ha olyan a routered, felraksz rá egy alternatív firmware-t (például Openwrt-t, Tomato-t, stb...), amin beállíthatsz QOS-t/traffic shapinget.
-
#2201 attól függ milyen router. pontosabban hogy milyen firmware van rajta mert pl a tomato támogatja a QOS -t. meg ha minde igaz a DDwRt is. általában a fejlesztett fimrwarek tudják -
#2200 Nem lehet megoldani (ez nem teljesen igaz, de ebbe most ne menjünk bele). Max a szoftverrel amivel töltesz (torrent kliens) beállítod, hogy mennyivel tölthet le és/vagy fel. -
bartuczcsaba #2199 vettem egy routert megy minden jól, csak most egy olyan kérdésem lenne h lelehet korlátozni h a másik gép mekkora sávszélességet kapjon? mert ha a másik tölt izomból akkor én nem tok csinálni semmit... ezt külön progival meglehet oldani? mErt a router beállításokban nem nagyon találom -
#2198 ilyen esetekre van egy aranyszabály:
"... ha minden próbálkozásod csődöt mondott olvasd el a használati utasítást...." -
#2197 A Routerhez jár user manual. Le lesz benne minden írva. -
bartuczcsaba #2196 és ha megveszem a router-t meg a kábeleket utánna hol és mit kell állítani h jó legyen? -
#2195 Router. Egyeneskötésű. -
bartuczcsaba #2194 ok
de router-t vagy switch-et vegyek? meg milyen kábel kell hozzá? cross vagy patch? -
#2193 "mivel jelszavas a net és előtte csatlakozni kell...."
A csatlakozást elvégzi a router. A router webes kezelőfelületén kell keresni egy PPPOE nevű WAN csatlakozási módot és azt kell beállítani.
"de ha routerrel csinálom akkor egyszerre a 2 gép nem netezhet vagy igen? "
A 2 gép egyszerre nyugodtan netezhet. -
#2192 uhh... Hát a routernek pont az a rendeltetése, hogy egyszerre több gépen is legyen net elérés. A routernek kell megadni a csatlakozási paramétereket és az fog csatlakozni a gépek helyett. -
bartuczcsaba #2191 cs
de ha routerrel csinálom akkor egyszerre a 2 gép nem netezhet vagy igen? mivel jelszavas a net és előtte csatlakozni kell....
cs -
#2190 Inkább akkor már routert vegyél. Megoldható ugyan hálókártyával is de akkor a laptopodon csak akkor fog menni a net ha az asztali is be van kapcsolva. -
bartuczcsaba #2189 hello
nekem egy olyan problémám lenne h inviteles netem van és mielőtt felmennék rá csatlakozni kell (van felhasznállóm meg jelszavam ugyebár) és ezt minden indításnál meg kell csinálni és most szeretném h a laptopomon is legyen net. Ez h lenne megoldható? mert 2vel nem tok (sztem) csatlakozni... sztem az én gépemről kéne megosztani a netet a másikra... csak az a baj h az én gépemen csak egy hely van az alaplapon, szal ha veszek bele háló kártyát az úgy jó lenne? am a laptopon meg vista van az enyémen meg XP sp3. vki tudna segíteni? nagyon jó lenne thx. cs -
Rikko #2188 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Belkin N es routerem, Ami azt csinálja,hogy a sávszélesség kb ötödét engedi át (direktbe kötve tök jól megy a net). Annyit változtattam, hogy eddig dinamikus volt a netem most statikus. Mindent beállítottam úgy ahogy kell (ip, átjáró, stb)(legalábbis gondolom, mert különben egyáltalán nem lenne net).
Szóval a lényeg, hogy akár vezetéken vok, akár vezeték nélkül, a netem lassú. A nagy 10 másodperces gyárira lezúzunk mindent reset már megvolt kétszer is de semmi eredménye :( , ja és még annyi érdekessége van, hogy a feltöltési sebesség az annyi mint normálisan. Szóval most úgy néz ki a net hogy 0.3M le 1.5M fel.
Tud valaki segíteni? -
#2187 A minap meghalt a zio routerünk, és kaptam kölcsön havertól egy régi Linksys wrt54gc routert. Említette hogy valahol eltűnt az antennája, így wifi-t nem fogom tudni használni.
Kábellal megy is rendesen a router.
A minap csak úgy kipróbáltam hogy ad-e jelet antenna nélkül.
Win7-ben 100%-os volt a jel. Megpróbáltam rácsatlakozni. Megadtam az általam beállított jelszót, de egy sec múlva kiírja hogy nem tudott csatlakozni a gép a routerhez. Ez mitől lehetséges? Ezek szerint antenna mindenképp kell normális működéshez? -
amdopteron #2186 hallo vki tudna nekem segíteni nem hiszem hogy nagy vmi csak én vagyok bamba
van egy wifirouter egy gép vezetékesen van rákötve a másik gép usb wifi adapterel csatlakozik ehez na már most van egy nyomtató epson sx100 megszeretném oszatni hálózaton vista van a gépen bekapcsoltam hogy nyomtat ó hálózati megosztása és a másik gépen kerestetem de nem tanálja ilyenkor mivan?telepíteni kell a másik gépre is...amihez az adapter van vagy mi??vki segítsen köszi halliiii -
#2185 Elment a kérelem. Aztán majd meglátjuk! -
#2184 +1 -
#2183 Akkor írj a [email protected]. Egy támogatód már van. :)
Meg ezt olvasd el előtte. -
#2182 Szívesen elvállalom! -
#2181 Nincs kedved elvállalni ennek a topiknak a házigazdaságát? Mert lehetne csinálni egy bannert ilyen és ehhez hasonló fontos infókkal. -
#2180 Ez hasznos lehet (alapértelmezett cuccok):
Típus, IP cím, felhasználónév, jelszó
3Com http://192.168.1.1 admin admin
D-Link http://192.168.0.1 admin (üres, nincs)
Linksys http://192.168.1.1 admin admin
Microsoft Broadband http://192.168.2.1 admin admin
Netgear http://192.168.0.1 admin password -
tajthy95 #2179 Köszönöm, ezt az infót társítottam a Használati útmutatóval, és sikerült megoldani a problémát! Köszönöm a segítséget! -
#2178 be kell kapcsolni az integrált wifi vevőt sztem. legalábbis a miénkben megőrültem mire rájöttem, hogy egy billentyű kombinációval lehet életre kelteni a belső antennáját...mert alapból kivan kapcsolva.(fujitsu-siemens mondjuk,nem tudom tiédnél ezt h lehet) -
tajthy95 #2177 Sziasztok!
Nem rég kaptam egy Lenovo N500 típusú laptopot és a napokban vettem hozzá egy SMC routert! Elvileg a laptopnak vennie kéne a jelet az adapter nélkül is, mert beépített adapter van benne, mégsem veszi! Csak akkor, hogyha a géphez csatlakoztatom az USB-s adaptert!
Nem igazán értek hozzá, ezért ha valaki tudna valami tippet, ötletet adni, azt nagyon megköszönöm! -
#2176 Biztos.
PPP over ADSL:
IP address (az enyémen jelenleg): 87.97.124.xxx
A többi ettől kismértékben eltér (általában az utolsó oktett)
-
#2175 Tuti nem a belső IP címeket nézed? :))