3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#2254 Hát ez picit macerás. Egy átlagos AP-nak olyan 60-90 méter a hatótávolsága. Viszont már 30 méter után csökken a maximális átviteli sebesség. Ha nagyon messze van a laptop akkor jelentősen megnő a hálókártya energiafelvétele így hamarabb lemerülhet az aksi.
A falak nem vagy csak kis mértékben befolyásolják de azért egy 40 centis fal (szerintem) igencsak megfogja. -
gaben9000 #2253 Üdv.
Lenne egy problémám.
Tömören ez: Mit kell beállítani a LAN kapcsolaton hogy ne szakadjon meg játék közben?
És most kicsit bővebben. Régebben 4-5 barátommal játszottunk internetem a hamacsi segítségével egy Generals nevű játékkal. Hangsúlyozom akkor még mindenki asztaligépről játszott. Namármost jött a továbbtanulás meg ilyesmi. És mindenki kapott laptopot. Természetesen mindegyik másféle... És azóta még hamacshival se tudunk játszani. A játékindulás után néhány másodperccel kiírja, hogy "disconnect" vagy ilyesmi. Hát gondoltuk legyen. Úgy döntöttünk összeülünk egy LAN partira. Az albérletbe elugrottam a kis laptopommal. Ott volt ilyen kis elosztó vagy mi. Mindenki beledugta a ki kábeléjét. És innentől jöttek is a gondok szépen sorba. A játékban nem láttuk egymást. Vagy épp láttunk valakit, de nem mindenkit. Esetleg egyvalaki látott mindenkit, de őt nem.... és még sorolhatnám a variációkat. Természetesen a tűzfalakat kikapcsolgattuk teljesen. Sokáig szenvedtünk a beállításokkal, de eredménytelenül.
Ezeket a beállításokat próbálgattuk a windows xp-ben:
Megadtunk fix IP-címeket alhálózati maszkokat és alapértelmezett átjárókat a gépeknek.
A hálózati kapcsolatok ablakban fent az eszköztárnál a speciálison belül a speciális beállításoknál van egy olyan rész ahol a meglévő kapcsolatokat lehet sorba rendezgetni. Itt a Helyi kapcsolatot raktuk legfölülre. (mellesleg ez a rész mire jó? Vagy ez min változtat?)
Azután a windows tűzfalat mindenki bekapcsolta. (feljött ugye egy üzenet a játék elindítása után hogy tiltjuk vagy engedélyezzük. Természetesen engedélyezésre kattintottunk.) A windows tűzfal beállításablakának a kivételek fülénél mindenki létrehozott (akinek eddig nem volt) egy egy TCP és UDP portot. Majd a speciális fülön a helyi kapcsolatoknak a beállításai felhoztuk. Itt van két fül: Szolgáltatások és ICMP. Az ICMP-nél bepipáltuk a bejövő echo kérés engedélyezését. De ezek sem használtak.
Nemrég egy routerrel kötöttem össze a saját és egy másik laptopot. Az Age of Empires 2-vel akartunk játszani. Internet nem volt bedugva a routerbe. Csak a két laptop kábellel. A játék elindult. Láttuk is egymást benne. De amikor elindul a játék miután bármeikünk el akar mozdítani egy katonát vagy gyalogost a helyéről röktön szétkapcsol a játék. A fentebbi beállításokkal szórakoztam, de sikertelenül.
És az a vicces az egészben, hogy otthon ezt az utóbbi játékot kipróbáltam úgy hogy az asztaligépet és a laptopot kötöttem össze routerrel. És simán ment. Meg sem szakadt.
Most akkor a laptopokon még be kell valamit állítani esetleg? Mert már tényleg nincs ötletem.
Vagy esetleg létezik valami program, ami képes konfikurálni két gép LAN-kapcsolatát?
Szereintetek mi lehet a megoldás?
A segítséget előre is nagyon köszönöm! -
Orionk #2252 de egyes routereknek nagyobb erősséggel sugározzák a jeleket?
A másik kérdésem, meg az lenne, hogy a netnek a sugárzása wifi ként az hogy működik átmegy a falon is, 40 centis fal?, vagy csak a levegőben tud terjedni, tehát ajtón megy tovább -
horakpeti #2251 Sziasztok!
Linksys WRT54GS wlan routerem van és azt csinálja, hogy 10 perc után elmegy a net majd ha resetet nyomok után visszajön újra és 10 percenként ezt csinálja. Mi lehet a probléma? -
#2250 Ha írtál volna egy privát üzenetet segítettem volna.
Vagy elküldted volna az MSN címed vagy valamit. -
rolyx #2249 Na kösz szépen igaz te sem írtad le :) de sokat segítettél.
Találtam 1 másik fórumot,az égész 1 szóval meg lett oldva: UPnP
Ezt kel enable-zni,s kész. -
#2248 Ha gondolod én segíthetek.
Bár nem biztos hogy sikerűlni fog de megpróbálhatjuk.
Amúgy én is úgy csináltam hogy google és rákerestem hogy PORT NYITÁS kiad egy csomó oldalt ahol vannak képek+leírás. -
rolyx #2247 Kösz,mostmár minden problémám megoldódott,kivéve,hogy rohadtul nem tom hol kell portot nyitni és rohadtul nem tom hol kell új ip-t kreálni,éppen ezért írtam,hogy nem értek hozzá és hálás lennék ha valaki leírná lépésről lépésre. -
#2246 olvass vissza -
rolyx #2245 Üdv.
TP-Link Tl-WR642G routerem van.
A problémám az,hogy nem tudok torrenteket tölteni,pl. a Utorrent helytelen hálózati beállítást jelez és alig tölt 10 kb/s-el,sok mindent próbáltam már,de igazság szerint nem értek hozzá.Olyasmi gond ez,mint Kabel15-é
An error has occurred!
Port 59882 does not appear to be open.....
...
Ha valaki le tudná írni vagy valahogy tudna segíteni nagyon hálás lennék.
Köszi -
#2244 Erőséget nem tudsz állítani.
Vidd közelebb vagy máshova a laptopot elvégre azért laptop, hogy tudjad magaddal cipelni.
Esetleg rakd máshova a routert. -
Orionk #2243 Hali!
Van egy D-link DI-524 WIFI routerem, és két laptop a házban wifi kártyával.
Az egyik laptop jobban fogja a jelet, mind a másik, miért?
És lehet-e erősiteni a router távolságát, hogy nagyobb távolságon küldje a jelet, mert nem fedi le az egész házat, esetleg vastagabbak lennének a falak?
Tudom, hogy nagyon bután részletek nélkül irtam ezt most le, de nincs kedvem most részletekbe menni.
Köszi a segítséget, ha kellene még infó irjatok .
köszi -
#2242 Leszedtem az azureust.
Felraktam Vuze a neve kicsit furcsa mert tele van reklámmal.
Sikerült elkezdenem letölteni vele.
Csak nem találom itt azt a funkciót amivel le tudom ellenőrizni hogy jó e neki a port. -
#2241 Nem próbáltam :S
De régen zöld volt az ellenőrzés most történt valami a routerrel.
Melyik kliens jó még? -
#2240 Másik torrent kliens? -
#2239 Már utána kérdeztem.
A gond az hogy kinyitom a portot az utorrent jelez egy zöld pipát de ellenőrzésnél hibát ír.
-
#2238 Amint kiejted, hogy informatikus, belédállítja a csákányt és leköpi a holtestedet.
Sose mond egy "szakembernek", hogy inforamtikus!
Amúgy mi is a gondod? Esetleg az adott torrent oldal fórumán kérdezz utána a dolgoknak... -
#2237 Aham köszönöm!
Akkor asszem hagyom így nem tudok vele mit kezdeni.
Majd kerítek egy informatikus ismerőst aki megnézi mi lehet a gond -
A 86-os IP-hez nem kell és nem is tudsz portot nyitni. A 86-os címet az ISP-től kapod. (a router) A router NAPT protokollon keresztül cím és port fordítást csinál. A torrent alapvetően egy p2p kapcsolat, ami azt jelenti, hogy a kommunikáció közvetlenül a két gép között zajlik. (pl. User 1-User 3) Ha nem lenne router (vagyis tűzfal) a két gép között akkor nem lenne semmi 'gond'. Minden port nyitva lenne. Viszont a router tűzfala nem engedi, hogy kommunikálj a porton ezért azon külön kell engedélyeztetni. Az internet felé a te gépe(i)d a 86-os IP-n látszik/látszanak mivel kívülről (elvileg) nem látszik, hogy neked van routered. Viszont te tisztában vagy vele. Ezért írja ki a teszt oldal, hogy a 86.xxx.xxx.xxx-es címhez nyitva/zárva van a port. De valójában a NAPT protokol miatt a belő IP címekhez kell hozzárendelni a portokat. -
#2235 Nálunk is lehet és aktívnak ír.
Csak csináltam most egy torrentet felraktam de nem kezdi el tölteni pedig látom hogy többen is szednék. -
#2234 Senkinek nincs ötlete mivel az a két dolog ugyanaz. Ha a torrent alján lévő pipa zöld akkor a tesztnél is nyitottnak kell, hogy látszódjon a géped azon a porton. Még annyit megnézhetsz, hogy a torremt oldal szerint aktív módon kapcsolódsz-e.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl. az ncore-on kiírják -
#2233 Senkinek nincs ötlete? -
#2232 Leírom sorrendben hogy mit csináltam hátha megtaláljátok a hibám.
Előszőr megpróbáltam simán portot nyitni.
Beléptem a 192.168.0.1 el a routerembe ott a port forwording.
Beírtam a gépem IP címét és a TCP UDP helyére a port számot amit az utorrent adott.
Így zöldre váltott a pipa az utorrentben de még mindig hibásnak észlelte az ellenőrzést.
Ezek után olvastam hogy fikszálni kell az IP címem.
Ezt is sikerrel megcsináltam lett egy új IP címem és ezzel nyitottam egy másik portot majd átraktam arra az utorrentet.
A zöld pipa itt is megvan de az ellenőrzésnél nem.
Szóval ezeket csináltam.
Csak azt még mindig nem értem hogy a 86al kezdődőhöz hol tudok portot nyitni -
#2231 Így csináltam zöld pipa meg is van csak az ellenőrzés piros
Pedig én próbálkozok -
#2230 Jobban nem tudom leírni.
Mindent automatára, ipconfig, 192.168.2.xxx-hez portot nyitni, utorrentben ugyanazt a port számot megadni. Így aktív vagy. a utorrentben is zöld pipa kell, hogy legyen meg az ellenőrzésnél is.
Nincs most kedvem részletekbe belemenni de azon az oldalon a 86-os IP-t kell írnia. -
#2229 Sikerült megtalálnom a DNS-t kitöltöttem csináltam új IP címet a gépemnek van net a torrent is zöld de még mindig nincs nyitva az a rohadt átjáró vagy micsoda.
Csak azt nem értem hogy miért azt a 86 kezdődőt írja mikor nem is az a gépem IP-je.
Lehet hogy hülye vagyok sőt ezekhez biztos de már 2 napja ezzel szenvedek. -
#2228 Ok. Én úgy értelmeztem azt a mondatod. -
#2227 Ne ossz ki fix IP-t, felesleges. A DNS-t automatán kell hagyni. -
#2226 A port az egy virtuálus (aljzat, luk). Ebből van sok, 2 az akárhanyadikon - 1023 ami foglalt port (pl: 80, 23, ilyesmik).
#2225: Énsem azt mondtam, hogy kinyitod az összeset és elsötétül a monitor és füstöl a router. Arra céloztam, hogy ha minden portot megnyit valaki, akkor bizony igen hamar kintvan a neten a házipr0n meg felkúszik a keylogger a wow mellé...ilyesmik. -
#2225 Így van. A 192.168.2.xxx-es IP-hez kell portot nyitni. Értelemszerűen a utorrentben is annak a port számnak kell szerepelnie.
Attól, hogy engedélyez minden portot még nem omlik össze a gépe sem a router hiszen nem lesz egyből minden porton kommunikáció. Csak felesleges támadási felületet nyújt.
Egyébként router függő sztem. Ahol lehet port tartományt megadni ott lehet egyszerre többet nyitni. -
#2224 Próbálkoztam egy másik leírás alapján ahol fix IP-t kell csinálni.
Ki is töltöm de a DNS részhez nem tudom miket kell írni:
A többi mezőbe csupán másold be az általad feljegyzett értékeket (Alhálózati maszk, Alapértelmezett átjáró). A DNS-kiszolgálók közül legalább egyet tölts ki! Ha több IP-címet is írt neked az ipconfig DNS-kiszolgálónak, akkor a másodikként kapott IP-címet a Másodlagos DNS-kiszolgáló mezőbe írd!
De nekem egyet sem ír :S -
#2223 Akkor lehet hogy rosszul tudom.
A portok a routerben vannak.
Szóval mikor nincs routerem csak modemem akkor ilyen portok sincsenek. -
#2222 TÉK!
-
#2221 Tudod hány port van?
Kábé 65.000-1023.
Hajrá, nyitogasd ki mindet.
3 perc és meghalt a géped!
Sok sikert! -
#2220 Akkor jó mert úgy csináltam.
Csak az zavar hogy eddig azt írta hogy rendben van a port.
Most pár napja meggajdult minden balya volt a routernek nem adott jelet meg hasonlók aztán sikerült megcsinálni de azóta ez van :S
Amúgy van valami lehetőség arra hogy minden átjárót kinyissak?
Szóval minden portot? Szóval mintha ott sem lenne csak a netet ossza meg 2 gép között és kész.
Mert van vírusírtóm meg nem is mászkálok olyan oldalakon amik vírusokat küldözgetnének.
-
#2219 Szerintem a számítógéped IP-jét kéne forwardolni és nem azt amivel a routert eléred.
A router a 192.168.0.1 a géped valami ilyesmi lehet: 192.168.0.10 vagy 192.168.1.1 vagy ilyen.
Azt forwardold.
Ez csak tipp, soha nem csináltam ilyesmit. -
#2218 Ja bocs kihagytam hogy ott a 86 kezdődőt írja.
így: Checking port 59882 on 86.XXX.XXX.XX...
Ja és köszönöm hogy segíteni próbálsz -
#2217 Oké!
Azzal csináltam.
Csak mikor az utorrentben megnézem a portot akkor azt írja hogy:
An error has occurred!
Port 59882 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian 2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.52.46) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
Mikor portot nyitok akkor azt az IP címet kell beírnom amivel elérem a routert szóval azt a 192.168.0.1 vagy ami az IP címem szóval 192.168.0.XXX?
lehet hogy baromságokat kérdezek akkor bocs érte :S
-
#2216 Az egyik IP-t a router osztja (192 kezdetű), a másikat a router kapja a szolgáltatótól (86)-os. A 192-eshez kell portot nyitni. -
#2215 Az mitől van hogy 2 féle IP címem van?
Mert van 1 amit úgy kapok hogy futtatás> IPCONFIG és van egy másik amit ha neten nézem meg akkor azt kapom.
Az egyikkel tudok portot nyitni a másiknál viszont hibát ír ki.
De az utorrent amihez portot szeretnék nyitni úgy észleli hogy nincs nyitva.
Szóval amivel tudok az 192 vel kezdődik amivel nem tudok az 86 al.
A 192 tudok portot nyitni de nem fogadja el az utorrent és az a 86 IP írja.
Szóval hogy kéne megcsinálnom hogy jó legyen mert piszkosul zavar már :S