3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
Orionk #2294 mi az az AP?
Olyan megoldás kell, hogy a modemből utp kábelen megy a routerba a net, és ez a router wireless viszi tovább a netet egy második routerba, és ebből a második router ből menne tovább a net wifi üzemmódban. -
#2293 Ha a második routernek nem kell vezeték nélkül kiszolgálnia a rá csatlakozó gépeket, akkor egy olyan routert kell venned mely képes "kliens módban" működni.
A második megoldás (ha kell a vezetéknélküli interfész) az, ha a második router WAN portjára rácsatlakoztatsz egy AP-t, amit "kliens módba" raksz. -
Orionk #2292 Hy!
Egy router-es kérdésem lenne. Nem megyek most bele a részletekbe, hogy milyen router, stb.., ha szüksges lenne, akkor leírom.
Szóval: Hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy egy router wifin vigye tovább a netet egy másik routernak, és attól a második routertől menne a net a számítógépek felé?
Azért kellene ez, mert az egy router nem fedi le az egész házat.
Köszönöm szépen.
Üdv., -
#2291 Mármint a routeren nem világít semmi? A power sem (feltéve, hogy van rajta)? -
rigaman #2290 Sziasztok!! Lenne egy kis/nagy bajom először is bocsi ha nem jó topiot választottam a problémámnak de hátha ilyen jellegű baja van. Na helyzet az lenne hogy vettem egy TP-LINK TL-WR841ND routert 2gépet szeretnék rátettni kábellal a laptopnak meg ott a wifi. Nade most a leírás szerint összeraktam bekonfigoltam. Minden röccenésmentesen ment egy darabig majd gondolt egyet a router és bámm semmi sem világít nincs helyi kapcsolat semmi. Most szerintetek mi lehet a baj. Már pár routert bekonfigoltam de ilyen esettel én még nem találkoztam. :S Remélem nem énrontottam el valamit. Légyiszves segítsetek. Válaszaitokat előre is köszönöm!!! -
#2289 Nem ismerem a szolgáltatókat.
Viszont ha ugyanez a neted van és egyszer a régi router-rel ment hónapokig majd az újjaé csak 2 napig, akkor szerintem a router a ludas.
Túlmelegszik vagy egyszerűen az disconnectal 48 óránként. Csekkold a beállításokat a routeren. -
T O M #2288 Énis arra gondolok, hogy más IP-t kap a cucc a szolgáltatótól azért nemmegy, ezért kérdeztem hogy belehet-e vhogy állítani. Úgy szokott lenni, hogy reggel egyik gépen sincs net, de ha rebootolom a routert, akkor lesz estig és tökéletesen működik, de azt nemtudom, hogy mikor szakad le. Előző gagyi routeremmel hónapokig ment a net folyamatosan, havonta egyszer, ha szakadt, de akkor is megoldotta a reboot. Amúgy kábelnetről van szó. -
#2287 LEhet, hogy a szolgáltató 48 óránként disconnectál. És amikor kihúzod a routert majd vissza, akkor kapsz egy új IP-t.
Azt próbáltad már, hogy nem toltad 2 napig folyamatosan a netet, hanem naponta kilépsz belépsz? -
T O M #2286 Sziasztok!
Van egy d-link dir 615-ös routerem, olyat csinál, hogy 2 naponta elmegy a net, de kihúzás-visszadugás az áramból megoldja. Kérdésem hogyan lehet azt beállítani, hogy ne menjen el a net? -
#2285 "es ezeket par-ba aruljak vagy 2x 10 ezer?:P "
Általában - ha nem készletben/kitben árulják az ár darabár (egy antennáé). -
#2284 Acces Point.
Hát nemtom. Azért a 40 cm-es fal elég viccesnek tűnik, de elméletileg mennie kéne... -
Orionk #2283 Mi az az AP?
Itt nálunk légvonalban a távolság a routertől a laptopig alig van 20 méter, de a falak 40 cm. -
WorldTorrent #2282 es ezeket par-ba aruljak vagy 2x 10 ezer?:P -
#2281 "Antenna-bol ketto is kell ?"
Igen, egy pár
"mert eleg dragak az iranyitott antennak"
Speciális igények - megnövekedett árak.
Ha belegondolunk 5 GHz-es dobantenna 100000 Ft-ba kerül (nem ilyen kell neked, csak érzékeltetésként írom le az árat), a 2,4 GHz-es irányított antenna meg 10000 Ft alatt kapható... -
WorldTorrent #2280 Antenna-bol ketto is kell ? mert eleg dragak az iranyitott antennak:( -
#2279 "veszitene valamenyit a sebessegbol es a ping-bol ?"
Jó esetben nem veszel észre belőle semmit, de számíthatsz csomagveszteségre/sebességcsökkenésre.
"ha megvesszuk a routert a masik gephez kell wireless-es net kartyat is venni hozza vagy a wireless routerrel kapok azt is ami befogja a jelet?"
Az egyik oldalra (ahonnan a netet kapjátok) kell egy vezetéknélküli router, a másikra egy kliensmódba állítható AP vagy router, vagy vezetéknélküli hálókártya.
Mindenképpen olyasmit érdemes választani, aminek az antennája lecsavarható.
Kell még egy pár irányított antenna (parabola, grid, yagi, panel), és pár (nem túl sok) méter összekötő kábel.
Amire ügyelni kell hogy a két antenna lásson rá egymásra, ne legyen közöttük semmilyen terepakadály (fa, fal, tető, stb...).
Alkatrészért pedig specifikus boltokban érdemes utánanézni (ők akár szaktanáccsal is elláthatnak):
-
WorldTorrent #2278 Ha tudna valaki segiteni azt kerdeznem hogy el akarjuk osztani a netet ugy hogy ketten fizessuk fele-felet es egy wireless routert akarunk venni , kb 250 max 300 meterre lakik tolem , veszitene valamenyit a sebessegbol es a ping-bol ? ha megvesszuk a routert a masik gephez kell wireless-es net kartyat is venni hozza vagy a wireless routerrel kapok azt is ami befogja a jelet?:) nah ha valaki tudja a valaszokat irja le , es egy routert is linkelhettek ami jo:P -
RaSzTaH #2277 kösz a helpet valami ilyesmire gondoltam én is bár kipróbáltam már sok variációt;D -
#2276 lehet neked 100 belső ip-d is (192.168.1.10-100) akkoris a neten csak egy ip címen látszol (plö: 96.43.23.56). Ezt az ip cimet a szolgáltatód adja neked. Minden gép ezt az ip-t kapja. -
RaSzTaH #2275 ADSL-em van tehát 24 óránként változik ugye, ha jól értem akkor arra az IP-re nyissam ki a portot mindig? -
#2274 Kifelé csak 1 IP cimed van amit a szolgáltatótol kaptál. -
RaSzTaH #2273 Sziasztok!
Problémám, hátha ti tudtok valami okosat rá, sajnos megoldást eddig nem találtam: adott egy játék warcraft III battle.net + 2 gép lanon routeren, 1. gép ip: 192.168.1.10 2. gép ip: 192.168.1.11
A routeren nyitottam portot (6112 amit a játék használ), viszont csak az egyik Ip-re enged nyitni portot egyszerre, ez olyan problémát von maga után, hogy ha csinálok egy játékot bárki be tud lépni oda kivéve a másik gép lanon... Remélem érthetően írtam le, várok ötleteket!
Köszönöm! -
#2272 :DD
-
#2271 Ez biztos, hogy nem router hiba. Vagy tűzfal vagy nincs jól beállítva a hálózat a gépeden vagy megbolondult a win. -
Radian #2270 igen minden stimmel,de hiába lövök le minden védelmet akkor sem jó,az egyik gépen már gyorsan meg tudom nézni az mshome hálózatot ami persze még üres,a másiknál pedig még mindig tölt és kiírja hogy nincs jogom kapcsolódni -
#2269 Igaza lehet BaliBoy-nak: Kapcsold ki, hogy a tűzfal okoskodjon a LAN-on.
(gondolom a maszk ugyanaz mindkettőnél) -
#2268 Szerintem annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy a tűzfal blokkol. A gépek látják egymást szóval nagy gond nem lehet. -
Radian #2267 Igen mindegyiknél ott van az mshome hálózat,de amikor meg akarom nyitni akkor egy darabig csak várakozik aztán kiír egy hibát hogy nincs jogosultságom bla bla bla...De a két gép tudja egymást pingelni. Az egyik ip je: 192.168.1.100 a másiké 192.168.1.101. -
#2266 Munkacsoportok neve megegyezik?
Egy IP tartományban vannak? -
Radian #2265 Igen,engedve van. De így sincs semmi. Meg az is a gondom hogy ugye az egyik gép kapcsolódik a vezetéknélküli hálózathoz(vezetéknélküli kapcsolat a router nevével feltűntetve) addig a másik a pedig a hálókártyán keresztül kapja a netet és Helyi kapcsolat néven fut. Így is kéne látniuk egymást?mert így sztem egyszerűen nem egy hálózatban vannak ,ez a gond:S -
#2264 Esetben + a tűzfalon engedve van a file megosztás? -
Radian #2263 Sziasztok! Nem rég vettünk egy routert hogy megosszuk a netet két gép között. Ezt a feladatát tökéletesen teljesíti is(tp-link wr340gd). Azt azonban még eddig nem sikerült beállítanom hogy legyen helyi hálózat,hogy lehessen fájlokat megosztani másolgatni a két gép között. Az egyik gép egy usb-vevőn keresztül csatlakozik,a másik pedig kábellel... Nem hiszem hogy túl bonyolult lehet a dolog csak én vagyok kezdő a témában. Vki leírná hogy mit állítsak? próbáltam windowson belül mindenféle kapcsolatot létrehozni de egyik sem volt jó. ESET smart security vírusírtóm van + 1 tűzfal mindkét gépen. Válaszotokat előre is köszönöm. -
var #2262 átnéztem most, lehet már fáradt vagyok, de nem találom ezt sem: "egységes szabályozás van, azaz a letöltést és feltöltést egyszerre lehet szabályozni (felhasználónként - MAC-cím/IP-címtartomány alapú azonosítással)." -
var #2261 Jobban átnéztem, ez nekem nagyon nyers.
Valaki oldotta már meg, hogy Wlan-on osztott neten egy-egy felhasználónak a le/feltöltési sebessége (esetleg külön-külön a le/fel) állítható legyen? -
var #2260 fincsi anyag :D valaki aki ért hozzá vetne rá egy pillantást? :P -
#2259 "és a feltöltést akarom lekorlátozni felhasználónként külön, a letöltést úgy láttam lehet. Ez így lehetséges?"
Úgy látom a DD-WRT webes felületén egységes szabályozás van, azaz a letöltést és feltöltést egyszerre lehet szabályozni (felhasználónként - MAC-cím/IP-címtartomány alapú azonosítással).
Pontosabb szabályozáshoz kicsit el kel merülni a tc lelkivilágában itt írnak róla. -
var #2258 én tettem fel a kérdéseket, és köszönöm a választ, még érdekelne, hogy:
wlan-on keresztül akarom megosztani a netet, és a feltöltést akarom lekorlátozni felhasználónként külön, a letöltést úgy láttam lehet. Ez így lehetséges?
köszi előre is! -
#2257 Meg sem lepődök, hogy smc-hez ez se jó. :S Pedig jóféle cuccnak néz ki. -
#2256 Kern András szavaival élve: "Elfogtam egy levelet":
"Hello, olvastam egy régi forumtémában, hogy DD-WRT-vel lehet netet korlátozni routeren, tudnál esetleg képet küldeni róla, milyen lehetőségek vannak sebességkorlátozásra?"
Barátod a QOS. A hivatalos oldalon itt írnak róla, szimulátorban itt megnézhető
"WLAN-on is lehet?"
802.11e alias WMM vagy WME.
Itt mutatják be, szimulátorban megnézhtő.
"az előző üzenethez kapcsolódóan, van esetleg másik firmware/program ami ugyanezt a célt szolgálja, hogy router tudjon net sebességet korlátozni?"
Amelyik azt írja magáról, hogy van benne - bandwidth controlling, traffic shaping, QOS, WMM, WME, 802.11e néven - abban van.
A Linux, BSD alapú firmwarekbebe meg ha legfeljebb nincs, és van mód terminálon keresztüli programtelepítésre akkor rakható. ;) -
#2255 Ha az a kis vacak egy switch akkor érdemes lenne ellenőrizni, hogy mindenki ugyanabban az IP tartományban van-e. Ha nem switch hanem router, akkor sincs gond, mert a routerekben van egy switch, szóval ugyanaz. Ha se nem switch se nem router, akkor lehet még hub, azzal sem kéne gondnak lennie csak lassú elavult és nem alkalmas a játékra. Ha egyik sem, akkor vegyetek valamit. :D
Mondjuk legyen ez az egyes gépeken: 192.168.1.1-254-ig, maszk: 255.255.255.0 (192.168.1.0 a hálózatcím a 192.168.1.255 pedig a szórási cím, ezek nem választhatók).
Amennyiben a laptopokon vannak wifi-k konfigolva azokat a Lan-party idejére le kellene tiltani, mert gyakran összeakad a LAN-nal.
Fontos, hogy a WorkGroup azonos legyen minden gépen! (Munkacsoport?)
Érdemes egymást pingelgetni (cmd, majd ping valamelyik haver ip-je: ping 192.168.1.11) Ha az ok, akkor a következőt.
Ha nem mennek a pingek, akkor először kezdjétek a ping 127.0.0.1-el ami egy önteszt. Ha ezis elbukik akkor elcsesződött a TCP/IP protokoll a gépen és újra kell telepíteni. Ha ez megy, de mondjuk nem tudja senki megpingelni ugyanazt a gépet, akkor abban a gépben lehet a rák (rossz kábel, szar hálókártya driver, ilyesmi).
Alapérvényű dolog: Először ping. Ha az nem megy akkor hardwarehiba van. Ha azon átmegy akkor beállítási hiba vagy csomagkapcsolási.