Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jól írom be a fsz-kód, de már mondtam, hogy van valami baja, lodin-pass-más valamivel. Hiba
1500-on van a MTU.
Router status-ba van egy connection v. conn test, és ez jön ki ami a képen van.
Honda - The Power of Dreams
steam, origin: ACE_hun
Nem emlékeztem, hogy van ilyen funkció. Megnézem 1500-on
Þór vígi þessi rúnar
nincs modem, semmi!!! csak egy kábel, amin jön a net!!!
router maradt ugyan az.
Modemet cseréltek ez ok. Vettél új rútert vagy a régi?
Ha a régi, akkor reseteld.
Þór vígi þessi rúnar
UPC volt, most DIGI van, gondolom a routernek kéne megadni a jó értékeket, és akkor menne, csak ezeket nem tudom, hogy mit kéne.
UPC-vel ment ez a dolog, net kábelt a router net részébe, a 2 gépet meg az 1-2 es számú helyre. Gondolom ennek is mennie kéne így nem, ha az ment.
Aztán vegyél egyeneskötésû kábeleket és azokat dugd az 1-2-es portba, majd a másik végét a hálókártyákba.
A ma routerekben van egy 4 portos switch. És a switch és a gép közé egyeneskötésû kábelt kell tenni.
Þór vígi þessi rúnar
Akkor megy a net, ha a digis kábelt a gép hálókártyájába dugom, utána meg a felhnév meg jelszó után csatlakozás!!
A net kábelt a routerbe dugom, onnan 2 gépbe megy cross kábel, és ekkor már nincs net, egyiken se!
Ez a probléma.
Most már a router html alapú dolgait se érem el...:S
Kábellel megy de wifi-vel nem. Ez a probléma?
Þór vígi þessi rúnar
Routeren keresztül nincs netem. Se nálam, se a másik gépnél. Ezt kéne belöni
Pár HSZ-el elötti témához szólnék én is, ill. inkább kérdeznék.
Nekem ma kötötték be a DIGI-s netet, és nekem se jó a dolog!
Miket kell beállítani, hogy jó legyen?
Bedugom a routerbe a netet, meg a 2 gép X kábeljét. Elérem a NETGEAR RP614 v4-es típusú routerem HTML alapú cuccait, (192.168.0.0)
Itt kéne segítség! Itt egy kép... Mikor a gépbe van dugva, pöccre jó a net, ezek az adatok vannak!
Az nem kavarhat be, hogy gép indításnál, ugye be kell "tárcsázni" hozzájuk.
Elvileg beállítottam ezt a router-nek is, fsz/kód, de mégse jó.
Most nem jut eszembe más.
Elõtte UPC volt. Köszi
Nézd meg a gépedben, hogy milyen SSID és titkosítás ill. ehhez milyen kulcs van megadva és add meg ugyanezt a routeren is.
Þór vígi þessi rúnar
Þór vígi þessi rúnar
Ugyanaz az SSID? Ugyanaz a titkosítás? Ugyanaz a titkosításhoz használt kulcs?
Þór vígi þessi rúnar
(én ártatlan vagyok!!<#idiota>#idiota>)
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Felhasználónév: admin Jelszó: password és az IP az amit írtál Carlos Nagyon köszi nektek!
Most 50 mp et várok majd negyed óra helyett 😊
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Lehet, hogy a felhasználónév is admin.
Þór vígi þessi rúnar
De azért köszi
Van egy Netgear WGR614-es routerem és nem tudom hozzá a felhasználó nevem, jelszót, IP-címet. fontos lenne hogy egy letöltésvezérlõ tudjon kapcsolatot bontani mert így sokat kell várnom:S
Ha valaki tudja ezeket írjon lécci!
Elõre is köszönöm
A DHCP röviden azt jelenti, hogy a hálózaton levõ számítógépek a szervertõl dinamikusan kapják meg az IP-címet (az átjárót és a DNS-szerver címét).
A kábeltelevíziós és ETTH hálózatokon általában ezzel a módszerrel osztják ki a felhasználóknak a hálózati beállításokat.
Ilyen esetben a routeren általában a WAN beállításánál kell megadni a Dynamic IP Address beállítást.
Ha a számítógépet (ami eddig közvetlenûl csatlakozott a szolgáltatóhoz) routerre cseréled, érdemes pár percre áramtalanítani a kábelmodemet (ha van), majd visszacsatlakoztatni.
UPC Chello esetén meg meg kell adni a router MAC címét a http://pcreg.upc.hu/ oldalon.
A router LAN felöli végén is beállítható a DHCP, de ekkor a routeren levõ DHCP-szerver osztja ki a a számítógépeknek az IP-címet.
"Miben kulonbozik a DDNS?"
A DDNS a Dynamic Domain Name Service (Dinamikus Domain Név Szolgáltatás) rövidítése.
Az Internet-szolgáltatók a kívülrõl látható IP-címeket dinamikusan osztják ki (ez ugyanis gazdaságosabb, mint ha minden egyes ügyfélnek egyedi IP-címe lenne), azaz bizonyos idõközönként megváltozik a kívülrõl látható IP-címed.
Viszont ha szervert akarsz üzemeltetni, akkor vagy fix azonosításra van szükség.
Erre szolgál a dinamikus DNS. Ez úgy mûködik, hogy felkeresel egy ilyen szolgáltatót, regisztrálod magad, a kapott adatokat beállítod a routerben (ha szimpla számítógépen akarod használni a szolgáltató oldalán van erre kliensszoftver).
Ilyen szolgáltatók például:
http://www.no-ip.com/
http://www.dyndns.com/
http://www.easydns.com/
"DHCP lease time"
Azt adja meg, meddig érvényes az IP-cím, amit a DHCP-szerver kiosztott a klienseknek.
Mellesleg: Google
"Meg miaza preamble type, cts mode, wmm function??"
Vezetéknélküli beállítások.
Preamble Type (Bevezetõ típusa)
A preamble (bevezetés) olyan bitsorozat, melynek segítségével a vevõegység szinkronizálja és vételkész állapotba hozza magát. Néhány régebbi vezeték nélküli rendszer, mint például a 802.11b eszköz, rövidebb bevezetést használ. Ha egy régebbi 802.11b eszközhöz való csatlakozás során gondokat észlel, a short preamble (rövid bevezetés) elemet használja.. A short preamble (rövid bevezetés) beállításához az 54g módot állítsa 802.11b Only (Kizárólagos) üzemmódba az 54g mód mezõben.
Forrás
A WMM révén a hozzáférési pontok és az ügyfélrendszerek különbséget tudnak tenni a sávszélességért küzdõ alkalmazások között, és egyedileg tudják kezelni mindegyik adatfolyamát a forgalom jellemzõi alapján. Az alkalmazások között négy kategóriát állít fel: ezek megfeleltethetõk a szolgáltatásminõségre is .gyelõ hálózati kapcsolók által használt szabvány, a 802.1D kategóriáinak. A legfelsõ szinten a hangforgalom áll: ez kapja a legmagasabb prioritást és a legkisebb késleltetést, hogy egy idõben több hívás is mehessen a hálózaton. A következõ a videó, amely a szokványos adatforgalomnál magasabb prioritást élvez, de a hang mögé lett besorolva. A harmadik kategóriába az olyan alkalmazások tartoznak,amelyek kevésbé érzékenyek a késleltetésre, de a hosszú várakozási idõ már elfogadhatatlan; ilyen szinte minden normál felhasználói forgalom, így a webböngészés is. Végül a legalsó kategóriába kerültek azok az alkalmazások, amelyeknél nem lényeges a késleltetés, mint a letöltések vagy a nyomtatási feladatok. A fentiekbõl is látható, hogy a WMM olyan környezetekben ideális, ahol a vezetéknélküli hálózaton több különféle alkalmazás osztozik.
Forrás
"IPSec?"
IPSec
"Szubnet maszk?"
Alhálózati maszk
Ez a routeren engedelyezve van, de csak akkor mukodik ha vagy kihuzom a kabelt es ujra visszadugom, v ujrainditom a gepet.. (a DHCP lease time lehet rossz erteken van? DHCP reservation is mi a fene?)
Mit lehet tenni meg? Mit allitsak, h ne szakadjon meg felorankent a net?
Meg miaza preamble type, cts mode, wmm function?? IPSec? Szubnet maszk?
Persze nem gondolom h minden kerdesre valaszt kapok, de azert jo volt leirni..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerencsére megoldódott a probléma, a router volt hibás, egy másik típussal jelenleg mûködnek a dolgok. 😊
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben. :)
viszont azt megprobalhatod, hogy pingelsz egy ip cimet amikor routeren keresztul kapcsolodsz, igy kiderul, hogy esetleg van net csak tenyleg a DNS hianyzik, mert ip cim pingelesehez nem kell DNS beallitas.
ha nem mukodik, akkor valami mas van, erdemes egy digi topikot/forumot felkeresni esetleg.
nem DHCPs veletlenul, vagy valami mas?
majd bongeszovel belepni a router webes kezelofeluletere, és ott megtenni a megfelelo beallitasokat.
leginkabb azt , hogy a wan kapcsolat PPPoE legyen es kitolteni a dsl nevvel jelszoval.
ezutan amig a router be van kacsolva a gepen bekapcsolas utan azonnal lesz net.
kb ilyesmi. segithet a routerhez adott leiras is a beuzemelesben.
a router beállításaiba már be tudok lépni, csk a net nem jön össze sehogy... :s
szal diginetem van.
a hálókártya tulajdonságainál alaphelyzetben nincs bepipálva a tcp/ip. ip címekhez beállítottam a 192.168.1.2, 255.255.255.0, 192.168.1.1-et. DNS-hez kell vmit beírni? Egy másik fórumban olvastam, hogy lehet üres is... Ezután gye így bejön a router beállításai az IE-ben ha benyomom a 192.168.1.1-et.
Ott PPPoE-re nyomok, beírom a felhasználónevem, jelszavam, szolgáltató nevét, nyomom az ok-t, de nincs kapcsolat... Viszont alul a 3 DNS cím üres... Szal lehet, hogy oda kéne beírni vmit, de mit? Próbáltam a cmd-ben a ipconfig/all parancsra feljött 2 DNS címet, de semmi... Itt van egy régi teszt a routerrõl, ott azt írják, hogy csak beírták a jelszavat/felhnevet, és már létre is jött a kapcsolat, itinerben is amit adtak hozzá ennyi van, írjam be a felhnevem, meg jelszavam, és puszi...
Ahogy írtam csak 1 gépem van, xboxlivera kellett a router, de egyelõre a net sem jön össze a pc-vel... :c
Az volna a kérdésem a hozzáértõktõl, hogy mit rontottam el vajon?
Szolgáltató váltásra adtam a fejem, eddig vmi mikrohullámú kábelen jövõ netem volt/van.
Most elvileg csupasz ADSL lenne/nincs, de volt kb. fél óráig.
A modemet sikeresen beüzemeltem, hálózati kapcsolat beállítás minden meg volt, mûködött is a net így egy kis ideig, aztán következett volna a router beiktatása (SMC7004VBR).
Ám mikor a gépbõl kihúztam a modem madzagját és átdugtam a routerbe, onnantól elkezdett vadul újrakapcsolódni a nethez a gép, de soha többé nem sikerült neki, már akkor sem mikor a routert kiiktattam (távoli számítógép nem válaszol-hibaüzenetet kaptam), ezután reseteltem mindent és a hálózati kapcsolatot is töröltem, majd kezdtem az elejérõl a modem beüzemelésétõl.
A hibaüzenet azóta is ugyanaz.
Na most lehetséges, hogy nem éppen szakszerû, hogy közben a régi netem még aktív?
Esetleg behalt a modem vagy a router?
Hozzáteszem ez utóbbi telepítésénél hamar elakadtam, már a felh.név és jelszó (itt egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy a szolgáltatótól kapott kapcsolódási adatokat kell-e beírni vagy vmi egészen mást) utáni résznél kiírt vmit, hogy nem találja vagy nem megfelelõ az IP, de ezzel nem is foglalkoztam túl sokáig, gondolván, hogy lehet, hogy az Adsl net hiánya miatt nem enged tovább?
Egyszóval teljes a káosz, ha valaki érti amit itt összezagyváltam és tud segíteni azt megköszönném.
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben. :)