Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Þór vígi þessi rúnar
Csak sajna van egy olyan érzésem, hogy ott meg azt fogják írni menjek a router topikba!
Inkább valaki abba segítsen nekem, hogy win 7 alatt miért nem tudom megcsinálni a portforwardot utorrenthez 😞
Asus 520GC router, beállítok mindent, wlan kártyának megadom a beállított fix ip-t és és mikor tesztelem egyszerûen nincs nyitva az a port amit a routerbe beállított.
A 802.11n szabvány ELMÉLETILEG 600MB/s max, GYAKROLATILAG 130 lesz kábé, 30-50m-ig.
Þór vígi þessi rúnar
Azt hittem nálad is az van mint nekem.
Ha kábelesen teszem a routerre a gépemet akkor minden jön frankon, ha viszont wlan kártyával kapcsolódom a routerre akkor az 50/30-s net rögtön csak 18/14-s lesz.
Þór vígi þessi rúnar
Ez itt paradoxonnak tûnik...
Þór vígi þessi rúnar
Az SMC-vel meg csak annyi, hogy nem bírja el a Digit. Sok kapcsolódási száll alatt meghal, lefagy. Azt aláírom, hogy az én routerem nem mai gyerek, de másoktól is ezt hallom. Amúgy az, hogy nagyon sok helyen használják, nem jelent semmit sem. Ha egy hálózatot minõségire akarnak kiépíteni és nem spórolósra akkor nem SMC-t használnak.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Neem. 30/20-asom van, és a routerem sima egyszerû. Tegnap volt netem, elmentem bnömhöz, jövök ma haza, és mondják, hogy nincs.. Routeren minden sárga volt stb, nem reagált a resetre, áramtalanításra sem... Gépbe megnéztem van e net, van, most megint a routeren vagyok.. Ki tudja, hogy meddig.
Jön rendesen a 30/20 sõt, 30/30 akat mérek..
Az én problémám tulképpen, hogy behal a router, és elmegy a net! Nekem v4 azaz +1 portom van.. <- ezért írtam az új vásárlását, ami bírja a DIGIt..
Honda - The Power of Dreams
steam, origin: ACE_hun
Ha jól olvastam akkor neked is Digi-s problémád van, hogy a router és a wlan kártya nem tudja azt a sebességet amit a Digi nyom.
Nálam ugyanez a helyzet ( 50/30-s Digi), nekem azt tanácsolták, hogy az N-s cuccokat próbáljam azok elméletileg tudják!!
Hétvégén tesztelek majd egy N-s routert és wlan kártyát, írok ha sikerül a dolog.
Eddig van akkor 2 jelentkezõ, majd kiderül, hogy mi lesz. Jõvõhéten lesz megejtve, ha úgy alakul a hétvégén..
Egyébként 3 választás: Asus (nagyon jól menedzselhetõek), Linksys (legjobb választás), D-Link
SMC-t semmi képp se! 😊
Carlos: Nagyjából egyetértek. Azzal a kivétellel, hogy a Logitech igenis nagyon jó minõségû hangfalakat csinál. Értek hozzá. 😉
Csekkold itt...Megnézheted a lúzersz gájdot is.
Þór vígi þessi rúnar
Nem értek hozzá sajna, ezért kérdezek sok hülyeséget<#idiota>#idiota>
Plö: siemens gyártson frigót de ne mobilt. Logitech gyártson perifériát, de ne hangfalat...
Ez?
Þór vígi þessi rúnar
Meghalt a router, resetre, áramtalanításra sem reagált, most pihen, mindjárt megnézem... :S
Valami jó routert tudnátok ajánlani? WiFi is legyen rajta, és akkor a bnöm laptopja is netezhet ha itt van xD
Ne legyen nagyon drága! 10k körül ha van, az jó lenne!
Köszi
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
A modembõl érkezõ kábelt dugd be a modem WAN/Uplink portjába. Aztán kell még két másik kábel (egyenes kötésû UTP (legalább Cat5e típusú)), ezeket dugd be a routered switch-ébe (1-2-esbe mondjuk) és a két gép hálókártyájába.
A PC-ken az IP-t állítsd dinamikus/autómatikus/DHCP beállításra, hogy a router osszon ki IP cimeket. DNS ugyancsak autómatikus legyen.
Nagyjából ennyi. Ha valami gondd van szólj!
Þór vígi þessi rúnar
Adott 2 gép rajtuk Win XP és XP 64 bites oprendszer és egy TP-Link TL-R460-as routerem. Szeretném megosztani a netet a 2 gép között, de sejtelmem sincs, hogy hogyan kell. Valaki tudna segíteni?
Én a technológia maximumáról beszéltem.
Az esetek többségében tény, hogy a wlan nem bír 20-nál többet (jelenleg).
Þór vígi þessi rúnar
A távolság az AP-tõl is számit. Minél messzebb vagy annál lassabb, bizonytalanabb lesz.
Þór vígi þessi rúnar
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. Nyisd meg a böngészõd (Internet Explorer ajánlott).
2. A címhez írd be: 192.168.0.1
3. A saját ISP jelszavaddal és felhasználóneveddel lépj be.
4. Írd be az admin jelszót is.
5. A képernyõ bal oldalán menj az Advance menu-be.
6. Klikkelj a WAN set-up-ra.
7. Az MTU Size értékét írd át 1400-ra!
8. Okézd le, majd indítsd újra a géped.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Digi internet 50/30-s + Asus 520GC router. Routerbe beállítottam a kapcsolatot minden megy is tokéletesen ha a gépemet kábellel dugom rá a router-re.Viszont nem szeretném a lakást körbekábelezni ezért van egy wlan kártya a gépembe ( tp-link tl-wn650g/tl-wn651g) és ha a wlannal csatlakozom a routerre akkor az 50/30-s netbol csak 18/14-s lesz 😞
Ha jól tudom akkor a router és a wlanos hálokártya is 108mbps.Tud valaki megoldást, hogy wlanba is a teljes speedet tudjam használni?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
khm... "...Utána ahol kérni fogja beírod a felhasználói neved és a jelszavad. Semmi mást!..."
Azért írtam mert én is jártam így és az Istennek nem értettem, hogy miért nem jó.
<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
Megvan.
Other- és Service name hez nem írtam semmit.
Jó lett!
Tegnap akkor valamit elnéztem,de nagyon! Bár tegnap elvesztem már h. mi mivel hogy stb...<#csodalk>#csodalk><#wilting>#wilting><#szomoru1>#szomoru1>
De legalább hoztam egy kis életet ide!
Kicsit ég a fejem most.. Na de mind1! Megvan siker!
Köszi srácok<#integet2>#integet2>
Þór vígi þessi rúnar
Ma jön egy srác, beállítani... Kíváncsi leszek.