Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AlieN911
Ilyen volt nekem is az elõzõ routeremnél. Nem ment, nem ment, egyszer csak bejött...Elõtte jó volt. Nem tudom,hogy mi befolyásolja ezt.
Nekem szerencsére elsõre ment.

Honda - The Power of Dreams

Maximus4
Megpróbálom akkor jelszó nélkül.Az a böngészõs megoldás nem megy nekem,mert nem nyit meg semmit és a könyv is azt írja amit te,de mégse akar elõjönni semmi.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

AlieN911
D-Link-ed van neked is nem? Felh: admin jelszó: nincs (legalábbis nekem...a könyvben ott üres, leírásba utánna pedig ottvan h. nem kell beírni semmit)
Én ma csináltam meg, de nem a CD-s megoldást, ki se bontottam, összedugtam, WAN: net 1-2:be a gápeket, elindítottam az Internet Exp, beírtam h. http://192.168.0.1 itt szintén admin és nincs jelszó (szerintem a jelszó miatt nem megy neked) ez után pedig az oldal közepén van h. "Run wizzard" itt lefuttatod amit kér és kész 😊
(Mikor a jelszót kéri, azthiszem 2. lépés, akkor ne írj be semi, nyomj "Next")

Remélem így jó lesz 😊

Maximus4
Na szóval.A cd-rõl probálom csinálni továbbra is,az elején végigvezet csatlakozók meg ledek helyes bekötésérõl illetve világításáról.Aztán detectálja a routert,ez is megy.A következõ kép ez ahol nem állítottam semmit,így néz ki,illetve az alap szolgáltató a matáv de annál sem mûködik az egész.Utána kérdezi az ominózus felhasználónevet és jelszót itt de bármit beírok amit te is javasoltál akkor utána 80%-nál ez a hibaüzenet jön be.Mi a kuki van?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

KáZé
ez így van, viszont a nagy gond az egésszel az, hogy elõtte is routert használtunk csak más fajtát, és azzal ment a dolog.

AlieN911
Hali!

Ilyen routerem van, D-Link DI-524 Nagyon meg vagyok vele elégedve, teljesít szépen, nem dobál, nem akadozik... 2 gépen net, online rádio, én gépemen + MSN torrent (9file van benn, ebbõl 6 megy is fel) és még TDU-ztam is, és nem dobált le a szerverrõl, MSN-t se dobta ki, mint eddig.
Ajánlani tudom.
Jah, és rámértem speedtest-tel mikor le volt terhelve, 30/30 <#idiota>

Carlos
Ketten ugyanarról az IP-rõl próbáltok játszani szerintem!
(nem a privát IP-tek számít, hanem a publikus IP-tek (ahogyan az internet felõl látszódtok)).
Ezt állítani (tudtommal) nem lehet, a szolgáltatótól lehet kérvényezni IP címeket (plussz pénzért).

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
sziasztok! nemrég vettem egy Linksys WRT54GCv3 routert. Az elõzõvel minden oké volt, de ez kellett hogy tudjak wifizni. Viszont ott a gond, hogy codozni akarok és öcsémmel 2en nem tudunk ugyan arra a serverre felmenni, mert csak próbálkozik a cod de nem megy neki. ha öcsém lelép, akkor én azonnal fel tudok lépni a szerverre. Szóval mi lehet itt a gond és mit kéne átállítanom? Ha tud vki segíteni kérem segítsen! Elõre is köszönöm!

Carlos
Lehet, hogy akkor molyol valamit a szolgáltató router-e és az nem bírja a terhelést. Ha minden nap ekkor csinálja és csak ekkor, akkor nem nálad van a hiba.

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Ok köszi.Externet egy hete van szar 1 megás de érdekes,hogy minden álldott este 20:50 és 21:00 óra között szakadozik a net😞

Carlos
Kúl. Akkor ha elakadsz, akkor majd ird le a gubancot.
Milyen szolgáltató?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Igen oda és a kábelek rendben vannak.

Carlos
Kábelezés ok?
A gép "internet" kábelét ugye nem a WAN portba dugtad hanem az egyik számozottba?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Ezt már próbáltam,de hiába írtam be ip címet nem nyitott meg semmit.Azért próbáltam automatikusan a cd-rõl csinálni.A lépések végén ha sikerülne akkor kell beírni már az ip címet a böngészõbe.Azért köszi,kipróbálom majd amiket írtál aztán ha nem megy jelentkezem😊

Carlos
Reseteld a routert majd szerintem admin/admin, vagy root/root vagy kommerszen login/password.
Ezek szoktak lenni.
Szerintem ne a CD-vel molyolja, hanem dugj rá egy gépet és a 192.168.1.1-en megtalálod a router-t és ott konfigold be. (egyes modelleknél lehet 192.168.2.1) /böngészõt megnyit, majd ahova a www.sg.hu-t írod, oda told be a router ip címét).
A gépen NE legyen megadva IP cím, legyen minden autómatikus (DHCP). Nemtom ez a router wifis-e, de ha igen, akkor elõször madzaggal csináld.

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.Van egy d-link 584t routerem és szeretném mûködésre bírni.Elõre szólok segg hülye vagyok a dologhoz,szóval a hozzá kapott lemezzel kellene bekonfigurálni amivel el is jutok addig amíg megkérdezni a lakcímet ország szerint és a szolgáltatót.És utána pedig kér jelszót és felhasználó nevet ami alapba admin de nem fogadja el.Próbálja menteni a beállításokat de mindíg erre a kettõre hivatkozik,hogy hibás.A kérdésem milyen felhasználónevet és jelszót kell odaírni?

Carlos
nm

Þór vígi þessi rúnar

HAYES
Ok! Mûködik, köszi!

Carlos
Szedd ki az IP címet és engedélyezd az autómatikus IP cím kiosztást! (DHCP).
A default gateway is legyen autómatikus!

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
DHCP be van kapcsolava? IP címet miért írtál be a hálókártyádnak?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

HAYES
Hali!

Lehet hogy nem jó helyre írok, de ezt dobta ki a keresõ.
Az a problémám, hogy van egy tp-link tl-r402m típusú modemem, a leírás alapján beállítottam,ki is írta hogy a beállítás jó, csatlakozhatok az internetre. De hiába csatlakoznék, nincs net a gépen, és nem is tudok kiindulni semmibõl hogy mi lehet a hiba, mert elvileg minden tökéletesen mûködik (Hálózati beállításoknál van minden, ip cím, alhálózati maszk stb., tûzfalat is kikapcsoltam.)

Akinek van valami sejtése, az írjon légyszi!

kösz!

Carlos
Egyetértek!
Késõbb jól jöhet. Vagyha haver áthozza a laptopját.

Þór vígi þessi rúnar

Free
mondod most. de a legtöb mobil berendezés támogatja már , a különbözõ multimédiás cuccokról nem is beszélve.

ha meg nem kell egyszerûen adminban kikapcsolod vagy a front panelen lévõ gombbal.

azért mertem javasolni mert Linuxos firmwaret használ a cucc és nyílt forrású ezért sokkal dinamikusabban fejlõdik az alá írt rendszer mint a gyári ciscos

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Sil3nt
nem kell wifi, felesleges...

Free
egy pár ezrest dobj hozzá és inkább wrt54gl

:c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Sil3nt
sziasztok

60/30Mbit/s-es nethez ezt a vezetekes routert neztem ki: Linksys BEFSR41 3gep lesz radugva, de kb. egyszerre nem igen lesz hasznalva mind3. lenyeges, hogy nonstop megbizhato legyen es ha nem is szinkronba, de birja el a fent emlitett netsebesseget. megfelelo a valasztasom?

helliSh
Sziasztok van egy MSI RG54G3 ruterem, és el van osztva a net állandóan 2 felé (egy wifi kapcsolat és egy utp). És úgy veszem észre hogy a ruter nem tudja rendesen megoldani az elosztást. Cfos Speed persze fenn van mind a két gépen, de ha azon a gépen töltenek le és mellete fel (le 500Kb/s fel 13kb/s) akkor én horibilis 200-300 a pingeket kapok. (Pl cs 1.6 ban egy css ben) Az internet pedig 8 megabites azaz 50kb/s el tud feltölteni és 750-780 Kb/s el le. Azaz ha a másik gépen töltenek attól nekem még marad 200-280 kb/s letöltés és 36 kb/s feltöltés, de mégis laggolok. Közben a cs használ 20-50Kb/s letöltést, és 5-10 kb/s feltöltést.

Ha valaki tud valami megoldást, a pingidõ problémára azt nagyon megköszönném, ha privátba elküldené!

AMD Phenom 9950 X4 AM2 Black Edition, KINGMAX 2048Mb DDR2 1066Mhz x2db,GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE, GIGABYTE GA-MA790X-DS4

Kihúzod a router-bõl az UTP kábelt, és átdugod a gépedbem ha ADSL, akkor létrehozol PPPoE kapcsolatot, ha Cable, akkor már megy is elvileg, ha MAC address stimmel.

steam, origin: ACE_hun

Helo!
Szeretném a tp-link routeremet eltávolítani a gépemrõl, és vissza állítani a modemre a netet. Ezt hogyan tegyen?
Elõre is köszi a segítséget!
Üdv!
Inviteles netem van.(1mb/s)
Van egy modemem : Dlink 360r
ÉS van egy routerem : Dlink dir 100
A problémám a következõ lenne: a net rendszeresen megszakad pillanatokra online játék közben, de ha miután megszaakdtam és rögtön elinditom a firefoxot egyböl bejön a net.
Van hogy jó 1-2 napig, és ne mszakad meg egyszer se, de van hogy szinte percenként szakadozik(egy pillanatra és utánna megint van net)
Mióta kihúztam a routert és csak a modem van azóta nem szakadozik, csak néha felmegy a pingem online játék során (kb 700-999 re de csak ilyen kor is 1 pillanatra)
Arouterre gyanakodtam hogy esetleg az a rossz, de kétségeim vannak, egyik ismerõsöm azt mondta hogy nem hiszi hogy a routernek van baja mert nem lehet az hogy csak pillanatra szakad meg a net ha rossz a router.
Valamit esetleg be kéne állitanom a routerrel kapcsolatban? hogyan és mit?
Egyéb ötletek, hogy mi lehet a gond?
Elõre is köszönöm!

PS3 Slim 250 PC

lalakov
Sziasztok!

Most váltottam nagyobb csomagra a T-online-nál és kaptam egy új modemet (Speedport W 721V), a töltés jön maxon, de alul, ami jel eddig zöld volt, most piros felkiáltójelet mutat.
Ez most mit jelent? Azt írja, hogy portot kéne nyitnom, na de hogyan(ez nekem kínai)?😞

Lentebb láttam, hogy az Upnp-t be kell kapcsolni. A torrentnél be van, a routernél meg nem tudom hol kéne.
elõször mindenképp reseteld a routert, jó lenne tudni melyik szolgáltatónál rendeltél internetet, ha Digi akkor PPPoE kapcsolatnál töltsd ki a Felhaszáló nevet és jelszót, UPCnél MAC Adress Clone-ozás elég.
Sziasztok!

Egy SMC wifi routerhez kérnék segítséget. A pontos típus: SMCWBR14-G2
kivettem dobozból, bedugdostam a kábeleket, beüzemeltem, majd felléptem a 192.168.2.1 címre, amin ugye a setupja elérhetõ. Elindítottam a varázslót, hogy beállítsam a routert. wan, lan, felhasználónév, jelszó, stb...
Ennek a végén kiírta, hogy az adataim mentés alatt vannak.
Ezután se net nem lett, se semmi nem történt, valamint mostmár a 192.168.2.1 címet se érem el, így meg se tudom nézni, hogy mi lehet a baj.

Elõre is köszi a segítséget.

Est Sularus Oth Mithas

Met
Mi is volt a kérdés?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

De nem kérdeztél semmit..., pedig vannak itt jópáran Digisek, a router meg szinte másodlagos.
Fura, hogy az ember kérdez vmit normálisan, és normális választ 1-2 ember nem tud adni. Vagy ha az ember kérdezni akar valamit, akkor bunkóba tolja? Úgy is tudom.
Carlos
😊

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Mert valójában ismerkedni akar. xD

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Met
Talán azt hiszi, hogy ha pm-ben intézi úgy gyorsabb.
De igazából szerintem mindegy, hogy milyen a net.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Carlos
Miért nem kérdezed itt?

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Akinek ASUS WL-520GC típusú routerje van és DIGI netes, az írjon már rám egy privit, mert fontos lenne. 1-2 dolgot kérdezni szeretnék!
Köszike!
reseteld a routert és csináld újra a PPPoE beállításokat, a MAC Adress klónozás nem kell !
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni bárkitõl,aki ért a router beállításához.Surecom EP-9610sx-g típusú routerem van. 1 hete kötötték be a Diginet-et, de a routerem nem bír együttmûködni a szolgáltatóval<#help>,nem tudom mit kellene még beállítani rajt, hogy mûködjön.A következõket próbáltam vele:Mac address-t clónoztam, majd save&restart. Wan beállításnál a PPPoE-t választottam,megadtam a szolgáltatótól kapott felh.nevet,+ jelszót,majd save&restart.Elvileg mûködnie kellene, de nem!!!!<#falbav><#falbav>Ezt irja ki:no changes. Mi lehet a baj?? SOS.
Stefling
Hali!

Nekem dana NW5140SR tipusú routerem van, és az lenne a kérdésem, nem tudja véletlenül valaki, hogy ha 10/100-as akkor az 50/25-ös netet simán vinnie kellene fullon uyge? Vagy tévedek? Mert 2 torrent nem használja ki csutkán, csak ha az egyiket leállítom, akkor a másik viszont begyorsul maxra, tehát nem értem, arra tudok gondolni csak, hogy nem bírja a router, de ha 100bit-ig bírja, az 50/25 még mindig csak 75, szal ez érdekes.. Sõt, olyan van, hogy ha nem megy a feltöltés maxal, akkor a letöltés megy maxal, valaki tud erre érthetõ magyarázatot adni?😄 De ha 100mbit-et visz a router akkor bírnia kellene sztem :S
Elõre is köszi a válaszokat!

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

terribad
thx, találtam olyan firmwaret amiben van

bloody fucking murder

Ha a router nem tudja, akkor nem tudsz ilyet csinálni...

Sziasztok! Tudnátok olyan programokat ajánlani amikkel felügyelni tudnám a routeremet, sávszélességeket, stb. esetleg beállításokat, korlátozásokat is betudnék állítani? Nekem TP-Link 8 portos routerem van.
Csak ha tud a router kliens módot...

terribad
retard kérdés: ha van 1 wireless routerem (linksys wrt54gl), azzal tudok más wireless hálózatára csatlakozni vhogy?

bloody fucking murder

utorrent-be, ha a logger fülre rámész, és nyomsz jobb gombot, akkor ott ki tudod választani milyen logok jelenjenek meg. Ott állítsd be a hibáknál, meg a "verbose" logging-nál, hogy megjelenítse az Upnp-t. És akkor láthatod mi a hiba, miért nem tud portot nyitni. Feltehetõleg a router nem túl kompatibilis. Az én D-link DI-524-em tökéletesen mûködik vele. De pl. több játék, MSN, Skype is támogatja. TP-link mellesleg leggagyibb router talán, ami létezik, túl sokat ne várj tõle.