Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balazs15
hát ez rohattul nem müködik ugyan ugy nem jo......de azé kösz...ip cimet kell nyinom a routeren vagy a faszom se tusja már kibaszom a francba az egfész routet..sok helyen mondak már sok ötletet de má kezd elgem lenni..ez az upnp-s dolog legalább egyzserü lett volna

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

AlieN911
Sajna énis ezzel szenvedek, és nem tudom, hogy milyet vegyek 😞
<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

Honda - The Power of Dreams

Bocs, rosszul fogalmaztam, mióta megvan az új router azóta nem torrenteztem 😊 de mai nap már töltöttem full sebességen és még semmi szakadás. De hogy firmwaret miért nem lehet frissíteni... Lehet hogy mind a kétszer szar routert kaptam?
Carlos
Ilyet se hallottam még...
De ez mitõl lehet? (mármint a routerben, hardweresen mitõl lehet)

Þór vígi þessi rúnar

Akkor az van, amit mondtam, a router nem bírja a sebességet, vagy torrent esetén a kapcsolódások számát. És behal tõle, jobb esetben újraindul, rosszabb esetben neked kell újraindítani...

steam, origin: ACE_hun

Mai nap még nem volt szakadás, de eddig nem töltöttem le mellette.
Ha másik routerrel jó, akkor félõ, hogy nem bírja a sebességet... Ha nem töltesz le akkor is szakad?

Szevasztok!
Lenne egy problémám a Linksys BEFSR41 routeremmel. Digi netem van 30/20 (30/30). A probléma a következõ. Mindennap random idõben (van hogy reggel, van hogy este) megszakad a net 5 percenként 2x kb. Másik routerrel semmi gond nincs. Firmwaret nem enged frissíteni mert azt mondja "file pattern error" frissítés után (igen megfelelõt szedtem le linksys.com-ról). A router vadi új, 3 napja cserélték ki. Elõtte is ilyen volt és azt csinálta ha az én gépem nem ment akkor a másik két gépen kb 30 percenként szakadt a net folyamatosan. Azon se lehetett firmwaret frissíteni.

Valaki van valami ötlete hogy miért szakad a net 5 percenként? Lehet valami köze a Diginethez?
Kapcsold be a routeren, meg az utorrent-ben is az Upnp-t, vagy portforward.com, de az Upnp egyszerûbb, mert magától nyit portot a routeren az utorrent, amit éppen kell.

Balazs15
császtok

Tp-linkes routerem van vezetékes...hogy tudnám megoldani hogy normálisan fusson az utorrent??mert ezt irja elvileg zöldnek kéne lenni ha találna egy megfelelö portot hogy teljes sávszéleeségem müködjön normálisan...találtam neten Pfconfig nevezetü progit ami állitlag beállitja a helyes portot az adott alkalmazáshoz de ez a progi ugy szar ahpogy van vagy én vagyok hülye de semmire nem jo...

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Carlos
Hát nemtom.
Linksys párti vagyok, eddig nem találkoztam olyannal, hogy valamit nem birt volna.

Þór vígi þessi rúnar

Mert ezek a routerek nem erre a sebességre, kapcsolat számokra vannak kitalálva... Asszinkron (ADSL,CABLE) kapcsolatokra inkább, de ez bele is van írva a leírásukba, tehát emiatt még reklamálni sem tudsz... De szerintem a márkásabb, Linksys, D-Link, SMC-knek bírnia kell. De én pl. egy kolesz mellett 1 évig használtam Airlive (Ovislink) routert, igaz kliens módban, de 100 Gigákat töltöttem le és fel naponta. A koli Gigabiten csücsült, csak a WLAN két antennával légvonalban kb. 10-15 méter távolsággal 20-25 Mbit-et bírt, de azt szinkronban... bírta a kis airlive, semmi baja nem volt. Egyébként errõl van szó: link 😄

Carlos
Amúgy miért ne birná?

Þór vígi þessi rúnar

AlieN911
Köszi, megkérdeztem a DIGI NET topicba.. de szokásos SG-s viselkedés "routeres topicba kérdezd..."

Háát, elvileg ezek ADSL és Cable kapcsolatra vannak kitalálva... de szerintem bírnia kell... Igazából ha azt akarod tudni bírja-e, akkor azt kell megkérdezned, akinek DIGI-je van megfelelõ csomaggal, hogy neki milyen router az, ami bírja...

AlieN911
Ez mennyire jó? Bírja a DIGI NET-et? Nem szeretném ha megvenném, és nem volna jó, mint a mostani 😞

Ennyiért van WLAN-os is: link

BaliBoy
Az a D-Link jónak tûnik.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

penge25
sziasztok ezek közül melyiket ajánljátok diginet legkisebb csomagjához,a netet fõleg mmo-hoz használom, meg hébe-hóba letöltésre:
Na, melyiket?

Carlos
Szerintem akkor IP ütközés volt, mert a routered a 192.168.1.1-en volt és valamelyik gép is.
Ha igy megy, akkor hagyd igy, nem szép megoldás, dehát ez van.
Teszteld úgy a dolgot, hogy kikapcsolsz mindent (gépeket is), majd újraindítod. Ha igy is mûxik, akkor a probléma megoldva.

Þór vígi þessi rúnar

Köszi! Megcsináltam amiket leírtál nagyjából így is volt beállítva kikéve a DHCP. A következõ történt. Miután enabled-re ttem a DHCP-t és csatlakoztam a netre kiosztott ugyan IP-t de nem hívott le semmilyen weboldalt sem. Úgy javult meg hogy a Router konfig Netwrok/LAN beállításainál 192.168.1.1 (default) helyett 192.168.1.2-t adtam meg. Most megy mindkét gépen! Hagyhatom így?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Carlos
Állítsd be a routeren, hogy autómatikusan DHCP-vel osszon ki IP-ket.
A két gépen továbbá állítsd be, hogy ne statikus, hanem dinamikus fogadjon IP-ket valamint DNS-t.

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!

Lenne egy problémám miszerint:

Adott az én gépem és egy laptop. A két gépet TP-LINK TL-WR542G típusú 54mbips-es routerrel osztottuk meg vezetékes formában. Miután a bácsi bekötötte a DIGIT megpróbáltam csatlakozni a netre. Persze nem ment. Turkáltam a Router konfigjába és kiderült hogy a DHCP-t disabled-re kell tenni ( ez is furcsa). Így szépen ment és a laptopon is. 1 órás netezés után egyszer csak a laptopon megszakadt a net és IP kiosztás kezdõdött amit a gép mostanáig sem kapott meg. A probléma tehát az az hogy a laptopon nincs net. sárga 3szögben lévõ felkiáltó jellel közölte hogy a hálózat nem elérhetõ vagy korlátozott. Nem értem. Továbbá elõfordult az is hogy nálam is elkezdte csinálni hogy IP kiosztás de nem kaptam. Beakartam menni a routerbe és nemtudtam! Ez azért LOL. Kihúztam az áramból majd vissza és jelenleg nálam van net laptopon nincs. Új firmware van hozzá. Próbáljam meg azt? Tanács, ötlet, tipp?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Met
Viselkedj rendesen és nem veszi el a modemet.

Ahogy Laceee is írta, regisztrálni KELL a modemet ahhoz, hogy legyen net.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

BaliBoy
UPC-nél tuti kell. A többit nem tudom.

Jól van akkor, ha bármelyikkel megy akkor vegyél egyet, de nekem mikor behalt a modemem (UPC), cserénél a szerelõ regisztrálta a modemet, két szememmel láttam, jelszó cserénél is újra kell regisztrálni a modemet, vagy menjél be egy számtek boltba és érdeklõdj.

csak neked nem...
Gomber
de ez hülyeség... sztem bármilyen hasonló modemmel megy... ilyen nincs h regisztráció...

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Carlos
akkor miért irtál bele 40-45-öt. Szerinted ezek után bárki komolya fog venni téged? Már elnézést.
Amúgy hivd fel a szolgáltatót, hogy hol lehetne routert venni ami jó neked. Ennyi. Ne ragozzuk ezt tovább.

Þór vígi þessi rúnar

Gomber
A 3ból 2igaz... 15 vagyok

BaliBoy
LOL 😊

Csillagjegy: Oroszlán
Életkor: 40-45 között
Neme: fiú

Gomber
OMG! Nem akarom lopni a netet, és nem is ment tönkre a modem... arról van szó h anyám 1 csomoszor elviszi a modemet otthonrol hogy ne tudjak oda ülni... és ezért akarok modemet venni

Met
Ha van net elõfizetésed akkor a szolgáltatód ad, ha nincs elõfizetésed akkor egy modemmel nem fogod tudni "lopni" a netet. Ha ismerõssel akarod megosztani a netet akkor meg egy router kell neked.

jaja, regisztrálni kell a modemet a szolgáltatónál
Kérj a szolgáltatódtól, egyénileg vásárolt úgysem fog mûködni.

Gomber
Najó akkor elmondom érthetöbben...
Olyan modem kell(bármilyen) amibe bele megy az a vastag fehér cabel, aminek ilyen csavaros a vége...
Ebbe pl belemegy... csak az a baj hogy nemtudom eldöndteni h az most kábel modem -e... Elég ha csak erre a kérdésre kapok választ, és onnantól már menni fog... szval az olyan modem amibe a LAN cable, és a vastag fehér csavaros cable megy be, az KÁBEL MODEM?

ELõre is thx

Carlos
Ehhh...télleg. Túl sokat maffiozo-zok mostanában. Fel sem tûnt.

Þór vígi þessi rúnar

Morphin
srácok a Thompson eléggé egy gépkarabély...szerintem ti a Thomson-ra gondoltok nem?^^
am. minek neki pont egy ilyen? miért nem jó más fajta,ugyan az van a legtöbb ilyen ketyerében...
legjobbakat!

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Carlos
amazon, ebay, thompson.com, könyörgöm...

Þór vígi þessi rúnar

Met
Mit keresel egyáltalán? Mert a kép nem jelenik meg és a link is rossz

Gomber
öhöm... amint olvastad Googlet már próbáltam, vaterán nincs...

Carlos
google, vatera, aqua, etc.

Þór vígi þessi rúnar

Gomber
Császtok...
Egy ilyen, thomson gyártmányu modemet keresek:

A pontos nevét nemtudom csak azt h thompson... nem találtam másik erre alkalmas élõ topicot...
Ha valaki tud segíteni, írjon!
Használtat akarok, de az ujtol se zárkozok el...
Google keresés

Carlos
Hmmm...köszi! Ezt nem tudtam!
Lehet, hogy ez volt a gáz!
Köszi!

Þór vígi þessi rúnar

Ha Te akarsz servert csinálni, max. csak akkor kell portnyitás, egyébként kliensként mûködnie kell minden játéknak.

Carlos
Vannak olyan játékok, amik kérik, hogy nyisd meg a portot, vannak amik egyszerûen csak nem mûködnek és vannak amik autómatikusan megnyitják (EA játékok) egy rákérdezés után.
Ez játéktól függ. Találkoztam már ilyennel is, olyannal is!

Þór vígi þessi rúnar

Morphin
nekem semmi probléma nincs a játkokkal hardware-es tûzfal mögül...én ajánlom hogy kapcsolja csak be. egyedül a torrent miatt kellett állítgatnom.1 szabad portot kellett megnyitni,ennyi. az meg teljesen random port...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

vkinek van tp-link wr 941nd-je?
Hát, maradnék akkor a szoftveres verziónál. köszönöm a válaszaidat.
Carlos
Namost itt az a kérdés, hogy akarsz-e hardware-es tûzfalat?
Ha igen, akkor kapcsold be.
Ennek az lehet a hátránya, hogy nem tudsz egyes alkalmazásokkal "kimenni" a netre. (különösen azokkal, amik az internetrõl feléd küldenek csomagokat úgy, hogy te azokat nem kéred közvetlenül (játékok)). Szóval ezt neked kell eldönteni.

Þór vígi þessi rúnar

http://kepfeltöltés.hu/view/090422/TPlink1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Majd javítsd át a linkben az ékezetes betûket.
Most nekem se jeleníti meg egyik képet se...