3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Newyorker

Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban:
    - Invitel 8 M-es ADSL-em van
    - van egy asztali gép
    - van egy wifis notebook ASUS K50AB.....
    - van egy dlink dsl-504t modem
    - van egy gigabyte router gn br01g wifi router

Mivel nem volt eddig notebookom csak asztali gépem, így a net közvetlenül kábelen keresztül a modemből ment, nem is volt semmi bajom. 1 hete van notebookom, melyet egy másik házban használok, így kellett egy wifis router, hogy legyen netem ideát is. A modemre ugye rácsatlakoztatva a wifis router, majd a router kábelen keresztül rácsatlakoztatva az asztali gépre és wifin keresztül pedig a notebookra.

Az a gondom bajom az, hogy néha néha, amikor töltök lefelé megszakad a net, és még win 7 sem tudja orvosolni. Ekkor átmegyek a másik házba kihúzom a modemet és a routert a 230-ból kicsit várok, visszadug, majd a gép újraindít és ismét van net.

Ez mitől van?
    Mivel van a baj?
  • Dj Faustus #2413
    "Kábellel ki kéne használni"
    Nem feltétlenül. Mivel routerről beszélünk az útválasztási funkciók, tűzfal, stb és a router processzorának teljesítménye kihatással lesz a WAN-LAN átviteli sebességre is.
    Némi teszteredmény

Ráadásul mint előttem is mondták, egyes routerek WAN portja csak 10 MBps-os.
  • MerlinW
    Kábellel vagy WLAN-on? Kábellel ki kéne használni, WLAN-al max 4-5MB/s az adatátvitel ha egy légtérben van a vevő a routerrel (amennyiben N szériás - 802.11n - a router. Ha régebbi - 802.11b, 802.11g -, akkor 2-3MB/s a maximum. Szabványhatár).

Ha falak is vannak (főleg ha vasbeton), akkor értelemszerűen csökken az átvitel sebessége.

Nekem ilyen router-em van, alul van egy teljesítmény táblázat, összehasonlítási alapnak jó lehet.
  • BaliBoy
    Márka? Mikor vetted? Firmware mikori?
  • Carlos
    Lehet, hogy a WAN port csak 10-es vagy ilyesmi. De ha 10/100-as, akkor nemtom.
  • chadi
    Sziasztok!

Lenne egy amatőr kérdésem.
    Ha 10/100 -as routerem van akkor miért nem tudom kihasználni vele pl a 80/25 ös netemet?
    Ha valaki felhomályosítana azt megköszönném?
    hogy is van ez?
    előre is köszi a türelmes és érthető választ :)
  • ZÓÓÓcsi
    Velem előfordult, hogy próbálgattam vagy egy órát, nem jött össze, a routerrel minden rendben volt (dhcp stb.). Aztán le volt tiltva windowsban a dhcp szolgáltatás loál.
  • Mike65
    A 2. pont nekem elég gyanúsnak tűnik, mindent megmagyarázna. Meg fogom nézni, mert előttem már egy "hozzáértő" próbálkozott vele és simán lehetséges.
  • ZÓÓÓcsi
    1. Ha van több kapcsolatod akkor a net legyen az első
    2. Lehet hogy az említett gép net hozzáférése le van tiltva a routerben mac alapján
    3. Windows szolgáltatásokat sem árt egyeztetni egy olyan géppel amelyiken működik pl a laptopod

Mind csak tipp.
  • ACE
    Csak a Helyi hálózati kártya legyen a hálózati kapcsolatok között, és azon minden automatikus, DHCP stb legyen, úgy mennie kell.
  • Mike65
    nem segített, volt másik kábel azis kiszűrve, arra az érdekességre kellett rájönnöm, hogy ha kábellal teszem rá a laptopot az megy, tehát csak kifejezetten azon az egy gépen van baj, de nem értem miért, nem tudok rájönni, szörnyen frusztráló. látszólag az ipconfig szerint minden jó, de gyakorlatilag nem megy ki a netre nem tudok külső ip-t pingetni.
  • molnar0921
    Sziasztok! Wistron RDAA-81 (802.11) AP routerem van. Szeretném megkérdezni, hogy naplózza-e a látogatott web-oldalakat, és ha igen, akkor pontosan hová? Előre is köszönöm!
  • jirzi
    Sziasztok Olyan problémám van hogy ha bekapcsolom a gépen van hogy csak 3. újraindításnál (teljes áramtalanítás)jön meg a net .Ha valami miatt csak simán újraindítom (mondjuk egy telepítés)akkor be sem jelentkezik csak ha áramtalanítom.Modemet használok routert nem .Ha valaki tud segítsen légyszi.Köszi
  • Mike65
    Azt hiszem igen de megnézem. Arra kifelyezetten emlékszem, hogy nem közvetlen kapcsolattal állítottam be az internetkapcsolatot. De amúgy szerintem, ha kézzel megadom az átjárót akkor ez tökmindegy
  • BaliBoy
    Nem arra gondolok.
    Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok-> onnan mindent törölni majd restart. Utána bal oldalt "Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása", azon belül pedig helyi átjárós konfiguráció.
  • Mike65
    autómatikus tehát lekéri az átjárót ipconfig /all ki is írja, de próbáltam már statikus ip-t manuálisan megadva az átjárót/dns-t
  • BaliBoy
    A számítógépen is be van állítva, hogy helyi átjárón keresztül megy a netre?
  • Mike65
    Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem, megkértek, hogy állítsak be egy asus rt-g32 wifi routert. Beállítottam ahogy kell kábelnettel, a wifi része megy is a laptoppal de a kábelen egyszerűen nem jön net, csak a kezelőfelületet tudom elérni a böngészőből. Mindent autómatikusan kér a gép (dns, ip) ipconfig-ban minden jónak tűnik, minden címet kioszt a router mégsem megy a net. Pingetni lehet a routert, ha külső oldalt próbálok pingetni akkor kiírja az ip-címét is de a pingetés már nem megy. Tűzfal ki be kapcsolva ugyanez. 4 órát szenvedtem vele de nem tudok rájönni mi baja van. A kábelt kipróbáltam mind a 4 porttal, de nem lehet rossz hiszen a kezelőfelületet elérem.
  • Sith
    Szóval kérdésem lenne...
    tudom nem ez az a topic de nem találtam megfelelőt (vagy csak megint vacakol a kereső)
    Szóval Router vásárlás előtt állok amit szeretnék... Torrent letöltés USB s külső vinyó csatlakoztatása (persze akkor egyből erre töltsön ha lehet)
    Esetleg HTML és FTP
    amit néztem az a ASUS WL500 sorozat ép csak az a kérdés hogy ezen kívűl milyen alternatíva van illetve az 500 asból melyiket is vegyem?
    előre is thx
  • Dj Faustus #2395
    A 802.11g szabványú vezetéknélküli eszközök (ez csak a vezetéknélküli interfészre vonatkozik, a kábelesre nem) maximum elméleti adatátviteli sebessége 54 Mbps (gyakorlatban 20 Mbps).
    A 802.11n szabványú vezetéknélküli eszközök (ez csak a vezetéknélküli interfészre vonatkozik, a kábelesre nem) maximum elméleti adatátviteli sebessége 150 (1 antennás) / 300 (2 antennás) / 600 (4 antennás) MBps.

A linkelt cikk a vezetéknélküli interfész gyakorlatban tapasztalt átviteli sebességére vonatkozik.
  • Carlos
    Ez a wifi-re vonatkozik természetesen.
    LAN-on hálókártya és kábelfüggő.
    WLAN-on pedig szolgáltató függő.
  • Kamaty Zokniban
    ezt a routert szeretném megvenni a 80/25ös digimhez a kommenteknél lent írja egy gyerek hogy hiába N-es csak 54mb a max, de most ez a wifire vonatkozik vagy a kábeles összeköttetésre, mert én kábellel akarom majd összekötni a másik géppel
    köszi előre is a választ
  • Carlos
    Miért is van két router?
  • feriapo
    Nincs szuk helyen radiator sincs mellette.
    Fiamnak is csinalni szokta pedig neki is csak a polcon van rajta.
    Nem tudom miert bontja a kapcsolatot es miert nem csatlakozik akkor vissza?
    Fiam is mikor kihuzza a routert es vissza dugja utana mar tokeletessen mukodik.
    Mi lehet a gond vele?
  • ferry717
    Sziasztok!

A napokban vettem egy Tp-link 340GD routert.Sajna nem nagyon értek a routerekhez, eddig még nem is volt dolgom velük.A beüzemeléssel nem volt gond, a helyi hálózatba is beállítottam ami kell(amit írtak).De aztán behoztam a http://192.168.1.1-t itt ahogy volt a kis kézikönyvben megcsináltam a quick setupot, mivel t-online-s adsl-em van, ezért a PPPoE-t választottam ki a WAN-nál.A WIFI-t is belőttem, ahogy írta.Nem működött.Utána a bővebb beállításoknál is próbálkoztam, sőt mikor azt befejeztem az összegzésnél volt a wan részben volt egy "connect" fül amivel sikeres csatlakozást hajtott végre, net mégsem volt.Illetve a normál csatlakozási módszerrel sem sikerült sehogy sem.A Laptopnál is ugyanez a helyzet.A wifi-t érzékeli sőt csatlakozik is hozzá, de net azon sincs.Próbáltam a modemet,routert,gépet ki-be kapcsolni, amit már találtam a neten,de az sem volt hatásos.
    Valamit még állítanom kellene?Vagy mi lehet a gond?Ha valaki tudja légyszi segítsen.
  • HTS s3rg1nh00
    nekem is ilyen van,és biza chellohoz jó volt,és a digit is megosztotta,csak épp passzív voltam torrentnél,úgyhogy ki is kötöttem...(portnyitás az sehogysem sikerül,mert ha beállítok ip-t a gépeknek akkor azonnal annyi a dolognak,amúgy meg nem nyitja ki a portot)
    legalábbis így emlékszem,de ha gondolod letesztelem még1x
  • tommygear
    oksa köszi :)
  • Carlos
    Vegyed a 120N-t. Az támogatja a 802.11.n-t ami ELMÉLETBEN tudja a 248 Mbit/s-t. Úgysem fogod használni, dehát majd talán egyszer.
    A másik nem támogatja ezt a szabványt. Szerintem csak el akarják sózni a drágább biztos jobb dologgal...
  • Carlos
    A legtöbb wifi ami mostanában van 54-es.
  • tommygear
    én is akarok venni rútert mert nekem se bírja az smc a 80/25ös digit

néztem ezt a rútert ezt

nézem 300mbps ez fasza lesz, de utána látom 54mbps-es 3000el drágább, WTF?
    http://www.edigital.hu/Linksys_halozati_eszkoz/Linksys_WRT54G2_54Mbps_WLAN_router-p40149.html

mi az átverés?
  • H4V0K
    itt a hozzászólásoknál van egy olyan komment miszerint tévesen van feltüntetve h a van port 108mbs-es, helyette csak 54, tehát hiába dugom én bele a 80as digit abból csak 54et fog küldeni? vagy én értelmezem félre?
  • H4V0K
    erre mit mondtok?

még ezt is néztem
  • pxxl
    ilyenem van
  • Carlos
    nem is 4000 volt...
  • pxxl
    nekem eddig semmi bajom a tp-link-es wifis routerrel. már majd 1 éve használom.
  • BaliBoy
    Asust vagy Linksyst nézz sztem.
  • Carlos
    Itt a márkáról van szó és nem arról, hogy tud-e wifi-t.
  • H4V0K
    a többi tp-link wifis azért került 7-8-9-10E forintokba de nekem wifire nincs szükségem, feleslegesen meg nem akarok azért kidobni pénzt
  • Carlos
    Hát, ha router, akkor szerintem nem kellene spórolni, hacsak direkt nem akarsz szopni vele.
    De ha télleg nincs keret, akkor jó lesz biztos...
  • BaliBoy
    Elvileg jó. Gyakorlatban nem biztos. A múltkor mintha valaki írta volna, hogy vett ilyet. Vagy ebbe a topikba vagy a Digis (ide kellett volna.). Próbálj rákeresni topikon belül. Az biztos, hogy a TP-link nem a legjobb márka bár szidni sem szokták.