Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Ezt javasolnám is meg nem is, csak ha bátor vagy:
cmd-ben: netsh winsock reset
(ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenõrzõt és a proxy-t ha van)
(AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELÕSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)
Þór vígi þessi rúnar
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Nem lehet az h. a routered lekapcsolódik a szolgáltatóról? Bár sztem nem, mert nekem se csatlakozik le, úgy van beállítva.
Honda - The Power of Dreams
Elméletileg ha routeremet WPA és az Omniát is WPA -ra teszem, akkor jó lesz? Majd kiderül valamikor, most 1 darabig nem lesz itt..
Majd megnézem, köszi.
SSID stimmel mindkettõn? Ugyanazon a vonalon (chanel) vannak? (omni és a router)
Þór vígi þessi rúnar
D-Link 524 rõl van szó. WPA-PSK/WPA2-PSK mint a képen is látható, így van védve a hálózatom. Egy Samsung Omniával próbáltam rácsatlakozni, de nem ment. Beállítottam azon is ezt csak azon külön vannak szedve( WPA-WPA2 stb) Nem tudott rácsatlakozni.. Csatlakozott vagy 10 percig, de semmi.
Leszedtem a titkosítást, úgy jó volt. Mit kéne csinálni, hogy jó legyen?
Jelszó stimmelt. Itt a kép
Hogy is néz ki a hálótok? Milyen géppel akartok játszani és az hogyan kapcsolódik a hálózathoz?
Esetleg egy router reset majd újrakonfig?
(tartsd nyomva a 30 másodpercig a reset gombot, majd húzd ki az energiakábelt. 30 másodperc múlva dugd vissza a kábelt és konfigold újra)
Þór vígi þessi rúnar
Nem lehet, hogy a játékban tiltottak le azóta az egy ip-rõl több felhasználós játékot?
Þór vígi þessi rúnar
Szerintem az lehet a gond (ebben nagyon nem vagyok biztos csak tipp!!!)
Hogy van a modem ebbe megy a routered a router ugye tartalmaz egy switch-et. Namost. Mivel a router kapásból csatlakozik ezért kér szépen egy IP cimet. Kap egyet a szolgáltatótól. Aztán jön az elsõ gép aki nem kér ip-t, mert a routernek már van egy amivel elõrhetõ a netrõl. Ezt szépen megjegyzi és kész. A másik ugyanez. Tehát azt az egy ip-t kapja mind a két gép amit a router kért és kapott.
Esetleg, ha úgy csinálod, hogy a két gép csatlakozáskor kérjen IP-t akkor a router kér egyet, majd átadja a gépednek. Aztán kér egyet a másik is (megnézi a MAC cimet jé ez nem az elõzõ akkor kérünk neki is) és kap egy másikat a másik számára. EZ CSAK DINAMIKUS IP KIOSZTÁSNÁL MÛKÖDIK, HA A SZOLGÁLTATÓTOK CSAK 1 CÍMET "ADOTT EL" NEKTEK AKKOR NEM MÛKÖDIK (akkor mindig ugyanazt az IP-t használjátok)!!!!!
Lehet, hogy ez totál faszság... 😊
Þór vígi þessi rúnar
(csatlakozni kell, vagy mindig van net ha bekapcsolod a gépet?)
Þór vígi þessi rúnar
Maximus: szivesen! Melyik tipp volt a végén jó amivel sikerült helyrehozni a dolgokat?
Þór vígi þessi rúnar
Aztán mást nem kell beállítani.
Þór vígi þessi rúnar
Hogy segítsek, ha nem csinálod meg azokat a dolgokat amiket kérek?
Þór vígi þessi rúnar
Þór vígi þessi rúnar
Hogy tudsz pingelni, ha nincs neted?
Vagy van neted csak nem tudsz róla?
A böngészõ mit ír ki, hogyha elinditasz egy weblapot?
Þór vígi þessi rúnar
Nézd meg a szerzõdésben, hogy milyen a szolgáltatótól hogy kapjátok az IP-t (dinamikusan, vagy statikusan kaptatok 1-et).
Ha az nagyon nem megy, akkor nézd meg a két gépen (amik egyszerre vannak a neten), hogy milyen IP címetek van:
cmd majd ipconfig -all
Majd: ADSL vagy PPP vagy ilyesmi résznél:
IP Address
Ha ez mindkét gépen egyezik, akkor nincs mit tenni. Ha különbözõ, akkor majd kitalálunk valamit.
Þór vígi þessi rúnar
Más: ping, traceroute megy???
ping maffiozo.hu
tracert maffiozo.hu
(cmd parancssorban)
Ha ez megy de a net nem, akkor DNS probléma lehet.
Ha a ping sem megy megy akkor ping 127.0.0.1 (ez a TCP/IP protokoll saját maga (önteszt)).
Ha ez sem megy, akkor elszállt a TCP/IP, ezesetben:
cmd-ben: netsh winsock reset
(ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenõrzõt és a proxy-t ha van)
(AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELÕSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)
Þór vígi þessi rúnar
Fut valami zone alarm vagy egyéb ilyen hülyeség? Nem az tiltja a dolgokat?
Þór vígi þessi rúnar
Kicsit nem értem, hogy mit kell a routerben piszkálni. Én úgy szoktam, hogy a kliens gépen elinditom a Hálózataim jobbklikk tulajdonságok majd új csatlakozás csatlakozás a netre, majd manuális beállítás, opcionálisan középsõ vagy alsó (mindig legyen net, vagy csatlakozni kell) majd a felh. név és jelszó és kész.
(ezt minden gépen meg kell ami a netre akar kimenni)
Þór vígi þessi rúnar
Szerintem pppoe és a második képen az amit a szolgáltatótól kaptál felh. név és jelszó.
Oda már nem az admin-os cucc kell.
/azé' a vindízeles háttérkép bebasz/
Þór vígi þessi rúnar
Akkor sikerült?