Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Sajnos lövésem sincs mi az az ADSL szûrõ...

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Hát ha sokáig szarakszik akkor megpróbálom.És amit alatta kérdeztem az adsl szûrõvel kapcsolatban lehetséges,hogy most nem kell?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Carlos
Szerintem akkor lehet, hogy kavarog a tcp/ip rész.
Ezt javasolnám is meg nem is, csak ha bátor vagy:

cmd-ben: netsh winsock reset
(ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenõrzõt és a proxy-t ha van)
(AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELÕSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Ja és még egy kiegészítés,hogy van amikor csak úgy áll helyre,hogy a Carlos álltal javasolt öntesztes ip címet pingelem.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Maximus4
Fogalmam sincs,hogy milyen jellegû.Frissítek az sg-re és megint be kell jelentkeznem tehát gondolom szétkapcsol.Viszont,hogy ment mind a két gépen a net hangsúlyozom csak a böngészés semmi torrent meg ilyenek az adsl lámpa meg közbe iszonyat halványan világít.

AlieN911
Ez az akadozás milyen jellegû?
Nem lehet az h. a routered lekapcsolódik a szolgáltatóról? Bár sztem nem, mert nekem se csatlakozik le, úgy van beállítva.

Honda - The Power of Dreams

Maximus4
Kérdésem lenne megint😊Ma elég sokszor szakadozik a net.Amíg csak a modemem volt addig kellett adsl szûrõ,most,hogy csak routerem van nem befolyásolhatja ez a szûrõ a szakadozást?

AlieN911
Mivel titkosítás nélkül, jelszó nélkül jó volt, ezért gondolom, hogy jó minden, csak a titkosítás részével van valami gebasz.
Elméletileg ha routeremet WPA és az Omniát is WPA -ra teszem, akkor jó lesz? Majd kiderül valamikor, most 1 darabig nem lesz itt..
Majd megnézem, köszi.

Carlos
Pontosan ugyanazt a titkosítást állítsd be mindkettõnél. Válaszd a legobbat, amit a gagyibb még tud.
SSID stimmel mindkettõn? Ugyanazon a vonalon (chanel) vannak? (omni és a router)

Þór vígi þessi rúnar

AlieN911
Helló!

D-Link 524 rõl van szó. WPA-PSK/WPA2-PSK mint a képen is látható, így van védve a hálózatom. Egy Samsung Omniával próbáltam rácsatlakozni, de nem ment. Beállítottam azon is ezt csak azon külön vannak szedve( WPA-WPA2 stb) Nem tudott rácsatlakozni.. Csatlakozott vagy 10 percig, de semmi.
Leszedtem a titkosítást, úgy jó volt. Mit kéne csinálni, hogy jó legyen?
Jelszó stimmelt. Itt a kép

Carlos
nincs gond...

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
fúú ez a fos nem ér meg ennyi cicót, meg nem is akarlak nagyon feltartani. sztem hagyjuk a francba majd egyszer megoldódik vhogy. majd mindent átállítok rajta amit lehet és próbálkozok. köszönöm szépen a segítséged és az idõt amit rámszántál! 😉

Carlos
Hmmm....sajna annyira nem vágom az online multis játékok mûködését LAN környezetben témát...

Hogy is néz ki a hálótok? Milyen géppel akartok játszani és az hogyan kapcsolódik a hálózathoz?

Esetleg egy router reset majd újrakonfig?
(tartsd nyomva a 30 másodpercig a reset gombot, majd húzd ki az energiakábelt. 30 másodperc múlva dugd vissza a kábelt és konfigold újra)

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
aha! a régi router is így volt belõve és gond nélkül ment az egész. most mondhatnád hogy dugjam vissza a régit, csak azért cseréltem azt le mert nem volt rajta wifi, és nekem a laptophoz pedig mostmár kell. szóval azzal mûködött az egész. kizárt hogy a játékban letiltották volna az egy iprõl való csatlakozást, mert ezzel a routerrel egyszer valahogy "véletlenül" sikerült felmennem arra a serverre amin öcsém van. Elfelejtettem hogy úgyhagytam a codot, hogy csatlakozik, és közben állítgattam a routert, és mikor már meguntam mondom leszarom az egészet, akkor láttam meg hogy már egy ideje kapcsolódott a szerverhez. De fogalmam sincs hogy hogy csináltam. Szóval egyszer már sikerült a dolog, játszottunk is vele egy darabot. de azóta nem megy, és ez is vmi véletlen volt😄😄

Carlos
A régi router-rel is a "mindig van net" módszert használtátok és úgy ment?
Nem lehet, hogy a játékban tiltottak le azóta az egy ip-rõl több felhasználós játékot?

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
szóval akkor van az adsl modemem amit beledugok a routerbe. a router kap tõle 1 ipt és az lesz a router ipje úgymond. de a router 2 másik ipt oszt ki a 2 gépnek hogy megkülönböztesse õket. eddig értem. és akkor te azt mondod, hogy úgy kéne megcsinálni hogy mind2 gép külön ipn legyen, tehát a router másikat kérjen, mac cím alapján. és ezt hogy lehet megcsinálni? tegyük fel hogy hogy több ip cím is kérhetõ a szolgáltatótól.

Carlos
ahamm...én nem szeretem ezt a megoldást, dehát nem vagyunk egyformák. 😄
Szerintem az lehet a gond (ebben nagyon nem vagyok biztos csak tipp!!!)
Hogy van a modem ebbe megy a routered a router ugye tartalmaz egy switch-et. Namost. Mivel a router kapásból csatlakozik ezért kér szépen egy IP cimet. Kap egyet a szolgáltatótól. Aztán jön az elsõ gép aki nem kér ip-t, mert a routernek már van egy amivel elõrhetõ a netrõl. Ezt szépen megjegyzi és kész. A másik ugyanez. Tehát azt az egy ip-t kapja mind a két gép amit a router kért és kapott.
Esetleg, ha úgy csinálod, hogy a két gép csatlakozáskor kérjen IP-t akkor a router kér egyet, majd átadja a gépednek. Aztán kér egyet a másik is (megnézi a MAC cimet jé ez nem az elõzõ akkor kérünk neki is) és kap egy másikat a másik számára. EZ CSAK DINAMIKUS IP KIOSZTÁSNÁL MÛKÖDIK, HA A SZOLGÁLTATÓTOK CSAK 1 CÍMET "ADOTT EL" NEKTEK AKKOR NEM MÛKÖDIK (akkor mindig ugyanazt az IP-t használjátok)!!!!!
Lehet, hogy ez totál faszság... 😊

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
hû de gyors vagy! 😄 T-Online ADSL van, a router miatt mindig van net, nem kell csatlakozni. a routeren van beállítva a pppoe és oda vannak beírva a kapcsolat adatai. tehát miután bekapcsol a gép már van is net.

Carlos
Milyen neted van? Hogy csatalkozol?
(csatlakozni kell, vagy mindig van net ha bekapcsolod a gépet?)

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
fogalmam sincs miért nem látszódik. a hamachit letiltottam a francba hogy ne zavarjon. úgyis lefuttattam az ipconfig -all parancsot és úgyis ugyan az van oda kiírva kivétel a hamachis részt.

Carlos
Szivesen, örülök, hogy segíthettem!

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Szerintem a TCP/IP önteszt.Mert az elsõ kettõ pingelésre nem csinált semmit aztán megcsináltam azt az öntesztet és utána mûködött minden.Nagyon hálás vagyok,köszönöm!!!!!

Carlos
Akkor miért nem látszódik az igazi kapcsolat az ipconfig -all-ban?

Maximus: szivesen! Melyik tipp volt a végén jó amivel sikerült helyrehozni a dolgokat?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Nagyon köszönöm a segítséget<#worship>Csak az a fura,hogy most a tálcán nincs kapcsolat ikon hiába van kipipálva az opció,de mindegy,tényleg köszi!

KáZé
az csak véletlenül van ott, mert elfelejtettem kikapcsolni, de nem hamachin akarunk játszani hanem simán 😄

Carlos
Hamachi-hoz nem értek.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Csináld meg a kapcsolatot a másik gépen is úgy ahogy az elsõn.
Aztán mást nem kell beállítani.

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Na már a routerrõl netezek😊Akkor ha rákötök egy másik gépet is akkor azon kell még valamit pöcsölni vagy nem?

KáZé
ebben 100%ra igazad van, de én arra válaszoltam részben amit kérdeztél. nézd meg kérlek ezt a képet: kep

Carlos
Azért kérdeztem amit leírtam.
Hogy segítsek, ha nem csinálod meg azokat a dolgokat amiket kérek?

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
itt csak a dhcpvel kiosztott ip cím látszódik, és azok az adatok amiket a router irányít. 192.168.1.100 a címem a másikan 192.168.1.101 de ez most mind1 mert ezt a router nyomja. valamint dns kiszolgáló van 2 ami még lényeges lehet. még annyi ezzel kapcsolatban, hogy a régi routerrel tudtunk ugyanazon a szerveren játszani, az újjal nem tudunk, tehát sztem a hibát nem itt kell keresni, hanem vmi router beállításban.

Carlos
Nem lehetséges, hogy már van egy folyamatban lévõ csatlakozásod, amire megpróbálsz rácsatlakozni kézzel?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Elb*sztam a pinges dolgot,mindjárt megcsinálom újra😊Azt nem néztem mit ír ki mert én mindíg úgy csatlakozok,hogy a start menübõl indítom a csatlakozást.

Carlos
Nem értem.
Hogy tudsz pingelni, ha nincs neted?
Vagy van neted csak nem tudsz róla?
A böngészõ mit ír ki, hogyha elinditasz egy weblapot?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Itt vannak a képek:
1.
2.
3.
4.

Carlos
Egyet kérnék!
Nézd meg a szerzõdésben, hogy milyen a szolgáltatótól hogy kapjátok az IP-t (dinamikusan, vagy statikusan kaptatok 1-et).
Ha az nagyon nem megy, akkor nézd meg a két gépen (amik egyszerre vannak a neten), hogy milyen IP címetek van:
cmd majd ipconfig -all
Majd: ADSL vagy PPP vagy ilyesmi résznél:
IP Address
Ha ez mindkét gépen egyezik, akkor nincs mit tenni. Ha különbözõ, akkor majd kitalálunk valamit.

Þór vígi þessi rúnar

KáZé
Carlos mivel te vagy itt az ész így visszanéznél egy pillanatra a 2080as hozzászólásomra? és ha van vmi jó 5leted akkor elmondanád? köszi!

Carlos
Akkor olyat ne kérdezzek, hogy hálókártya telepítve? Kábelezés ok?

Más: ping, traceroute megy???
ping maffiozo.hu
tracert maffiozo.hu

(cmd parancssorban)

Ha ez megy de a net nem, akkor DNS probléma lehet.
Ha a ping sem megy megy akkor ping 127.0.0.1 (ez a TCP/IP protokoll saját maga (önteszt)).
Ha ez sem megy, akkor elszállt a TCP/IP, ezesetben:
cmd-ben: netsh winsock reset
(ezzel reseteled a tcp/ip-t ami egy újraindítás után újra összeszedi magát (hazavághatja az online vírusellenõrzõt és a proxy-t ha van)
(AZ UTOLSÓ PARANCSÉRT FELELÕSSÉGET NEM VÁLLALOK, SOHA NEM CSINÁLTAM MÉG!!!)

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
errõl a wan miniportos 678-asról tudnál csinálni egy képet?

Fut valami zone alarm vagy egyéb ilyen hülyeség? Nem az tiltja a dolgokat?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Megcsinálok mindent amit leírtam aztán kilépek a wizardból és próbálok csatlakozni de csak a wan miniportos ablak jön ki aztán 678-as hibaüzenet és ennyi😞

Carlos
No. Akkor most mi a probléma?
Mi történik, mit ír ki, ilyesmik.

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Ez világos,nem is erre gondoltam de már tárgytalan,mert rájöttem,hogy hülyeséget kérdeztem csak közbe próbálkoztam megint de lószar😞

Carlos
Nomármost.
Kicsit nem értem, hogy mit kell a routerben piszkálni. Én úgy szoktam, hogy a kliens gépen elinditom a Hálózataim jobbklikk tulajdonságok majd új csatlakozás csatlakozás a netre, majd manuális beállítás, opcionálisan középsõ vagy alsó (mindig legyen net, vagy csatlakozni kell) majd a felh. név és jelszó és kész.

(ezt minden gépen meg kell ami a netre akar kimenni)

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Externetem van.Lenne még két debill kérdésem.1.Új kapcsolatot nem kell csinálni ugye?2.Ha esetleg sikerül beüzemelnem a routert akkor a másik gép amivel még össze akarom dugni azon is ezt el kell játszani?

Carlos
Tudni kéne, hogy milyen szolgáltatód van.
Szerintem pppoe és a második képen az amit a szolgáltatótól kaptál felh. név és jelszó.
Oda már nem az admin-os cucc kell.

/azé' a vindízeles háttérkép bebasz/

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Nem gondoltam volna,hogy ennyire hülye vagyok ehez de be kell látnom nincs mese.Szóval,run wizard,az idõzóna beállítás még megy😊aztán jön ez,itt az elsõ kell?Utána ha azt választom akkor meg ez,ide is az admin-t kell írni?Bocsi srácok de kezdek begolyózni.

Carlos
Jó tudni, hogy a d-link-éknél nincs jelszó. Ma is tanultam újat! Köszi! 😊

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Na akkor modem ki router vissza és próbálok csatlakozni megint😊Egyébként ha jól emlékszem valami 678-as hiba miatt nem csatlakozott és wan miniportos jött csak ki csatlakozás közben.

AlieN911
Semmit. "X". Kilépsz és ennyi. Nekem visszajött az ablak, egybõl firefox, bejött a net, és kész is.
Akkor sikerült?

Maximus4
Én vagyok a hülye,szóval megpróbáltam megint azt a böngészõs módszert és sikerült.De,a run wizard-al megcsináltam a beállításokat aztán kiírta,hogy újraindítja a routert ez meg is történt aztán visszajött a varázslós ablak.Most ezután mit kell tenni,mert lámán próbáltam csatlakozni de nem sikerült.Be kell még állítani valamit?