Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maximus4
+1

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

BaliBoy
Akkor írj a [email protected]. Egy támogatód már van. 😊
Meg ezt olvasd el elõtte.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Carlos
Szívesen elvállalom!

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Nincs kedved elvállalni ennek a topiknak a házigazdaságát? Mert lehetne csinálni egy bannert ilyen és ehhez hasonló fontos infókkal.

Carlos
Ez hasznos lehet (alapértelmezett cuccok):
Típus, IP cím, felhasználónév, jelszó

3Com http://192.168.1.1 admin admin
D-Link http://192.168.0.1 admin (üres, nincs)
Linksys http://192.168.1.1 admin admin
Microsoft Broadband http://192.168.2.1 admin admin
Netgear http://192.168.0.1 admin password

Þór vígi þessi rúnar

Köszönöm, ezt az infót társítottam a Használati útmutatóval, és sikerült megoldani a problémát! Köszönöm a segítséget!
Morphin
be kell kapcsolni az integrált wifi vevõt sztem. legalábbis a miénkben megõrültem mire rájöttem, hogy egy billentyû kombinációval lehet életre kelteni a belsõ antennáját...mert alapból kivan kapcsolva.(fujitsu-siemens mondjuk,nem tudom tiédnél ezt h lehet)

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Sziasztok!

Nem rég kaptam egy Lenovo N500 típusú laptopot és a napokban vettem hozzá egy SMC routert! Elvileg a laptopnak vennie kéne a jelet az adapter nélkül is, mert beépített adapter van benne, mégsem veszi! Csak akkor, hogyha a géphez csatlakoztatom az USB-s adaptert!
Nem igazán értek hozzá, ezért ha valaki tudna valami tippet, ötletet adni, azt nagyon megköszönöm!
Carlos
Biztos.
PPP over ADSL:

IP address (az enyémen jelenleg): 87.97.124.xxx
A többi ettõl kismértékben eltér (általában az utolsó oktett)

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Tuti nem a belsõ IP címeket nézed? 😊)

Carlos
Hát nemtom. Énis csodálkozom rajta. Invitel-esek vagyunk.

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Még ilyet nem hallottam. És nem kell érte többet fizetni? Milyen szolgáltató ad több IP címet?

Carlos
Bocsánat: nálunk = itthon. Magánszemély.
4 számítógép van, ésha mind a 4 fentvan a neten, mind a 4 külön IP-t kap.
(Lehet, hogy okosítva van, nem én kötöttem be)

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Ua. NAT (csak IP), PAT/NAPT (IP+port fordítás)

A nálunk az mit jelent? Melóhelyen? Mert természetesen nagyobb cégek tartományt kapnak és akkor azzal lehet garázdálkodni szabadon. 😊 De én nem hallottam olyanról, hogy magánszemélynek több IP-t adjanak. (persze lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan.)

Carlos
igazából nem nat, hanem pat. 😊

Pl nálunk minden gép külön IP címmel látszik a neten. Tehát az egyik 1.2.3.4 a másik 4.3.2.1 a harmadik 5.6.7.8.
Legalábbis az IPConfing alapján.

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Akkor lövésem sincs, hogy mire gondol. 😄

BaliBoy
Miért lenne két IP címük? A routerben van egy NAT protokol ami IP cím fordítást csinál. A szolgáltató felé csak 1 IP cím van. A subneten, viszont sok lehet. De a külvilág felé akkor is csak 1 lesz. A dinamikus IP csak annyit jelent, hogy minden csatlakozásnál automatikusan kap a szolgáltatótól egy címet. (tehát nem fix IP)

Carlos
Szerintem publikus IP címekrõl beszél és nem a privátról.
A privát egyértelmû, hogy különbözõ, mert anélkül nem is nagyon menne a háló.

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Csak különbözõ IP címük lehet. Különben nem mûködik a hálózat.

Carlos
Namost te azt szeretnéd, hogy az internetre a gép két különbözõ IP címmel menjen ki?
Tehát pl Gép1: 12.34.56.78; Gép2: 78.56.34.12 ?
Ha igen, akkor amennyiben a szolgáltatótól csak 1 IP címet kaptatok, akkor bérelni kell egy másikat is és úgy kell konfigolni a router-t, hogy ezeket ossza ki.
Amennyiben dinamikusan kapjátok az IP címeket, akkor pedig különbözõ IP-tek van amikor kimentek a netre.

Þór vígi þessi rúnar

Hali
valaki megtudja mondani hogy lehet wifis routerrel különbözõ ip címet kiosztani jelen esetben két gép csatlakozik a routerre és szeretném ha más lenne az ip címük megoldható ez ?
Hali Zaki
pont ugyanez a problámám mint neked , el tudnád mondani hogyan oldottad meg?
BaliBoy
Most bennem is felmerült egy kérdés. Az UPnP miben különbözik a STUN szerverektõl?

BaliBoy
Start menü->Beállítások->Hálózati kapcsolatok->(baloldalt fent)Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállításai->2x Tovább->Ez a számítógép helyi átjárón vagy a hálózat....->Tovább (a többit értelemszerûen kitölteni)

Mielõtt ezt megcsinálod ellenõrizd, hogy a Hálózati kapcsolatoknál ne legyen semmilyen más kapcsolat telepítve. (csak a hálókártya ikonja legyen ott (+ esetleg IEEE1394 firewire)) Tehát a régi internet kapcsolat törölve legyen!

A Többivel semmi baj nincsen, egyedül a hálózati átjáróval nem vagyok tisztában. Leírnád ezt pontosabban nekem? Köszönöm!

BaliBoy
Nekem is ilyen routerem van digi nettel és mûködik.

A konfigurálásnál válaszd a PPPoE kapcsolat típust majd add meg a felhasználó nevet meg a jelszót. A többi mezõbe ne írj semmit se! A gépen meg úgy kell konfigolni a netet, hogy hálózati átjárón keresztül kapcsolódsz.

Sziasztok!

Lenne egy gondom. SMC 7004-es routerem van és Diginetem. Nem bírom a outert rácsatlakoztatni sehogyan sem. Szerintetek miért van ez? Hallottam, hogy másnal mûködik másnak pedig nem. Vagy vmi beállítás miatt csinálja ezt, de nem tudom, hogy mit kellene állítani benne.

Köszönöm a segítséget!

AlieN911
HÁT LOL xD
Tegnap mentem... Gép helyett 2 laptop, 3COM router helyett 1 Linksys WAP54G (nem biztos, hogy ez, így nézett ki...) Nem is mentünk bele annyira, mert az jó lett.
Szal ennyi. Azért köszi mindenkinek.<#integet2>

Honda - The Power of Dreams

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

AlieN911
De nem találtam benne semmit. Ami a böngészõs hozzáférést illeti.

BaliBoy
Pedig a 3Com oldala tele van leírásokkal. Ahogy nézem mindenegyes routernek ott van a dokumentációja.

AlieN911
Gondoltam, hogy észre vehetõ, hogy már 1x megpróbáltam megcsinálni neki, és voltam nála. De nem emléxek a márka/típusra...
Amúgy valszeg 3COM 3COM xD beugrott. már csak a típus kéne...

Met
Azt írtad, hogy nem tudod a típusát, akkor milyen hivatalos honlapon keresgéltél?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

BaliBoy
jaajj... 😄D Nem érted az iróniát. 😊

Ha nem adsz semmilyen infót arról, hogy milyen készülékrõl van szó akkor értelemszerûen nem is tudunk segíteni.

na peace

AlieN911
Jó persze, de írtam, hogy a honlapjukon se találtam semmit, ott fenn lenne a leírás nem? Ha már elfeledkeztem volna a könyvrõl.

Amúgy emlékeztem valamilyen oldalra,az volt az amit mondtál, de csak portok vannak oda leírva, azt hittem más is van ott 😞

"Sziasztok.
Van egy router aminek nincs meg a user manualja meg azt sem tudom milyen márka/típus, de kellene hozzá leírás....." <--- így kellett volna kérdeznem? Ha meg így kérdeztem volna, akkor meg az lett volna, hogy kéne a márka/típus, addig senki sehova. Meg írtam, hogy mire vagyok kíváncsi, és arra szerettem volna választ kapni.

Azért béke<#wave>

BaliBoy

Sziasztok.
Van egy router aminek nincs meg a user manualja meg azt sem tudom milyen márka/típus, de kellene hozzá leírás.....

Esküszöm bennem segítõ szándék van de így, hogy segítsen az ember?! Utána meg fel vagy háborodva, hogy hülyének néznek....

BTW nem tudok olyan oldalról ahol össze lenne szedve ilyen. Max a portfowsrd.com, de ott is csak a port átirányítás van leírva.

AlieN911
Bocs, kimaradt..De az nincs, mert úgy kapta valakitõl. Asszem a cégétõl v. nem tom, azoknak meg nem volt meg a papír, csak router+táp ami van.
De megint hülyének nézel, szerinted nem néztem volna egybõl azt?

BaliBoy
A Routerhez adnak user manualt.

AlieN911
Hali

Létezik olyan oldal, ahol a routerek beállításával kapcsolatba vannak infók? Megyek majd egyik ismerõsömhöz 4-5 fele, és van neki egy routere, azt kéne beállítani. Hivatalos honlapon nem találtam semmit se, se leírást, se html alapú beállítást. Típusát nem tudom most, ha ott vagyok, akkor már látom 😊
Valami ötletetek, milyen htm-es felületeket ismertek?
Én ezt a kettõt: 192.168.1.1 illetve 192.168.0.1

Carlos
Egyetértek!
Gondolom ez technológiai hátrányosság és nem lehet megokosítani...

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Mondjuk a torrentnél már az is nagy segítség lenne ha nem TCP-vel hanem UDP-vel közlekednének a csomagok.

Carlos
Nálam ez a jellemzõ... 😄

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Azért az utolsó mondat egy kicsit erõs. Azért vannak priorizált csomagok.

Carlos
No, képzelj el egy ásványvizes palackot. Ha egyedül töltesz bele, akkor a te málnaszörpöd szépen gyorsan megy bele a palackba. De ha a tesót narancslével tölti fel éppen amikor te nyomod bele a málnát, akkor a tied is lassabban megy és az övé is.

Nem felezõdik vagy ilyesmi. Ha õ elkezd torrentezni és full sávszéllel tölt lefelé egy filmet, akkor te bizony egy levelet is nagynehezen tudsz elküldeni.

Þór vígi þessi rúnar

hello

szeretnék venni egy wifis routert hogy tudjak a házba wifizni ---10000 -t szánnék rá valaki tud ajánlani valamit?, meg érdekelne hogy ha ketten csatlakozunk akkor felezõdik a sávszélesség ?? vagy ezt hogy lehet megoldani hogy maradjon ?
Maximus4
Vonalba-->aztán ebbe a telefont és a modemet.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Carlos
és ez hova kerül?
A modem és a router közé?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4
Mert különben nincs net.Ennyit tudok róla😞

Carlos
És ez mit csinál? Mire jó? Miért kell?

Þór vígi þessi rúnar

Maximus4