3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Máté94
    Sziasztok!
    Nem tudom mennyire router probléma de ide írom.Van egy Linksys by Cisco WRT54G2-es routerünk amivel szeretnék a Cisco Network Magic-el fájlokat át küldeni mert lehetséges apám laptopjára.Eddig működött csak törölni kellett.De most felraktam és nem tudja olvasni a mappákat.Az enyémen 7 van apámén XP de ezelőtt is tudta csinálni:(
    Valami ötlet eseteleg más program?
  • ajem kisa
    Megoldottam...kössz a segitséget aki gondolt rám...
  • ajem kisa
    Sziasztok!

Soha nemcsináltam ilyet, szoval a probálkozásaimmal nemsikerült meglodani a codmw2-höz a router beállitásokat...
    szal ide kéne beirni azok közül a számokat, amik itt vannak...
    Valaki elmondaná, hogy mivan?!
    Köszi előre is!
    Kisa
  • ZÓÓÓcsi
    Mondjuk most volt egy gyári visszaállítás és most a régi mac-el nem megy csak az újjal. Hm.
  • BaliBoy
    Persze, hogy lehet. Sőt!
  • ZÓÓÓcsi
    Hu de jo hogy mondod mert az uj van bent
    Abbol lehet gond?
    Mert most pl nagyon lassú :P
  • BaliBoy
    Az nem gond, csak a routerben a régi MAC legyen.
  • ZÓÓÓcsi
    Klónozva van a MAC-em bár azóta gépváltás volt :P
  • BaliBoy
    Hát akkor gondolom klónoznod kellene a regisztrált géped MAC címét. Legalábbis UPC-s kábelnél nemárt. Gondolom a T-nél is így lehet. User Manualt kezd el olvasgatni és az alapján bekonfigolni.
  • ZÓÓÓcsi
    Cábelnet T-HOME
  • BaliBoy
    Uhhh..
    Milyen típusú net kapcsolattal rendelkezel? ADSL, LAN (PPPoE - Digi), Cabel....?
  • ZÓÓÓcsi
    Milyen felhasználó név meg jelszó? Ilyet nem kellett beállítani...
    Kapcsolat típusa DHCP, mert egy dhcp szerver osztja ki az ip-met. És a router is dhcp-re van állítva.
    Közben rájöttem hogy az jo Gateway-en, mert nekem a router hostolja a netet és nincs még egy router közöttük.
  • BaliBoy
    OK. És? Attól még az internetet konfigurálni kell.
  • Chris16
    Nem, de már felhívtam a dlink-et, és beszéltem egy szakértővel, elméletileg hibás a routerem, de gyakorlatilag még nem tudjuk... :-)
  • ZÓÓÓcsi
    ÖÖ itt állítom át
  • ACE
    És ugye a Service name-hez nem írtál semmit?
  • BaliBoy
    Csak tipp, de ha átrakod akkor nem kellene újra beállítani a hálózati paramétereket?! (kapcsolat típus, felh név, jelszó...stb.)
  • ZÓÓÓcsi
    ÖÖ amint beállítom hogy routerként működjön és elmentem szakad a net és nem engem ki. Ha visszaállítom gateway-re akkor meg megy :S
  • Chris16
    Hát akkor viszont router cseréhez kell folyamodnom, mert ezt a lehetőséget vagy 30x megcsináltam (illetve mást is kipróbáltam)... :-(
    Azért köszönöm szépen segítségedet! :-)
    További szép napot!
  • BaliBoy
    Kicsit pontosítsd, hogy mégis mikor szakad a net.
  • BaliBoy
    Ha nem akarja nem látja.
  • BaliBoy
    Ilyenben nem nagyon tudunk segíteni. Van User Manual. Ha az alapján állítod be akkor jónak kell lennie. Ha mégsem jó akkor valamit nem jól csinálsz.

Kapcsolat típusánál megadod, hogy PPPoE, majd a felhasználó nevet és a jelszót. Semmimást nem kell. Ha így csinálod akkor működnie kell.
  • Chris16
    u.i.: még annyi, hogy a router-emen a "status" led állandóan villog, bármit is csinálok vele... (lehetséges, hogy routerhibára mutat!?)
  • Chris16
    Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni azzal kapcsolatosan, hogy adott egy DLink DL-524-es típusú router, illetve egy 30/20-as LAN-os DigiNet. A probléma pedig az lenne, hogy bármilyen beállítást már megpróbáltam, de az istenért sem akar működni. A router és rajta keresztül a gép sem látja a netet, de ha csak gépbe dugom, akkor tökéletesen működik. (Wi-fi-n szeretném megosztani az internetet.)

Ha esetleg valaki erre tud valami megoldást, annak nagyon megköszönném, hogy segítene!

Üdv.: Krisztián
  • ZÓÓÓcsi
    Sziasztok!

Van itt nekem egy LinkSys WRT54G2 routerem. Az advanced router-nél beállítom hogy routerként működjön erre szakítja a netet :P Gatewayként meg tökéletesen működik. De ha jol tudom a port forwarding csak router módban működik..
    ???
  • slylecz13
    Sziasztok!

Ha van két gépem megosztva egymással. Mindkettő egy router-be fut össze kábelen, a router pedig csatlakozik a netre. Ilyenkor a szolgáltató is látja a megosztott fájljaimat? Vagy erre való a router-eken belül a tűzfal funkció?
  • ACE
    Nekem olyan gondom van, hogy DIGI-t használva pár óra működés után a sebesség lecsökken kb 20%-al kisebb értékre, tehát a letöltés 30 Mbit helyett csak 25 Mbit, a feltöltés 20 mbit helyett csak 15 mbit-el hajlandó menni. Újrakapcsolódás után megjavul. VRT160NL routerem van, router nélkül úgy rémlik nem csinálta, bár router nélkül nem is voltam olyan sokáig kapcsolatban, sűrűn megszakadt. Mi okozhatja ezt? Valakinek valami ötlet? Másnál előfordult ez?
  • H3LLBoY
    Sziasztok!
    Pénteken vettem egy TP-LINK TL-R402M típusú vezetékes routert. Összeraktam ahogy a papírjában levan írva, a gép érzékelte is. Ezután megvolt minden beállítás és mikor csatlakozni szerettem volna az internetre nem engedett fel. A windows és a nod 32 tűzfala is kivolt kacsolva. Valaki aki ilyen típusú routert használ leírhani egy kicsit szálybarágósan, hogy sikerült életre keltenie a másinát. T-Home-os intenetem van úgyhogy a csatlakozáshoz kér felhasználó nevet és jelszót, már erre is gondoltam, hogy baj lehet.
    Ha valaki tud segíteni annak előre is köszönöm!!!
  • Csokis
    Jól bizony! Laikusoknak is ajánlom, nagyon szépen beállít mindent a telepítő CD!
  • LegendTommy
    úgy néz ki így jó lett,thx
  • gsxr400
    Sziasztok!
    Tanácsot szeretnék kérni azzal DLink DIR-615-ös routerrel kapcsolatban. A problémám az volna rendszeresen "eldobja" a netet.(adatforgalom megszünik, viszont a routeren aktivként jelentkezik a kapcsolat.) Van amikor oránként, de van hogy 10 percenként elveszíti a kapcsolatot. Az már csodaszámba megy ha egy nap gond nélkül működik... Ilyenkor vagy a webes felületen szakítom meg, majd újrakapcsolódok vagy pedig egy router restartal. Az internetkapcsolatom Digi-lan (PPPOE - név-jelsz.)A roteren semmi extra nem lett beállítva, minden alap. illetve FW-t frissítettem, de ez sem oldotta meg a problémámat...
    Aki tud segítsen legyen szíves! Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat. Üdv
  • Csokis
    Sziasztok!

Rendeltem Digi 80/25-höz egy Linksys WRT320N router-t. Remélem jól döntöttem?!
  • LegendTommy
    megnézem, köszi
  • BaliBoy
    Pedig a Keep alive az ami megoldja a problémád.
  • LegendTommy
    asszem amugy a keep alive-nál pingelget megadott időintervallum szerint
  • LegendTommy
    igen a d-link-nél van ilyen, de itt 2 lehetőség van
    1. connect on demand
    2. keep alive
    a keep alive az elég instabil, ezért nem használom
  • BaliBoy
    Nem ismerem ezt a routert de szinte biztos vagyok benne, hogy van olyan beállítási lehetőség, hogy ha nincs használatban a net akkor se bontsa. Olyat keress, hogy always connected.
  • LegendTommy
    Sziasztok,
    Digi topnetem van, és lecseréltem a di-524-es routerem egy Linksys wrt160n-re, a routerem szinte tökéletesen műxik, de ha kikapcsolom a pc-t és vagy ha egy ideig nincs forgalom akkor megszakad a net.
    Van valakinek bármiféle ötlete a problámámra?
    thx, bye
  • picur8703
    1.Digi modemes internetem van.

2.A szakadozást folyamatosan csinálja,ha a net kábel az asztaliba van bedugva,akkor ott tökéletes a net,tehát azzal nincs gond.

A routerben egy db beállítást végeztünk,a Mac Adress menüben beírtuk asszem a számítógép ip címét.Viszont most meg h be lett dugvaaz asztali gépbe h meg legyen nézve ugy jó e a net,majd visszadugtam igy pedig már egyáltalán nem jön be a laptopon sem meg az asztalin sem.:S
  • Dj Faustus #2495
    "Volt aki azt mondta hogy állítsam le a dhcp-t a start/ futtatás/ services.msc - n belül.
    De miután leállítom megszakad a net. és nem tudok csatlakozni se."

A DHCP - ha automatikusan kapod az IP-címet (ha routered van, akkor biztos) - akkor bizony kell a nethez.

Mivel más alkalmazásoknál nem tapasztaltad, a játékbeli problémádat pedig tedd fel a játék topikjában - pontosan leírva a kapott hibaüzeneteket.