3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • ACE
    Miután kipróbáltad kiderül hogy segít-e. Nekem egy D-link 524-es routerem volt, ami ennek 3-szorosába került, és az még a 30/20 mbit-es DIGI netet sem bírta, nemhogy a 120 Mbit-et. A 100 Mbit-et is csak elméletileg bír egy router, gyakorlatilag max. olyan 80-90 mbit az ami megvan. Ha egy szálon töltesz akkor is csak ennyivel jön? Az én routerem is a torrentet nem bírta, hogy 10-15 szálnál többel volt kapcsolatban meghalt a net...
  • Tigristank
    Ez azért furcsa, mert nekem van 1 ilyen routerem: TP-Link WR340GD, és ennek elvileg LAN-on tudnia kéne a 100 Mbit-es sebességet. Mivel UPC-s FB 120-as net van, ezért legalább 100 Mbit körüli értéket el kéne érnie, azonban CSAK 40-42 Mbit-ig jut el, ami azért elég kevés a 120-hoz képest. A router kilövésével viszont megy 100 Mbit-es sebességgel a net...
    Szóval ezek szerint ilyen szar lenne ez a router? Van valami megoldás esetleg? :)
    Néztem a firmware frissítéseket, de most azt nem tudom, hogy az segítene-e bármit is. :S
  • bitlucyfer
    Helló
    Az lenne a kérdésem ,hogy 2wan portos routerrel találkozott-e már valaki??
    Annak beállításában kérnék segítséget.
    Tp-link tl-r480t+ tipusú routerről lenne szó
  • krisz940122
    sikerült és köszi csak annyi volt a baj hogy nem volt feltéve a wireless driver :D mégegyszer köszi a segítséget.
  • Orionk
    neked sikerült összehoznod?
    azért kérdeztem, hogy szegedi vagy-e, mert akkor elmentem volna szivesen megcsinálni ingyé
  • Orionk
    a laptopon akkor sincs net, ha becsatlakoztatod az asztali helyére? arra a kábelre, amire az asztali volt,amikor az kapott netet?

ha igy sem jó, akkor szerintem a rouerrel lesz probléma, próbálj bemenni a router beállításaihoz, mint ahogy lentebb irtuk az elérési utjait.

192.168.1.1
    192.168.0.1
    192.168.2.1

ott próbáld dinamikusra állitani az ip cim kiosztást, és annyi ip cimet osszon ki, amennyi gép csatlakoztatva lesz, ne pedig csak egyet.

üdv.,
  • krisz940122
    sajnos én nem tudok segíteni a többiektől meg szerintem ne számítsatok segítségre :S saját tapasztalat! szerintem legfeljebb vki jövőhét végefele idetéved és ír vmit.:S
  • Jóska Kapitány
    Sziasztok!

Egy Acer 5315 laptopot szeretnék összehozni a routeremmel. D-Link DKT-110 routert használok, wi-fi kapcsolattal. A laptop újra lett rakva xp rendszerrel. Felraktam a drivereket is, hálózati meghajtó ok. Megtalálja szépen az elérhető hálózatokat, de semmi pénzért nem akar csatlakozni. Talán esetleg a routeren kellene valamit állítanom. Az asztal igép pikk-pakk csatlakozik, egyből van net, de ez a rohadás csak nem akar csatlakozni.

Esetleg ha lenne valami ötletetek. Köszi előre is.
  • tomee92
    Helló!
    SMC-7004 VBR routerom van lassan 3 éve és eddig baj nemvolt semmivel!
    net is rendesen volt minden tök jól működött, és most a hetekben elkezdett szarakodni öcsém gépénél a net!
    eddig tökéletes volt, de most amikor én bekapcsolom a gépet és elkezdek netezni akkor nála szakadozik és el is megy!
    amint kikapcsolom a gépet és áramtalanítom(szünetmentes miatt,mert mindig kinyomom)akkor hirtelen megjavul és visszajön a net neki, és ismét olyan mint régen!
    csak akkor csinálja nála ezt ha bevan kapcsolva az én gépem is!
    mutlizni is tudtunk a géppel úgyhogy ilyen gond nemlehet mert a kapcsolat jó!
    esetleg valami vírus?vagy mégis valami beállítási probléma?
    nálam xp van nála win7
    valami ötlet hogy mi lehet a gebasz?:D
  • K Ace
    Sziasztok. Nagyon sürgős segítség kellene. Havernál adott 2 gép, és t-online-os net. A két gép eddig hagyományos routerrel(edimax) volt megosztva, és gond nélkül ment. Viszont most tv, meg teljes csomagot váltottak, és a routert a szerelők lecserélték pirelli digitális elosztóra. Az a gond, hogy az egyik gépen van net, amelyikhez van kötve, de a másik gépen nincs. A másik gép vevő adapterrel kapcsolódna. A wlan be van kapcsolva a cuccoson, ég is a led, a másik gép meg is találja a hálózatot, kapcsolódik is rá gond nélkül, de net az nincs. Mi lehet a gond? Tehát lehet kapcsolódni másik gépről vevővel a hálózatra, csak épp netet nem ad neki a router.
  • krisz940122
    nem vagyok fogyatékos és nem vagyok GYÍKARC!!!!tudok angolul és tudom hogy milyen amikor kiírja hogy egy hálózati kábel nincs bedugva és nem ír ki semmit mint ha be se dugnánk semmit.már egy másik topicba is beírtam és ott se segített senki.azért jöttem ebbe a topicba és itt se válaszolt senki és akkor fordult meg bennem a kérdés hogy akkor minek az sg? ja és Orionk köszi a segítséget megpróbáljuk és nem vagyok szegedi.
  • Hixer
    ja még azt mondjad már meg, hogy mikor bedugjátok a laptopba a kábelt, akkor azt írja-e ki a hálózati kapcsolatoknál, hogy "Egy hálózati kábel nincsen bedugva" és az ikon számítógép meg egy NAGY PIROS X, vagy egy kis sárga háromszögben van felkiáltójel, vagy semmi jel nincs, csak egyszerűen nincs net???

BTW #2561 ha az uccsó a helyzet
  • Carlos
    Bocs hogy nem voltunk a gép előtt amikor posztoltál.
    Az ilyen gyík arcok miatt segítenek egyre kevesbben. Amúgy nemtom feltűnt-e, hogy általában segítenek ebben a topikban. Ha ennyire nem tetszik az sg akkor menj egy másik fórumra. Csakhát szerintem még annyira se tudsz angolul, hogy feltedd a kérdésed.
  • Orionk
    Szegedi vagy?

Alapfelállás igy nézne valahogy ki.
    A modemből egy utp kábel megy a routerba. Ezt a kábelt a routerba jó helyre kell bekötni, azaz van ennek általában egy külön hely a routeron, a többi 3-4 szabad slot, az a számgépeknek van.
    Szóval a net igy már elment a routerig, onnan a slotokon keresztül lehet rákötni a gépeket. Szintén utp kábelekkel.

Sorba, azaz először az 1-es,majd 2-es slotba csatlakoztatunk, azaz, ha mondjujk, az 1-esbe nincs csatlakoztatva semmi, akkor ne a 2-esbe tedd.

Ha jó a gép LAN kártyája, akkor ok, ha nem akkor nem is ismeri majd fel a netet. Ha ezek igy össze vannak dugva, akkor lehet egy reset-et csinálni a modemen, és a routeren is.
    A reset után, ha elkezd beindulni, az adatáramlás, akkor fel kell, hogy ismerje a netet.

Ha nem, akkor még az is lehet, hogy a router beállításainál dinamikusra kell tenni az ip cim kiosztást, tehát, hogy ne egy darab statikusat osszon ki. Azt is be kell állitani, hogy mindig kiosszon legalább annyi ip cimet, ahángy számgép rá lesz kötve.

A router beállításaiba az alábbi cimekkel mehetsz be. Először a routerral össze kell, hogy legyen kötve a gép.
    Cimek, ahogy Carlos is szépen leírta lentebb:

192.168.1.1
    192.168.0.1
    192.168.2.1

Egyiknek működnie kell.

Hirtelen ezt tudom mondani.
    ÜDv.,
  • krisz940122
    de jó hogy sehol sem segítenek. nyugodtam meg lehetne szüntetni az egész sg-t. van így értelme szerintetek? szart se ér. arról szólna hogy beszélgetünk és segítünk egymásnak de itt nyomát sem látom ( kivétel egy két fórum)
  • krisz940122
    császtok.kéne egy fontos segítség.adott egy új laptop és egy router.a routerből jön három internetkábel.egy másik laptopba ha bedugjuk a routerből jövő kábelt egyből jó a net.nem kér se jelszót se felhasználónevet.de ha az új laptopba dugjuk a kábelt akkor mintha be se dugtuk volna.nem észleli a netet.a gépen vista van.ha megpróbálunk új kapcsolatot létrehozni akkor kér jelszót meg felhasználónevet de az nincs mert a másik laptopba sem kellett.hogy lehetne megcsinálni hogy működjön a net?előre is köszi a segítséget.ja és nem driver probléma mert rádugtunk egy jelszós felhasználóneves netet az simán működött.
  • Carlos
    Általában 192.168.1.1
    Ha nem, akkor valamelyik a másik kettő közül. Ha egyik sem, akkor users guide. Ha az sem, akkor router reset. :D
  • Orionk
    Sajnos most nem tudom kipróbálni, nem vagyok a router közelében, de majd megnézem.

Akkor ha elém került egy router, annak hogyan tudom megnézni, megtudni, hogy mi az elérési cime?, mert ha találgatnom kell, az sokáig tart :D

köszi a két router szám tippet, kipróbálom őket
  • Carlos
    igen.
    192.168.0.1 ?
    192.168.2.1 ?
  • Orionk
    Habár itthoni routeromnál a 192.168.1.1 címmel be tudok lépni a router beállításába, de az ottani routeréba nem sikerült.

Létezik az, hogy egyes routeroknak más a cimük?
  • Orionk
    Köszönöm szépen a segítséget neked, és lentebb Carlos -nak is

sikerült megoldani, nem a számgéppel volt baj, hanem a router egy nagy sz** szépen fogalmazva, és az nem vitte tovább rendesen.
    Konkrétan barátom barátnőjének a lakásáról volt szó.

üdv.,
  • ACE
    A laptop hálózati beállítását (TCP/IP) állítsd automatikusra.
  • Orionk
    okés megpróbálom, win xp home edition van fennt a laptopon, lehet, hogy abban van valami külön beállítáS?

kitörlök minden beállítást, és ujra próbálom a laptopon.

Esetleg most arra gondoltam, hogy a router olyan, hogy csak annak a másik számítógépnek az ip cimére adja a netet. Ez lehet?

hogy a routerben engedélyezni kellene, hogy több gépnek adjon netet?

mert mondom, hogy ahova most költöztem, ott van egy számgép az kap netet a routerből, de ha az én laptopomar rákötöm az nem kap. még akkor sem, ha a másik gép kábelét, ami kapja a netet, azt dugom a laptopomra.

köszi
  • Carlos
    Szóval. A gépen az új lakásban egyáltalán nincs net. Viszont a régi lakásban volt.
    Akkor szerintem valami beállítás bentmaradhatott a régi helyről.
    Törölj le minden hálózatos dolgot és csatlakozást, majd csinálj újakat.
  • Orionk
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget kérnék intert csiholáshoz.
    Lehet, hogy most az első hozzászólásom után nem lesznek egyértelmű, a dolgok, de kérdezzetek.

köszi

SZóval a laptopon nincs internet. A net dinamikus ip cimet ad. Jön koax kábelen az internet, onnan modembe megy. A modemből meg routerbe. A probléma, hogy a routerből egy számítóbépbe van utp kábel és van net, viszont, ha rákötök egy laptopot, akkor azon nincs net.

Azért gondolom, hogy a laptopon levő oprendszeren van a baj, mert ha rákötöm azt a kábelt, amin megy a net a másik laptopra, akkor sem lesz net, tehát mindig a másik laptop kap netet.

Ha azt próbálom ki, hogy a modemből utp kábelen ne routerbe menjen, hanem direkt laptopra, akkor az egyik laptopra igy is megy a net, de a problémát laptopra kötöm rá, akkor sem lesz net, tehát azon a laptpon valami gáz vol.

De másik lakásban meg volt net.

Mit gondoltok?

köszi
    Üdv.,
  • rototti
    Köszi szépen a gyors választ!
  • ACE
    Az 54 Mbit az a Wifi-re vonatkozik, és ez is elméleti. Ha vezetékesen kötöd össze akkor a net sebességét a WAN és LAN portokat összekötő switch határozza meg, 100 Mbit v. Gigabit.
  • rototti
    Sziasztok!
    Ha egy router max átviteli sebessége 54 Mbps, akkor az csak a vezeték nélküli sebességre vonatkozik, vagy arra is, ha vezetéken kötöm össze a géppel? Magyarul azt szeretném megtudni, hogy ha gép és a modem közé beiktatok egy routert (netkábellel) akkor a router sebességkorlátja él-e.
    Köszi a segítséget!
  • Varzol
    Ez lesz a következő lépés csak nem volt nálam csere router.
    + gondoltam hátha találkozott már ilyennel valaki.
  • ACE
    router csere?
  • Varzol
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert olyan problémába ütköztem amít még hosszú pc supportálási történetemben nem találkoztam.
    Adott egy TPLlink wireless router+ ADSL modem(t-online) + 3 gép.
    Szépen beállítok mindent.(titkosítás, t-online felhasználó + jelszó, stb) a routeren.(Látszik az ip amit kap a modemtől)
    Kafán megy mind a 3 gépen a net.
    kb 40 percig, aztán elfelejti az ADSL ip-t, és kampec net.(többet nem is tud konnektálni a router(nem kap ip-t a modemtől).)
    Valakinek ötlet?

• Máté94
    Már mindkét gép látja egymást csak minkettő azt írja,hogy nem elérhető!:((
  • Máté94
    Ez áll fen és ez kellene maygarul:D
  • Máté94
    Valami szintaxis magyaráz de akkor gondolom nem jó:(
  • Máté94
    9gb filmet kell átraknom:D
  • Máté94
    Remélem:D
  • ZÓÓÓcsi
    Ok akkor kezd azzal hogy uninstallálod a Network magicet!
    Majd explorerben jobb klikk a mappára vagy meghajtóra amit megakarsz osztani. Megosztás és biztonság menüpont -> mappa megosztása a hálózaton beixeled. Adsz egy nevet pl: gyuri.
    A másik gépen meg: Startmenü / Futtatás. Beírod: cmd. Majd a következő parancsot adod ki: "net use z: \\gépnév vagy ip\gyuri".
    Ha látja egymást a két gép akkor működnie kell!
  • Máté94
    Hibát ír ki amikor rákattintok:(
  • Máté94
    Nekem igazából egy kicsit részletesebben kellene mert nem csináltam még ilyet:)
    Azért köszönöm!
  • ZÓÓÓcsi
    Szia nekem pontosan ugyanilyen routerem van. A Network magic-et szerintem felejtsd el, mert nekem blokkolta az internetkapcsolatomat meg a fagyasztotta a gépet. Amióta letöröltem kivállóan működik a router.
    Én megosztanék egy mappát a hálózaton és azt látják a gépek LAN-on! (ha a másikon felcsatolod persze)