Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Elõszõr megpróbáltam simán portot nyitni.
Beléptem a 192.168.0.1 el a routerembe ott a port forwording.
Beírtam a gépem IP címét és a TCP UDP helyére a port számot amit az utorrent adott.
Így zöldre váltott a pipa az utorrentben de még mindig hibásnak észlelte az ellenõrzést.
Ezek után olvastam hogy fikszálni kell az IP címem.
Ezt is sikerrel megcsináltam lett egy új IP címem és ezzel nyitottam egy másik portot majd átraktam arra az utorrentet.
A zöld pipa itt is megvan de az ellenõrzésnél nem.
Szóval ezeket csináltam.
Csak azt még mindig nem értem hogy a 86al kezdõdõhöz hol tudok portot nyitni <#help>#help>
BattleTag: kabel15#2672
Pedig én próbálkozok<#email>#email>
Mindent automatára, ipconfig, 192.168.2.xxx-hez portot nyitni, utorrentben ugyanazt a port számot megadni. Így aktív vagy. a utorrentben is zöld pipa kell, hogy legyen meg az ellenõrzésnél is.
Nincs most kedvem részletekbe belemenni de azon az oldalon a 86-os IP-t kell írnia.
Csak azt nem értem hogy miért azt a 86 kezdõdõt írja mikor nem is az a gépem IP-je.
Lehet hogy hülye vagyok sõt ezekhez biztos de már 2 napja ezzel szenvedek.
#2225: Énsem azt mondtam, hogy kinyitod az összeset és elsötétül a monitor és füstöl a router. Arra céloztam, hogy ha minden portot megnyit valaki, akkor bizony igen hamar kintvan a neten a házipr0n meg felkúszik a keylogger a wow mellé...ilyesmik.
Þór vígi þessi rúnar
Attól, hogy engedélyez minden portot még nem omlik össze a gépe sem a router hiszen nem lesz egybõl minden porton kommunikáció. Csak felesleges támadási felületet nyújt.
Egyébként router függõ sztem. Ahol lehet port tartományt megadni ott lehet egyszerre többet nyitni.
Ki is töltöm de a DNS részhez nem tudom miket kell írni:
A többi mezõbe csupán másold be az általad feljegyzett értékeket (Alhálózati maszk, Alapértelmezett átjáró). A DNS-kiszolgálók közül legalább egyet tölts ki! Ha több IP-címet is írt neked az ipconfig DNS-kiszolgálónak, akkor a másodikként kapott IP-címet a Másodlagos DNS-kiszolgáló mezõbe írd!
De nekem egyet sem ír :S
A portok a routerben vannak.
Szóval mikor nincs routerem csak modemem akkor ilyen portok sincsenek.
Kábé 65.000-1023.
Hajrá, nyitogasd ki mindet.
3 perc és meghalt a géped!
Sok sikert!
Þór vígi þessi rúnar
Csak az zavar hogy eddig azt írta hogy rendben van a port.
Most pár napja meggajdult minden balya volt a routernek nem adott jelet meg hasonlók aztán sikerült megcsinálni de azóta ez van :S
Amúgy van valami lehetõség arra hogy minden átjárót kinyissak?
Szóval minden portot? Szóval mintha ott sem lenne csak a netet ossza meg 2 gép között és kész.
Mert van vírusírtóm meg nem is mászkálok olyan oldalakon amik vírusokat küldözgetnének.
A router a 192.168.0.1 a géped valami ilyesmi lehet: 192.168.0.10 vagy 192.168.1.1 vagy ilyen.
Azt forwardold.
Ez csak tipp, soha nem csináltam ilyesmit.
Þór vígi þessi rúnar
így: Checking port 59882 on 86.XXX.XXX.XX...
Ja és köszönöm hogy segíteni próbálsz <#wave>#wave>
Azzal csináltam.
Csak mikor az utorrentben megnézem a portot akkor azt írja hogy:
An error has occurred!
Port 59882 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian 2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.52.46) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
Mikor portot nyitok akkor azt az IP címet kell beírnom amivel elérem a routert szóval azt a 192.168.0.1 vagy ami az IP címem szóval 192.168.0.XXX?
lehet hogy baromságokat kérdezek akkor bocs érte :S
Mert van 1 amit úgy kapok hogy futtatás> IPCONFIG és van egy másik amit ha neten nézem meg akkor azt kapom.
Az egyikkel tudok portot nyitni a másiknál viszont hibát ír ki.
De az utorrent amihez portot szeretnék nyitni úgy észleli hogy nincs nyitva.
Szóval amivel tudok az 192 vel kezdõdik amivel nem tudok az 86 al.
A 192 tudok portot nyitni de nem fogadja el az utorrent és az a 86 IP írja.
Szóval hogy kéne megcsinálnom hogy jó legyen mert piszkosul zavar már :S
\"A gumi kopjon, ne a lelked.\"
Az történik hogy látja a kapcsolatot csak nem tud csatlakozni.
Kezd elegem lenni hülye routerbõl<#falbav>#falbav>
Eddig volt egy másik vevõ egység ami a LAPTOP ba volt dugva és volt rajta net.
Reggel kikapcsoltam majd be a routert és az a led ami jelzi hogy van e hálózat az nem éget. Újra kikapcsoltam majd be és most ég.
Viszont a laptop nem talál hálózatot mintha nem is lenne router pedig nem csináltam vele semmit.
Tegnap rádugtam még 1 gépet LAN kábellel volt is net mind két gépen bár az eredetin egy 5 perc után elszált.
A gondom az lenne hogy ma lettem figyelmes arra hogy az utorrentem egy vörös kõr ! jellel van. Azt írja hogy a router blokkolja az adat forgalmat és hogy nyissak portot.
Némi segítséggel eljutottam idáig:
De innentõl fogalmam sincs hogy hova mit írjak.
Eddig semmit nem csináltam a routerrel megvettem hazahoztam leírás alapján bekötöttem és ment minden az utorrent is aktív volt.
ha valaki ki tudná tölteni azt a képet ahogy ki kéne nézni és el tudná nekem küldeni vagy bármilyen úton módon tudna segíteni az kérem írjon.
Elõre is köszönöm!
Üdv: Kabel15
Tartsd benyomva a reset gombot 20 mp-ig, majd ezután áramtalanítsd 1 percre. Utánna mehet újra.
Þór vígi þessi rúnar
A router kézikönyvében le van írva hogyan kell tenni - általában egy kis lyukon keresztül hegyes végû tárggyal (tollal) be kell nyomni egy mikrokapcsolót, nyomva tartani pár másodpercig, majd elengedni.
\"A gumi kopjon, ne a lelked.\"
2. Ha olyan a routered, felraksz rá egy alternatív firmware-t (például Openwrt-t, Tomato-t, stb...), amin beállíthatsz QOS-t/traffic shapinget.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Þór vígi þessi rúnar
"... ha minden próbálkozásod csõdöt mondott olvasd el a használati utasítást...."
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
de router-t vagy switch-et vegyek? meg milyen kábel kell hozzá? cross vagy patch?
A csatlakozást elvégzi a router. A router webes kezelõfelületén kell keresni egy PPPOE nevû WAN csatlakozási módot és azt kell beállítani.
"de ha routerrel csinálom akkor egyszerre a 2 gép nem netezhet vagy igen? "
A 2 gép egyszerre nyugodtan netezhet.
de ha routerrel csinálom akkor egyszerre a 2 gép nem netezhet vagy igen? mivel jelszavas a net és elõtte csatlakozni kell....
cs
nekem egy olyan problémám lenne h inviteles netem van és mielõtt felmennék rá csatlakozni kell (van felhasznállóm meg jelszavam ugyebár) és ezt minden indításnál meg kell csinálni és most szeretném h a laptopomon is legyen net. Ez h lenne megoldható? mert 2vel nem tok (sztem) csatlakozni... sztem az én gépemrõl kéne megosztani a netet a másikra... csak az a baj h az én gépemen csak egy hely van az alaplapon, szal ha veszek bele háló kártyát az úgy jó lenne? am a laptopon meg vista van az enyémen meg XP sp3. vki tudna segíteni? nagyon jó lenne thx. cs
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Belkin N es routerem, Ami azt csinálja,hogy a sávszélesség kb ötödét engedi át (direktbe kötve tök jól megy a net). Annyit változtattam, hogy eddig dinamikus volt a netem most statikus. Mindent beállítottam úgy ahogy kell (ip, átjáró, stb)(legalábbis gondolom, mert különben egyáltalán nem lenne net).
Szóval a lényeg, hogy akár vezetéken vok, akár vezeték nélkül, a netem lassú. A nagy 10 másodperces gyárira lezúzunk mindent reset már megvolt kétszer is de semmi eredménye 😞 , ja és még annyi érdekessége van, hogy a feltöltési sebesség az annyi mint normálisan. Szóval most úgy néz ki a net hogy 0.3M le 1.5M fel.
Tud valaki segíteni?
Kábellal megy is rendesen a router.
A minap csak úgy kipróbáltam hogy ad-e jelet antenna nélkül.
Win7-ben 100%-os volt a jel. Megpróbáltam rácsatlakozni. Megadtam az általam beállított jelszót, de egy sec múlva kiírja hogy nem tudott csatlakozni a gép a routerhez. Ez mitõl lehetséges? Ezek szerint antenna mindenképp kell normális mûködéshez?
My streams: https://beam.pro/oriic
van egy wifirouter egy gép vezetékesen van rákötve a másik gép usb wifi adapterel csatlakozik ehez na már most van egy nyomtató epson sx100 megszeretném oszatni hálózaton vista van a gépen bekapcsoltam hogy nyomtat ó hálózati megosztása és a másik gépen kerestetem de nem tanálja ilyenkor mivan?telepíteni kell a másik gépre is...amihez az adapter van vagy mi??vki segítsen köszi halliiii