Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Acces Point.
Hát nemtom. Azért a 40 cm-es fal elég viccesnek tûnik, de elméletileg mennie kéne...

Þór vígi þessi rúnar

Mi az az AP?

Itt nálunk légvonalban a távolság a routertõl a laptopig alig van 20 méter, de a falak 40 cm.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

es ezeket par-ba aruljak vagy 2x 10 ezer?😛

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Dj Faustus
"Antenna-bol ketto is kell ?"
Igen, egy pár

"mert eleg dragak az iranyitott antennak"
Speciális igények - megnövekedett árak.
Ha belegondolunk 5 GHz-es dobantenna 100000 Ft-ba kerül (nem ilyen kell neked, csak érzékeltetésként írom le az árat), a 2,4 GHz-es irányított antenna meg 10000 Ft alatt kapható...

Antenna-bol ketto is kell ? mert eleg dragak az iranyitott antennak😞

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Dj Faustus
"veszitene valamenyit a sebessegbol es a ping-bol ?"
Jó esetben nem veszel észre belõle semmit, de számíthatsz csomagveszteségre/sebességcsökkenésre.

"ha megvesszuk a routert a masik gephez kell wireless-es net kartyat is venni hozza vagy a wireless routerrel kapok azt is ami befogja a jelet?"
Az egyik oldalra (ahonnan a netet kapjátok) kell egy vezetéknélküli router, a másikra egy kliensmódba állítható AP vagy router, vagy vezetéknélküli hálókártya.
Mindenképpen olyasmit érdemes választani, aminek az antennája lecsavarható.

Kell még egy pár irányított antenna (parabola, grid, yagi, panel), és pár (nem túl sok) méter összekötõ kábel.

Amire ügyelni kell hogy a két antenna lásson rá egymásra, ne legyen közöttük semmilyen terepakadály (fa, fal, tetõ, stb...).

Alkatrészért pedig specifikus boltokban érdemes utánanézni (õk akár szaktanáccsal is elláthatnak):
http://www.wireless-bolt.hu/
http://wificentrum.hu/
http://www.wlan-ok.hu/
http://www.accesspoint.hu/

Ha tudna valaki segiteni azt kerdeznem hogy el akarjuk osztani a netet ugy hogy ketten fizessuk fele-felet es egy wireless routert akarunk venni , kb 250 max 300 meterre lakik tolem , veszitene valamenyit a sebessegbol es a ping-bol ? ha megvesszuk a routert a masik gephez kell wireless-es net kartyat is venni hozza vagy a wireless routerrel kapok azt is ami befogja a jelet?😊 nah ha valaki tudja a valaszokat irja le , es egy routert is linkelhettek ami jo😛

kösz a helpet valami ilyesmire gondoltam én is bár kipróbáltam már sok variációt;D

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

Carlos
lehet neked 100 belsõ ip-d is (192.168.1.10-100) akkoris a neten csak egy ip címen látszol (plö: 96.43.23.56). Ezt az ip cimet a szolgáltatód adja neked. Minden gép ezt az ip-t kapja.

Þór vígi þessi rúnar

ADSL-em van tehát 24 óránként változik ugye, ha jól értem akkor arra az IP-re nyissam ki a portot mindig?

Carlos
Kifelé csak 1 IP cimed van amit a szolgáltatótol kaptál.

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Problémám, hátha ti tudtok valami okosat rá, sajnos megoldást eddig nem találtam: adott egy játék warcraft III battle.net + 2 gép lanon routeren, 1. gép ip: 192.168.1.10 2. gép ip: 192.168.1.11
A routeren nyitottam portot (6112 amit a játék használ), viszont csak az egyik Ip-re enged nyitni portot egyszerre, ez olyan problémát von maga után, hogy ha csinálok egy játékot bárki be tud lépni oda kivéve a másik gép lanon... Remélem érthetõen írtam le, várok ötleteket!
Köszönöm!

BaliBoy
😄D

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Ez biztos, hogy nem router hiba. Vagy tûzfal vagy nincs jól beállítva a hálózat a gépeden vagy megbolondult a win.

igen minden stimmel,de hiába lövök le minden védelmet akkor sem jó,az egyik gépen már gyorsan meg tudom nézni az mshome hálózatot ami persze még üres,a másiknál pedig még mindig tölt és kiírja hogy nincs jogom kapcsolódni
Carlos
Igaza lehet BaliBoy-nak: Kapcsold ki, hogy a tûzfal okoskodjon a LAN-on.
(gondolom a maszk ugyanaz mindkettõnél)

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Szerintem annak van a legnagyobb valószínûsége, hogy a tûzfal blokkol. A gépek látják egymást szóval nagy gond nem lehet.

Igen mindegyiknél ott van az mshome hálózat,de amikor meg akarom nyitni akkor egy darabig csak várakozik aztán kiír egy hibát hogy nincs jogosultságom bla bla bla...De a két gép tudja egymást pingelni. Az egyik ip je: 192.168.1.100 a másiké 192.168.1.101.
Carlos
Munkacsoportok neve megegyezik?
Egy IP tartományban vannak?

Þór vígi þessi rúnar

Igen,engedve van. De így sincs semmi. Meg az is a gondom hogy ugye az egyik gép kapcsolódik a vezetéknélküli hálózathoz(vezetéknélküli kapcsolat a router nevével feltûntetve) addig a másik a pedig a hálókártyán keresztül kapja a netet és Helyi kapcsolat néven fut. Így is kéne látniuk egymást?mert így sztem egyszerûen nem egy hálózatban vannak ,ez a gond:S
BaliBoy
Esetben + a tûzfalon engedve van a file megosztás?

Sziasztok! Nem rég vettünk egy routert hogy megosszuk a netet két gép között. Ezt a feladatát tökéletesen teljesíti is(tp-link wr340gd). Azt azonban még eddig nem sikerült beállítanom hogy legyen helyi hálózat,hogy lehessen fájlokat megosztani másolgatni a két gép között. Az egyik gép egy usb-vevõn keresztül csatlakozik,a másik pedig kábellel... Nem hiszem hogy túl bonyolult lehet a dolog csak én vagyok kezdõ a témában. Vki leírná hogy mit állítsak? próbáltam windowson belül mindenféle kapcsolatot létrehozni de egyik sem volt jó. ESET smart security vírusírtóm van + 1 tûzfal mindkét gépen. Válaszotokat elõre is köszönöm.
átnéztem most, lehet már fáradt vagyok, de nem találom ezt sem: "egységes szabályozás van, azaz a letöltést és feltöltést egyszerre lehet szabályozni (felhasználónként - MAC-cím/IP-címtartomány alapú azonosítással)."

Jobban átnéztem, ez nekem nagyon nyers.
Valaki oldotta már meg, hogy Wlan-on osztott neten egy-egy felhasználónak a le/feltöltési sebessége (esetleg külön-külön a le/fel) állítható legyen?

fincsi anyag 😄 valaki aki ért hozzá vetne rá egy pillantást? 😛

Dj Faustus
"és a feltöltést akarom lekorlátozni felhasználónként külön, a letöltést úgy láttam lehet. Ez így lehetséges?"
Úgy látom a DD-WRT webes felületén egységes szabályozás van, azaz a letöltést és feltöltést egyszerre lehet szabályozni (felhasználónként - MAC-cím/IP-címtartomány alapú azonosítással).

Pontosabb szabályozáshoz kicsit el kel merülni a tc lelkivilágában itt írnak róla.

én tettem fel a kérdéseket, és köszönöm a választ, még érdekelne, hogy:
wlan-on keresztül akarom megosztani a netet, és a feltöltést akarom lekorlátozni felhasználónként külön, a letöltést úgy láttam lehet. Ez így lehetséges?

köszi elõre is!

BaliBoy
Meg sem lepõdök, hogy smc-hez ez se jó. :S Pedig jóféle cuccnak néz ki.

Dj Faustus
Kern András szavaival élve: "Elfogtam egy levelet":
"Hello, olvastam egy régi forumtémában, hogy DD-WRT-vel lehet netet korlátozni routeren, tudnál esetleg képet küldeni róla, milyen lehetõségek vannak sebességkorlátozásra?"
Barátod a QOS. A hivatalos oldalon itt írnak róla, szimulátorban itt megnézhetõ

"WLAN-on is lehet?"
802.11e alias WMM vagy WME.
Itt mutatják be, szimulátorban megnézhtõ.

"az elõzõ üzenethez kapcsolódóan, van esetleg másik firmware/program ami ugyanezt a célt szolgálja, hogy router tudjon net sebességet korlátozni?"
Amelyik azt írja magáról, hogy van benne - bandwidth controlling, traffic shaping, QOS, WMM, WME, 802.11e néven - abban van.

A Linux, BSD alapú firmwarekbebe meg ha legfeljebb nincs, és van mód terminálon keresztüli programtelepítésre akkor rakható. 😉

Carlos
Ha az a kis vacak egy switch akkor érdemes lenne ellenõrizni, hogy mindenki ugyanabban az IP tartományban van-e. Ha nem switch hanem router, akkor sincs gond, mert a routerekben van egy switch, szóval ugyanaz. Ha se nem switch se nem router, akkor lehet még hub, azzal sem kéne gondnak lennie csak lassú elavult és nem alkalmas a játékra. Ha egyik sem, akkor vegyetek valamit. 😄
Mondjuk legyen ez az egyes gépeken: 192.168.1.1-254-ig, maszk: 255.255.255.0 (192.168.1.0 a hálózatcím a 192.168.1.255 pedig a szórási cím, ezek nem választhatók).
Amennyiben a laptopokon vannak wifi-k konfigolva azokat a Lan-party idejére le kellene tiltani, mert gyakran összeakad a LAN-nal.
Fontos, hogy a WorkGroup azonos legyen minden gépen! (Munkacsoport?)

Érdemes egymást pingelgetni (cmd, majd ping valamelyik haver ip-je: ping 192.168.1.11) Ha az ok, akkor a következõt.
Ha nem mennek a pingek, akkor elõször kezdjétek a ping 127.0.0.1-el ami egy önteszt. Ha ezis elbukik akkor elcseszõdött a TCP/IP protokoll a gépen és újra kell telepíteni. Ha ez megy, de mondjuk nem tudja senki megpingelni ugyanazt a gépet, akkor abban a gépben lehet a rák (rossz kábel, szar hálókártya driver, ilyesmi).

Alapérvényû dolog: Elõször ping. Ha az nem megy akkor hardwarehiba van. Ha azon átmegy akkor beállítási hiba vagy csomagkapcsolási.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Hát ez picit macerás. Egy átlagos AP-nak olyan 60-90 méter a hatótávolsága. Viszont már 30 méter után csökken a maximális átviteli sebesség. Ha nagyon messze van a laptop akkor jelentõsen megnõ a hálókártya energiafelvétele így hamarabb lemerülhet az aksi.
A falak nem vagy csak kis mértékben befolyásolják de azért egy 40 centis fal (szerintem) igencsak megfogja.

Þór vígi þessi rúnar

Üdv.
Lenne egy problémám.
Tömören ez: Mit kell beállítani a LAN kapcsolaton hogy ne szakadjon meg játék közben?

És most kicsit bõvebben. Régebben 4-5 barátommal játszottunk internetem a hamacsi segítségével egy Generals nevû játékkal. Hangsúlyozom akkor még mindenki asztaligéprõl játszott. Namármost jött a továbbtanulás meg ilyesmi. És mindenki kapott laptopot. Természetesen mindegyik másféle... És azóta még hamacshival se tudunk játszani. A játékindulás után néhány másodperccel kiírja, hogy "disconnect" vagy ilyesmi. Hát gondoltuk legyen. Úgy döntöttünk összeülünk egy LAN partira. Az albérletbe elugrottam a kis laptopommal. Ott volt ilyen kis elosztó vagy mi. Mindenki beledugta a ki kábeléjét. És innentõl jöttek is a gondok szépen sorba. A játékban nem láttuk egymást. Vagy épp láttunk valakit, de nem mindenkit. Esetleg egyvalaki látott mindenkit, de õt nem.... és még sorolhatnám a variációkat. Természetesen a tûzfalakat kikapcsolgattuk teljesen. Sokáig szenvedtünk a beállításokkal, de eredménytelenül.
Ezeket a beállításokat próbálgattuk a windows xp-ben:
Megadtunk fix IP-címeket alhálózati maszkokat és alapértelmezett átjárókat a gépeknek.
A hálózati kapcsolatok ablakban fent az eszköztárnál a speciálison belül a speciális beállításoknál van egy olyan rész ahol a meglévõ kapcsolatokat lehet sorba rendezgetni. Itt a Helyi kapcsolatot raktuk legfölülre. (mellesleg ez a rész mire jó? Vagy ez min változtat?)
Azután a windows tûzfalat mindenki bekapcsolta. (feljött ugye egy üzenet a játék elindítása után hogy tiltjuk vagy engedélyezzük. Természetesen engedélyezésre kattintottunk.) A windows tûzfal beállításablakának a kivételek fülénél mindenki létrehozott (akinek eddig nem volt) egy egy TCP és UDP portot. Majd a speciális fülön a helyi kapcsolatoknak a beállításai felhoztuk. Itt van két fül: Szolgáltatások és ICMP. Az ICMP-nél bepipáltuk a bejövõ echo kérés engedélyezését. De ezek sem használtak.
Nemrég egy routerrel kötöttem össze a saját és egy másik laptopot. Az Age of Empires 2-vel akartunk játszani. Internet nem volt bedugva a routerbe. Csak a két laptop kábellel. A játék elindult. Láttuk is egymást benne. De amikor elindul a játék miután bármeikünk el akar mozdítani egy katonát vagy gyalogost a helyérõl röktön szétkapcsol a játék. A fentebbi beállításokkal szórakoztam, de sikertelenül.
És az a vicces az egészben, hogy otthon ezt az utóbbi játékot kipróbáltam úgy hogy az asztaligépet és a laptopot kötöttem össze routerrel. És simán ment. Meg sem szakadt.
Most akkor a laptopokon még be kell valamit állítani esetleg? Mert már tényleg nincs ötletem.
Vagy esetleg létezik valami program, ami képes konfikurálni két gép LAN-kapcsolatát?
Szereintetek mi lehet a megoldás?
A segítséget elõre is nagyon köszönöm!

de egyes routereknek nagyobb erõsséggel sugározzák a jeleket?

A másik kérdésem, meg az lenne, hogy a netnek a sugárzása wifi ként az hogy mûködik átmegy a falon is, 40 centis fal?, vagy csak a levegõben tud terjedni, tehát ajtón megy tovább

Sziasztok!
Linksys WRT54GS wlan routerem van és azt csinálja, hogy 10 perc után elmegy a net majd ha resetet nyomok után visszajön újra és 10 percenként ezt csinálja. Mi lehet a probléma?
kabel15
Ha írtál volna egy privát üzenetet segítettem volna.
Vagy elküldted volna az MSN címed vagy valamit.

BattleTag: kabel15#2672

Na kösz szépen igaz te sem írtad le 😊 de sokat segítettél.
Találtam 1 másik fórumot,az égész 1 szóval meg lett oldva: UPnP
Ezt kel enable-zni,s kész.

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz,4 mag,12MB Cache;4GB Kingmax DDR2-800MHz RAM;Hitachi Deskstar 1TB (1000GB) SATA2;Gainward GeForce 260 GTX 896MB Golden Sample;XG SIDEWINDER 2

kabel15
Ha gondolod én segíthetek.
Bár nem biztos hogy sikerûlni fog de megpróbálhatjuk.
Amúgy én is úgy csináltam hogy google és rákerestem hogy PORT NYITÁS kiad egy csomó oldalt ahol vannak képek+leírás.

Kösz,mostmár minden problémám megoldódott,kivéve,hogy rohadtul nem tom hol kell portot nyitni és rohadtul nem tom hol kell új ip-t kreálni,éppen ezért írtam,hogy nem értek hozzá és hálás lennék ha valaki leírná lépésrõl lépésre.

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz,4 mag,12MB Cache;4GB Kingmax DDR2-800MHz RAM;Hitachi Deskstar 1TB (1000GB) SATA2;Gainward GeForce 260 GTX 896MB Golden Sample;XG SIDEWINDER 2

Carlos
olvass vissza

Þór vígi þessi rúnar

Üdv.

TP-Link Tl-WR642G routerem van.

A problémám az,hogy nem tudok torrenteket tölteni,pl. a Utorrent helytelen hálózati beállítást jelez és alig tölt 10 kb/s-el,sok mindent próbáltam már,de igazság szerint nem értek hozzá.Olyasmi gond ez,mint Kabel15-é
An error has occurred!
Port 59882 does not appear to be open.....
...

Ha valaki le tudná írni vagy valahogy tudna segíteni nagyon hálás lennék.

Köszi

Carlos
Erõséget nem tudsz állítani.
Vidd közelebb vagy máshova a laptopot elvégre azért laptop, hogy tudjad magaddal cipelni.
Esetleg rakd máshova a routert.

Þór vígi þessi rúnar

Hali!

Van egy D-link DI-524 WIFI routerem, és két laptop a házban wifi kártyával.

Az egyik laptop jobban fogja a jelet, mind a másik, miért?
És lehet-e erõsiteni a router távolságát, hogy nagyobb távolságon küldje a jelet, mert nem fedi le az egész házat, esetleg vastagabbak lennének a falak?

Tudom, hogy nagyon bután részletek nélkül irtam ezt most le, de nincs kedvem most részletekbe menni.

Köszi a segítséget, ha kellene még infó irjatok .

köszi

kabel15
Leszedtem az azureust.
Felraktam Vuze a neve kicsit furcsa mert tele van reklámmal.
Sikerült elkezdenem letölteni vele.
Csak nem találom itt azt a funkciót amivel le tudom ellenõrizni hogy jó e neki a port.

kabel15
Nem próbáltam :S
De régen zöld volt az ellenõrzés most történt valami a routerrel.
Melyik kliens jó még?

Carlos
Másik torrent kliens?

Þór vígi þessi rúnar

kabel15
Már utána kérdeztem.
A gond az hogy kinyitom a portot az utorrent jelez egy zöld pipát de ellenõrzésnél hibát ír.

Carlos
Amint kiejted, hogy informatikus, belédállítja a csákányt és leköpi a holtestedet.
Sose mond egy "szakembernek", hogy inforamtikus!

Amúgy mi is a gondod? Esetleg az adott torrent oldal fórumán kérdezz utána a dolgoknak...

Þór vígi þessi rúnar

kabel15
Aham köszönöm!
Akkor asszem hagyom így nem tudok vele mit kezdeni.
Majd kerítek egy informatikus ismerõst aki megnézi mi lehet a gond<#worship>

BaliBoy

A 86-os IP-hez nem kell és nem is tudsz portot nyitni. A 86-os címet az ISP-tõl kapod. (a router) A router NAPT protokollon keresztül cím és port fordítást csinál. A torrent alapvetõen egy p2p kapcsolat, ami azt jelenti, hogy a kommunikáció közvetlenül a két gép között zajlik. (pl. User 1-User 3) Ha nem lenne router (vagyis tûzfal) a két gép között akkor nem lenne semmi 'gond'. Minden port nyitva lenne. Viszont a router tûzfala nem engedi, hogy kommunikálj a porton ezért azon külön kell engedélyeztetni. Az internet felé a te gépe(i)d a 86-os IP-n látszik/látszanak mivel kívülrõl (elvileg) nem látszik, hogy neked van routered. Viszont te tisztában vagy vele. Ezért írja ki a teszt oldal, hogy a 86.xxx.xxx.xxx-es címhez nyitva/zárva van a port. De valójában a NAPT protokol miatt a belõ IP címekhez kell hozzárendelni a portokat.

kabel15
Nálunk is lehet és aktívnak ír.
Csak csináltam most egy torrentet felraktam de nem kezdi el tölteni pedig látom hogy többen is szednék.