Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csáó! HA valaki tud segíteni routerOS winbox kezelésében az szóljon!

Thx
Risu Führer
szveasztok
szeretnék összekötni két asztali gépet ezzel a routerrel: D-LINK DI-524
és nem tudom hogy adnak e hozzá külön vevõantennát vagy azt nekem kell külön megvennem?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Üdv mindenkinek!

Adott a Belkin 7230-4-es routerem, egy asztali gépem (XP) vezetékkel csatlakoztatva, meg a laptopom (Vista) wifi-vel. A gondom az, hogy az asztali és a notebook között a hálózat lassú (lényegében annyira, hogy kisebb cuccokat érdemesebb pendriveon átvinnem egyikrõl a másikra)
Tudtok tippeket mondani, hogy mit állítsak át?

Elõre is köszi
BaliBoy
Estére be van tervezve. Lehet azt érzem már. <#pias><#buck>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Carlos
Akkor lehet, hogy kéne... <#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
És ma még nem ittam semmi alkoholosat. <#zavart1>

Carlos
szétcsúsztál picit baliboy. <#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Sry. Nem lapoztam tovább. 😊)
Manuálisan is meg lehet adni egy listát IP+Port alapján. Szóval mégis nagyon jó. 😄

BaliBoy
Megnéztem a manuálját. Hát ez még elég sovány. Csak 4 féle elõrekonfigurált beállítást lehet választani szóval mégsem olyan nagyon jó.

BaliBoy
Pontosan nem tudom, hogy mi alapján lehet benne menedzselni a forgalmat. Vagy QoS vagy port vagy valami más. Szerintem ez márkától meg típustól is függ, hogy mi alapján tud. A múltkoriban nézegettem egy ilyet csak nagyon nem mélyedtem el benne mert végül nem kellett venni. Asszem Asus volt és olyan 15e ft körül volt az ára.
Közben csak megnéztem gyorsan; ASUS 520gU típus már tud ilyet QoS alapján. BandiT-nál (PH) 14200 ft, szóval nem is olyan drága.

QoS-re gondolsz? Lehet beruházok egy olyanra... csak valahogy ki kéne próbálni ér-e egyáltalán valamit, mert fölösen nem szeretnék 20ezret kiba**ni az ablakon.

steam, origin: ACE_hun

Carlos
thx

Þór vígi þessi rúnar

BaliBoy
Kivéve ha a routerben van forgalom menedzselés.

Dj Faustus
"UPC-nél semmi gond nem volt, simán lehetett böngészni full sávval letöltésnél is"
A Diginél jobban ki tudja használni a torrentkliens a rendelkezésre álló átviteli sebességet, amit persze meg is tesz

"és ha ezen a gépen töltök le, akkor ezen a gépen megy minden, de a másik gépen hal meg a net"
A Windowsban van megoldás arra, hogy a lokális alkalmazások között elossza a netet.
A router nem ilyen okos, nem tud különbséget tenni a webböngészés és a torrent között (a gépek között meg a nagyobb sebességet igénylõ gép fogja vinni a prímet), ráadásul kevés memóriája van, amit torrent az egyszerre nyitott 100+ kapcsolatával gyorsan teletöm.
Így a másik gép csak annyit fog észlelni, hogy a másik gép elveszi elõle a rendelkezésre álló adatátviteli sebességet.

"Mi a DHT és a PeX?"
Mind a kettõ a tracker nélküli fájlmegosztásra lett kitalálva.
DHT
PeX

Gondolom Peer Exchange, de fingom nincs mire jó...

BaliBoy
A DHT arra jó, hogy a trackeren kívül is tudsz más peer-hez kapcsolódni. Ennek letöltésnél van elõnye mert ugyebár több helyrõl tudsz szedni de feltöltésnél viszont nem annyira elõnyös mert a tracker csak azt számolja ami rajta keresztül megy.
A PeX fogalmam sincs mi. Most hallok róla elõször.

UPC-nél semmi gond nem volt, simán lehetett böngészni full sávval letöltésnél is, és ha ezen a gépen töltök le, akkor ezen a gépen megy minden, de a másik gépen hal meg a net... tehát valahogy nem logikus...

Carlos
Kérdeznék.
Mi a DHT és a PeX? Csak érdekel...

Þór vígi þessi rúnar

Dj Faustus
Mint elõttem is mondták: a torrent nem épp hálózatbarát alkalmazás.
A torrentkliensben kapcsolj be sávszélesség-korlátozást, korlátozd az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, iktasd ki a DHT-t illetve a PeX-et, és a letöltéseket (illetve a sávszélesség intenzívebb használatát) meg idõzítsd akkorra, amikor nem böngészel.

Carlos
Torrent nem a barátod a hálózaton.

Þór vígi þessi rúnar

Azt mondja már meg valaki, hogy miért hal meg a net az egyik gépen DIGI-nél, amikor a másik gépen full sávval töltök le? Még egy weboldal sem jön be. Ahogy lekorlátozom a letöltést egy kicsit, vagy leállítom, már megy is. Nem lehet valamilyen priorizálót használni? Cfosspeed nem ér semmit sajnos, meg az alap QoS packet scheduller sem.

HTS s3rg1nh00
napot!
lenne egy olyan problémám,hogy digivel szeretnék portot nyitni egy Tp-link R460ason,de amint beállítanám a fix ipt,azonnal lõttek a hálózatnak...szóval,létezik olyan megoldás,hogy dinamikus ipvel is ki tudjak nyitni portot,vagy muszáj lesz használnom a dmz-t?:\

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

DaniX14
Üdv!
Az lenne a bajom hogy amikor rádugom a routert a gépre akkor nem jön be sehogy a router menüje az IP-cím pedig jó és eddig müködött is, de most nem nyitja meg és, automatikusan konfigurált ipv4-cimet alkalmaz amit nem tudom hogy lehetne megváltoztatni vagy valamit tenni hogy ne csinálja ezt :S
Vista van fennt.
Köszönöm elõrre is a válaszoakt !

Real Madrid C.F. || XBOXONE : dancsi93

gabaly
Szia!
A nagy gép madzagos....
De megoldódott közben a gondom!
Köszönöm.

Carlos
A nagy gép madzaggal netel vagy wifivel azis?

Þór vígi þessi rúnar

gabaly
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni ROUTER ügyben?
Digis netet osztottam szét,a nagy gép mûködik tökéletesen de a laptopon nem.
A wirellesben látom a hálózatot de nem tudok rá csatlakozni!
Lassan belebolondulok....valaki HELP..

Carlos
jelerõsséget úgy tudod ellenõrizni, hogy közel viszed hozzá a gépet és megnézed azon, hogy milyen erõs a jel.
Az, hogy maximális erõsségel sugároz-e azt mérni lehet, de ahhoz spec eszköz kell. Közel maxal sugároz, elhiheted.

Þór vígi þessi rúnar

Hy!

Azt hogyan tudhatom meg, hogy a már említett D-link DI-524 routerem az a maximális erõsséggel sugározza-e a netet wireless módban?, és a maximális távolságra?

Mert én amatõr módon csak úgy állítottam be a routert, hogy kaptunk hozzá egy telepítõ, beállító lemezt és az alapján.

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Carlos
Nemtom.

Þór vígi þessi rúnar

És még egy kérdésem lenne:

Tehát ugye mint lentebb beszéltük azt akarom, hogy modembõl routerba a net, innen a routerbõl akár gépbe is mehet, DE meg egy Acces Pointba ami messzebbre a lakás többi részére elviszi a netet.

A routerem D-link DI-524, ehhez a routerhez bármilyen Acces Point mehet?

Mert ITT a kép alatt ezt írja, hogy:The WAP54G will work as a wireless repeater with the following devices:
-Linksys Wireless-G Access Point (WAP54G)
-Linksys Wireless-G Router (WRT54G)

Akkor ezek szerint a Linksyss APnem mûködne a D-link DI-524 routeremmel?

köszi

Carlos
Szerintem mindkettõ tolná a wifit, ez benne a lényeg!

Þór vígi þessi rúnar

és ez esetben a router csak az AP-ba adná wifin a netet, vagy a közelben levõ laptop innen a routerbõl is kapná a netet?

Vagy ezt be kellene állitani, hogy a net a routerbõl csakis kizárólag AP be menjen, és csak onnan mehessen számítógépbe?

Carlos
Kábé igen.

Þór vígi þessi rúnar

Dj Faustus
Tehát, akkor azt mondjátok, hogy a routerbõl menne a net wifin keresztül a Linksyss AP-ba, és az adná tovább minden pc-nek?

Ezt hogyan kellene beállítani? 😊

köszi

Dj Faustus
"Ezen agyaltam. 2 router?
Kell egy router és egy ap."

Csak az zavart meg, hogy mi van ha csak vezetékes dolgok csatlakoznak rá. Mindegy, egy két vezetéknélküli interfészes AP-val megoldható a dolog.

Carlos
Ezen agyaltam. 2 router?
Kell egy router és egy ap.

Þór vígi þessi rúnar

Dj Faustus
"2 Router????? Minek? "
Ha a routeren a nem a szigorúan vett útválasztót hanem a köznyelvben elterjedt szóhasználatot (ami egy többcélú átjárót takar), akkor azért, hogy a hálózat beállítását konzumer eszközökkel könnyedén kialakítva be tudja állítani.

"egy második routerba, és ebbõl a második router bõl menne tovább a net wifi üzemmódban."
Ez esetben, hogy egyszerûsítsünk, egy olyan AP kell aminek két vezetéknélküli interfésze van (az egyik kliensként a másik "bázisállomásként" dolgozna), és tud egyfajta bridge-ként/repeater-ként mûködni.
Azt hiszem a Linksys WAP54G képes ilyesmire.

Azért, mert az 1-ik router, ami most is üzemben van, az nem fedi le a wifi-vel az egész házat, és ezért gondoltam, hogy lenne egy még egy router, hogy annak is elküldi a jelet, és annak a jele már elérne mindenhova.

mit gondolsz? nekem ez az ötletem van. Nem tudom, hogy mennyire lenne drága egy olyan router, aminek sokkal erõsebb a jele. A másik dolog, meg, hogy 40 cm vastagságu falak vannak, ami szintén felfogják a jelet.

A mostani routerem: D-link DI-524

köszi

Carlos
Acces Point.

2 Router????? Minek?

Þór vígi þessi rúnar

mi az az AP?

Olyan megoldás kell, hogy a modembõl utp kábelen megy a routerba a net, és ez a router wireless viszi tovább a netet egy második routerba, és ebbõl a második router bõl menne tovább a net wifi üzemmódban.

Dj Faustus
Ha a második routernek nem kell vezeték nélkül kiszolgálnia a rá csatlakozó gépeket, akkor egy olyan routert kell venned mely képes "kliens módban" mûködni.

A második megoldás (ha kell a vezetéknélküli interfész) az, ha a második router WAN portjára rácsatlakoztatsz egy AP-t, amit "kliens módba" raksz.

Hy!
Egy router-es kérdésem lenne. Nem megyek most bele a részletekbe, hogy milyen router, stb.., ha szüksges lenne, akkor leírom.

Szóval: Hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy egy router wifin vigye tovább a netet egy másik routernak, és attól a második routertõl menne a net a számítógépek felé?

Azért kellene ez, mert az egy router nem fedi le az egész házat.

Köszönöm szépen.
Üdv.,

BaliBoy
Mármint a routeren nem világít semmi? A power sem (feltéve, hogy van rajta)?

Sziasztok!! Lenne egy kis/nagy bajom elõször is bocsi ha nem jó topiot választottam a problémámnak de hátha ilyen jellegû baja van. Na helyzet az lenne hogy vettem egy TP-LINK TL-WR841ND routert 2gépet szeretnék rátettni kábellal a laptopnak meg ott a wifi. Nade most a leírás szerint összeraktam bekonfigoltam. Minden röccenésmentesen ment egy darabig majd gondolt egyet a router és bámm semmi sem világít nincs helyi kapcsolat semmi. Most szerintetek mi lehet a baj. Már pár routert bekonfigoltam de ilyen esettel én még nem találkoztam. :S Remélem nem énrontottam el valamit. Légyiszves segítsetek. Válaszaitokat elõre is köszönöm!!!

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhűtő, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Carlos
Nem ismerem a szolgáltatókat.
Viszont ha ugyanez a neted van és egyszer a régi router-rel ment hónapokig majd az újjaé csak 2 napig, akkor szerintem a router a ludas.
Túlmelegszik vagy egyszerûen az disconnectal 48 óránként. Csekkold a beállításokat a routeren.

Þór vígi þessi rúnar

Énis arra gondolok, hogy más IP-t kap a cucc a szolgáltatótól azért nemmegy, ezért kérdeztem hogy belehet-e vhogy állítani. Úgy szokott lenni, hogy reggel egyik gépen sincs net, de ha rebootolom a routert, akkor lesz estig és tökéletesen mûködik, de azt nemtudom, hogy mikor szakad le. Elõzõ gagyi routeremmel hónapokig ment a net folyamatosan, havonta egyszer, ha szakadt, de akkor is megoldotta a reboot. Amúgy kábelnetrõl van szó.

Carlos
LEhet, hogy a szolgáltató 48 óránként disconnectál. És amikor kihúzod a routert majd vissza, akkor kapsz egy új IP-t.
Azt próbáltad már, hogy nem toltad 2 napig folyamatosan a netet, hanem naponta kilépsz belépsz?

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Van egy d-link dir 615-ös routerem, olyat csinál, hogy 2 naponta elmegy a net, de kihúzás-visszadugás az áramból megoldja. Kérdésem hogyan lehet azt beállítani, hogy ne menjen el a net?

Dj Faustus
"es ezeket par-ba aruljak vagy 2x 10 ezer?😛 "
Általában - ha nem készletben/kitben árulják az ár darabár (egy antennáé).