Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Thx
szeretnék összekötni két asztali gépet ezzel a routerrel: D-LINK DI-524
és nem tudom hogy adnak e hozzá külön vevõantennát vagy azt nekem kell külön megvennem?
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Adott a Belkin 7230-4-es routerem, egy asztali gépem (XP) vezetékkel csatlakoztatva, meg a laptopom (Vista) wifi-vel. A gondom az, hogy az asztali és a notebook között a hálózat lassú (lényegében annyira, hogy kisebb cuccokat érdemesebb pendriveon átvinnem egyikrõl a másikra)
Tudtok tippeket mondani, hogy mit állítsak át?
Elõre is köszi
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Manuálisan is meg lehet adni egy listát IP+Port alapján. Szóval mégis nagyon jó. 😄
Közben csak megnéztem gyorsan; ASUS 520gU típus már tud ilyet QoS alapján. BandiT-nál (PH) 14200 ft, szóval nem is olyan drága.
steam, origin: ACE_hun
A Diginél jobban ki tudja használni a torrentkliens a rendelkezésre álló átviteli sebességet, amit persze meg is tesz
"és ha ezen a gépen töltök le, akkor ezen a gépen megy minden, de a másik gépen hal meg a net"
A Windowsban van megoldás arra, hogy a lokális alkalmazások között elossza a netet.
A router nem ilyen okos, nem tud különbséget tenni a webböngészés és a torrent között (a gépek között meg a nagyobb sebességet igénylõ gép fogja vinni a prímet), ráadásul kevés memóriája van, amit torrent az egyszerre nyitott 100+ kapcsolatával gyorsan teletöm.
Így a másik gép csak annyit fog észlelni, hogy a másik gép elveszi elõle a rendelkezésre álló adatátviteli sebességet.
"Mi a DHT és a PeX?"
Mind a kettõ a tracker nélküli fájlmegosztásra lett kitalálva.
DHT
PeX
A PeX fogalmam sincs mi. Most hallok róla elõször.
A torrentkliensben kapcsolj be sávszélesség-korlátozást, korlátozd az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, iktasd ki a DHT-t illetve a PeX-et, és a letöltéseket (illetve a sávszélesség intenzívebb használatát) meg idõzítsd akkorra, amikor nem böngészel.
lenne egy olyan problémám,hogy digivel szeretnék portot nyitni egy Tp-link R460ason,de amint beállítanám a fix ipt,azonnal lõttek a hálózatnak...szóval,létezik olyan megoldás,hogy dinamikus ipvel is ki tudjak nyitni portot,vagy muszáj lesz használnom a dmz-t?:\
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Az lenne a bajom hogy amikor rádugom a routert a gépre akkor nem jön be sehogy a router menüje az IP-cím pedig jó és eddig müködött is, de most nem nyitja meg és, automatikusan konfigurált ipv4-cimet alkalmaz amit nem tudom hogy lehetne megváltoztatni vagy valamit tenni hogy ne csinálja ezt :S
Vista van fennt.
Köszönöm elõrre is a válaszoakt !
Real Madrid C.F. || XBOXONE : dancsi93
Valaki tudna nekem segíteni ROUTER ügyben?
Digis netet osztottam szét,a nagy gép mûködik tökéletesen de a laptopon nem.
A wirellesben látom a hálózatot de nem tudok rá csatlakozni!
Lassan belebolondulok....valaki HELP..
Az, hogy maximális erõsségel sugároz-e azt mérni lehet, de ahhoz spec eszköz kell. Közel maxal sugároz, elhiheted.
Þór vígi þessi rúnar
Azt hogyan tudhatom meg, hogy a már említett D-link DI-524 routerem az a maximális erõsséggel sugározza-e a netet wireless módban?, és a maximális távolságra?
Mert én amatõr módon csak úgy állítottam be a routert, hogy kaptunk hozzá egy telepítõ, beállító lemezt és az alapján.
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Tehát ugye mint lentebb beszéltük azt akarom, hogy modembõl routerba a net, innen a routerbõl akár gépbe is mehet, DE meg egy Acces Pointba ami messzebbre a lakás többi részére elviszi a netet.
A routerem D-link DI-524, ehhez a routerhez bármilyen Acces Point mehet?
Mert ITT a kép alatt ezt írja, hogy:The WAP54G will work as a wireless repeater with the following devices:
-Linksys Wireless-G Access Point (WAP54G)
-Linksys Wireless-G Router (WRT54G)
Akkor ezek szerint a Linksyss APnem mûködne a D-link DI-524 routeremmel?
köszi
Vagy ezt be kellene állitani, hogy a net a routerbõl csakis kizárólag AP be menjen, és csak onnan mehessen számítógépbe?
Ezt hogyan kellene beállítani? 😊
köszi
Kell egy router és egy ap."
Csak az zavart meg, hogy mi van ha csak vezetékes dolgok csatlakoznak rá. Mindegy, egy két vezetéknélküli interfészes AP-val megoldható a dolog.
Ha a routeren a nem a szigorúan vett útválasztót hanem a köznyelvben elterjedt szóhasználatot (ami egy többcélú átjárót takar), akkor azért, hogy a hálózat beállítását konzumer eszközökkel könnyedén kialakítva be tudja állítani.
"egy második routerba, és ebbõl a második router bõl menne tovább a net wifi üzemmódban."
Ez esetben, hogy egyszerûsítsünk, egy olyan AP kell aminek két vezetéknélküli interfésze van (az egyik kliensként a másik "bázisállomásként" dolgozna), és tud egyfajta bridge-ként/repeater-ként mûködni.
Azt hiszem a Linksys WAP54G képes ilyesmire.
mit gondolsz? nekem ez az ötletem van. Nem tudom, hogy mennyire lenne drága egy olyan router, aminek sokkal erõsebb a jele. A másik dolog, meg, hogy 40 cm vastagságu falak vannak, ami szintén felfogják a jelet.
A mostani routerem: D-link DI-524
köszi
Olyan megoldás kell, hogy a modembõl utp kábelen megy a routerba a net, és ez a router wireless viszi tovább a netet egy második routerba, és ebbõl a második router bõl menne tovább a net wifi üzemmódban.
A második megoldás (ha kell a vezetéknélküli interfész) az, ha a második router WAN portjára rácsatlakoztatsz egy AP-t, amit "kliens módba" raksz.
Egy router-es kérdésem lenne. Nem megyek most bele a részletekbe, hogy milyen router, stb.., ha szüksges lenne, akkor leírom.
Szóval: Hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy egy router wifin vigye tovább a netet egy másik routernak, és attól a második routertõl menne a net a számítógépek felé?
Azért kellene ez, mert az egy router nem fedi le az egész házat.
Köszönöm szépen.
Üdv.,
Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhűtő, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB
Viszont ha ugyanez a neted van és egyszer a régi router-rel ment hónapokig majd az újjaé csak 2 napig, akkor szerintem a router a ludas.
Túlmelegszik vagy egyszerûen az disconnectal 48 óránként. Csekkold a beállításokat a routeren.
Þór vígi þessi rúnar
Azt próbáltad már, hogy nem toltad 2 napig folyamatosan a netet, hanem naponta kilépsz belépsz?
Þór vígi þessi rúnar
Van egy d-link dir 615-ös routerem, olyat csinál, hogy 2 naponta elmegy a net, de kihúzás-visszadugás az áramból megoldja. Kérdésem hogyan lehet azt beállítani, hogy ne menjen el a net?