Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvasgattam fórumokat és valakinek az oldotta meg a problémáját egy ugyan ilyen routernél hogy letöltötte az 1.02 es firmwaret.
De én ezt még sohasem frissitettem, leszedtem én is, 1db .bix kiterjesztésû fájl, mit csináljak vele?

PS3 Slim 250 PC

BaliBoy
Asus, Linksys, D-Link

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni router vásárlásban.
Vezetékes routert szeretnék venni ami 2 asztali gép között osztaná meg az inviteles 1Mb/s netemet. A késöbbiekben ez lehet emelkedik amjd 4 vagy 8 megára.
Ti milyen routert vennétek max 10-12 ezer forintért, vagyis mit ajánlotok.
( jelenleg Dlink dir 100 asom van de uúgy gondolom hogy hibás az állandó net szakadás miatt.)

Köszönöm.

PS3 Slim 250 PC

MerlinW
Vírusírtó tûzfal, windows tûzfal, peerguardian stb ilyenek ki vannak lõve?

Tedd be a router-t DMZ (gyakolatilag a tûzfal kikapcsolása) módba próbaképpen és nézd meg úgy jó-e. Ha igen, akkor lehet tovább játszani a routerrel. Ha nem jó akkor windows szinten lesz valami elszabva.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

DJ RX7
A másik meg, hogy Hamachin keresztül sem megy a játék mert ha ott is meg lehetne oldani az is elég lenne nekem.
Ott is az a probléma, hogy megcsinálom a játékot és nem találja meg másnak a gépe, pedig egy hálózaton vagyunk hamachin.

:3

DJ RX7
Esetleg az lehet, hogy a szolgáltató miatt nem lehet portot forwardolni?

DJ RX7
Igen persze

A Virtual Server-nél a portok a 170-es IP-re vannak irányítva?

steam, origin: ACE_hun

DJ RX7
Így se megy sajna.

WAN menüpontban egyébként nincs semmi állítva. Ott esetleg kell valamit?

DJ RX7
így jó-e?

Válassz egyet, bármelyiket, ezután mindig az lesz a belsõ IP-d, tehát ami 192.168-al kezdõdik. Az ipconfig-nál azt a MAC-et nézd, ami a hálókártyád neve alatt van.

DJ RX7
Valamint melyik IP címet adjam meg neki? A belsõ privát IP címét?

DJ RX7
Eddig okés csak melyik a gépem pontos MAC-je? Melyiket használajam? Ha cmd-ben futtatom az ipconfig /all-t akkor ott mutat egy MAC címet és a router, status részénél van egy WAN és egy LAN is (meg egy Wlan).

Home alatt van olyan, hogy DHCP.
Az alatt hogy Static DHCP.
Namost azt Enabled-re állítod és megadsz egy IP address-t. A DHCP Client-nél meg kéne lennie a géped MAC address-ének. Azt kijelölöd, és Apply. A gépeden minden legyen automatikus TCP/IP-nél.
Így mindig ugyanazt az IP-t fogod kapni, amit megadtál, és így mûködni fog az átirányítás is.

DJ RX7
Megpróbáltam megcsinálni, ahogy ott le van írva, de akkor nem ment a net.
A 2 DNS szervert honnan tudhatnám meg pontosan?
A szolgáltató adott egy papírt amin ezek rajta vannak, de sikerült család egyik tagjának úgy eltüntetni, hogy nem került elõ sehonnan.

Szóval a port forward jól meg van csinálva csak gondolom valami más nincs beállítva megfelelõen a router-ben és a miatt nem megy az egész.

DJ RX7
Itt azt írja , hogy mielõtt port-ot forwardolnék kell egy statikus IP cím is. Most, hogy is van?

DJ RX7
Havert próbáltam invitálni, nem megy sajnos.

Sziasztok!

Hátha ebbe a topikba van, aki tud valami megoldást a problémámra 😊

Sehogy nem akar összejönni a következõ:
Adott két gép (laptop XPSP2 és XPSP3), amik switch-en keresztül kapcsolódnak egymáshoz patch kábellel (+internethez).
Automatikus IP kiosztás és egy munkacsoport van beállítva, fájlmegosztás engedélyezve van, tûzfal nincs a gépeken pingelni lehet õket. Net van rajtuk, de nem látják egymást.

Mi lehet a gond?

DJ RX7
Virtual server-nél kell

LeonSilver
Kössz szépen ezt az oldalt.Sajnos ami miatt nekem kellene az nincs a listában ( Rise of Flight ).Kipróbáltam ezt a PFPortCheckert és ez azt mondja, hogy nincs nyitva vagy nem elérhetõ.
Egyébként külön szûzfal nincs a gépen csak a w7 beépítette valamint egy Avira antivírus.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Kukk ide: Portforward.com

LeonSilver
Hali!
Van nekem egy Dl-524 routerem.
Bekellene állítani rajta ezeket :

TCP ports (default 28000) and downloader port (28100) and one UDP port (by default 28000).

Ez még nem is lenne akkora baj ( bár teljes mértékben hülye vagyok a hálózati dolgokhoz ) de a router beállításainál van egy olyan, hogy Trigger Port.Na ide mit kellene írni ?

Köszönöm a segítséget 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

MerlinW
Mi mondja azt?😊 Ugyanúgy forwardoltam és jönnek a juzerek játszani gond nélkül. Indítanod kell egy public host-ot a játékban és annyi.

[merlinw.org]

DJ RX7
Kilõttem, program még mindig azt írja, hogy nem nyitott vagy nem találja.

DJ RX7
Az, hogy nem tudok én online játékot készíteni és más haverokat invitálni a játékomba. Õk meg mégugysem.

Annál kisebbet nem is találsz 😛

pxxl
azt találsz dögivel 😊

All hail the double x!

amugy visszaterve a temahoz, en wan sebessegre gondoltam, az legyen 100mbites. nem 2 gép között akarok fajlt cserelni.😄

Carlos
Ne öljétek egymást!
Próbálja ki a srác, ha megy, akkor örül, ha nem, akkor visszakapcsolja és kész.

Þór vígi þessi rúnar

Tapasztalat... Így már minden érthetõ 😄

BaliBoy
....
nc
Tapasztalatból beszélek. De nyugodtan fikázódjál csak.

itt nem az a kérdés hogy kell-e vagy nem, hanem hogy az mennyire befolyásolja a probléma megoldásának elõmenetelét. Elárulom, semennyire, ezért volt értelmetlen a tanácsod...

BaliBoy
Ha manuálisan adsz meg portokat, akkor mégis meséld már el, hogy minek az UPnP.

Ha ilyen tanácsot adsz akkor nem úgy tûnik...

BaliBoy
Képzeld tökéletesen tisztában vagyok vele...

És azzal mit ér? Tudod egyáltalán mire szolgál az UPnP?

Carlos
"Linksys-ekkel érdemes próbálkozni, vagy D-link."

Þór vígi þessi rúnar

rendben, majd megpróbálok...
És ha valóban a router a rossz akkor milyet kéne venni? úgy maximum 10-12 ezer ft körül.
Kösz a segítséget.

Természetesen mások véleményét is várom.

PS3 Slim 250 PC

Carlos
Akkor félreolvastam. Esetleg kérj kölcsön valakitöl egy routert.

Þór vígi þessi rúnar

A modemjét kértem el, a router maradt az enyém, az õ modemjét kötöttem össze az én routeremmel.

PS3 Slim 250 PC

Carlos
haversrác router-je milyen volt? Merthogyha az is csinálta, akkor nem feltétlen a router a ludas.
Bár én arra gyanakodnék.

Þór vígi þessi rúnar

Üdv!
Látom van élet a topikban így felteszem itt is a kérdésem amit már feltettem régebben de akkor nem írt rá senki semmit.

A problémám a következõ:
Mióta bekötötték hozzám a netet (1mb/s) kb 2-3 éve, azóta ugyan az a modemem van: Dlink 360-R. (Hallottam róla hogy ez egy butitott "szar".)
aztán bekötés után fél évvel kb megosztottuk a netet egy routerrel 2 gépre. A router: Dlink dir 100. Ez így szépen mûködött is egy darabig.
Aztán kb 1, másfél éve elkezdte azt csinálni, hogy pillanatokra megszakadt a net. Teszemazt torrenteztem, megszakadt a net, pár másodperc mulva már megint max sebességgel töltöttem. Vagy netes játékok közben (Cod2, cod4.....) Játszottam, egyszercsak kiírta hogy kapcsolat megszakadt, jó, kiléptem, elinditottam a böngészõt hogy lássam mi a helyzet, és lám volt net. Csatlakoztam megint egy szerverhez az adott játékban és aztán valamikor megint kapcsolat megszakadt at írt, rögtön reconnect és megint jó volt.

Van oylan hogy elég sokat bírja 1-2 napot szakadás nélkül, de volt olyan is hogy szinte percenként szakadt. MSN en egyik percben fennt másikban már ki voltam jelentkezve mert megszakadt.

Azt gondoltam hogy a modem a hibás mivel nem a legjobb.
Ezért elkérte megyik haveromtól az övét. De azzal is megszakadt.
Ekkor gondoltam hogy akkor kihúzom a routert és anélkül nézem meg a netet. Mióta így van nem szakadt meg, (már pár hónapja).

Amint visszadugom egy idõ múlva megint szakadozik, hol 10 percenként hol naponta 3-4x.

Ezek szerint rossz a routerem? vagy csak valamit be kéne állítani rajta, vagy frissíteni kéne?
Ha rossz akkor milyen routert ajánlotok? Ha netántán váltunk egy nagyobb netre azt is bírja.
Köszönöm a segitséget!

PS3 Slim 250 PC

BaliBoy
Lõdd ki a routerben az UPnP-t!

Ha megy a játék tökéletesen akkor mi a gondod? 😄

DJ RX7
A játék megy tökéletesen és mások játékaiba (aki forwardolta a portjait) fel tudok rá menni simán.
Játék Readme-jében csak a portok-ról ír más nincs és minden tûzfal ki van lõve.

És a játékot próbáltad hogy megy-e? Azt nem írja a játék hogy elegendõ egy UPnP-vel rendelkezõ router? Biztos hogy rendesen ki van lõve minden tûzfal?

MerlinW
Ez így teljesen jó, mennie kell.

[merlinw.org]

DJ RX7
És a másik amit elfelejtettem: Windows, router tûzfalat kilõttem.

DJ RX7
Segítségeteket elõre is köszönöm!

(ez lemaradt 😄)