3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • HarMÓNIKA
    Sziasztok!
    TP-LINK WR642G típusú router beállításhoz kérnék segítséget,nem értek hozzá. Hogyan lehetne azt beállítani,hogy a netem kódolva legyen, és ne tudjanak simán rácsatlakozni? Előre is köszönöm a választ!!
  • Geriga
    Sziasztok!

TP-LINK WR543G routernél elállítottam az alapértelmezett átjárót. Így nem tudok belépni a menüjébe és net sincs. Tipp?

Előre is köszi a választ!
  • toto2700
    "HA ezt az antennát felteszem, és a közelében ez károsodást okozhat az emberben?, ha mondjuk a közelében alszom?"

Röviden nem. Ha modiltelefonodnak nagyobb a kimenő teljesítménye, pedig azt a fejed mellett tartod!
  • BaliBoy
    Csakugyan. Biztos lehet traffic managelni de, hogy van-e benne ilyen beállítva azt csak Te láthatod.
    Csinálj egy teljes resetet rajta és akkor tuti nem marad benne semmilyen ilyen irányú beállítás.
  • Omega888
    Tudtommal a wan portja is gigabites, tekintve hogy a hivatalos oldal is ezt irja.
  • BaliBoy
    Ennek csak a LAN portjai gigabitesek. A WAN portja nem.
  • Omega888
    Sziasztok

Lenne nekem egy digis 80/25-ös netem és eddig többnyire közvetlenül a gépbe ment a utp kábel, tehát megvan a max le és feltöltésem mindeféle router nélkül.

Havertól minap sikerült beszerezni egy Dlink Dir-825 modemet, ami persze gigabites meg minden, de mégsem meg annyival tölt le amennyivel közvetlenül tehát pontosan olyan 6-6.5MB/s-el jön.

Kérdem én hogy lehet-e valami úgymond speckó beállitás amivel ezt tudnám gyorsítani, vagy ennyit bir a modem?
  • Aleric
    Sziasztok!

Van itthon egy D-Link Di524es Router, sehogysem tudom beállítani.
    ADSL interneten van itthon valószínűleg dinamikus és nem kell jelszó, hofy feljelentkezzek a netre, hanem csak bedugom, mint most is az egyik portba bevan dugva és swirtchként használom. Eddig nem is volt baj, de ha Wifin kapcsolódok a routerre akkor nem tudok internetezni. HA tudtok segítsetek.
  • matyi0323
    Végül egy ilyen lett 6500Ft-ért. : )
    Remélem be fog majd válni. :D
  • mukika36
    Melyik a jobb?

LINKSYS WRT160N
    vagy
    TP-LINK TL-WR1043ND
  • BaliBoy
    Asus, Linsys, Cisco. Szerintem ezek a legjobbak.
  • matyi0323
    Hali, holnap szeretnek egy routert venni, de igazabol nem ertek hozza, tehat az lenne a kerdesem, hogy van-e valami " kulonosebb marka " vagy mi szerint nezzem?
    Amire hasznalnam/elvarasaim: egy laptop-al es egy asztali geppel szeretnek netezni, a laptopban wifi van tehat wifis routert keresek.
    Ismerostol ugy hallottam, hogy az egy antennas( ezek nekem semmit nem mondanak, visszaolvastam es mint ahogy az sem, hogy hany cm-es az antennaja ) is eleg lenne nekem boven itthon erre a hasznalatra, es egy ilyen megkozelitoleg 10 ezer Ft. alatt mar beszerezheto..
    Magyarul milyet vegyek?:D:D:D
    Köszi a segitseget.
  • gyimre40
    kőszi segitséget. most már minden ok.
  • gyimre40
    köszönöm a válaszod. most már minden ok.a betárcsázás miatt nem kapcsolodott.nem gondoltam hogyilyen egyszerü a dolog.
  • jeti00
    hali!

nem vagyok benne biztos h jó helyen kérdezem de megpróbálom :)
    szóval, kiköltöztünk albérletbe, van net de routerünk még nincs. A laptopomon tudok hálózatot csinálni de valamiért a lakótársam nem tud rácsatlakozni (de látja). Van vlmi mód h a laptopomról osszam meg a netet ideiglenesen?

köszi!
  • Dj Faustus #2759
    "A gép kap ip címet a routertől!esetleg valamiit be kéne állitani a számitógépen??"
    A routeren kell beállítani (sikerült webböngészőn elérni a kezelőfelületét?) az Internet-szolgáltatódnak (melyik/milyen?) megfelelő csatlakozást.

Ha eddig a számítógéppel felhasználóneves/jelszavas bejelentkezős módban jelentkeztél be, akkor a routeren a PPPOE xDSL lehetőséget kell kiválasztani (a gépen meg nem kell betárcsázni).
    Ha automatikusan csatlakoztál az Internethez (és kaptál a szolgáltatótól IP-címet), akkor a Cable modem lehetőséget kell kiválasztanod.

Szóval:
    - Ki az Internet-szolgáltatód? Milyen módon csatlakozol?
    - A routert a számítógéppel összekötve milyen IP-címet kapsz, mi az alapértelmezett átjáród (lásd Carlos #2752-es hozzászólása)?
    - A routert a számítógéppel összekötve sikerült elérned webböngészőn keresztül a router beállítófelületét az alapértelmezett átjáró címén (alapbeállításokat feltételezve ez 192.168.2.1)?
    - Ha sikerült elérned a beállítófelületet, hol akadtál el?
  • gyimre40
    Hello carlos!! A gép kap ip címet a routertől!esetleg valamiit be kéne állitani a számitógépen??
  • BaliBoy
    Tudom. Szakmabeli vagyok. ;)
    Csak nem akartam részletezni ezért nem használtam az iztropikus kifejezést. :)
  • Dj Faustus #2756
    "A dB-el pedig csak az antenna nyeresége van megadva. "
    Pontosabban dBi-vel (isotropikus decibel). Bővebben ;)

"HA ezt az antennát felteszem, és a közelében ez károsodást okozhat az emberben?, ha mondjuk a közelében alszom?"
    A D-Link DI-524-esnek 15 dBm (31,6228 mW) kimenő teljesítménye van.
    Ha ezt megspékeled egy 10 dBi-s antennával az EIRP 25 dBm (316.228 mW) lesz.

Mivel ez egy körsugárzó, és valószínűsítem, hogy nem egy éjjeliszekrényen lesz melletted a cucc, hanem távolabb nagyon sok bajod nem lesz tőle.
    Ha nagyon zavar, kapcsold ki a routert éjszakára, vagy csavard le az antennát.
  • BaliBoy
    Nem. A dB-el pedig csak az antenna nyeresége van megadva. A kisugárzott teljesítményt w (watt)-ban adják meg.
  • Orionk
    Hello!

Most viccesen fog hangozni, amiben segítséget kérek, de tényleg nem tudom.

Nekem van egy D-link DI-524 wifi routerem, és a gyári 2-3 decibeles antennáját holnap fogom lecserélni egy 10 decibeles antennára, hogy jobban vigye a jelet.
    Ez az antenna már 30 cm hosszú.

HA ezt az antennát felteszem, és a közelében ez károsodást okozhat az emberben?, ha mondjuk a közelében alszom?

kösz
  • gyimre40
    ha simán moderől csatalkozik a gép akkor ki irja az adatokat,de ha a routerre rakjuk a modemet és ugy futtatom a cmd.exe-t akkor nem irja ki az adatokat csak a helyi kapcsolat adatait
  • Carlos
    kap a gép ip cimet a routertől?
    (futtatás, cmd, ipconfig)
  • gyimre40
    hello. a routert felismeri de mégsem tudok csatlakozni a netre.esetleg agépen kell még valamit beállitani?

• Carlos
    mi a gond?
  • gyimre40
    köszi a segitséget.sajnos nem jött össze a dolog pedig a leirtak szerint jártam el.
  • Dj Faustus #2748
    1. Húzd ki a számítógépből a modem irányából jövő Ethernet kábelt, és dugd bele a router WAN feliratú portjába.
    2. Egy-egy Ethernet-kábel segítségével, kösd össze a számítógépek hálózati kártyáit a router megmaradt (1,2,3,4) portjainak valamelyikével.
    3. Csatlakoztasd a routert a mellékelt 12 V-os tápegység segítségével a 230 V-os hálózatba.
    4. Győződj meg arról, hogy a számítógép DHCP-n keresztül kapcsolódik-e a routerhez.
    Ezt a Start menü(/Beállítások)/Vezérlőpult(/Hálózati és Internetes kapcsolatok)/Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolaton jobb egérgombbal kattints/a megjelenő helyi menüből válaszd ki a Tulajdonságok menüpontot/az "Ez a kapcsolat a következő összetevőket használja" listából válaszd ki a TCP/IP protokollt majd kattints a Tulajdonságok gombra/a megjelenő "TCP/IP protokoll tulajdonságai" ablak Általános fülén az "IP-cím automatikus kérése", illetve a "DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése" legyen bejelölve.
    5. Keresd fel a böngésződben az címet.
    6. Kér egy felhasználónevet: admin
    és egy jelszót: 1234
    7. Válaszd a "Quick setup wizard"-dot.
    8. Állítsd be az időzónát (GMT+1, Budapest), Next
    9. Válaszd ki az Internet-kapcsolatodnak megfelelő csatlakozász metódust.
    Ha kábelmodemes szolgáltatód van, akkor válaszd a Cable modemet; ha ADSL.-ed, akkor a PPPOE xDSL-t (ez utóbbinál meg kell adnod a routerben a felhasználónevet, jelszót).

Mellesleg innen elérhető a kézikönyve.
  • gyimre40
    sziasztok.segitségre lenne szükségem.van egy conceptronic c100brs4h routerem .hogyan tudom aktivvá tenni?modemes netem van és két gépen akarom használni a netet .mit hol kell beállitani?
  • Ákos90
    Nos a biztonsági mentés hála az égnek minden beállítást elmentett az internet felhasználó nevet jelszót is a portokat és mindent:D
  • BaliBoy
    Nem fognak megmaradni nagy valószínűséggel. Viszont lehet, hogy van olyan lehetőség a routerben (nem tudom biztosra mert nem ismerem ezt a routert), hogy elmented a beállításokat egy file-ba, majd a firmware frissítést követően visszatöltöd.
  • Ákos90
    Sziasztok! Lenne egy routerem (Tp-link TL-R460) és szeretném frisíteni a frimware-t. és az lenne a kérdésem ha én most frisítem a frimware-t akkor a beállításaim meg maradnak szóval engedélyezet portok adsl internet felhasználó neve jelszava benne marad-e és stbstb? szóval ha frisítem a routert akkor utána kell még a beállításokkal szenvednem avagy nem ?:)
    válaszotok előre köszi!
  • crossy104
    Sziasztok! Ma vettem egy linksys WRT120N Router-t.Alap beállitáson van minden, nem állitgattam semmit, mert nem értek hozzá.A gond az, hogy 5-15 percenként megszakad a net kapcsolatom.Mitől lehet?Mit kellene beállitanom?
  • Dj Faustus #2742
    "Legyen csatlakozva a netre a router?"
    Nem feltétlenül szükséges.

"wan vagy lan portot kell használni?"
    Természetesen az egyik LAN portot, a WAN port felől aligha érnéd el (hacsak nincs bekapcsolva a routerben távoli elérés, és egy másik Interneten levő gépről érnéd el a routered - de ez kissé rizikósabb dolog).
  • MasterJay
    Üdv!

Nemrégiben vásároltam egy TP-LINK TL-WR542G típusú routert.
    Szeretném frissíteni az fw-t, viszont felmerült bennem egy pár kérdés.
    A frissítési segítséget nyújtó word dokumentumban le van írva, hogy hogyan kell, illetve az is, hogy nem nagyon kellene wifi-n erőltetni a frissítést. Az viszont sehol nincs leírva, hogy melyik porton keresztül töltsem fel az új fw-t.
    Legyen csatlakozva a netre a router?
    wan vagy lan portot kell használni?
  • AlieN911
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, Hamachival szeretnénk AvP2-vel tolni CooP haverral. Be kéne állítan a hamachit. a topicja halott.. ezt találtam a FAQ-ban, valaki segítene lefordítani magyarra?:D DLink DI-524 routerem van.
    UPnP az enable.

"Router:
    A Hamachi olyan portokat használ, amik nem alapvető szolgáltatásoknak számítanak, így a router alapesetben bejövő kapcsolat esetén nem továbbítja a "csomagokat" a számítógépnek (kivéve ha a router mögötti gép indította a kapcsolatot, akkor válasznál továbbküldi, így előfordulhat hogy sikerült valamilyen módon játszani, ha ez nincs is jól beállítva!). 2 megoldás van.

1. Engedélyezni kell az UPnP -t a routerben (többnyire alapméretezetten engedélyezve van, de van amiben nincs). Hamachi korábbi verzióiban ellenőrizzétek, hogy nincs-e letiltva ez az opció. Az UPnP segítségével a kliens automatikusan beállítja a routernek a továbbítandó portokat.

2. Állítsatok be egy fix UDP, és TCP portot a Hamachi beállításain belül, majd ezeket a router port-forwarding beállításainál is adjátok meg (a lejjebb látható alapméretezett 2 TCP portot is).

Router kezelése:
    A router kezelő felületéhez a böngészőbe be kell írni az alapméretezett átjáró címét. Ezt a parancssorban (start -> futtatás: cmd) az ipconfig parancsal kiirathatjuk. Miután beírtuk a böngészőbe (pl. http://192.168.1.1/ ), kérni fogja az azonosítót és jelszót. Az alapméretezett jelszó benne kell legyen a kézikönyvben, vagy leírásában (többesetben admin, admin).
    Ezt követően meg kell keresni az UPnP beállítást, vagy a port-forwardingot.

Porthasználat:
    A központi szerverrel a 12975 TCP, és 32976 TCP porton kommunikál, ha ezen nem tudja elérni akkor a 443-as TCP -n (SSL).
    A többi kliensel alapesetben mindig más UDP porton létesít kapcsolatot, de be lehet állítani statikus (tehát állandó) portot a "Detailed configurations" -on belül. Hiba esetén a közvetett kapcsolattal próbálkozik (cián kék színü jel lesz a név előtt) a 17771 -es porton. "
  • Omega888
    Gondolkoztam azon valóban hogy lecserélem csak hát egy 30ezres routert (tudom van sokkal olcsóbb is), nem veszek hogy alig legyen kihasználva.
    Meg hát a gigabites routernél is csökkene a sebesség csak nem akkora mértékben, tekintve hogy egy útválasztó lenne bekötve.
    Legjobb most amit csinálok hogy alkalomadtán ha tehetem,kikötöm a routert.
  • Dj Faustus #2738
    "80/25-öm van"
    Ha ezt ki akarod használni, a D-Link DI-524-esét mindenképp ajánlatos lecserélni, ugyanis eléggé régi konstrukcióról van szó (itt olvashatsz a hardveréről - 1-2 MB Flash, 100 MHz-en pöcörgő processzor, 8 MB alatti RAM). Lehetőleg olyasmire, aminek Gigabites portjai vannak, és 802.11N-es szabványú vezetéknélküli interfésze (itt láthatsz teszteket).

"hogy mikor viszonylag nagy sebességel töltök (3-4MB/s),akkor szokott gyakrabban előfordulni"
    Ha torrenttel csinálod, és az sok kapcsolatot nyit meg egyszerre, az gyorsan betöltheti a NAT-tábláját a routernek, és az új kapcsolatokat hamar elhajigálhatja.
    A nagy adatátviteli sebesség meg jelentősen igénybe veszi a router processzorát.
  • Omega888
    Többnyire én is néztem hasonló fórumokat ezzel kapcsolatban de nem jutottam sokra.

Én magam vezetékesen kapcsolódom (80/25-öm van) és még egy valaki wifi-n, úgy max ennyire van kihasználva.

Az én sejtésem leginkább abban merül ki, hogy mikor viszonylag nagy sebességel töltök (3-4MB/s),akkor szokott gyakrabban előfordulni bár annyira nem zavaró,de mondjuk rádió közben már annál inkább.

Maga a firmware persze a legújabb ami elérhető.

Tartok attól hogy vagy a túlzott sebesség a probléma amit nem bír, vagy esetleges firmware hiba.
  • Dj Faustus #2736
    Ha a Google-ba beírod a hibaüzenetet találhatsz hasonló cipőben járókat (leginkább DI-524-essel rendelkezőket).
    Mellesleg hogyan csatlakozol/csatlakoztok a routerhez? Vezetékkel, vagy vezeték nélkül?
    Csatlakoznak-e mások is? Milyen alkalmazás(oka)t használsz/használtok?
    Legfrissebb firmware van fenn?
  • Omega888
    Sziasztok

Tudja valaki mitől lehet hogy a router logjában (Dlink D-524) olyan bejegyzések vannak hogy TX TCP reset for "ip címem"?

Mivel ennek hatására mondhatni megáll a net pár másodpercre.

Előre is thx