Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy Dlink DI-524-es típusú routerem van. Lenne vele 1-2 problémám vele.
Tegnap szerettem volna haverokkal játszani egy kis Borderlands-ot.
Namár most a játék Readme-jében ezt kéri:
"To host an online game, the following ports need to be opened / pushed to the host's internal IP address:
7777 (TCP/UDP)
28900 (TCP)
27900 (UDP)
28910 (TCP)"
Megnyitottam, valamint kell a Gamespy port-ja ami 8871 (Both), ezt is megnyitottam.
Többen is mondták, hogy ez a beállítás jó.
Ezek után ezzel a porgrammal ellenõriztem ami azt írja, hogy nem nyitott a port vagy nem elérhetõ.
Így a játékban se sikerült mûködésre bírni, nem sikerült más játékosnak rám csatlakozni.
Mikrohullámos netem van statikus IP-vel. A router nincsen beállítva, csak simán beledugtam a modem-bõl a kábelt és nem állítottam semmit (kivéve WPA) mûködik. Én gépemhez USB-s Wlan-on megy a net mert a gépemben elszállt a Lan.
Van valami ötletetek, hogy mit rontok el? Esetleg milyen beállítást kell még elvégeznem vagy mit ellenõrizzek ami nem lehet még helyesen beállítva?
:3
steam, origin: ACE_hun
All hail the double x!
de köszönöm!
All hail the double x!
Tudnátok valami olcsó routert ajánlani ami viszi a 80/25-ös sebességet?
Kábeles összeköttetésre kellene 2 gép között.
Nem muszáj gigabites. Elég ha külön-külön megvan a sebesség.
BattleTag: zydar#2910
Kábé annyit fogyaszt, mint a kikapcsolt tévé. Vagy annyit se. 😊
Þór vígi þessi rúnar
A modemet meg a routert ki kell kapcsolni éjszakára (áramtalanítani)? Vagy nem baj ha megy 24 órán át?
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Friss, ropogós 80/25-ös net van digitõl, viszont úgy tûnik hogy nem nagyon bírkózik meg vele a routerem. (TP-LINK TL-R460)
utorrent probléma: max. letöltési sebesség amit produkált, 5MB/s volt, ám ezt úgy, hogy kb 3 percenként megszakad a kapcsolat és újraindul.
Router kiikatatásával ugyanazon torrent sebességénél elérte a 10MB/s-t is, mindenféle megszakadás nélkül.
Kérdés: van-e valami csodabeállítás amivel lehet próbálkozni, (firmware frissítés megvolt) vagy pedig új router után kell nézni.
Ez utóbbi esetben milyet ajánlotok? Nagyjából 10e-m van rá.
Elõre is köszönöm!
Menüt el lehet érni? Resetelni próbáltad?
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni a következõ problémával kapcsolatban:
- Invitel 8 M-es ADSL-em van
- van egy asztali gép
- van egy wifis notebook ASUS K50AB.....
- van egy dlink dsl-504t modem
- van egy gigabyte router gn br01g wifi router
Mivel nem volt eddig notebookom csak asztali gépem, így a net közvetlenül kábelen keresztül a modembõl ment, nem is volt semmi bajom. 1 hete van notebookom, melyet egy másik házban használok, így kellett egy wifis router, hogy legyen netem ideát is. A modemre ugye rácsatlakoztatva a wifis router, majd a router kábelen keresztül rácsatlakoztatva az asztali gépre és wifin keresztül pedig a notebookra.
Az a gondom bajom az, hogy néha néha, amikor töltök lefelé megszakad a net, és még win 7 sem tudja orvosolni. Ekkor átmegyek a másik házba kihúzom a modemet és a routert a 230-ból kicsit várok, visszadug, majd a gép újraindít és ismét van net.
Ez mitõl van?
Mivel van a baj?
Nem feltétlenül. Mivel routerrõl beszélünk az útválasztási funkciók, tûzfal, stb és a router processzorának teljesítménye kihatással lesz a WAN-LAN átviteli sebességre is.
Némi teszteredmény
Ráadásul mint elõttem is mondták, egyes routerek WAN portja csak 10 MBps-os.
Ha falak is vannak (fõleg ha vasbeton), akkor értelemszerûen csökken az átvitel sebessége.
Nekem ilyen router-em van, alul van egy teljesítmény táblázat, összehasonlítási alapnak jó lehet.
[merlinw.org]
Þór vígi þessi rúnar
Lenne egy amatõr kérdésem.
Ha 10/100 -as routerem van akkor miért nem tudom kihasználni vele pl a 80/25 ös netemet?
Ha valaki felhomályosítana azt megköszönném?
hogy is van ez? <#confused>#confused><#confused>#confused>
elõre is köszi a türelmes és érthetõ választ 😊
2. Lehet hogy az említett gép net hozzáférése le van tiltva a routerben mac alapján
3. Windows szolgáltatásokat sem árt egyeztetni egy olyan géppel amelyiken mûködik pl a laptopod
Mind csak tipp.
Vezérlõpult/Hálózati kapcsolatok-> onnan mindent törölni majd restart. Utána bal oldalt "Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása", azon belül pedig helyi átjárós konfiguráció.
tudom nem ez az a topic de nem találtam megfelelõt (vagy csak megint vacakol a keresõ)
Szóval Router vásárlás elõtt állok amit szeretnék... Torrent letöltés USB s külsõ vinyó csatlakoztatása (persze akkor egybõl erre töltsön ha lehet)
Esetleg HTML és FTP
amit néztem az a ASUS WL500 sorozat ép csak az a kérdés hogy ezen kívûl milyen alternatíva van illetve az 500 asból melyiket is vegyem?
elõre is thx
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
A 802.11n szabványú vezetéknélküli eszközök (ez csak a vezetéknélküli interfészre vonatkozik, a kábelesre nem) maximum elméleti adatátviteli sebessége 150 (1 antennás) / 300 (2 antennás) / 600 (4 antennás) MBps.
A linkelt cikk a vezetéknélküli interfész gyakorlatban tapasztalt átviteli sebességére vonatkozik.
LAN-on hálókártya és kábelfüggõ.
WLAN-on pedig szolgáltató függõ.
Þór vígi þessi rúnar
köszi elõre is a választ
Kamatyoljatok, de csak Zokniban!
Fiamnak is csinalni szokta pedig neki is csak a polcon van rajta.
Nem tudom miert bontja a kapcsolatot es miert nem csatlakozik akkor vissza?
Fiam is mikor kihuzza a routert es vissza dugja utana mar tokeletessen mukodik.
Mi lehet a gond vele?
A napokban vettem egy Tp-link 340GD routert.Sajna nem nagyon értek a routerekhez, eddig még nem is volt dolgom velük.A beüzemeléssel nem volt gond, a helyi hálózatba is beállítottam ami kell(amit írtak).De aztán behoztam a http://192.168.1.1-t itt ahogy volt a kis kézikönyvben megcsináltam a quick setupot, mivel t-online-s adsl-em van, ezért a PPPoE-t választottam ki a WAN-nál.A WIFI-t is belõttem, ahogy írta.Nem mûködött.Utána a bõvebb beállításoknál is próbálkoztam, sõt mikor azt befejeztem az összegzésnél volt a wan részben volt egy "connect" fül amivel sikeres csatlakozást hajtott végre, net mégsem volt.Illetve a normál csatlakozási módszerrel sem sikerült sehogy sem.A Laptopnál is ugyanez a helyzet.A wifi-t érzékeli sõt csatlakozik is hozzá, de net azon sincs.Próbáltam a modemet,routert,gépet ki-be kapcsolni, amit már találtam a neten,de az sem volt hatásos.
Valamit még állítanom kellene?Vagy mi lehet a gond?Ha valaki tudja légyszi segítsen.
legalábbis így emlékszem,de ha gondolod letesztelem még1x
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
A másik nem támogatja ezt a szabványt. Szerintem csak el akarják sózni a drágább biztos jobb dologgal...
Þór vígi þessi rúnar
néztem ezt a rútert ezt
nézem 300mbps ez fasza lesz, de utána látom 54mbps-es 3000el drágább, WTF?
http://www.edigital.hu/Linksys_halozati_eszkoz/Linksys_WRT54G2_54Mbps_WLAN_router-p40149.html
mi az átverés?