Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ RX7
Üdv!
Egy Dlink DI-524-es típusú routerem van. Lenne vele 1-2 problémám vele.
Tegnap szerettem volna haverokkal játszani egy kis Borderlands-ot.
Namár most a játék Readme-jében ezt kéri:

"To host an online game, the following ports need to be opened / pushed to the host's internal IP address:
7777 (TCP/UDP)
28900 (TCP)
27900 (UDP)
28910 (TCP)"
Megnyitottam, valamint kell a Gamespy port-ja ami 8871 (Both), ezt is megnyitottam.

Többen is mondták, hogy ez a beállítás jó.
Ezek után ezzel a porgrammal ellenõriztem ami azt írja, hogy nem nyitott a port vagy nem elérhetõ.
Így a játékban se sikerült mûködésre bírni, nem sikerült más játékosnak rám csatlakozni.

Mikrohullámos netem van statikus IP-vel. A router nincsen beállítva, csak simán beledugtam a modem-bõl a kábelt és nem állítottam semmit (kivéve WPA) mûködik. Én gépemhez USB-s Wlan-on megy a net mert a gépemben elszállt a Lan.

Van valami ötletetek, hogy mit rontok el? Esetleg milyen beállítást kell még elvégeznem vagy mit ellenõrizzek ami nem lehet még helyesen beállítva?

:3

Ha 80-as nethez gondolta a routert, akkor logikus, hogy nem a WAN oldali sebességet gondolta Gigabitre, hanem arra célzott, hogy elég neki a 100 mbit is a két gép közötti másolásra.

steam, origin: ACE_hun

pxxl
lan sebességre lehet gigás, de a gigás nethez eléggé bele kell nyúlni a zsebbe. pláne ha gigabites netsebesség kell otthon (ha lehet egyáltalán otthonra)

All hail the double x!

Én ezt néztem ki magamnak: Linksys WRT160NL 20ezer pénz

Miért lenne meredek? Ha valaki sokat másolgat két gép között, akkor elõfordulhat hogy szüksége van rá, és nem is sokkal drágább.

konkrét tipusokat kérnék.
de köszönöm!

pxxl
meredek lenne gigabites routert otthonra. elég oda a 100 Mbit-es router. linksys, netgear, tp-link is egész korrekt.

All hail the double x!

Hali.

Tudnátok valami olcsó routert ajánlani ami viszi a 80/25-ös sebességet?
Kábeles összeköttetésre kellene 2 gép között.
Nem muszáj gigabites. Elég ha külön-külön megvan a sebesség.

Olyan 15-20W-ot eszik.

Ok. THX.

BattleTag: zydar#2910

Carlos
Nem kell kikapcsolni.
Kábé annyit fogyaszt, mint a kikapcsolt tévé. Vagy annyit se. 😊

Þór vígi þessi rúnar

Elég noob kérdés lesz elõre bocsi:

A modemet meg a routert ki kell kapcsolni éjszakára (áramtalanítani)? Vagy nem baj ha megy 24 órán át?

Hm, ha 10bõl nem, akkor mennyiért kapok olyat, amivel nem lehet probléma?
10ezerbõl normális routert nem fogsz találni szerintem.... Linksys-ekkel érdemes próbálkozni, vagy D-link.

Régen a 15/2-es upc-vel is ugyanígy akadozott csak ritkábban, több óránként, nem percenként.
HTS s3rg1nh00
én a 30/20as digivel szopok ugyanilyen routerrel,mert passzív...bár nálam nem szakad...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni router ügyben.
Friss, ropogós 80/25-ös net van digitõl, viszont úgy tûnik hogy nem nagyon bírkózik meg vele a routerem. (TP-LINK TL-R460)
utorrent probléma: max. letöltési sebesség amit produkált, 5MB/s volt, ám ezt úgy, hogy kb 3 percenként megszakad a kapcsolat és újraindul.
Router kiikatatásával ugyanazon torrent sebességénél elérte a 10MB/s-t is, mindenféle megszakadás nélkül.
Kérdés: van-e valami csodabeállítás amivel lehet próbálkozni, (firmware frissítés megvolt) vagy pedig új router után kell nézni.
Ez utóbbi esetben milyet ajánlotok? Nagyjából 10e-m van rá.
Elõre is köszönöm!
Semmire nem reagál, de a WLAN-on bele lehet jelentkezni.

BaliBoy
Szvsz. kuka. 😞
Menüt el lehet érni? Resetelni próbáltad?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Valaki ha esetleg ért hozzá, ha egy villámlós idõ után a WAN és LAN ledek világítanak egy D-link routeren, azt helyre lehet valahogy hozni? Vagy kuka?

Newyorker

Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni a következõ problémával kapcsolatban:
- Invitel 8 M-es ADSL-em van
- van egy asztali gép
- van egy wifis notebook ASUS K50AB.....
- van egy dlink dsl-504t modem
- van egy gigabyte router gn br01g wifi router

Mivel nem volt eddig notebookom csak asztali gépem, így a net közvetlenül kábelen keresztül a modembõl ment, nem is volt semmi bajom. 1 hete van notebookom, melyet egy másik házban használok, így kellett egy wifis router, hogy legyen netem ideát is. A modemre ugye rácsatlakoztatva a wifis router, majd a router kábelen keresztül rácsatlakoztatva az asztali gépre és wifin keresztül pedig a notebookra.

Az a gondom bajom az, hogy néha néha, amikor töltök lefelé megszakad a net, és még win 7 sem tudja orvosolni. Ekkor átmegyek a másik házba kihúzom a modemet és a routert a 230-ból kicsit várok, visszadug, majd a gép újraindít és ismét van net.

Ez mitõl van?
Mivel van a baj?

Dj Faustus
"Kábellel ki kéne használni"
Nem feltétlenül. Mivel routerrõl beszélünk az útválasztási funkciók, tûzfal, stb és a router processzorának teljesítménye kihatással lesz a WAN-LAN átviteli sebességre is.
Némi teszteredmény

Ráadásul mint elõttem is mondták, egyes routerek WAN portja csak 10 MBps-os.

MerlinW
Kábellel vagy WLAN-on? Kábellel ki kéne használni, WLAN-al max 4-5MB/s az adatátvitel ha egy légtérben van a vevõ a routerrel (amennyiben N szériás - 802.11n - a router. Ha régebbi - 802.11b, 802.11g -, akkor 2-3MB/s a maximum. Szabványhatár).

Ha falak is vannak (fõleg ha vasbeton), akkor értelemszerûen csökken az átvitel sebessége.

Nekem ilyen router-em van, alul van egy teljesítmény táblázat, összehasonlítási alapnak jó lehet.

[merlinw.org]

BaliBoy
Márka? Mikor vetted? Firmware mikori?

Carlos
Lehet, hogy a WAN port csak 10-es vagy ilyesmi. De ha 10/100-as, akkor nemtom.

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!

Lenne egy amatõr kérdésem.
Ha 10/100 -as routerem van akkor miért nem tudom kihasználni vele pl a 80/25 ös netemet?
Ha valaki felhomályosítana azt megköszönném?
hogy is van ez? <#confused><#confused>
elõre is köszi a türelmes és érthetõ választ 😊
Velem elõfordult, hogy próbálgattam vagy egy órát, nem jött össze, a routerrel minden rendben volt (dhcp stb.). Aztán le volt tiltva windowsban a dhcp szolgáltatás loál.<#zavart2>

A 2. pont nekem elég gyanúsnak tûnik, mindent megmagyarázna. Meg fogom nézni, mert elõttem már egy "hozzáértõ" próbálkozott vele és simán lehetséges.
1. Ha van több kapcsolatod akkor a net legyen az elsõ
2. Lehet hogy az említett gép net hozzáférése le van tiltva a routerben mac alapján
3. Windows szolgáltatásokat sem árt egyeztetni egy olyan géppel amelyiken mûködik pl a laptopod

Mind csak tipp.

Csak a Helyi hálózati kártya legyen a hálózati kapcsolatok között, és azon minden automatikus, DHCP stb legyen, úgy mennie kell.

nem segített, volt másik kábel azis kiszûrve, arra az érdekességre kellett rájönnöm, hogy ha kábellal teszem rá a laptopot az megy, tehát csak kifejezetten azon az egy gépen van baj, de nem értem miért, nem tudok rájönni, szörnyen frusztráló. látszólag az ipconfig szerint minden jó, de gyakorlatilag nem megy ki a netre nem tudok külsõ ip-t pingetni.
Sziasztok! Wistron RDAA-81 (802.11) AP routerem van. Szeretném megkérdezni, hogy naplózza-e a látogatott web-oldalakat, és ha igen, akkor pontosan hová? Elõre is köszönöm!

Sziasztok Olyan problémám van hogy ha bekapcsolom a gépen van hogy csak 3. újraindításnál (teljes áramtalanítás)jön meg a net .Ha valami miatt csak simán újraindítom (mondjuk egy telepítés)akkor be sem jelentkezik csak ha áramtalanítom.Modemet használok routert nem .Ha valaki tud segítsen légyszi.Köszi
Azt hiszem igen de megnézem. Arra kifelyezetten emlékszem, hogy nem közvetlen kapcsolattal állítottam be az internetkapcsolatot. De amúgy szerintem, ha kézzel megadom az átjárót akkor ez tökmindegy
BaliBoy
Nem arra gondolok.
Vezérlõpult/Hálózati kapcsolatok-> onnan mindent törölni majd restart. Utána bal oldalt "Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása", azon belül pedig helyi átjárós konfiguráció.

autómatikus tehát lekéri az átjárót ipconfig /all ki is írja, de próbáltam már statikus ip-t manuálisan megadva az átjárót/dns-t
BaliBoy
A számítógépen is be van állítva, hogy helyi átjárón keresztül megy a netre?

Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem, megkértek, hogy állítsak be egy asus rt-g32 wifi routert. Beállítottam ahogy kell kábelnettel, a wifi része megy is a laptoppal de a kábelen egyszerûen nem jön net, csak a kezelõfelületet tudom elérni a böngészõbõl. Mindent autómatikusan kér a gép (dns, ip) ipconfig-ban minden jónak tûnik, minden címet kioszt a router mégsem megy a net. Pingetni lehet a routert, ha külsõ oldalt próbálok pingetni akkor kiírja az ip-címét is de a pingetés már nem megy. Tûzfal ki be kapcsolva ugyanez. 4 órát szenvedtem vele de nem tudok rájönni mi baja van. A kábelt kipróbáltam mind a 4 porttal, de nem lehet rossz hiszen a kezelõfelületet elérem.
Szóval kérdésem lenne...
tudom nem ez az a topic de nem találtam megfelelõt (vagy csak megint vacakol a keresõ)
Szóval Router vásárlás elõtt állok amit szeretnék... Torrent letöltés USB s külsõ vinyó csatlakoztatása (persze akkor egybõl erre töltsön ha lehet)
Esetleg HTML és FTP
amit néztem az a ASUS WL500 sorozat ép csak az a kérdés hogy ezen kívûl milyen alternatíva van illetve az 500 asból melyiket is vegyem?
elõre is thx

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Dj Faustus
A 802.11g szabványú vezetéknélküli eszközök (ez csak a vezetéknélküli interfészre vonatkozik, a kábelesre nem) maximum elméleti adatátviteli sebessége 54 Mbps (gyakorlatban 20 Mbps).
A 802.11n szabványú vezetéknélküli eszközök (ez csak a vezetéknélküli interfészre vonatkozik, a kábelesre nem) maximum elméleti adatátviteli sebessége 150 (1 antennás) / 300 (2 antennás) / 600 (4 antennás) MBps.

A linkelt cikk a vezetéknélküli interfész gyakorlatban tapasztalt átviteli sebességére vonatkozik.

Carlos
Ez a wifi-re vonatkozik természetesen.
LAN-on hálókártya és kábelfüggõ.
WLAN-on pedig szolgáltató függõ.

Þór vígi þessi rúnar

Kamaty Zokniban
ezt a routert szeretném megvenni a 80/25ös digimhez a kommenteknél lent írja egy gyerek hogy hiába N-es csak 54mb a max, de most ez a wifire vonatkozik vagy a kábeles összeköttetésre, mert én kábellel akarom majd összekötni a másik géppel
köszi elõre is a választ

Kamatyoljatok, de csak Zokniban!

Carlos
Miért is van két router?

Þór vígi þessi rúnar

Nincs szuk helyen radiator sincs mellette.
Fiamnak is csinalni szokta pedig neki is csak a polcon van rajta.
Nem tudom miert bontja a kapcsolatot es miert nem csatlakozik akkor vissza?
Fiam is mikor kihuzza a routert es vissza dugja utana mar tokeletessen mukodik.
Mi lehet a gond vele?
Sziasztok!

A napokban vettem egy Tp-link 340GD routert.Sajna nem nagyon értek a routerekhez, eddig még nem is volt dolgom velük.A beüzemeléssel nem volt gond, a helyi hálózatba is beállítottam ami kell(amit írtak).De aztán behoztam a http://192.168.1.1-t itt ahogy volt a kis kézikönyvben megcsináltam a quick setupot, mivel t-online-s adsl-em van, ezért a PPPoE-t választottam ki a WAN-nál.A WIFI-t is belõttem, ahogy írta.Nem mûködött.Utána a bõvebb beállításoknál is próbálkoztam, sõt mikor azt befejeztem az összegzésnél volt a wan részben volt egy "connect" fül amivel sikeres csatlakozást hajtott végre, net mégsem volt.Illetve a normál csatlakozási módszerrel sem sikerült sehogy sem.A Laptopnál is ugyanez a helyzet.A wifi-t érzékeli sõt csatlakozik is hozzá, de net azon sincs.Próbáltam a modemet,routert,gépet ki-be kapcsolni, amit már találtam a neten,de az sem volt hatásos.
Valamit még állítanom kellene?Vagy mi lehet a gond?Ha valaki tudja légyszi segítsen.
HTS s3rg1nh00
nekem is ilyen van,és biza chellohoz jó volt,és a digit is megosztotta,csak épp passzív voltam torrentnél,úgyhogy ki is kötöttem...(portnyitás az sehogysem sikerül,mert ha beállítok ip-t a gépeknek akkor azonnal annyi a dolognak,amúgy meg nem nyitja ki a portot)
legalábbis így emlékszem,de ha gondolod letesztelem még1x

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

tommygear
oksa köszi 😊
Carlos
Vegyed a 120N-t. Az támogatja a 802.11.n-t ami ELMÉLETBEN tudja a 248 Mbit/s-t. Úgysem fogod használni, dehát majd talán egyszer.
A másik nem támogatja ezt a szabványt. Szerintem csak el akarják sózni a drágább biztos jobb dologgal...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
A legtöbb wifi ami mostanában van 54-es.

Þór vígi þessi rúnar

tommygear
én is akarok venni rútert mert nekem se bírja az smc a 80/25ös digit

néztem ezt a rútert ezt

nézem 300mbps ez fasza lesz, de utána látom 54mbps-es 3000el drágább, WTF?
http://www.edigital.hu/Linksys_halozati_eszkoz/Linksys_WRT54G2_54Mbps_WLAN_router-p40149.html

mi az átverés?