3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
djsenki #2814 Sziasztok!
Egy portot akartam nyitni a routeremben. TP-Link típusú.
Így csináltam, de az µTorrent azt írja, hogy nincs nyitva a port. -
#2813 A router és a wifis gép között mekkora a távolság, hány fal van közöttük? Páran már írták itt, lehet lopják a neted. Semmibl nem tart a titkosítást bekapcsolni és egy kellő hosszúságú kulccsal védeni a wifidet. -
Halesz89 #2812 lan-on csatlakozok már jó, firmware frissités után jó lett meg mindent az alap beállitásra raktam, de wifi ugyan úgy lassú -
toto2700 #2811 épp erre gondoltam. hogy nyitott a hálózatod és vki a te MAC-címedet használja netezésre és te ezért nem tudsz hozzáférni a routerhez. És ezért "lassú" a neted, mert az a bizonyos vki tölti ezerrel a torrentet. -
#2810 A Mac szűrés nem sokat ér és titkosítás nélkül szabadon foghatja az adataidat bárki az éterben. -
Halesz89 #2809 mac address szűréssel lett kiszűrve hogy ne csatlakozzon az illetlen vendég de mondjuk lan-on se működik, most kiprobálom hogy resetel-em mindent alap beállitásra, ő a másik hogy néztem a routernél és nem láttam más gépet aki csatlakozott volna, mac address-t nézve csak azok a gépek voltak akiket engedélyeztem -
toto2700 #2808 lehet, hogy feltörték a wifi kapcsolatot. Mivel volt titkosítva? (wep, wpa, wpa2) -
Halesz89 #2807 Sziasztok lenne egy gondom. Van egy smc router-em ami pár napja azt csinálta hogy reggel bekapcsoltam a gépet nem volt net, msn-re és xfire-re betudtam jelentkezni, de oldalt sehogyse hozott be, ha újra próbáltam akkor nagy nehezen, és nagyon lassú volt akkor is. Wifin csatlakoztam. most bátyám is úgy szokott felmenni, nos mára eljutottunk hogy csak ő tud felmenni router-re és én wifi-vel sehogysem, de net ugyan úgy lassú neki. Első gondolatom az volt még mikor elkezdte ezt hogy a router a szar, és a router ből kihúzva a net kábelt a gépembe dugtam és gyors volt a net és egyből volt szóval tuti a router a szar. Azt szeretném kérdezni hogy lehet e még vele vmit csinálni vagy egyből újat kell venni. Szoftver frissités vagy valami. Válaszotokat előre is köszönöm. -
#2806 Alhálózati maszk
Átjáró -
Orionk #2805 köszönöm.
Mit jelent az ip maszkja, és az átjáró? -
#2804 - külső IP cím
- IP cím maszkja
- átjáró címe -
Orionk #2803 erre senki?
köszi -
janika1972 #2802 fix ip-m van UPC-s -
#2801 Ha regelesz pl a dyndns oldalon, akkor, ha távolról akarod elérni a gépedet nem kell az ip-det beírni, ami gyakran változik, hanem elég a neved.dyndns.org-t beírnod és már el is érted a gépedet. A routerbe azért kell beállítani, hogy frissítse az ip címedet a dyndns-nél. -
janika1972 #2800 Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van 2 gépem,és megakarom tartani a másik gépet a routeron keresztül,de én közvetlenül akarok csatlakozni a modemmel.Meg lehet ezt oldani? Cisco modemem van.. -
djsenki #2799 A routerem beállítási oldalán van egy olyan, hogy dynamic dns. Ez mire jó?
Kép: -
#2798 Üdv!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a router lan kapcsolata megszakad viszont a wlan továbbra is használható?
SMC WBR14-G2 routerem van és időnként ezt produkálja. Még a router admin felületére sem lehet csatlakozni. Csak a router újraindítása segít.
Digi 30/20-as netem van. -
thomas77 #2797 köszike az infót! -
#2796 Manual
21. oldalon van a kapcsolódás beállítása, hogy állandóan neten legyen-e, csak akkor ha forgalom van, vagy a nap egy meghatározott idejében. Alapból mindig neten van, szal ezt nem kell átálítani. Szerintem simán csak lefagyott a routered -
thomas77 #2795 hali!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy tp-link tl-wr340gd tipusu routerem.
2 asztali gép van rákötve.Egy hétig ment dond nélkül és egyszercsak
megszünt a kapcsolat.Áramtalanitottan a routert és utánna jó lett.
Olvastam egy oldalon,hogy " Meghatározott időben ki- és bekapcsolhatja az internet kapcsolatot." Azt kérdezném,hogy ezt a funkciót ki lehet-e-valahol kapcsolni?
Előre is köszi! -
#2794 Hello!
Egy érdekes problémám van. Volt egy D'Link dir-635 -ös routerem. Eleinte jól működött, aztán egy idő után elkezdte eldobálni a kapcsolatot, naponta többször is, teljesen random módon. Joh gondoltam hátha a modem, vonal rossz. Szereztem másik modemet, amely máshol hibátlanul működött, de ugyan az volt. Húztam be új kábelt, nem változott semmi. Kipróbáltam egy másik routert amely haveromnál hibátlanul működött, itt is jó volt. Oké, gondoltam a routerrel van probléma. Vissza vittem, hogy szar, cseréljék ki. Oké, megkaptam a vadiújat. Kibontottam a dobozból, bekötöttem és rá fél órára ugyanúgy elkezdte eldobálni a kapcsolatot mint a régi. Elvittem egy barátomhoz, nála is úgyanúgy eldobálta, ami előtte évek óta és azóta is hibátlanul működött egy linksys routerrel. Azóta szereztem egy új Asus wl-500w -t, ezzel semmi gond nincs, teljesen jól működik.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? talán konfigurálási, firmware probléma? Netán a vonal szar? Volt valakinek valami hasonló tapasztalata?
Előre is köszi! -
#2793 igen 80...
smc elég gagyi a mostani router...
valami rendeset szeretnék venni amely nem fagy! -
#2792 A mostani router WAN portja hány Mbit-et bír?
Az eléggé gyors mit takar? 80Mbit? -
#2791 Sziasztok!
Mennyire igaz ez?
Ha pl van egy routerem meg egy optikai internetem mely eléggé gyors.. és ha szét van osztva több gép felé . Akkor mért nem visz 30-35 megabit letöltés fölé egy adott gépen, ha pl a többi ki van kapcsolva... + ehhez milyen routert javasolnátok? -
balcsi70 #2790 Sziasztok.
Véleményt szeretnék kérni.Adott egy emeletes ház,a vonal lent van.Arra lenne rákötve egy router.A 2 gép fent lenne az emeleten.Milyen routert javasolnátok ami árban is jó meg jó maga a cucc is. Kolléganőm szeretne venni.Eddig neki Linksys volt de bekrepált.Nekem 4-éve D-Link Model:DI-524 esem van.Nekem ez bevált.Mit javasolnátok.
Előre is köszönöm. -
#2789 Sziaztok
Az lenne a problémám hogy van egy adsl kapcsolatom
ha directböl csatlakoztatom a géphez a modemet semmi probléma semmi packetloss
de ha routerröl akkor bizony percenként 3-4-5 packet lossom is van ami online játékoknál eléggé érezhető
azthittem hogy arouter a probléma és vettem egy uj routert ez sem vállt be
kicseréltem a kábeleket igy sem jo
hálozati kártyát is igy sem jo
windows7 van az asztali gépemen és XP a laptopomon és mind a 2 ön megvan a csomagveszteség
ha a laptop ki is van kapcsolva akkor is
szoval miért van packet lossom ?
elöre köszönöm a válaszokat
üdv:Hypofely -
Orionk #2788 HEllo!
A router-om beállításában van egy 'release' és 'renew' gomb.
Ha a release-t megnyomom, akkor a
--WAN IP
--Subnet Mask
--Gateway
ez a 3 nulla értéket kap, majd a renew gombbal ujra értékeket rendel ezekhet.
Mit jelent ez a három, mit állítok ezzel így? -
atomanti75 #2787 Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogyan kell egy Tplink TL-WPS510U wl printszervert és egy wr340G wl routert összelőni? Arra már rájöttem, hogy infrastructure mode, de milyen egyéb beállítások kellenek még hogy a router lássa a printszervert és így a routeren keresztül menjen a nyomtatás? Van esetleg valakinek tapasztalata a témában? -
#2786 Cisco -
#2785 Hahó!
Él még valaki? -
civic4ever #2784 kérnék egykis segítséget,játszani akarunk haverral worms 4-el multiba de nemengedi,ha éncsinálok szervert akkorse ha őcsinál akkorse!
de ha csinálok vagy ő csinál szervert mások betudnak lépni,vagy pl miis betudnuk lépni más szeróra de egymáséra nem...milehet a gond? Nem lan,neten keresztül!!!!!! -
#2783 Nem kell arra csatlakozni, az antennád fogja az mindenhonnan jövő jeleket és ha nincs titkosítva, akkor abból ki tudod olvasni a mac címeket is. -
#2782 Hogy derítik ki ha routerre sem tudnak felcsatlakozni? -
#2781 MAC filter semmire nem jó, 1 perc alatt megtudják milyen mac-al csatlakoztál fel és beállítják maguknak is azt a mac-t és kész. -
#2780 Kiegészítés:
Wifi részét csak telóra használnám! -
#2779 Üdv!
Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy a Digi Top netéhez (80/25) milyen routert ajánlotok amely Wifis! Árkategóriába 8.000-15.000 között essen.
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
mukika36 #2778 WEP feltörése kb 2 perc... -
toto2700 #2777 csak is WPA2-t állíts be. WEP-et hozzáértő percek alatt feltöri. -
#2776 2 lehetőség. Wireless menüpontban be kell állítani a WEP titkosítást, vagy (ami sztem. jobb) MAC filterezést kell konfigurálni, hogy csak a megadott MAC address-ű gépek tudjanak csatlakozni. -
#2775 Router reset. A router hátulján lévő kis gombot be kell nyomni néhány másodpercig.