Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Sziasztok!
Nem tudom mennyire router probléma de ide írom.Van egy Linksys by Cisco WRT54G2-es routerünk amivel szeretnék a Cisco Network Magic-el fájlokat át küldeni mert lehetséges apám laptopjára.Eddig mûködött csak törölni kellett.De most felraktam és nem tudja olvasni a mappákat.Az enyémen 7 van apámén XP de ezelõtt is tudta csinálni😞
Valami ötlet eseteleg más program?
ajem kisa
Megoldottam...kössz a segitséget aki gondolt rám...

ajem kisa
Sziasztok!

Soha nemcsináltam ilyet, szoval a probálkozásaimmal nemsikerült meglodani a codmw2-höz a router beállitásokat...
szal ide kéne beirni azok közül a számokat, amik itt vannak...
Valaki elmondaná, hogy mivan?!
Köszi elõre is!
Kisa

Mondjuk most volt egy gyári visszaállítás és most a régi mac-el nem megy csak az újjal. Hm.

BattleTag: zydar#2910

BaliBoy
Persze, hogy lehet. Sõt!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hu de jo hogy mondod mert az uj van bent <#zavart1>
Abbol lehet gond?
Mert most pl nagyon lassú 😛

BaliBoy
Az nem gond, csak a routerben a régi MAC legyen.

Klónozva van a MAC-em bár azóta gépváltás volt 😛

BaliBoy
Hát akkor gondolom klónoznod kellene a regisztrált géped MAC címét. Legalábbis UPC-s kábelnél nemárt. Gondolom a T-nél is így lehet. User Manualt kezd el olvasgatni és az alapján bekonfigolni.

Cábelnet T-HOME

BaliBoy
Uhhh..
Milyen típusú net kapcsolattal rendelkezel? ADSL, LAN (PPPoE - Digi), Cabel....?

Milyen felhasználó név meg jelszó? Ilyet nem kellett beállítani...
Kapcsolat típusa DHCP, mert egy dhcp szerver osztja ki az ip-met. És a router is dhcp-re van állítva.
Közben rájöttem hogy az jo Gateway-en, mert nekem a router hostolja a netet és nincs még egy router közöttük.

BaliBoy
OK. És? Attól még az internetet konfigurálni kell.

Nem, de már felhívtam a dlink-et, és beszéltem egy szakértõvel, elméletileg hibás a routerem, de gyakorlatilag még nem tudjuk... :-)

És ugye a Service name-hez nem írtál semmit?

steam, origin: ACE_hun

BaliBoy
Csak tipp, de ha átrakod akkor nem kellene újra beállítani a hálózati paramétereket?! (kapcsolat típus, felh név, jelszó...stb.)

ÖÖ amint beállítom hogy routerként mûködjön és elmentem szakad a net és nem engem ki. Ha visszaállítom gateway-re akkor meg megy :S

Hát akkor viszont router cseréhez kell folyamodnom, mert ezt a lehetõséget vagy 30x megcsináltam (illetve mást is kipróbáltam)... :-(
Azért köszönöm szépen segítségedet! :-)
További szép napot!
BaliBoy
Kicsit pontosítsd, hogy mégis mikor szakad a net.

BaliBoy
Ha nem akarja nem látja.

BaliBoy
Ilyenben nem nagyon tudunk segíteni. Van User Manual. Ha az alapján állítod be akkor jónak kell lennie. Ha mégsem jó akkor valamit nem jól csinálsz.

Kapcsolat típusánál megadod, hogy PPPoE, majd a felhasználó nevet és a jelszót. Semmimást nem kell. Ha így csinálod akkor mûködnie kell.

u.i.: még annyi, hogy a router-emen a "status" led állandóan villog, bármit is csinálok vele... (lehetséges, hogy routerhibára mutat!?)
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni azzal kapcsolatosan, hogy adott egy DLink DL-524-es típusú router, illetve egy 30/20-as LAN-os DigiNet. A probléma pedig az lenne, hogy bármilyen beállítást már megpróbáltam, de az istenért sem akar mûködni. A router és rajta keresztül a gép sem látja a netet, de ha csak gépbe dugom, akkor tökéletesen mûködik. (Wi-fi-n szeretném megosztani az internetet.)

Ha esetleg valaki erre tud valami megoldást, annak nagyon megköszönném, hogy segítene!

Üdv.: Krisztián
Sziasztok!

Van itt nekem egy LinkSys WRT54G2 routerem. Az advanced router-nél beállítom hogy routerként mûködjön erre szakítja a netet 😛 Gatewayként meg tökéletesen mûködik. De ha jol tudom a port forwarding csak router módban mûködik..
???

Sziasztok!

Ha van két gépem megosztva egymással. Mindkettõ egy router-be fut össze kábelen, a router pedig csatlakozik a netre. Ilyenkor a szolgáltató is látja a megosztott fájljaimat? Vagy erre való a router-eken belül a tûzfal funkció?

Nekem olyan gondom van, hogy DIGI-t használva pár óra mûködés után a sebesség lecsökken kb 20%-al kisebb értékre, tehát a letöltés 30 Mbit helyett csak 25 Mbit, a feltöltés 20 mbit helyett csak 15 mbit-el hajlandó menni. Újrakapcsolódás után megjavul. VRT160NL routerem van, router nélkül úgy rémlik nem csinálta, bár router nélkül nem is voltam olyan sokáig kapcsolatban, sûrûn megszakadt. Mi okozhatja ezt? Valakinek valami ötlet? Másnál elõfordult ez?

steam, origin: ACE_hun

H3LLBoY
Sziasztok!
Pénteken vettem egy TP-LINK TL-R402M típusú vezetékes routert. Összeraktam ahogy a papírjában levan írva, a gép érzékelte is. Ezután megvolt minden beállítás és mikor csatlakozni szerettem volna az internetre nem engedett fel. A windows és a nod 32 tûzfala is kivolt kacsolva. Valaki aki ilyen típusú routert használ leírhani egy kicsit szálybarágósan, hogy sikerült életre keltenie a másinát. T-Home-os intenetem van úgyhogy a csatlakozáshoz kér felhasználó nevet és jelszót, már erre is gondoltam, hogy baj lehet.
Ha valaki tud segíteni annak elõre is köszönöm!!!

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Jól bizony! <#taps> Laikusoknak is ajánlom, nagyon szépen beállít mindent a telepítõ CD! <#smile>

úgy néz ki így jó lett,thx
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni azzal DLink DIR-615-ös routerrel kapcsolatban. A problémám az volna rendszeresen "eldobja" a netet.(adatforgalom megszünik, viszont a routeren aktivként jelentkezik a kapcsolat.) Van amikor oránként, de van hogy 10 percenként elveszíti a kapcsolatot. Az már csodaszámba megy ha egy nap gond nélkül mûködik... Ilyenkor vagy a webes felületen szakítom meg, majd újrakapcsolódok vagy pedig egy router restartal. Az internetkapcsolatom Digi-lan (PPPOE - név-jelsz.)A roteren semmi extra nem lett beállítva, minden alap. illetve FW-t frissítettem, de ez sem oldotta meg a problémámat... <#falbav>
Aki tud segítsen legyen szíves! Elõre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat. Üdv <#wave>
Sziasztok!

Rendeltem Digi 80/25-höz egy Linksys WRT320N router-t. Remélem jól döntöttem?! <#confused> <#smile>

megnézem, köszi
BaliBoy
Pedig a Keep alive az ami megoldja a problémád.

asszem amugy a keep alive-nál pingelget megadott idõintervallum szerint
igen a d-link-nél van ilyen, de itt 2 lehetõség van
1. connect on demand
2. keep alive
a keep alive az elég instabil, ezért nem használom
BaliBoy
Nem ismerem ezt a routert de szinte biztos vagyok benne, hogy van olyan beállítási lehetõség, hogy ha nincs használatban a net akkor se bontsa. Olyat keress, hogy always connected.

Sziasztok,
Digi topnetem van, és lecseréltem a di-524-es routerem egy Linksys wrt160n-re, a routerem szinte tökéletesen mûxik, de ha kikapcsolom a pc-t és vagy ha egy ideig nincs forgalom akkor megszakad a net.
Van valakinek bármiféle ötlete a problámámra?
thx, bye
1.Digi modemes internetem van.

2.A szakadozást folyamatosan csinálja,ha a net kábel az asztaliba van bedugva,akkor ott tökéletes a net,tehát azzal nincs gond.

A routerben egy db beállítást végeztünk,a Mac Adress menüben beírtuk asszem a számítógép ip címét.Viszont most meg h be lett dugvaaz asztali gépbe h meg legyen nézve ugy jó e a net,majd visszadugtam igy pedig már egyáltalán nem jön be a laptopon sem meg az asztalin sem.:S
Dj Faustus
"Volt aki azt mondta hogy állítsam le a dhcp-t a start/ futtatás/ services.msc - n belül.
De miután leállítom megszakad a net. és nem tudok csatlakozni se."

A DHCP - ha automatikusan kapod az IP-címet (ha routered van, akkor biztos) - akkor bizony kell a nethez.

Mivel más alkalmazásoknál nem tapasztaltad, a játékbeli problémádat pedig tedd fel a játék topikjában - pontosan leírva a kapott hibaüzeneteket.

Dj Faustus
"Kérdésem, hogy a router boardon kell e port forwardot alkalmazni, lévén, hogy más eszközhöz nem csatlakozik, csak az utána lévõ panwa2204a routerhez, ami viszont már a helyi hálózat részét képzi, vagy csak utóbbin kell, vagy mind 2-n?"
Valószínûsítem a Routerboard a vezeték nélküli Internet-szolgáltató bocsátotta rendelkezésedre, az õ tulajdonukat képezi. Ezért azt állítgatni felesleges.
Másrészt, ha a Routerboardban nincs NAT-olás (nem router módban van), akkor csak a panwa2204a eszközben kell beállítani port forwardot - már ha router módban van (Bridge módban nincs NAT, nincs port forward, hisz az csak 2. rétegbeli mód).

Dj Faustus
Ja látom a kérdésed is... A következõ kérdéseim lennének:
1. Milyen Interneted van? Felhasználóneves/jelszavas csatlakozást (PPPOE, mint az ADSL-nél) használ, vagy automatikusan kapja az IP-címet(DHCP, mint a kábeles netnél)?
2. A szakadozást idõszakosan csinálja, vagy folyamatosan? Ha idõszakosan, akkor közvetlenül az asztali gépbe dugva a netet szakadozik-e a net?
3. Hogyan van beállítva a router?

Dj Faustus
Ez egy fórum, ne e-mailben meg MSN-nen várd a segítséget. Szerintem tedd fel itt a kérdésed, válaszolni fognak rá - ha tudnak.
Mellesleg ezzel is segíted a hasonló cipõben járó embertársaidat, mert a keresõ beindexeli ezt a fórumot, ezzel együtt a kérdésedet és a rá adott választ is.

Sziasztok!

http://www.cpusolutions.com/Images/BELKINF5D72304.jpg

Aki ért ehhez a routerhez vmit felvenne msn-re?😊

[email protected]

Kösziii
Danecay
Sziasztok!
Port Forward-al kapcsolatos lenne a kérdésem. A hálózat úgy van kialakítva nálam, hogy a netem MICRO-n kapcsolódik az adóhoz, egy Router Board segítségével amit egy Winbox nevezetû alkalmazással lehet konfigurálni. Ez egy panwa2204a routerrel van összeköttetésben, ahová wifin csatlakozik egy laptop, és kábellel egy asztali gép.
Kérdésem, hogy a router boardon kell e port forwardot alkalmazni, lévén, hogy más eszközhöz nem csatlakozik, csak az utána lévõ panwa2204a routerhez, ami viszont már a helyi hálózat részét képzi, vagy csak utóbbin kell, vagy mind 2-n? A panwa2204a csodát, eddig BIDGE módban használtam, de erre a következõt írja: "In this mode, all ethernet ports and wireless interface are bridged together and NAT function is disabled. All the WAN related function and firewall are not supported." így ebben a módban nem igazán lehet portot továbbítani ha jól értem.
A válaszokat elõre is köszönöm!

A problémám továbbra is fenn áll.

Volt aki azt mondta hogy állítsam le a dhcp-t a start/ futtatás/ services.msc - n belül.
De miután leállítom megszakad a net. és nem tudok csatlakozni se.
Ha visszateszem van net, de a probléma megmarad.

PS3 Slim 250 PC

Frissitettem, sikeresen.
Most abba a problémába ütköztem hogy amint elinditom a Cod2 vagy cod4 multiplayert, kijön kis ablak hogy call of duty 2 (4) és befagy. ctrl+alt+del és kiirja hogy nem válaszol, próbáltam vagy 5x.
Am ásik gépen is próbáltam ott is fagy az ablak után, de csak a multiplayer a single megy mindkettõnél. (Mióta frissitettem azóta csinálja ezt)

A net viszont eddig nem dobott le. De ez így még idegesítõbb....

Ötlet?
Valamit be kell állitani ?

PS3 Slim 250 PC

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Az alábbi routerem van:

http://www.cpusolutions.com/Images/BELKINF5D72304.jpg

Van egy asztali gép és 2 laptop és ezek között szeretnénk megosztani a netet,elvileg be is lett állítva a router csakhogy folyamatosan kb percenként megszakadouik a net.Szinte semmit nem lehet csinálni.Megszakad visszajön,megint megszakad és megint visszajön.Mi lehet a probléma?

A net biztosan jó,mert elõtte rá volt kötve az asztali gépre,s úgy tökéletes!

Köszönöm a segítséget!
Kösz, emgtaláltam idõközben, most kisérletezek online játékkal, ha többször megszakad akkor nincs mese, új router.

PS3 Slim 250 PC

MerlinW
A router kezelõfelületén van frissítére lehetõség.

[merlinw.org]