Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Egyetértek, hogy vannak fejlécek: csomag, keret, adat, etc, de szerintem ez nem akkora para (de számít). Én inkább a gyenge minõségû hardware-re tippelnék a lassúságot illetõen (kókány kábel, gagyi router), szerintem ezek okozzák inkább a lassulást, nem a mérettöblet.
A TCP kézfogás nem keretenként történik (de javíts ki ha rosszul tudom) hanem kapcsolódáskor. Ezzel épül fel a "biztonságos" vonal a két gép között. Utána már nincs 3 fázisú kézfogás. Te nem a nyugtázásra és az ablakozásra gondolsz?

Þór vígi þessi rúnar

Dj Faustus
"de azért a 100 helyett 40, az nekem "kicsit" kevés, már nem azért. (70-80 Mbit esetén nem is zavarna, mert kb. a hálózaton is ennyivel tudok átküldeni fájlokat a másik gépre.)"
A helyi hálózaton belüli sebesség nem összehasonlítandó az Internet és a helyi hálózat közti sebességgel Az elõbbinél ideális esetben csak a router switchém megy át az adat, az utóbbi esetben meg a router processzora végez rajta számításokat (NAT, port forward, tûzfal,...). Ez kihatással van az átviteli sebességre - lásd a már említett tesztet.

Még egyszer mondom: gigabites portokkal rendelkezõ router kell neked (meg mint elõttem említették CAT6-os kábelezés, no meg gigabites hálózati kártya a gépekbe ha nem lenne).

"Az csak a méretet befolyásolja nem? A sebességet csak annyiból, hogy 20 byte-al nagyobb a keret amit el kell küldeni."
Az alapvetõ felvetésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a hálózati eszköz sebessége (1. réteg) és a programban látható sebesség (7. réteg) között van némi differencia. Ennek egyik eleme a TCP kézfogás, de ide sorolható a TCP , az IP, az Ethernet, vagy például a HTTP fejléce (arról nem is szólva, hogy az állományok is tartalmaznak a konkrét tartalmon kívül plusz adatokat, fejlécet). Szükséges dolgok ezek, és látszólag nem annyira nagy megnövekedést jelentenek adatmennyiségileg (a megnövekedett adatmennyiség átviteléhez több idõ kell), de felhasználói szemmel nézve ajánlatos tisztában lenni azzal, hogy ez is nyom a latba.

Tigristank
Már írtam, hogy 40-42 Mbit, ennyit tud és kész. 😄

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

upc tesztoldal, leméred ott mennyit mér, és azt bírja a routered, feltéve ha router nélkül megy max-on. Sajna a régebbi routerek elég gyengék ilyen téren.

steam, origin: ACE_hun

Tigristank
Öööö, én azt hallottam már, hogy a 100 Mbit az elméleti (azért írtam, hogy ekörüli értéket jó lenne elérni), de azért a 100 helyett 40, az nekem "kicsit" kevés, már nem azért. (70-80 Mbit esetén nem is zavarna, mert kb. a hálózaton is ennyivel tudok átküldeni fájlokat a másik gépre.)
120 Mbit-es letöltést még nem vártam el sehol se, ha tesztelni akarom a sebességet, nyilván nem 1 letöltést fogok elindítani. 😊
(Torrenten amúgy meg lehet közelíteni, ha jól seedelik.)

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Carlos
Az csak a méretet befolyásolja nem? A sebességet csak annyiból, hogy 20 byte-al nagyobb a keret amit el kell küldeni.

Þór vígi þessi rúnar

viszont a csomagoknak van fejléce...

Carlos
És használjon cat6-os "madzagot".
Azért a háromfázisú kézfogás (3-way hanshake) csak a kommunikáció elõtt jön játszódik le, szóval csak egyszer fogyaszt sávszélt.

Þór vígi þessi rúnar

Dj Faustus
Attól hogy 100 Mbps-os hálózati interfésze van egy eszköznek attól még a valós adatátviteli sebesség nem lesz 100 Mbps.
Egyrészt mivel - FTP esetén - TCP adatátvitelrõl van szó, a "megbízható" kapcsolat miatt szükség van a "3 lépéses kézfogás" technikára, ami csökkenti a tapasztalható adatátviteli sebességet (ami a kábel szintjén 100 Mbps az alkalmazás szintén már kevesebb).

Másrészt az útválasztási/tûzfal funkciók igénybe veszik router processzorát (lásd ACE hozzászólását a torrenttel kapcsolatban), ez is csökkenti az adatátviteli sebességet. Lásd az alábbi tesztet - a 100 Mbps-os routerek nem mindig hozzák a formájukat.

Harmadrészt 100 Mbps-os hálókártyákat és Cat 5-ös kábelezést feltételezve sincs meg mindig a 100 Mbps. Az okok: 1. a számítógépek terheltsége 2. UTP kábel nincs árnyékolva, így mindenféle zajt összeszed - a zaj pedig sebességcsökkenést eredményez. Az Interneten meg még összetettebb a helyzet.

Summa-summárum: szerezz be egy Gigabites porttal rendelkezõ routert - lehetõleg olyat, ami bírja a strapát.
És még valami: ne várd el, hogy mindig mindenhonnan 120 Mbps-al fogsz tölteni. Nem egy "sötét szál" vagy bérelt vonal van közted és az elérni kívánt szerverek (amiket többen használnak) között.

Tigristank
Nem, ha ftp-rõl töltök, akkor is kb. 40 Mbit-tel tud tölteni...

Miután kipróbáltad kiderül hogy segít-e. Nekem egy D-link 524-es routerem volt, ami ennek 3-szorosába került, és az még a 30/20 mbit-es DIGI netet sem bírta, nemhogy a 120 Mbit-et. A 100 Mbit-et is csak elméletileg bír egy router, gyakorlatilag max. olyan 80-90 mbit az ami megvan. Ha egy szálon töltesz akkor is csak ennyivel jön? Az én routerem is a torrentet nem bírta, hogy 10-15 szálnál többel volt kapcsolatban meghalt a net...

Tigristank
Ez azért furcsa, mert nekem van 1 ilyen routerem: TP-Link WR340GD, és ennek elvileg LAN-on tudnia kéne a 100 Mbit-es sebességet. Mivel UPC-s FB 120-as net van, ezért legalább 100 Mbit körüli értéket el kéne érnie, azonban CSAK 40-42 Mbit-ig jut el, ami azért elég kevés a 120-hoz képest. A router kilövésével viszont megy 100 Mbit-es sebességgel a net...
Szóval ezek szerint ilyen szar lenne ez a router? Van valami megoldás esetleg? 😊
Néztem a firmware frissítéseket, de most azt nem tudom, hogy az segítene-e bármit is. :S

Helló
Az lenne a kérdésem ,hogy 2wan portos routerrel találkozott-e már valaki??
Annak beállításában kérnék segítséget.
Tp-link tl-r480t+ tipusú routerrõl lenne szó
sikerült és köszi csak annyi volt a baj hogy nem volt feltéve a wireless driver 😄 mégegyszer köszi a segítséget.

neked sikerült összehoznod?
azért kérdeztem, hogy szegedi vagy-e, mert akkor elmentem volna szivesen megcsinálni ingyé

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

a laptopon akkor sincs net, ha becsatlakoztatod az asztali helyére? arra a kábelre, amire az asztali volt,amikor az kapott netet?

ha igy sem jó, akkor szerintem a rouerrel lesz probléma, próbálj bemenni a router beállításaihoz, mint ahogy lentebb irtuk az elérési utjait.

192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1

ott próbáld dinamikusra állitani az ip cim kiosztást, és annyi ip cimet osszon ki, amennyi gép csatlakoztatva lesz, ne pedig csak egyet.

üdv.,

sajnos én nem tudok segíteni a többiektõl meg szerintem ne számítsatok segítségre :S saját tapasztalat! szerintem legfeljebb vki jövõhét végefele idetéved és ír vmit.:S

Sziasztok!

Egy Acer 5315 laptopot szeretnék összehozni a routeremmel. D-Link DKT-110 routert használok, wi-fi kapcsolattal. A laptop újra lett rakva xp rendszerrel. Felraktam a drivereket is, hálózati meghajtó ok. Megtalálja szépen az elérhetõ hálózatokat, de semmi pénzért nem akar csatlakozni. Talán esetleg a routeren kellene valamit állítanom. Az asztal igép pikk-pakk csatlakozik, egybõl van net, de ez a rohadás csak nem akar csatlakozni.

Esetleg ha lenne valami ötletetek. Köszi elõre is.

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...

Helló!
SMC-7004 VBR routerom van lassan 3 éve és eddig baj nemvolt semmivel!
net is rendesen volt minden tök jól mûködött, és most a hetekben elkezdett szarakodni öcsém gépénél a net!
eddig tökéletes volt, de most amikor én bekapcsolom a gépet és elkezdek netezni akkor nála szakadozik és el is megy!
amint kikapcsolom a gépet és áramtalanítom(szünetmentes miatt,mert mindig kinyomom)akkor hirtelen megjavul és visszajön a net neki, és ismét olyan mint régen!
csak akkor csinálja nála ezt ha bevan kapcsolva az én gépem is!
mutlizni is tudtunk a géppel úgyhogy ilyen gond nemlehet mert a kapcsolat jó!
esetleg valami vírus?vagy mégis valami beállítási probléma?
nálam xp van nála win7
valami ötlet hogy mi lehet a gebasz?😄

Sziasztok. Nagyon sürgõs segítség kellene. Havernál adott 2 gép, és t-online-os net. A két gép eddig hagyományos routerrel(edimax) volt megosztva, és gond nélkül ment. Viszont most tv, meg teljes csomagot váltottak, és a routert a szerelõk lecserélték pirelli digitális elosztóra. Az a gond, hogy az egyik gépen van net, amelyikhez van kötve, de a másik gépen nincs. A másik gép vevõ adapterrel kapcsolódna. A wlan be van kapcsolva a cuccoson, ég is a led, a másik gép meg is találja a hálózatot, kapcsolódik is rá gond nélkül, de net az nincs. Mi lehet a gond? Tehát lehet kapcsolódni másik géprõl vevõvel a hálózatra, csak épp netet nem ad neki a router.

Ati

nem vagyok fogyatékos és nem vagyok GYÍKARC!!!!tudok angolul és tudom hogy milyen amikor kiírja hogy egy hálózati kábel nincs bedugva és nem ír ki semmit mint ha be se dugnánk semmit.már egy másik topicba is beírtam és ott se segített senki.azért jöttem ebbe a topicba és itt se válaszolt senki és akkor fordult meg bennem a kérdés hogy akkor minek az sg? ja és Orionk köszi a segítséget megpróbáljuk és nem vagyok szegedi.

Hixer
ja még azt mondjad már meg, hogy mikor bedugjátok a laptopba a kábelt, akkor azt írja-e ki a hálózati kapcsolatoknál, hogy "Egy hálózati kábel nincsen bedugva" és az ikon számítógép meg egy NAGY PIROS X, vagy egy kis sárga háromszögben van felkiáltójel, vagy semmi jel nincs, csak egyszerûen nincs net???

BTW #2561 ha az uccsó a helyzet

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Carlos
Bocs hogy nem voltunk a gép elõtt amikor posztoltál.
Az ilyen gyík arcok miatt segítenek egyre kevesbben. Amúgy nemtom feltûnt-e, hogy általában segítenek ebben a topikban. Ha ennyire nem tetszik az sg akkor menj egy másik fórumra. Csakhát szerintem még annyira se tudsz angolul, hogy feltedd a kérdésed.

Þór vígi þessi rúnar

Szegedi vagy?

Alapfelállás igy nézne valahogy ki.
A modembõl egy utp kábel megy a routerba. Ezt a kábelt a routerba jó helyre kell bekötni, azaz van ennek általában egy külön hely a routeron, a többi 3-4 szabad slot, az a számgépeknek van.
Szóval a net igy már elment a routerig, onnan a slotokon keresztül lehet rákötni a gépeket. Szintén utp kábelekkel.

Sorba, azaz elõször az 1-es,majd 2-es slotba csatlakoztatunk, azaz, ha mondjujk, az 1-esbe nincs csatlakoztatva semmi, akkor ne a 2-esbe tedd.

Ha jó a gép LAN kártyája, akkor ok, ha nem akkor nem is ismeri majd fel a netet. Ha ezek igy össze vannak dugva, akkor lehet egy reset-et csinálni a modemen, és a routeren is.
A reset után, ha elkezd beindulni, az adatáramlás, akkor fel kell, hogy ismerje a netet.

Ha nem, akkor még az is lehet, hogy a router beállításainál dinamikusra kell tenni az ip cim kiosztást, tehát, hogy ne egy darab statikusat osszon ki. Azt is be kell állitani, hogy mindig kiosszon legalább annyi ip cimet, ahángy számgép rá lesz kötve.

A router beállításaiba az alábbi cimekkel mehetsz be. Elõször a routerral össze kell, hogy legyen kötve a gép.
Cimek, ahogy Carlos is szépen leírta lentebb:

192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1

Egyiknek mûködnie kell.

Hirtelen ezt tudom mondani.
ÜDv.,

de jó hogy sehol sem segítenek. nyugodtam meg lehetne szüntetni az egész sg-t. van így értelme szerintetek? szart se ér. arról szólna hogy beszélgetünk és segítünk egymásnak de itt nyomát sem látom ( kivétel egy két fórum)

császtok.kéne egy fontos segítség.adott egy új laptop és egy router.a routerbõl jön három internetkábel.egy másik laptopba ha bedugjuk a routerbõl jövõ kábelt egybõl jó a net.nem kér se jelszót se felhasználónevet.de ha az új laptopba dugjuk a kábelt akkor mintha be se dugtuk volna.nem észleli a netet.a gépen vista van.ha megpróbálunk új kapcsolatot létrehozni akkor kér jelszót meg felhasználónevet de az nincs mert a másik laptopba sem kellett.hogy lehetne megcsinálni hogy mûködjön a net?elõre is köszi a segítséget.ja és nem driver probléma mert rádugtunk egy jelszós felhasználóneves netet az simán mûködött.

Carlos
Általában 192.168.1.1
Ha nem, akkor valamelyik a másik kettõ közül. Ha egyik sem, akkor users guide. Ha az sem, akkor router reset. 😄

Þór vígi þessi rúnar

Sajnos most nem tudom kipróbálni, nem vagyok a router közelében, de majd megnézem.

Akkor ha elém került egy router, annak hogyan tudom megnézni, megtudni, hogy mi az elérési cime?, mert ha találgatnom kell, az sokáig tart 😄

köszi a két router szám tippet, kipróbálom õket

Carlos
igen.
192.168.0.1 ?
192.168.2.1 ?

Þór vígi þessi rúnar

Habár itthoni routeromnál a 192.168.1.1 címmel be tudok lépni a router beállításába, de az ottani routeréba nem sikerült.

Létezik az, hogy egyes routeroknak más a cimük?

Köszönöm szépen a segítséget neked, és lentebb Carlos -nak is

sikerült megoldani, nem a számgéppel volt baj, hanem a router egy nagy sz** szépen fogalmazva, és az nem vitte tovább rendesen.
Konkrétan barátom barátnõjének a lakásáról volt szó.

üdv.,

A laptop hálózati beállítását (TCP/IP) állítsd automatikusra.

okés megpróbálom, win xp home edition van fennt a laptopon, lehet, hogy abban van valami külön beállítáS?

kitörlök minden beállítást, és ujra próbálom a laptopon.

Esetleg most arra gondoltam, hogy a router olyan, hogy csak annak a másik számítógépnek az ip cimére adja a netet. Ez lehet?

hogy a routerben engedélyezni kellene, hogy több gépnek adjon netet?

mert mondom, hogy ahova most költöztem, ott van egy számgép az kap netet a routerbõl, de ha az én laptopomar rákötöm az nem kap. még akkor sem, ha a másik gép kábelét, ami kapja a netet, azt dugom a laptopomra.

köszi

Carlos
Szóval. A gépen az új lakásban egyáltalán nincs net. Viszont a régi lakásban volt.
Akkor szerintem valami beállítás bentmaradhatott a régi helyrõl.
Törölj le minden hálózatos dolgot és csatlakozást, majd csinálj újakat.

Þór vígi þessi rúnar

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék intert csiholáshoz.
Lehet, hogy most az elsõ hozzászólásom után nem lesznek egyértelmû, a dolgok, de kérdezzetek.

köszi

SZóval a laptopon nincs internet. A net dinamikus ip cimet ad. Jön koax kábelen az internet, onnan modembe megy. A modembõl meg routerbe. A probléma, hogy a routerbõl egy számítóbépbe van utp kábel és van net, viszont, ha rákötök egy laptopot, akkor azon nincs net.

Azért gondolom, hogy a laptopon levõ oprendszeren van a baj, mert ha rákötöm azt a kábelt, amin megy a net a másik laptopra, akkor sem lesz net, tehát mindig a másik laptop kap netet.

Ha azt próbálom ki, hogy a modembõl utp kábelen ne routerbe menjen, hanem direkt laptopra, akkor az egyik laptopra igy is megy a net, de a problémát laptopra kötöm rá, akkor sem lesz net, tehát azon a laptpon valami gáz vol.

De másik lakásban meg volt net.

Mit gondoltok?

köszi
Üdv.,

rototti
Köszi szépen a gyors választ!<#worship>

Kimi - The King of Spa

Az 54 Mbit az a Wifi-re vonatkozik, és ez is elméleti. Ha vezetékesen kötöd össze akkor a net sebességét a WAN és LAN portokat összekötõ switch határozza meg, 100 Mbit v. Gigabit.

rototti
Sziasztok!
Ha egy router max átviteli sebessége 54 Mbps, akkor az csak a vezeték nélküli sebességre vonatkozik, vagy arra is, ha vezetéken kötöm össze a géppel? Magyarul azt szeretném megtudni, hogy ha gép és a modem közé beiktatok egy routert (netkábellel) akkor a router sebességkorlátja él-e.
Köszi a segítséget!

Kimi - The King of Spa

Ez lesz a következõ lépés csak nem volt nálam csere router.
+ gondoltam hátha találkozott már ilyennel valaki.
router csere?

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert olyan problémába ütköztem amít még hosszú pc supportálási történetemben nem találkoztam.
Adott egy TPLlink wireless router+ ADSL modem(t-online) + 3 gép.
Szépen beállítok mindent.(titkosítás, t-online felhasználó + jelszó, stb) a routeren.(Látszik az ip amit kap a modemtõl)
Kafán megy mind a 3 gépen a net.
kb 40 percig, aztán elfelejti az ADSL ip-t, és kampec net.(többet nem is tud konnektálni a router(nem kap ip-t a modemtõl).)
Valakinek ötlet?

Máté94
Már mindkét gép látja egymást csak minkettõ azt írja,hogy nem elérhetõ!😞(
Máté94
Valami szintaxis magyaráz de akkor gondolom nem jó😞
Máté94
9gb filmet kell átraknom😄
Máté94
Remélem😄
Ok akkor kezd azzal hogy uninstallálod a Network magicet!
Majd explorerben jobb klikk a mappára vagy meghajtóra amit megakarsz osztani. Megosztás és biztonság menüpont -> mappa megosztása a hálózaton beixeled. Adsz egy nevet pl: gyuri.
A másik gépen meg: Startmenü / Futtatás. Beírod: cmd. Majd a következõ parancsot adod ki: "net use z: \\gépnév vagy ip\gyuri".
Ha látja egymást a két gép akkor mûködnie kell!

BattleTag: zydar#2910

Máté94
Hibát ír ki amikor rákattintok😞
Máté94
Nekem igazából egy kicsit részletesebben kellene mert nem csináltam még ilyet😊
Azért köszönöm!
Szia nekem pontosan ugyanilyen routerem van. A Network magic-et szerintem felejtsd el, mert nekem blokkolta az internetkapcsolatomat meg a fagyasztotta a gépet. Amióta letöröltem kivállóan mûködik a router.
Én megosztanék egy mappát a hálózaton és azt látják a gépek LAN-on! (ha a másikon felcsatolod persze)

BattleTag: zydar#2910