3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Rayden02
    Oké,akkor majd valahogy megoldjuk,ha valamit nem tudunk,akkor legfeljebb majd írok a topicba!!Még egyszer köszi!
  • Pharaoh
    Jobb, ha magadnak állítod be szerintem. A szerelőnek nem kötelessége beállítani, és ha meg is teszi csak a netet állítja be vagy szívességből vagy egy kis pénzért a zsebébe. Ezen kívűl rengeted dolgot be lehet állítani benne az ip cím kiosztást, a tűzfalat, ddnns-t.
  • Greg100
    Köszönöm a választ, megpróbálom.
  • Pharaoh
    Kell lennie egy reset gombnak a hátulján, azt nyomva kell tartani vagy 30s-ig és minden visszaáll a gyári beállításba.
  • Rayden02
    Oké,köszi,ja és még egy kérdés!Ha a DIGI-sek kijönnek,beállítják nekem ha megkérem őket?Vagy aszt mondják hogy oldják meg maguk!És ha igen,akkor bérmentve,vagy kérnek érte pénzt?
  • Greg100
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni a routeremmel kapcsolatban. Még régebben egy játék számára állítgattam valamit rajta, nem volt vele semmi gond. Aztán a DC elkezdett ledobálni a hubokról, hogy rossz ip címmel küldök utasításokat. Erre elkezdtem állítgatni valamit a routeren, de teljesen elrontottam. Nincs net, beírom a böngészőbe, hogy 192.168.1.1 és időtúllépéssel kidob. Hálózatot sem érzékel.
    Valami ötlet esetleg?
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Pharaoh
    Ha a router jól be van állítva, a 2 gépen egymástól függetlenül kell lennie netnek, ahogy most is lennie kell a Vidanettel.

A routered wan portja bírja a 100 Mbps-t, így ekkora netet bírt el.
  • Rayden02
    Sziasztok!

Lenne egy egy-egy fontos,és egyben fura kérdésem felétek!
    Hamarosan hozzánk is jönnek bekötni a DIGINET-et és nekünk eddig a bátyámmal volt megosztva az internet egy TP-LINK TL-R460-as routerrel, Vidanettel!Ha jól tudom Pppoe-es kapcsolat lesz a mostani!(jelszavas)
    (elég láma vagyok routerek terén!)na a lényeg az hogy mondjuk az én gépemen keresztül van beállítva a router,és például lekapcsolom a gépem,attól még a bratyónak a másik szobában lesz ezek után nete?Vagy majd a router elfogja végezni a dolgát?

A másik kérdés ugyebár az előbb leírtam a router típusát amit használunk,és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy a BaseNET csomagot elfogja e bírni letöltés terén,vagyis kifogja-e használni a maximális sávszélességet!

A segítségeteket előre is köszönöm!
  • tiborxxx
    Van egy TP-LINK WR 340-ES ROUTEREM Az a problémám ,hogy változó időközönként letiltja a netet ,ha ilyenkor resetelem vagy újraindítom minden helyreáll és megy tovább akár napokig is.Előfordúl ,hogy netezés közben is leáll akkor ujraindít és müködik van amikor egy hétig is .De van olyan ,hogy naponta háromszor kell újraindítani.Valakinek valami ötlet ?
  • janika1972
    2836-ra valaki?
  • piamania
    Eddig fel tudtam telepíteni, ahogyan most csinálom, de most nem.SZerintem szólok egy ismerősnek.Az lesz a legegyszerűbb.
  • BaliBoy
    Az internet kapcsolatot a routerben kell beállítani. A windowsban pedig helyi átjárón való konfigurációt kell választani.
  • piamania
    Nem bírom feltelepíteni a routerem.322-es hibakódot ír ki, azt írja, hogy ellenőrizzem a netet, meg, hogy mindent jó helyre dugtam be.Minden jó helyen van,de egyszerűen nem sikerül.
  • piamania
    Sikerült tegnap belépnem, miután reseteltem.Csak ezzel el is baszódott a routerem.322-es hibát írt ki tegnap.Ma még nem próbáltam,majd holnap kipróbálom.Remélem sikerülni fog.
  • Pharaoh
    Ha a gyári jelszóval nem megy, akkor tuti megváltoztatta vki. Gyári fw van rajta egyáltalán?
  • Mighty
    Próbáld így: admin a usernév és admin a jelszó
    Vagy usernév nincs, jleszó az admin

Ha ezek nem sikerülnek, akkor reseteld a routert.
  • piamania
    Sziasztok!

Torrentezésnél zavar, hogy passzív módban vagyok, ezért szeretnék a routeremnek is egy portot nyitni.Leírást már találtam, hogy hogyan is kéne, de sajnos nem tudok belépni a routerem oldalára.Az IP címet tudom, de a felhasználó név és a jelszó az nem mükszik.A routerem alján vannak ezek, de hiába írom be, sehogy nem akarja az igazságot, nem tudok belépni.Valaki tudna segíteni nekem?Felmentem a gyártó honlapjára is, nézegettem a pdf fájlokban, de sehol sem találtam semmit.
    Linksys WTR54 GC a routerem, valaki lenne oly kedved és segítene nekem megfejteni a felhasználónevet és a jelszót?köszi
  • BaliBoy
    Neted nem is lesz ha kábeles van, mert a szolgáltató feltehetően az asztali géped MAC címét regisztrálta és csak azzal engedi kapcsolódni a világhálóra. Ezt csak routerrel lehet kiküszöbölni amiben klónozod a géped MAC címét.
  • Malganis
    Sziasztok!
    Igazából nme tudtam, hogy melyik fórumba írjak, de ehhez áll legközelebb a gondom.
    A probléma a következő:

Otthon Tarros netem van a szokásos bajön a coax kábel a modembe onnan a gépbe. 7végére hazahoztam a laptopomat, elővettem a scitchemet , bedugtam rá a modemből jövő jelet majd a schwitchre rádugtam a két gépet.

A helyzet h az asztalin gond nélkül van netem mig a laptopon nincs. Cserélgettem kábeleket, más beállítások meg minden de a két gép eggyáltalán nem, látja egymást és a laptop a netet sem. (A laptopon a koterben volt kábelen keresztül netem).

Megoldás?

Segítségekete előre is köszi.
  • janika1972
    Itt hiába állitom a kapcsolót enabled-re,mindig visszavált disable-re a save után.A default rule az mit jelent?
  • janika1972
    Köszi!
  • BaliBoy
    OK. Akkor a lényeg, hogy az IP, URL, MAC filterezésnél mindenhol disable-en kell lennie.
  • Mighty
    Szerintem a security settings menüpontban lesz az, amit keresel.
  • janika1972
    Kösz,de tudok angolul,azt még nem azt jelenti hogy értenem kell a router beállitásaihoz!
  • BaliBoy
    Running status=disable

De ehhez csak egy angol szótárat kellett volna elővenni.
  • janika1972
    Itt hol kell beállítani hogy ki legyen kapcsolva a tüzfal?

• skrimer
    AP bridge resetet szeretnék,majd másik adóra csatlakozni.
    evvel kapcsolatban szeretnék segitséget kérni.
    vegyetek fel msnre: [email protected]

örök hálám
    -skr-
  • Carlos
    -Cisco Catalyst switch-eket lehet, de csak terminálról.
    -LAN netnél kell egy router (amibe beépített switch van manapság).
  • BaliBoy
    Csak nagyon drága kategóriás swithceknek van. De azok nem is otthoni használatra vannak. (ha jól tudom)
    Attól függ milyen internet kapcsolatról van szó. Többnyire nem elég.
  • Orionk
    Sziasztok!

Egy pár kérdésem lenne. Előre is kösz

1. Egy switch-nek is van saját programja, amit el lehet érni a 192.168.?.? cimről?

2. Egyáltalán egy switch az csak local hálózatra való, ugye? netre nem?

csőkutya
  • Pharaoh
    A security-nem nézelődj. tuti ki lehet kapcsolni.
  • janika1972
    Sziasztok! Routerba,ki lehet iktatni valahogy a tüzfalat? König cmp router-11
  • tajthy95
    Sziasztok!

Jelentkezett egy problémám! Az előbb egyik pillanatról a másikra nem akart bejönni a net! Pontosabban az oldalak! Sem msn, sem xfire, se semmi! Azonban a letöltés működött! Az ment tovább, normál sebességgel! De mégsem volt az úgy jó, próbáltam mindenféle szart kitalálni, de nem működik! A tálcán a Jelenlegi kapcsolathoz azt írta, hogy "Csak helyi", a többi állapotjelző nem jelzett hibát, 99%-os jelerősséget mutatott, mindig annyi szokott lenni! Mégsem jó! Gőzöm sincs, miért! Már ki/be kapcsoltam a wifit, a gépet, a hálózathoz is újracsatlakoztam, de semmi! Ugyan olyan szar!

Egyetlen megoldás, ha az adapterrel működtetem! De ez nem a legjobb megoldás, van belőle pár hátrányom! Ezért kellene a wifit rábírni a működésre! :/ Már próbáltam lassan átszokatni az adapterről a wifire! Először kikapcsoltam a wifit és adaptert használtam: így működik! Aztán bekapcsoltam a wifit: még így is működik! Majd kihúzom az adaptert: ekkor szétkapcsol! :/

Semmi ötletem nincs! Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm!

Ui: mikor vettem a routert, ugyan ez a baj volt, de kiderült, hogy a hülyeségemnek köszönhetően nem volt jó akkor, mert laptop-on be volt kapcsolva a wifi, de az Access Connections-ben Off-re volt állítva! Átváltottam On-ra, akkor működött! De most On-on van, mégsem jó! :S
  • BaliBoy
    Kizárásos alapon próbáld kicseréltetni a modemet. (bár nem fogják, de egy próbát megér)
  • Hypofely
    #2789 < esre nem akar senkise válaszolni?:/
  • Pharaoh
    anyagép mit akar jelenteni?
    A másik gép és a laptop kabelemn vagy wifin csatlakozik?
    Router tipusa?
    Csak a net megy el? Hálózat ilyesmi megmarad?
  • arsenalfan14
    a net megy el , nem lehet netezni másik gépről sem sem laptoprol sem csak az "anyagépen"!restart sem segit
  • Pharaoh
    A net megy el, vagy az egész hálózat?
    Kábelen vagy Wi-Fi-n csatlakoznak a routerhez?
    Azóta nem jó, vagy restart szokott segíteni?
  • arsenalfan14
    sziasztok!

linksys routerem van és egyik percröl a másikra nem érzékeli laptopom meg a másik gépem sem! próbáltam megoldani de nem nagyon ment..:S tudom hogy vhogy iexloperben kell behozni valmit de nem megy:S légyszíves segítsetek!
    köszi előre is
    üdv
  • Pharaoh
    Itt pontos leírást találsz. A vitrual serverbe kell szerintem beállíani