Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A TCP kézfogás nem keretenként történik (de javíts ki ha rosszul tudom) hanem kapcsolódáskor. Ezzel épül fel a "biztonságos" vonal a két gép között. Utána már nincs 3 fázisú kézfogás. Te nem a nyugtázásra és az ablakozásra gondolsz?
Þór vígi þessi rúnar
A helyi hálózaton belüli sebesség nem összehasonlítandó az Internet és a helyi hálózat közti sebességgel Az elõbbinél ideális esetben csak a router switchém megy át az adat, az utóbbi esetben meg a router processzora végez rajta számításokat (NAT, port forward, tûzfal,...). Ez kihatással van az átviteli sebességre - lásd a már említett tesztet.
Még egyszer mondom: gigabites portokkal rendelkezõ router kell neked (meg mint elõttem említették CAT6-os kábelezés, no meg gigabites hálózati kártya a gépekbe ha nem lenne).
"Az csak a méretet befolyásolja nem? A sebességet csak annyiból, hogy 20 byte-al nagyobb a keret amit el kell küldeni."
Az alapvetõ felvetésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a hálózati eszköz sebessége (1. réteg) és a programban látható sebesség (7. réteg) között van némi differencia. Ennek egyik eleme a TCP kézfogás, de ide sorolható a TCP , az IP, az Ethernet, vagy például a HTTP fejléce (arról nem is szólva, hogy az állományok is tartalmaznak a konkrét tartalmon kívül plusz adatokat, fejlécet). Szükséges dolgok ezek, és látszólag nem annyira nagy megnövekedést jelentenek adatmennyiségileg (a megnövekedett adatmennyiség átviteléhez több idõ kell), de felhasználói szemmel nézve ajánlatos tisztában lenni azzal, hogy ez is nyom a latba.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
steam, origin: ACE_hun
120 Mbit-es letöltést még nem vártam el sehol se, ha tesztelni akarom a sebességet, nyilván nem 1 letöltést fogok elindítani. 😊
(Torrenten amúgy meg lehet közelíteni, ha jól seedelik.)
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Þór vígi þessi rúnar
Azért a háromfázisú kézfogás (3-way hanshake) csak a kommunikáció elõtt jön játszódik le, szóval csak egyszer fogyaszt sávszélt.
Þór vígi þessi rúnar
Egyrészt mivel - FTP esetén - TCP adatátvitelrõl van szó, a "megbízható" kapcsolat miatt szükség van a "3 lépéses kézfogás" technikára, ami csökkenti a tapasztalható adatátviteli sebességet (ami a kábel szintjén 100 Mbps az alkalmazás szintén már kevesebb).
Másrészt az útválasztási/tûzfal funkciók igénybe veszik router processzorát (lásd ACE hozzászólását a torrenttel kapcsolatban), ez is csökkenti az adatátviteli sebességet. Lásd az alábbi tesztet - a 100 Mbps-os routerek nem mindig hozzák a formájukat.
Harmadrészt 100 Mbps-os hálókártyákat és Cat 5-ös kábelezést feltételezve sincs meg mindig a 100 Mbps. Az okok: 1. a számítógépek terheltsége 2. UTP kábel nincs árnyékolva, így mindenféle zajt összeszed - a zaj pedig sebességcsökkenést eredményez. Az Interneten meg még összetettebb a helyzet.
Summa-summárum: szerezz be egy Gigabites porttal rendelkezõ routert - lehetõleg olyat, ami bírja a strapát.
És még valami: ne várd el, hogy mindig mindenhonnan 120 Mbps-al fogsz tölteni. Nem egy "sötét szál" vagy bérelt vonal van közted és az elérni kívánt szerverek (amiket többen használnak) között.
Szóval ezek szerint ilyen szar lenne ez a router? Van valami megoldás esetleg? 😊
Néztem a firmware frissítéseket, de most azt nem tudom, hogy az segítene-e bármit is. :S
Az lenne a kérdésem ,hogy 2wan portos routerrel találkozott-e már valaki??
Annak beállításában kérnék segítséget.
Tp-link tl-r480t+ tipusú routerrõl lenne szó
azért kérdeztem, hogy szegedi vagy-e, mert akkor elmentem volna szivesen megcsinálni ingyé
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
ha igy sem jó, akkor szerintem a rouerrel lesz probléma, próbálj bemenni a router beállításaihoz, mint ahogy lentebb irtuk az elérési utjait.
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1
ott próbáld dinamikusra állitani az ip cim kiosztást, és annyi ip cimet osszon ki, amennyi gép csatlakoztatva lesz, ne pedig csak egyet.
üdv.,
Egy Acer 5315 laptopot szeretnék összehozni a routeremmel. D-Link DKT-110 routert használok, wi-fi kapcsolattal. A laptop újra lett rakva xp rendszerrel. Felraktam a drivereket is, hálózati meghajtó ok. Megtalálja szépen az elérhetõ hálózatokat, de semmi pénzért nem akar csatlakozni. Talán esetleg a routeren kellene valamit állítanom. Az asztal igép pikk-pakk csatlakozik, egybõl van net, de ez a rohadás csak nem akar csatlakozni.
Esetleg ha lenne valami ötletetek. Köszi elõre is.
\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...
SMC-7004 VBR routerom van lassan 3 éve és eddig baj nemvolt semmivel!
net is rendesen volt minden tök jól mûködött, és most a hetekben elkezdett szarakodni öcsém gépénél a net!
eddig tökéletes volt, de most amikor én bekapcsolom a gépet és elkezdek netezni akkor nála szakadozik és el is megy!
amint kikapcsolom a gépet és áramtalanítom(szünetmentes miatt,mert mindig kinyomom)akkor hirtelen megjavul és visszajön a net neki, és ismét olyan mint régen!
csak akkor csinálja nála ezt ha bevan kapcsolva az én gépem is!
mutlizni is tudtunk a géppel úgyhogy ilyen gond nemlehet mert a kapcsolat jó!
esetleg valami vírus?vagy mégis valami beállítási probléma?
nálam xp van nála win7
valami ötlet hogy mi lehet a gebasz?😄
Ati
BTW #2561 ha az uccsó a helyzet
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Az ilyen gyík arcok miatt segítenek egyre kevesbben. Amúgy nemtom feltûnt-e, hogy általában segítenek ebben a topikban. Ha ennyire nem tetszik az sg akkor menj egy másik fórumra. Csakhát szerintem még annyira se tudsz angolul, hogy feltedd a kérdésed.
Þór vígi þessi rúnar
Alapfelállás igy nézne valahogy ki.
A modembõl egy utp kábel megy a routerba. Ezt a kábelt a routerba jó helyre kell bekötni, azaz van ennek általában egy külön hely a routeron, a többi 3-4 szabad slot, az a számgépeknek van.
Szóval a net igy már elment a routerig, onnan a slotokon keresztül lehet rákötni a gépeket. Szintén utp kábelekkel.
Sorba, azaz elõször az 1-es,majd 2-es slotba csatlakoztatunk, azaz, ha mondjujk, az 1-esbe nincs csatlakoztatva semmi, akkor ne a 2-esbe tedd.
Ha jó a gép LAN kártyája, akkor ok, ha nem akkor nem is ismeri majd fel a netet. Ha ezek igy össze vannak dugva, akkor lehet egy reset-et csinálni a modemen, és a routeren is.
A reset után, ha elkezd beindulni, az adatáramlás, akkor fel kell, hogy ismerje a netet.
Ha nem, akkor még az is lehet, hogy a router beállításainál dinamikusra kell tenni az ip cim kiosztást, tehát, hogy ne egy darab statikusat osszon ki. Azt is be kell állitani, hogy mindig kiosszon legalább annyi ip cimet, ahángy számgép rá lesz kötve.
A router beállításaiba az alábbi cimekkel mehetsz be. Elõször a routerral össze kell, hogy legyen kötve a gép.
Cimek, ahogy Carlos is szépen leírta lentebb:
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1
Egyiknek mûködnie kell.
Hirtelen ezt tudom mondani.
ÜDv.,
Ha nem, akkor valamelyik a másik kettõ közül. Ha egyik sem, akkor users guide. Ha az sem, akkor router reset. 😄
Þór vígi þessi rúnar
Akkor ha elém került egy router, annak hogyan tudom megnézni, megtudni, hogy mi az elérési cime?, mert ha találgatnom kell, az sokáig tart 😄
köszi a két router szám tippet, kipróbálom õket
Létezik az, hogy egyes routeroknak más a cimük?
sikerült megoldani, nem a számgéppel volt baj, hanem a router egy nagy sz** szépen fogalmazva, és az nem vitte tovább rendesen.
Konkrétan barátom barátnõjének a lakásáról volt szó.
üdv.,
kitörlök minden beállítást, és ujra próbálom a laptopon.
Esetleg most arra gondoltam, hogy a router olyan, hogy csak annak a másik számítógépnek az ip cimére adja a netet. Ez lehet?
hogy a routerben engedélyezni kellene, hogy több gépnek adjon netet?
mert mondom, hogy ahova most költöztem, ott van egy számgép az kap netet a routerbõl, de ha az én laptopomar rákötöm az nem kap. még akkor sem, ha a másik gép kábelét, ami kapja a netet, azt dugom a laptopomra.
köszi
Akkor szerintem valami beállítás bentmaradhatott a régi helyrõl.
Törölj le minden hálózatos dolgot és csatlakozást, majd csinálj újakat.
Þór vígi þessi rúnar
Egy kis segítséget kérnék intert csiholáshoz.
Lehet, hogy most az elsõ hozzászólásom után nem lesznek egyértelmû, a dolgok, de kérdezzetek.
köszi
SZóval a laptopon nincs internet. A net dinamikus ip cimet ad. Jön koax kábelen az internet, onnan modembe megy. A modembõl meg routerbe. A probléma, hogy a routerbõl egy számítóbépbe van utp kábel és van net, viszont, ha rákötök egy laptopot, akkor azon nincs net.
Azért gondolom, hogy a laptopon levõ oprendszeren van a baj, mert ha rákötöm azt a kábelt, amin megy a net a másik laptopra, akkor sem lesz net, tehát mindig a másik laptop kap netet.
Ha azt próbálom ki, hogy a modembõl utp kábelen ne routerbe menjen, hanem direkt laptopra, akkor az egyik laptopra igy is megy a net, de a problémát laptopra kötöm rá, akkor sem lesz net, tehát azon a laptpon valami gáz vol.
De másik lakásban meg volt net.
Mit gondoltok?
köszi
Üdv.,
Ha egy router max átviteli sebessége 54 Mbps, akkor az csak a vezeték nélküli sebességre vonatkozik, vagy arra is, ha vezetéken kötöm össze a géppel? Magyarul azt szeretném megtudni, hogy ha gép és a modem közé beiktatok egy routert (netkábellel) akkor a router sebességkorlátja él-e.
Köszi a segítséget!
Kimi - The King of Spa
+ gondoltam hátha találkozott már ilyennel valaki.
Segítséget szeretnék kérni, mert olyan problémába ütköztem amít még hosszú pc supportálási történetemben nem találkoztam.
Adott egy TPLlink wireless router+ ADSL modem(t-online) + 3 gép.
Szépen beállítok mindent.(titkosítás, t-online felhasználó + jelszó, stb) a routeren.(Látszik az ip amit kap a modemtõl)
Kafán megy mind a 3 gépen a net.
kb 40 percig, aztán elfelejti az ADSL ip-t, és kampec net.(többet nem is tud konnektálni a router(nem kap ip-t a modemtõl).)
Valakinek ötlet?
Majd explorerben jobb klikk a mappára vagy meghajtóra amit megakarsz osztani. Megosztás és biztonság menüpont -> mappa megosztása a hálózaton beixeled. Adsz egy nevet pl: gyuri.
A másik gépen meg: Startmenü / Futtatás. Beírod: cmd. Majd a következõ parancsot adod ki: "net use z: \\gépnév vagy ip\gyuri".
Ha látja egymást a két gép akkor mûködnie kell!
BattleTag: zydar#2910
Én megosztanék egy mappát a hálózaton és azt látják a gépek LAN-on! (ha a másikon felcsatolod persze)
BattleTag: zydar#2910