Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak fél napom ment el rá, míg észrevettem, hogy ahova a MAC címeket írom ott van egy rublika és attól függ, hogy a felsorolt MAC címek tiltottak vagy engedélyezettek. Persze, hogy én tiltottam a címeket.
DHCP ki van kapcsolva, de be van állítva az IP, így mint a vezetékes gépeken.
Bár ezektõl még kapcsolódnia kellenne, max nem lenne net és jelenzé, hogy nincs ipje a gépnek.
- DHCP static esetében helyes a megadott MAC address?
- Dinamikus DHCP esetén van szabad hely a megadott IP tartományban?
[merlinw.org]
Kellenne egy kis segítség. Vettem a linksys wrt320n routert. Vezetéken megy minden net, hálózat, stb. De Wi-Fi-n nem tudok rákapcsolódni. A Laptop megtalálja, beírom a titkosítás jelszavát, majd kapcsolódás folyamatban 2 percig, majd utána semmi. Hibaüzenet nélkül nem kapcsolódik a routerre. Mi lehet a probléma?
Tett már fel valamelyikõtök Openwrt-t TL-WR841ND v3-ra?
steam, origin: ACE_hun
Lehetséges, hogy az lesz amit ACE mondott. Egyszerûen gyenge a proci.
Þór vígi þessi rúnar
most pár perce nem olyan rossz értékeket mutat/átdugdostam a kábeleket újra/
a bittorrent portját kéne valahogy bemahinálni a routerhez,mert most meglepõen jól megy a le/fel töltés is igaz az is csak akkor ha dirketbe van dugva a kábel a modembe....
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
Þór vígi þessi rúnar
Ez meg egy wireless router. A switch része pedig 10/100-as, szóval ha madzagolsz, akkor kéne neki mennie, esetleg próbáld meg, hogy másik interface-be dugod a madzagot ami a gépbõl jön a router-be.
A direktbe kötés azt jelenti nálad, hogy a modembe dugod a géped és megy a 60Mbit?
Þór vígi þessi rúnar
60Mbit-et azért csak kéne tudnia egy vadi új 54M nek nem?
ha segítene valaki nembaj ha szájbarágósan teszi elég low level user vagyok😛
pls hilfe
A sávszél kiosztás érdekelne engem is két gép között.Ilyen routerem van,Netgear WGR614v7 és itt van egy kép a menüjérõl.Hol lehet a sávszél beállítás(ha van neki egyáltalán)?
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
lehet ez elég is egyébként, szóval köszi már ezért is, de azért még keresek olyat, ahol úgymond fel lehet osztani a szolgáltatótól kapott sávszélt darabokra, hogy mindenkinek ugyan annyi jusson, vagy ilyen nem is létezik és csak álmodozok itt?
ha jól olvasom van ilyen, hogy "Traffic shaping" azon belül is ilyen "bandwidth throttling" vagy "rate limiting"... lehet ilyesmi funkciókra vágyom, mindenkit korlátozni bizonyos sebességre... na de van itt biztos olyan aki szakképzett ilyen témában, pl. Faustus
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Tudtok olyan routereket ajánlani, amiben lehetséges a megfelelõ IP-kre megfelelõ sávszél kiosztása?
A probléma az, hogy a lakótársak fel/le töltenek, közben a harmadik meg játszana, negyedik netezne, de valaki elszívja a sávszélt.
Kb úgy gondoltam ki a dolgot, hogy mindenkinek fix IP a MAC címe alapján, és kiosztott IP-re, kiosztott sávszélt engedjen a router. Még jobb lenne, ha ezt dinamikusan megtenné, szóval dinamikusIP-kre ha csak hárman vannak a hálózaton háromfelé osztja a max. sávszélt, ha ketten kétfelé, öten ötfelé...
Tud valaki olyan routerrõl, ami ha ezt így dinamikusan nem is, de legalább simán meg tudná oldani?
Olvasgattam a linux alapú OpenWRT-s megoldásokról, de nincsen ilyen nem sufni tuningos megoldás az egyszerûség kedvéért? Vagy túl sokat akarok?
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
És AP-vel mit kezd? Két router között kéne a kapcsolat, nincs nekik WLAN adapterük...
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
ZTM:
Ha olcsó megoldást akarsz akkor Carlos vezetékes megoldását érdemes megpróbálni csak valamelyik routerben mindenképpen ki kell kapcsolni a DHCP szervert.
Ha WLAN kapcsolatot szeretnétek létrehozni akkor ajánlom a következõ kombinációt: ASUS WL520GC - ASUS WL520GU
Utána kell nézni, de valami úgy rémlik, hogy ez a két router tud egymással vezeték nélkül kommunikálni.
Vagy akármilyen wifi router és a Linksys WRT160N WiFi Router. Ennek tuti, hogy van AP része.
Jólértem?Elég ha csak az 1ik router tudja a kliens támogatást?
ZTM: lehet, de csak úgy, ha valamelyik router támogatja a kliens módot, amit hagyományos routerek nem nagyon szoktak...
Lehúzzátok az egyik gépet a router-rõl és áttugjátok a másik router ethernet interface-ébe és már kész.
Þór vígi þessi rúnar
kérdés:Lehet-e olyat csinálni hogy ha van egy 100m hatótávolságú routerem és a szomszédban is van egy pont ilyen, akkor internettõl függetlenül a két router között teljes sebességû kapcsolatot létesíteni hogy azon keresztül multiplayerezhessünk?
Þór vígi þessi rúnar
Mondjuk gondoltam otthoni használatra szeretné, de ha nem, akkor sztornó a mondókám és sry.
Þór vígi þessi rúnar
Ennyibül szerintem kényelmesebben és gyorsabban kijön egy profi madzagos net 600 Mbps-el. 😄
Þór vígi þessi rúnar
A 600 Mbps-os 4X4 MIMO-s eszközökre (rádiós chipkészlet már van) meg még várni kell, talán jövõ év...
Ha veszel egy jó routert, jó hálókártyát, minõségi madzagot, akkor mininálisra lehet csökkenteni a veszteséget.
Þór vígi þessi rúnar
Az elméleti sebesség 600 Mbit/s. Az átlagos áteresztõképesség (Throughput) pedig 50-144 Mbit/s. De ez a legújabb szabvány (2009 szeptember)
Bõvebben: Wikipedia Link
Þór vígi þessi rúnar
Ha gyors netet akarsz, akkor madzag.
Þór vígi þessi rúnar
meg tudjátok nekem mondani, hogy egy UPC fiber power 60 mellett, 300 Mbites wifi routerrel és egy 300 Mbites wifi hálókártyával miért csak 45-50 Mbitet érek el? holott ha összekötöm kábellel a gépet meg a routert, akkor megvan a 60 Mbit.