3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Slayer256
    Sziasztok!

Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert, itthon Borsodweb van, amely csak egy gépre lett előfizetve, és statikus DNS van.

A routert xbox360 miatt vettem, mert az ugye magától nem csatlakozik netre, így routerrel meg lehet oldani.

A kérdésem az lenne, hogy ha a DNS statikus, de az az IP nem, akkor a router beállításaiban milyen hálózatot kell beállítani?
    PPPOE, Dynamic IP, vagy Static IP? Esetleg valami más beállítás szükséges?

Válaszokat előre is köszönöm.
  • Pharaoh
    Kivéve ha azon a gépen ahol net van megosztod a netet. Akkor ha az be van kapcsolva a többin is lesz net. A többi gépen meg be kell állítani, hogy a netes gépen legyen az átjáró.
  • Zan
    Na,annyi van,hogy rájöttem,hogy mi a helyzet!Az van,hogy az elosztó nem router,hanem egy sima Switch,amivel ugyebár egyszerre csak egy számítógépen lehet internetezni,az csak ilyen PS3-ra meg ilyenekre jó!Szóval,ha csak az egyikre dugom rá a modemet,switch nélkül,megy a dolog,ha ki- és bekapcsolom a modemet,mert akkor csak arra a MAC-címre regisztrálja magát a modem.Szóval vagy az van,hogy egyszerre csak egy gépen,a modemet ki-be dugosgatva netezünk itthon,vagy veszek egy sima,vagy wifi routert!Ennyi!:)

Csak azért osztottam meg veletek az infókat,hogy hátha tudok segíteni vele másnak is!Szóval egy mondatban:A switch nem alkalmas arra,hogy k számítógépen egyidejűleg internetezhessünk!Ahhoz router kell!:)

AMEN!
  • Zan
    Köszi az ötletet!A Windows 7-es gépen meg tudtam oldani a problémát úgy,hogy akkor indítottam el a hibajavítást,amikor ki volt húzva modem tápkábele és közben dugtam vissza.Úgy látom itt a Win 7-es gépen a dns és és az Ip is automatikusra van állítva,mégis működik,lehet jót tett az,hogy kihúztam a falból a modemet!De az Xp-s gépen,ha a hibajavításra nyomok,csak anyit ír ki,hogy IP-cím megújítása,de nem tudja azt sem,és korlátozott marad a hálózat!

Xp-n hol kell beállítani a DHCP-t,meg az IP-t manuálisan?És mit állítsak neki be,honnan tudjam meg mi a jó?
  • Pharaoh
    Ha a DHCP nincs bekapcsolva neked kell ip-t ,stb beírni a gépbe. nem kapja meg automatikuan. Lehet ez a maj, de kérdezd ki az előző bérlőt neki milyen beállításokkal ment.
  • Zan
    Sziasztok!

Most költöztünk egy másik albérletbe,ahol van net alapból,de az a baj,hogy nem megy.Eddig wifis helyen laktunk,ahol csak rá kellett kapcsolódni a wifi-routerre.De most kábeles a dolog és amikor rádugom a gépemet,akkor elkezd tölteni,aztán sárga felkiáltó-jeles lesz az hálózat ikon mellett és kiírja,hogy nem azonosított kapcsolat,nincs internet elérés!Aztán megpróbáltam a Windows 7 Professional problémamegoldó rendszerét használni,de nem mentem vele sokra,mert kiírta,hogy a Helyi kapcsolat nem tudja azonosítani az Ip-konfigurációt!Megkérdeztem az előző bérlőt,hogy nem e az van,hogy csak az ő gépén lehet netezni,de nem,ez itt külföldön nem így van(Frankfurt amúgy,bár ez teljesen lényegtelen)!Szóval,nem tudom beállítani a netet,bárhogyan is szeretném...!Motorola a router,ha ez mond valamit!Nagyon köszönöm bármilyen nemű segítséget!
  • safifoto
    köszi
    arra van valakinek ötlete hogy néha (1-2 naponta) nem megy egyit böngészőben sem a net viszont pl a torrent nem szakad meg. Ilyenkor nem tudok csak úgy netet varázsolni a gépre ha újra indítom. Már cseréltem routert, hálókártyát is. UPC meg esküszik hogy náluk minden rendben :(
    win7 x64
  • Pharaoh
    A legtöbb otthoni routerban nem tudod beállítani, hogy melyik gép mennyi netet kapjon. Max Prioritást lehet állítani, ha van a routerben QOS és lehet benne mac vagy ip alapján beállítani
  • mester1987
    a net sebességet szeretném beállítani a 2 gép között egy wifis routerrel
  • mester1987
    sziasztok van itt most fenn valaki aki tud segíteni router beállításokban?
  • Pharaoh
    Nekem is ilyen routerem van, a network magicot -t fel se raktam. szerintem te is jobban jársz ha nem használod.
  • safifoto
    Sziasztok
    van egy linksys wrt320n routerem és egy 30Mbps-s internet előfizetésem. Ha a routerhez adott network magic programot feltelepítem,1-2 nap után lefelezi a letöltési sebességemet. Ha uninstall és router reset, utána helyreáll a sebesség. Én állítok be rosszul valamit vagy ezt a network magicot el kell felejteni?
    ha valaki tudja a választ annak megköszönném
  • grebber
    Win 7 alatt megörült a routerem.Egyszerűen 4 napja nincs vele net.Ha átlépek XP-re ott van net visszalépek Win7-re már ott is van.Gép kikapcs (áramtalanít) gép bekapcs win 7 bejön nincs net ,kihúzom routert van net.
    Nem tudom mit kéne állítani:(

Egyszerűen nem értem XP alatt miét van Win 7 alatt meg mitől romlott el:(
  • tiborxxx
    Sziasztok

A 2847 tiborxxx leírásomhoz valakinak nincs semilyen ötlete ,mert a gond nem oldódott meg ma is úgy kezdtem hogy újraidítottam a routert úgy lett net.Akkor ezek szerint ez a gond egyedi ezért nem jött ötlet,azért ha lenne nagyon megköszönném
  • Rayden02

Na ma voltak bekötni a netet!És szerencsére sikerült is megosztanom!Anno az ismerősöm edimaxával nem tudtam megbírkózni,de a TP-Link-ekkel úgy tűnik szerencsém van!
  • Pharaoh
    De a WAN (net felé) portja hiába 100 mbps-s, ha a proci nem bír többet. Több teszt szerint a wrt54gl-el max 25Mbps -t sikerűlt neten elérni.
  • Mighty
    Beállítások, Sávszélesség, Global maximum number of connections. Állítsd be mondjuk 100-ra.
  • Mighty
    Wireless-G max 54Mbit, de az inkább max 25 Mbit. LAN-on azért egy kicsit többet bír egy ilyen router. 10/100-as portok vannak ott.
  • Greg100
    Köszönöm szépen, megoldódott :).
    Ha esetleg valakinek ugyan ilyen gondja lenne:
    - A Network beállításoknál kattintson a Clone MAC-re.
    - Rebootolja a routert.
    - Húzza ki a modemet.
    - 10-20 mp után dugja vissza.
    - WAN-nál kattintson a Release-re.
    - Aztán a Renew-ra.
    - Várjon 10 mp-t és jó lesz.
    Köszönöm a segítséget!
  • Greg100
    TP-Link routerem van, rámentem a Quick Startra, ott kitöltögettem mindent, aztán semmi. Dynamic IP-re raktam, mert dinamikus ip-m van. Meg az országot módosította, mást nem és a Channel-eknél fogalmam sincsen, hogy az mi, úgyhogy úgy hagytam. Mit kell még állítsak rajta?
  • Pharaoh
    A router database-n beírod a routered pontos típusát és ha van rá fw, akkor kilistázza.
    A routerben a fireware update opcióval tudod frissíteni erre, igen ez gyk egy új oprendszer a routerra.
  • Orionk
    tudnál segíteni, hogy hol kell ezeket a szálakat beállítani a Utorrent-ben?

köszi
  • Orionk
    tudnál segíteni, hogy melyiket töltsem le pontosan?, hova klikkeljek azon a cimen, amit írtál?

Ezzel azt kellene csinálnom, hogy a router programját upgrade-elem?, mármint új programot, oprendszert adok a routernak?

kösz
  • Pharaoh
    Ha jól rémlik a Linksys WRT54G, amúgy is csak 25Mbps -ig bírja a netet, szal ha újat vettél jobb lett volna olyan ami bírja a 50Mbit-t is, de ettől még nem kellene szakadoznia.

Tedd fel a DD-WRT fw-t. Ezzel jobban fogja bírni a torrentet, de előbb valóban korlátozd a torrent progiban a kapcsolatok számát.
  • BaliBoy
    Lereseteled majd -> manual 8-16. oldal
  • Mighty
    Feltételezésem szerint, mind a 3 gép torrentezik. Ha ez igaz, akkor nem csoda hogy fagy a router, mivel a torrentezés rengeteg szálat kezel. Ezt a routerek nem nagyon bírják. Vagy csökkented a torrent kliensben a felhasználható szálak számát, vagy nem torrenteztek.
  • Orionk
    Sziasztok !

Egy kis segítséget kérek, mert nincs több ötletem.

A szegedi TvNetwork internet szolgáltatónál vagyok. 50 megabit a lefelé töltés, a felfelét nem tudom pontosan, de azt hiszem, hogy 25 megabit.

Ez a szoláltató úgy továbbítja a netet, hogy panel lakásokban LAN-os netet vezet be. TEhát nem kell modem, hanem bejön a LAN kábel, és azt csatlakoztatom a router-ba, és osztom szét.

PPPoE módon ad a szolgáltató felhasználónevet, és jelszót, meg IP cimet.

A probléma : Ha a LAN kábelt, amin bejön a net rögtön számgépre csatlakoztatom, akkor beállítom a PPPoE kapcsolatot, és megy a net NEM SZAKADOZIK.

Viszont : HA a LAN kábelt router-ra csatlakoztatom, szintén beállítom a PPPoE-t, és rákötök 3 számítógépet, akkor néha lefagy a router, és nincs net. Ekkor kihúzom a routert a hálózatból, és kis idő után visszacsatlakoztatva őjra továbbítja a netet a 3 számgépnek.

Tehát ez a probléma, hogy néha leáll a rouer, és nem adja tovább a netet, csak a számgépek közötti LAN hálózat marad meg.

Már vásároltam egy jobb routert :

Linksys WRT54G Wireless-G Wifi Router ---> ezt vásároltam

Ezzel a router-el is ugyanaz a baj, időközönként leáll és a netet nem adja tovább. PEdig ez a router újabb, és 200 megabitet tud kezelni, ha jól tudom. TEhát az sem kellene, hogy baj legyen, ha mind a 3 számgépen nagyobb sebességgel tötünk, mert a routernak birnia kellene, nem?

A routerban beállítom, hogy melyik címtől ossza ki az IP cimeket a számgépeknek, amelyek csatlakoznak.

Előre is köszi a segítséget !

Üdv.,
  • grebber
    Edimax BR-6104K
  • BaliBoy
    Reset gomb a router hátulján. 30 mp-ig nyomva kell tartani.
    1. Nem mondtad milyen router.
    2. User manuáljában lépésről lépésre le van írva minden ábrákkal.
    De addig semmiféle képen nem tudunk segíteni amíg nem tudjuk milyen routerről van szó.
  • grebber
    Épp ez a baj közöm nincs hogy kell beállítani nem értek hozzá azért kérdezem!
  • BaliBoy
    Reseteld a routert majd állítsd be újra.

Greg100: A kapcsolat típusodnak megfelelően állíts be újra a routert.
  • Greg100
    Sziasztok!
    Egy elállítás miatt reseteltem a routeremet és most a WAN-nál azt írja, hogy "Obtaining Network Parameters..." és csak frissítget, renew gomb szürke. TCP/IP beállításoknál minden automatikus. Próbáltam rebootolni, kihúzni, visszadugni, semmi.
    Valakinek van valami ötlete?
    Előre is köszönöm!
  • grebber
    Elállítódhatott a routerem.

Eddig router mögül neteztem semmi gond nem volt!3 napja az van hogy ha be van kötve a router akkor nincs netem.Amint kikötöm akkor van net.
    Nem oszt ki címet neki vagy nem tudom.MSN-nél azt írja az "átjáró" nem elérhető.Valahol néztem 0.0.0.0 van valahol.
    Marhára nem értek router beállításhoz.
    Hogy lehetne ezt megcsinálni?
  • BaliBoy
    OK. Igazad van. Csakugyan van ilyen funkciója.
    A kérdésedre a válasz, hogy működni fog.
  • BaliBoy
    o_O
    Vezetékest minek szűrni? :)
    Szerintem az csak a WLAN-ra vonatkozik.
    Nem véletlenül WAN felüli MAC szűrés a tűzfalon?
  • Ch1llDr3n
    A vezetékes hálóra gondoltam, nem a WLAN-ra. Ezek együtt vannak szűrve, külön-külön nem is lehetett beállítani.
  • BaliBoy
    A gépeken azt kell kiválasztani a hálózat konfigurálásnál, hogy HUB-on keresztül kapcsolódsz.

Mármint a wi-fi van MAC címmel szűrve? Mert az ugyanúgy megmarad.
  • Ch1llDr3n
    Konfigurálás alatt mit értesz? Milyen jellegű dolgokat kell beállítani, IP címet meg ilyesmiket?
    Más: a routeren MAC-szűrés van beállítva, az összes itthoni eszköz a listára felvéve. Ha rákötök egy switchet, azon keresztül is érvényesülnek a MAC-alapú korlátozások?
  • BaliBoy
    Tökéletesen működik. Jelenleg most ahogy gépelek egy router van itt mellettem amit egy másik router mögött használok switchként. Szóval egy sima switchet is be lehet tenni router mögé. Csak utána úgy kell a gépeket konfigurálni.
  • Ch1llDr3n
    Üdv!

El szeretném vezetékelni a netet a házban, hogy nagyjából minden szobában be lehessen lehessen dugni gépet, Xboxot, és még csak kábelekben se kelljen bukdácsolni. Van egy D-Link DI-524-es routerem, ez a szobámban van. Innen kéne 3 kábelt feltuszkolni a fali csövekbe. 2 db van, és már van bennük egy-egy koax kábel. Így elég necces, szóval arra gondoltam, hogy esetleg egy switchel meg lehetne oldani, hogy felvezetek egy kábelt, fent a padlásra veszek egy switchet, és onnan ágaztatom le a szobákba a kábeleket. Router után switchet rakni hülyeség? Vagy működne a net?