3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
szrobi66 #2975 Bocsi! TP-LINK TL-WR1043ND routerről van szó, az előző szöveget bemásoltam, már millió helyen megkérdeztem, de sehol semmi :( -
szrobi66 #2974 Sziasztok!! Pár napja vettem egy ilyen routert. Az lenne a nagy problémám, hogy van egy HTC Hero telefonom, kapcsolódok a wifire, de folyamatos időközönként a telefon nem talál net kapcsolatot, ilyenkor a wifi ki-bekapcsolása után megy egy darabig, aztán megint megszakad a kapcsolat. Telefonon a jelet folyamatosan maxon mutatja. Ezelőtt is TP-Link routerem volt, de ilyet sosem csinált, szóval a telefonnal tuti nincs gond. Feltettem ma a legújabb gyári firmwaret, de az sem segített Segítsetek pls!!! Lövésem sincs mi lehet a megoldás :(
Előre is köszönöm! -
#2973 "A gépen win7-van és ki is írja, hogy a 802.11g-re van csatlakozva. Ha jól tudom, ennek 54 mbit-et lazán át kéne küldenie."
802.11g-s szabványú SOHO routerből max 20 Mbps valós (TCP/UDP) adatátvitelt tudsz kihasználni, többet nem.
Ha be van kapcsolva a titkosítás, az csökkenti az elérhető sebességet. Ha más eszköz is van ugyanazon a frekvencián, az interferencia befolyásoló tényező - lassíthat.
-
RedFoXxX #2972 BaliBoy ha ezt tőlem kérdezted, akkor nem, nem megy semmi a háttérbe :D -
#2971 Valami utorrent-féle nem fut a háttérben? -
trex14 #2970 Valaki tudna segíteni? Van egy GetNet Wireless 54M Broadban Router GR-124W-em és az van hogy 10percig teljesen tökéletes a net aztán megszakad, vagy nagyon lelassul. Wifin és kábelen is használjuk egyszerre nem tudom hogy ez jelent-e gondot.Msnen és skypon az üzenetek nem kapom meg, de amikor letöltök valamit az nem szakad meg. -
#2969 Hali!
Én most rendeltem egy TopNet 80\25MB netet és a router csomagot néztem ki végül.
Ez megfelelő? Fogja tartani a sebességet? Megéri az árát? Tapasztalatok? ezt -
RedFoXxX #2968 Sziasztok
Remélem valaki tud segíteni, nemrég kötöttem be UPC FiberPower 30-as internetet, vezetékes kapcsolatoknál semmi gond. Viszont ha wifi-n csatlakozok rá, akkor sehogy se megy fel 10 mbit felé. A router által kínált Ráió típus 802.11b illetve 802.11g
A gépen win7-van és ki is írja, hogy a 802.11g-re van csatlakozva. Ha jól tudom, ennek 54 mbit-et lazán át kéne küldenie. A routerre fizikai rálátásom van, szóval még az se lehet gond.
Router típusa:
WL 520GU
Sajnos csak alap szinten értek a routerekhez, és nem tudom mi lehet olyan "rejtett" beállítás, ami előcsalogatná a maradék netsebességet
Elölre is köszönöm -
Tomi44 #2967 Sziasztok!
Már egyszer kérdeztem de most megkérdezem megint hátha azóta valaki tud rá megoldást
Van egy D-Link DI-624 es wifis routerem és az lenne a gondom vele, hogy kb 30 perc után kapcsolat van de a kiszolgáló nem található nemtudok böngészni se semmit de mégis rálehet kapcsolódni. Restart után viszont ura megy minden kb 30 percig... Valaki tud valami megoldást? előre is köszönöm -
#2966 Sziasztok. Jó nagy kérdés...
Most öcsém hazaköltözött ezért elővettem a routerem, hogy megosszam a netet. Mindent úgy csináltam ahogy a nagykönyvben van, kábelmodem dinamikus ip-vel(Annyi difkóval, hogy a dhcp kiosztást az ügyfélnek statikusra raktam, hogy tudjam melyik az a gép, ha netán üzit küldenék rá. A router látja a két gépet, kommunikálnak is egymással. Beütöm a modem ip címét és simán bejön a kezelőfelület, tehát a vezetékekkel nincs baj, a router is megkapja az ip-t és a dns-t.
Na hát akkor mit lehet tenni? Elő a jó öreg ping.
Először a másik gépet,a routert, a modemet, a dns kiszolgálót és a szolgáltató címét, mindről visszajön a válasz. Még egy légből előkapott címről is visszaérkezett, a böngészőben még sincs semmi, csak hogy "kiszolgáló nem található". Pedig engedélyeztem a tűzfalban az új átjárót, de azért kikapcs, hátha megoldja... hát nem. A Mac klónozás sem segített.
Az agyam eldobom. Mi az, hogy a ping befut, de semelyik böngészőben sincs net, de még ftp-kliensben sem. Sz@r lenne a router? Fél éve hoztam el az üzletből, azóta nem volt használva. Az előbbit kicserélték erre, mert abba belecsapott a villám míg aludtam (ki is sütötte az alaplapi hálókártyát is, pedig ki volt kapcsolva a gép). De ez ugyanolyan modell, csak frissebb rajta az firmware (1.40 újabbat ennél nem is találtam). Olvastam már, hogy sokaknak gondja volt ez ügyben a pr-telecommal, de rengeteg olyat is, hogy simán megy zokszó nélkül. Most akkor mi van? Van valami új protokoll, amiről nem tud a router?
router: Edimax BR6214k
modem: Motorola sbv5121e -
#2965 Nekem nincs hozzá adapterem, de ha lenne se használnám. A jó kis UTP kábelnél nincs jobb. -
#2964 Ertem szoval jo
Annyit mg had kérdezzek ahol az adapter van azon milyen oprendszer van?
mert pl Windows 7 driver nm találok az adapterhez.... -
#2963 Digi van nálam, de nem a Topnet hanem a BaseNet.
A router konfigurálás egyedi dolog. Kinek mi a könnyű, átlátható. Nekem nem okozott gondot, de mivel már láttam elég sok routert... Szóval én megvagyok vele elégedve. -
#2962 Hallod de digi van nálad?
És simán gyorsan lehet a routert bekonfigolni?
És akkor ezzel(Linksys WRT120N + WUSB100 Bundle) meg vagy elégedve?
Röviden vmit rijal mar rola mert most akarok vmit venni és nem szeretnék rosszul dönteni
-
#2961 Habár nálam nem a legnagyobb csomag van. -
#2960 Ilyen van otthon nálam. Tökéletesen működik eddig. -
#2959 Vagy ez a jobb?
A két router csomagrol valakinek vmi tapasztalat?
Esetleg Diginél? -
#2958 Hali!
Az lenne a kérdésem hogy ha átmegyek a DIGI-hez a TopNet csomagba ami 80le\25fel töltési sebességgek bir akkor
Ez a router csomag birni fogja?
Ez megéri az árát? -
Tomi44 #2957 Sziasztok!
Van egy D-Link DI-624 es wifis routerem és az lenne a gondom vele, hogy kb 30 perc után kapcsolat van de a kiszolgáló nem található nemtudok böngészni se semmit de mégis rálehet kapcsolódni. Restart után viszont ura megy minden kb 30 percig... Valaki tud valami megoldást? előre is köszönöm -
#2956 Ilyennel én is találkoztam.
Add meg a router IP címét a win7-nél mint alapértelmezett DNS kiszolgálót.
Nálam ez bejött -
#2955 ÖDV
Az lenne a kérdésem hogy ha átmegyek a DIGI-hez a TopNet csomagba ami 80le\25fel töltési sebességgek bir akkor
EZ a csomag passzol e hozzá és jo e?
Tapasztalatok ezzel? -
trex14 #2954 Nem megy semmi sem a háttérben ezért zavar nagyon, ráadásul msnen amit írnak nekem aztsem kapom meg mindig, és a skype és megszakad mindig. Olyan mintha néha "kihagyna" a net hogy egyszer egy ideig jó utánna meg semmi. -
#2953 Nem megy közben torrent? Sima böngészés során is szakad/lassul? -
trex14 #2952 Valaki tudna segíteni? Van egy GetNet Wireless 54M Broadban Router GR-124W-em és az van hogy 10percig teljesen tökéletes a net aztán megszakad, vagy nagyon lelassul. Wifin és kábelen is használjuk egyszerre nem tudom hogy ez jelent-e gondot. -
janika1972 #2951 Ugylátom neked is a Tunngle-vel van gondod -
janika1972 #2950 köszi -
#2949 Itt vannak a szabvány szintű foglalt portok
A legalapvetőbb portok:
HTTP 80
FTP 21
TELNET 23
POP3 110
SMTP 25
NTP 123
PPTP 1723
-
Master Rick #2948 köszi szépen:) -
#2947 http://portforward.com/ -
Master Rick #2946 Hi all! Elég noob kérdésem lenne... Hogyan kell D-link routeren UPnP-portot megnyitni? Vagy hol kell port-forwardingot beállítani? Mondjuk azt szeretném, h az UDP 11155-ös port legyen nyitva... azt hol kell állítani? Mert már 1-2 napja keresgélek a "Help" menüpont alatt, h mit lehetne, megpróbáltam már millió egy dolgot, de a progi amit használok, eddig mindig visszarinyált, h az UPnP porton keresztül nem sikerült csatlakoznia... És elvileg ezt az UDP 11155öset kéne megnyitni, de próbálkozom virtual server létrehozásában, meg ilyesmikben, de egyik sem segít... És nem biztos, h pontosan értem is mit akar... Plz vki segítsen, rohamot kapok mindjárt akkora szerencsétlen vok
Előre is köszi -
mardal #2945 Köszi a segítséget de ez nem megy.Beállítottam már kézzel is az ip címet de akkor sem jó.A jelszót soha sem fogadja el 3 próbálkozás után meg kiir valami 401 hibát az explorer.Nem értem hogy egyszer beállítottam 2 5perc alatt mindent itt meg semmi sem működik. -
#2944 Alapból a DHCP ki/be van-e kapcsolva? Próbáld meg, hogy kézel adsz ip-t a gépeknek és probáld meg automatikusra állítva is.
A gyári jelszór próbáld, mert resetnél az is visszaáll -
mardal #2943 Sziasztok
Nekem olyan problémám volna hogy van egy tp-link tl-r460as routerem,otthon a kábeles netet teljesen meg tudta mvele osztani két gép között.Elköltözésem után adsl netet akarok megosztani vele.Összedugok mindent, nyomtam egy resetet de hiába írom be a keresőbe a címét az egyik gépen be se hozza azt az ablakot ahol kéri a jelszóz és a felhasználó netet a másik gépen pedig ha bírom a jelszót és fnevet egy hibát ír ki.Mi lehet a baj nem tudjátok? -
janika1972 #2942 Honnan tudjam meg,hogy milyen portokat használ jelenleg a gép? -
#2941 Default rule = PASS, tehát nincsenek szabályok, nem véd a tűzfal. Olyan, mintha ki lenne kapcsolva.
Egyébként célszerű BLOCK-ra állítani és belőni azokat a portokat amiket használsz, így nem kell Windows-os tűzfallal bohóckodni.
Router fal gyorsabb és biztonságosabb. -
janika1972 #2940 Sziasztok! Itt hiába probálom disabled-re változtatni a gombot (Running status),mindig visszaugrik enabledre ha menteni akarok.Hol kell kikapcsolni a tüzfalat teljen,vagy kell-e még valamit állitani??
-
Clapko #2939 Ezt írja ki, ha mindent beírok és nextet nyomok:
Bad Gateway for WAN IP, please input another one.
http://kepkezelo.com/images/5zubln7chm23ze3z5vz.jpg -
#2938 Akkor a statikus IP-nél:
IP Address: 169.254.121.202 vagy 192.168.98.191
Subnet Maks: 255.255.0.0 vagy 255.255.255.255
Default Gateway: 192.168.98.191
DNS: 193.30.164.2
DNS: 193.30.164.1
Ha elgépeltem volna, azért ellenőrizd le. Nem hiszem hogy a vagy után lévő kéne, de ha nem megy kipróbálhatod azzal is
Plusz a MAC klón fontos, mert lehet azzal azonosít a szolgáltató. -
Clapko #2937 http://kepkezelo.com/images/osi9353befopvexexvv.jpg -
Clapko #2936 http://kepkezelo.com/images/87xebu9n5fu90viztr2j.jpg
melyikeket írjam be és hova?