3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • tekknopit
    Sziasztok kedves Fórumozók!

Következő problémám volna amiért segítséget szeretnék tőletek kérni.
    Van egy wireless routerem. Tp-link wr542g
    Fősulis vagyok ezért vasárnap elmegyek otthonról, a gépet úgy hagytam itt hogy működött a router.Van egy ps3-am és egy laptopom ezek miatt kell. Hazajöttem tegnap és nem volt netem wifin keresztü. A laptop látja a routert,de nem tud csatlakozni, ps3 is detto.
    Kábeles netem van. Ha a modemböl kijövö utp-t bedugom a laptopba vagy a ps3-ba akkor mükszik, igy kivan zárva szeirntem hogy a modemmel lenne valami. A TP-Link router még garis...bevittem a boltba ahol vettem a gyerek kiprobálta és neki ment :S most akkor mivan
    Mi lett vele ha senki nem használta egész héten és még a konektorbol is ki volt huzva a wifi router.Esetleg hasonló tapasztalat vagy ötlet valakinek erre a gondra?

szép napot mindnekinek!
  • adrienn27
    Szia BalyBoy.Reseteltem,de ugyan az a helyzet.
  • BaliBoy
    Reseteld le a routert. Valahol hátul kis microkapcsolót benyomni egy fél/1 percig.
  • BaliBoy
    Mivel a kábelnet nem igényel külön hitelesítést ls automatikus a címkiosztás is így NEM a PPPoE-t kell választani.
    ADSL-nél viszont PPPoE-t kell választani és be kell állítani a U/P.
  • Metalmilitiakid
    esélyes
  • adrienn27
    Nos Újra
    Összekötök mindent.
    Böngészőbe beírom 192.168.1.1
    Beadra a fület amin meg kell adnom:admin jelszó:admin (ez az alapértelmezett)
    Aztán Ok,és újra azt a fület adja be.és újra és újra és újra.Lehet,hogy már nem az alpértelmezett jelszó és felhasználónév kell?
    Ugyanis nem új volt a router amikor vette.Lehet hogy már ezek át lettek rajta állítva????
  • adrienn27
    Örülök,hogy megoldódott a problémád.Nekem sajna még mindig nem sikerült.A baj az,hogy ha a routert kötöm a géphez,akár modemmel,akár az nélkül,hiába ütöm be az ip címet a böngészőbe(192.168.1.1)Egyszerűen csak annyit ad be,hogy távoli kiszolgáló nem található.Így aztán semmit sem tudok a router netes felületén beállítani.Ha viszont a modemet kötöm a gépre csak,és beírom ezt az ip-t,akkor a modem beállítása jön be.
  • Metalmilitiakid
    Probléma megoldódott!!! A következőket cselekedtem.
    0. System tools/ Factory defaults , visszaállítottam alapállapotba a routert (ajánlom hogy tedd meg mert nekem is csak ezután ment.)
    1. Csak a gép volt összekötve a routerrel a modem nem.
    2. Network menüben Mac clone nál, leklónoztam a Mac címemet.
    3. Leokéztam rebootolt.
    4. Bedugtam a netet, chellonál már be se kellett jelentkezni és volt net.

Nem töltöttem ki a PPPOE részt.
  • adrienn27
    Köszi a választ Faustus.Én is mindent így csináltam.Minden frankón össze van dugva.Minden világít a routeren és a modemen is.(Wan ,Lanok,dsl,szóval minden)Csak a net nem.És ha próbálok rá csatlakozni,akkor semmi.De ha leválasztom a routert és csak a modemet kötöm rá ,akkor jó.Bár akkor is csak dinamikus ip-vel.Szerintem az ip-beállítással lesz a gond,de ahhoz nem igazán értek.Számítógépét,hogy kell megváltoztatni????
  • Metalmilitiakid
    bár nekem chello a netem bár sztem ez nem zavar be
  • Metalmilitiakid
    ugyanez a router ugyanez a probléma, MAC clone megvan username/pass megvan, PPPOE megvan és mégsem jó, akkor nálam mi a gáz ?
  • penge25
    enyémre valami ötlet?
  • Dj Faustus #3203
    1. Össze kell kötni az ADSL-modemet a router WAN portjával (lásd kézikönyv 5. oldal).
    2. Össze kell kötni a gépeket a router egy-egy LAN portjával (lásd kézikönyv 5. oldal).
    3. Mivel ADSL-netről van szó, a PPPOE beállítást a routerben be kell állítani. Ehhez fel kell keresned a router webes kezelőfelületét, ez általában a 192.168.1.1-es IP-címről érhető el, ezt kell beírnod a böngészőbe. A felhasználónév és a jelszó egyaránt admin (lásd: kézikönyv 10. oldal).
    4. Ha sikeresen bejelentkeztél, válaszd a bal oldalt a Network menü WAN menüpontját (kézikönyv 17. oldal).
    5. A jobb oldalt:
    - Wan Connection Type: PPPOE
    - User Name: az ADSL-előfizetéshez kapott felhasználóneved
    - Password: az ADSL-előfizetéshez kapott jelszavad
    - Wan connection mode: Connect Automatically
    majd kattints a Save gombra (lásd: kézikönyv: 20. oldal)

Innentől fogva a router automatikusan betárcsáz, erre a gépeken nem lesz szükség, törölhető. A gépek a routertől kapnak automatikusan IP-címet.
  • Rotyoka
    be kell ám a routeredet is állítani...
  • adrienn27
    Kész feladtam.Majd holnap folytatom.
  • adrienn27
    Sziasztok
    Jó lenne egy kis eszmecsere valami hozzáértő PROFI-val.Nekem ez nem jön össze.Reggel óta szórakozom vele.Hogy mi a probléma????????
    Adott egy ADSL-es 5M-ás net(drávanet).d-link(dsl-360r)-es a modemem.Eddig minden OK.
    Vettem egy routert tp-link (tl-r460).Szeretném egy másik gépre megosztani a netet,de amint átkötözöm a cuccokat,nem tudok csatlakozni a netre.Ha újra csak a modemet kötöm be,akkor jó a net.
    Lehet hibás a router????,
    Amúgy mind a két gépen win7-van.Az lehet a baj?????
    Ha reggelig nem sikerül ,szétverem a gépeket...

Segítsetek légysziii
  • penge25
    Jah, a netem az diginet 20mb/s
  • penge25
    Sziasztok, nemrég vásároltam egy tp-link wifis routert. A pc utp kábelel csatlakozik hozzá, a laptop wifin. Probléma a következő, ha a két eszköz egyszerre használja a netet, akkor a kedvenc online (Heroes of newereth) játék alatt óriása a laggom, folyamatosan megjelenik a disconnect ikon játék alatt. Ez a router vásárlása előtt sohasem volt így, kérdezgettem másokat is nekik sincs semmi probléma a játékkal. Szóval tuti nálam lesz a bibi. A net az megy szépen mind a két masinán, csak online játéknál jelentkezik ez a probléma.
    Csináltam egy pingelést is, és ekkor érdekes dologra figyeltem fel, ha csak egyik eszköz van bekapcsolva, akkor 2-3 ms a válaszidő, de ha megy mindkettő akkor minden 3-4. sorba azt írja ki, hogy idő > (na mivel nem vagyok otthon, a gép előtt nem tudom mi a mértékegység), de tuti nem mikroszekundum, valami más. Szóval mi a gond, van-e erre megoldás. Köszönöm a válaszokat előre is.
  • BaliBoy
    Win-ben hálózati kapcsolatoknál beállítasz egy fix IP-t.
  • Rotyoka
    Tp-link Wr941Nd ( WR941N v2/v3 00000000 | Firmware: 3.11.8 Build 100609 Rel.61214n ) routernél, hogyan tudnám megoldani, hogy egy adott MAC címre (jelen esetben az én gépemre) soha ne újítsa meg a DHCP álltal kiosztott IP címet? Addig oké, hogy az Address Reservation résznél megadom a MAC címem, majd adok egy ip-t (192.168.1.23), ki is írja, hogy Permanent a Lease Time, de bizonyot időközönként (napi 1x max 2x) megszakad a net 1 mp-re, és elméletileg a DHCP csinál valamit, mert amikor ki van kapcsolva akkor nincs ilyen eset.
  • Dj Faustus #3195
    "de sajnos Telneten amikor kapcolódok ,a fekete ablakban ezt látom /# ,és innen nem tudom hogyan tovább,hová mit írjak,vagy egyáltalán kapcsolódtam e!?!"
    Akkor jó helyen vagy, ne ijedj meg. Ez az eszköz Telneten keresztüli parancssorának promptja - mint Dos alatt (csak azt nem hálózaton keresztül érted el).

"Ha jól értettem, most ezt a 2 sort kéne bepotyognom a fekete ablakba:"
    Úgy van. Az első sor futtathatóvá teszi az állományt, a második pedig futtatja a start paraméterrel ellátva - ez indítja el az SSH-szolgáltatást. Ezután eléred SSH-n keresztül az eszközt, és ha sikeresen bejelentkeztél leállítod a telnetet (és megszünteted a futtathatóságát):
    /ffp/start/telnetd.sh stop
    chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh

Majd letöltöd a csomagot:
    wget http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz

És telepíted:
    funpkg -i Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
  • danjeee
    Igazad van Faustus,nem router hulyeséget írtam,de a menuje programozása sokban hasonlít.Ami az esetleges upgradeket illeti ,és a Telnet kapcsolódás ,olvasmányaim szerint szinte ugyan az,ezért bátorkodtam ide tolakodni a kérdéssel.Nem szeretném esetleg szét OFFolni a topicot,de nem volt már hová fordulnom,csehekhez fordultam még de nem kaptam választ.Német-angol inkább csak olvasás szinten megy,sajnos az én idomben még az orosz volt a meno meg a Basic-Pascal-Win3.1-de azért képzem magam 2 routeren keresztul (Linksys WRT54G v7-sajnos,és Belkin F5D8235N Gigabites Wan/Lan) használom a NAS-t. A második switchként uzemel,mert azon vannak N-es illetve Gigabites berendezések.Szóval ezeket simán belovom ,meg a gépek osszerakása installja sem okoz gondot,de a Linux már kifog rajtam.
    fw 4.01 van már fent frissítettem,USBrol felfutott a NAS a kért fileokkal,Telneten próbáltam bejelentkezni,hogy elindítsam az SSH-t,de sajnos Telneten amikor kapcolódok ,a fekete ablakban ezt látom /# ,és innen nem tudom hogyan tovább,hová mit írjak,vagy egyáltalán kapcsolódtam e!?!
    Ha jól értettem, most ezt a 2 sort kéne bepotyognom a fekete ablakba:
    chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
    /ffp/start/sshd.sh start
    Esetleg teljesen rossz nyomon járok?
    A gyári torrent kliens nem nagyon támogatott bizonyos szervereken,ezért szeretném a Transmissiont is mellé.
    (Elnézést az OFF kisregényért)
  • SirAlo
    Hat van amikor jol megy azan belassul vagy van amikor mintha le is esne , szoval mintha ingadozna , de g-vel is van max jel csak az ingadozas nem tudom hogy miert van
  • Dj Faustus #3192
    Hát ilyen dolog ez: az adatátviteli sebesség fordítottan arányos a távolsággal - azonos technológia alkalmazása esetén minél nagyobb távolságra akarsz adatot átvinni, annál kisebb lesz az adatátviteli sebességed.

A "max jel" (magas jel/zaj viszony) még nem elegendő - adott még a jelminőség. Ha megfelelő a jelerősség, de torzul a jel, attól még okozhat gondokat.

Illetve attól, hogy a 802.11b szabvány maximum adatrátája 11 Mbps, a maximum adatátviteli sebessége 5 Mbps. Azon egy online rádiónak - ami pár száz kbps-os sebességű - mennie kellene.
  • SirAlo
    Nah sikerult elernem valahogy hogy Max jelem legyen a laptopon de valamier nagyon rosszul megy a net:S nagy ping, nagyon lassu, meg egy netes radiot se tudok halgatni annyira lassu , pedig 11 megas net
  • Dj Faustus #3190
    "Zyxel NSA210 router"
    Ez nem router (a router két különböző hálózat között végez útválasztást), hanem NAS (Network Attached Storage = hálózatra csatolt tároló), vagy médiaszerver.

"de szeretnénk rávarázsolni egy Transmission torrent klienst"
    A rajta levő klienssel mi a baj?

"és megakadtunk"
    Hol? Milyen verziójú firmware van az eszközön (ezt azért kérdem, mert az általad említett linken levő leírás már elavult - javaslom az alábbi oldalt)?

• danjeee
    Sziasztok mesterek!
    Egy másik routertársammal egy ilyen gondunk ,egy Zyxel NSA210 routerrel!
    Minden mukszik frankón,de szeretnénk rávarázsolni egy Transmission torrent klienst,puttyval,és megakadtunk.Sajnos sehol sem méltattak még válaszra sem,de itt úgy látom tényleg segítokész emberek vannak.
    http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=131&t=411
    errol lenne szó,ha bárki segíteni tudna,nagyon orulnénk!
  • Dj Faustus #3188
    Szerintem inkább beszéld meg egy szomszéddal, hogy beszállsz a net díjába. Védett Wifi hálózat védelmének kijátszása a BTK 300/C. §-ának értelmében bűncselekmény (a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul lépsz be).
  • Vladyslaus
    Hello
    Egy nagy kérdéssel (kéréssel) fordulnék hozzátok.
    Régebben mobilnetem volt, csak hát minket is megcsapott a válság szele... Szóval most nincs net, pedig nagyon kéne (Nem, nem vagyok wowos, sőt minden mmorpg-t rühellek :)). Kaptam egy ismerősömtöl egy wifi kártyát, és be is tettem a gépbe. panelba lakok, szóval gondoltam csak lesz jel..és lett is..csak titkos SSID-vel, a másik meg kulcsos. Szóval ehhez kéne egy kis segitség..Lehet win-es megoldás, de jó a linuxos is. Tudom h nem szép dolog, de elég szar anyagi helyzetbe vagyunk, és másképp nem lehetne..előre is köszönöm a segitségeket :)
  • Dj Faustus #3186
    "Amugy mi fogja le legjobban a router jelet? az uveg? vagy inkabb a fal ? "
    Függ az adott anyag összetételétől. Ha az üvegen például hővisszaverő fólia van, vagy biztonsági fémrácsos, akkor jobban fogja mint a szimpla üveg. Bővebben >>

"Jah es erdekes hogy nekem B-vel kb ugyanannyira visz el mint G-vel, lehet en nem csinaltam valamit jol ? "
    A 802.11g szabványú átvitel a összetettebb modulációt (OFDM) használ, így sokkal zajérzékenyebb. Ha a zaj elér egy bizonyos szintet, akkor szépen lecsökkenti az adatrátát.
    Ha túl nagy a zaj (vagy interferencia), kevert mód (802.11b+g) esetén visszavált 802.11b szabványra, ami egy egyszerűbb modulációt (CCK) használ. Bővebben >>
  • SirAlo
    Jah es erdekes hogy nekem B-vel kb ugyanannyira visz el mint G-vel, lehet en nem csinaltam valamit jol ?
  • SirAlo
    Amugy mi fogja le legjobban a router jelet? az uveg? vagy inkabb a fal ?
  • SirAlo
    Nah kiprobaltam 802-11b-vel is de ez se nagyon segitett:( max 20 meter lehet a tavolasag ahova el kellene vigyen szerintem ez nem olyan sok:S a router athelyezese mas szobaba meg eleg nehez lenne mert adsl netem van es a modemmel is ossze kell kotni :S
  • Dj Faustus #3182
    Milyen routerről van szó? Hogyan kapcsolódsz rá?

1. Start menü/Futtatásba írd be: cmd
    2. A megjelenő fekete ablakba: ipconfig /all
    3. Milyen IP-címed és alapértelmezett átjárót ír ki neked?
    Az alapértelmezett átjáró - általában 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1 vagy hasonló privát IP-címtartománybeli - IP-címét kell megadnod.
    4. Ha nem érnéd el webböngészőn (más webböngészővel próbáltad-e?) keresztül - pingelni pingel-e? Ugyancsak a 2. pontban említett fekete ablakba:
    ping <alapértelmezett átjáró IP-címe>
    ahol az <alapértelmezett átjáró IP-címe> a 3. pontban említett IP-cím.
  • Dj Faustus #3181
    "létezik az, hogy a tp-link 542g masinában nincs logout?"
    Igen, létezik.

" Csak simán bezárom a böngészőt és kész?"
    Vagy törlöd a böngésző gyorsítótárából a munkameneteket és a cookie-kat.
  • MasterJay
    Sziasztok!

létezik az, hogy a tp-link 542g masinában nincs logout? Csak simán bezárom a böngészőt és kész?
  • TBALINT19
    Hy!

Az lenne a kérdésem hogy hiába írom be a router IP címét nem érem el a setupot. Azt írja ki a böngésző, hogy nincs ilyen lap. Már kihúztam áramról is meg össze is van dugva. Mi lehet a baj?

THX
  • Dj Faustus #3178
    "Channelnel hadjam Automaticon vagy valassszak ki egy szamot?"
    Ha automatikusan hagyod, akkor a router fog választani. A szám kiválasztásával meg neked kell végigzongorázni, melyiken érzed jónak a hatótávot.

"Enable SSID Broadcast"
    Ennek semmi köze a hatótávhoz. Ezzel azt adod meg, hogy a router szórja-e a saját azonosítóját (hogyha a klienssel "belehallgatsz" a légtérbe, akkor megjelenik-e neked az eszköz).

"Enable Bridges"
    Ennek sincs köze a hatótávhoz. Ezzel másik AP-ket tudsz hídba kötni.
  • SirAlo
    Kosz, megprobalom, Channelnel hadjam Automaticon vagy valassszak ki egy szamot?
    aztan van meg olyan beallitaas hogy Enable SSID Broadcast es Enable Bridges, Ezekbol az SSID be volt pipalva
  • Dj Faustus #3176
    Átnézve a router beállításait, nem található benne olyan lehetőség, amivel a routert VPN-klienssé lehet alakítani, csak a VPN-átengedésére (VPN Passthrough) van mód a Security/Basic Security menüpontban.