Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
üdv:junior1972
Csak az inkább reboot, inkább mint reset (benne is van a nevében re set
"Az áramellátási problémát talán észrevenném a többi hardveren is pl.monitor,külsõ vinyó,hangfalak.Õk is ugyanonnan kapják az áramot."
Azért a gép, a monitor tápegysége kicsit robosztusabb, ezeknek az otthoni hálózati eszközöknek meg hajlamosak alul-méretezni a tápját.
Hogy hol van áramprobléma vagy úgy lehetne kiszûrni, hogy átvinni máshova a routert, és figyelni, hogy ott hogyan viselkedik (ha máshol is ezt csinálja akkor nem valószínû, hogy az áramellátással van a baj); vagy szünetmentes tápot rakni alá (ugyancsak mint az elõzõnél); vagy egy ugyanilyen feszültségû, és hasonló vagy nagyobb terhelhetõségû tápegységet rakni alá (ezzel kiszûrni, hogy a táppal van-e a baj).
A soft resetnél valóban nem vesznek el a beállítások.
Beszereztem egy TP-LINK WR542G wireless routert, és olyan problémám van, hogy összedugom a modemmel, beállítok mindent ahogy kell, és mégsincs net.
Win7 hibaelhárító azt írja, hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Tesóm gépe látja a vezeték nélküli kapcsolatot viszont nem tud rá csatlakozni. Nem értem mi a gond, mert havernak ugyanilyen routere van, és ugyanennél a szolgáltatónál van és neki hibátlanul mûködik. (BorsodWeb, Dinamikus IP)
Valaki tipp?
Ha resetelõdne a routered, az összes routerben tárolt beállításod odaveszne. Ez inkább olyasmi, mintha megszûnne alatta egy rövid idõre az áramellátás és újra visszajönne (az összes led egyszerre történõ felvillanása erre utal). Na most vagy a tápegysége zakkant meg, vagy a 230 V effektív értéke ingadozik jelentõsen.
Egy kis segítség kellene.
Adott egy Linksys WRT160N tipusu router,ami meghatározott idõközönként bontja a kapcsolatot.Tipikusan olyan mintha resetelném a routert kigyullad az összes led rajta majd bontja a kapcsolatot és egy kis idõ után helyreáll a net.Firmware verzió 3.0.02.
Esetleg valaki segítene aki képben van?
Köszi
Szeretnék venni egy ADSL modemmel egybeépitett routert és az a kérdésem lenne hogy bármilyent választhatok? Arra gondolok hogy nekem jelenleg 1 ezer éves huawei modemem van és ha veszek egy zsirúj ADSL2+ vagy ilyesmi modemes routert akkor az jólesz a sima ADSL-emhez?
Néztem vaterán egy t-home-os pirelli modem+ wifi routert mert nem akarok sokat költeni rá szerintetek az jó lenne? Vagy még jó árban van SIEMENS Gigaset SE 515dsl Wlan ilyesmikre gondolok...
Köszi elõre is a segitséget!<#wink>#wink>
Én így kézzel fogható változatra gondoltam.
BattleTag: kabel15#2672
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egyébként jó hogy a 20ezer forintos router hez nem adnak leírást :S
De sikerült megcsinálnom még 1x kösz.
Dlink routerem van valaki el tudná mondani hol tudom le jelszavazni a wifi-t? DIR-635 ös tipusom van.
Elõre is köszi!
Ha arra gondolsz, hogy mindenki egyforma maximális sebességgel tudjon netezni - sajnos nem, ugyanis tudtommal nincs a firmware-ében sávkorlátozási lehetõség, alternatív firmware-t (OpenWRT, DD-WRT) meg nem támogat.
Hacsak... ...hacsak nem leszeded a D-Link oldaláról a firmware-forráskódot, és valahogyan felraksz hozzá egy traffic shapert. Szép kis feladat lesz 1-2 MByte Flash-ROM és 8 MByte memória mellett, beágyazott rendszeren Linuxot forráskódból hackelni...
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Resetet már próbáltam, de nem kellett újra konfigurálni semmit, szerintem kábelnetnél nincs konfig.
Azért gondolom, hogy router probléma, mert ha kiiktatom, tehát a laptopot vagy a ps3-at egybõl a modemre csatlakoztatom akkor megy a letöltés normál sebességgel.
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Van egy Linksys (modell: wrt-54g) routerem ami egy ideje korlátozza a letöltési sebességet. A router wifin keresztül már régóta nem engedi a letöltést vagyis elkezdi aztán lelassul teljesen. Nem igazán foglalkoztam vele, mert böngészni tudtam, letölteni meg ritkán töltöttem le és akkor egyböl a modembe dugtam a laptopot, kiiktattam a routert. Vezetéken keresztül egy PS3 van rákötve a routerre és ott a letöltés egészen hét elejéig jó volt, viszont most ott is megállt, vagyis teljesen lelassult. Mi lehet a gond? Sima alap 1,5-es kábelnetem van.
Elõre is köszi a segítséget.
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Arról lenne szó hogy egy 3d-s command line program rendelkezik telnet szerverrel. Szeretnék bekapcsolódni és pár parancsot küldeni, úgy hogy ezt egy batch fileon keresztül teszem meg.
tehát pl
host localhost 18081 //csatlakozás
send render.stop //renderelés leállítása
send render.start //renderelés elinditása
exit //kilépés
próbálkoztam a tst10 illetve a ts.exe vel (telnet scripting toolkit)el
a csatlakozásig jutottam el, de parancsokat sajnos nem sikerült átadnom.
Mindez windows xp-re
a legjobb lenne ha a windowszos telnet-el lehetne egyszerûen megoldani
vagy ha egy másik egyszerû installálást nem igénylõ telnet programmal.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha azon a frekvencián, amelyen te is vagy más routerek is vannak, az interferenciát okoz - az is egy lassító tényezõ - ez esetben át kell rakni a routeredet más frekvenciára.
Chanel az nekem auton van de ez nem tökmindegy mennyin van?
Next PC upgrade: 2022
Amit írtam megérted, ha a manualt megnézed. 38., oldal. van olyan menu, hogy channel, legördülõ manübõl választol egyet és máris csatornát váltottál, ugyan így a többi.
Beépített Wifi van benne.
Azért köszönöm a segítséget!
Ej, ne lelkizzünk, oldjuk meg a problémát.
"Kb fél méterre van a wifis routertõl ,fal nincs közötte."
Éljen, akkor két hátráltató tényezõt - a távolságot és az akadályokat - kizártunk.
"Fekvencia meg hogy milyen a netbook wiwije nemtudom mivel nem értek hozzá aztse tudom hol kell ezt megnézni."
Milyen netbookot használsz? Márka, típus?
Ott kell lennie a netbook alján, de az Everest vagy más hasonló hardverdiagnosztizáló-program is meg tudja mondani (a profilodban is meg tudtad csinálni).
A wifis egységre vonatkozó kérdésem meg arra irányult, hogy a netbook beépített wifijét használtad, vagy külön csatlakoztatható wifis kütyüt használsz?
Ha ez utóbbi áll fenn, akkor azt is megvetted, tehát csak meg tudod már mondani milyet vettél.
Ha WPA kódolást használsz legyen AES Encryption.
Nem értek hozzá mondtam.
Kb fél méterre van a wifis routertõl ,fal nincs közötte.
Fekvencia meg hogy milyen a netbook wiwije nemtudom mivel nem értek hozzá aztse tudom hol kell ezt megnézni.Ha ebben segítenél akkor nagyon örülnék!
De íg látatlanba azt mondom ez a kis netbook a rosszabb wifit tudja csak ezért ilyen lassú a net.De ettõl még érdekel hol tudom megnézni a frekvenciát meg amiket még írtál!
Milyen netbook, milyen wifis egységgel?
Ha nem 802.11n-es szabványú eszköz, akkor 802.11g szabvány esetén az 54 Mbps-ból maximum ha 20 Mbps-ot tudsz kihasználni; 802.11b esetén a 11 Mbps-ból 5-6-ot.
Milyen messze van a router a netbooktól, van-e köztük akadály (fal)?
Ha nincs a routerre teljes optikai rálátás és/vagy messze vagy, az is csökkentheti az adatátviteli sebességet.
A netbookkal mennyi adót fogsz a tieden kívül, milyen frekvenciákon vannak?
Ha azon a frekvencián, amelyen te is vagy más routerek is vannak, az interferenciát okoz - az is egy lassító tényezõ - ez esetben át kell rakni a routeredet más frekvenciára.
Mint mondtam már korábban is nagyon nem értek ezekhez.
Wifis netbookkal rákapcsolódtam és ott csak 12mbitet ír ki a netre holott 50 mbites.ennyit tud a wifi vagy kell valamit állítani még?( Rendes gépen ami nem wifis lan kábellel van összekötve routerrel ott megvan az 50 mbit)
One man\'s hero, is another man\'s demon...
A DD-WRT firmwaret sem lehet rárakni.
Szerencsére a Linksys/Cisco Egyesült Királyságbeli támogatási oldaláról beszerezhetõ a 7-es verzióhoz készült firmware.
Bár a német támogatási oldalról is ugyanaz a 7.00.8-as firmware érhetõ el.
Nem lenne érdemesebb esetleg nyelvet váltani?
Ma vettem egy Linksys WRT54G ver 7-es routert. Azonban van vele egy kis probléma...
A html-es kezelõfelülete német nyelvû, amit a szikkadt agyam nem tud feldoglozni, mint idegen nyelvet.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e erre a routerre valamilyen angol nyelvû fw-t rakni?
A gyári oldalt néztem, és sajnos ott pont a 7es verzióhoz nincsen frissítés.
Köszi elõre is! 😊
Üdv: Szotyiagy
One man\'s hero, is another man\'s demon...
az lenne a kérdésem, hogy van egy tp-link tl-r460as routerem. a netet akarnám megosztani, meg is van a leírás,beállítok mindent aszerint,de hiába írom a böngészõbe a 192.168.1.1 címet (igen, az átjárónak raktam be ezt az ip-t), de nem észleli, és nemtudok bejutni a router kezelõmenüjébe.tehát kiírja,h nem válaszol. mi a teendõ ilyenkor ? már próbáltam mindent,de az istennek se akar menni.
Casillas-Sergio Ramos,Pepe,Albiol,Marcelo-Xabi Alonso,Lass-C.Ronaldo,Kaká,Robben-Benzema
Egy TP-Link WR941ND routert vásároltam nemrég. Sikerült is üzembe helyezni. Azonban változó idõközönként WIFI-rõl a kapcsolat átvált Korlátozott Hálózat módba! Ilyenkor sem az Internetet, sem a routert nem lehet elérni. Az egyetlen megoldás (eddig) ha letiltom a WIFI-t, akkor kis idõ elteltével újra engedélyezem azt. Ha valaki tudna segíteni megszüntetni ezt a rendkívül zavaró tényzõt, az nagyszerû lenne. Kösz

Összedugtam, feltelepítettem a routert, sikerül is rákapcsolódnom a routerre, de a netre már nem tudok feljutni.Ezt a hibát írja ki:" NEm lehet kommunikálni a következõvel:Elsõdleges tartományi kiszolgáló(192.168.1.1)
A hálózati diagnosztika pingkérést küldött a távoli állomás számára, de nem kapott választ.
Állítsa alaphelyzetbe a 'Helyi kapcsolat' hálózati adaptert."
Tud vki segíteni?<#vigyor0>#vigyor0>