Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm szépen a segítséget,kipróbálom.

üdv:junior1972

Dj Faustus
"Soft resetnél,nem vesznek el a beállítások. Nekem is van linksys routerem, ha a rebootra klikklelek simán újraindul, nem vesznek el a beállítások. "
Csak az inkább reboot, inkább mint reset (benne is van a nevében re set - azaz beállítások újra). Meg mi rebootolná az eszközt? Idõzítés (crontab), távoli támadás, IP/hardveres watchdog (ha nem pingel valamilyen IP nem pingel, vagy magas hõmérsékletet érez, újraindul), túlterhelés, firmware-/széria-hiba (a legutóbbi talán a legvalószínûbbnek tûnõ)?

"Az áramellátási problémát talán észrevenném a többi hardveren is pl.monitor,külsõ vinyó,hangfalak.Õk is ugyanonnan kapják az áramot."
Azért a gép, a monitor tápegysége kicsit robosztusabb, ezeknek az otthoni hálózati eszközöknek meg hajlamosak alul-méretezni a tápját.

Hogy hol van áramprobléma vagy úgy lehetne kiszûrni, hogy átvinni máshova a routert, és figyelni, hogy ott hogyan viselkedik (ha máshol is ezt csinálja akkor nem valószínû, hogy az áramellátással van a baj); vagy szünetmentes tápot rakni alá (ugyancsak mint az elõzõnél); vagy egy ugyanilyen feszültségû, és hasonló vagy nagyobb terhelhetõségû tápegységet rakni alá (ezzel kiszûrni, hogy a táppal van-e a baj).

Köszönöm Faustus, ezt hogy lehetne kiderítenem hogy mi az oka a problémának? Az áramellátási problémát talán észrevenném a többi hardveren is pl.monitor,külsõ vinyó,hangfalak.Õk is ugyanonnan kapják az áramot.
A soft resetnél valóban nem vesznek el a beállítások.

Pharaoh
Soft resetnél,nem vesznek el a beállítások. Nekem is van linksys routerem, ha a rebootra klikklelek simán újraindul, nem vesznek el a beállítások.

Hali!

Beszereztem egy TP-LINK WR542G wireless routert, és olyan problémám van, hogy összedugom a modemmel, beállítok mindent ahogy kell, és mégsincs net.
Win7 hibaelhárító azt írja, hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Tesóm gépe látja a vezeték nélküli kapcsolatot viszont nem tud rá csatlakozni. Nem értem mi a gond, mert havernak ugyanilyen routere van, és ugyanennél a szolgáltatónál van és neki hibátlanul mûködik. (BorsodWeb, Dinamikus IP)

Valaki tipp?
Dj Faustus
"ami meghatározott idõközönként bontja a kapcsolatot.Tipikusan olyan mintha resetelném a routert kigyullad az összes led rajta majd bontja a kapcsolatot és egy kis idõ után helyreáll a net"
Ha resetelõdne a routered, az összes routerben tárolt beállításod odaveszne. Ez inkább olyasmi, mintha megszûnne alatta egy rövid idõre az áramellátás és újra visszajönne (az összes led egyszerre történõ felvillanása erre utal). Na most vagy a tápegysége zakkant meg, vagy a 230 V effektív értéke ingadozik jelentõsen.

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.
Adott egy Linksys WRT160N tipusu router,ami meghatározott idõközönként bontja a kapcsolatot.Tipikusan olyan mintha resetelném a routert kigyullad az összes led rajta majd bontja a kapcsolatot és egy kis idõ után helyreáll a net.Firmware verzió 3.0.02.
Esetleg valaki segítene aki képben van?

Köszi

Sziasztok!

Szeretnék venni egy ADSL modemmel egybeépitett routert és az a kérdésem lenne hogy bármilyent választhatok? Arra gondolok hogy nekem jelenleg 1 ezer éves huawei modemem van és ha veszek egy zsirúj ADSL2+ vagy ilyesmi modemes routert akkor az jólesz a sima ADSL-emhez?
Néztem vaterán egy t-home-os pirelli modem+ wifi routert mert nem akarok sokat költeni rá szerintetek az jó lenne? Vagy még jó árban van SIEMENS Gigaset SE 515dsl Wlan ilyesmikre gondolok...

Köszi elõre is a segitséget!<#wink>
Dj Faustus
Hát azzal is az õserdõket védenék, ha egy router becsomagolásához nem 3 fajta csomagolást - a külsõ színes, a belsõ fehér, és a tálca amin a részegységek elhelyezkednek a legbelsõ mûanyag zacskókban (egy a routernek, egy a tápegységnek külön-külön) - használnának. Elég lenne egy újra-papírból készült borítás+egy térelválasztó karton benne, amire szimpla fekete festékkel ráírnák a szükséges információkat. Persze nem lenne annyira látványos, de legalább védik az esõerdõket (bár a felhasznált ásványi kincsek kitermelésének környezet-barátságáról is lehetne beszélni).

Pharaoh
A gyártók védik az õserõket.

kabel15
Látod az lehetséges. Cd-n lehet rajta van.
Én így kézzel fogható változatra gondoltam.

BattleTag: kabel15#2672

BaliBoy
Fogadjunk, hogy adnak. Tuti, hogy kaptál egy cd-t amin ott van rajta a user manual. Még sztem magyarul is.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

kabel15
Nagyon szépen köszönöm 😊
Egyébként jó hogy a 20ezer forintos router hez nem adnak leírást :S
De sikerült megcsinálnom még 1x kösz.

Dj Faustus
A router kézikönyvének képekkel illusztrált 60-65 oldalán olvashatsz errõl.

MerlinW
Router menüben: Setup, Wireless Settings, Wireless Network Setup Wizard

[merlinw.org]

kabel15
Hello!

Dlink routerem van valaki el tudná mondani hol tudom le jelszavazni a wifi-t? DIR-635 ös tipusom van.
Elõre is köszi!

BaliBoy

Dj Faustus
"D-link DI-524 wifis routeren nem lehet valahogy beállítani, hogy a "hálózatot" egységesen lehessen használni? "
Ha arra gondolsz, hogy mindenki egyforma maximális sebességgel tudjon netezni - sajnos nem, ugyanis tudtommal nincs a firmware-ében sávkorlátozási lehetõség, alternatív firmware-t (OpenWRT, DD-WRT) meg nem támogat.

Hacsak... ...hacsak nem leszeded a D-Link oldaláról a firmware-forráskódot, és valahogyan felraksz hozzá egy traffic shapert. Szép kis feladat lesz 1-2 MByte Flash-ROM és 8 MByte memória mellett, beágyazott rendszeren Linuxot forráskódból hackelni...

nonicks
pl: rácsatlakoznak 2-en és ne legyen olyan, hogy az egyik 8mbit-et kap a másik 2-t <#banplz>

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

BaliBoy
Whaat???

nonicks
D-link DI-524 wifis routeren nem lehet valahogy beállítani, hogy a "hálózatot" egységesen lehessen használni?

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Nem állítgattam semmit, csak néha a wifis jelszó miatt léptem be a menüjébe(új wifis teló, ipod stb).
Resetet már próbáltam, de nem kellett újra konfigurálni semmit, szerintem kábelnetnél nincs konfig.
Azért gondolom, hogy router probléma, mert ha kiiktatom, tehát a laptopot vagy a ps3-at egybõl a modemre csatlakoztatom akkor megy a letöltés normál sebességgel.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

BaliBoy
Hát ha nem állítgattál el semmit benne akkor passz. Ilyen esetben a legegyszerûbb, hogy adsz neki egy resetet és újra konfigurálod. Feltéve ha tényleg a routerrel van a baj. Az a tapasztalat, hogy a hibakeresés sokkal több idõt visz el mint egy gyors újra konfig. (win összeomlásnál is az újra telepítés a jobb)

Sziasztok!

Van egy Linksys (modell: wrt-54g) routerem ami egy ideje korlátozza a letöltési sebességet. A router wifin keresztül már régóta nem engedi a letöltést vagyis elkezdi aztán lelassul teljesen. Nem igazán foglalkoztam vele, mert böngészni tudtam, letölteni meg ritkán töltöttem le és akkor egyböl a modembe dugtam a laptopot, kiiktattam a routert. Vezetéken keresztül egy PS3 van rákötve a routerre és ott a letöltés egészen hét elejéig jó volt, viszont most ott is megállt, vagyis teljesen lelassult. Mi lehet a gond? Sima alap 1,5-es kábelnetem van.
Elõre is köszi a segítséget.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Sziasztok, bár nem teljesen idevág, hátha valaki tudja a megoldást mivel ilyen topic nincsen.

Arról lenne szó hogy egy 3d-s command line program rendelkezik telnet szerverrel. Szeretnék bekapcsolódni és pár parancsot küldeni, úgy hogy ezt egy batch fileon keresztül teszem meg.

tehát pl
host localhost 18081 //csatlakozás
send render.stop //renderelés leállítása
send render.start //renderelés elinditása
exit //kilépés

próbálkoztam a tst10 illetve a ts.exe vel (telnet scripting toolkit)el
a csatlakozásig jutottam el, de parancsokat sajnos nem sikerült átadnom.

Mindez windows xp-re
a legjobb lenne ha a windowszos telnet-el lehetne egyszerûen megoldani
vagy ha egy másik egyszerû installálást nem igénylõ telnet programmal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Pharaoh
idézek Dj Faustustól:

Ha azon a frekvencián, amelyen te is vagy más routerek is vannak, az interferenciát okoz - az is egy lassító tényezõ - ez esetben át kell rakni a routeredet más frekvenciára.

grebber
Volt egy hely ahova be kellett írnom egy passwordöt a netbookba is be kellett tehát elvileg "levédtem".
Chanel az nekem auton van de ez nem tökmindegy mennyin van?

Next PC upgrade: 2022

Pharaoh
Akkor hogy állítottad be a routert? Ugfye nem kódolatlanul wifi-zel?
Amit írtam megérted, ha a manualt megnézed. 38., oldal. van olyan menu, hogy channel, legördülõ manübõl választol egyet és máris csatornát váltottál, ugyan így a többi.

grebber
anyukám hozta munkahelyérõl a netbookot annyit tudok róla hogy Albacomp semmi info nincs rajta sehol ami utalna a típusára hogy megtudjam nézni.
Beépített Wifi van benne.

grebber
Pff marad ahogy van kb olyan mintha kínaiul írnád szót nem értek belõle!
Azért köszönöm a segítséget!

Dj Faustus
"Köszi ezzel jól leégettél engem saját magam elõtt.Kb elbögtem magam."
Ej, ne lelkizzünk, oldjuk meg a problémát.

"Kb fél méterre van a wifis routertõl ,fal nincs közötte."
Éljen, akkor két hátráltató tényezõt - a távolságot és az akadályokat - kizártunk.

"Fekvencia meg hogy milyen a netbook wiwije nemtudom mivel nem értek hozzá aztse tudom hol kell ezt megnézni."
Milyen netbookot használsz? Márka, típus?
Ott kell lennie a netbook alján, de az Everest vagy más hasonló hardverdiagnosztizáló-program is meg tudja mondani (a profilodban is meg tudtad csinálni).

A wifis egységre vonatkozó kérdésem meg arra irányult, hogy a netbook beépített wifijét használtad, vagy külön csatlakoztatható wifis kütyüt használsz?
Ha ez utóbbi áll fenn, akkor azt is megvetted, tehát csak meg tudod már mondani milyet vettél.

Pharaoh
Manual amit érdemes elolvasni. a 38. oldalon van, hogy tudsz csatornát állítani. Az a channel, mod legyen bgn mixed.
Ha WPA kódolást használsz legyen AES Encryption.

grebber
Köszi ezzel jól leégettél engem saját magam elõtt.Kb elbögtem magam.
Nem értek hozzá mondtam.

Kb fél méterre van a wifis routertõl ,fal nincs közötte.
Fekvencia meg hogy milyen a netbook wiwije nemtudom mivel nem értek hozzá aztse tudom hol kell ezt megnézni.Ha ebben segítenél akkor nagyon örülnék!

De íg látatlanba azt mondom ez a kis netbook a rosszabb wifit tudja csak ezért ilyen lassú a net.De ettõl még érdekel hol tudom megnézni a frekvenciát meg amiket még írtál!

Dj Faustus
"Wifis netbookkal rákapcsolódtam és ott csak 12mbitet ír ki a netre holott 50 mbites.ennyit tud a wifi vagy kell valamit állítani még?"

Milyen netbook, milyen wifis egységgel?
Ha nem 802.11n-es szabványú eszköz, akkor 802.11g szabvány esetén az 54 Mbps-ból maximum ha 20 Mbps-ot tudsz kihasználni; 802.11b esetén a 11 Mbps-ból 5-6-ot.

Milyen messze van a router a netbooktól, van-e köztük akadály (fal)?
Ha nincs a routerre teljes optikai rálátás és/vagy messze vagy, az is csökkentheti az adatátviteli sebességet.

A netbookkal mennyi adót fogsz a tieden kívül, milyen frekvenciákon vannak?
Ha azon a frekvencián, amelyen te is vagy más routerek is vannak, az interferenciát okoz - az is egy lassító tényezõ - ez esetben át kell rakni a routeredet más frekvenciára.

grebber
Na megvettem a TP Link 1043ND-t.
Mint mondtam már korábban is nagyon nem értek ezekhez.
Wifis netbookkal rákapcsolódtam és ott csak 12mbitet ír ki a netre holott 50 mbites.ennyit tud a wifi vagy kell valamit állítani még?( Rendes gépen ami nem wifis lan kábellel van összekötve routerrel ott megvan az 50 mbit)

Neogan
Kösz a választ, a kicsit érdekes megfogalmazás miatt sorry, haverom írta 😄

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Dj Faustus
Szép egyedi darabot sikerült kifognod: a Linksys WRT54G-széria egyetlen verziója, melyben Atheros AR2317 processzor dolgozik. A 7.2-esben vissza is váltottak az elõzõ hardverváltozatokban használt Broadcom gyártmányú CPU-ra.
A DD-WRT firmwaret sem lehet rárakni.

Szerencsére a Linksys/Cisco Egyesült Királyságbeli támogatási oldaláról beszerezhetõ a 7-es verzióhoz készült firmware.

Bár a német támogatási oldalról is ugyanaz a 7.00.8-as firmware érhetõ el.

Nem lenne érdemesebb esetleg nyelvet váltani?

Neogan
Sziasztok!
Ma vettem egy Linksys WRT54G ver 7-es routert. Azonban van vele egy kis probléma...
A html-es kezelõfelülete német nyelvû, amit a szikkadt agyam nem tud feldoglozni, mint idegen nyelvet.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e erre a routerre valamilyen angol nyelvû fw-t rakni?
A gyári oldalt néztem, és sajnos ott pont a 7es verzióhoz nincsen frissítés.
Köszi elõre is! 😊
Üdv: Szotyiagy

One man\'s hero, is another man\'s demon...

sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy van egy tp-link tl-r460as routerem. a netet akarnám megosztani, meg is van a leírás,beállítok mindent aszerint,de hiába írom a böngészõbe a 192.168.1.1 címet (igen, az átjárónak raktam be ezt az ip-t), de nem észleli, és nemtudok bejutni a router kezelõmenüjébe.tehát kiírja,h nem válaszol. mi a teendõ ilyenkor ? már próbáltam mindent,de az istennek se akar menni.

Casillas-Sergio Ramos,Pepe,Albiol,Marcelo-Xabi Alonso,Lass-C.Ronaldo,Kaká,Robben-Benzema

Hello!
Egy TP-Link WR941ND routert vásároltam nemrég. Sikerült is üzembe helyezni. Azonban változó idõközönként WIFI-rõl a kapcsolat átvált Korlátozott Hálózat módba! Ilyenkor sem az Internetet, sem a routert nem lehet elérni. Az egyetlen megoldás (eddig) ha letiltom a WIFI-t, akkor kis idõ elteltével újra engedélyezem azt. Ha valaki tudna segíteni megszüntetni ezt a rendkívül zavaró tényzõt, az nagyszerû lenne. Kösz

Sikerült, csak a jelszóval volt gond😊 Köszi azért!
http://www.tesztpad.hu/hirhardverteszt_tplink543grouter.html Ezt a leírást követve próbáltam beállítani a routert.
Igen, így csináltam mint a képen és az adatokat is megadtam.

A router admin paneljében a WAN résznél meg adtad az elérési adatokat és auto joint-ra tetted a csatlakozást?

Sziasztok! TP-link(TL-WR543G) routerem és ADSL netem van a t-hometól.
Összedugtam, feltelepítettem a routert, sikerül is rákapcsolódnom a routerre, de a netre már nem tudok feljutni.Ezt a hibát írja ki:" NEm lehet kommunikálni a következõvel:Elsõdleges tartományi kiszolgáló(192.168.1.1)
A hálózati diagnosztika pingkérést küldött a távoli állomás számára, de nem kapott választ.
Állítsa alaphelyzetbe a 'Helyi kapcsolat' hálózati adaptert."
Tud vki segíteni?<#vigyor0>
Pharaoh
Nincs, de ha félted a beállításokat, akkor van olyan opció ,hogy settings backup, vagy hasonló, ezeket egy fileba lementi a gépre, és bármikor innen be tudod tölteni a beállításokat.

RETROB0Y
De szoval akkor ha most jrarakom a windowst akkor semmit sem kell tennem rogton lesz net ugye? A routerrel semmi dolgom sincs?

BaliBoy
Meg.

RETROB0Y
hali hülye kérdés

Ha egy routert CDrõl felrakok és bekonfigurálok akkor a Win reinstall nem befolyásolja ugye?
A beállitások mgmaradnak ugye?