3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Pharaoh
    A routerban a MAC szűrésben írd meg az engedélyezett címekhez a laptop fizikai címét.
  • CroftManor
    Sziasztok!

Routerrel van megosztva a net, viszont ma hazaköltözött a tulaj...és netezni akart, de sima utp kábeles megoldással nem megy neki a net. (Hiába van összekötve a router a laptoppal) Elvileg kéne a laptop fizikai címe meg valamit engedélyezni kéne a router beállításokban.
    Valaki tudna segíteni?
  • danszter
    hello! vettem egy Dlink DIR 615 típusú wifi-s routert. szépen csinálom amit mond a telepítő. elérek egy olyan ponthoz, hogy ' Kérem válassza ki az ön internet kapcsolatát.' mondom neki, dinamikus IP kábeles modemen keresztül. MAC címet klónozom . OK-ét nyomok neki, erre írja, hogy valami bibi van az internetkapcsolattal, rosszul választottam ki. pedig jól választottam ki biggrin.gif szóval nem tudom mi a baja. nettel amúgy nincs semmi baj.. régi síma routerrel símán megy
  • Ironman2
    ok
  • Dj Faustus #3371
    Ott van a jobb alsó sarokban a Help gomb. Ott találhatsz bővebb leírást róla.

Vagy érdeklődd meg a gyártótól.
  • Ironman2
    Ha a Prevent Network Attackot enabledre rakom,akkor az mit befolyásol? Torrentet?
  • AlieN911
    öö nemtom, talán 2 - 2,5... nem emléxek rá mert úgy kaptam tesomtól névnapomra :D
    a meleget meg " " értettem... xD túlmelegszik, leáll stb-re gondoltam...
  • Gabady
    Igen, lehet melege egy routernek is, de lehet hogy már kezdi magát megadni. Hány éves a routered ??
  • AlieN911
    Ne ezt nem értem xD
    visszadugram a routert, nem volt jó... kihúztam a tápot, vártam kicsit, most JÓ. igaz csak 1 gép van bedugva, de sztem az mind1... be is dugom a másikat :D
    kíváncsi vagyok meddig, tegnap 5-10p..

a kérdésem még mindig adott, lehet melege a routernek?
  • AlieN911
    Hali

Jó volt a netem eddig..
    1-2 hete kicsit baxakodott, lassú volt mint az állat :D néha gondolkozott,de bejött...
    Na tegnap el is ment a netem.
    Most bedugtam direktbe a DIGI-t ahogy kell, jó is.
    A routerrel viszont nem jön. tegnap frissítettem a beállításokat, újra csináltam, jó is volt, de nemsokára rá megint elment. D-Link DI-524 van
    elég meleg a router, lehet, hogy melege van??
    Nem volt net ma sem, most visszadugom, megnézem, újracsinálom..

Semmit nem változtattam a neten... wifin se jött be... :(
  • Jakuza001
    Akkor annak jonak kell lennie ha a netathw.inf fajlt eteted meg vele es nem a netathwx.inf fajlt.
  • DONGUBA
    win xp-m van 32 bites es azt szedtem le
  • Jakuza001
    Azt jelenti, hogy masik drivert tolthettel le, ami nem a te operacios rendszeredhez keszult.

A linken amit adtam a tablazat tetejenel latod az adott operacios rendszert.

(WXP 32bit,WXP 64bit,Vista 32bit,Vista 64bit,Win7 32bit,Win7 64bit)

Azt toltsed le az AR5007EG bejegyzesnel, amilyet te is hasznalsz a laptopodon.

Amugy a win7 platformra ha jol latom a 32 bites driver a netathr.inf, a 64 bites driver pedig a netathrx.inf file.
  • DONGUBA
    azt irja nem erre a platformra keszult a driver...ez mit jelent?
  • DONGUBA
    de az miert lehet hogy egy honapig mukodott rendesen nem dobalt le most meg meghulyult?
  • Jakuza001
    Nem, az eszkozkezeloben megkeresed a Wifi eszkozt es a driver frissitesnel manualisan megadod a helyet, ahol az inf file talalhato.
  • DONGUBA
    letoltottem de a zipben nincs exe fajl csak sys cat meg inf fajkiterjesztesek.....ezeket be kell masolni vhova?
  • Jakuza001
    Keress a Cseh oldalon ujabb drivereket, hatha azzal mar jobb lesz az atvitel, egyik ismerosom is ezzel szivott, raadasul neki el is dobalta a kapcsolatot a gyari asus driverrel, ellenben a letoltott ujabb verzioju driverrel ez megszunt.

• DONGUBA
    lapiban everest ezt irja ez milyen?
    Eszköz leírása Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
  • DONGUBA
    ya olyan van....aszittem beallitas kerdese......meg erdekes este meg volt net reggelre mar nincs wifiruteren keresztul...a nagygepben van lapiban nincs
  • Dj Faustus #3355
    Ha 802.11g szabványú wifi van a routerben (vagy a laptopban) akor max 20-25 Mbps adatátviteli sebesség érhető el, ami a tereptárgyaktól és az egyéb vételi viszonyoktól függően tovább csökkenhet.

Megoldást jelenthet a 802.11n szabványra való csere (mind a routernél, mind a laptopnál).
  • DONGUBA
    Sziasztok......van egy routerem megosztottam a 80 megas netemet wifi routerrel....csak az a baj hogy a lapin amivel fogom csak kb 15 megas a net a 80-bol...hogy tudom beallitani hogy a lapin is tobb legyen?Mert tobbet hasznalom a lapit wifivel...csak igy keves a letoltesi sebessegem:DDDDDDDD
  • Dj Faustus #3353
    "A kérdésem az, hogy hogyan lehet lekorlátozni az ő sebességét?"
    A routerben a legújabb firmwareben van sebességkorlátozás. A router adminisztrációs felületéről a Bandwidth Control/Rules List menüpontjában lehet felvenni korlátozásokat.
  • Dj Faustus #3352
    Mennyire vetted le a kapcsolatok számát/sebességeket?
    Milyen torrentklienst használsz?
  • szuper
    Igen!
    A helyzet változatlan... :(
  • Dj Faustus #3350
    Esetleg a torrent-kliensben korlátozással próbálkoztál már?

Lecsökkented az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, a le- és feltöltési sebességeket az Internet-előfizetésed maximumának legalább 80%-ra korlátozod, kikapcsolod a DHT-t és a PEX-et (Peer Exchange). Kevesebb lesz a seeder, lassabban tölt le, de nem terheli agyon a routert.
  • shaba23 #3349
    Van egy TP-Link TL-WR841ND routerem és nincs semmi baja:)
    De van egy problémám. Ha online játszok, akkor teljes sávszélességgel tudok letölteni, nincs semmi gondom (van cfos). Azonban ha anyósom neki áll netezni, akkor beszarik minden, megáll a kép, 1000ms stbstb.

A kérdésem az, hogy hogyan lehet lekorlátozni az ő sebességét? és hogy ez megoldás-e, vagy van rá más, jobb módszer?
  • szuper
    Sziasztok!
    Lehet, hogy figyelmetlenségből, de nem találtam a következő problémával kapcsolatos hozzászólást:
    Van egy TP-LINK TL-WR1043ND routerem…
    Amivel gyakorlatilag nem tudok torrentezni, mert az első 6-8 másodperc után kiakad és csak teljes gyári reset és újra setup után használható.
    Van-e valakinek épkézláb ötlete azon kívül, hogy firmware frissítés (mert az megtörtént!), “hegesztett, buherált” firmware fölrakása?
    Köszi előre is a segítséget.
  • Athem
    tsar:
    1. Gyakori hibajelenség, csinálj egy backup congig.bin-t(böngészőbe a router címe majd be kell jelentkezned-> utána System tools menu backup & restore menübe lépj -> és backup.) így elkészíted a jelenlegi konfig beállításait.

2. A router-hez kiadott firmware-t (legújabbat) leszeded persze ehhez tudni kellene verzió számát hardware-ileg amit a rooutered alsó részén találsz a cimkén a Serial number oszlopban Ver.:X.X .

3. Ha ezzel meg vagy innen le szeded a firmet:http://tinyurl.com/3z7e956
    (kiválasztod a verzió számot, legújabbat leszeded)

4. vissza mész böngészővel a routered szoftverébe, majd megint a System Tools menübe lépj és itt a firmware Upgrade menübe menj. és keresd ki a le szedet firmware-t amit ki kell előtte csomagolni. A be tallózás után Upgrade-re klik. Majd 1 perc után elvileg fel áll az új rendszer.Eztán már csak ha nem ismeri fel a internet-et a backup.bint vissza töltöd a backup c restore menüben lelhető tallózás gombbal kikeresed a bint és restore gombra klik.
  • mjanika
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, talán tudja valaki itt a választ...
    Van egy Tp-link Routerem, a gépre Avast van telepítve, 6.0-ás, és a helyzet a következő: ha elindítom a gépem nincs automatikus internetkapcsolat, le kell tiltanom a hálókártyát utána engedélyezni, csak így van net, viszont ha kikapcsolom az Avast-ot akkor a következő Win indulásnál automatikusan van internet... A kérdés mit kapcsoljak ki az Avaston belül, hogy indulásnál legyen automatikusan internet?
    Köszönöm a segítséget!!
  • tsar
    hahó!

Van egy ilyenem: http://tinyurl.com/6hbpnvt.
    Asztali gép WXp, notebook W7. Odáig eljutottam, hogy eszközök "látják egymást" de mikor a W7-es gépen megadnám, hogy ezt a felismert, létrejött vez. nélküli kapcsolatot használja a nethez, csak felbukkan a tálcán az óra mellett a kapcsolatok ablak és nem történik semmi. Két Xp-s géppel ez a router hibátlanul működött, de most nem jutok előbbre.
    Kérésem az lenne, hogy egy nálam tapasztaltabb kolléga írja le legyen szíves röviden, hogy a böngészős konfigban, de legfőképp a W7-ben hogy kell ezt csinálni. Szerintem a W7-hez nem értek kellőképpen.

Köszönöm előre is.
  • Dj Faustus #3344
    "egy teruleten levo WIFI acces pointnal vasaroltam egy honapos hozzaferest es ezt szeretnem meg tovabb osztani wifi routerrel"
    A Wifi Access Pointot üzemeltetőtől, ha kaptál egy vezetéknélküli AP-t, annak az Ethernet-kábelét bedugod a router WAN felíratú portjába, beállítod a routerben a csatlakozási módot (attól függően, hogy felhasználószavas/jelszavas PPPOE fiókon, DHCP-n keresztül, vagy fix IP-címen keresztül csatlakozol).

Ha csak hozzáférést kaptál, venned kell egy vezetéknélküli AP-t, vagy kliensmódba rakható routert (ezek valamelyikével kell csatlakoznod a WIFI AP-re) és annak az Ethernet portját kell össszekötnöd a router WAN portját.

Arra még felhívnám a figyelmedet, hogy ezt pénzért nem árusíthatod tovább, mert az már távközlési szolgáltatás, ami a Hírközlési Hatóságnál bejelentésköteles. Ha a hozzáférést biztosító fél egy szolgáltató, a továbbértékesítést/továbbszórást a szerződés felbontásával büntetheti.
  • gator
    Sziasztok, elso hallasra lehet buta kerdes, de egy teruleten levo WIFI acces pointnal vasaroltam egy honapos hozzaferest es ezt szeretnem meg tovabb osztani wifi routerrel. Lehetseges-e ez a megoldas hogy a kapott wifi netet meg tovabb osztjuk? Ha igen hogy es milyen eszkozokkel?
    Koszi
  • tomo
    lehet, hogy tönkrement a tápegység. próbálj másikat szerezni.
  • BaliBoy
    Először is mindenféle titkosítás és AC nélkül próbáljátok ki.
  • BaliBoy
    Vegyél tőle fájdalmas búcsút. :(
  • longdrink
    Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy a Linksys BEFSR41 routeremen az összes LED villog, pedig nem kellene neki. Elment a net is. Ha a modemet a gépbe dugom a net tök jó, tehát a router a ludas. Próbáltam resetelni a hátán lévő gombbal, de nem reagált rá. A böngészőmben nem tudom megnyitni a router felületét, tehát upgradelni sem tudom. Valakinek van valami ötlete?

Köszi.
    Longdrink.
  • Mike
    egy ismerősnek wifis routert telepítettem (TP-Link 741xxND de igazából a tipus lényegtelen), és van neki - többek között - egy régi notebookja, pcmcia wifi kártyával, winxp-vel, és az a gond, hogy nem tud felcsatlakozni WPA-PSK-ra. AES-t alapból nem ismeri, de a TKIP választható volt, ezért a routert is átállítottam erre, de TKIP-pel sem tud kapcsolódni. Identitás ellenőrzés, nincs tanusítvány. A modern gépének ilyen problémája nincs.
    Mi lehet a megoldás? használjak sima WPA-t?
    vagy vegyen egy usb wifis sticket a pcmcia helyett?
  • Athem
    TP-link: TL-wr841nd

A leírást értem, csak a vissza állítást nem egészen, Hard resetet mondták ha jól emlékszem, és akkor is csak a linksys-t.
  • Dj Faustus #3336
    "dd-wrt féle router firmware cserét valaki próbálta már?"
    Én már csináltam többfajta routerre is - TP-Link TL-WR1043ND-re, Linksys WRT 54GL-re, stb...
    El kell olvasni a DD-WRT honlapján található leírásokat, meg oda kell figyelni, de megoldható.

"Valamint lehet e vissza állítani gyárira a routert dd-wrt-ből?"
    Elvileg lehet. Attól függ milyen routered van.
    Mert például Linksys esetén ezt a megoldást javasolják.