Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!Elõzõ routerem egy TP-link 402-es letöltés akadozott,feltöltés szinte megszünt,a csere is ue. csinálta ezért vettem egy D-Link DIR-100-ast és gondoltam ezt is kb. 5-10 perc alatt telepítem mint a TP-Link-et.
Naiv voltam,sehogy nem telepítettem,pedig próbáltam kiválasztani a leginkább megfelelõ lehetõséget az adott DIGI kábelnethez úgy mint a TP-Link esetén. A D-link gyors telepítõs CD-és szisztémája itt megbukott,amikor a PPPOe-val végig csináltam a szükséges kitöltéseket név,jelszó és azt írta ki: Probléma lépett fel az int. kapcsolattal lépjek kapcs. a szolgáltatómmal--léptem is, de a routeres problémákat elutasították--,még próbálkoztam a webes felületen mint a TP-link-nél,ahol nem volt gond a kábelnet pppoe variáció, de itt egyik opció sem jött be,még a részletes telepítési procedúránál se.Ugyanígy jártam a dynamikus ip-és DHCP-nél is. Lassan kifogytam az ötletekbõl.

A paraméterek: 20/10-es digi kábelnet kábelmodem nélkül, pppoe felh.névvel,jelszóval.

/Megjegyzés:minden telepítési próbálkozást router reset,friss vezeték bekötések quick install alapján,gép újraindítás és a tûzfalak leállítása elõzött meg.
A routert kihagyva 10/10-el megy a net stabilan IE-n és Operán./

Örülnék egy jó ötletnek,de még reggel hívom a digiseket hátha hozzáértõt és segítõkész ügyfélszolgálatost lelek,ha korán kelek😄😄<#idiota>
Her Laca
Köszönöm.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Dj Faustus
"Meg lehet e azt csinálni,hogy wifi nél lekorlátozom a letöltési sebességet. "
- Ha a routered támogatja, állíts be QOS-t.
- Ha a routered nem támogatja a QOS-t, akkor állítsad be 802.11b szabvány használatát, az adatrátát 11/5.5/2/1 Mbps-ra.

Dj Faustus
"lehet hogy valami webes felületen lehetne elérnem külön (a zyxel IP cime és valami port?) ahogy pl a freenasban van?"
Igen a Zyxel NAS IP címén és a transmission alapbeállítása szerint a 9091-es porton érhetõ el.

Ha nem így lenne:
- nézd meg, hogy fut-e a transmission. Ehhez SSH-n lépj be és add ki a ps aux parancsot.
- azt is megnézheted, hogy milyen hálózati erõforrások futnak a NAS-on. Ehhez a netstat -tulpane parancsot kell kiadni (lehet - mivel beágyaztott rendszerrõl van szó, nem asztali/szerver linuxról - hogy a tulpane kapcsolók közül nem fog futnui valamelyik, szóval ki kell próbálni). Ott meg kell keresni a transmission-t.

Pharaoh
Lehet elállította elõzõ tulaj. Keress rajta egy reset gombot és nyomd jó pát másodpercig, ha resetelte magát ,akkor próbálkozz az alap jelszóval.

Sziasztok!
Conceptronic c54brs4 ROUTER-t kaptunk használtan, és nem tudjuk behozni a beállítására szolgáló felületet sem. Összekötöttük a géppel, megvan a helyes ip amit beírtunk a böngészõbe/192.168.2.1/, de kijön egy kis ablakocska, amiben kéri a felhasználónevet és a jelszót.Az ablakban az is ki van írva hogy default:admin/1234, de ez semmilyen kombinációban nem mûködik,egyéb jelszót és f.nevet az elõzõ tulajdonos sem tud. Valakinek van valamilyen ötlete ezügyben? Elõre is köszi
Her Laca
Urak!

Segítségeteket kérném.
Meg lehet e azt csinálni,hogy wifi nél lekorlátozom a letöltési sebességet.
Elõre is köszönöm a segítséget.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

sziasztok!

sikerült feltennem a transmissiont ez alapjan a hozzászólás alapjan , köszönöm a segítséget
igy futott le parancssorban SSH-n keresztül:
-------------------------------------------------
login as: root
[email protected]'s password:
root@nsa210:~# wget http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
--21:33:17-- http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
=> `Transmission-1.22-ffp0.5.tgz'
Resolving ffp.wolf-u.li... 83.169.42.106
Connecting to ffp.wolf-u.li<83.169.42.106>:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 345,513

100%[====================================>] 345,513 629.23K/s

21:33:18 (627.28 KB/s) - `Transmission-1.22-ffp0.5.tgz' saved ❤️45513/345513>

root@nsa210:~# funpkg -i Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
Installing package Transmission-1.22-ffp0.5 ...
root@nsa210:~#
--------------------------

csak mostmár azt nem tudom hogyan érhetem el.. mert a NAS ba nem jelent meg uj menüpontként,a kezelöfelülete a régi..
lehet hogy valami webes felületen lehetne elérnem külön (a zyxel IP cime és valami port?) ahogy pl a freenasban van?
aazt is kellene konfigurálni akkor (milyen port stb, de hogyan és hol? SSH-n keresztül? tudna ebben valaki segíteni?
köszönöm elöre is..

Nekem is kellet állítgatnom, hogy wifi-n tudjon csatlakozni,ebben az esetben a wireless menürészben van a megoldás.
kép:http://images.dipol.com.pl/images/info/000738.gif
Itt a példa alapján állítsd be az ssid-et is lõd be rajta, channel számát tedd automatikusra,a mod-ot a laptopod illetve a ps3-ad függvényébe állítsd be melyiket képes kezelni.
*SSID(a név ami megjelenik)
*PSK Passhrase: jelszó a csatlakozáshoz (ajánlott)

Ha nem sikerül megoldani akkor Frimware frissítést ajánlok, vagy kérd meg az illetékes személyt aki ki próbálta, hogy csinálja meg neked.

Shep
Pirelli routerem van de akárhogy nézem nem találom a DNS átállítás lehetõségét. Merre van?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

kastil
Hali. Bocs!

Milyen routert ajánlotok 5500ért? Tönkrement a mostani, az internetem 10mbit/sec os.Elõre is köszi

BaliBoy
Egy kis update. Hivatalosan kábelnetnél a számítógépek MAC címe szolgál regisztrálásra. Ezért kell azt a routerbe klónozni ha meg akarja osztani az ember. Gyakorlatban szerintem már sehol sem figyelik. A modem regisztrálva van a CMTS-ben és kész. Utána azt dugsz rá amit akarsz.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Metalmilitiakid
de akkor miért nem kellett a laptopról bejelentkeznem amikor arra dugtam rá a netet amíg nem ment a routerem ? akkor nem értem <#nemtudom>

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Dj Faustus
"de akkor a chello nal mi azonosít ? "
A Chello (UPC) kábelTv-s Internet (kivéve a 29-es körzet ADSL-s megoldásait). Ott - mint a kábelTV-s Internet-szolgáltatóknál általában - a routered (a router hiányában a géped hálózati kártyájának) MAC-címe azonosít, és DHCP szervertõl kapod az IP-címet.

Metalmilitiakid
de akkor a chello nal mi azonosít ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Dj Faustus
"Most hogy is tovább????
Még a két gépet össze kellene hangolni,hogy azon is legyen net."

A másik gépen is engedélyezni kell a DHCP-t, hogy kapjon a routertõl IP-címet..

Dj Faustus
"hát elviekben akkor már csak a mac cím klónozás van a routerre"
Gyakorlatban nincs szükség erre. ADSL-csatlakozás esetén a felhasználónév és a jelszó azonosít.

Metalmilitiakid
hát elviekben akkor már csak a mac cím klónozás van a routerre és kész, más lépés már nem nagyon van, az meg a network/MACclone nál van, az alap géped mac jét klónozd rá a routerre

Fél siker.Már a routerem be van állítva.
Az elsõ hiba az volt,hogy már nem az alapértelmezett jelszó volt a routernek megadva.(mivel használtan vettem)
Eladótól érdeklõstem,és sikerült belépnem.
Átállítottam PPPOE-re.Beírtam a szolgáltatótól kapott nevemet és jelszavamat.Ekkor még mindig nem mûködött.
Akkor a hibakeresõt win7-en lefuttattam és kiírta,hogy a DHCP-t engedélyezni kell.Ezt autómatikusan javította is.
ÉS VOALA:mûködik a net.
Most hogy is tovább????
<#fejvakaras> Még a két gépet össze kellene hangolni,hogy azon is legyen net.
Valami ötlet???
Sziasztok kedves Fórumozók!

Következõ problémám volna amiért segítséget szeretnék tõletek kérni.
Van egy wireless routerem. Tp-link wr542g
Fõsulis vagyok ezért vasárnap elmegyek otthonról, a gépet úgy hagytam itt hogy mûködött a router.Van egy ps3-am és egy laptopom ezek miatt kell. Hazajöttem tegnap és nem volt netem wifin keresztü. A laptop látja a routert,de nem tud csatlakozni, ps3 is detto.
Kábeles netem van. Ha a modemböl kijövö utp-t bedugom a laptopba vagy a ps3-ba akkor mükszik, igy kivan zárva szeirntem hogy a modemmel lenne valami. A TP-Link router még garis...bevittem a boltba ahol vettem a gyerek kiprobálta és neki ment :S most akkor mivan
Mi lett vele ha senki nem használta egész héten és még a konektorbol is ki volt huzva a wifi router.Esetleg hasonló tapasztalat vagy ötlet valakinek erre a gondra?

szép napot mindnekinek!
Szia BalyBoy.Reseteltem,de ugyan az a helyzet.
BaliBoy
Reseteld le a routert. Valahol hátul kis microkapcsolót benyomni egy fél/1 percig.

BaliBoy
Mivel a kábelnet nem igényel külön hitelesítést ls automatikus a címkiosztás is így NEM a PPPoE-t kell választani.
ADSL-nél viszont PPPoE-t kell választani és be kell állítani a U/P.

Metalmilitiakid
esélyes

Nos Újra
Összekötök mindent.
Böngészõbe beírom 192.168.1.1
Beadra a fület amin meg kell adnom:admin jelszó:admin (ez az alapértelmezett)
Aztán Ok,és újra azt a fület adja be.és újra és újra és újra.Lehet,hogy már nem az alpértelmezett jelszó és felhasználónév kell?
Ugyanis nem új volt a router amikor vette.Lehet hogy már ezek át lettek rajta állítva????
Örülök,hogy megoldódott a problémád.Nekem sajna még mindig nem sikerült.A baj az,hogy ha a routert kötöm a géphez,akár modemmel,akár az nélkül,hiába ütöm be az ip címet a böngészõbe(192.168.1.1)Egyszerûen csak annyit ad be,hogy távoli kiszolgáló nem található.Így aztán semmit sem tudok a router netes felületén beállítani.Ha viszont a modemet kötöm a gépre csak,és beírom ezt az ip-t,akkor a modem beállítása jön be.<#fejvakaras>
Metalmilitiakid
Probléma megoldódott!!! A következõket cselekedtem.
0. System tools/ Factory defaults , visszaállítottam alapállapotba a routert (ajánlom hogy tedd meg mert nekem is csak ezután ment.)
1. Csak a gép volt összekötve a routerrel a modem nem.
2. Network menüben Mac clone nál, leklónoztam a Mac címemet.
3. Leokéztam rebootolt.
4. Bedugtam a netet, chellonál már be se kellett jelentkezni és volt net.

Nem töltöttem ki a PPPOE részt.

Köszi a választ Faustus.Én is mindent így csináltam.Minden frankón össze van dugva.Minden világít a routeren és a modemen is.(Wan ,Lanok,dsl,szóval minden)Csak a net nem.És ha próbálok rá csatlakozni,akkor semmi.De ha leválasztom a routert és csak a modemet kötöm rá ,akkor jó.Bár akkor is csak dinamikus ip-vel.Szerintem az ip-beállítással lesz a gond,de ahhoz nem igazán értek.Számítógépét,hogy kell megváltoztatni????
Metalmilitiakid
bár nekem chello a netem bár sztem ez nem zavar be

Metalmilitiakid
ugyanez a router ugyanez a probléma, MAC clone megvan username/pass megvan, PPPOE megvan és mégsem jó, akkor nálam mi a gáz ?

penge25
enyémre valami ötlet?

Dj Faustus
1. Össze kell kötni az ADSL-modemet a router WAN portjával (lásd kézikönyv 5. oldal).
2. Össze kell kötni a gépeket a router egy-egy LAN portjával (lásd kézikönyv 5. oldal).
3. Mivel ADSL-netrõl van szó, a PPPOE beállítást a routerben be kell állítani. Ehhez fel kell keresned a router webes kezelõfelületét, ez általában a 192.168.1.1-es IP-címrõl érhetõ el, ezt kell beírnod a böngészõbe. A felhasználónév és a jelszó egyaránt admin (lásd: kézikönyv 10. oldal).
4. Ha sikeresen bejelentkeztél, válaszd a bal oldalt a Network menü WAN menüpontját (kézikönyv 17. oldal).
5. A jobb oldalt:
- Wan Connection Type: PPPOE
- User Name: az ADSL-elõfizetéshez kapott felhasználóneved
- Password: az ADSL-elõfizetéshez kapott jelszavad
- Wan connection mode: Connect Automatically
majd kattints a Save gombra (lásd: kézikönyv: 20. oldal)

Innentõl fogva a router automatikusan betárcsáz, erre a gépeken nem lesz szükség, törölhetõ. A gépek a routertõl kapnak automatikusan IP-címet.

be kell ám a routeredet is állítani...

Kész feladtam.<#falbav>Majd holnap folytatom.<#confused><#fogmosas><#integet2>
Sziasztok
Jó lenne egy kis eszmecsere valami hozzáértõ PROFI-val.Nekem ez nem jön össze.Reggel óta szórakozom vele.Hogy mi a probléma????????
Adott egy ADSL-es 5M-ás net(drávanet).d-link(dsl-360r)-es a modemem.Eddig minden OK.
Vettem egy routert tp-link (tl-r460).Szeretném egy másik gépre megosztani a netet,de amint átkötözöm a cuccokat,nem tudok csatlakozni a netre.Ha újra csak a modemet kötöm be,akkor jó a net.
Lehet hibás a router????,
Amúgy mind a két gépen win7-van.Az lehet a baj?????
Ha reggelig nem sikerül ,szétverem a gépeket...<#boxer>

Segítsetek légysziii<#integet2>
penge25
Jah, a netem az diginet 20mb/s

penge25
Sziasztok, nemrég vásároltam egy tp-link wifis routert. A pc utp kábelel csatlakozik hozzá, a laptop wifin. Probléma a következõ, ha a két eszköz egyszerre használja a netet, akkor a kedvenc online (Heroes of newereth) játék alatt óriása a laggom, folyamatosan megjelenik a disconnect ikon játék alatt. Ez a router vásárlása elõtt sohasem volt így, kérdezgettem másokat is nekik sincs semmi probléma a játékkal. Szóval tuti nálam lesz a bibi. A net az megy szépen mind a két masinán, csak online játéknál jelentkezik ez a probléma.
Csináltam egy pingelést is, és ekkor érdekes dologra figyeltem fel, ha csak egyik eszköz van bekapcsolva, akkor 2-3 ms a válaszidõ, de ha megy mindkettõ akkor minden 3-4. sorba azt írja ki, hogy idõ > (na mivel nem vagyok otthon, a gép elõtt nem tudom mi a mértékegység), de tuti nem mikroszekundum, valami más. Szóval mi a gond, van-e erre megoldás. Köszönöm a válaszokat elõre is.

BaliBoy
Win-ben hálózati kapcsolatoknál beállítasz egy fix IP-t.

Tp-link Wr941Nd ( WR941N v2/v3 00000000 | Firmware: 3.11.8 Build 100609 Rel.61214n ) routernél, hogyan tudnám megoldani, hogy egy adott MAC címre (jelen esetben az én gépemre) soha ne újítsa meg a DHCP álltal kiosztott IP címet? Addig oké, hogy az Address Reservation résznél megadom a MAC címem, majd adok egy ip-t (192.168.1.23), ki is írja, hogy Permanent a Lease Time, de bizonyot idõközönként (napi 1x max 2x) megszakad a net 1 mp-re, és elméletileg a DHCP csinál valamit, mert amikor ki van kapcsolva akkor nincs ilyen eset.

Dj Faustus
"de sajnos Telneten amikor kapcolódok ,a fekete ablakban ezt látom /# ,és innen nem tudom hogyan tovább,hová mit írjak,vagy egyáltalán kapcsolódtam e!?!"
Akkor jó helyen vagy, ne ijedj meg. Ez az eszköz Telneten keresztüli parancssorának promptja - mint Dos alatt (csak azt nem hálózaton keresztül érted el).

"Ha jól értettem, most ezt a 2 sort kéne bepotyognom a fekete ablakba:"
Úgy van. Az elsõ sor futtathatóvá teszi az állományt, a második pedig futtatja a start paraméterrel ellátva - ez indítja el az SSH-szolgáltatást. Ezután eléred SSH-n keresztül az eszközt, és ha sikeresen bejelentkeztél leállítod a telnetet (és megszünteted a futtathatóságát):
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh

Majd letöltöd a csomagot:
wget http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz

És telepíted:
funpkg -i Transmission-1.22-ffp0.5.tgz

Igazad van Faustus,nem router hulyeséget írtam,de a menuje programozása sokban hasonlít.Ami az esetleges upgradeket illeti ,és a Telnet kapcsolódás ,olvasmányaim szerint szinte ugyan az,ezért bátorkodtam ide tolakodni a kérdéssel.Nem szeretném esetleg szét OFFolni a topicot,de nem volt már hová fordulnom,csehekhez fordultam még de nem kaptam választ.Német-angol inkább csak olvasás szinten megy,sajnos az én idomben még az orosz volt a meno meg a Basic-Pascal-Win3.1-de azért képzem magam 2 routeren keresztul (Linksys WRT54G v7-sajnos,és Belkin F5D8235N Gigabites Wan/Lan) használom a NAS-t. A második switchként uzemel,mert azon vannak N-es illetve Gigabites berendezések.Szóval ezeket simán belovom ,meg a gépek osszerakása installja sem okoz gondot,de a Linux már kifog rajtam.
fw 4.01 van már fent frissítettem,USBrol felfutott a NAS a kért fileokkal,Telneten próbáltam bejelentkezni,hogy elindítsam az SSH-t,de sajnos Telneten amikor kapcolódok ,a fekete ablakban ezt látom /# ,és innen nem tudom hogyan tovább,hová mit írjak,vagy egyáltalán kapcsolódtam e!?!
Ha jól értettem, most ezt a 2 sort kéne bepotyognom a fekete ablakba:
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
/ffp/start/sshd.sh start
Esetleg teljesen rossz nyomon járok?
A gyári torrent kliens nem nagyon támogatott bizonyos szervereken,ezért szeretném a Transmissiont is mellé.
(Elnézést az OFF kisregényért)
SirAlo
Hat van amikor jol megy azan belassul vagy van amikor mintha le is esne , szoval mintha ingadozna , de g-vel is van max jel csak az ingadozas nem tudom hogy miert van

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Dj Faustus
Hát ilyen dolog ez: az adatátviteli sebesség fordítottan arányos a távolsággal - azonos technológia alkalmazása esetén minél nagyobb távolságra akarsz adatot átvinni, annál kisebb lesz az adatátviteli sebességed.

A "max jel" (magas jel/zaj viszony) még nem elegendõ - adott még a jelminõség. Ha megfelelõ a jelerõsség, de torzul a jel, attól még okozhat gondokat.

Illetve attól, hogy a 802.11b szabvány maximum adatrátája 11 Mbps, a maximum adatátviteli sebessége 5 Mbps. Azon egy online rádiónak - ami pár száz kbps-os sebességû - mennie kellene.

SirAlo
Nah sikerult elernem valahogy hogy Max jelem legyen a laptopon de valamier nagyon rosszul megy a net:S nagy ping, nagyon lassu, meg egy netes radiot se tudok halgatni annyira lassu , pedig 11 megas net

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Dj Faustus
"Zyxel NSA210 router"
Ez nem router (a router két különbözõ hálózat között végez útválasztást), hanem NAS (Network Attached Storage = hálózatra csatolt tároló), vagy médiaszerver.

"de szeretnénk rávarázsolni egy Transmission torrent klienst"
A rajta levõ klienssel mi a baj?

"és megakadtunk"
Hol? Milyen verziójú firmware van az eszközön (ezt azért kérdem, mert az általad említett linken levõ leírás már elavult - javaslom az alábbi oldalt)?

Sziasztok mesterek!
Egy másik routertársammal egy ilyen gondunk ,egy Zyxel NSA210 routerrel!
Minden mukszik frankón,de szeretnénk rávarázsolni egy Transmission torrent klienst,puttyval,és megakadtunk.Sajnos sehol sem méltattak még válaszra sem,de itt úgy látom tényleg segítokész emberek vannak.
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=131&t=411
errol lenne szó,ha bárki segíteni tudna,nagyon orulnénk!
Dj Faustus
Szerintem inkább beszéld meg egy szomszéddal, hogy beszállsz a net díjába. Védett Wifi hálózat védelmének kijátszása a BTK 300/C. §-ának értelmében bûncselekmény (a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul lépsz be).

Hello
Egy nagy kérdéssel (kéréssel) fordulnék hozzátok.
Régebben mobilnetem volt, csak hát minket is megcsapott a válság szele... Szóval most nincs net, pedig nagyon kéne (Nem, nem vagyok wowos, sõt minden mmorpg-t rühellek 😊). Kaptam egy ismerõsömtöl egy wifi kártyát, és be is tettem a gépbe. panelba lakok, szóval gondoltam csak lesz jel..és lett is..csak titkos SSID-vel, a másik meg kulcsos. Szóval ehhez kéne egy kis segitség..Lehet win-es megoldás, de jó a linuxos is. Tudom h nem szép dolog, de elég szar anyagi helyzetbe vagyunk, és másképp nem lehetne..elõre is köszönöm a segitségeket 😊
Dj Faustus
"Amugy mi fogja le legjobban a router jelet? az uveg? vagy inkabb a fal ? "
Függ az adott anyag összetételétõl. Ha az üvegen például hõvisszaverõ fólia van, vagy biztonsági fémrácsos, akkor jobban fogja mint a szimpla üveg. Bõvebben >>

"Jah es erdekes hogy nekem B-vel kb ugyanannyira visz el mint G-vel, lehet en nem csinaltam valamit jol ? "
A 802.11g szabványú átvitel a összetettebb modulációt (OFDM) használ, így sokkal zajérzékenyebb. Ha a zaj elér egy bizonyos szintet, akkor szépen lecsökkenti az adatrátát.
Ha túl nagy a zaj (vagy interferencia), kevert mód (802.11b+g) esetén visszavált 802.11b szabványra, ami egy egyszerûbb modulációt (CCK) használ. Bõvebben >>