Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TP-link router.
Az a baj,h ha van egy fájlmegosztós cucc,amit le akarok szedni,akkor szegény router állandóan ki kell húzogatni a konnektorból meg visszadugogatni, ha új IP címet akarok szerezni..Engem meg ez idegesít...
Idegesít,mert nem akarom szegény routert állandóan baszogatni az áramhülyüléssel
És még arra sincs türelmem,h megvárjam mig beáll" a router",mert addig nem enged vissza a netre..És ez rohadt sok idõ,ahhoz képest,h meedig tartana ez:
Ikon klikk a tálcán,kapcsolat bontása....Csatlakozás-csatlakozás...
Se árammal hülyéskedés,se várakozás.
Hogy lehet így beállítani a routert?Mert most hiába csatlakoznék a tálcáról,nem engedi,hanem ahogy bejön a windows már a neten van,és csak konnektorozással tudok rajtza változtatni,ami nekem nem jó...Én a tácán akarok csatlakozni/lejönni a netrõl.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
tkip kodot akor csak egy gép veszi észre a jelet és csak az tud csatlakozni miért van ez és hogy oldjam meg???
Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit
A klienseknek milyen vezeték nélküli hálózati kártyája van?
Ha 802.11g szabványúak (aminek a maximum adatátviteli sebessége 20-25 Mbps) - akkor ebben az esetben javaslom cseréld le õket 802.11n szabványúra, lehetõleg 2 antennásra (mint a routered).
"1 gép a másik szobában"
A fal (ablak, ajtó) árnyékol, így az is okozhat lassulást. Ha sok fal van, vagy vastag, az még jobban befolyásol.
Vettem egy TP-link 841nd routert ami be is lett üzemelve, 1 gép kábellel + 1 laptop + 1 gép a másik szobában. A gondom az, hogy a vezeték nélküli kapcsolat kiválló jelszint mellett is 16/3 körüli méréseket produkál, míg a kábeles tudja a 30/3-at (upc)Kérdésem az, hogy ez normális-e ( ez az elsõ wifim ) vagy valami beállítási cucc el lett rontva esetleg, s ez esetben mik a tanácsok? Köszi!
Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A megoldás az ,hogy jelszavakkal levéded a Wifi kapcsolódást no meg a router hozzáférést is.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Van 1 Edimax BR6204WG router-em és abban szeretnék segítséget kérni,hogy azt hogyan tudom beállítani hogy a wifi csak 1 gép számára szórja a jelet ha be lehet állítani ilyesmit. Segítséget elõre is köszönöm
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Adott egy Linksys WRT54GL típusu router és nem küldi tovább a Netet,mit és hol kell nekünk beállítani hoyg mukodjon?.
Próbáltam az IP címeket de a böngészõ be sem tudja hozni.
pl.: 192.168.1.1
Vki?
BattleTag: kabel15#2672
Szerintem szervízben kéne érdeklõdnöd,otthon nem sok esélyt látok rá,bár lehet valaki tud rá orvosságot.
A NETGEAR WPN824-es routerem van, és szoftvert akartam rajta frissíteni, de a telepítés felénél leállt, és befagyott. Most nincs rajta szoftver, és csatlakozni se tudok rá. Azt szeretném kérdezni, valahogy meg lehet-e még menteni?
egy másik sz.géppel pppoe-val rá tudok csatlakozni, és megy a net is.
Megveszed, kipróbálod, és ha nem jó, akkor van 3 napod a visszacserélésre.
Pár hozzászólással elõbb írtam,hogy nem kapcsolódik fel egy egyszerû DIR-100 D-Link router,ez továbbra sem képes csatlakozni,most már szervizes (a bolt részérõl) volt kint,elképzelhetõ,hogy nem kompattibilis a diginet pppoe-es protokolljával. Az elõzõ TP-link routerek egybõl bekapcsolódtak,íly módon.
Hol tudok errõl informálódni? Illetve a vásárlásnál mibõl tudom eldönteni,hogy a kért kábel/dsl router pont erre a típusú DIGINET optikai kábel/dsl protokollos "hibrid kreálmányra" éppen Jó?
A szolgáltató nem foglalkozik routerek beállításával megkérdeztem,de úgy tudom nem is "korlátozza" azt.
*Még a szomszédnál kipróbálom (szintén diginet pppoe van más hasonló D-linkkel és aztán jön az alternatív adsl teszt máshol,ahol "eldöntik" jó e a router egyébként.
Elõre is köszönöm a felvilágosítást.
Az SMC IP jét az Address Reservation ban fixáltam,routert ujraindítottam ,no meg az smc -t is de azóta mûkszik minden.
Ez a Magyar buhera asszem😊)
Ez nem nehéz lévén az is nálam van😊) Ezt is megpróbálom
Az SMC adatait megnéztem a DHCP Client listában
ezek mindig ugyanazok voltak.
SMA6001 00-13-F7-26-86-18 192.168.1.103
Az utolsó ugyi az IP je amit az én routerem oszt ki neki,ez mindig ugyanaz úgy tûnik.
Nos a Bandwidth Control Rules List ban beírtam ezt az IP-t
és ilyen adatokat adtam meg,hogy
Egress Bandwidth: min :50 max 100
Ingress Bandwidth: min:200 max : 500
Most minden mûködik ,csak még le kéne ellenõríznem,hogy valóban hatékony e😊
De köszönöm a választ😊 lassan megtanulom ezt a dolgot is így öregségemre.
Nem. A port range-nél a TCP/UDP/TCP+UDP porttartományt kell megadni, nem a fizikai Ethernet portot, amibe a kábel megy. A torrent az 1024-65535 TCP és UDP portokat használja letöltéshez (sajnos eléggé tág, más programok által - passzív FTP, játékok - is használt tartomány).
"És milyen értékeket adjak meg a minimális és maximális le illetve feltöltési sebességeknek?"
Mivel a szomszéd IP-címét illetve a torrenthez tartozó porttartományt adtad meg vedd le max pár száz kbps-ra.
"Az IP range hez a rákötött router ip tartományát kéne megadnom? "
Azt az IP-címtartományt, amit a szomszéd gépei használnak.
"Vagy teljesen összezavartam már mindent?😊"
Mondok egy egyszerûbb megoldást.
Az alábbi ábrán láthatod a bekötési vázlatot. Mint látható, a szomszéd routere szimpla switch-ként/vezetéknélküli átjáróként fog üzemelni, az IP-címet te fogod neki kiosztani, elkerülhetõ a dupla NATolás. Ehhez viszont hozzá kell férned a szomszéd routeréhez, és ki kell benne kapcsolni a DHCP-szervert, hogy a két TP-Link router DHCP-szervere "ne üsse egymást".
Az Address Reservation segítségével a te gépeidnek beállítasz rögzített IP-címeket, a fennmaradó IP-címtartományt (amit a szomszéd kap meg) meg az elõzõekben közölt módon lekorlátozod.
Szóval az én routeremhez csatlakozik egy SMC router amihez egy másik TP-link ,ez szolgáltatja a szomszédnak a netet. Erre a SMC re azért van (Nekem legalábbis😊 ) szükség ,mert ha a két TP-linket kapcsolom össze akkor a másodikon nincs net ,így meg van. Fogalmam sincs miért.
Na szóval arra lyukadtam ki,hogy a Bandwidth Control/Rules List nál az SMC IP jét kellene beállítani a megfelelõ szûrésekkel. Mivel dinamikusak az IP-k így ez problémát jelent,de ha DHCP nél az Address Reservation ban egy fix IP-t rendelek az SMC hez akkor elméletileg mûködni kellene. Vagy teljesen összezavartam már mindent?😊
Az IP range hez a rákötött router ip tartományát kéne megadnom?
Itt vagyok a Bandwidth Control Rules List nál.
Én a 4 es porthoz csatlakoztattam a másik routert,tehát a port range hoz be kell írnom ,hogy 4?
És milyen értékeket adjak meg a minimális és maximális le illetve feltöltési sebességeknek? Én magam részérõl azt szeretném,hogy sima böngészés az éppen hogy mûködjön ,de ha le akar tölteni akkor legyen csodálkozás. Mondjuk egy film tartson kb 24-36 óráig.
<#mf1>#mf1>
- van egy TP-Link TL-WR941ND (ez elõzõleg egy SMC router volt)
- erre csatlakoznak otthon a kliensek (3 asztali gép - valószínûsítem vezetékkel - és 2 laptop - valószínûsítem vezeték nélkül)
- ugyanerre csatlakozik a szomszéd "wifis kütyüje" (no ez micsoda?) - erre csatlakozik a szomszéd vezeték nélkül
Ha a szomszédot akarod szabályozni, akkor:
- vagy a szomszéd wifi-s kütyüjében állítasz be lassabb adatrátát/wifis szabványt
- vagy az SMC routeredet leváltó TP-Link TL-WR941ND-ben állítasz be sebességkorlátot (Bandwidth Control/Rules List) a szomszéd által használt IP-címre/portra/protokollra
Most vettem,egy TL-WR941ND -t, beüzemeltem tökéletes is lett.Az otthoni három asztali és két laptop hibátlanul üzemel vele.
Hanem a problémám a következõ. Elõzõleg egy SMC mittudomén milyen ruter volt ami nem volt wifis,és a szomszédnak megengedtem,hogy ha hoz egy wifis kütyüt akkor használhatja a netemet. Nem is volt gond ,míg nem jött egy férfiú az életébe aki viszont megszállottan filmeket tölt le.
Ugyan már szóvá tettem ,de nem sok foganatja volt,így arra gondoltam,hogy veszek másik rutert az övéket meg lekorlátozom.
Ez olyan jól sikerült😊),hogy az most nem szolgáltat internetet,pedig az smc vel tökéletesen mûködött együtt.😄
Mert TL-WR542G esetén csak a 802.11g és 802.11b mód között lehet váltani, TL-WR1043ND esetén a Max TX-rate is állítható.
Egyébként olyasmit keress, ahol lehet választani 54/11/5.5/2/1 Mbps között.
Az adatrátát hol kell beállítani?
Hálózat hogy van beállítva? DHCP van-e? stb
Inkább olvast el a manualt és állítsd be az alapján, mert elég sokminden van.
Van egy (TP-LINK) TL-WR740N 150-es routerem. A gondom a következõ: 40-es Digis netem van, tehát 5MB-al tudok letölteni. Amíg nem volt router, addig egyszerre a le és feltöltés jól mûködött, tehát 5MB a le és 2 vagy 2,3 a fel,. összeadva kb 7MB. Most a routerrel ezt úgy hozza össze hogy 5MB legyen. Pl ha feltöltés 2, akkor a le csak 3....
Tud valaki erre valami megoldást? Vagy csak nálam van ez? 😊
Köszi!
választ elõre is köszönöm
Routerekbõl ezt a kettõt emelném ki:
- D-Link DIR-685
- Netgear WNDR3700
De elvileg a Linksys WRT160NL is alkalmas rá - legalábbis ezen cikk szerint.
Inkább ilyen célra hálózati adattárolót használnék, és arra raknék fel DLNA-szervert.
Én már csináltam ilyesmit: adott egy PC, arra tettem fel Debian Linuxot (+még pár kisebb dolog) és ehhez kellett még feltennem a Mediatomb nevû DLNA-szervert (szimplán csomagból).
Hogy egy Samsung 40"-os LCD TV-vel összehangoljam csak annyit kellett tennem, hogy a /etc/mediatomb/config.xml <server> tagjébe belehelyeztem az alábbi sorokat:
<custom-http-headers>
<add header="transferMode.dlna.org: Streaming"/>
<add header="contentFeatures.dlna.org: DLNA.ORG_OP=01;DLNA.ORG_CI=0;DLNA.ORG_FLAGS=017000 00000000000000000000000000"/>
</custom-http-headers>
illetve a <extension-mimetype> tagbe:
<map from="avi" to="video/mpeg">
majd újraindítottam a DLNA-szervert:
/etc/init.d/mediatomb restart
és a http://<hálózati adattároló IP-címe>:49152/ címen hozzá is tudtam adni a médiaállományokat a DLNA-szerver adatbázisához.
Miután frissült az adatbázis, a Samsung TV MediaPlay alkalmazása szépen le is játszotta az állományokat (bár a felíratokat valamiért nem kezeli megfelelõen, de azon még dolgozom).
Segítség
Nekem Samsung TV-m van, és egy ASUS router, de én nem így használom. Vettem egy winyót a TV-hez és USB keresztül vannak összekötve közvetlenül.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
dlna tanusitvany.
vajon hol tudnam ezt csekkolni ?
google-ban meglesem mi ez.
milyen routered van es milyen tv-t hasznalsz hozza, megosztanad ? koszi.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
letezik olyan router, ami kepes egy medialejatszo eszkozzel kommunikalni ?
az elkepzeles olyasmi, hogy geprol kuldenem a kepet es hangot egy nagykepernyos tv-re.
asszem tv-bol vagy bizonyos medialejatszo eszkozok valamelyikebol mar van olyan, ami wifi-t tartalmaz. persze ettol meg nem biztos, hogy ilyen dologra kepes.