3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • fzsoltf
    Hahó!
    Digikábeles internetem van, a szolgáltató ZTE Optical Network Terminal készülékén keresztül, amelynek 4 LAN portja van. Ebből egy a majdani IPTV számára van fenntartva, de a többi 3 elvileg egyenértékű. Ha egyik portján közvetlenül egy számítógépről vagy egy saját routerről PPPoE beállítással elérem az internetet, akkor egy másik portról az internet már nem megy (sőt pingetni sem tudom a ZTE default gatewayt). A lakáson belüli UTP kábel adottságok miatt arra lenne szükségem, hogy egy gép UTP vezetékkel közvetlenül a ZTE-re, a többi pedig a saját routeren keresztül ugyancsak vezetékkel csatlakozzék.
    Kérdésem lényege, hogy a Digi ZTE Optical Network Terminal több LAN portja használható-e egyidejűleg, és ha igen, milyen felhasználó oldali beállításokkal.
    Köszönet a remélt javaslatokért!
  • horakpeti
    Az új eset 5.0 smart security blokkolta,uninstall után müködik.
    Ha telepítitek számoljatok vele, hogy semmilyen routeren keresztül kapcsolható, dolgot nem engedélyez.( Ip camera,stb...)
  • Pharaoh
    Böngészőbe nincs felugró ablakok tiltása, vagy valamilyen adblock beállítva?
  • horakpeti
    Az mitől lehet,hogy ha beírom az elérési címet( 192.168.1.1) akkor nem ugrik fel az ablak amibe beírhatnám a jelszót, hanem egy képernyő jelenik meg egyből:" username or password is incorrect"
    Ez, hogy lehet incorrect mikor még be se írtam sehova?
  • Ekos
    Köszi a segítséget Dj Faustus!
    El is mentem ez az igét később ne kelljen visszakeresnem!
  • Dj Faustus #3410
    "most olyan internet elérhetőséggel rendelkezem ami nem kér jelszót "csak bedugom és kész" már van is net."
    Akkor valószínüleg DHCP-n keresztül kapsz a a szolgáltatótól IP-címet, alhálózati maszkot, alapértelmezett átjárót és DNS-beállításokat.

a" router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)"
    A szolgáltató eszközéből jövő kábelt csatlakoztasd a router WAN felíratú portjába a gépeket pedig a router LAN (1,2,3,4) portjainak valamelyikébe. Érdemes ezek után a szolgáltatótól kapott modemet - ha van - újraindítani (kihúzni az áramból egy pár percre, majd visszacsatlakoztatni).

Ezek után be kell állítani a routert (ennek menete a routerhez adott kézikönyvből elolvasható). Röviden:
    1. Fel kell keresni egy webböngészővel a 192.168.1.1-es IP-címen a router adminisztrációs felületét. Az alapértelmezett felhasználó és a jelszó egyaránt admin
    2. Válaszd ki a Quick setup menüpontot
    3. A választási lehetőségek közül válaszd a Dynamic IP lehetőséget, majd Next gomb, majd Finish.

Ha nem menne ezek után se net a WinXP--s gépen, akkor a Win7-es gépen fel kell keresni a router kezelőfelületét és klónozni kell a gép MAC-címét a router adminisztrációs felületének MAC clone menüpontjával.
  • Pharaoh
    alapbeállításokon hagyás mit takar? Jól be van állítva a router? A XP-s gépen hálózat van csak net nincs?
  • Ekos
    üdv!
    A következő problémám lenne:
    most olyan internet elérhetőséggel rendelkezem ami nem kér jelszót "csak bedugom és kész" már van is net.
    ezt a fajta netet akartam megosztani a szobában 2 gépre, de amelyiken xp van kissé feladta a leckét.
    a következőket csináltam:
    a router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)
    alapbeállításokon hagytam a routert,és így a win7-es gépen tudok netezni, de azon amelyiken xp van nem.

TL-R402M
  • repvez
    Van valakinek Tplink TL mr-3220 tipusu routere?Mert az egyik kolégám eladná, de nem tudom, hogy mit tud a masina és mennyire bonyolult beállitani és kapcsolodni, hozzá, mert bennt probálgattuk, de nem sikerült beállitani hogy csatlakozni tudjunk vele a netre.
    Egyáltalán mekkora a hatotávolsága és mekkora a legnagyobb és az átlagos sávszélessége ?

Egy D-Link DSL-360R modemet szeretnék rákötni és ezen a routeren keresztül vezetéken keresztül a gépre állando netkapcsolatra a vezetéknélküli részénél meg a telefont szeretném használni.
    Tudnátok tanácsot addni, hogy jó e ez a router vagy inkább valamelyik másikat keressek.És melyik lenne az hasonlo 6k értékben ?
  • Pharaoh
    Nincs, jó esetben 2 méterről ha megvan az 50Mbit, másik szobában még kevesebb.
  • DONGUBA
    Tehat nincs olan ami atangedi a maxot esetleg?
  • Pharaoh
    Akkor nem tudom mi lehet ,esetleg egy hálózati kapcsolatokon a javításra klikk, hátha megjavul.
  • Pharaoh
    Bármilyen N-es router jó neked, bár az se fog max 50Mbitet nyomni, ennyi a wifi teljesítménye.
  • DONGUBA
    Sziasztok vki linkeljen egy jo es olcso wifi rutert budapestit lehetoleg ami atengedi a max savszelemet wifin keresztul:DDDDD
    80 mbites netemet csak 20 at enged at ez a ruterem mert b g szabvanyos...koszi:DDDD
  • kerzsakov
    jelzi a routerem a kapcsolódást
  • Pharaoh
    Router manualjaban tuti le van írja a wi-fi részben.
  • Pharaoh
    A routerban jól be van állítva a WAN? Vagyis PPPoE-re van téve, jól beírva a felhasználói név és a jelszó? Router jelzi hogy sikerült kapcsolódnia?

Manual 27. oldal
  • kerzsakov
    Adsl netem van.
  • Nina09
    Hmm oké ezt fejtsd ki bővebben. Engedélyezzem.. hol?
  • Pharaoh
    titkosítás van? Ha van jól írd be a jelszót.
    Ha MAC szűrés be van kapcsolva engedélyezd a laptop macját.
  • Nina09
    Sziasztok!
    Van egy linksys típusú routerem és szeretnék laptoppal is wifin keresztül netezni, de nem tudok csatlakozni hozzá. (látja a gép a vezeték nélküli hálózatot,de nem tud csatlakozni hozzá)
    Tudna valaki segíteni nekem ez ügyben?
    Előre is köszi!
  • Pharaoh
    Milyen neted van? Jól be van állatva?
  • kerzsakov
    Sziasztok! Van egy TP-Link WR542G routerem.A kérdésem a következő lenne, mi gond akkor hogy ha a jól össze van kötve a két gép a router és a modemem is, a jobb alsó sarokba meg is jelenik a kapcsolat de viszont egy oldalt sem tudok betölteni kiírja azt hogy vagy a kiszolgálónem elérhető, vagy probléma az oldal betöltése közben, és se a skypba sem pedig az msnre nem tudok belépni.
  • Dondark
    Nah meg tudtam csinálni úgy néz ki
    Köszi szépen a segítséget
  • Pharaoh
    Virtual serverbe kell akkor beírni, ahogy írtod úgy jónak kellene lennie, kivéve, hogy TCP és UDP-t is engedélyezni kell, vagy van olyan, hogy mind a kettőt kiválasztod, vagy egy másik sorba ugyan ezt csak UDP-vel.
  • Dondark
    utána ezt adta be miután apply-ra mentem:
    http://kephost.hu/kep/2011/07/router2.jpg
    bocsi a linkelésért tudom hogy tré
  • Dondark
    így töltöttem ki:
    http://kephost.hu/kep/2011/07/router.jpg
  • Dondark
    Bocsi azt elfelejtettem hogy passzív vagyok ezért kell a port fowarding.
    Port triggert találtam de oda nem lehetett ip-t irni ezért a virtual servert töltöttem ki(lehet hülyeség, bocsi még nem csináltam ilyet:D)
  • Pharaoh
    Mit kell ahhoz beállítani? Passzív vagy? Akkor keress egy port forward nevű opciót és oda írd be a portot, amit a torrent kliensed használ és a géped IP címét.
  • Dondark
    Sziasztok!
    Ncorehoz kellene a routert beállitani.
    Valaki valamilyen segitség? Fajtája: Asus wl-500g
  • Nina09
    Sziasztok!
    Van egy linksys típusú routerem és szeretnék laptoppal is wifin keresztül netezni, de nem tudok csatlakozni hozzá. (látja a gép a vezeték nélküli hálózatot,de nem tud csatlakozni hozzá) Így csak a kábeles megoldás marad...
    Tudna valaki segíteni nekem ez ügyben?
    Előre is köszi!
  • suba53
    Valószínű.
    Amikor még csak 10/100-as hálókártyáim voltak, még nem volt Win7 és nem
    tűntek fel ilyen problémák.
  • Ironman2
    Amugy ez 10/100-a hálókártyánál lényegtelen,nem?
  • danszter
    Sikerült megoldani a problémát a wifi-s routerrel ! :D
    elhívtam egy ismerőst aki szaki a témában. Állítólag az volt a baj, hogy a T-home-os routerem .1 -re végződően adja az ip-t a wifis meg nem :D szóval valami ilyesmi, nem nagyon értem. lényeg, hogy működik !
  • Ironman2
    ok köszi
  • suba53
    Nincs. Csak ismerni kell a rendszerben levő eszközök képességeit. Mert ha minden eszköz tudná a gigabitet, akkor ezzel max lassíthatod a kapcsolatot.

Én arra gyanakszom, hogy a Win7 alatt a LAN csatoló drivere ha automatára van állítva, akkor próbálkozik a lehető legnagyobb sebesség elérésére, és folyamatosan próbálgatja, hogy hátha megy gigabiten is a kapcsolat, amit viszont a switch, és router portok nem kezelnek. Ezzel felesleges forgalmat, időkieséseket generál, és visszafogja a lan sebességét.

Ha fixre beállítom, tudva azt, hogy az egyéb eszközök mire képesek, akkor nincsenek ilyen jellegű próbálgatások, inicializálások, 100Mbit és kész.
  • Ironman2
    Ez érdekes.És ennek nincs kockázata?
  • suba53
    Sziasztok!

Egy érdekes jelenséget tapasztaltam. A családban több gépre is felkerült a Win7 rendszer. Azt tapasztaltam, hogy a net akadozik, lassul, oldalak befagynak, ping az egekben, stb.

Van router, meg switch is a rendszerben. Már az eszközök cseréjén gondolkodtam, amikor egy ötlettől vezérelve a gépeken a LAN csatoló sebességét automatikus felismerésről fix 100Mbit, full duplexre állítottam. A router, és a switch 100Mbites eszközök, a LAN csatolók viszont már mind gigabitesek. ( 10/100/1000 )

Az átállítás után megszűntek a gondok, minden gép a megszokott sebességgel, ritmussal látja a netet, a netes játékokban a pingek helyreálltak.

Ha valakinek hasonló problémája van, javaslom ezt a módosítást.
  • balcsi70
    Sziasztok,segítséget szeretnék kérni.Van egy ilyen router-em.A telefonomat szeretném valahogy összehozni hogy tudjak rácsatlakozni,befogni befogja a teló de hiába írom be a nevét+jelszót mind csak kapcsolódni akar de nem kapcsolódik.A két laptop is wifiről megy de már nem emlékszem hova kell bemenni hogy beállítsam meg mit kéne ahhoz beírni a routerbe.Ez ügyben kérnék segítséget.Előre is
  • danszter
    megnéztem, és nem volt letiltva egy sem! azért kösz. más tipp ??