Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy linksys típusú routerem és szeretnék laptoppal is wifin keresztül netezni, de nem tudok csatlakozni hozzá. (látja a gép a vezeték nélküli hálózatot,de nem tud csatlakozni hozzá) Így csak a kábeles megoldás marad...
Tudna valaki segíteni nekem ez ügyben?
Elõre is köszi!
Amikor még csak 10/100-as hálókártyáim voltak, még nem volt Win7 és nem
tûntek fel ilyen problémák.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
elhívtam egy ismerõst aki szaki a témában. Állítólag az volt a baj, hogy a T-home-os routerem .1 -re végzõdõen adja az ip-t a wifis meg nem 😄 szóval valami ilyesmi, nem nagyon értem. lényeg, hogy mûködik !
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Én arra gyanakszom, hogy a Win7 alatt a LAN csatoló drivere ha automatára van állítva, akkor próbálkozik a lehetõ legnagyobb sebesség elérésére, és folyamatosan próbálgatja, hogy hátha megy gigabiten is a kapcsolat, amit viszont a switch, és router portok nem kezelnek. Ezzel felesleges forgalmat, idõkieséseket generál, és visszafogja a lan sebességét.
Ha fixre beállítom, tudva azt, hogy az egyéb eszközök mire képesek, akkor nincsenek ilyen jellegû próbálgatások, inicializálások, 100Mbit és kész.
Egy érdekes jelenséget tapasztaltam. A családban több gépre is felkerült a Win7 rendszer. Azt tapasztaltam, hogy a net akadozik, lassul, oldalak befagynak, ping az egekben, stb.
Van router, meg switch is a rendszerben. Már az eszközök cseréjén gondolkodtam, amikor egy ötlettõl vezérelve a gépeken a LAN csatoló sebességét automatikus felismerésrõl fix 100Mbit, full duplexre állítottam. A router, és a switch 100Mbites eszközök, a LAN csatolók viszont már mind gigabitesek. ( 10/100/1000 )
Az átállítás után megszûntek a gondok, minden gép a megszokott sebességgel, ritmussal látja a netet, a netes játékokban a pingek helyreálltak.
Ha valakinek hasonló problémája van, javaslom ezt a módosítást.
Routerrel van megosztva a net, viszont ma hazaköltözött a tulaj...és netezni akart, de sima utp kábeles megoldással nem megy neki a net. (Hiába van összekötve a router a laptoppal) Elvileg kéne a laptop fizikai címe meg valamit engedélyezni kéne a router beállításokban.
Valaki tudna segíteni?
Nothing is True, Everything is Permitted
Vagy érdeklõdd meg a gyártótól.
a meleget meg " " értettem... xD túlmelegszik, leáll stb-re gondoltam...
Honda - The Power of Dreams
visszadugram a routert, nem volt jó... kihúztam a tápot, vártam kicsit, most JÓ. igaz csak 1 gép van bedugva, de sztem az mind1... be is dugom a másikat 😄
kíváncsi vagyok meddig, tegnap 5-10p..
a kérdésem még mindig adott, lehet melege a routernek?
Jó volt a netem eddig..
1-2 hete kicsit baxakodott, lassú volt mint az állat 😄 néha gondolkozott,de bejött...
Na tegnap el is ment a netem.
Most bedugtam direktbe a DIGI-t ahogy kell, jó is.
A routerrel viszont nem jön. tegnap frissítettem a beállításokat, újra csináltam, jó is volt, de nemsokára rá megint elment. D-Link DI-524 van
elég meleg a router, lehet, hogy melege van??
Nem volt net ma sem, most visszadugom, megnézem, újracsinálom..
Semmit nem változtattam a neten... wifin se jött be... 😞
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
A linken amit adtam a tablazat tetejenel latod az adott operacios rendszert.
(WXP 32bit,WXP 64bit,Vista 32bit,Vista 64bit,Win7 32bit,Win7 64bit)
Azt toltsed le az AR5007EG bejegyzesnel, amilyet te is hasznalsz a laptopodon.
Amugy a win7 platformra ha jol latom a 32 bites driver a netathr.inf, a 64 bites driver pedig a netathrx.inf file.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Eszköz leírása Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
Megoldást jelenthet a 802.11n szabványra való csere (mind a routernél, mind a laptopnál).
A routerben a legújabb firmwareben van sebességkorlátozás. A router adminisztrációs felületérõl a Bandwidth Control/Rules List menüpontjában lehet felvenni korlátozásokat.
Lecsökkented az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, a le- és feltöltési sebességeket az Internet-elõfizetésed maximumának legalább 80%-ra korlátozod, kikapcsolod a DHT-t és a PEX-et (Peer Exchange). Kevesebb lesz a seeder, lassabban tölt le, de nem terheli agyon a routert.
De van egy problémám. Ha online játszok, akkor teljes sávszélességgel tudok letölteni, nincs semmi gondom (van cfos). Azonban ha anyósom neki áll netezni, akkor beszarik minden, megáll a kép, 1000ms stbstb.
A kérdésem az, hogy hogyan lehet lekorlátozni az õ sebességét? és hogy ez megoldás-e, vagy van rá más, jobb módszer?
Lehet, hogy figyelmetlenségbõl, de nem találtam a következõ problémával kapcsolatos hozzászólást:
Van egy TP-LINK TL-WR1043ND routerem…
Amivel gyakorlatilag nem tudok torrentezni, mert az elsõ 6-8 másodperc után kiakad és csak teljes gyári reset és újra setup után használható.
Van-e valakinek épkézláb ötlete azon kívül, hogy firmware frissítés (mert az megtörtént!), “hegesztett, buherált” firmware fölrakása?
Köszi elõre is a segítséget.
\"Tévedni emberi dolog, de roppant kínos...\"
1. Gyakori hibajelenség, csinálj egy backup congig.bin-t(böngészõbe a router címe majd be kell jelentkezned-> utána System tools menu backup & restore menübe lépj -> és backup.) így elkészíted a jelenlegi konfig beállításait.
2. A router-hez kiadott firmware-t (legújabbat) leszeded persze ehhez tudni kellene verzió számát hardware-ileg amit a rooutered alsó részén találsz a cimkén a Serial number oszlopban Ver.:X.X .
3. Ha ezzel meg vagy innen le szeded a firmet:http://tinyurl.com/3z7e956
(kiválasztod a verzió számot, legújabbat leszeded)
4. vissza mész böngészõvel a routered szoftverébe, majd megint a System Tools menübe lépj és itt a firmware Upgrade menübe menj. és keresd ki a le szedet firmware-t amit ki kell elõtte csomagolni. A be tallózás után Upgrade-re klik. Majd 1 perc után elvileg fel áll az új rendszer.Eztán már csak ha nem ismeri fel a internet-et a backup.bint vissza töltöd a backup c restore menüben lelhetõ tallózás gombbal kikeresed a bint és restore gombra klik.
Lenne egy kérdésem, talán tudja valaki itt a választ...
Van egy Tp-link Routerem, a gépre Avast van telepítve, 6.0-ás, és a helyzet a következõ: ha elindítom a gépem nincs automatikus internetkapcsolat, le kell tiltanom a hálókártyát utána engedélyezni, csak így van net, viszont ha kikapcsolom az Avast-ot akkor a következõ Win indulásnál automatikusan van internet... A kérdés mit kapcsoljak ki az Avaston belül, hogy indulásnál legyen automatikusan internet?
Köszönöm a segítséget!!
Van egy ilyenem: http://tinyurl.com/6hbpnvt.
Asztali gép WXp, notebook W7. Odáig eljutottam, hogy eszközök "látják egymást" de mikor a W7-es gépen megadnám, hogy ezt a felismert, létrejött vez. nélküli kapcsolatot használja a nethez, csak felbukkan a tálcán az óra mellett a kapcsolatok ablak és nem történik semmi. Két Xp-s géppel ez a router hibátlanul mûködött, de most nem jutok elõbbre.
Kérésem az lenne, hogy egy nálam tapasztaltabb kolléga írja le legyen szíves röviden, hogy a böngészõs konfigban, de legfõképp a W7-ben hogy kell ezt csinálni. Szerintem a W7-hez nem értek kellõképpen.
Köszönöm elõre is.
A Wifi Access Pointot üzemeltetõtõl, ha kaptál egy vezetéknélküli AP-t, annak az Ethernet-kábelét bedugod a router WAN felíratú portjába, beállítod a routerben a csatlakozási módot (attól függõen, hogy felhasználószavas/jelszavas PPPOE fiókon, DHCP-n keresztül, vagy fix IP-címen keresztül csatlakozol).
Ha csak hozzáférést kaptál, venned kell egy vezetéknélküli AP-t, vagy kliensmódba rakható routert (ezek valamelyikével kell csatlakoznod a WIFI AP-re) és annak az Ethernet portját kell össszekötnöd a router WAN portját.
Arra még felhívnám a figyelmedet, hogy ezt pénzért nem árusíthatod tovább, mert az már távközlési szolgáltatás, ami a Hírközlési Hatóságnál bejelentésköteles. Ha a hozzáférést biztosító fél egy szolgáltató, a továbbértékesítést/továbbszórást a szerzõdés felbontásával büntetheti.
Koszi
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Van egy olyan problémám, hogy a Linksys BEFSR41 routeremen az összes LED villog, pedig nem kellene neki. Elment a net is. Ha a modemet a gépbe dugom a net tök jó, tehát a router a ludas. Próbáltam resetelni a hátán lévõ gombbal, de nem reagált rá. A böngészõmben nem tudom megnyitni a router felületét, tehát upgradelni sem tudom. Valakinek van valami ötlete?
Köszi.
Longdrink.
Mi lehet a megoldás? használjak sima WPA-t?
vagy vegyen egy usb wifis sticket a pcmcia helyett?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A leírást értem, csak a vissza állítást nem egészen, Hard resetet mondták ha jól emlékszem, és akkor is csak a linksys-t.
Én már csináltam többfajta routerre is - TP-Link TL-WR1043ND-re, Linksys WRT 54GL-re, stb...
El kell olvasni a DD-WRT honlapján található leírásokat, meg oda kell figyelni, de megoldható.
"Valamint lehet e vissza állítani gyárira a routert dd-wrt-bõl?"
Elvileg lehet. Attól függ milyen routered van.
Mert például Linksys esetén ezt a megoldást javasolják.