Ultrák,hoolok,3.félidő

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockynhooo
vagy a görögök vagy a horvátok 😄

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

kuzco007
hol van már a lazio....viszont a besiktas kurvajó,meg a török válogatott, szurkolásban a törökök az elsõk ezt senki nem vitathatja!

HAJRÁ FRADI! Hajrá Dunaszerdahely! HAJRÁ MAGYAROK! C\'mon Chelsea!

ForzaInter
Olaszoknál sztem a Samp tábor a legkeményebb a Napoli mellett szurkolásban, a laziosok se rosszak mondjuk, de ez a két tábor még õket is veri..

Yo, Bitch!

huliganizmus:
(ide most nem sorolom Argentínát és Brazíliát, mert 1, rohadt nehéz innen megítéli, 2, összezavar ebben a sok éles fegyver használata délamerikai "módra", amúgy õk ott lennének atopon.)
1, Oroszország (egyértelmûen a jó értelembe vett orosz mentalitásuk, sok "korrekt" boxjuk, elnyûhetetlenek mint a sztyeppe)
2, Horvátország (lehiggadtak mostanában, de ha kemény bunyó van akkor nagyon, ha meg nem igen kell rápörögni akkor full nyugisak, sokak a futballpályától kívül olyan dolgokon mentek keresztül amely rányomja a bélyegét sok csoportra, pozitívan, összetartás, becsület, haza. Korrektek, kemények, sokat tapasztaltak, de mintha most lenne ngayobb "generációváltás". Ok szerbeknek is van ilyen több csoportjuk, de õk akkor sem a hazájukat védték, csak vérengzõk)
3, Lengyelország (nagyot léptek irányban az elmúlt 5 évben a szervezettség felé, huliganizmus terén is. A horvátok ahogy öregszenek, úgy jönnek fel a lengyelek a másodikra, ha már most nem azok...)
(Szerbiát azért hagyom ki, véleményem szerint nem huliganizmus van ott. A szerbek mindenkit ütnek ha nem szerb, meg még nem is ortodox. minden szurkolástól, meccstõl függetlenül, mindegy melyik nap)

szurkolás, ország: 1, Olaszország

szurkolás klub: nehéz hogy ne szubjektív legyek, de megpróbálom, a látványra hangsúlyozván kihagyván sok személyes érintettség miatt "területet". Máshol meg lehet hogy ellentétek bizonyos dolgokban de:
Panathinaikos, Fennerbachse, Lazio, Napoli

kuzco007
ehez még fel kell nõni, a Fradi - zete meccsen láthattunk hasonlót

Na igen, elképesztõek. Íme egy kis ízelítõ az 5.! számú görög tábortól:

Aris - Boca Juniors barátságos meccs

30.000 szurkoló a 23.000-es stadionban

1500 görögtûz és rakéta

15.000 pénztárgépszalag

5.000 petárda

3 tonna konfetti

50 füstbomba

piró videó

Piró és szurkolás
Rockynhooo
Na igen hihetetlenek a görögök. Ide volt linkelve régebben egy kép hogy a Pana fanok még pingpong meccsre is kimennek 😄

Mostanában már nem követem annyira figyelemmel az olasz bajnokság mindennapjait, de szerintem objektíven szemlélve a Nápoly az elsõ, A.S. Róma a második. A Lazio szerintem max harmadik. Sajnos mind a két római brigád csúnyán leszerepelt a kelet európai (nem) utazásaival. A törökök és a görögök nagyon ott vannak mindenben. Nemzetközi meccseken egyértelmûen verik az olaszokat. Ahogy a két horvát nagy is. A két szerb nagy csapat otthon nagyon jó, ha nem a legjobb, de a vízumkényszer rányomja a bélyegét a nemzetközi utazásaikra. A lengyelek utazó létszámban és huliganizmusban szintén a topban vannak, a szurkolásuktól nem vagyok elájulva, hangosan tolják, de számomra túlságosan egysíkuan. Az oroszok nagyon hasonlóak hozzájuk, rengeteget fejlõdtek az elmúlt évtizedben. De az õ stílusuk sem jön be.

Számomra egy hajszál pontosan kivitelezett koreográfia nem sokat jelent, sokkal fontosabbnak tartom a hangerõt és a szenvedélyt. Egy konfettiesõ, pénztárgépszallagokkal és látványos pirotechnikával és brutál hangerõvel kombinálva sokkal hangulatosabb és ütõsebb mint egy másodpercre és miliméterre pontosan megtervezett végtelenségig összetett többfelvonásos steril koreográfia. Ebben úgyis az észak-kóreaiak messze a legjobbak 😊)

Szóval ezen szempontok alapján Európában - országuk kis mérete ellenére - a görögöket raknám élre, világviszonylatban pedig egyértelmû az argentin hegemónia. A legeredetibb és legváltozatosabb szurkolás, legnagyobb szenvedély, átlagban a legjobb utazólétszámok és huliganizmusban is a legjobbak, bár náluk az ellen szurkolójának élete nem sokat ér.
Rockynhooo
Annyira nem vagyok járatos a témában de szerintem:
Lazio , Panathinaikos. De horvátok , törökök se semmik.

Olaszország Napoli + LAZIO top

Most, hogy mindenki kellõképpen lehiggadt kíváncsi lennék a véleményetekre.

Szerintetek kik a legjobbak szurkolásban, utazásban, huliganizmusban? Úgy értem a világon és nem a kicsi országunkban. Írhattok akár top 3-at is vagy top 10-et. Vagy megnevezhetitek a legjobb szurkolói kultúrával rendelkezõ országot/vagy országokat. És az érveiteket is hangoztassátok nyugodtan. Kíváncsi vagyok, ki hogy látja.
Felvidéken a tanító bemutatkozik az elsõ osztályos gyerekeknek és megmagyarázza nekik, hogy ö szlovák.
Kéri az osztályt, hogy emelje fel a kezét aki szintén szlovák.
Nem értik a kérdést, kedvezni akarnak a tanítónak, mindegyik nyújtja a karját, kivéve egy kislányt.
A tanító megkérdezi a gyereket, hogy ö miért nem csatlakozik a többiekhez.
- Mert én nem vagyok szlovák - feleli a gyerek.
- Én magyar vagyok- mondja büszkén.
A tanár zavarban van, kipirosodik az arca és kérdõre fogja gyereket, hogy miért vallja magát magyarnak.
- Apám ,anyám magyar, tehát én is magyar vagyok- válaszolja.
A tanár még mérgesebb és kérdezi:
- Ha apád szarházi lenne, anyád szarházi lenne akkor te is szarházi lennél?
- Nem akkor szlovák lennék..."

Fogalmam sincs. Hirtelen errõl a kérdésrõl az jutott eszembe mikor egy újpesti meccsünk után a lilák megakarták nekünk magyarázni, hogy a diósgyõriek jöttek minket megvédeni, amit abból szûrtek le, hogy egy diósgyõri drapi volt kint a kerítésen.😄DD Nehezen fogták fel, hogy az az egy darab miskolci nem sok segítséget jelentett és akiket õk miskolciaknak hittek azok pedig az akkoriban alakult Skins nevû formáció emberkéi voltak 😄
válasz ment.
Utálok mindent 3x leírni. #926 és #931 Bogozd ki a lényeget.
az volt mindenfele, fõleg tavaly nyomtuk hazaikon is, hehe 😊)

ironikus a kérdés, nem kell válaszolni.....
az hogy kik hányak jelennek meg az Üllõin szerintem lezárhatjuk, igazad van. ennyi. Ismétlem sarkítva fogalmaztam.

A DVSC NBI-es múltjával kapcsolatban, meg mindegy hogy miért alakult, a lényeg hogy így alakult, kiesõ helyen végeztetek. S múlt az örök., De szerintem errõl is lekattanhattunk.

ok, lényegre törõen kérdezem akkor hol volt a debreceni tábor Kaposvárott ?? HOL?

A nyíregyi fekvõtámaszról sehol nem találom a képeket. A lelato sajnos megszûnt, ott láttam anno. Fehérváron volt az?

nekem is tetszett, de aki kitalálta képben van a dolgokról.

Ok, h vicc az egész, de sztem ezt a Bodnár témát lehetne hanyagolni.
Am jót nevettem rajta😊

egy kis vicces igazság a DKról 😊

Szevasztok!

Egy hét múlva kerül megrendezésre a Hõgyészi Egyetemi Napok. Az idén a szervezõk egy igazi szenzációval kedveskednek a rendezvényre ellátogatóknak, összecsap ugyanis Magyarország két vezetõ top brigádja, a hõgyészi és fulókércsi huligánok személyében. Na persze senki ne gondoljon tényleges ütésváltásra, mivel a szervezõbizottságnak nem kenyere az erõszak, inkább arról van szó, hogy a két tábor tagjai különbözõ tantárgyak keretében ügyességi feladatokat fognak megoldani. Ezek a következõk:
Matematika: szedj össze egy olyan brigádot, amelynek létszáma egy prímszám. Ezen emberek 1/3-a a hõgyészi éjszakából ismert arcnak kell lennie, akik minimum gyökkilenc-szer ütöttek már embert.
Biológia: egy 15 fõs kondás populáció felduzzasztása 4 nap alatt 42000-re
Testnevelés:a, szabályos fekvõtámaszok nyomása betonon. Felügyelnek a nyíregyházi ultrák.
b, bicikliverseny a hõgyészi hegyek között. A kísérõautót Bodnár László vezeti.
Háztartástan/gasztronómia: hurkatöltés fekve-ülve-állva
Technika: eszközhasználat
Irodalom: 2, maximum 3 oldalas legenda gyártása.
Turizmus: melyik csapat szurkolói tudnak kisebb létszámmal megjelenni Kaposváron?

A versenyszámok között az érdeklõdõket Rátgéber László tanítja a lepattanózásra, illetve a hõgyészi cicamenhely munkatársai válaszolnak az egerészéssel kapcsolatos kérdésekre. Az egész napos programot autó csomagtartójából elõkerülõ, spontán jellegû tûzijáték zárja. A rendezvény fõvédnöke: Kétrudas, a magyar szurkolói élet krónikása.
Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

a képre várnod kell kicsit ugyanis ahonnan beakartam húzni
a mastiffs95.fw.hu ról a google nem enged belépni ugyanis bejelentett támadó webhelyet ír..szóval írtam egy másik fórumra hogy akinek megvan tegye közzé 😉 de más képekkel tudok szolgálni

errõl a képrõl kérdezvén mégis mennyi dió ment "anti tirezni?" 😄DDDDDD

mivel ez egy nyílvános fórum ment egy privi neked olvasd el!

Én nem tudom, hogy hívott-e titeket valaki, vagy nem. De minek? Az az igazság, hogy itt senkinek a fejében meg sem fordul, hogy Debrecenben akármit is bevállalnátok. Ilyenre példa az elmúlt 20 évben egyáltalán nem rémlik. Jöttök a vonaton, aahol meg valszeg ott a készenléti. Egyszer megpróbálhatnátok kocsikkal, vagy busszal kerülõ úton. De mindketten tudjuk, hogy ennek szinte semmi esélye. Mi megtudtuk oldani 2 éve. Kb reggel 10-tõl a törzskocsmátok közelében ittunk. Tudtátok, hogy ott vagyunk és 4-5 óra hossza is kevés volt ahhoz hogy összeszedjetek elég embert. Annak a kb 15 embernek akit össze tudtatok szedni és oda is mertek jönni nem sok jó jutott. Láthatólag azt hitték, hogy a zsekák miatt nem mozdulunk rájuk és lehet egy jót pózolni. Hát nem jött be.

"Szerintem lett volna jó pár jelentkezõ a vészfék meghúzására, de semmi. akkor gondoltam majd a vársoba.. semmi, akkor gondoltam meccs után, erre csak pár pózer majomkodott a fõnix elõtt.. csalódás volt a túra és sajnos évrõl évre rosszabb pedig régebben mindig ennek éltem 😊"

Mire számítottál a városban? Vagy meccs után? Hogy 150-200 készenlétisen áttörünk? És még a trolitokat is megállítjuk és feltörjük? Ugyan már...
A derbi elhalványodása nektek köszönhetõ. Hazai pályán szinte értékelhetetlen a táborotok mióta visszajutottatok. Sajnos elég kevesen vagytok. A nem túl nagy debreceni vendégszektor meg sosem telik meg. A csabaiakkal is ez volt s szitu. Feljutottak, ment az üzengetés, hogy így megleszünk baszva meg úgy. Elmentünk 1300-an Csabára. Szétkergettük õket az üvegháznál. Betörtünk az elválasztó szektorba satöbbi. (Máig nem értem hogy az elválasztó szektorba hirtelen benyomuló készenlétisek hogy nem fogtak meg 😊) Aztán a visszavágóra reméltük odarakják magukat, de õk eljöttek 60-an 15-20 perc késéssel. Mi meg pörögtünk, koreót csináltunk, nagy szurkolást nyomtunk. Követtük a buszukat majdnem Csabáig, de semmi. Aztán szépen elkezdtük leszarni õket és félvállról venni, mert nem láttunk ellenfelet. Szerencsére ti messze nem jártok ennyire lent, de még véletlenül sem késztettek minket max erõbedobásra. Így meg szépen ellaposodik az egész. Elmentünk hozzátok, erõt mutattunk, vártuk a reakciót ami nem jött.

"Egyébként tényleg kicserélõdött a tábor.. voltam Debrecenbe vasárnap ott aludtam a csajomnál meg pár nyíregyi haverommal iszogattunk, na de az a lényeg hogy olyan nyeszlett 15 éveseken volt ULTRAS feliratú kabát hogy én szégyeltem magamat, és piros fehér felvarrású volt, ami viszont pozitív hogy jó pár kis srácnál láttam loki-s sálat(legalább szeretik a magyar focit). Gondoltam majd kinövik ezt a loki sálas dolgot 😊"

Legalább van utánpótlás. De azért a ló túloldalára se essél át, egyetlen kocsma összetétele nem határozza meg a táborét. Amúgy hol volt ez? Csak nem az Ibolya? 😊

"99ben ha megnézed az egész kapu mögötti szektort elfoglaltuk debrecenbe bár akkor mér 9 éves voltam de ott voltam wehehe😊 te nem tudom mióta jársz meccsre? csak kíváncsi vagyok"

Errõl nincs egy képed? Ha jól rémlik akkor ott még csak 3 sornyi fapados lelátó volt. Szóval összességében kisebb lehetett mint a mostani vendég. De ellenpéldának itt a mi akkori nyíregyi létszámunk egy része, már ami éppen ráfért a képre. Amúgy kb 94-95 óta járok meccsre. Pontosan sajnos nem emlékszem. 10-11 éves lehettem akkoriban.

"Hogy is van ez akkor, Te meg elõszedsz pl egy 1994-ben Magyar Kupadöntõn készült felvételt?!? 2009-ben! Amikor ott ültök a mi helyünkön, a VIP páholy alatt ??
Magyar kupadöntõ!!! semleges pályán!! (asszem a Videotonnal játszottatok)
- de teljesen elfogadom.
A kiírás végett pedig a Liverpool adta az apropóját a jelenhez."

jajj. Elõször is nem véletlenül szedtem elõ, hanem te állítottál valamit ami nem volt igaz, én pedig ezt sokszorosan megcáfoltam képekkel. Te hoztad fel a témát, én csak kijavítottalak. Nem 94-ben volt, hanem 2001-ben. És gondoltam, hogy problémád lesz vele, ezért bátorkodtam másik 4 példát is hozni bajnoki meccsekrõl. Épp az utolsó 4 FTC-DVSC meccsét. És azért a 2001-es kupadöntõn nem csak a vidisták és lokisták képviselték magukat, hanem a fradista hoolok is, szóval annyira nem volt semleges az a pálya. A kiírás a szemünkben továbbra is rendkívül izzadságszagú és igazából még az ingerküszöböt sem érte el. Reagálni is csak azért reagáltam, mert itt van aki abban a hitben él, hogy ütött, pedig nem.

"Ok nyilvánvaló ha az alapvetõ , számodra vitakiváltó #888-as hsz-om
"s egy elismerés a Videoton szurkolóknak mert lilákon kívül ennyi magyar szurkolót még nem láttunk az Albert Stadionban." -- nyilvánvaló, hogy egy sarkított mondat úgymond, mert mert azért a Videoton tábornál egyértelmû, hogy voltak többen az elmúlt évtizedekben. - ok, elszoktunk a vendégszurkolóktól.... lehet, (nb2)"

Elnézem annak, hogy még valószínûleg fiatal vagy és nem emlékszel. De azért ilyen kijelentéseket csak akkor illik tenni, ha tisztában vagy a múlttal.

"A DEBRECENI VSC akkoris kiesett csapat az NBI-bõl, csak megvásárolta az indulási jogot, ennyi, ezt soha semmi nem mossa le a debreceniekrõl."

A mondat elsõ fele igaz, a második fele csak színtiszta spekuláció, lásd a #915-ös hozzászólásom. Nem írom le neked újra.

A hozzászólásod többi részére nem nagyon reagálnék, mert csak egy hosszú blabla és a divatszurkolók tényleg csak divatszurkolók. Szóval ebben egyetértünk. Jah és nincs minden csapatnak rengeteg divatszurkolója, az megkívánja egy jelentõs tömegbázis szimpátiáját. Ezért nem lesz képes az MTK soha semmilyen meccsen kiemelkedõ létszámot produkálni.
ez a szerb féle nép nagyon patkány banda

elmúlt napok "szösszenései"

Újpest - FERENCVÁROS on tour 😊

DEBRECEN - Lyon

Temesvár - Zágrábi Dinamo (hírek)
Temesvár - Zágrábi Dinamo (temesvári fõtéren)
a szerb csetnik Grobari is részt vett a horvátok elleni temesvári konfliktusban. az oláh oldalon.

Siroki Brijeg-Sarajevo
Vagy a bosnyák szarajevóiak, vagy a rendõrök, de megölték a Siroki egyik horvát szurkolóját. RIP Vedran Puljic (24y)

99ben ha megnézed az egész kapu mögötti szektort elfoglaltuk debrecenbe bár akkor mér 9 éves voltam de ott voltam wehehe😊 te nem tudom mióta jársz meccsre? csak kíváncsi vagyok

hálistennek sose nyúltok eszköz után egyébként most 1 ember miatt táborokat elitélni nem lehet, bár mikor a dió tábor az M3ason taliztunk velük midegyiknél vagy öv vagy üveg és egyiknél persze gázpisztoly nem is volt rest használni de mind1.. aki tud róla, ez pont azon a mi kis kaposvári turnénkon történt. Õszintén szólva vártam hogy a loki tábor az igéretéhez híven mikor most mentünk hozzátok felhívja vmelyik tagunkat hogy csapókertnél várunk. Szerintem lett volna jó pár jelentkezõ a vészfék meghúzására, de semmi. akkor gondoltam majd a vársoba.. semmi, akkor gondoltam meccs után, erre csak pár pózer majomkodott a fõnix elõtt.. csalódás volt a túra és sajnos évrõl évre rosszabb pedig régebben mindig ennek éltem 😊 Egyébként tényleg kicserélõdött a tábor.. voltam Debrecenbe vasárnap ott aludtam a csajomnál meg pár nyíregyi haverommal iszogattunk, na de az a lényeg hogy olyan nyeszlett 15 éveseken volt ULTRAS feliratú kabát hogy én szégyeltem magamat, és piros fehér felvarrású volt, ami viszont pozitív hogy jó pár kis srácnál láttam loki-s sálat(legalább szeretik a magyar focit). Gondoltam majd kinövik ezt a loki sálas dolgot 😊<#vigyor3>

"A transzparensünk csúcs volt szerintem:
...mert ugye a Debrecen pénzért vette meg az NbI-es indulási jogot kiesése után, s maradt NbI-es. Ezt soha semmi nem mossa le róluk. Ezt õk is tudják."

Hogy a transzparens csúcs volt-e az szubjektív. Szerintem k*rva gáz volt több okból is. Az, hogy egy 2009-es meccsre egy 8 évvel korábbi vélt eseménnyel kapcsolatban készül kiírás az enyhén szólva is gázos."

Hogy is van ez akkor, Te meg elõszedsz pl egy 1994-ben Magyar Kupadöntõn készült felvételt?!? 2009-ben! Amikor ott ültök a mi helyünkön, a VIP páholy alatt ??
Magyar kupadöntõ!!! semleges pályán!! (asszem a Videotonnal játszottatok)
- de teljesen elfogadom.
A kiírás végett pedig a Liverpool adta az apropóját a jelenhez.

Ok nyilvánvaló ha az alapvetõ , számodra vitakiváltó #888-as hsz-om
"s egy elismerés a Videoton szurkolóknak mert lilákon kívül ennyi magyar szurkolót még nem láttunk az Albert Stadionban." -- nyilvánvaló, hogy egy sarkított mondat úgymond, mert mert azért a Videoton tábornál egyértelmû, hogy voltak többen az elmúlt évtizedekben. - ok, elszoktunk a vendégszurkolóktól.... lehet, (nb2)

Akár hogy is nézzük a Levszki ellen jöttetek Budapestre majdnem 20ezren, szép.
Aztán logikusan próbáltátok Debrecenben értékesíteni a BLjegyeket, logikus. De a múltat soha senki sem mossa le magáról. Mi szívtunk a nb2-ben, s még kíváncsi vagyok meddig hallom hogy "eenbbé ketttõ keleticsoport, keleticsoport,keleticsoport" .. és?. ezvan.. A BKV Elõrének nem volt pénze az NBI-re. most meg fogalmazhatok úgy, az álmoskönyv szerint nem biztos hogy marad a klub.. Tök mindegy mi volt, de VOLT! Én sem taglalom hogy miért zárták ki a Fradit, s miért nem a versenykiírás érvényesült, hogy a FELJUTÓ jön fel a Fradi helyére...de nem így történt... Kádár János kedvenc csapata, mészölykisfiú Vasas SCje maradt bent... no comment..... És? Szívtunk, csapatunk ernyábbnál is ernyább teljesítményekkel, de nagy nehezen feljutottunk. A DEBRECENI VSC akkoris kiesett csapat az NBI-bõl, csak megvásárolta az indulási jogot, ennyi, ezt soha semmi nem mossa le a debreceniekrõl. Rólunk sem az nb2õt. Ez van, ez tény. S zrikázáshoz meg hozzá tartozik az ellenfél múltja.

A lényeg az lenne benne, hogy sokan csak akkor Loki szurkolók ha az ellenfél a Liverpool meg a Firotentina. S amúgy, hol vannak? Paks elleni bajnoki? NBIIIas elleni Magyar Kupa? Nem csak akkor kell a csapat mellett lenni, amikor rohadtul megy nekik. Na pl a "diók" ebben jobban megjárták a poklot mint mi szerintem!! De tökmindegy hanyadosztáy, ki az ellenfél! Persze a "divat" ott van minden csapatnál, nálunk is, ahol meg nincs ott majd jön! Ez az MLSZ célja is.... S abból a felutazó 20 ezer debrecenitõl azért megkérdeztem volna "mikor voltál utoljára Loki meccsen?" Félek ,hogy mint Fradista mondom, lehet hogy sokaknál én több Debrecen meccsen voltam. Ok tudom a lovéról is szól. S ez sem a debreceni ultrák ellen szól. úgy minden magyar divatszurkernek bárhol is éljen bárminek szurkoljon...

Akkor így meg aztán, hogy nyíregyi vagy különösen érdekes a kritikád. És most mi van ha épp ebben a szezonban többen voltatok Kaposváron? Mi is produkáltunk már párszor nagyobb létszámot mint a fradisták, vagy az újpestiek néhány vendégszektorban. És akkor mi van? Ettõl még nem vagyunk jobbak náluk. Mint ahogy ti sem nálunk. Akárhogy is csûröd csavarod, a pénz és az idõ határozza meg az utazókedvet. Nekünk a 15 bajnoki mellett, van 10 BL, kb 4-5 magyar kupa, a kézi csapat bajnokijai és nemzetközi meccsei (2-4db) amik utazás szempontjából nem olcsóbbak mint a BL meccsek. Örülj neki, hogy te most épp megengedheted magadnak azt a pár bajnoki meccset. 5-6 éve még én is megtehettem, hogy az nb1 vendégszektorainak többségében, valamint 1-2 külföldi túrán ott legyek. Egy komoly suli, komoly meló és komoly nõ mellett már se ideje, se pénze nem marad az embernek mindenre. Fõleg ha a minden utazás ára pénzben kifejezve minimum megtízszerezõdik. Ilyenkor az ember megpróbál a véges pénz és idõkeretébõl a lényegre koncentrálni. Szerinted kik lesznek többen az Üllõin, Újpesten, Kispesten? Mi vagy ti? Szerinted nem fogunk legalább 2x annyian utazni hozzátok mint, ti hozzánk? Szerinted nem fog 1 óra alatt elfogyni az összes jegy a firenzei vendégszektorba? Messzirõl visszatekintve úgyis csak ez fog számítani, nem pedig az, hogy épp ki mutatott fel 20-al több embert Kaposváron.

Nehogy azt hidd, hogy csak nálatok tûnnek el régi arcok. Meglepõdnél ha tudnád, hogy mennyire kicserélõdött a debreceni tábor az elmúlt cirka 7-8 évben. Jah és még egy kérdés. Leszoktatok már a gázpisztolyról? Ideje lenne már...
9csöves9
😄

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

kuzco007
bocs Te mégis kicsoda vagy? lila vagy zöld? és honnan tudsz errõl, ha nem is voltál ott? talán ez akkora nagy esemény volt a lilák részérõl, hogy világgá kürtölték??

ha megnézed az aláírásom láthatod hogy 50kmert tévesztettél a hovatartozásommal kapcsolatban. Továbbá az ilyen dögunalmas meccseken jön ki az hogy kiben mennyire van benne a mentalitás. Holnap vár rám egy kecskeméti túra, igen valszeg dögunalom lesz (kb ugyanezt hittem a kaposvárira is ehhez képest az autópályán összekeveredtünk a diókkal),de ha egy keleti derbi, ha egy Paks elleni meccs akkor is menni kell ez a szubkultúra ezt követeli meg, igen egyetértek veled abban ,hogy költséges dolog ez, de meg kell tudni oldani, kölcsön kérni segédmunka stb én mindig azt tartom szem elõtt és ha fúj ha szakad minden meccsen igyekszem ott lenni és többnyire ott is vagyok, akármennyire szar a csapatom, a lokálpatriotizmusom és a társaim iránti kötelék ennyit megkövetel.

és elhiheted nekünk abszolút nincs vidéki bázisunk és a mi utazó létszámunk (nem az ultrákra tekintve) jelentõsen függ a csapat teljesítményétõl továbbá ami itt az elmúlt 2 évben volt Nyíregyházán a 3 csoport között, a szurkolók és a klub között azon még néha elcsodálkozom hogy egyáltalán bemehetünk a stadionba és ilyen körülmények között voltunk 70en Kaposváron kb. Sajnos sok olyan régi arc aki már az elejétõl kezdve ott volt a dologban megunta hogy a vezetõségünk szarik ránk, és úgy döntöttek hogy amíg a vezetõség nem kér bocsánatot tõlük -akik minden szarban a csapat mögött voltak - bojkottálják a meccsre járást!
szebb jövõt mindenkinek

Köszi a tippet. Lássuk sikerül-e.

2001 MK döntõ kb 4000

2003 FTC-DVSC, az utóbbi 6 évben ez a létszámuk állt a legközelebb a mostani fehérvári létszámhoz, ennél csak többen voltak minden alkalommal.

2003-2004 FTC-DVSC teljesen telt vendégszektor, + 5000 jegyigénylés

2004-2005 FTC-DVSC majdnem teljesen megtelt vendégszektor

2005-2006 FTC-DVSC
Bár a kérdésednek az égvilágon semmi köze nincs az én hozzászólásomhoz, azért válaszolok.

"Pesten 30 ezren amibõl kb 2ezer dábrácáni a többi, pesti futballbarát."

Elõször is azzal kezdeném, hogy láthatólag halvány lila (vagy zöld) gõzöd sincs a számokról. A Levski ellen 35 ezren voltak, akkor még kisebb volt a befogadóképesség. A meccsre 18 ezeren utaztak Debrecenbõl. A Többiek nem Debrecenben váltották meg a jegyüket, de ez nem azt jelenti, hogy pestiek. Simán lehettek Pesten tanuló, dolgozó debreceniek is bõven, mint ahogy én is ismerek jó pár ilyet. A Lyon meccsre már 42ezren látogathattak és látogattak is ki, melybõl legalább 23 ezren Debrecenben váltották meg a jegyüket. És a többi sem volt semleges, ami a mezekbõl és sálakból egyértelmûen kiderült. Ez a 18 és 20+ ezres utazó létszám messze a legnagyobb a magyar futball történetében.

Nézzük a Kaposvári létszámot. Sok oka van ennek. A debrecenieknek nincs óriási vidéki bázisuk, akik a környezõ városokból és falvakból könnyûszerrel megtöltik a vendéget. Már megbocsáss de mi van Kaposváron amiért oda kellene tenniük magukat egy hétköznapon? Rangadó? Nem. Óriási hazai tábor? Nem. Ez egy nb1-es tucatmeccs. Két BL meccs között az embernek el kell döntenie, hogy mi a fontosabb, elmegyek Paksra vagy kevesebb pénzbõl egy hazai BL meccsre? Vagy Kaposvár és Pápa helyett mondjuk inkább Firenzébe menjek? Ilyen ez. Nem sok olyan embert ismerek akinek az anyagi és idõkerete mindegyiket lehetõvé tenné. Az ilyen Kaposvár szintû tucatmeccsekre a debreceniek sosem utaztak egetverõ létszámmal, fõleg nem egy ilyen helyzetben. Õk mindig a fontos meccseken domborítottak létszámügyileg. Nézzük csak: Brugge: 1800 fõ (3000 jegyigénylés, nem volt több jegy), Split ~1000 fõ, Manchester 2200 fõ (tele a vendég), Liverpool 2800 + több mint 200-an a hazaiak között (nem volt több jegy), Firenzébe sokkal nagyobb az érdeklõdés. 5-10 ezer jegy simán elmenne, valószínûleg 3000-4000-nél nem adnak többet.

Nagy összegbe mernék fogadni, hogy a jövõ szerda délutáni 3 órás nyírmadai MK meccsre jóval több debreceni fog utazni mint Kaposvárra. Van ennek egy ilyen lélektana is. Kaposvár dög unalom, Nyírmada meg új és érdekes. Remélem kielégítõ választ adtam.

Egyébként mi ez a dábárcán?
<#wink>
hiába nem tudom megállni hogy ne szóljak bele olyan dolgokba amibe tudom hogy igazam van és van róla mondandóm, nem tehetek róla hogy én egész évben nem 2 meccsre megyek ki,hanem végig utazom az országot Gyõrtõl egészen Miskolcig, akkor ez hagyj jogosítson már fel arra hogy szurkálódjak és leírjam az általam tapasztalt és ismert dolgokat.
Na de én itt befejezem a "veszekedést" nem akarok DK féle szintre süllyedni, max vitázom pro-kontra.

mindent tud. ja, és jobban

football without ultras is nothing

banok
honnan veszed nagyfiú, hogy nem tudom mi azaz ultra? <#fejvakaras><#wilting>

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

plusz van egy jelenésünk holnap Kecskeméten.

túlórázni kellett negyed 8 ra értem haza, hót fáradtan mentem volna koloncnak? ezt te sem gondoltad komolyan 😊
bár a kérdésed jogos volt.

Kaplan
Te hogyhogy nem Budapesten vagy és verekszel az UTE és Fradi ultrákkal? 😊

Nem azt mondtad, hogy feljössz?

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

attól hogy nem tudod mi az az ultra ne beszélj bele a nagyok dolgába.
ja és konkrétan engem.

banok
és ez kit érdekel?

banok
sg-n nem jelennek meg az imageshack-es képek használj más tárhelyet (noob.hu, imagerz.com, stb.)

bl csapat, Pesten 30 ezren amibõl kb 2ezer dábrácáni a többi, pesti futballbarát. Kaposváron 15-en itt csak nekem fura valami?

Úgy látom a képlinkelés valamiért nem szuperál. Akit érdekel max utánajár.

Erre még muszáj reagálnom:

"A transzparensünk csúcs volt szerintem:
...mert ugye a Debrecen pénzért vette meg az NbI-es indulási jogot kiesése után, s maradt NbI-es. Ezt soha semmi nem mossa le róluk. Ezt õk is tudják."

Hogy a transzparens csúcs volt-e az szubjektív. Szerintem k*rva gáz volt több okból is. Az, hogy egy 2009-es meccsre egy 8 évvel korábbi vélt eseménnyel kapcsolatban készül kiírás az enyhén szólva is gázos.

"...mert ugye a Debrecen pénzért vette meg az NbI-es indulási jogot kiesése után, s maradt NbI-es."

Nem akarlak kiábrándítani, de ez csak egy a fradisták körében keringõ legenda amelyre semmilyen bizonyíték nem létezik.

Debrecenben meg az a legenda terjeng, hogy miután 2001-ben az MLSZ az elmúlt húsz év legnagyobb bírói csalásaival kiesõhelyre terelte a DVSC-t, az utolsó forduló elõtt megállapodás történt. Mindhárom fél (DVS-FTC-MLSZ) megállapodott, hogy amennyiben a DVSC engedi nyerni az FTC-t az utolsó fordulóban, akkor bent maradhat az NB1-ben, mivel a BKV Elõrét az FTC egy kisebb összeggel meggyõzi, hogy ne akarjon elindulni az NB1-ben. Így mindhárom (vagy mind a négy) fél jól járt. Az FTC megnyerte a DVSC-vel szembeni meccset, bajnokok lettek és jól jártak. A DVSC bár bomba formában volt, (ugye épp néhány nappal korábban 5 gólt rúgva gázolta le a Vidit az MK döntõben) kikapott. Mégis jól járt mert bennmaradhatott és a fradisták sem baszták szét a stadiont dühükben. Az MLSZ szimplán örült, hogy elmaradt egy óriási balhé. Az Elõre meg örült a pénznek, hisz amúgy sem állt szándékukban elindulni az elsõ osztályban. Magyarán az FTC vásárolta meg az elsõ osztályt a DVSC számára, mellyel párhuzamosan egy bajnoki címet is vásárolt magának.

Látod, erre is épp annyi bizonyíték van mint a fradisták körében terjengõ legendára. Gondolom az utóbbi verzió mégsem nyerte el a tetszésed.

Maradjunk inkább a tényeknél. A BKV Elõre már jó elõre kijelentette, hogy nem akar feljutni, a versenykiírás akkori szabályzata alapján pedig a legjobb kiesõt kérték fel elõször az indulásra. Ez pedig az a DVSC volt, melynek az akkori szezonja a meg nem adott szabályos gólok tömkelegérõl és a jogtalan kiállításokról szólt. Elég ha csak a Kispest és az Újpest elleni hazai meccsükre gondolunk.

Szóval akkor mégegyszer:

2001 MK döntõ kb 4000
http://img2.imageshack.us/img2/7512/mkd200113.jpg

2003 FTC-DVSC, az utóbbi 6 évben ez a létszámuk állt a legközelebb a mostani fehérvári létszámhoz, ennél csak többen voltak minden alkalommal.
http://img143.imageshack.us/img143/5994/ftc0304i03.jpg

2003-2004 FTC-DVSC teljesen telt vendégszektor, + 5000 jegyigénylés
http://img515.imageshack.us/img515/4472/ftc0304ir06.jpg

2004-2005 FTC-DVSC majdnem teljesen megtelt vendégszektor
http://img515.imageshack.us/img515/37/ftc0405i07.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/9653/ftc0405i44.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/2177/ftc0405i57.jpg

2005-2006 FTC-DVSC
http://img169.imageshack.us/img169/8885/ftc0506i10.jpg