25
-
Epikurosz #25 Pályakorrekciókra úgyis szükség van. Kellemest a hasznossal, 2 legyet egy csapásra. -
#24 Még mindig sok a szemét az állomáson? -
#23 Jobb lenne a hajtóművekben elégetni a sok szart.. -
GABOR16 #22 Ja hogy aztán meg az űrálomás letérjen a pályájáról. -
kukacos #21 Én azt nem értem, miért nem gondoltak erre anno. Kellene egy szemétágyú az űrállomásra, ami elég nagy sebességet ad a cuccoknak ahhoz, hogy az a légkörrel ütközőpályára álljon. -
Raszkolnyikov #20 A Pindúr Pandúrok az tőőők jóóó!!!! -
#19 Szerintem vagy égetnek vagy elviszik a szemetet de ha belegondolsz hogy azért küldenek fel egy hajót hogy a szemetet "ki" vigye az eléggé demoralizáló.
Azt sem hiszem el hogy ilyen problémákra nem gondoltak.
Én a helyükbe felvinnék egy komposztálót meg egy darálót meg pár kiló földet és megrohasztanám az egészet utána meg bele ültetnék Búzát. -
Raszkolnyikov #18 De azért mégis hova rakják azt a sok szemetet?! tudjátok ti mennyibe, kerül felküldeni egy hajót? Főleg most, hogy a ruszkiknak kell megcsinálniuk. Az orosz költségvetés huszada az amerikainak és a magyarnak is csak 5-6szorosa. Erkölcsileg nem elfogadható, de nincs más megoldás egyelőre. -
#17 Az yard sale, nem sell! -
#16 A földet(igaz nagy küzdelem árán) már sikerült szemétdombá változtatni.Irány az űr..... -
Kryon #15 Most komolyan;ez eléggé nagy probléma,főképp azért mert ha csak úgy kivágnák az állomásról akkor nem hullana le a Föld légkörébe hanem ott keringene a környékükön,ezért nyilván nem így csinálják,akkor pedig üzemanyag+technika stb...,tényleg kéne már valami űrsiklóféle.. -
Kryon #14 Jó üzlet:Rendelésre csillaghullás,,,t időben x helyen z összegért dobják ki a szemetet........ -
Cat #13 szerintem csomo olyan dolog van amit nem lehet kidobni, mert ahhoz tul értékes, lásd a tartalék tartalékja -
Zsoldos #12 A foldon is a legkornyezetkimelobb szemet-feldolgozo modszer az egetes. Mire ez a szemet leer, nem marad belole sok, vegulis idealis modszer. Amugyis evi nemtom hanyezer tonnat kapunk a tormelekbol.. Nomeg nem utolso szempont, hogy ok ott fent kevesebbet szennyeznek mintha lent elnenek. -
Dinosaur #11 Ez egy jó tipp. -
#10 Küggyék fel Brúsz vilmost, majd ő mindent elintéz. Úgy is volt már fúrósokkal az űrben, meg a szűk zsúfolt helyeket is kedveli (dájhárd sorozat). -
#9 Biztos kiszámolják ezeket hogy hova lehet dobni.
Egyébként miket dolgoznak az űrállomáson?
Gondolom külömböző kísérletek,súlytalanságban tesztelt dolgok. -
#8 Kidobhatják, de a szabadon szálló szemét veszélyt jelenthet a többi műholdra, sőt, akár az űrállomásra is. -
#7 Hát mivel lassan megy igencsak. Tudod hogy az űrrepülőn is van hőpajzs, mittudomén és ha megsérül helo az egésznek. Hameg netán mégis pont a házadra zuhanna fizetnek kártérítést, ha meghaltál a családodnak, rokonaidnak. Olcsóbb mint lehozni és ekvinni egy földi szeméttelepre vagy rakétával messzebb küldeni. -
GabiWong #6 Szerintem meg felfedezhető benne a jó emberi szokás, ha nemkell dobjuk ki, olyan helyre ahol nincs szem előtt/nem zavar, eleinte a tengerek/óceánok is elég nagyok voltak, hogy szenyezzük.
Ez biztos hogy mind elég ? (nem tudom azért kérdezem) -
#5 De azért az űr más, főleg ha a föld felé lökik, akkor szép lassan elég majd egyszer.
És odakint anélkül is van "szemét". -
whitehawk #4 környezet tudatos űrhajósok. -
#3 végülis kidobhatják , ha nincs benne akkora darab ami nem ég el miután a föld légkörébe ér.. -
Raszkolnyikov #2 "Az azonban csekély vigasz a NASA-nak, hogy a 6 éves állomásuk nem olyan rendetlen, mint az oroszoké, amit 2001-ben, 15 évnyi használat után vontak ki a forgalomból."---> a nemzetközi Űrállomás mióta a Nasa-é??? Szerintem nem csak a jenkiké... -
Wilddog #1 Rendezzenek yard sell-t :-)