716
Milyet vennél?
-
#396 booktype bitsetting (ez csak +os lemeznél létrehozható dolog)
Ha ezt rányomnja a lemezre (csak néhány író képes rá), minden lejátszó le fogja játszani, mivel gyári, nyomott lemezként azonosítja.
- osnál ilyen nincs tudtommal, ezért írtam, hogy a +os közelebb áll a gyári lemezekhez -
#395 Na akkor már többen is, tagonként összehoztuk a teljes igazságot.
Mondjuk az utolsó mondatodat nem értem.
Nincs szó ideális vagy nem ideális megoldásról.
Egyszerűen nem játszák le és kész. -
#394 Hat ez nagyon nem igaz.
Legalabbis a hozzaszolasod 2. resze.
Ezeket a lemezeket nyomjak nagy ipari gepeken, nem sok kozuk van az irhato lemezekhez.
Amugy az irhato lemezeket is meglehet irni al DVD-ROM-kent, ha az iro tudja a bitsettinget es ezaltal az asztali DVD mint szabvany DVD-ROM-nak ismeri fel.
A regi tipusu DVD lejatszoknal idealis megoldas lehet ha nem ismeri fel valamelyik formatumot. -
#393 Ez már csak azért sem logikus, amit leírtál, mert a műsoros (bolti) DVD-k már nagyon régóta léteznek, a "plusszos" DVD-lemezek meg csak kábé 4-5 éve vannak.
A régi (csak a "mínuszost" támogató) lejátszók nem is tudnak mit kezdeni a plusszos lemezekkel.
Ezért logikusabb, hogy a műsoros DVD-ket, ha minden (régi és új) lejátszó kezelni tudja, akkor azok valószínűleg inkább "mínuszosak"...
Habár itt meg kell jegyeznem, hogy elvileg a "plusszos" vagy a "mínuszos" jelzés csak az írható/újraírható lemezekre vonatkozik - de azért maguk a bolti DVD-k is írható lemezként kezdték a pályafutásukat, mielőtt valami film került rájuk... -
#392 Tudtomal a + os szabvány jóval közelebb áll a gyári dvd-hez mint a mínuszos
ezenkívűl a gyári lemezeknél nincs olyan, hogy - vagy + -
Ovis #391 Még az is előfordulhat (majd), de általában vagy bolti, vagy már megírt dvd-im vannak, azokat meg általában készen veszem, arra írja az ipse, amire ő gondolja, max. én szopok... -
Ovis #390 nah, ezt se tudtam eddig, köszi... -
#389 Amennyiben a Blue-Ray és a HD-DVD összefog, amiről már folynak a tárgyalások, akkor igen valószínű, hogy megvan a jövő adathordozó formátuma. -
#388 FVD?
EVD?
:D
Ezeket ki támogatja?
Blue-ray-vannak egy páran, HD-DVD-nél is a MS plö,de azokat? :o -
#387 Az eredeti (bolti) DVD-k mind "mínuszosak" - és valószínűleg nem is lesznek plusszosak, mert a következő trend az új, nagy kapacitású médiaformátumok "bejövetele" : Blue-Ray (Sony), HD-DVD (NEC, Toshiba), FVD (Tajvan), EVD (Kína),... -
#386 Ja hogy nem te irnád?
Mikor nem vott irom,odavittem a lemezeket a hápsihoz és szipen arra irta meg,elkerülendö a otvar DVD problemsz:P -
Ovis #385 Sz'tem egyszerűbb alapból olyan lejátszót venni, ami mindkettőt játssza, minthogy utána évekig görcsölni DVD-vétel, vagy íratás előtt, +os -e, vagy -os. Én sem vagyok híve a gagyi lemezeknek (sem!). Mert úgy tartom, "aki olcsón vesz, drágán fizet" és ez ált.ban ablakon kidobott pénz! (csak kicsit várni kell, mondjuk, míg lejár a gari stb. (igaz, addig jobb esetben "élvezheted a pénzed ellenértékét! /=kb 1 év!/) -
#384 Eredeti DVD-nél nemtom van-e plusz-minusz:P
Én még olyan feliratot nem láttam egyen sem.
Van 3 márka amit használok ( mert ez irta a hivatalos honlap a DVD irhoz), TDK, Datawrite (prodisc-es),meg verbatim.
Ezek elég jok,de majd több év mulva derül ki megmaradtak-e a cuccok rajta,és naon remélem hogy IGEN:).
Bár sztm DVD-je válogatja mit kit szeret:P
pl: PS2-vel szoktam DVD-t nézni ,igaz ritkán,de Primco-nál olyan hangok jönnek ki hogy ujuuuujjjjj:D ami neki a kedvence az a Hunday feliratu lemez (meg még a DATAWRITE-t csippantja) ,semmi hang simán megy.
TDK-ra tojikrá, a getzie:P -
Ovis #383 Fogalmam sincs... (Mondjátok meg Ti!) Én csak úgy tudom, ha veszek pl. "gyári" DVD-t, az lehet pluszos is, vagy minuszos is (vagy ugyanúgy az írottnál is...) -
Ovis #382 hát nem is!
Főként Magyarországot árasztják el a szar minőségű, olcsó cuccokkal, mert itt nincs fizetőképes kereslet! Ezeket a távolkeletiek hulladékokból, (="dzsunkán" ) rakják össze. Az igazság az, hogy ha minőségi DVD-lejátszót akar venni az ember, azok még ma(!) sem 15-20 vagy akár 40K körül lennének árban, hanem 80-100 körül. Szal' nem csak a "fejlődés" nyomta le ezeknek az árait! (ld. fent!)
Node minek hozzák ide be ezeket a cuccokat, ha ennyi itt a bérből és fizetésből élők átlag havi fizuja?? -
#381 Mire jobb a plusszos DVD?
-
#380 Hja:)
Van akik szerint a csucsgépeik jok, az alatt meg..............
Meg áraikban régebben elvoltak szállva maguktol (lehet most is).
Közben a "rix-rox" is Samsung/LG kettös lenyomja öket:P -
Ovis #379 Jah, ez így érthető is és legalább hallok olyanról, ami "márkás, mégsem válogatós"! Csakhát a 40e Ft ezesetben kissé zavaró, 20nál többet nemigen szánnék rá.. Egyébként+ fogalmam sincs, ha veszek egy DVD-t,h. az plusz-os, v. minuszos-e! Így nekem a legbiztosabb, ha mind2-t tudja. (ezért nem kéne az említett JVC sem..) Múltkori akcióban a Metro újságjában (net!) láttam egy érdekeset: AEG(!) dvd-lejátszó, fekete, jól nézett ki stb., node hogy az AEG milyet gyárthat, elképzelésem sincs! (árát sajna nem tudom!) -
#378 Vannak köztük jók is, de azok még drágábbak.
Amelyek tényleg jók, azokat nem valamelyik kínai csin-csüng betanított füldművelő rakta össze... -
#377 sony 1 fos:P -
#376 Hát ha a DVD-id fele "plusszos", akkor tényleg annyi nem fog rajta menni - feltéve, hogy megveszed...
És tényleg - legjobb a legolcsóbb lejátszók közül megvenni úgy az egyiket, hogy magaddal viszed többféle lemezedet és ott a boltban/üzletközpontban kipróbálod mindegyiket.
Mondjuk amit mondtam, arra a szabályra én vagyok az azt megerősítő kivétel.
Nekem egy Yamaha DVD-S550-em van - a 40eFt-os árával nem a legolcsóbb modell - és minden médiaformátumot lejátszik a DVD-RAM, DVD-Audio és SACD kivételével - na de ez utóbbiak nekem nincsenek és nem is lesznek, így ennek megfontolása után, na meg hogy a házimozierősítőm is a hangfalkészlet is Yamaha, ezért vettem meg a fent említett játékost. -
Ovis #375 Hálás köszi, igaz, erről véletlenül én is tudtam.. egyébként láttam nemrég 20 körülért JVC-t is feketét, jól néz ki, de jópár dolog nincs pipálva nála, mint pl. +DVD stb. Valaki felvilágosítana, mi van akkor, ha a lejátszóm csak minuszos DVD-t tud játszani?? Akkor a fele DVD-m nem fog menni rajta?! -
Ovis #374 Hát, én eléggé nehéz eset vagyok, szeretek előtte tájékozódni, nemcsak bemegyek az első Tesco-ba és berakom az első kezembe akadó lejátszót a kosárba kenyér mellé..
Nem tudom, hallottatok-e már olyanról, hogy valaki megveszi pl. a legmenőbb Sony-cuccot jó drágán, oszt' az első másolt lemeznél bemondja az unalmast.. (nem véletlenül!) Miközben a csóró haverja egy gagyi, ócsó' géppel minden szart lejátszik! Mer' én mán' igen... -
#373 Ez csak firmware kérdése - hogy milyen karakterkészletet/színt írtak bele... -
#372 én sem vennék Pana cuccost asztali dvd játékosnak, de feketét kerestél, én meg beleakadtam. -
#371 Tökéletes ugy sincs:P
Másolt DVD-t mindnek kell vinnie (én még 6inone origi DIVX dvd-t nem láttam:),csak nem primco-val kell etetni.
Érdemes azon a játékos oldalon a forumokat megnézni sok érdekeséget lehet ott olvasni.
Engem csak a rikito sárga feliratozás zavar 1-2 játékosnál. -
Ovis #370 Köszi a tippet, ez már jobban hangzik.. Gondolom, ez lehet az: http://www.packardbell.co.uk/products/node1767.asp (bocs, linkelni nem tudok..)Nekem pl. Packard-Bell számítógépem van és tudom, hogy annál ez minőséget jelent! Csak ha megnézed pl. a Média Markt-ban az árjelzőn használt, "tudást jelző pipákat" a cellákban, általában pont a márkás nevű cuccoknál nincs kipipálva minden cella. Olyat meg nem szivesen vennék, ami másolt cuccal, vagy plusz-os DVD-vel stb. stb. meg se nyikkan.. -
#369 Én nem régen egy Packard-Bell nevű cuccot vettem a Elector Worldben, 16 ropi, fekete az előlapja, és eddig nem volt vele semmi gondom, mindenemet lejátszotta. Feliratot is kezel elvileg, de még nem próbáltam, illetve lehet, hogy valamit frissíteni kell hozzá, ahhoz nem értek. -
Ovis #368 Hmm... köszi, erről véletlenül tudok, mert a Panasonic márkaboltjaiban az utóbbi hetekben éppen akciósan 19.990-ért ment a fekete "DVD-S29" (gondolom, ugyanaz!). Csak nekem van egy olyan félelmem, hogy minél "márkásabb" egy asztali dvd-lejátszó, annál "válogatósabb" is, sajna. Ez mások tapasztalataira épül. Olyan kéne, ami "mindenevő", mégis (viszonylag!)márkás és fekete! (nem vagyok híve a "gagyinak" szórakoztató elektronikából, videolejátszót pl. szivesen vennék Paná-ban, Sony-ban stb. viszont a dvd-lejátszó sajnos más tészta - sz'tem..) -
#367 Az a lényeg. -
chungey #366 Visszaolvastam én, annyit tudtam hogy az ess nem játsza a qpel-t. De legalább van analóg 6ch audió meg a dts-t is kinyomja rajta elvileg.
Viszont lefrissítettem, így magyar a menü, és a feliratok is mennek, tekeréskor sem csúsznak el. Végülis nem bántam meg. -
#365 Az Elektro Hundary-nél Panasonic DVD-S295 DivX-es lejátszó 25.000,- Ft, fekete és ezüst színben kapható.
-
#364 vásárlás elött egy picit visszaolvastál volna (#357), akkor nem biztos, hogy ezt a játékost választottad volna, de hát te tudod -
chungey #363 Na tegnap vettem egy AIRIS l103E nevű valamit. 10990Ft-ba fáj. A neten mindenhol úgy hirdetik hogy magyar menü+ ékezetes felirat megy benne. Hazavittem, betettem az egyik kedvenc filmem: format not supported (QPEL).
Basszus. Na jó, másik film, egy feliratos. Na persze, nem hogy ékezetet, de még feliratot sem tud! A menüben sincs természetesen magyar nyelv. Pedig a boltban is az volt írva az adatlapjára hogy van! Vásárló megtévesztése? A manuál azt irja csak frissített firm-mel mennek ezek a funkciók, úgyhogy kerestem hozzá. Majd meglátom délután... -
#362 A real mediafájloknak semmi köze az MPEG4 (DivX/XviD) formátumhoz, olyan asztali lejátszó nincs is, ami támogatja.
Az OGG hangfájlokat némelyik ugyan le tudja játszani, de az OGG mediát (OGM) egyik sem.
MKV dettó. -
#361 Állítólag az év vége felé várhatóak az új generációs játékosok, azok majd megbírkóznak a több hangsávval is, ami miatt jelenleg jobban kedvelem a dvd-ket.
Persze pusztán a Divx6 miatt nem fogok új játékost venni, továbbra is várom a számomra "tökéletes játékost", ami a következőket tartalmazná:
jó nagy HDD + DVD író + házimozi rendszer egyben, lehetőleg kábel nélküli hangfal szettel + minden fontos formátumot kezeljen tökéletesen
Sokat szeretnék? :D -
#360 üdv.
van olyan divx- es dvd lejatszo ami az rm és ram tipusu filmeket lejátsza?
és lejátszák az ogm és mkv fájlokat is?
-
#359 Nem csak a netkapcsolat miatt, hanem a DVD-írók és DVD-lemezek áresése miatt is inkább a DVD keresettebb.
Amúgy meg a több hangsáv sem új. Pl. a NanDub-al is lehet alapban két hangsávot rakni akármilyen DivX/XviD-es AVI-ra, csak az azt támogató lejátszóprogira van szükség.
Bár az tény, hogy az ilyen több hangsávos AVI-t még nem támogatják az asztali játékosok. -
#358 A több hangsáv az lehetne akár pozitív változás is, de a menűt én is feleslegesnek tartom. A divx lényege a gazdaságosság és a gyorsabb letölthetőség, amióta meggyorsultak a netkapcsolatok, azóta szerintem folyamatosan csökken a divx filmekre az igény. -
#357 Már írtam: látogass el a http://www.mpeg4-players.info oldalra, ott mindent megtalálsz a Magyarországon kapható DivX/XviD-es asztali DVD-lejátszókról - még azt is, hogy a konkrét típusokból milyen színválaszték elérhető.